Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Akkor most elértük a maximumot, de még nincs opció új építésére. Gondolom ha túl sok lesz a telt-ház akkor majd építenek újat.
Amúgy hol tudom megtekinteni az átlagos nézõszámot? 😊
A pénz nem akadály, ha akarnám se tudnám mire költeni, én az ingyen igazolásban hiszek. 😄
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Azt hogy tudom megoldani, hogy a stadiont építsék úgy újra, hogy legyen "behúzható" tetõ és hasonló extrák? 😊
És akkor még voltam olyan bátor,hogy visszautasítottam egy 51,5M-s ajánlatot is.Õt most nehéz lenne helyettesíteni,majd egy-két év múlva meggondolom.A pénz nem fog gólt rúgni,és továbbra sem akarok költekezni.Minek is tenném,amikor tele van a csapat tehetségekkel,és folyamatosan jönnek az újak.Van három-négy olyan afrikai srácom, akiken további vagyonokat fogok keresni.Most inkább az elérhetõ,és a magas szintet megütõ magyarokat próbálom idehozni.Körülbelül 15 lehet ilyen,ebbõl tíz már nálam játszik.
Újra csak elmondom,amit a karrier kezdete elõtt már leírtam,hogy milyen változásokat eszközöltem az editorban.Youth rating 95,nincs Liga Kupa,az ország pedig fejlett gazdasággal rendelkezik.Ehhez jön még a sok betöltött afrikai ország.Csak azért,hogy mindenki,aki olvassa a beszámolókat, tisztában legyen ezzel.
Most lassítok a tempón,mert a következõ hetekben mások a prioritások,de természetesen folytatom,mert legalább 15 évig nem akarom befejezni.
13-ban nálam úgy volt, hogy egyik szezonban nagyon megugrottak az értékek, és úgy is maradtak egész idényben, aztán a következõ nyáron jelentõsen visszább estek az árak, hasonló tehát a tapasztalatom mint Dartmushroomé. Kíváncsian várom, ebben a részben is ez lesz-e.
ezek az értékek nálam már a 13-ba is így voltak h bl döntõ után rohamosan megnõnek, de utána sajnos valamennyit zuhannak is vissza. pl. Sheff Wed mentésem bl döntõ után 40m-t ért Will Hughes, de rá pár hétre visszatért a 20-25m értékre.
www.smart-bus.hu
A bajnokság ismét sima volt,bár öt év után elszenvedtünk egy vereséget.Bajnoki tabella.Az ificsapatom az U19 BL negyeddöntõben kiesett a Milan ellen.A hülye U19-es menedzser elcseszte, mert a falábú új srácokat játszatta a tehetségek helyett.Ezt csak azért találtam említésre méltónak,mert a 43.tizenegyes döntött.
A Klub VB-n bomba formában játszottunk,a döntõben lemostuk a River-t.
A BL-ben címvédõként a döntõ elérése volt a cél,ezt megtettük.Az elõdöntõig szépen meneteltünk,de ott már akadtak gondjaink.Itthon nem tudtunk nyerni,2-2 lett a meccs a Juve ellen.A visszavágó 0-0-ra állt,amikor a 70.percben lecseréltem az anchor man-t, és behoztam még egy csatárt.Átálltunk három csatárra,és overload-ra.Kockáztattam,mert gólt kellett rúgni,különben kiesünk.Bejött.A becserélt Kálmán duplázott.A döntõben a Chelsea volt az ellenfél,és sajnos gyengén játszottunk. Gól nem esett,jöhettek a büntetõk.Egyet voltunk képesek berúgni,tehát ez a hajó elment.Döntõ,és a meccseink.Egy híres edzõ mondta régen,hogy addig nem lehetsz a legnagyobb,amíg nem veszítesz el valami igazán fontos meccset.Hát már ez is megvan.
Három év után elõször,több fontos poszton is változás lesz.Tovább növelem a magyarok arányát a keretben.Nem lesz egyszerû,mert a három kiszemelt a Twente,a Sunderland, és a Newcastle játékosa.Ez elég sok pénzbe fog kerülni,de talán jól lövök ki belõle,mert három-négy ember menni is fog.Újabb szponzorok jöttek,összesen 14M értékben.Ezek a 13-ban soha nem látott erõsségû támogatók valamennyire kompenzálják,hogy képtelen vagyok 5M-nál drágábban eladni bárkit is.Tavaly 17,5M-t kerestem eladásból,talán idén is el tudok érni hasonlót.
Egyenlõre ennyi lenne.Most kb.egy hónapig takarékon lángon ég az fm.Jövõ héten más irányú elfoglaltságom lesz,aztán meg jön a téli olimpia.
Már éppen le akartam zárni a hsz-t,amikor hihetetlen dolog történt.Megnéztem az Újpest keretét,mert el akarok orozni tõlük egy tehetséget.Azt hittem,rosszul látok.3-4-5M értékû játékosok vannak a Liláknál.Lecsekkoltam az enyémet,és EZ fogadott.Nem nézegetem állandóan,de valamikor a BL döntõ elõtt még tuti,hogy 1-2M között volt az összes érték.Ezzel a korábban említett gondjaim egy csapásra megoldódnak,mert igazán nagy pénzeket kereshetek eladásból.Ráadásul leszáll rólam a sok potyalesõ Holland, Török klub.Mert ilyen pénzeket már csak gazdag klubok tudnak kifizetni.Remélem a jövõben is így marad,mert még mindig nem vagyok nyugodt ez ügyben.Ilyeneknek nem lenne szabad megtörténnie.Most még elõremegyek egy hónapot,és ha a stadion bõvítés is elkészül végre három év után,akkor kezd visszatérni a bizalmam a játékba.
Köszönöm.
Most utolsó szezon végén volt olyan, hogy end of season meeting és egybõl pre season start date, így nem voltak szabin a játékosaim. Végig 1 hétre elküldtem pihenni mindenkit.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Chelsea - Colchester
www.smart-bus.hu
62 hónapos sérülés.
7 meccs kilenc nap alatt.
Két meccs egy napon.
Válogatottból egy évig nem jönnek vissza a játékosok.
20+ játékos hiányzik válogatott kötelezettségek miatt,halasztani meg nem lehet.
Feljutott csapat maradt az alsóbb osztályban.
27 gól tétmeccsen.
Nem lehet profi szerzõdést adni az ifiknek.
Idegen poszton játszanak a kölcsönjátékosok(A kedvencem:Januzaj a Fulham-nél kapust játszott).
30 éves játékosok az U21-ben.
Kupadöntõ nyár közepén,mindenki szabadságon.
6000 nézõ a 2500-as stadionban.
Szürke(nem edzhetõ)játékosokat játszatnak az edzõk az ifiben,a saját ifik meg nem játszanak.
24 évesen,szezon közepén visszavonul egy egészséges kezdõjátékos.
Bajnokcsapat az EL csoportkörbe kerül.
Szponzori pénz nem jelenik meg a büdzsében.
December elsején "End of season team meeting"és utána "pre-season start date" üzenet.
2014 januártól a román és bolgár játékosok igazolhatók lennének Angliába work permit nélkül,de mégsem.
Hibás a Hall of fame.(Ezt tapasztaltam.Argentínában Pellegrino tíz év alatt 17 bajnokságot nyert.Sorozatban kettesével számolta neki a gép a címeket.
Nem jelenik meg a Leaderboard-ban többé a név,ha offline játszott valaki.
Akkor is kirúgják a menedzsert,ha hozza az elvárásokat.
Koldusszegény klubnál fõnöki elvárás a "high profile players" igazolás.
A beállítás ellenére sem lehet visszahívni a kölcsönjátékost.
And many,many more...
És néhány stadion mizéria:
Egymás utáni évben kétszer építenek új stadiont.
Bõvítik a stadiont,miközben már épül az új.
Bõvítik a stadiont,de évekig nem készül el.
Nincs sehol a felépített új stadion.
Évekig tervezési fázisban marad az építkezés(ezt elsõ kézbõl ismerem).
És végül arra a kérdésemre is megkaptam a választ,hogy miért nem nõ 2M fölé a játékosaim értéke.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
I'm afraid if SI decides not to change it, your only option will be to change "nation transfer values" in editor and start a new game. But I hope they will do something about it.
Ez pedig még FM2012, ott magasabbak voltak az átlagok, 7.0 felett kell lennie mindenkinek.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
www.smart-bus.hu
Szerintem Korbin már tenné is le a tartalékcsapatba... <#nevetes1>#nevetes1>
De szerintem én is leteszem kicsit, hadd tanulja meg, ki a fõnök!
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Második évemet tehát már az elsõ osztályban kezdtem, közepes mérleggel, és nagyjából a kiesési zóna környékén, a téli szünet elõtt váltottam klubbot és hagytam el az országot, hogy pár héttel késõbb az argentin másodosztályú SPORTIVO BELGRANO csapatánál kössek ki. Itt azonban a vezetõséggel adódó problémák miatt nem töltöttem sok idõt, hanem 1-2 hónap után (kb 50%.os mérleggel) távoztam a feljutásért küzdõ nagymultú INDEPENDIENTE csapatához, amivel végül második helyen fejeztem be a szezont (ez annak tükrében, hogy milyen helyen vettem át a csapatot minimum elvárás is volt), így a 3. szezonomat az argentin elsõ osztályban kezdem meg a Libertadores Kupa rekordgyõztesével, amit azonban már a 80-as évek óta nem nyertek meg
www.smart-bus.hu
Egy kicsit a partizánokról: haladok folyamatosan de minden szezonvége elveszi a kedvem: legutóbbiban egy bukott EL döntõ elõtte egy bukott BL döntõ a hosszabításban 2-ös emberhátrányban úgy hogy nem kaptam pirosat(!). Hiába na, nem lehet mindig nyerni
U.i: grat mindenkinek <#taps>#taps>
www.smart-bus.hu
Biztosan értékelnék és nekem is lenne hova fejlõdnöm az angollal 😊
@Volcanor
Nagyon szép szezon, én is gondolkodtam belga karrieren, bár a következõ meló szerintem Dél-Amerikában lesz.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Igazolások.
Mivel tavaly megnyertük az EL-playoff-ot, indulhattunk az EL-selejtezõben. Bangor City, Shamrock Rovers, majd meglepetésemre a Trabzonspor ellen is továbbjutottunk, így bekerültünk a csoportkörbe.
Megkaptuk a Marseille-t, 2-4, 2-2 után kiestünk, azért meglátszott, hogy a védelem még messze nem elég ide.
Bajnokság.
Bajnokság2.
Genk egy ideig eléggé elhúzott, célom a második hely volt õsz óta, engem is meglepett, hogy meg tudtuk nyerni a bajnokságot. 😊
Kupában a nyolcaddöntõben búcsúztatott minket az Anderlecht.
Statok.
Megvettük a stadiont, fejlesztik a training és youth facilities-t is, illetve a scoutjaim már a világon bármerre kutathatnak.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Írtam egy kis beszámolót elsõ premier ligás eredményemrõl és a második szezon megkezdésérõl.... valamint a Szlovák válogatottról:
http://bit.ly/1jJ3WAE
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/