Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gratula! volt min izgulni. 22000 nézõszám? bõvítetted a stadiont?
BL play off:

Drámai sikerült a két meccs, mint ahogy az várható is volt! Elõzõ szezonban mégiscsak a legjobb nyolc közt esett ki a Celtic a BL-ben.
Elsõ meccsre a szokott idegenbeli felállással küldtem a fiúkat a pályára, 4-4-1-1-counter, és rögtön a középkezdésbõl gólt szerzett a nyáron igazolt csatárom. Majd következett 89 perc bekkelés:

Látva, mennyire nem voltunk meccsben az elsõ találkozón, 4-4-2-re counterre váltottam a visszavágón, egy embert cseréltem le az elõzõ kezdõbõl. Meg is lett az eredménye, kontrolláltuk a meccset, a Celtic viszont egy szögletbõl váratlanul megszerezte a vezetést. 45-60. perc között cseréltem hármat, de semmi, majd a 75. perc körül attackra állítottam a mentalitást, és megint jött N'Djeng... 😊

Az ellenfél helyzetei a mentalitás átállítása után sokasodtak meg, de szerencsére fölérúgtak mindent, a kapusuk lett a meccs embere, 9.2-vel!
Eddigi meccsek féltávnál. azt hinné az ember simán vezetem a bajnokságot ilyen eredményekkel, de a pécs nem tud hibázni és a nyakamban liheg
Szép! Ajka NB1-ben? még szebb!😊 milyen taktikával vered végig a hazaiakat? bl-ben is ugyan azt a felállást választod?
Szigorúan saját tapasztalat alapján,nekem könnyebbnek tûnik,mint a 13.A sima bajnokságok mögött meg elképesztõen komoly,felkészült szakmai munka folyik.
Zenszkij
Én emlékszem. Wormatia Worms. 35 -6 új játékost igazoltál. Reagáltunk rá 😊.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

fergusonpapa
Én se kaptam sok reakciót, mondhatni semmit a beszámolóimra. Ezért már én is hanyagolom pedig azóta nem egy szezont letoltam.

www.icewebhu

Zenszkij
Van olyan mint az FM 13..

A játék nehézsége milyen az idei évben? Nézegettem az eredményeket és itt mindenki mindegyik csapattal gyakorlatilag simán nyeri a bajnokságokat. Nem tudom, ilyen FM2012 feelingem van vagy csak ti vagytok ilyen jók? 😊

Számomra az FM2013 okozta a legnagyobb kihívást, az nagyon jó volt, ehhez viszonyítva nehezebb, könnyebb nyerni, és mennyivel?
Minél több a kijelölt csapatutasítás,annál könnyebben eshet az ember olyan hibába, hogy valamelyik egyéni utasítás majd nem passzol az egyikhez.Akár a játékfilozófia,akár egy posztra kiadott utasítás terén.Nagyon figyelmesen kell megcsinálni,mert egy adott poszton összezavarja a játékost,ha nem kompatibilisek az egyéni,és a csapat utasítások.A futball a világ legegyszerûbb játéka,nem akarok sakktáblát csinálni egy taktikából.De ez megint egyéni döntés kérdése.
zyndar
Akkor talán én is jó úton járok most már 😊 Gondolom ha túl sok van, csak túlkomplikálja a játékot.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Akkor utólag pótolom.Ez most öt,de hatnál többet még nem használtam,és nem is fogok.
Idõközben elindult harmadik szezonom a Diósgyõrrel, eddig elég sima a szezon, a Bl-ben immár kiemeltként kezdtünk és besétáltunk a play offba, ahol már nem voltunk kiemeltek, és természetesen megkaptam azt a csapatot, amelyiket legkevésbé szerettem volna: a Celticet. Azt a Celticet, aki a nyáron jelentõsen gyengült, többek között végül én is elhoztam ingyen nigériai középhátvédjüket, de még így is van jópár játékosuk, akik beférnének hozzám.
Tavalyi keretemhez képest nagy különbség, hogy most már nekem is van olyan játékosom, aki akár Skóciában is játszhatna, így igazoltam (eddig) a nyáron:

Vass-ért 1 millió $-t fizettem a Dinamo Bucarestnek, Kecskésért 1,5 millió $-t az Atalantának, mindkét igazolásnál az is szempont volt, hogy magyarok. Nos a BL-ben nem számítanak annak, így hulladék ifisták is bekerültek a 25-ös keretbe. Kecskés elég bíztatóan kezdett, már ami a szerzett góljainak számát illeti😊! Természetesen nem tagja (egyelõre) a legerõseb 11-nek, megkapja a lehetõséget és reménykedem, hogy legalább annyira szépen fog fejlõdni mint a 13-ban (tolna valaki pls egy képet róla 2020 körül?).

További igazolások:

Õt 150k $-ért vettem, bár a télen jöhetett volna ingyen is, asszem ennyit megért:

Ingyen jött, de lesérült egybõl 1 hónapra, ezért nem játszott eddig:

Szintén ingyen:

1,5 millió $-ért jött Tunéziából, és jól be is kezdett:

Eddigi meccsek, készülünka Celticre:

http://postimg.org/image/j15esd817/

és még van elõtte 3 barátságos... ennyire jó vagyok?
De erre volt válasz, ha jól emlékszem... 😊

Én speciel egyet sem, kivárom az elsõ nagyobb tapaszt, addig nem idegelem magam vele! 😊

www.smart-bus.hu

zyndar
@Solt: Igen, te többször válaszoltál, köszönöm! 😊

@Korbin: azt kérdeztem, hogy ki mennyi csapatutasítást használ. Ezt gondolom tudja mindenki. Érdekelt, mert én eddig ilyen 11-12-t, de a mostani mentésben visszafogtam magam és max 6-8 maradt.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Valószínûleg azért nem kaptál választ,mert senki nem tudta a választ.Elõfordul ilyen is.
Melyik volt az a kérdés? Mert én például válaszoltam neked valamire, de nem is reagáltál rá! 😊

www.smart-bus.hu

zyndar
Azért remélem, nem ennyire sötét a helyzet.
Valóban kevesebb a reakció egy-egy képre vagy véleményre, talán ezért megy másképpen az egész. Az utóbbi idõben ugyanazt a kérdést kétszer tettem fel, folyamatos postok között, de senki nem reagált. Én érdekesnek találom továbbra is a fórumot, évek óta napi szinten olvasom, még ha meg is változott a közösség.

Ez is volt a célom.Pedig ez a csapat messze van attól, hogy világklasszisnak lehessen nevezni.Három játékosom van,aki szerintem világklasszis,de van mellette 17 nagyon jó,és nincsen gyenge pontunk sem.A három kulcsjátékosom:
Ivan Carlos
Sabev
Mauro
Érdemes megnézni a brazil csatárom statisztikáit.Amit idén mûvel,arra nehezen találok szavakat.Már hatot is rúgott egy meccsen.
A török játékosaim ugyan gyengébbek,de összeszedtem a legjobbakat,akik csak elérhetõek voltak számomra.Néhányan közülük:
Öztekin
Serdar Tas
Yigit Atik
És õk a legjobb törökök,akik itthon játszanak,mert a még jobbak mind külföldön vannak.Hát ez lenne a csapat szûk keresztmetszete.A Galata idén sokat gyengült,a többiek meg nincsenek velünk egy súlycsoportban.Viszont innen tovább fejlõdni már csak akkor tudnék,ha magam nevelném ki a világklasszis török gyerekeket.De ez egy vándor karrier,nem foglalkozom sehol az utánpótlással.Tehát egy ilyen csapattal uralom jelenleg a ligát.A BL-ben meg nincs sok esélyem,nem is érdekel. Azt majd nyerek máshol.Szezon végén dobbantok,három liga jöhet szóba:görög, spanyol,vagy ukrán.

Darthmushroom
lehet igazad lesz. csapat eddig nagyon komolyan veszi a rájátszást. 7 meccs 7 gyõzelem 25 rúgott 7 kapott. 9 pont elõny a 2. szembe, 4. szembe 12 pont. visszavágókon mi leszünk többet otthon.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Grat!
Sima lesz az végig!
Zenszkij
akkor folytatódnak az élménybeszámolók 😄

Darthmushroom
egyenlõre megy a szekér 4 meccs 4 gyõzelem 15 rúgott 3 kapott. 1 nehéz meccsünk volt eddig otthon ahol 2szer is hátrányba voltunk de sikerült fordítani és az otthoni 100%t megõrizni. sûrûn vannak a meccsek (3nap) de legalább haladós.

bakkerman
senkit se zavar,éppen az,hogy lehetne több kép,több kisebb beszámoló,én elolvasok mindent,meg megnézek minden képet,még ha több napig nem is posztolok semmit 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Zenszkij
Hát lehet, hogy még ennyit is kár beírni, mivel a reakció rájuk egyenlõ a nullával. Ráadásul, ha valakiket ennyire zavarnak az év végi képek, rajtam ne múljon, a büdös életbe nem rakok fel többet.

bakkerman
amúgy régebben amikor csak read-only-ba nyomtam a topikot,tényleg naponta 80 új üzenet volt,képek meccsekrõl,érdekességekrõl,nem csak az volt,hogy év végén lõ valaki 4 képet,meg 25 sort,és betolja a topikba.

Zenszkij
Mindenki inkább játszik, minthogy postoljon... vagy melóban rohad...Mellesleg régen is ugyanez volt. Nem változott semmi, és nem emberidegen, mivel ez egy fórum, nem sörözõ.

Darthmushroom
bekezdtünk a playoffba
Kerkyra

Fyrex
<#worship><#worship><#worship>

[[[ bár sajnos továbbra is sajnálom, hogy 1-2 éve már csak arról szól ez a fórum, hogy mindenki berak 3 év végi képet ugyanarról, és a köztes idõszakban szinte se se posztol semmit, teljesen emberidegen így az egész ]]]

Avanti Crociati!

Darthmushroom
AEK 2. év
magabiztosan behúztuk a csoportunkat, annak ellenére h a védelembe vannak gondok, elég buta gólokat kapunk. Otthon 100%-kot hoztunk szóval azzal is elégedett lehetek. Igazából ez a gyõzelem nem ér semmit, mivel ezért nem jár feljutás. a két csoport 4-4 legjobb csapata nyom egy rájátszást ahol a legjobb 3 feljut. szóval a neheze még csak most jön.
tabella
Korbin am itt is van légiós szabály, 5 lehet a pályán egyszerre.

Kezd a csapatod a mezõny fölé nõni.. 😊
Kayserispor 2023 január.
Félidõhöz érkezett a bajnokság.Néha olyan érzésem van,hogy akkor rúgunk gólt,amikor akarunk.A Galata meg nem bírja kiheverni a török kulcsemberei eladását,ez mondjuk várható is volt.
A BL-ben simán továbbjutottunk,de jön a Real Madrid,ott nem sok sanszunk lesz.De a BL nem is érdekel.Be kell húznom a bajnokságot,aztán innen is lelépek.
bakkerman
nyugodtan elköltheted az utolsó centig,semmi baj nem lesz 😊

Az olaszoknál ez nem meglepõ.Ezt már korábban kibeszéltük itt.Ugyanez volt nálam is a 13-ban.Több pénzt kaptam, mint az egész klub értéke.Aztán év végén felvettek egy hosszú lejáratú kölcsönt.Nem fogod csõdbe vinni a klubot.
Köszi, odafigyelek majd <#eljen>

A vezetõség most jelentette be, hogy a fizetési keretet 450e eurorol megemelték 1 millióra és kaptam 15 millió eurot igazolni. Az egyetlen gond, hogy van összesen 3 millió eurom, tehát nem költekezhetek, vagy csõdbe viszem a klubot <#vigyor3>

Ez nagyon szép eredmény.De a képeket nem ártana kisebbre venni.
FC REGGINA 2013/2014

A csapat a tavalyi szezonban a 17. helyen végzett, a média idén a 12. helyre várt minket. A fizetési keret bõ 400e euro volt havonta, amibõl 70e eurot egy kölcsönjátékos fizetése tett ki. Tõle az elsõ adandó alkalammal megszabadultam, és a helyére sikerült hozni több kölcsönjátékost a hiányposztokra. A szezon nem indult túl fényesen, 8 forduló elteltével csak a 9. helyen voltunk. Szépen lassan a srácok begyakorolták a taktikát, a kölcsönjátékosok összeszoktak és sokat fejlõdtek, hiszen szinte kivétel nélkül mindenki 18-23 év között volt. Félidõnél már mi vezettük a tabellát, és ezt év végéig már nem is adtuk ki a kezünkbõl.

A klub közben hónapról hónapra nagyobb bajban volt, pár játékos játékjogának a felét eladtam, hogy ne legyen több millió eurós hiányunk. A klubot a Serie B megnyerése után átvette a tulaj, a fizetési keretet megemelte, és a -2 millió euros tartozásból most 1.5 millió euro van a számlámon.

A következõ szezon nagyon nehéz lesz, a 11 kezdõ játékosomból 5 kölcsönben volt és a maradékból is nagyon kevesen ütik meg a Serie A szintjét. Most június 20 van, megpróbálok pár ingyen játékost elhozni a maradék 10 napban.

A csapat házi gólkirályát muszáj belinkelni, 9-es befejezéssel rugdosta a gólokat.

bakkerman
csak facebookon terjedõ kamuhír volt. A tesco,spar,és a többi hipermarket biztosan kivonulna az országból,ha nem árusíthatnák tovább a szeszesitalt,óriási bevétel kiesés lenne nekik,a cigit még csak-csak kibírták,de ezt nem húzná meg a kormány

fergusonpapa
Kamu hír. Ne hidd el. Már rég cáfolták

www.icewebhu

Darthmushroom
mega off:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nemzeti italbolt csak hétvégente??? wtf??? hova születünk?? meg vissza a 20s évekbe az alkohol tilalomra?? beszarás az embernek már nincs joga eldönteni lassan h õ cigizni meg inni akar e

A 13-ban már láttam pár érdekes dolgot,hogy mi folyik egyik-másik kínai csapatnál, de ez most mindent felülmúl.Volt egy játékosom,akit piacra dobtam,mert a tartalék szintet sem üti meg.Eladtam Kínába,hogy majd ott levezet.Erre a világ legjobban keresõ török focistája lett.Pedig Arsenal-tól Real Madrid-ig játszanak világklasszis törökök.Orhan Gülle.
bakkerman
ha két játékosra ugyanazt mondta a scout,akkor jön a comparison,és a grafikon 😊

fergusonpapa
Nálam egy szezon 10 óra, amibõl 3-4 nyáron megy el.. Ez a játék lényege egy csapat sikerre vezetése, és ha nem egy elit klubbal vagy, akkor csapat építés alap dolog.

Alap tulajdonságokat akkor is érdemes átnézni. Ha látsz egy 5 csillagos védõt, mellette egy 4 csillagos, de az elõbbinél szerelés 7 másodiknál 16. Akkor leigazolod az 5 csillagost?

Kevésbé szélsõségesen , az figyelõk sokszor sok hasonló pontot adnak így muszáj egy másik szem hogy megfelelõ játékos kerüljön a csapatba.

Én egyszer igazoltam így egy csatárt 5ös befejezéssel, minden érték elég jó volt, figyelõ szerint is nagyon jó, de gólt csak nehezen tudott rúgni. Kiváncsi voltam, kipróbáltam, nem jött be eladtam, és ráment a szezonom. Ennyit számítanak a tulajdonságok..

Súlya magasága pedig annyira másodlagos (harmadlagos?!) hogy én sosem nézem. Pedig nem egyszer mutattam már hogy az én kezem alatt több tucat játékos mozog 1 szezon alatt.

www.icewebhu

bakkerman
nyílván amikor kijelölök valakit szögletre,szabadrugásra,büntetõre,vagy CSK karszalagra,akkor a fontos értékeket megnézem,és aszerint döntök

bakkerman
csak én magamnak leegyszerûsítem a dolgokat játékos igazolásnál,hogy egy adott posztra megfigyeltetek tegyük fel 20 játékost,nem fogom mindnek végignyálazni a tulajdonságait,csak az alap dolgokat(kora,nemzetisége,jelenlegi fizetése,súlya,magassága),és majd aszerint döntök,amit mond a scoutom,hiszen õ azért van tartva,hogy nekem ne kelljen egyenként kielemeznem a jelölteteket,mert akkor egy nyári szünet tényleg több óra lenne 😊 fõleg kis csapatnál,ahol nyaranta jócskán cserélõdik a keret

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Remélem,ezt nem követendõ példaként állítod.Egy igazolásnál a tulajdonságokat nem figyelembe venni teljességgel érthetetlen számomra.Azt jelenti,hogy a játék legalapvetõbb értékeit hagyod figyelmen kívül.Inkább bele sem gondolok,milyen egyéb döntéseket hozol.Az biztos,hogy nem egyformán látjuk a dolgokat.
bakkerman
én nem szoktam elveszni a tulajdonságokban,ha a scoutom sok csillagot ad rá,meg a meccseken meggyõz,akkor felõlem barmilyen számai lehetnek.

Darthmushroom
még se ma lesz befejezés 😄 majd holnap délelõtt, vagy kora délután 😄

Ráadásul a heading, marking értéke is lehetne magasabb picivel.
Hoztam már három 14.000$/hét< fizus játékost, és most úgy léptem ki a játékból, hogy nem döntöttem el, jöjjön-e vagy sem. A kisördög azt mondja, jöjjön, a klub anyagi helyzetével meg majd lesz valami, csak megnyerjük a BL-t😊!