Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rád számoltak,kolléga?Amikor ezt olvastam,gyanítottam,hogy lesz még ennek böjtje. Azon gondolkodtam,hogy lehet itt bármire is ráérezni?A begyakorolt taktika láthatatlan,a játék esetleges.Nagyjából fel is adtam,már csak napi egy-két órát bohóckodok.Arra elég volt a Beta,hogy kiismerjem magam az új funkciók között.A többit majd élesben a jövõ héten.
Amúgy meg fel a fejjel,nem a Te hibád.Jobb csapat a Tottenham,nem vitás.
LasDen
igaz. :D nem vagyok formában....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Szerintem a MU-val van! :D

www.smart-bus.hu

LasDen
egyszer az a baj, hogy nem tudtok gólt lõni, máskor meg hogy tudtok. semmi se jó nektek :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zenszkij
Be is fejeztem. A MU legnagyobb arányú veresége több, mint 100 éves fennállása óta 7-0. Én, míg a rendes játék nem jön ki ezzel a foshalmazzal nem játszok egy percet se, de lehet a végsõvel se, ez most kiverte a biztosítékot.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Zenszkij
Nyugtassatok meg, hogy ez egy bug, mert ez nem normális.

Ilyenkor egy életre elmegy a kedvem a játéktól. Ez a béta egy rakás szar. Hagyjuk már. Bármit csináltam, jöttek a gólok. Egy karriert én így nem tudok folytatni. 9-0? Vezetjük a ligát, kiesõ helyen a Tottenham. Bassza meg ez a 14 es fm.

Ez is nagy baj a klubjainknál,hogy a háttér is le van amortizálva.Kell a jó training,youth facilities,youth recruitment,meg a jó edzõk.
Nemcsak a Testardi,mert a Mancini még rosszabb.Ezekbõl az életben nem lesz futballista.
Darthmushroom
köszi, youth fact. érdekes :D poor pedig egyik legjobb nekik van Mo.-n :D ez a Testardi meg akkora katasztrófa mint IRL

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Vernes kimaradt.
Volcanor
Ez is egészen jó újítás. Kíváncsi leszek, hogy kisebb csapatoknál mennyit adnak el.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Darthmushroom
köszi szépen, majd tervezek idén is egy Honvéd karriert, mert am nagyon jó karrier lett volna, csak a nagyon csúnyán bekavart a megyei kieg, újra meg nem akartam kezdeni velük. ha lesz idõd majd róluk pár képet tudnál dobni? keret, fiatalok (bobál,vermes,hidi stb..) factilities. stb.

Köszi.
szabii98
Az sg-n most fejlesztések vannak , ennek lehet oka hogy az euró jelet nem jeleníti meg pl a fórum. Valszeg dolgoznak már rajta

I met God. She's black

Ahol beszúrt linket látni,az Euro akart lenni.Ha valaki elmagyarázná,mit rontottam el,megköszönném.
Fordítottam egy kis idõt az NB1 tanulmányozására.Akinek még nincs meg a 14, tudja, mire számíthat.A három új stadion 2014 tavaszára,nyarára elkészül.(FTC-22000;DVSC-2020;Puskás-3500)
Nem éppen pozitív változás,hogy a klubok többségénél tovább romlott a training,és youth facilities állapota.Ahol ez átlagos volt,ott átlag alatti lett,ahol átlag alatti volt,ott pedig már csak poor.
A játékosok értékei viszont nõttek a korábbi évekhez képest.Már nem ritka a több százezer euro értékû magyar játékos.Az NB1 három legdrágább focistája:Pátkai-1,2M; Lipták 1M;Szakály 800k.
A három legjobban keresõ:Filipe Oliveira-5k;Bönig-4,1k.Futács-3,5k.(Futács ennyit kap Diósgyõrben,alapból 8,2k a bére)
Az NB1 gyõztese €456k-t kap,az utolsó €191k-t.
A meccsre kijelölt csapatban öt non-EU player lehet,de nálunk továbbra is a fél világ Úniósnak számít.(?)
A csapatok anyagi helyzete továbbra is szörnyû.Ami szemet szúrt,az a Fradi értéke:€43M.Ez érthetetlen számomra,különösen annak tükrében,hogy az átigazolási keret 100k,a még elérhetõ fizetési keret pedig 0.Ha teljesen lehúzom az átig.keretet,akkor lesz + 2k a fizetésekre.Érdekes.Valószínû,hogy a klub magas értélében sokat nyom a latba a stadionnak megadott 56000-all seeter Puskás stadion.De még így sem nagyon értem.<#conf>Ha kiveszem a játékosok értékét,és a romhalmaz épületeket,az összes csapat a koldusszegény kategóriába tartozik.Még a papíron 9,25M értékû Gyõr is 43K transfer budget,és 0 wage budget-et tesz elérhetõvé.Kicsit jobb a helyzet a Videoton esetében,de ez is trükkös.275k a transfer budget,de az elérhetõ wage budget itt is 0. Átcsoportosítva adnak még +5k-t.A Debrecennél ugyanez van.
Az Európai kupainduló helyek ebben az évben (még)nem változtak.
Sok szerencsét!
LasDen
õõõ...senki :DD oopsz...

Darthmushroom
mert angliába ki esett ki bajnoki címvédõként?

Volcanor
Fradinál és Debrecennél is elkészült 2014-re az új stadion.

Darthmushroom
tényleg aki bétááázik a magyar csapatoknál ahol már épül a stadion Puskás,Debrecen,Fradi ott be van állítva h X idõpontba átadják? mert gondolom max ezeknek vannak, nincs haladás,honvéd stb.. akinek terv szinten van csak

Darthmushroom
de Debrecen is fideszes talán egyik legrégebb óta, tudom mivel közel lakok hozzá meg tanultam ott. Vagy nem így érted a pártot? :D

LasDen
ha angliában megtörténhetett, akkor itt is megtörténhet...

Volcanor
Én arra gondoltam, hogy egy másik párt került az ország élére 2014-ben. :D

Darthmushroom
MB1 :D tényleg hatalmas h kiesik a bajnoki címvédõ, nem tudom történt e már valaha ilyen :D mert nem hiszem csak max csõd miatt :D

Volcanor
Találkoztam az elsõ komolyabb buggal, nem tudok másik csapathoz szerzõdni, a "view offer' opciónál crash dump hibával kifagy mindig a játék.

Ez meg elég vicces:
egy - kettõ

Volcanor
FM14 - Real Madrid:
Elsõ évben lerendeztem az igazolásokat, majd május végéig szabadságra mentem. A csapat a BL-döntõig menetelt, és megnyerte a Spanyol Kupát az asszisztenssel
Második szezon, bajnokság, kupa, BL,statok, Coentrao. Eléggé bejött neki ez az új Complete Wingback poszt.
Érdekes, hogy milyen durva átlaga volt minden védõmnek...

LasDen

Én viszont alig követtem az új részt. Az új taktikai részen és az új posztokon kívül milyen változások lesznek benne?
érdemes megvenni az újat? az ok hogy sok mindenen változtattak de élményre milyen?

Darthmushroom
uhh most nézem h Seria B-be Palermo-ba még ott van Dybala meg Abel Hernandez.. omg mit lehet azokkal abba az osztályba mûvelni, utána meg milyen bevétel van a 2 játékosból.

Darthmushroom
Nálam is bevált anno a Lazio-ba, bár csak 3. évbe vettem meg.

LasDen
tavaly is ott volt még, de úgy rémlett, hogy Samp elvitte. Na mindegy. Éljen én. :D Am tavalyiba nagyon alulértékelt játékos volt. Már a kezdetektõl ilyen 7.70-80-as szezonokat futott Premiere Leagueben, a védelem pillére, a szart is kivédekezte nekem, de a válogatottban számításba se vették....

Nálam a Real Madrid a kedvenc,mindig is az volt.De a játékban már évek óta nem bírom rávenni magam,hogy egy ilyen mega-giga klubot irányítsak.Még a 09-ben játszottam ott,de három év után lemondtam.Az égvilágon semmi kihívást nem találtam benne.Azt azért lehet,hogy megfontolom,hogy mégis lehúzok ott két-három évet,aztán már mint világhírû menedzser bejárom a top ligákat.
A 12-ben csináltam egy világcsavargó karriert.10 csapat 8 országban,három kontinensen.Plusz három válogatott.Brazíliával VB-t,Kamerunnal meg Afrika Kupát is nyertem.A végén már annyi nyelven beszéltem,hogy elég volt utánaszámolni.Ebben az volt a jó,hegy nem lehetett megunni.Mert azért õszintén,egyetlen csapatnál 15,vagy ne adj isten 20+éves karrierhez már komoly akaraterõre van szükség.Sokszor már inkább tûnik munkának, mint játéknak.Egy kávé ott nem segít.
Zenszkij
Én is csak egy nagy csapattal vagyok hajlandó játszani, azzal viszont korlátlan ideig. Manchester United :D.

Én már meg is bocsátottam.A lentebb emlegetett emberkékkel úgyis csak ellenfélként fogok találkozni.Nekem teljesen mindegy,hogy milyen színû mezben sírnak majd.
Darthmushroom
ez kényszer a készítõk számára, mivel ha ez nem így lenne gyakorlatilag kettõ meg több adatbázis kéne alapból a játékba, szóval simán megbocsájtható.

Tényleg nincs jelentõsége.Számomra biztos nincs.Csak ha kötözködni akarnék,akkor megkérdezném,hogy hol a sokat hangoztatott realitás?Nem hiszem,hogy olyan nehéz lett volna beletenni, hogy "Csatlakozik a Real Madridhoz 2013 július x-én."És ez a kis anomália eléggé érzékenyen érinti a rengeteg Brazil FM-est,mert már 2012-ben eltüntették Neymar-t a Santos-ból.Szerintem náluk ez nem anomália,hanem abnormális.És biztos van még több ilyen is.
bakkerman
ahogy közelebb a bûvös idõpont,egyre többször jelenik meg lelki szemeim elõtt ez a csoda

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
igen,fõleg hogy a history résznél ugyanúgy bevan írva a játékosnak a 2012/2013-as szezon statisztikái is,pedig a játékban még csak 2013 január van például,ez egy kisebb anomália,de azt mondom ez legyen a legnagyobb gond

Utánanéztem,és igazad van.<#worship>Bár egy kicsit furcsa,hogyha Brazíliában kezdek,akkor már 2012-ben is a Madridnál van.
bakkerman
*2013 januárjában,vagy februárjában

bakkerman
attól hogy három hónappal elõbb indul maga a játék,az adatbázis ugyanaz,tehát ha svédeknél kezded a karriert 2013 telén,attól még pl.: Bale a Real Madrid játékosa,ahogy Özil is az Arsenalban lesz

Van számodra egy jó hírem.A játék indításakor még a Serie B-s Pescara játékosa.A jónál is jobb az esélyed,hogy magadhoz tudd csábítani.De egyébként is lenne megoldás.Elébe lehet vágni a frissen igazoltaknak,ha Svédországból indítasz,és három hónappal elõbb kezded a karriert.Nem mellékesen a taktikát is hamarabb be lehet gyakorolni.Ez elég hasznosnak tûnik,az eddigi tapasztalatok alapján.Mindkét lehetõség nyitott elõtted.
Lehet,hogy nem is kellene mondanom,de egy kicsit odafigyelnék az edzésénél a mentális(concentration,decision)értékeire.Három-néggyel még talán feljebb lehet húzni,és lesz egy world class középhátvéded.Sok szerencsét hozzá.
LasDen
a kezdés mindig Fiorentina. De 1 év még belefér. Most került Samphoz szóval a szezont ott tölti. Aztán majd kiderül. Boltonomban nagy spíler volt, most is kell :D Editort már tavaly sem töltöttem le...

Elég combos csapattal kell majd kezdened.Valamelyik top ligás élcsapaton kívül nem hiszem,hogy bárkivel is szóba állna.Vagy átrakod az editorral.<#nevetes1>
LasDen
még mindig király :D valahogy majd elkéne hoznom Sampdoriából mielõtt valami köcsög lecsap rá...

bakkerman
mondjuk én az anyagiaktól azért nem vagyok elszállva,6 misi van a klubkasszában,3 millió igazolásra,fizukeret meg éppenhogy nincs minuszba,szóval nem ugrálhatok majd nyáron,de tény hogy az alapkeret is sokkal sokkal jobb mint a többi osztrák csapaté

Darthmushroom
ezen kár csodálkozni :D akkor anyagi elõnyük van h eszméletlen, tavaly csak elb*szták am simán nyerniük kellet volna IRL

bakkerman
ez az osztrák bajnokság kritikán aluli,színvonaltalan,RB Salzburggal kezdtem,elsõ szezonban járok márciusban,22 forduló után 16 pont az elõnyünk a második Austria Wien-nel szemben,úgy hogy õsszel mi érdekeltek voltunk az EL fõtáblán is,heti 2 meccsünk volt folyamatosan,de ígyis csak 1 vereség meg 4 döntetlen csúszott be...folyamatos sérülések,kb 3-4 bajnokira tudtam csak kimenni a papíron legerõsebb 11-el,és ígyis 2-3 gólos gyõzelmek,még idegenben is. Ezt a szezont letolom,nyáron megpróbálom bevinni a csapatot a BL fõtáblára(még nem sikerült bejutnia az RB-nek egyszer se),és csókolom,viszlát