Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Drámai sikerült a két meccs, mint ahogy az várható is volt! Elõzõ szezonban mégiscsak a legjobb nyolc közt esett ki a Celtic a BL-ben.
Elsõ meccsre a szokott idegenbeli felállással küldtem a fiúkat a pályára, 4-4-1-1-counter, és rögtön a középkezdésbõl gólt szerzett a nyáron igazolt csatárom. Majd következett 89 perc bekkelés:
Látva, mennyire nem voltunk meccsben az elsõ találkozón, 4-4-2-re counterre váltottam a visszavágón, egy embert cseréltem le az elõzõ kezdõbõl. Meg is lett az eredménye, kontrolláltuk a meccset, a Celtic viszont egy szögletbõl váratlanul megszerezte a vezetést. 45-60. perc között cseréltem hármat, de semmi, majd a 75. perc körül attackra állítottam a mentalitást, és megint jött N'Djeng... 😊
Az ellenfél helyzetei a mentalitás átállítása után sokasodtak meg, de szerencsére fölérúgtak mindent, a kapusuk lett a meccs embere, 9.2-vel!
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
www.icewebhu
Számomra az FM2013 okozta a legnagyobb kihívást, az nagyon jó volt, ehhez viszonyítva nehezebb, könnyebb nyerni, és mennyivel?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Tavalyi keretemhez képest nagy különbség, hogy most már nekem is van olyan játékosom, aki akár Skóciában is játszhatna, így igazoltam (eddig) a nyáron:
Vass-ért 1 millió $-t fizettem a Dinamo Bucarestnek, Kecskésért 1,5 millió $-t az Atalantának, mindkét igazolásnál az is szempont volt, hogy magyarok. Nos a BL-ben nem számítanak annak, így hulladék ifisták is bekerültek a 25-ös keretbe. Kecskés elég bíztatóan kezdett, már ami a szerzett góljainak számát illeti😊! Természetesen nem tagja (egyelõre) a legerõseb 11-nek, megkapja a lehetõséget és reménykedem, hogy legalább annyira szépen fog fejlõdni mint a 13-ban (tolna valaki pls egy képet róla 2020 körül?).
További igazolások:
Õt 150k $-ért vettem, bár a télen jöhetett volna ingyen is, asszem ennyit megért:
Ingyen jött, de lesérült egybõl 1 hónapra, ezért nem játszott eddig:
Szintén ingyen:
1,5 millió $-ért jött Tunéziából, és jól be is kezdett:
Eddigi meccsek, készülünka Celticre:

és még van elõtte 3 barátságos... ennyire jó vagyok?
Én speciel egyet sem, kivárom az elsõ nagyobb tapaszt, addig nem idegelem magam vele! 😊
www.smart-bus.hu
@Korbin: azt kérdeztem, hogy ki mennyi csapatutasítást használ. Ezt gondolom tudja mindenki. Érdekelt, mert én eddig ilyen 11-12-t, de a mostani mentésben visszafogtam magam és max 6-8 maradt.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
www.smart-bus.hu
Valóban kevesebb a reakció egy-egy képre vagy véleményre, talán ezért megy másképpen az egész. Az utóbbi idõben ugyanazt a kérdést kétszer tettem fel, folyamatos postok között, de senki nem reagált. Én érdekesnek találom továbbra is a fórumot, évek óta napi szinten olvasom, még ha meg is változott a közösség.
Ivan Carlos
Sabev
Mauro
Érdemes megnézni a brazil csatárom statisztikáit.Amit idén mûvel,arra nehezen találok szavakat.Már hatot is rúgott egy meccsen.
A török játékosaim ugyan gyengébbek,de összeszedtem a legjobbakat,akik csak elérhetõek voltak számomra.Néhányan közülük:
Öztekin
Serdar Tas
Yigit Atik
És õk a legjobb törökök,akik itthon játszanak,mert a még jobbak mind külföldön vannak.Hát ez lenne a csapat szûk keresztmetszete.A Galata idén sokat gyengült,a többiek meg nincsenek velünk egy súlycsoportban.Viszont innen tovább fejlõdni már csak akkor tudnék,ha magam nevelném ki a világklasszis török gyerekeket.De ez egy vándor karrier,nem foglalkozom sehol az utánpótlással.Tehát egy ilyen csapattal uralom jelenleg a ligát.A BL-ben meg nincs sok esélyem,nem is érdekel. Azt majd nyerek máshol.Szezon végén dobbantok,három liga jöhet szóba:görög, spanyol,vagy ukrán.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Sima lesz az végig!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Kerkyra
[[[ bár sajnos továbbra is sajnálom, hogy 1-2 éve már csak arról szól ez a fórum, hogy mindenki berak 3 év végi képet ugyanarról, és a köztes idõszakban szinte se se posztol semmit, teljesen emberidegen így az egész ]]]
Avanti Crociati!
magabiztosan behúztuk a csoportunkat, annak ellenére h a védelembe vannak gondok, elég buta gólokat kapunk. Otthon 100%-kot hoztunk szóval azzal is elégedett lehetek. Igazából ez a gyõzelem nem ér semmit, mivel ezért nem jár feljutás. a két csoport 4-4 legjobb csapata nyom egy rájátszást ahol a legjobb 3 feljut. szóval a neheze még csak most jön.
tabella
Korbin am itt is van légiós szabály, 5 lehet a pályán egyszerre.
Félidõhöz érkezett a bajnokság.Néha olyan érzésem van,hogy akkor rúgunk gólt,amikor akarunk.A Galata meg nem bírja kiheverni a török kulcsemberei eladását,ez mondjuk várható is volt.
A BL-ben simán továbbjutottunk,de jön a Real Madrid,ott nem sok sanszunk lesz.De a BL nem is érdekel.Be kell húznom a bajnokságot,aztán innen is lelépek.
A vezetõség most jelentette be, hogy a fizetési keretet 450e eurorol megemelték 1 millióra és kaptam 15 millió eurot igazolni. Az egyetlen gond, hogy van összesen 3 millió eurom, tehát nem költekezhetek, vagy csõdbe viszem a klubot <#vigyor3>#vigyor3>

A csapat a tavalyi szezonban a 17. helyen végzett, a média idén a 12. helyre várt minket. A fizetési keret bõ 400e euro volt havonta, amibõl 70e eurot egy kölcsönjátékos fizetése tett ki. Tõle az elsõ adandó alkalammal megszabadultam, és a helyére sikerült hozni több kölcsönjátékost a hiányposztokra. A szezon nem indult túl fényesen, 8 forduló elteltével csak a 9. helyen voltunk. Szépen lassan a srácok begyakorolták a taktikát, a kölcsönjátékosok összeszoktak és sokat fejlõdtek, hiszen szinte kivétel nélkül mindenki 18-23 év között volt. Félidõnél már mi vezettük a tabellát, és ezt év végéig már nem is adtuk ki a kezünkbõl.
A klub közben hónapról hónapra nagyobb bajban volt, pár játékos játékjogának a felét eladtam, hogy ne legyen több millió eurós hiányunk. A klubot a Serie B megnyerése után átvette a tulaj, a fizetési keretet megemelte, és a -2 millió euros tartozásból most 1.5 millió euro van a számlámon.
A következõ szezon nagyon nehéz lesz, a 11 kezdõ játékosomból 5 kölcsönben volt és a maradékból is nagyon kevesen ütik meg a Serie A szintjét. Most június 20 van, megpróbálok pár ingyen játékost elhozni a maradék 10 napban.
A csapat házi gólkirályát muszáj belinkelni, 9-es befejezéssel rugdosta a gólokat.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Alap tulajdonságokat akkor is érdemes átnézni. Ha látsz egy 5 csillagos védõt, mellette egy 4 csillagos, de az elõbbinél szerelés 7 másodiknál 16. Akkor leigazolod az 5 csillagost?
Kevésbé szélsõségesen , az figyelõk sokszor sok hasonló pontot adnak így muszáj egy másik szem hogy megfelelõ játékos kerüljön a csapatba.
Én egyszer igazoltam így egy csatárt 5ös befejezéssel, minden érték elég jó volt, figyelõ szerint is nagyon jó, de gólt csak nehezen tudott rúgni. Kiváncsi voltam, kipróbáltam, nem jött be eladtam, és ráment a szezonom. Ennyit számítanak a tulajdonságok..
Súlya magasága pedig annyira másodlagos (harmadlagos?!) hogy én sosem nézem. Pedig nem egyszer mutattam már hogy az én kezem alatt több tucat játékos mozog 1 szezon alatt.
www.icewebhu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hoztam már három 14.000$/hét< fizus játékost, és most úgy léptem ki a játékból, hogy nem döntöttem el, jöjjön-e vagy sem. A kisördög azt mondja, jöjjön, a klub anyagi helyzetével meg majd lesz valami, csak megnyerjük a BL-t😊!