Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nemtudom minek köszönhetõen, de viszonylag épkézláb játékosokat találtam, akik ingyen jönnek (nem is mind generált). Szeretném azt hinni hogy a személyes varázsom vonzza õket 😄
Hamarosan jönnek a beszámolók.
http://footballmanager.hu/
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
tudtok vmi megbízható oldalt, ahonnan érdemes fm14 key-t vásárolni (na persze jóárban) ?
i7 6700; Asus B150 ProGaming; BeQuiet Pure Rock; MSI RX 480 Gaming X 8G; WD Purple 2TB;ADATA 240GB XPG SX930;G.Skill DDR4 16gb; Zalman Z9 Neo;Corsair RM550x RMx Series 80+ Gold;
-Frankfurt: kizárólag fiatal németeket igazolva top klubbá válni
-Bastia: Korzikát felemelni az elitbe
-Legia: Top klubbá válás szintén
és még szép hasonló tervek 😄
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Újabb éves beszámoló a Veltins-Arenából. Idén egyértelmû célként tûztem ki a BL és a Bundesliga címvédést. Ugyan a tavalyi keretem erõs volt, a távozók miatt szerettem volna erõsíteni. Elsõsorban a szélsõ védõk cseréjére volt szükség, illetve egy normális kapusra. Komoly transzferek voltak, de így utólag minden pénzt megértek:
A csapatot elhagyta az asszisztens menedzser is, mivel pofátlanul sokat kért a hosszabításhoz, ám Marco Hoogdalem, egész jó választásnak bizonyult, rendkívül jól motiválta a csapatot, illetve 1st Team Coach-ot is hoztam.
Ilyen változásokkal indultunk neki, és az elsõ két serleg hamar be is esett. Európai Szuperkupa és Német Szuperkupa gyõzelemmel indítottuk az idényt. A taktikám továbbra is a jól bevált 4-3-2-1 volt, és fõleg az erõs védelemnek köszönhetõen könnyedén vettük az akadályokat.
Félidõben remekül álltunk, bár kicsit rövid volt a névsor (erre szezon végén majdnem rá is faragtam). A BL csoportot sikerült hozni, korábbi csapatom a Fradi csak az EL csoportkörig jutott, bár épp a tartalék csapatom elleni gyõzelmével.
A tavaszi szezonban aztán elkezdõtek a sérülések, és a fáradtság miatti nehézségek, ennek ellenére derekasan helytálltunk. A Német Kupában a Freiburg ellen gyõztünk, a BL-ben pedig a Chelsea a Bayern és a Porto legyõzésével kerültünk döntõbe. Itt azonban komoly gondba kerültünk.
Kezdõdött azzal, hogy a csontutolsó Bochummal csak x-elni tudtunk hazai pályán, így egy pontra leadtuk az elõnyünket a bajnokságban. Szerencsére az utolsó két meccs jól sikerült, így ismét védtük a címet viszont...
Az utolsó két meccsen megsérült a szezon legjobb védõje Höwedes, ill. a másik középsõ védõm Fernandez is. Így kerültem össze a Reallal a BL döntõben, akik az oddsok szerint esélyesebbek voltak nálunk. Ez ugyan nem tévesztett meg, ez már rég nem az a Real, a csatárukat még pont az én Fradimból igazolták le. Ennek ellenére Counteren kezdtem. Az elsõ félidõben csak rúgdostunk oda-vissza, a második félidõre pedig control mentalitásban próbáltam változtatni a helyzeten. Ez sem vált be, így tizenegyespárbaj döntött. Itt azonban elfogyott a madridi csapat, a BL címvédés is sikerült.
Az idényt tehát hat serleg begyûjtésével zártam, úgyhogy büszke vagyok a fiúkra. Fõként a 19 éves Rodriguezre aki szerintem az új Messi lesz, már bemutatkozott a válogatottban is góllal.
Molinari is nagyot játszott, rengeteg labdaszerzéssel segítette a középpályát.
Ebben az idényben tehát mindent elértem, ezért úgydöntöttem hogy visszavonulok a profiktól, és egy csendes angol kisváros Blue Square csapatánál fogok nyugdíjaskodni. (Persze a titkos cél, hogy a PRL-be jussunk 4 szezon alatt). Folyt.köv.
Köszi ha elolvastad.
A Romával nekem is volt ilyen. Fejlesztettem az utánpótlást, meg az edzõközpontot, és 1 év múlva megint elõlrõl kezdték az egészet. Így veszítettem egy évet. Lehet, hogy bug, nem tudom, én nem nagyon foglalkoztam vele, de a Románál nem is volt létkérdés az utánpótlás.
De ha most valóban így lesz,akkor az felborítja az egész stratégiámat.Vagy legalábbis sokkal jobban észnél kell lennem a kiadási oldalon,különös tekintettel a bérekre.A következõ két évben ki fog derülni.Ha ezen a magas szinten maradunk,és továbbra is csak ennyit érnek majd a klasszis játékosaim,akkor nadrágszíjhúzás lesz.
Egyébként két napja adtam el két rotációs játékost,az értékük 1,6-1,7M volt. Mindkettõ 5-5M-ért ment el.Most Törökországban,és Hollandiában az értékük 10,5M,és 9,75M.Jelenleg ez volt a legtöbb,amit ki tudtam hozni belõlük,plusz a 30% záradék.Jó üzletként könyvelem el,fillérekért hoztam õket Afrikából pár éve.
Nagy grat egyébként, legjobb NB1-es karrier amit eddig láttam.
www.icewebhu
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Rossz hirem van.A mennyeiben soha nem lesz normalis erteke senkinek.Probakepp anno beirtam a Barcat az Nb1-be(kicsereltem valamelyik magyar csapattal),de probalkoztam kisebb csapatokkal is.A 40-60millio erteku jatekosok erteke par nap alatt 1.2-1,8 millio eurora csokkent.Meg akkor is ha a fizeteseket meghagytam 200.000 euroban ahogy alapbol volt.Ez vagy bug,vagy egyszeruen a bajnoksagunk kulfoldi megitelese.10-15 millio euro+future % mar nagyon jo arnak tekintheto ha a magyar bajnoksagbol adsz el valakit.Ennel magasabb soha nem lesz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
a legjobb viszont akkor is zsilike vagy, hogy hívták, aki összecsítelte a fradit, aztán szarul esett neki, hogy nem ájultunk el tõle 😄
take screen shot
õ speciel itt még 2,5 aztán két év múlva 20M-ért vitte a Lazio (pedig nem nyertünk nemzetközi tornát).
Hamarosan, Schalke idei beszámoló, aztánirány a Blue Square Premier 😄
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A bajnokság továbbra is edzõpartner a rotációs keretnek.NB1.A 100%-os bajnokság eddig még nem jött össze,de nem is érdekel.Idén az Újpest ért el ellenünk egy dicsõséges döntetlent.
A BL-ben kicsit túlteljesítettük az elvárásokat.Az elõdöntõben a Bayern ellen a két meccsen csak egy gól esett,de azt mi szereztük.Az idegenbeli 0-0 után itthon már az elsõ percben Zambrano befejelt egy szögletet,és az eredmény nem változott.A döntõben jött a Juve.Minõ meglepetés,Zambrano megint bólintott,csak most a 8.percben.Sokáig semmi lényeges nem történt,mezõnyfölényben volt a Juve,de nem nagyon kerültek helyzetbe.Aztán az utolsó tíz percben kockáztattak,és nagyon ránk jöttek.Mi pedig átálltunk kontrára,és két látványos góllal kivégeztük õket.A többi már történelem.Döntõ.És a meccsek.
A hatodik évben tehát megvan a BL.(A 13-ban hét év kellett hozzá)De az élet és a karrier itt nem áll meg.
Megint új szponzorok bukkantak fel.A tavalyi 6,5M helyett idén 10,5M-t kapunk.A klub értéke most már 108M.Az Újpest továbbra is gazdag,de a Debrecen,meg a visszajutott Fradi is egész jól áll.Honnan lopják a pénzt,fogalmam sincs.De nem is érdekel,mert láthatóan úgy sem tudnak vele kezdeni semmit.Más.Nyáron túrázni megyünk,körülnézünk a Nagy Fal környékén,egy kis könnyû pénzért.A keretbõl egy-két nem túl fontos ember menni fog,de jelentõs változás most nem lesz.Jó ez a keret,nem akarok belepiszkálni,ha nem muszáj.Két újabb tehetség is jött,jó szokásom szerint.Annak rendje és módja szerint,mennek is azonnal kölcsönbe.Ezek eddig mind jó hírek.
És akkor két dolog,amit nem értek.Az elsõ a stadion.Elméletileg július 30-ra lenne kész a felújítás.De most jött az üzenet,hogy elkezdõdik a bõvítés,és egy év múlva készül el.Mi van?Ez valami bug lehet.Két éve már megígérték,de semmi nem lett belõle.Tavaly megint,év közben követhetõ is volt a boardroom-nál a folyamat.Erre ahelyett,hogy idén kész lenne,kezdõdik minden elölrõl.Gõzöm sincs,hogy mi akar ez lenni.
A másik pedig a játékosaim értékei.El nem mozdulnának felfelé az istennek sem.A komplett keret 1-2M között van,már két éve.Az Újpestnél a két éve hozott középszerû játékosok ugyanannyit érnek,mint az én világklasszisaim.Itt van például a(brazil születésû)Portugál csatárom,Miguelito,aki már lassan ötvenszeres válogatott.Két éve állandó 1,9M az értéke.Ez jobban bosszant, mint a hülye stadion,mert így hogy tudnék bárkit is normális pénzért eladni?Közben a liga a 13.helyen áll a rangsorban,lassan már a fél NB1 kupainduló helyet ér,három csapat megy a BL-be.Innen?Röhögnöm kell.Ezektõl eltekintve a karrierrel elégedett vagyok,kicsit magasabb szinten is vagyok,mint reméltem.Ez pedig egy fantasztikus szezon volt,csak tudjuk megismételni.Mert az elvárás a BL döntõ lesz mese nincs.
Köszönöm.
Én mondok két másik nevet... Dalackraul és Saviola87... Õk meg mindig kérdeztek, soha nem sikerült nekik semmi, soha nem tudtak semmit, de a végén már fárasztóak voltak inkább.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Magic kétségtelenül rendes volt, de sokkal inkább bosszantó, nekem így rémlik. Guba, nos, õ Guba 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
karajjj korábbi nickje Donguba, azelõtt pedig Magicboy.

Annyira felidegesített ez a pénzéhes majom, hogy nekiálltam keresni másik játékost, és meg is találtam egy chilei személyében, ha lezárul a kölcsönadási ideje, akkor leigazolom, most már csak azért is!
Azért folytatom a 12-es karrieremet, mert van egy jó mentésem, tele van a csapat fiatallal, és sajnálom, ha veszendõbe menne.
www.smart-bus.hu
Nem kritikus valóban, de azért beszédes. Az egész azért kellemetlen, mert a középsõ középpályásom bóklászott el, emiatt pedig a többiek nehéz helyzetbe kerültek. Megnéztem a középsõ középpályás letámadását, és maximumra volt állítva (ez FM2012). Most visszább vettem jó néhány fokkal.