Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2022 és indul a Blue Square Premier. A Dover FC csapatához igazoltam, miután betöltötte a játék a ligákat, nem volt gond. Kicsit meglepõdtek, hogy világklasszis edzõjük lesz, gyorsan fel is ajánlottak 2500 eurót havonta félállásban.
Nemtudom minek köszönhetõen, de viszonylag épkézláb játékosokat találtam, akik ingyen jönnek (nem is mind generált). Szeretném azt hinni hogy a személyes varázsom vonzza õket 😄

Hamarosan jönnek a beszámolók.
Darthmushroom
még kedvezményt is kapsz rá
http://footballmanager.hu/

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Hali

tudtok vmi megbízható oldalt, ahonnan érdemes fm14 key-t vásárolni (na persze jóárban) ?

i7 6700; Asus B150 ProGaming; BeQuiet Pure Rock; MSI RX 480 Gaming X 8G; WD Purple 2TB;ADATA 240GB XPG SX930;G.Skill DDR4 16gb; Zalman Z9 Neo;Corsair RM550x RMx Series 80+ Gold;

Darthmushroom
én fm 14

Lementem eddig 4 szezont az FM 11-be. Az jónak számít ha a Debrecennel mind a 4 szezonomba bejutottam az EL csoport körbe, nyertem 2 NB1-et, 2-szer második lettem, nyertem 1 Magyar Kupát, 2 Liga Kupát és 2 Magyar Szuperkupát?
Sziasztok! Ti melyik FM-et toljátok ha szabad kérdezni?
Köszi, közben hosszabítottam Mauro-val és Jablokov-val, viszont a többiekért nem igazán állnak sorba 😞

Darthmushroom
na úgy nézz ki jövõ héttõl több idõm lesz játszani 😄 VÉGRE 😄 kell is már, itt van az AEK, mellette még ilyenek lejegyezve h:
-Frankfurt: kizárólag fiatal németeket igazolva top klubbá válni
-Bastia: Korzikát felemelni az elitbe
-Legia: Top klubbá válás szintén
és még szép hasonló tervek 😄

zyndar
Hát 2 mondjuk nem is csatár, de Yablokov a legjobb közülük szerintem és akkor még Mauro maradjon, õ is nagyon durva.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Szerintetetk melyik csatárt kellene megtartanom? 😊
Egyikük sem teljesített túl jól az utolsó évben, gólt is alig rúgtak, viszont legalább 1-et, esetleg 2-t meg akarok tartani közülük.

Fadil
Driussi
Mauro
Sergey
Tomás

Darthmushroom
azt a sz@rt? 😄 megye 2-be nem hoznám el 😄

Istenem, el tudnám csábítani Boa Mortét az nb3-ba és nem tudok vele sehogysem megegyezni... 😄
Jah a klubvb gyõzelmet kifelejtettem 😄
Schalke 04 / 2021-22

Újabb éves beszámoló a Veltins-Arenából. Idén egyértelmû célként tûztem ki a BL és a Bundesliga címvédést. Ugyan a tavalyi keretem erõs volt, a távozók miatt szerettem volna erõsíteni. Elsõsorban a szélsõ védõk cseréjére volt szükség, illetve egy normális kapusra. Komoly transzferek voltak, de így utólag minden pénzt megértek:

A csapatot elhagyta az asszisztens menedzser is, mivel pofátlanul sokat kért a hosszabításhoz, ám Marco Hoogdalem, egész jó választásnak bizonyult, rendkívül jól motiválta a csapatot, illetve 1st Team Coach-ot is hoztam.

Ilyen változásokkal indultunk neki, és az elsõ két serleg hamar be is esett. Európai Szuperkupa és Német Szuperkupa gyõzelemmel indítottuk az idényt. A taktikám továbbra is a jól bevált 4-3-2-1 volt, és fõleg az erõs védelemnek köszönhetõen könnyedén vettük az akadályokat.

Félidõben remekül álltunk, bár kicsit rövid volt a névsor (erre szezon végén majdnem rá is faragtam). A BL csoportot sikerült hozni, korábbi csapatom a Fradi csak az EL csoportkörig jutott, bár épp a tartalék csapatom elleni gyõzelmével.

A tavaszi szezonban aztán elkezdõtek a sérülések, és a fáradtság miatti nehézségek, ennek ellenére derekasan helytálltunk. A Német Kupában a Freiburg ellen gyõztünk, a BL-ben pedig a Chelsea a Bayern és a Porto legyõzésével kerültünk döntõbe. Itt azonban komoly gondba kerültünk.

Kezdõdött azzal, hogy a csontutolsó Bochummal csak x-elni tudtunk hazai pályán, így egy pontra leadtuk az elõnyünket a bajnokságban. Szerencsére az utolsó két meccs jól sikerült, így ismét védtük a címet viszont...

Az utolsó két meccsen megsérült a szezon legjobb védõje Höwedes, ill. a másik középsõ védõm Fernandez is. Így kerültem össze a Reallal a BL döntõben, akik az oddsok szerint esélyesebbek voltak nálunk. Ez ugyan nem tévesztett meg, ez már rég nem az a Real, a csatárukat még pont az én Fradimból igazolták le. Ennek ellenére Counteren kezdtem. Az elsõ félidõben csak rúgdostunk oda-vissza, a második félidõre pedig control mentalitásban próbáltam változtatni a helyzeten. Ez sem vált be, így tizenegyespárbaj döntött. Itt azonban elfogyott a madridi csapat, a BL címvédés is sikerült.

Az idényt tehát hat serleg begyûjtésével zártam, úgyhogy büszke vagyok a fiúkra. Fõként a 19 éves Rodriguezre aki szerintem az új Messi lesz, már bemutatkozott a válogatottban is góllal.

Molinari is nagyot játszott, rengeteg labdaszerzéssel segítette a középpályát.

Ebben az idényben tehát mindent elértem, ezért úgydöntöttem hogy visszavonulok a profiktól, és egy csendes angol kisváros Blue Square csapatánál fogok nyugdíjaskodni. (Persze a titkos cél, hogy a PRL-be jussunk 4 szezon alatt). Folyt.köv.
Köszi ha elolvastad.
megvan a hiba az nb3 kiegészítõben, 3 cserét enged csak nevezni a meccsre... -.-
Ez megint valami,amivel nem találkoztam a 13-ban.Bérletek.Ilyen radikális emelkedést még nem láttam.A szomorú csak az,hogy a siralmas jegyárak miatt sok hasznom nincs belõle.De ígéretes lehet egy angol sokadik osztályú csapatnál,egy hosszú karrierben például.
dartonite
Oke,ez elkepzelheto.Nekem egy karrier max 6-8 evig tart,el nem tudnam kepzelni hogy csak regenekkel jatszam.Szoval nincs kizarva hogy 15 + ev utan az ertekek is nagyban valtoznak.
Kösz.A stadionnak sok gyakorlati jelentõsége nincsen.Több nézõnk akkor sem lesz, ha elkészül.Bajnokin szerintem talán csak három telt házunk volt az évek alatt.De a BL meccseken Gyõrben mindig telt ház van.És a presztízsünknek jót tenne,ha végre itthon maradhatnánk.És azonnal jelentõsen dobna a klub értékén is.
Grat, nem semmi szokás szerint ez sem😊
A Romával nekem is volt ilyen. Fejlesztettem az utánpótlást, meg az edzõközpontot, és 1 év múlva megint elõlrõl kezdték az egészet. Így veszítettem egy évet. Lehet, hogy bug, nem tudom, én nem nagyon foglalkoztam vele, de a Románál nem is volt létkérdés az utánpótlás.
Ez nem egészen igaz,a 13-ban biztosan nem.Ott 2028-30 körül 40-50M-t értek a kulcsjátékosaim.De az nyilvánvaló,hogy a liga szintje,és a klub reputációja döntõen befolyásolja a játékosok értékét.Az nem lenne normális,ha egy világklasszis reputációjú klub játékosainak nem nõne az értéke.
De ha most valóban így lesz,akkor az felborítja az egész stratégiámat.Vagy legalábbis sokkal jobban észnél kell lennem a kiadási oldalon,különös tekintettel a bérekre.A következõ két évben ki fog derülni.Ha ezen a magas szinten maradunk,és továbbra is csak ennyit érnek majd a klasszis játékosaim,akkor nadrágszíjhúzás lesz.
Egyébként két napja adtam el két rotációs játékost,az értékük 1,6-1,7M volt. Mindkettõ 5-5M-ért ment el.Most Törökországban,és Hollandiában az értékük 10,5M,és 9,75M.Jelenleg ez volt a legtöbb,amit ki tudtam hozni belõlük,plusz a 30% záradék.Jó üzletként könyvelem el,fillérekért hoztam õket Afrikából pár éve.
Darthmushroom
szép csak így tovább 😊

fergusonpapa
Van pár csoport ahol megköveznének azért hogy ilyen hamar ráadásul magyar csapattal BL-t nyersz 😊 Biztos csalsz stb. Az a jó eredmény ha megtudod nyerni az NB1-et mert a többi ireális és nem valósághû.. Gyorsan meg is patantam onnan 😊

Nagy grat egyébként, legjobb NB1-es karrier amit eddig láttam.

www.icewebhu

LasDen
akkor ne okoskodjal butta gyermek 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

dartonite
Szia!
Rossz hirem van.A mennyeiben soha nem lesz normalis erteke senkinek.Probakepp anno beirtam a Barcat az Nb1-be(kicsereltem valamelyik magyar csapattal),de probalkoztam kisebb csapatokkal is.A 40-60millio erteku jatekosok erteke par nap alatt 1.2-1,8 millio eurora csokkent.Meg akkor is ha a fizeteseket meghagytam 200.000 euroban ahogy alapbol volt.Ez vagy bug,vagy egyszeruen a bajnoksagunk kulfoldi megitelese.10-15 millio euro+future % mar nagyon jo arnak tekintheto ha a magyar bajnoksagbol adsz el valakit.Ennel magasabb soha nem lesz.
LasDen
nosztalgia délután

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

a régebbi fm-ekben nem függött az eladási ár az értéktõl, bár most nem tudom, hogy hogy mûködik
Dalackraulra emlékszek, mindig segítettem neki, mert állandóan problémái voltak 😄
a legjobb viszont akkor is zsilike vagy, hogy hívták, aki összecsítelte a fradit, aztán szarul esett neki, hogy nem ájultunk el tõle 😄
Kösz,de sehol sem vagyok.BetonK 2020-ra már hármat nyert a Diósgyõrrel.
Brutál vagy grat, nekem a Fradival (FM12) hét év alatt egy elbukott EL döntõ jött össze, utána lemondtam. Bár valószínûleg az én hibám volt, egyébként a játékosok értéke nálam is 1-2-3M között volt, egyet kivéve
take screen shot
õ speciel itt még 2,5 aztán két év múlva 20M-ért vitte a Lazio (pedig nem nyertünk nemzetközi tornát).
Hamarosan, Schalke idei beszámoló, aztánirány a Blue Square Premier 😄

zyndar
Oh God, hatodik szezonban BL gyõzelem <#taps> Gratulálok.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Haladás FC.2018-2019.

A bajnokság továbbra is edzõpartner a rotációs keretnek.NB1.A 100%-os bajnokság eddig még nem jött össze,de nem is érdekel.Idén az Újpest ért el ellenünk egy dicsõséges döntetlent.
A BL-ben kicsit túlteljesítettük az elvárásokat.Az elõdöntõben a Bayern ellen a két meccsen csak egy gól esett,de azt mi szereztük.Az idegenbeli 0-0 után itthon már az elsõ percben Zambrano befejelt egy szögletet,és az eredmény nem változott.A döntõben jött a Juve.Minõ meglepetés,Zambrano megint bólintott,csak most a 8.percben.Sokáig semmi lényeges nem történt,mezõnyfölényben volt a Juve,de nem nagyon kerültek helyzetbe.Aztán az utolsó tíz percben kockáztattak,és nagyon ránk jöttek.Mi pedig átálltunk kontrára,és két látványos góllal kivégeztük õket.A többi már történelem.Döntõ.És a meccsek.
A hatodik évben tehát megvan a BL.(A 13-ban hét év kellett hozzá)De az élet és a karrier itt nem áll meg.
Megint új szponzorok bukkantak fel.A tavalyi 6,5M helyett idén 10,5M-t kapunk.A klub értéke most már 108M.Az Újpest továbbra is gazdag,de a Debrecen,meg a visszajutott Fradi is egész jól áll.Honnan lopják a pénzt,fogalmam sincs.De nem is érdekel,mert láthatóan úgy sem tudnak vele kezdeni semmit.Más.Nyáron túrázni megyünk,körülnézünk a Nagy Fal környékén,egy kis könnyû pénzért.A keretbõl egy-két nem túl fontos ember menni fog,de jelentõs változás most nem lesz.Jó ez a keret,nem akarok belepiszkálni,ha nem muszáj.Két újabb tehetség is jött,jó szokásom szerint.Annak rendje és módja szerint,mennek is azonnal kölcsönbe.Ezek eddig mind jó hírek.
És akkor két dolog,amit nem értek.Az elsõ a stadion.Elméletileg július 30-ra lenne kész a felújítás.De most jött az üzenet,hogy elkezdõdik a bõvítés,és egy év múlva készül el.Mi van?Ez valami bug lehet.Két éve már megígérték,de semmi nem lett belõle.Tavaly megint,év közben követhetõ is volt a boardroom-nál a folyamat.Erre ahelyett,hogy idén kész lenne,kezdõdik minden elölrõl.Gõzöm sincs,hogy mi akar ez lenni.
A másik pedig a játékosaim értékei.El nem mozdulnának felfelé az istennek sem.A komplett keret 1-2M között van,már két éve.Az Újpestnél a két éve hozott középszerû játékosok ugyanannyit érnek,mint az én világklasszisaim.Itt van például a(brazil születésû)Portugál csatárom,Miguelito,aki már lassan ötvenszeres válogatott.Két éve állandó 1,9M az értéke.Ez jobban bosszant, mint a hülye stadion,mert így hogy tudnék bárkit is normális pénzért eladni?Közben a liga a 13.helyen áll a rangsorban,lassan már a fél NB1 kupainduló helyet ér,három csapat megy a BL-be.Innen?Röhögnöm kell.Ezektõl eltekintve a karrierrel elégedett vagyok,kicsit magasabb szinten is vagyok,mint reméltem.Ez pedig egy fantasztikus szezon volt,csak tudjuk megismételni.Mert az elvárás a BL döntõ lesz mese nincs.
Köszönöm.
Sysfox
MagicBoy tényleg oké volt, csak mindig okoskodott. De nem volt benne rosszindulat.

Én mondok két másik nevet... Dalackraul és Saviola87... Õk meg mindig kérdeztek, soha nem sikerült nekik semmi, soha nem tudtak semmit, de a végén már fárasztóak voltak inkább.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

zyndar
Amúgy igen, nem árt átnézni a játékos utasításokat mondjuk, hogy nem ütköznek-e a dolgok. Tegnap történt, hogy meguntam a CM-em töketlenkedését. Képességekre az egyik legjobb a csapatban, de szar osztályzatokat kap. Be volt neki állítva, hogy többet menjen fel és hogy szorosabban fogjon embert. Utóbbit kivettem, következõ mérkõzésen õ lett a meccs embere, 2 asszisztot is kiosztott. Sajnos szezon utolsó meccse volt, de jövõre is megtartom az utasításait.

zyndar
Tudom bakker, csak igyekeztem 2 különleges nevet kiemelni <#alien> VICC

Magic kétségtelenül rendes volt, de sokkal inkább bosszantó, nekem így rémlik. Guba, nos, õ Guba 😊

akkor is ezen a néven futottam...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
guba egy pöcs volt, medzsiknek meg asszem bûnronda nõje volt és õ volt a háttere a játékban, meg az õ nevén játszott, de amúgy rendes figura volt...
zyndar
Szintén FM 2005 óta járok ide és játszok.

karajjj korábbi nickje Donguba, azelõtt pedig Magicboy.

Azt hogyan tudom beállítani hogyha egy játékos elveszíti a labdát, akkor próbáljon meg visszatámadni, megszerezni a labdát? Vagy ez a játékos képességeitõl függ teljes mértékben?
Sysfox
FM2005 óta ide járok. Régen többet, ma már kevesebbet. Szinte teljesen kicserélõdött a társaság, pedig akkor nagyon jó volt. De rád nem emlékszem abból az idõbõl.

Család,gyerekek,temetõ.
amúgy most, hogy belegondolok, a cm 03/04 volt az elsõ manager játék, amivel kezdtem, szóval 10 éve játszok folyamatosan 😄 nem sokan maradtak itt abból a bandából, akik akkoriban írtak ide
én is szeretlek!

LasDen
akkor most szopj le 😄

igenis, megértettem naccságos úr! 😄
LasDen
nem vagyok diktátor csak szorosan tartom a gyeplot...

Sysfox
Az FM2012-ben felfedeztem egy Salazar nevû generált venezuelai játékost, középsõ középpályás poszton. Éppen olyan, amire vágyom, technikás, remek passz és kreativitás értékekkel. Mivel ez nálunk neuralgikus pont, gondoltam leigazolom, 12m font az ára, viszont 250.000-et kért havonta, de csak 175.000 kínáltam neki, erre az Aston Villát választotta.

Annyira felidegesített ez a pénzéhes majom, hogy nekiálltam keresni másik játékost, és meg is találtam egy chilei személyében, ha lezárul a kölcsönadási ideje, akkor leigazolom, most már csak azért is!

pont az ellenkezõjét vettem észre 😄 szerintem jobban figyelnek a taktikára, mint az eddigi részekben, persze gondolom játékostól is függ
Sysfox
Játszom azzal is, a Kaposvárt irányítom, pár napja kezdtem velük. Pont onnan lestem kicsit tõled a Haladás taktikáját, most azzal vertem 5:1-re a Pápát (nem a rómait! 😄) idegenben, 4 forduló után 6 pont és a 8. hely. Elég kicsi a mozgástér! Gyakorlatilag erõsen tart a zéróhoz.

Azért folytatom a 12-es karrieremet, mert van egy jó mentésem, tele van a csapat fiatallal, és sajnálom, ha veszendõbe menne.

Miért nem váltasz a 14-re?Ott majd meglátod,hogy ha valamit kereken megtiltasz valakinek,akkor is csinálja tovább.(Na jó,nem mindig)
Én gyakran alkalmazom ezt, nagyon hasznos tud lenni! 😊 No meg élvezetes annak, aki szereti az ilyen taktikai finomságokat... 😊

www.smart-bus.hu

Sysfox
Itt olvastam pár napja, hogy néha megéri megállítani a játékot, és megnézni ezt-azt. Gondoltam, tegyünk egy próbát, próbáltam konkrét szituációt elkapni, ez egy ilyen volt.

Nem kritikus valóban, de azért beszédes. Az egész azért kellemetlen, mert a középsõ középpályásom bóklászott el, emiatt pedig a többiek nehéz helyzetbe kerültek. Megnéztem a középsõ középpályás letámadását, és maximumra volt állítva (ez FM2012). Most visszább vettem jó néhány fokkal.