Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valaki nekem el magyarázná financial fair play szabályát
Zenszkij
Na elértem az orosz féltávhoz, ami azt jelenti, hogy 20 meccs a 30-ból már lement decemberre. Következõ forduló márciusban lesz. Így állunk. Krasnodar városa átvette a futballhatalmat Moszkvától. Ennyire azért nem vagyunk jók. Kikaptam egy Uraltól idegenbe 3-1-re. 3szor lõttek kapura, mi 10szer. Ki merem jelenteni, hogy cél a bajnoki cím. Ha megvan egy év után lépek is innen.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

És hosszabb játékokban milyen magyar játékosokat kaptál? Volt olyan játék, ahol BL kieséses szakaszba lehetne jutattni szerinted egy döntõen magyarokból álló csapatot?
bakkerman
full back automatic,nagyon erõs csapatnál wing back attack is mehet

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Sziasztok!

FM14-ben a szélsõ-hátvédeket milyen "felfogásban" játszatjátok?
(bármit is rendelek hozzájuk 7 osztályzatnál nincs jobb, átlaguk szintjén 6.2-6.4-t hoznak, pedig elvileg jók. )
Formáció egyébként 4-2-3-1. Szélsõk IF-A, a két mc közül egyik BWM-D, a másik, pedig APM-S szereppel játszik.
Köszönöm
Jó lesz az.Látom Krasznodar meg futballváros lesz,mint Moszkva.Két csapat az elsõ két helyen,nem rossz.
Én meg itt tartok most.Ez a piszok Atlético már fél éve nem hajlandó kikapni,most ruházták meg a Real Madridot is.Még jönnek hozzánk,de lehet,hogy az is kevés lesz nekünk. Sebaj,akkor majd jövõre.A kupában már döntõben vagyunk,ellenfél a Barca lesz. Az EL negyeddöntõben meg a Granada próbál majd keresztbe tenni nekünk.Ha továbbmegyünk,akkor meg az elõzõ csapatom,a Kayserispor lehet az ellenfél. Pikáns lenne,de ez a Sevilla sokkal jobb csapat náluk.
Mára kiléptem,majd reggel befejezem ezt a szezont.A nap hátralévõ részében megnézem,mi a véres valóság az NB1-ben.
Zenszkij
Igen ajánlgatták nekem Kalashnikovot az ügynökök 😄, de nem kellett.

Zenszkij

Oppácska. Vezetjük a tabellát, habár illúzióim nincsenek, de nagy eredménynek tartom.

Itt vannak eddigi meccseim. A tavalyi bajnok elleni vereség fájó pont, mint ahogy az Anji elleni vereség is az. Végig jobbak voltunk. Nem baj, a többi eredmény kárpótol. Van egy magyarom is, Bódi Ádám. Góllövõ császárom: Buljubasic.

Tavaly hatodikok lettek, de sajnos az EL elmaradt a kupamásodik miatt, aki a Lokomotiv Moszkva lett, és õk indulhattak. Idén még fogalmam sincs mi a célom, meglátjuk mire megyünk a rövid paddal, mert sajnos nincs sok játékosom. Szerencsére azonban vagdaljuk a gólokat. 22-t vertünk 8 forduló alatt.

A Dinamo Moszkvánál volt egy Kalashnikov nevû csatárom.Valami gond lehetett a fegyverrel,mert csak lõtt,de nem nagyon talált.Uzi nevû izraelit meg nem találtam a játékban.
Zenszkij
Akkora gólokat verek ezzel a Kuban Krasznodarral, hogy hihetetlen! 20-30 méterrõl megsuhintja az orosz kölök a labdát és ott vigyorog a ficakban. Szegény Dinamo Moszkva, otthon kaptak egy laza ötöst 😄. Nemsoká tolok képeket.

Darthmushroom
köszi

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
Korbin be tudod linkelni azt a db frissítést ami folyamat frissül?

Michael Ngoo-t megtudnátok nézni, hogy milyen játékos lesz úgy 2018-2020 között? Ingyen jött hozzám, de nagyon el akar menni és kaptam egy elég jó ajánlatot érte(500k) így gondolkozom az eladásán.
Elõre is köszi! 😊

Azért nekem van valami ami tetszik,pedig szerintem is bug,de nem érdekel.Van egy pont a pályán,a 16-os sarkától két-három méterre kifelé,ahonnan ha szabadrúgást lövünk, már dõlök is hátra,mert jöhet a középkezdés.Még az is mindegy ki rúgja.Ha azon a környéken szabadot rúgunk,az gól,mese nincs.Még az sem számít,milyen csapattal vagyok,mert az összesnél így volt.Ezzel hamar meg tudtam békélni.<#smile>
Nem szeretnék senki mellé állni, megértem mindkét oldalt, de számomra is kicsit csalódás a játék.Nem az, hogy kikaphatok bárkitõl, hanem nem élvezetes a meccs.Gólt nagyrészt szögletbõl, lepattanóból, véletlenül szerzek.<#szomoru1> Nem azért mert béna vagyok(persze az is belejátszhat) , hanem a legnépszerûbb megtalálható taktikákkal.
narumon
Értém én értem, de akkor az FM12-ben miért nem voltak ilyenek? Ott valahogy csak megoldották. (Sõt továbbmegyek régi CM, FM-eknek pont az volt a húzóerejük, hogy totál realisztikus eredmények születtek, olyanok amik akár holnap megeshetnek. Ezzel lett nagy és híres a játék, és ezért utálták a konkurenciát. Most ezt a kukába dobták)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Darthmushroom
nem azt írtam amit gondolsz de ez nem az én hibám h nem tudod értelmezni... igen törekedni kell rá, de SOHA nem fog olyan lenni mint a valóság, MERT EGY JÁTÉK, és 10 év múlva se lesz teljesen olyan mint a valóság.

narumon
Nincs ilyen én is próbáltam, kérdeztem. Nem lehet a mostaninál ilyet elõvarázsolni (pont ezekrõl beszélek) 😞

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
A másik olyan ordító hiba amivel nem lenne pofám kiadni a játékot az a labda unrealisztikus mozgása. Olyan taktika ebben a játékban nem létezik, hogy a gyors játékost kiugratod hosszú indítással mert ahhoz lassú a labda, az összes játékos odaért ahova leesik, némelyik játékos gyorsabban fut mint a labda. (csoda, hogy nem indítja magát). Ez megint egy olyan hogy már néhány meccs után látványosan kijön és csak az én szemem szúrja? Egy ilyen játéknak ezeknek kéne hibátlanul mûködnie. Vagy én vagyok itt az egyetlen aki valaha focizott? (Sõt alap edzõ papírom is van ha már itt tartunk - de azt nem hozom fel mert elfogadom, hogy egy játék nagy limitációkkal, korlátolt lehetõséggekkel - de azért a nyilvánvaló és óriási BUG-ra ne mondjuk már rá, hogy az úgy jó)

Sõt továbbmegyek,BL címvédõk is.Én is remélem,hogy "csak"elszámolták magukat, mert a második lehetõség elég ijesztõ,hiszen akkor bárkivel megtörténhet.
narumon
Most tényleg meg akarod magyarázni hogy a 2:9 reális? És ennek a játéknak az a lényege hogy VALÓSÁGOS LEGYEN. Ha nem arra törekszik akkor játszhatnának benne elfek meg törpök és akkor úgy is kezelnénk. De valós játékosok vannak benne, valós klubok - tehát az egyértelmû törekvés, hogy valóságos legyen. Nos a 2:9 nem az, akármilyen ûrtaktikával jön az ellenfél. Mutass egyetlen ilyen példát és elhiszem, hogy az. De tudod mit ha a Real (még csak nem is Barcát írok) ebben az évben bármikor kap 9-et egy ötödik helytõl hátrébb lévõ csapattól akkor meghajolok elõtted. Csak egyszer az évben. (mert a játékban egy szerzon alatt több ilyen is elõfordul).
És mivel nálam (és ahogy nézem a netet másoknál is) ez gyakran elõfordul ezért ez egy ordító bug amit 2 nap alatt kéne foltozniuk - de már kezdem érteni ha a béta tesztelõk is olyanok voltak mint ti, hogy ááá ez nem számít ez játék, ez jó így.... akkor tök érthetõ, hogy miért hemzseg ilyen hibáktól.

Darthmushroom
visszatöltést hiába magyarázod meg h miért.. ha megcsináltad. meg ne a valóságból indulj ki mert egy játék soha nem lesz olyan mint a valóság. am olyanra gondoltál már h a taktikádnak megvan az ellenszerre? minden taktikának van egy mumusa, ami ellen nagyon nem megy a játék.

bakkerman
financial fair play áldozata lett akkor a csapat,legalábbis remélem,mert ha bug,akkor az nagyon gáz

Le vagyok maradva. úgy látom.Én a 10,11,12-el játszottam, mindig sikerült olyan taktikát csinálni, találni ahol sok üresbe futtatás, gólhelyzet volt.A mostaniban én ilyet még nem nagyon láttam, csak a géptõl.kipróbáltam jópárat amit találtam, nyeregetek is de nem túl élvezetes amit látok.Nem vagyok egy taktikai zseni de most nekiállok, ehhez kérnék segítséget.Olyat szeretnék ahol üresbe befutnak a játékosok és úgy kapják a labdát, legyen sok a ziccer.Mik az alapvetõ beállítások ilyen játékhoz?
Nem az érdekel , hogy mindig nyerjek, hanem látványos, támadó legyen a foci.
Köszönök elõre is minden tanácsot.
Már tavasz van,de csak most vettem észre,hogy a Barcelona nem indult nemzetközi kupában ebben a szezonban.Tavaly megnyerték a bajnokságot,még sincsenek ott a BL-ben.A második Real,a harmadik Atlético Madrid,a negyedik Valencia ott van,de õk nincsenek.Mivel csak egy éve töltöttem be a spanyol ligát,nem ismerem az elõzményeket.Kizárhatták õket,vagy valami bug lenne,nem tudom.Mert ha bug, akkor elég kapitális.Nem mintha fájna értük a szívem,csak furcsának találtam.Barcelona.
narumon
"2. visszatöltéssel mi értelme a játéknak? úgy könnyû mindent megnyerni, ennyi erõvel az ingame editort is használhatnád, adnál magadnak +1000m-t meg reput és megvehetnéd ronaldot meg messit"

Rosszul gondolod. Én nem töltök vissza mindent, nem arra megyek, hogy mindent megnyerjek - de azért ne magyarázd már meg, hogy a 2:9 egy normális eredmény. Láttál már ilyet valaha? Kötve hiszem. (Kiegészítésképp hozzátenném, hogy ne a nevekbõl indulj ki ez az eredmény olyan mintha a mostani Schalke mondjuk 9-et gurítana holnap a Bayernnek. Elvileg megeshet? Elvileg. Esélye? 1:10000000 minimum. Mellesleg az újrajátszások megerõsítenek abban, hogy néha a gép nagyon elszámolja magát. Ez a meccs visszatöltve egy szoros 3:3 lett ami teljesen reális lehet még akkor is ha a media easy victoryt vizionalizált NEKEM.)

narumon
Egyébként meg sokkal értelmesebb lenne az ilyen benga limitációk helyett mondjuk tetszik/nem tetszik rendszert bevezetni. Nézed a meccset és értékelnéd amit látsz. Ha tetszik amit a játékosok csinálnak akkor likeolod és abból próbálnak meg aztán minél többet. Ami nem tetszik az meg dislike és azt próbálják elhagyni. Mert az vicc (és szerintem hegynyi bug, hogy ha a játékosom egy bizonyos szögben viszi a kapusra a labdát akkor mindig véd a kapus. Amikor 19 éves a játékos és a 10. meccsét játssza akkor még érteném, de 30 évesen 600 meccsel a háta mögött is pont ugyanaz fog történni).

Zenszkij
Igen FM 13 kemény volt. Ez a 14 is jó, de érezhetõ némi apróbb könnyítés, mind a taktikai felületen, mind a scouting rendszerben, ami még élvezhetõbbé tette.

bakkerman
az FM13 tavaly ilyenkor számomra még játszhatatlan volt,de erre az idei FM-et már most sokkal jobban érzem,mint a tavalyit,több is a sikerem már most.

Darthmushroom
1. nem béta, béta ott már jött/ek javítások a játékhoz, és jelenleg is fejlesztenek a vezetõk
2. visszatöltéssel mi értelme a játéknak? úgy könnyû mindent megnyerni, ennyi erõvel az ingame editort is használhatnád, adnál magadnak +1000m-t meg reput és megvehetnéd ronaldot meg messit
3. fm13 a legjobb fm volt az összes közül beleértve a készítõk régi cm játékait is, végre voltak igazi kihívások, nem az volt h 2 játékos egy taktika és végig vered a világot

narumon
Hát én már a múltkor is kapásból 10 órdító hibát (nem kicsit nem néha fellépõt) összeírtam gondolkodás nélkül. Ha ez szerintetek jól van így... hát nem tudom.

Zenszkij
Már mért lenne béta? Szerintem semmi gond nincs vele. A béta óta rengeteg bugot kiküszöböltek.

narumon
Hát szerintem meg az a minimum ekkora bugok kiküszöbölésére.
Egyébként nekem az a furcsa, hogy a játék mióta létezik azóta szenved ugyanazoktól a bugoktól. Ezeket miért nem képesek évek óta kijavítani? Ráadásul csak én vagyok az egyetlen aki szerint alapvetõ utasítások hiányoznak a játékból. Képtelen vagyok elhinni, hogy egy normális bétateszter ezeket nem látja, nem jelzi, nem javasolja. Pedig nem éppen olcsóságáról híres a játék. (A 2013 ezért is maradt ki nekem mert meguntam, hogy mindig egy bétát adnak teljes játék áron anélkül, hogy komolyabb változásokat eszközölnének, idén nem bírtam ki és jó is a játék de az, hogy ez egy béta program évek óta az most is látszik rajta).

Darthmushroom
save/load azért azzal nem dicsekednék

És még egy kis lépés.
Mindig csak egy kis lépéssel elõre.
A játék indításakor,(75 ezres adatbázis,1100 magyar staff között)egyetlen edzõt találtam,akinél a taktika érték egyáltalán eléri a 15-öt(Pölöskei).Technika értéknél is egyet(Dankó),aki ráadásul fitness coach(!),defending-nél egyet sem.Attacking szintén egy van(Petres).A legjobb magyar edzõ Diszt Péter(kapusedzõ)négy csillagos,és 125 a CA értéke.A játék indításakor tehát az edzõink "színvonala" pontosan a játékosainkkal egy szinten mozog.Hogy csináltál ebbõl felnõtt,és ifi szinten is 5 csillagos edzést,amikor ahhoz legalább 8-9 világklasszis magyar edzõre lenne szükség?Vagy a játék egyszer csak elkezdi generálni a szuper magyar edzõket?Ezek szerint tehát te tudsz valamit,amit én nem,ami nem baj,de megoszthatnád a tudásodat a szerényebb képességû menedzser kollégákkal.
köszi
narumon
Nos ezek az eredmények teszik nevetségessé a játékot. Még jó hogy van save/load gomb. Nyomtam is egy loadot rögtön meccs után... 😞

zyndar
Az a steam neved kell, hogy legyen.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

65844. 😊
De a nevem ismeretlen, az miért van? Hogy kell ott megjeleníteni valami nevet?
Ez lett a meccs vége

Tabella

BL , Cszka Moszkva jön a 16 között.

Igazolások 1

Igazolások 2

De azt hozzá kell tennem mindenféleképpen, hogy az elsõ évben kb. a feléig jópár meccset visszatöltöttem. Azóta nem, de azért biztos sok mindent befolyásolt.
zyndar
Az FM menüben található Leaderboards listán hányadikok vagytok? 😊

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

hogy állsz a roma-val??
Ebbõl gól lett ,ráadásul nem kontra, kapusuktól indult kirúgással. Azt tudnám, hogy mit néznek ilyenkor a védõk...
narumon
Ezt nem nagyon értem - nekem 90%-ban magyar a személyzet - minden részre találtam 19-20as értékkel rendelkezõ edzõt. Vagy mit értesz az alatt, hogy nem lesznek jók? Majd az összes edzés értékem 5 csillagos felnõtteknél és ifiben is. Erre mindig nagyon figyelek.

<#eljen>

www.smart-bus.hu

Ezeket milyen beállítással töltöd be?
Terminátor14
Azért Holmant is fel lehet úgy építeni, hogy ne legyen teljesen nulla.
Nyilván így 2018-ban már esélye sincs a kezdõre, padra is csak néha fér oda, de a semminél jobb.

Az ifikhez nagy szerencse is kell, de azért lehet egy-egy jobbat találni magyar szinten is, ha az ember fordít rá lóvét és végigfejleszti az összes ehhez kapcsolódó dolgot.

Pl Illés.

CSAK a Fradi