Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért sem értem,mert a másfél csillag hûen mutatja a csapaton belüli helyzetét.Bár az idióta asszisztensem nem tudom mi alapján osztályoz,mert nála a legjobb emberem is két és fél csillagot kap.Azért mégis csak vannak klasszis játékosaim.
A szezon eddigi legnagyobb fogása Carillo,aki free agent volt,remekül beilleszkedett,és szórja a gólpasszokat.Többé-kevésbé egy futóbolond,de feltalálja magát.Sokat nem gondolkozik,rohangál a vonal mellett,és tömi labdával a csatárokat.A másik peruit,Farfán-t lapátra tettem,mert 90k fizetésért csak a pofáját jártatta.Kiraktam a tarcsiba,erre közös megegyezéssel szerzõdésbontást kért.Most Katarban levezet,pont oda való, nyafogjon a tevepásztoroknak.
bakkerman
lehet magas a reputációja,és ezért behívja a gép

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Mondjuk aki vándormadár karrierbe kezd,annak nem árt,ha az elején néhány második ligát is betölt.Legalább addig,amíg valahol egy-két jó eredményt nem tud felmutatni.
Én meg folytatom a félbehagyott karrieremet a Schalke-nál.Proci újrapasztázva, most olyan mint új korában.Én meg azt nem értem,hogy miért hívnak be a brazilok a válogatottba egy ilyen piskóta játékost.Alig játszik,meg különben is a harmadik számú csatárom.
zyndar
Oké, 15 hónap alatt nem találtam munkát, ennyit a vándorkarrierrõl :) Az a sunday league footballer betett, elbaszarintottam, mert igazából reális, hogy nem kellek senkinek.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Az miért van, hogy az elsõ félidõt simán hozom, de a 2.-ban van hogy elvesztem a 4 gólos elõnyömet...

kezdtem egyet a levantéval, reputáció egész jó, fasza elérhetõ pléjákat listáz a játékoskeresõ, csak épp pénz nincs... cél a felsõház, reményeim szerint az 5-8. hely valamelyike. féltáv után ugyan a 4. helyen állunk, de a mezõny sûrû és egy ilyen gyenge kerettel tuti elfáradunk tavaszra... na de nem lehet az elsõ évben "megváltani a világot." :) jöjjenek az érdekesebb meccsek, skalpok.

elsõnek egy szégyenteljes vereség, ahol a 2. percben két gólt kaptunk, ráadásul ugyanaz a játékos lõtte... közvetlenül a középkezdés után sikerült eladni a labdát...

az atletico madrid otthonába látogattunk, ahol 0-2-es félidei állást és 1-3-as vezetést sikerült 3-3-ra leadni a 66. percre. a 89. percben aztán megint megszereztük a vezetést, de a 91. percben megint döntetlen, 4-4 volt az állás. aztán a hosszabbítás hosszabbításában jött pallardó és bevágta a gyõztes gólt. :)

ezen a meccsen nagyon jól látszik, hogy szarunk a labdabirtoklásra, kontracsapat vagyunk. :) egy jól mûködõ fm13-as taktikomat "szabtam rá" az idei gémre, némi változtatással persze, úgy tûnik mûködik.

rendkívül értékes iksz a real ellen, itthon! az a durva, hogy 2-0-ra vezettünk a 72. percig, ráadásul a második gólt emberhátrányban lõttük...

kiegyenlített meccsen vertük a valenciát.

eddigi bajnoki meccsek

tabella féltávnál

zyndar
9 hónap munka nélkül, fel fog kopni az állam. :)

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
ez ultra gáz... 3 gólt sem adtak meg nekünk. am a 11s bárbajnál vettem észre h egy középpályás védett az egész meccsen nálam LOL de a végén hárított egyet szóval nem estünk ki :D
német kupa

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Lehet írták már korábban, de nem lehet valahogy beállítani, hogy a VB selejtezõk valós eredmények szerint legyenek meg?
zyndar
Húdeizgalmas VB döntõ volt.

Eltelt 3 hónap és nincs melóm, azért decemberig remélem megkeresnek/felvesznek.

zavbal
a Feyenoordot én is kezdtem letettem talonba majd talán elõveszem, most kezdtem egyet a Partizannal. Nem kedvenc csapat de a Balkánon még nem toltam
Darthmushroom
na találtam végre huge db-t, meg elméletileg a szept. probléma is megoldva. így bele kezdek valamibe, Feyenoord/Frankfurt van a fejembe. Keretre a holland jobb, de nehezebb mivel ott nagyobb elvárások vannak, német mellet az szól h kb. 2-3 éve nem volt normális német karrierem ami legalább 1 szezont is megélt volna.

Play Short Passes esetén nyilván úgy próbálnak helyezkedni, hogy a rövid passzos játék menjen, ha a formációd erre nem a legmegfelelõbb (pl. nincs ember a KP és a védelem között) akkor hajlamosak lehetnek kimozogni a posztjukról.

Processzor problémám van.Ha paszta gond van,akkor holnap már játszhatok.Ha komolyabb a baj,akkor csere lesz.
narumon
thx
Közben lehet, hogy találtam valamit. Igaz még csak két meccs telt el azóta de egyelõre minden megváltozott.
Mérgemben kitöröltem minden taktikai beállítást és mindent. Nincsenek játékosokra megadva, hogy mit csináljanak és nincsenek csapat utasítások. Így elkezdtek normálisan játszani. (Már amennyire lehet - de legalább nem rohangálnak összevissza). Valami bug lesz itt, mert viszont ha csak annyit megadok csapatutasításba, hogy play short passes akkor már visszatér az összevissza rohangászás :o

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Mor3llo
Tényleg csak ajánlani tudom ezt!
Van a poszton belül 1-2 al-link (védekezõ taktikák stb.), szintén olvasd végig õket.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

narumon
Hát én reggel óta állitgatom mindenféle formában, de képtelen vagyok a védelmet értelmezhetõ mozgásra ösztökélni. Egyszerûen nem támadják az ellenfelet akármit akárhogy állítok. Az én csatáromon rajta lóg az AI védõje, én nem tudok ilyet beállítani. Össze vissza nézelõdnek a pályán.
Mint ahogy azt is képtelen vagyok beállítani, hogy a játékosaim menjenek a labdára - melletük gurul el egy méterre a labda és rá sem mozdulnak, megvárják míg az AI megkaparintja :(
Senkinek semmi ötlete? Ebbõl szerintem az lesz, hogy visszatérek a notin lévõ FM12-höz és lenyomom a 20. szezont is ott. Ott nem csinál ilyen hülyeségeket a progi. (Mellesleg nem értem, hogy az a meccs engine már adott volt - hogy lehetett elbaszni? Nem javítani kéne rajta inkább?)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

korbin555 mikor várható tõled beszámoló, szerintem már mindenki tûkön ülve várja tõled az FM14-es karriereket, legalábbis én biztosan <#worship>
fergusonpapa
Szezon végén fog ez jobban látszani, amirõl majd küldök képeket. Ha van rá érdeklõdés :D De én minden karieremet vállakozásként élem meg. :D

www.icewebhu

fergusonpapa
Akár az is lehetne. :D Elsõ szezonom végén, csak 3 játékost tartottam meg, még az ifiket is kivágtam :D

www.icewebhu

fergusonpapa
4-et elvittek akik kulcs játkosok voltak, ahol a vezetõség döntött... Az EL-t pedig full védekezõ taktikával nyertük, nem voltunk nyerõ csapat, csak 3 csapatot is 11esel vertünk meg. Etõõl függetlenül büszke vagyok rájuk, és magamra is, mert nem számítottam rá, de erõsítés attól még kellet.

Igy jött ingyen pár új ingyen játékos, volt 1-2 nagy fogás mint a city-bõl zuninga( azthiszem igy kell leírni, nincs most az FM megnyitva :D ) de jobb szélsõ. Ezek automatikus kezdõk lettek. Ezenkívül a figyelõim találtak pár igéretes játékost. Egyért adtam megint 10m és másik 16dbért összesen 2M. Kezdõ csapatom, 25 fõs. Szezon végén 4 kulcs játékoson kívül 5 még elhagyta a klubbot, mert nem hozták a várt eredményeket. A többi játékos pedig amiért ilyen nagy a szám még , free player-ek voltak, szabadon igazolhatóak, vagy pedig 50k összesgüek maximum. Mentek kölcsönbe és a tartalékba is. Egyszerûen játékos mozgás, befektetés, eladás. Néha valaki meglep akkor kap kezdõben helyet de ezek többsége csak profit növekedésért van.

Mint mondtam a nagycsapatba csak 8 játékost igazoltam. És sajnos nincs mögöttem cukros bácsi :D Nem is költöttem sokat, 30m bevételem volt, el is adtunk játékosokat, és 18at költöttem igazolásra.

www.icewebhu

Darthmushroom
Generáció váltás :D

De mi történt a komplett csapatoddal?Ebola járvány tört ki,vagy lezuhant a repülõ?Miért kell egyszerre 36 új ember egy olyan klubhoz,amelyik EL-t tudott nyerni.Az három csapatnyi játékos.Erre még egy milliárdos sugar daddy sem magyarázat.
fergusonpapa
Igen :) Abból 8 az akit kezdõbe szántam vagy nagy igéretnek tartok de még csak csere.

www.icewebhu

ja a Schalkénál...én s Dresdennel kezdtem most és egy nyomorult átlagos középpályást nem tudok igazolni... tele a csapat vagy 6 AM-el. A kulcsjátékosok akiknek 1 éven belül lejár a szerzõdésük meg 24 ezres(havi) fizetésük helyett 60 ezreket kérnek, persze erre nincs keret. a legpofátlanabbat meg nem lehet eladni nyamvadt 1 milláért, pedig jó kis játékos.
bakkerman
én is észrevettem,nagyon fasza,de nem mindig,csak ha esik az esõ,vagy télen sáros a pálya :)

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Mor3llo
most vettem csak észre, hogy a meccs folyamán koszosodik a srácok dressze :)

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

36 új játékos??
fergusonpapa
Igazolás : )

Bundesliga alapból egy pénztanya, de ez nekem nem elég. Jövõre ezeket a fiúknak a felét kiszórom. Csak 2M volt a befektetés, ebbõl kijött a többsége. Kölcsön adásból már ez visszajött. Eladásból pedig évégén olyan 15-25M sacolok. Éljen a rabszolga kereskedelem.

www.icewebhu

fergusonpapa
Na ezért imádom ezt a csapatot. A Paris FC olyan impontens volt a kapunál. Ez a csapat meg szárnyal egy elég középszerû kerettel. :)

Szuperkupa

Érdemes megnézni a gép hogy probálkozott a végén, pedig lefociztuk õket :) Olyan játékosaik hogy csak néztem. Kész sztárvállogatottat igazoltak össze. Nem véletlen lettek BL gyõztesek de a Kukacokkal szemben nincs esélyük. : )

www.icewebhu

Ez így van.De amíg a bajnoki prémiumok az évek alatt egyre gyorsabban nõnek Németországban,addig ez Angliában helyben marad.Eljutottam már 2028-ig,és a különbség egyre csak nõ a Bundesliga javára.A játékban a pénzdíjakat két kritérium alapján állapítják meg.Az economic factor(az ország gazdasága)és a FA financial power(a labdarúgó szövetség pénzügyi ereje).Ez a németeknél a maximum 20/20,Angliában 19/16.A Tv-s jogdíj Németországban 15M-25M között mozog,ez meg Angliában gyakorlatilag a duplája.A PL a világ leggazdagabb ligája,ez nem vitás.A TV-s jogdíjak,és a hozzá kapcsolódó reklámszerzõdések miatt.Hogy Németországban pontosan hogy van,majd szezon végén tudom meg.Aggódnom biztos nem kell az anyagiak miatt.De a lényeg,hogy ezekben a ligákban még a csapból is a pénz folyik.
Ha a Schalke-t nézem 2016-ban,évi 58M-s szponzor,20M-s kit szponzor, csillagászati meccsbevételek,119 ezer pártoló tag,über weltklasse facilities,etc.Ehhez jön még a Liga pénzdíj(~40M),a TV bevétel(?),meg amit összerabolok a nemzetközi kupában.Novemberben vettem át a csapatot,eddig +39M volt az idei balance.Elég szerencsétlen lennék,ha itt nem tudnék egy-két év alatt egy világklasszis csapatot építeni.Muszáj is lesz megcsinálnom,mert néhány évnél többet nem tervezek itt.Hozzászoktam a spóroláshoz a kis csapatoknál,de itt szórni fogom a pénzt.
olvass vissza miket írnak a többiek, kivárok ha már pecselték rendesen megveszem

fergusonpapa
Én kipróbáltam, szerintem még idõ kell neki. Januárban majd megveszem.

www.icewebhu

attiGT
Komolyan ilyen jó az idei?

bug

attiGT
Micsoda?

itt olyan nincs<#vigyor2> én várok karácsonyig vele

attiGT
Sziasztok! Milyen az idei FM a jelenlegi állapotában? Bugok, hibák... ?

Én is így vagyok ezzel, marad a netes stream. :) De a digi elõtt is ez volt a trend... eurosport 2 mint új csatorna megvette a jogokat és felépítette a PL köré a teljes imidzsét rákényszerítve az embereket és szolgáltatókat, hogy bevegyék a kínálatba és fizessenek érte. Aztán jött a digi és ugyan ezt eljátszotta, nem nehéz megmondani a digi után is ez lesz nagy valószínûséggel. Angoloknál dettó ez van, jött a BSkyB az új sportcsatornájával meg a tömérdek pénzzel. A ligának ez jó és amikor ennyi pénzrõl van szó, már senkit nem érdekel ki marad le a meccsekrõl. Na, de egy szónak is száz a vége, oldalakat lehetne még a témáról írni, óriási a különbség belföldi és nemzetközi sugárzás között is. Viszont ami a lényeg, sztem a játékban is, de IRL biztos, egy angol középcsapat is kap legalább annyit (helyezési és TV pénz egyben), ha nem többet mint egy német dobogós.
Kösz, ezt nem tudtam.
Tv-s pénzt nem osztják szezon elõtt, csak elmondják, mennyit fogok majd kapni összesen.
Hát mert tudod: Messi 4-szeres komédia bogyó gyõztes...
fergusonpapa
Nem értem hogy lehet messinek jobb értéke az új játékban mint ronaldonak, A mostani formája is elképesztõ, és több éve hozza ezt. Szerintem nem kéne ekkora különbségnek lennie. Közel egyformának kéne lennie, erre messinél csak úgy repkednek a 20asok..

www.icewebhu

Zenszkij
A vicc az egészben, hogy mióta van ez a szar digi egy pl meccset nem láttam. Úgyhogy fizethetnek jogdíjakat, amennyit akarnak, ha hozzám nem jut el a meccs.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

http://www.origo.hu/sport/focivilag/20120728-fuldoklik-a-penzben-a-premier-league.html
Az összegek amiket linkeltél csak a bajnoki helyezésekért járnak. Németekrõl nem tudok nyilatkozni ott évek óta nem indultam, de angoloknál külön jön még a TV pénz ami a mostani jogok új eladásával valami hatalmas pénz lett. IRL még az utolsó is valami 30-35 millió fontot kap a TV-s pénzbõl. FM elég reális ahhoz, hogy itt is így legyen a játékban. (bár ideiben még nem indultam angol csapattal)
Zenszkij
Az éves tv-s jogdíjak jóval magasabbak, mint a Bundesligában.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Pontosan miért?
Angolok a TV-s pénzdíjjal még okozhatnak meglepetést. Ezeket az összegeket két és félszerésével szorozhatod még
Nincs.Viszont szezon elõtt osztják a TV-s pénzeket.De a nagy pénz a németeknél van.Ott még a tizedik is többet kap,mint a PL gyõztese.
Pénzdíjak:
Premier League
Bundesliga
2016 õszén csöppentem a Schalke-hoz,és akkora átigazolási pénzt vágtak hozzám szezon közben,hogy csak pislogtam.Az fm 09 óta nem játszottam ilyen gazdag csapattal.Már alig várom,hogy a processzor mizériám megoldódjon,aztán már hozom is Fierro-t,mert csatárposzton gyenge a csapat.Nem is kell erõlködnöm, hogy idehozzam.Az angolok a hülye szabályaik miatt úgysem nagyon érdeklõdnek arrafelé.Egy olasz csapat meg álmában sem tudna rám ígérni.
Én is azt használom. Minõségi és rengeteg játékos friss képét tartalmazza.