Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Milyen egyéni reputációval kezdtél? Ha túl alacsony, akkor tényleg esélytelen lesz.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
i7 6700; Asus B150 ProGaming; BeQuiet Pure Rock; MSI RX 480 Gaming X 8G; WD Purple 2TB;ADATA 240GB XPG SX930;G.Skill DDR4 16gb; Zalman Z9 Neo;Corsair RM550x RMx Series 80+ Gold;
www.smart-bus.hu
a másik h megint elõkerült ez az én 20 lövésbõl 0, a gép meg 2lövésbõl 2 gól dolog, amitõl már a hajamat tépem..
i7 6700; Asus B150 ProGaming; BeQuiet Pure Rock; MSI RX 480 Gaming X 8G; WD Purple 2TB;ADATA 240GB XPG SX930;G.Skill DDR4 16gb; Zalman Z9 Neo;Corsair RM550x RMx Series 80+ Gold;
-vándor karriert kezdtem,a portugál másodosztályú Uniao Madeira-nál. Elsõ évben 4.-ek lettünk,szezon végén azonban a fél keretnek lejárt a szerzõdése,meg a komplett stábomnak,és kénytelen voltam elengedni õket,mert nem tudtam megadni nekik még az eddigi fizetésüket se,nemhogy többet. Eljött a július,szépen elmentek az emberkék,EGYEDÜL maradtam a stábban,9 játékossal,pénz nulla,a fizukeretben 50 ezer euró szabad/év. Ebbõl hozzak ingyen minimum 11 játékost,meg legalább 5 stábtagot,de roahdtul nem akar senki jönni,mert nem tudom megfizetni õket. Na most mi a faszomat csináljak? az ifibõl se tudok kit felhozni,mert mindenki fél,meg 1 csillagos...lemondani nem akarok,mert sehova nem vennének fel a reputációmmal
Celtic 1:0 Dundee -88.percig bírtuk a nyomást...
Motherwell 2:4 Dundee -fogjuk rá h sima volt, de megint két hülye kapott gól
Dundee 2:2 Patrick Thisle -2szer vezettek a semmibõl...
+2 kulcs játékos hetekre kidõlt :/
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

A szezon elõtt a tavalyi bronzot szerettem volna fényesebbre cserélni, ez maradéktalanul sikerült is, köszönhetõen a Bayern és a BvB gyengélkedésének. A keret erõs volt, de azért nem gondoltam, hogy ennyire, de ebben a szép eredményben az is közrejátszott, hogy sikerült a taktikát finomhangolni, ami az esetek többségében mûködött is.
Statok
Átigazolások
A kupából a 8 között pottyantunk ki, akárcsak a BL-bõl, ahová a bejutás sem volt zökkenõmentes, az Udinese majdnem megviccelt. A 16 között nagyon élvezetes meccseken, végül tizenegyesekkel jutottunk túl a City-n, hogy aztán megkapjuk a Unitedet, akik túl nagy falatnak bizonyultak.
Meccsek
Végezetül a csapat 3 legjobb játékosa:
Vietto
Halilovic
Yarmolenko
A helyzet az, hogy 2 év alatt 149 millió eurót költöttem és csak 36 milliót kerestem játékosokon, valamint iszonyat fizetésekért tudtam csak értelmes játékosokat szerezni. Ez egy picit távol áll tõlem, nem én építettem fel a klubot lentrõl. Ezért könnyen elképzelhetõ, hogy kezdek egy más jellegû karriert.
rossz olvasni ezeket.... 😄
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
szerintem ettõl sokkal nagyobb baj h milyen helyzet kihasználások vannak, meg mennyire ingadozó a csapatod játéka fõleg amíg nem teljes a taktikát. na számomra ez is a legzavaróbb h minden szezon eleje olyan nehéz emiatt. am így nem tudom kivel vagy de ilyenek elérsz az nem rossz. Mondjuk én komolyabb csapattal csak az Interrel nyomtam többet am meg kicsikkel próbálkozok, és így élvezhetõ a játék a néhai hajtépéssel együtt is.
Leverkusen - Wolfsburg
Bundás
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
De nálam alapjában véve sohasem voltak mozdíthatatlan játékosok, ha jól megfizették õket és láttam rá reális sanszot, h tudom õket pótolni, esetleg az árukon máshol is erõsíteni..
Ráadásul pénzügyileg elég gatyán áll a MU, még jópár milla törlesztõ van, ami asszem havi -19,5et jelent a büdzsébe..
Kóklert is azért erõltettem be, mert angol és mivel sok angoltól megszabadultam muszáj volt..Shawcross lett vna a másik opció, de õ kicsit horribilis fizetést kért.
Vidic helyére egyébként már gondolkodok vmi értelmesebb CB-n.
Draxler bármilyen fura eddig nemváltotta meg nálam a világot se inside fw-két a baloldalon, se középen AM-ként v AP-ként..nem rossz de Kagawa még nem az igazi, Insigne meg kirobbanthatatlan a baloldalról
Jones elkezdett hisztizni amikor bejelentkezett érte a PSG, 30M-ra nemtudtam nemet mondani 😊 nekem nincs Caulkerrel semmi bajom, padra jött Vidic mögé, kisebb meccseken rotáció gyanánt vígan elvan Vermalennel karöltve 😊
Inler tényleg kicsit csalódás, fõleg h ennyi pénzt kidobtam érte..ráadásul most januárban 8M-ért elhoztam Verrattit a PSGbõl DPL-nek, mert Carrick félévre kidõlt válogatott meccsen.
a Rafaelért dobott 42M-ára most mit mondjak...Wiel ennek a töredékéért jött és elég stabil, Caceressel rotálnám, de hát ugye nincs work permit
Smallingot személyes ellenszenv miatt akartam eladni 😄 mondjuk a baltaarcú Jones se áll túl közel a szívemhez.
Most így állok fel, egyelõre fut a szekér a bajnokságban:
De Gea
Wiel - Vidic/Coulker - Evans/Vermalen - Shaw/Fabio
Pogba/Inler/Fletcher (BoxtoBox) - Carrick/Verratti/Cleverley (DLP)
Valencia/Farfan (W) - Kagawa/Draxler (AM) - Insigne/Januzaj (IF)
Persie/Hernandez (AF)
mondjuk Draxlert IF-be is tolom, Cleverley-t is hol DLP-ként hol AM-ként vetem be.
Pogba természetesen brutális ,akárcsak a 13ban 😄
2.évbe. omg 4 klasszist is eladni, Roo-Fellaini-Rafael-Jones. posztjukon (Jones többen is) az egyik legjobbak és ilyen átlag játékosokkal pótolni õket h Caulker,Caseres,Vermalen,Damiao,Inler... szerintem ez nagy hiba.
munkavállasihoz meg: hiba véglegesíteni az igazolásukat úgy ha nem kapnak mert csak lógnak nálad, és ha nem kezdenek aktívan válogatottak lenni (így vajmi kevés az esély rá) nem is fognak kapni. vagy eladás vagy kölcsön marad.
hát az elsõ szezonom felemásan lett botrányos, olyan 28fordulóig fej-fej mellett a Chelseavel a bajnoki címért küzdöttem, majd hirtelen jön egy 10meccses nyeretlenségi széria, ahol minden szembejövõ agyonvert, így a végén 5.helyre csúsztam..még szezon elõtt távozott:
Young 20M Schalke
Anderson 8M OM
Smalling 11M Arsenal
Wellbeck 20M Arsenal
Érkezett:
Van der Wiel PSG 7,5M (õ egyébként qrva jó ismét a játékban, legalábbis nálam)
Draxler Schalke 35M
Pogba Juve 35 (=muszáj volt megszereznem 😄)
Mivel ezzel a kerettel az említett 5.hely jött össze, illetve a nagyobb klubbok bevadultak, így megintdult az átigazolási keringõ:
Jött:
Damiao Barca 12M
Luke Shaw Shampton 28M (elvileg csodagyerek, 19éves)
Inler Napoli 25M
Caulker Cardiff 17,5M
Caceres Juve 7,5M
Vermalen 7M Arsenal
Farfan 15M Schalke
Insigne 21M Napoli
Ment:
Rooney 35M Chelsea
Nani 20M Atletico
Fellaini 39M Real
Evra 5M Milan
Phil Jones 35M PSG
Rafael 42!M Real 😄
eddig eltelt 15forduló, minden oké, az EL-ben simán továbbmentünk a csoportkörben, a bajnokságban 2pont a hátrány az Arsenallal szemben..
Ami viszont zavar: Caceres és Damiao nem kapott munkavállalásit, így egyelõre így decemberben még pályára se tudtak lépni. Próbálom 2hetente kérni újra az elbírálást de folyton elutasítják..
Adjam el télen õket, vagy mi kell ahhoz h megkapják? (elvileg játszanak a válogatottban)
Goodwillie 13meccs 14gól 7assist
Griffiths 13meccs 12 gól 9 assist úgy h 7bõl csak 5 11st értékesített
Ciftci (jobb szélsõ) 11(2) meccs 7 gól 5 assist
na és akkor itt a tabella
Huhh, megnyugodtam 😊
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Sajnos év végére mínuszban zártunk, ez jövõre nem fordulhat elõ.
Taktikán változtatni fogok, a támadó középpályás posztján árnyékékként szerepelt Özil, õ vissza fog lépni egy sorral és írányító középpályásként fog szerepelni, az árnyékék pozíciójából pedig csatár lesz. Igazolnom kellene egy jól fejelõ befejezõ csatárt, amolyan Gomez félét, de akit kinéztem, nem akar jönni 45 millióért sem (valamilyen ukrán csapatból egy olasz, fererya nevû, vagy hasonló). Szóval kicsit gondban vagyok, egyelõre nincs befejezõ csatárom.
Töltöttem fel egy képet Camano képességeirõl, ahol nem látszik, de hozzátenném, hogy keveset csökkent az elmúlt években.
Sajnos én is érzékelem, hogy ez sokkal keményebb év lesz, mint bármelyik. 1-2-2 eddig a mérleg, viszont olyan nagyokat tudtunk le, mint a Tottenham, Arsenal, Liverpool, Everton (bajnokesélyes), Chelsea, és még 3 fordulón belül a két manchesteri klub ellen is fellépünk. Itt kedvemet is szegné a dolog, ha nem tudnám, hogy ezután jönnek a nyerhetõbb mérkõzések.
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/