Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zyndar
Mint egy falat kenyér 😊
Itt tologatom a tízezreket, hogy akár csak edzõt tudjak szerezni, erre egy használhatatlan, tõlem kölcsönben lévõ kutyaütõért beajánlanak 4,5 milliót. Nem is értem, 2 milliót ér.Vigyék. Ha nem írja alá valamiért, lófejjel fog ébredni reggel, szólok az ukrán barátaimnak.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Döntõen igen.80% youth rating,10% game importance,és 10% state of development.Néhány országban meghökkentõen magas a youth rating,mégsem árasztják el a világot csodagyerekekkel.Például az USA-ban a futball,mint sport, teljesen jelentéktelen.Hiába a nagyon magas youth rating,az csak arra elég,hogy rendszeresen felbukkanjon néhány nagyon jó játékos,esetleg pár évenként egy világklasszis.Ilyen még Kína is,de ott az alacsony state of development is hátráltatja a jó ifik felbukkanását,így ott még ritkább a jó játékos.Vagy még inkább Egyiptom,ahol angol szinten van a youth rating,de a state of development ott is alacsony.De még Brazíliában sem a bokorban teremnek a wonderkid-ek.A nagy nevelõ kluboknál mind kiterjesztett youth recruitment van,és világklasszis head of youth development dolgozik.Ezeket itthon is el lehet érni,csak a fafejû vezetõk miatt általában hosszú évekig tart.És ez még csak az alap,mert kell a jó youth facilities, és youth coaching.Ha minden egyben van,akkor jönnek sorban a remek képességû ifik.Csak ugye nem nálunk,mert itt a youth rating egy nulla. Itthon toborozni kell ezerrel,aztán nagy pénzeket csinálni eladásokból.
Ukrajnából.<#smile>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De ki beszél itt sztárokról?Egy magyar karrier kezdése elõtt egy nagy adatbázissal betöltöm az összes Közép-Kelet Európai országot,és Dél-Afrikát.Régióként,külön-külön Észak,Közép,és Nyugat-Afrikát.Akkor már induláskor rengeteg olyan játékost lehet találni,akik egy szinttel jobbak a magyaroknál.Ukrajnát csak példának mondtam,de nagyon jó példa.Ott még a másodosztályban is sok olyan van,akik röhejes fizetésért is eljönnek ide,és sokkal jobbak a magyar átlagnál.Aztán ezekre a helyekre mindenhová scout-okat küldök. Azért is kell a nagy adatbázis, mert rengeteg a staff is,és a külföldi scout-oknak nagy a rálátása azokra a területekre,ahonnan származnak.Még olyan országokban is találnak játékosokat,amik benne sincsenek a játékban.Pl:Egyiptom,Ghána, Elefántcsontpart,Nigéria,etc.Az meg már csak a scout képességeitõl függ,hogy milyenek lesznek a felfedezettek.Szóval már nagyon hamar ki lehet/kell nõni az NB1 szintjét,ha nem akar valaki helyben toporogni.Sajnos jó magyarok nem lesznek a játékban,ahogy jó személyzet sem.Nemzetközi személyzettel kell körülvenni magunkat,így drasztikusan emelkedik a megfigyelt terület,ahonnan válogathatunk.Az meg a pénzünktõl,és a reputációnktól függ,hogy kiket tudunk idehozni.A fiatal afrikai gyerekekkel meg nagy üzleteket lehet csinálni.Van lehetõség az aránylag gyors kiugrásra,csak ki kell használni.Magyar szinten két évnek elégnek kellene lenni,hogy kilógjunk a mezõnybõl.A nemzetközi szint már egy külön fejezet.
narumon
de honnan szeded az ukrán sztárokat?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Erõs liga,jó csapat.Lehet alkotni.
Zenszkij
Végül itt kötöttem ki. Kaptam 21 milla eurót igazolni, továbbá 525K eurós fizetési keretet. Elvárás az európai kupába való kijutás. Fincsi lesz.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

horrorpops
ha már skinnel tudtál szolgálni, a logo packkal is kedveskednél? 😊

blüh im ganzen dieses glückes.

"Csak azt nem értem, hogy én még 600K-ért vettem akkor most miért csak a felét éri?"
Azért,mert rossz üzletet kötöttél.Még annyit sem ér.Azért a pénzért öt olyan ukránt hoztam volna,hogy 15 pontot verek a másodikra is.Gondolom,2016 körül jársz.Arra az idõre ilyen embereknek már a tartalékban lenne a helye.Feltéve,ha nemzetközi szinten is szeretnél elérni valamit.Ha nem,akkor nem szóltam,és még nyolc évig legyen õ a sztárod.
bakkerman
elõkaptam a CM 03/04-et,és eléggé érdekes azt tapasztalni,hogy amíg a legújabb FM-ben 1 hónapot lenyomok,addig a 10 éves CM-ben azidõ alatt kb csak pár napot 😄 De a hangulata kárpótol a lassúságáért,még mindig nagyon komoly gamma 😊)

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

narumon
Íme a sztár 😊
Csak azt nem értem, hogy én még 600K-ért vettem akkor most miért csak a felét éri?

[/img]

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Úgy nézem bajnokok leszünk 😊
Valahogy az évvégére belendültek a srácok. Elõbb az elõttünk álló Videotont vertük meg otthon 4:0-ra majd a mögöttünk lévõ Debrecent idegenben 0:3-ra. Holman klasszis teljesítményt nyújtott (mi lesz ebbõl a srácból késõbb??), és a jobb szélsõm Barlaser is kivette a részét a POM címért folytatott harcban. Gogog most megyek mert kezdõdik a Debrecen ellen a kupadöntõnk 😛

narumon
Én úgy értelmezem, hogy a komplett összeget. És majd õ osztja.

Zenszkij
Jelentkeztem a Trabzonsporhoz, volt állásinterjú, de egy hónapja semmi. Lehet én is elküldöm õket a francba.

Mielõtt a Sevilla-hoz kerültem augusztusban,a Valencia hívott állásinterjúra,de semmit nem reagáltak,hogy ment a dolog.Mentek a napok,eltelt egy hét,aztán újra interjúra hívtak.Ugyanazokra a kérdésekre ugyanazokat a válaszokat adtam,erre azonnal felvettek(volna),mert elküldtem õket a büdös francba.Túl nagy ember vagyok én már ahhoz,hogy velem bárki is szórakozzon.Másnap jött a Sevilla,és azonnal lett állásom.A Valencia meg felvette helyettem Laudrup-ot.November 14-én rúgtunk nekik egy négyest,még aznap kirúgták a szerencsétlen dánt.Jót röhögtem rajtuk.Most valami Symonenko nevû ukrán a menedzser,de a 13.helyen kínlódnak, pedig a 4.helyre várta õket a média.
A részletre fizetés hogyan mûködik?

Azt kell megadnom, hogy havonta mennyit fogok fizetni vagy azt hogy mennyi idõ alatt fizetem ki azt a bizonyos összeget? 😄

Zenszkij
Nos véget ért 3. szezonom a Bayern élén. 3 év, 2 bajnoki cím. Utolsó évben a 93. percben buktuk ugye a bajnokságot. Ezzel ellentétben azonban A ManU ellen megnyertük a BL döntõt, a Wolfsburg ellen a kupát. Így hát a Norwich után már a bajorokkal is a csúcsra jutottam ebben a karrierben. Jöhet a következõ állomás!BL döntõ. Kupadöntõ. A csapat. Kíváncsi vagyok ki teszi meg értem majd az elsõ ajánlatot!

zyndar
Kösz, ezt már leszedtem, valami nem tetszett benne 😄

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Nem akarlak elszomorítani,de indításkor(2013)egyetlen görög wonderkid sincs a játékban.Az a shortlist egy vicc.Az egyetlen,akibõl egész jó játékos lesz,az Stefanos Kapino.Aztán csak a nagy csend...
Zenszkij

narumon
Nyah ilyenkor mivan? Szerzõdés hosszabbítást kínált a klub DE, jelenleg 1000EUR-t kapok 1 hétre és az elvárás velem szemben a middle table finish. Ehhez képest most éppen másodikok vagyunk erre a csóka ajánl nekem egy új szerzõdést 600eur/hétért? WTF?

Egy ország Youth ratingje szabja meg, hogy milyen jó játékosokat generál ahhoz az országhoz? nézegettem, Uruguay asszem 100 alatt van, déli szomszédjaink is USA pl 150 körül? ejjha😄
narumon
Ááá lecsúsztam az elsõ helyrõl... a Fradi ellen (2:2) a kapusom 2 akkor potyát szödött be hogy szerintem Tippszmixût 😊

Darthmushroom
külföldi oldalt volt felsorolva, összes görög wonderkidet rövidlistára tettem.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Jövõbeli képem nincs,csak elkésett információm.A potencial ability értéke 112,tehát egy nulla lesz a srác,nem wonderkid.Nem tudom,ki ajánlotta neked,de azt a hülye scout-ot azonnal rúgd ki.
zyndar
Jáj... A németek már csak ilyenek. Szerencsétlen Schalke szívta meg anno és pont a Bayern lett a bajnok,

Ez melyik skin? Tetszetõs.

Hali
Ha bármilyen kiválasztott ligát (magyar bajnokság miatt), csak view only-ba teszek, attól még fog oda generálni játékosokat a késõbbiekben?
Kösz
Zenszkij
Pfffffff!!!! A 93. percig bajnokok voltunk, mikor az a rohadék Mats Daehli gólt lõtt Frankfurtban. Így elúszott a 3. bajnoki címem Németországban. De jön a kupa és a bl döntõ. Utána lépek innen, meguntam a bajorokat, remélem kapok valami exotikus ajánlatot.

narumon
Azt nem tudom avval mitévõ legyek, hogy most van 3-4 jó csatárom (3 nagyon jó és 1 amelyik néha jó), és kölcsönben van 3 másik kvázi tini akikbõl szintén úgy néz ki lesz valami. Ehhez képest a 4-4-1-1 nem a legideálisabb, viszont ezzel meg most jól muzsikál a csapat. Mit javasoltok? Maradjon így amíg megy a szekér vagy a jövõ reményében kezdjek el egy másik taktikát begyakorolni? Esetleg térjek vissza a már ismert 4-4-2-höz? Vagy váltogassam, hogy idegenben az elsõ, otthon a második variáció? (soha nem szotkam variálni...)

narumon
Csak hogy tudjam, hogy keressem a megoldást vagy ez ilyen 😊 de akkor nem állítgatom nagyon...

Kezdtem egy dél-amerikai karriert, betöltve az összes dél-amerikai liga. Profi multal, chilei és argentin nemzetiséggel, állás nélkül. Még szezon kezdete elõtt kaptam munkát az uruguayi másodosztályban, az Atenas de San Carlosnál (http://en.wikipedia.org/wiki/Atenas_de_San_Carlos). Az elsõ szezonban sikerült megnyerni a másodosztályt, bár a 11. helyre vártak minket. Pénz alapból nem volt, viszont a gyengébbre értékelt játékosaimért is 100k felett fizettek európai csapatok, így pénzügyi gondjai nem nagyon voltak az erõsítésnek. Következõ szezont tehát az elsõ osztályban kezdem a megszerzett bajnoki cím után, kupa nem volt, a gólkirályi címet holtversenyben nem az én játékosom szerezte (a több gólpassz és kevesebb játszott meccs ellenére, ráadásul a feljutásért zajló playoff is beleszámít, ahol én már nem voltam). Érdemleges nemigazán történt, képet nem töltök még fel errõl a szezonról
Darthmushroom
50%-ba ilyen gólokat kapok én is.. ez olyan mint tavalyiba szinte csak beadásból lehetett gólt kapni. ezen felesleges rágni magad, minden fmbe van olyan amit nem lehet levédekezni.

Darthmushroom
Nikos Vergos-ról (csatár) tolna valaki képet a jövõbõl? 😄 pont bírtam annyit ajánlani neki h nyáron csatlakozzon ingyen az Olimpibõl. Elméletileg görög wonderkid a srác azért is volt a rövidlistámon.

narumon
Na elkiabáltam - a Kaposvár legyõzésével feljöttem a tabella elsõ helyére a Vidi elé 1 ponttal 😛
(de csak, hogy morogjak is a Kaposvár ellen 1:2-re nyertem és azt az egy gólt pont úgy kaptam ahogy alant is leírtam 😊)

narumon
A panaszkodásomban mindig van némi pozitívum is (lentebb is írtam, hogy harmadik vagyok a tabllán - azóta már második - hát nem pozitív hír ez? 😄)

narumon
Még azt mondjátok már meg please, hogy ennek mi az ellenszere?:

Azt vettem észre, hogy én mindig felállt védelemre viszem a labdát a kapujuk elõtt tobzódik egy csomó játékos alig lehet elcsocsózni közöttük az átlövések nem is mûködnek mert mindig elakadnak. Oké mondjuk ez ilyen - de én mindig ennek az ellenkezõjébõl kapom a gólt

Hozza 2 játékos az én két védõmre és szépen bepasszolja az egyik a másik mögé és csókolom 100% ziccer és gól. A középpályásaim még valahol 10m-re mögöttük. Próbáltam már deepre állítani a védõsort is akkor is ez van.

Ez beállítás és lehet ellene tenni vagy ez (lassan szokás szerint) ilyen és kész?

zyndar
Szoktál nyerni is? Mert mindig panaszkodsz 😊 No offense.

Egyébként ha belegondolsz, mikor csinálsz egy kontrataktikát mondjuk, akkor gyengébb csapatként és érhetsz el sikert egy nagyobb ellenféllel szemben. Ilyenkor ez megtörténik, meg máskor is meg fog.

narumon
4-4-1-1 😊

Zenszkij
4-4-1? 10 emberrel ne csodálkozz, hogy hat gólt kapsz 😊

Darthmushroom
valóságba nincs, de az összes fmbe volt hasonló és lesz is, ez nem az idei játék hibája. pl. tavalyiba 1,5 szezon óta veretlen (hazaiba) Feyenoordomat otthon a segg utolsó addig nyeretlen csapat verte meg úgy h közünk nem volt és 0:3ra kikaptunk, az meg még jobban mellékes h otthon meg kb. karrierem kezdette óta nem kaptam ki hazai csapattól. vagy 2012-be MU-val fa kupába 2.vonalas Nottingham 6:1re vert, ez még akkor is durva ha nem épp a legjobb kezdõvel áltam ki 😄

narumon
No én ezeket nem értem. Mióta megvan Holman is 4-4-1-ben elég jól megy a szekér (bár gondolkodom valami váltáson mert 4 jóféle csatárom van és így mindig csak 1 játszik), feljöttünk az NB1 harmadik helyére. A kupában elõszõr x-eltem a vidivel, majd itthon hosszabbítás utolsó percében egy Holman (kimás?) góllal továbbmentünk. Aztán kaptam egy másodosztályú ellenfelet (Cegléd), amelyik a másodosztályban sincs elõl és 6:1-re elpicsázott minket. (Jólvan persze megrúgtuk az ilyenkor szokásos 5-7 kapufánkat). No ezek nem kellenének a játékba. Mert láttunk már olyat, hogy a nagyképû eslõ osztályú csapatot elveri a másodosztályú - de legyen az eredmény 1:2 vagy 1:3 oda és értem. DE 1:6???? Teljesen unrealisztikus...

Darthmushroom
tippmixülés után elértem féltávhoz 😄 a 3. Tripolis volt az utolsó elõtte, az ilyen meccseken agyam eldobom.. 0:3 félidõ teljesen lefociztuk õket erre a védelem visszahozza õket és a végén már teljesen õk domináltak és az volt a csoda h behúztuk a meccset. sajnos a fizu keretem a hosszabbítások miatt megint mínuszba ment szóval nem tudom h kéne megerõsíteni a védelmet.
Tripolis

tabella 17 meccs után:
1. Olimpi 40 pont
2. Pana 37 pont (pótmeccs miatt most elõztek)
3. AEK 11 gyõzelem 3 döntetlen 3 veresség 43 rúgott 30 kapott 36 pont
4. Paok 34 pont
5. Tripolis 31 pont

Darthmushroom
3 meccsen 2 kapott gól ezek már csoda számba menõ gyõzelmek 😄

bakkerman
a gyõzelmet nem kell magyarázni,szülessen az egy potyagól után,kamu büntetõvel,vagy bármivel. A gyõzelem az gyõzelem,és 3 pont 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Nem értelek,mert úgy írod le ezeket a gyõzelmeket,mintha mentséget keresnél. Szerintem ezek mind nagyon fontos gyõzelmek,amikre szükséged van/lesz egy jó végsõ helyezéshez.Becsüld meg õket.Hajrá,kétfejû sasok!
Darthmushroom
tovább menetelünk a Paok verés után, bár az igazsághoz hozzá tartozik h a legrosszabb formába lévõ csapat ellen, meg kiesés ellen küzdök ellen játszottunk:
AEK 4:0 Ergotelis -legrosszabb formába lévõk voltak,+emberelõny
Apollon 0:1 AEK -kiesõ helyen lévõ csapat
AEK 3:2 Panaitolikos -kiesés elkerülésért küzdenek 2szer vezettünk 2szer egyenlítettek a végén 90+3ba nyertünk, kis szerencse már járt nekünk

Darthmushroom
kellet görög csatár h kitudjunk állni a másodosztályba 😄

Zenszkij
Végül is elfér az ikon a menü barban. De ezt használni kvázi egyenlõ azzal, hogy ki lehet dobni a játékot. Viszont a potential és current abilitybe be lehet lesni, ami szintén ront a játékélményen, de néha kíváncsiságból jól jöhet.

Most lenne pénzed,ha nem költöttél volna 100k-t Kapetanos-ra.<#vigyor>
Darthmushroom
ja azt meg már tegnap elfelejtettem leírni h egy nagy elõnye van az elsõ osztálynak h itt csak eu.n kívüliek számítanak légiósnak nem úgy mint a kisebb osztályokba. szóval lehet ha lenne pénz lehetne sok külföldi 😄

Az SI szerint azért került bele,mert a nép akaratának nem lehet ellenállni.Csakhogy a fórumukon már dühöng ugyanez a nép,mert tiszta bug az egész.És aki megvette, többé már nem tudja eltüntetni a játékból.