Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Véget ért a harmadik szezonom, amely során ismét sikerült elõrelépni. Fõ célom a BL gyõzelemig vinni a csapatot, bár ez még nagyon odébb van, de jó úton járunk. A bajnokság különösebb gond nélkül zajlott végig, egy ellenfelünk sem akadt, bár ez nem is csoda annak fényében, hogy tulajdonképpen a játék elején erõs csapatok gyengébbek lettek azóta, hiszen a külföldrõl igazoltak miatt voltak jók, azokat meg vagy eladták már, vagy lejárt a szerzõdésük, és általában hulladékok (magyarok) vannak helyettük. Ezért is lett a játékban bevett szokásom az elmúlt években (IRL), hogy sok olyan külföldit igazolok, akik ugyan hozzam nem jók, de bekerülnek a bajnokságba, és így már megveszi a hazai klub is (mivel nálam megtalálja a scoutja), kvázi erõsítem az ellent.
Bajnokság:
Európa:
A BL-t a Barca, az EL-t a Párizs nyerte.
Bár az egész csapatot ki lehetne, két játékost emelnék csak ki. Az egyik 50 gólt lõtt az egész szezonban, és hihetlen jó volt mindig, sikerült is vele szerzõdést hosszabbítani:
A másik a fiatal Kecskés, akibõl kíváncsi vagyok mi lesz, ha valaki dobna egy képet 2020 körül róla az jó lenne - szerintem nálam egy picit sem fejlõdött -, attributjai elég gyengék, viszont csatárokat meghazudtoló teljesítményt nyújtott:
Elvállaltam a válogatott irányítását, azonban amikor arra került a sor, nem tudtam behívni játékost. Nem tudom, hogy ez vmi bug-e, vagy csak balfasz voltam, de le is mondtam egybõl.
folyt. köv.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Sikerült már most elég fasza játékosokat összeszedni, de a BL gyõzelem még messze van!
Zyndar:
Második kérdésedre a válaszom, hogy szerintem semmi különbség nincs. Érdekel engem is mások véleménye!
Fiorentina 2:4 Inter
Inter 1:2 Fiorentina
mind2 meccsen voltak bõven pihenõ emberek úgyh elég szép eredmény.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Lazio
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Két kérdés motoszkál a fejemben, megosztom veletek:
- Vettem új monitort, aminek lényeges nagyobb a natív felbontása, mint ami eddig volt. 1900x1080 az érték, de ehhez csak egy HD4670 társul. Ha teljes képernyõn játszok, akkor szinte semmi gond a meccs alatt, high grafikai beállítással. Ha viszont kiteszem ablakos módba (ahogy 100 éve játszok az FM 1913 óta), akkor szaggat még a 2d is. Ha leveszem alacsony részletességre, akkor nem, viszont az randa. Erre van valami ötlet a VGA vásárláson túl?
- Mi a különbség AM pozícióban a Trequrtista és az Enganche között?
- Használt már valaki Half-Back-et? Érdekelne a tapasztalat és hogy milyen rendszerbe illil. Elméletben a wing back-el felálló védelembe illik, hogy visszazárjon a felfutások alatt, de észrevételem szerint nem mûködik.
elsõ félidõben kettõs emberhátrányba kerültünk,akkor elment a Napoli 4-1-re,második félidõben tõlük is kiszórtak 1 embert,potyogtak a gólok,a vége 7-4 :/
SZEZON VÉGE
A Serie A trónján 2010 után ismét!
Tavasszal a február-március holtpont volt a csapat életében,siralmas eredmények,gyenge játék,aminek az lett az eredménye,hogy visszacsúszott a csapat a 4. helyre.
A 34. forduló után 3. helyen állt a klub,3 pont hátrányban a listavezetõ Napoli mögött,és csak 1 pont elõnnyel a 6. helyezett elõtt,szóval bármi történhetett volna,a bajnoki címtõl a csalódást keltõ 6. helyig bármi! Aztán jött a Milan elleni Derbi,ahol mindent egy lapra feltettem,3 támadóval mentem ki,és megvertük õket. Utána az utolsó 3 fordulóban egy csodát produkált a csapat,9 pontot hoztunk le,és az utolsó forduló után Javier Zanetti magasba emelte a scudettot,ami neki már a 6. volt,a csapatnak pedig a 19. !
A tabellán láthatjátok,mennyire kiegyensúlyozott volt az élmezõny,fordulóról fordulóra változott a helyzet,a sok körbeverésnek hála azonban elégnek bizonyult 71 pont a bajnoki címhez. A tavasszal abszolút nem vagyok elégedett,de az már a múlt,mi nyertük a bajnokságot,egy (viszonylag) gyenge játékosállománnyal,egy bivaly erõs Napoli elõtt. A nyáron sok teendõm lesz,egyelõre nem is foglalkozom a jövõ évi célkitûzésekkel. Úszom a sikerben inkább 😊 Pacsi!
blüh im ganzen dieses glückes.
A döntõ túlzás, a legjobb négy közé most már csak be akarok kerülni.
gratula
A BL csoportkör harmadik helyével kvalifikáltuk magunkat az EL-be, ahol a Bázel csapatát sorsolták nekünk, akik egyébként szintén a BL-bõl csöppentek ebbe a sorozatba (elõzõ szezonban is BL csapatot kaptunk az EL-ben, úgy látszik BL-bõl jött csapat csak BL-bõl jött csapatot kaphat EL elsõ körben).
A télen pénzt akartam csinálni, ezért eladtam négy meghatározó játékosomat is, illetve egyet elküldtem (idény végén visszavonul, nem ad érte pénzt senki, fizuja sok volt, belement a szerzõdésbontásba), és még két perember is elment, belõlük bejött 11,5 millió $. Jött is ember, a Defensor Sportingból a nagy tehetség csatár akit lentebb már linkeltem, meg két afrikai 18 éves, az egyiket több európai nagy csapat orra elöl tudtam elhozni, remélem lesz belõle valami:
Összességében kissebb lett a keret, de jobb és fiatalabb, kevesebb zsetont visz el, szval jól sikerült a téli szünet!
A Bázel elleni elsõ, idegenbeli meccsre két eltiltottal mentünk, 4-4-1-1 felállással, controll mentalitással. Jó kis csapat a Basel, többek között Carlos Fierroval a sorában, de mi is jók vagyunk, a meccsek:
A visszavágóra sima 4-4-2 controllon mentünk, immár a két visszatérõ eltiltottal. Stabilak voltunk végig, nem forgott veszélyben a továbbjutás:
Következõ körben a masszívabb Hannover (a Budesligában egyébként 8. helyen álló) jött, ráadásul az elsõ meccset otthon játszottuk, keményebb csata volt, mindkét meccset 4-4-2 controllon nyomtam:
Érdekes módon nálam játszottak jobban, a visszavágón a kapusuk lett a meccs embere.
N'Djeng egy állat, 16 európai kupameccsen 16 gólos, BL 12, EL 4!
Legjobb nyolc között az Atalanta jön (még jó hogy a nyáron gyengítettem õket Kecskés Ákos elhozásával 😊), kíváncsian várom mi lesz.
Merda Roma
Inter 0:1 Napoli
Fio
am vezetõség de rendes jött a hír h növelik az átigazolási keretet, i'm happy.. erre kaptam 950k-t 😄 😄 😄 facepalm