104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• zyndar
  • hooker00
    sziasztok,tudtok ti esetleg olyan adatbázisról amiben 4-5 alacsonyabb liga is benne van? amit találtam az abszolúlt nem friss sajnos.az nb1-es csapatok száma 20, ilyen és hasonló hibákkal vannak teli,köszi
  • kosheen
    Még egy kis érdekesség (FM14ből) :)
    Most kezdem a 26-27es szezont az Arsenallal és nézegetem az overal dream teamet.
    Umtiti középhátvédként közel 2x annyi gólt szerzett mint Neymar :D

Umtiti 294 meccs/102 gól (23-29 éves kora közt volt nálam)
    Neymar 238 meccs/55 gól (27-33 éves kora között)

Elsőre azt mondtam volna, hogy bugos kicsit a játékom, mert pl. Dória, aki szintén középhátvéd 147 gólt szerzett eddig nálam 451 meccsen, viszont csak a Dória-Umtiti belső védőpáros termelte ipari mennyiségben a gólokat, mostanában már kevésbé jönnek. Őszintén szólva nem tudom mi az oka annak, hogy már nem szerzünk annyi fejes gólt, az Umtiti pótlására hozott játékosok is vannak olyan jók, a beadásokat brutális emberkék végzik, szóval passz.
  • korbin555
    16-os török karrieremben a Fenert vágták ki az EL-ből az FFP miatt, de még korábban, fm 15-ös magyar karrierben is előfordult. Akkoriban írtam is róla, úgy meg voltam lepődve, mint most te.
    A mostaniban meg kizárták már a Rómát a BL-ből, a Milánt meg éppen ebben a szezonban (2030-31) az EL-ből. Indulhatott a mögöttük végző Sassuolo. Hót ziher, hogy több is van, de nem követek más ligákat.
  • Darthmushroom
    ideibe még, nem de tavalyiba olyan 2020tól nem egyet láttam
  • kosheen
    láttatok már olyat, amikor egy klubot meg.... a pénzügyi fair play miatt? A ManU 4. lett a bajnokságban, de FFP miatt nem indulhatnak a BL-ben, megy helyettük az 5. Stoke :D
    szegények az elmúlt 5 évben 230 millió euró mínuszban vannak az átigazolásokkal, bár 3 ezüst összejött azért nekik.
  • egyvandor
    Rakok majd fel arról is képet otthonról. Az átlag nezőszám 16ezer körül volt es most egy stadion bővítés, edző központ fejlesztést kezdett magától a főnök. Tetszik az ilyen hozzáállás.
  • korbin555
    Káosz volt ott évekig, mindenki tudja. De a helyzet már tavaly sem volt vészes, mostanra pedig teljesen rendeződött. Nincs pontlevonás, nincs transfer embargo, nincs adósság. A játékoseladásból már nem 0, hanem 70%-ot kap a menedzser, van egy kis költőpénz, és a bérkeret sincs a plafonon.

Bár az anyagiakról nem írt a kolléga, de engem nem lepett meg a 3 milla költőpénz. Annyi bejön a bérletekből (11000 / 325€), és már nem teszi rá a kezét a bank, hanem megy a kasszába. Nagyon rendben van ott minden, 1-2 Championship klub megirigyelné. Már nem a Pompey a húzós meló az angol profi ligákban, hanem a Morecambe. Esetleg a Rotherham vagy a Burton Albion.
  • Darthmushroom
    azért a Pompeynál se volt mindig így. persze nagyjából rendezőtek anyagi téren, de elmúlt évekbe fm-be ez nem volt jellemző rájuk, h milliókat adnak igazolásokra.
    emlékszem mikor kiestek a league 2-ba mennyi karriert lehet olvasni róluk, és a nagy része a másodosztálynál megállt mert feladták h még ott se volt semmi pénz.
  • korbin555
    Egyáltalán nincs annyi pénz a League 2-ben, de a Pompey nem egy random klub a 24-ből. Több az értékük, mint eggyel feljebb a legtöbb klubnak. Emellett van 1-2, ott lent multinak számító szponzoruk, és szép bevétel a jegyekből. Nyomokban még őrzik a PL szereplésük áldásait. Övék a ligában a legmagasabb reputáció és a legerősebb játékoskeret is, nem véletlenül toronymagas favoritok.

Ez mondjuk semmit nem von le az érdemeidből, mert el is lehet b@szni, mint a példa mutatja. Éppen azon kísérleteztem, milyen lehetőségeim lennének munkát találni abszolút senkiként, amikor befutott ez. De nem szándékozom állást vállalni, ez csak egy teszt egy jövőbeli karrierhez. (Egyébként nem feleltem meg az interjún a fél csillagommal, licenc nélkül, és local magyar "hírnévvel".)
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.12.17. 20:32:51
  • egyvandor
    Sziasztok! Rég jártam már errefelé de végre befejeződött az első szezonom a Portsmouth al . Sokáig tartott sajnos 3-4 naponta tudtam 1-2 meccset lejátszani de ma végre volt időm pörgetni a szezont :D Nos az elején még nemtaláltam a csapat összhangot de végül a taktika finomításával ezt értem el

U.i: A java most indul majd. A meglepetés 3 milliót kaptam átigazolásra O.o ilyen nagy pénzek lennének a league 2 ben? spoilerben a képek mert a formázás nem igazán sikerült xd

Utoljára szerkesztette: egyvandor, 2016.12.16. 00:01:55
  • zorrobomber
  • zyndar
    Köszi.

Elég halovány, meg csatárnak az a 10-es Off the Ball...
  • korbin555
  • zyndar
    Tudnál képet mutatni Moise Keanról? Nálam 20 éves és 49 misit adott érte a PSG, kíváncsi vagyok, mi lehet belőle. Persze máshoz is szól, aki már jó 10 évet lenyomott adott mentésben.
  • korbin555
    Update 17.2.0.
  • zyndar
    El is felejtettem a csapat kis gyöngyszemét, aki már korábban említettem. Saját nevelés, 18 évesen házi gólkirály eddig, kapott zsíros, új szerződést.

• zyndar

Az előző csonka szezonban a 10. helyre sikerült végülis betolni a biciklit, rengeteg gólt kaptunk, de sokat is rúgtunk. Az ideire jelentősen megerősödött a keret, kiszórtam az alkalmatlanokat, illetve akiben volt valamennyi pénz. Sok fiatalnak adok lehetőséget, az első keret tagja 5 olyan játékos, aki 20 évnél fiatalabb.

Félidőben így állunk:

Fontosabb érkezők:

Gameiro Celis Pulido Mkwanazi Koutny (ő kapásból eltörte a lábát a felkészülés 2. hetében)
  • BBeno2
    közben eligazoltam a galatától. jöttek sorra az ajánlatok más csapatoktól de addig nem akartam elmenni amíg BL-t nem nyerek. végül csak sikerült a BL és a roma jelentkezett be értem. egyből el is fogadtam. a helyemre Cocu-t igazolták le managernek.
  • sas96
    Sziasztok,

tegnap eljutottam a Vidivel az első szezon végéhez (hétvégén most elég sok időm volt ).
    Átigazolások
    Fiola volt az egyetlen akiért pénzt adtam, de megérte, nagyon jól bevált és több poszton is bevethető hátul. Egész tavasszal megbízható teljesítményt nyújtott.

Bajnokság végeredménye
    4 fordulóval a vége előtt biztossá vált a bajnoki cím, méghozzá a Groupamában szereztük meg, a Fradi 2-0-ás legyőzésével. Egyetlen csapat volt akit 2 meccs alatt egyszer sem győztem le, az MTK.

A Magyar kupában igazán komoly ellenfél csak az elődöntőben jött meg a Fináléban, egészen addig igazából komoly probléma nélkül eljutottunk. Magyar kupa menetelés
    Döntő
    Azért itt az Újpest elleni döntő egyáltalán nem volt egyszerű menet... még szerencse hogy kihagyták a lilák a büntetőt a meccs elején.

Liga Kupa menetelés
    Liga Kupa döntő
    Itt igazából csak ez elődöntő 2. meccsét és a döntőt játszottam komolyabb csapattal. Ha már idáig eljutottam, akkor próbáljam megnyerni. A döntő itt is nehéz volt, vezettek is a miskolciak.

Első szezonnak ez eléggé durva lett, erre azért nem számítottam. A következő lépcsőfok a BL-be jutás lenne, ahhoz viszont erősödnöm kellene sokat. A legnagyobb ellenfelem a szezonban egyértelműen az Újpest volt. Tele voltak belga csapatoktól kölcsönjátékosokkal, meg is látszott rajtuk.
    A héten még nem tudom mennyi időm lesz, amint eljutok a szezon feléig, akkor biztos hogy rakok fel 1 rövid szösszenetet. Addig is sok sikert mindenkinek és jó játékot! :-)
  • zyndar
    Vannak itt azért jó törökök ( meg sok kettős állampolgár ).
  • korbin555
    Saját nevelés a rotációba sem került be. Gyengék voltak, a pénz ellenére sem nagyon tudtam a háttér fejlesztését kikönyörögni.
    Vegyesfelvágott, a teljesség igénye nélkül:

Néhányan távoztak már, fontos emberek is, az utódom (Unay Emery) variál rendesen. Beruházott 130 milláért 4 szélsőt is.

Közben megvan az új állásom. November végéig nem volt kapásom, aztán egy kupacban jött több is. Sevilla, Dortmund, Porto, Liverpool, de én őket választottam. A helyzet pocsék, mégsem annyira vészes mint ahogy kinéz. 8. helyre várja a média a csapatot, és első blikkre azt illene is hozni ennek a társaságnak. Bár van 6 sérült, meg néhány alkalmatlan játékos, de majd a téli szünetben igazítok a kereten egy keveset. A főnök nem is elégszik meg a bennmaradással, nyugis középmezőny a kívánsága. Ha már ilyen rátermett szakembert talált. Az elmúlt bő évtizedben ugyanis a local reputációs magyar senkiből 4,5 csillagos, világhírű menedzser lettem. Ilyen magas reputációval csak Simeone rendelkezik a ligában. (Inter)
    Anyagilag rend van, a klub értéke 61M, adósság nincs. Nekem való hely ez. Még soha nem nyertek semmit, itt ugyanúgy hős lehetek mint Izmirben.
  • zyndar
    Az igen, maxiriszpekt! Kaptál, szereztél végül török wonderkidet? Utolsó évi kezdőt megmutatod? Ki volt a legnagyobb név a csapatban 11 év alatt?
  • korbin555
    Sok sikert.

BBeno Neked szintén, ráfér a Galatára a siker. Mellettem nem sok jóban volt részük.

Dióhéjban összefoglalva a török karrierem. 11 szezon alatt 9 bajnoki cím, 7 kupagyőzelem, és 2 BL győzelem. A klub piszok gazdag, és tavaly világelsők lettünk reputációban. Bár a Real Madrid valószínűleg megelőz, de az már nem az én gondom. Lemondtam, itt elértem mindent amit lehetett. Már tavaly le akartam lépni, de csábított a 3. BL. Sajnos az elődöntőben keresztbe tett az Arsenal, nem lett meg.

Még nem tudom hová kerülök. 15 ország van betöltve, és csak 4 üres poszt van. (Mezőkövesd, Luzern, Maritimo, Inter Zapresic) De a célom a Bundesliga, vagy a Serie A. Esetleg a PL. Kivárok, munkanélküliként csak lesz normális ajánlatom. Mert egyébként vagy 2 éve nem keresett senki. Utoljára a Bayern és a Monaco hívott, de giga klubhoz semmiképpen nem akarok menni.
  • sas96
    Sziasztok,

az Iraklis csapatát most félretettem (végülis már mindent megnyertem velük, amit lehetett, picit bele is untam), így most kishazánk felé vettem az irányt, ebben a szériában még úgysem játszottam itt.
    Nem szerettem volna olyan csapattal lenni aki már első évben európai kupában indul, mivel nem akartam nagyon mélyről indulni itt is (főleg mert az NB1 már önmagában 1 bizonyos mélységet képvisel ), így a választásom a Videoton lett. Természetesen FM15-ről van szó.

A keretre bőven ráférne az erősítés, de nem nagyon van miből... :-) A BL-hez minden esetre ez a csapat igen vékony... Nikolic a legértékesebb játékosom, bár őt tuti nem fogom tudni megtartani, ezért lehet szezon végén megpróbálom árán felül eladni. A játékunk az elején kicsit döcögött, meg kellett tanulni a taktikát, de az őszi szezon 2. felére azért belejöttünk. A nagyokat is sikerült megcsapni, Debrecenben 4-1re nyertünk, a Fradi ellen otthon 3-1re.
    1 csúf vereségünk van a szezon elejéről a Pécs ellen (3-2)

A 2014-es naptári év végén így áll a Tabella
    Kupában nagyon gyengusz csapatokkal találkoztunk, végig cserékkel álltam ki és jutottam el a legjobb 8ba, ahol szintén az NB3-as Nagyatád ellen fogok mérkőzni (mondhatni egyenes út a 4-be)

A Liga kupában szintén mindig azok játszottak akik éppen elérhetőek voltak és a bajnokságban kevesebb lehetőség jutott nekik. A csoportot így is könnyedén vettük. Bár ha innen kiesek, az sem baj :-)

UI: Ehhez a verzióhoz esetleg NB3-as kiegésztőt lehet találni? Én keresgettem, de nem sikerült már letöltenem semmit...
  • BBeno2
    kezdtem egyet a galatával

megpróbáltam eladni az irreálisan sokat kereső légiósokat. egy el is ment, de dejongért senki nem akart bejelentkezni így rajtam ragadt.

eddig meglepően jól állok a bajnokságban. 12 meccsen 1 kapott gól mindenképp legit.

Utoljára szerkesztette: BBeno2, 2016.12.08. 10:42:43
  • zyndar
    Mindig meg tud lepni

• zyndar
    Rendet raktam a fejekben, lassan kezdik kapiskálni a taktikát, jön a január, igyekszek kölcsönbe szerezni pár játékost. Ja a korábban mutatott 17 éves csatár srác 5/5 amióta itt vagyok, szóval mindenki nyugodjon le a pi@sába, nem fogunk kiesni :)

• zyndar
  • Lópikula
    Miért az angolok nyerik a bl-t minden évben? Kicsit röhejes...
  • zyndar
    Őt már hamarabb, az asszisztens volt az interm manager 1-2 meccsre. Lesz itt aratás, ettől azért sokkal előrébb kell majd lenni, főleg ha tudok januárban pár emberkét kölcsönkérni. :)
  • Lancelot1983
    Győztes meccs után rúgták ki az edzőt? Pedig lehet most érett össze a csapat és elkezdenek szárnyalni, így majd te fogod learatni a babérokat :)
  • korbin555
    Sok sikert!

A Galatára visszatérve, egyáltalán nem rossz a 3. helyük. Öregszik a csapat, és középszerűek a játékosok. A legmagasabb átlagot a 37 éves Sneijder hozta, aki szezon végén visszavonult.

A nagy hármas is csak a nevük miatt nagy. Mindháromnál a játék elejétől insecure az anyagi helyzet. 270-310M adósságuk van, ami az értékük döbbenetes 5-6-szorosa. Klasszis játékost nem igazoltak 5 év alatt, cserébe levitték az adósságot 200 milla környékére. Ettől még jó eséllyel ők gyűjtögetnék a bajnoki címeket, a gép mást nem nagyon engedne oda. De pechjük van, mert itt vagyok. Nyilván a havi törlesztés nem lehet vészes, meg van pénz is a ligában, de ahol 200 millás adósságok vannak, ott a tulaj húzza a gatyaszíjat. Huzamosabb ideig csak ott tudnak tartani, ahol a gépi menedzser vég nélkül szórhatja a pénzt világklasszisokra. Ezeknek itt az is gondot okoz, hogy a saját szintjüket tartsák.
  • zyndar
    November végére lett meg az új csapat, a Ligue 1 tavalyi 12. helyezettje, idei kiesőjelölt.

Az elődöm Olivier Frappoli iszonyatosan bekezdett, jó kis katyvaszba vezette a klubot. A pénzügyi helyzet sem valami mesés, ebből fogok dolgozni, biztos bentmaradást ígértem.

Ők a kulcsjátékosaim: Husbauer Didillon Omeruo

Van ezen kívül még egy kivénhedt Aquilani (a szeme se áll jól) a keretben, meg ez a srác, akiből mondjuk lehet egy új Henry.
  • zyndar
    Az azért túlzás lenne ;)

Erre a hírre felkaptam a fejem, figyelni fogom, mire viszi:

• Lancelot1983
    Grat, nézem szezon csapatába csak tőled válogattak be játékost mondom mi a fene, de aztán látom, hogy az a csapaton belüli legjobb 11 :)
  • zyndar
    Íme a bajnoki tabella:

Év végi díjak

Ezennel befejezem a ténykedésemet északon, meglátjuk hova hívnak majd, a 4 nagy bajnokság még várhat. Stabil pénzügyeket hagyok hátra, 3 éve szinte pont nulla volt a balance.
    Utoljára szerkesztette: zyndar, 2016.12.01. 21:28:08
  • zorrobomber
    Nálam elég sanyarú sorsa van, bár most az FM-nek is (költözés=gép+net híján).
  • zyndar
    Jelentem meglett a klub történetének első bajnoki címe, a kupában viszont nem sikerült a címvédés.

A Galata látványosan szar nálad, elmúlik a dicsőség hamar. Gratulálok a címekhez, azért remélem rövid ideig tolod inkább a CIV 6-t.
  • korbin555
    4. szezon.

Bajnokság sima ügy, a kupát viszont elveszítettük. A BL csoportból átkerültünk az EL-be, ahol még mentünk 2 kört. A Bilbao ellen sajnos már kifogyott a lőszer. A szezon híre, hogy 2022-re új stadion épül. Bár egyet már 2019-ben át kellett volna adni, de az adatbázis úgy van összehányva Göztepe ügyben. Az Atatürk stadionból kirakott csapattal, meg az ellopott nézőkkel. Miért pont az új stadion stimmelt volna? Talán majd ez.
    Tabella
    BL/EL

5. Szezon.

18 pont előnyünk is volt, de a végén leolvadt, mert a síró török rotációsokat játszattam. Remélem már nem rejtély nekik, miért nem kaptak több lehetőséget. A kupát visszaszereztük, a BL pedig jobban sikerült mint vártam. A City kiejtése bravúr volt. Kellett hozzá némi mák, meg egy holland kölcsön wonderkid az Arsenal-tól. De ilyenek miatt hoztam.
    Közben hazai reputációban élre álltunk, és az egyetlen gazdag klub vagyunk az országban. A főnököm meg is őrült. Szezon előtt volt talán 18 milla igazolásra, ősszel felemelte 34M-ra, most meg már 52,4M. Egyfolytában basztat, hogy hozzak nagy nevű játékost. Márpedig nem adok vagyonokat senkiért. Majd ha továbbállok, elherdálhatja az utódom.
    Tabella
    BL
    A játékot most félreteszem, mert kezdem unni. Ezt a karriert viszem tovább, de határozatlan ideig szünetelek. (Tudtam én, hogy nem kellett volna megvennem, meg azt is, hogy hamar elegem lesz belőle.)
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.11.30. 23:19:20