Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
nem látom.akadályát

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Meg tudja nekem azt mondani valaki, hogy a Barcelona B csapata Király Kupa megnyeréssel indulhat-e az EL-ben?
Szívesen.Addig kell piszkálni a fõnökséget,amíg bele nem egyeznek.
Köszi! 😊

Most már biztos vagyok abban, hogy kell az az új stadion! 😄

Kihasználtság

Felül a Liga nevénél-Team stats-Average attendance.Én az átlagos kihasználtságot szoktam nézni ITT.
Igen, ott vagyok. 😊

Akkor most elértük a maximumot, de még nincs opció új építésére. Gondolom ha túl sok lesz a telt-ház akkor majd építenek újat.

Amúgy hol tudom megtekinteni az átlagos nézõszámot? 😊

Gondolom még a Colchester-nél vagy.Ha a The Weston Homes Community Stadium-ban vannak a meccsek,az 30 ezerig bõvíthetõ.
Ha állandó a telt ház,akkor egy gazdag klubnál jó esély van rá,hogy valamire rábólintanak.De elsõre szinte mindig csak bõvítenek.Persze ha bõvíthetõ egyáltalán a stadion.Melyik csapatnál vagy?
Én annak is örülnék, ha egyszer csak bejelentenék, hogy ez meg az van, de új stadiont biztos nem mostanában fogunk építtetni, pedig jó lenne... :/

A pénz nem akadály, ha akarnám se tudnám mire költeni, én az ingyen igazolásban hiszek. 😄

Darthmushroom
azt tudsz kérni a vezetõségtõl, régebbibe ha jól emlékszem csak bõvítést tudsz kérni, és ha nem tudják hova bõvíteni akkor húznak újat (persze ha rohadt jól állsz anyagilag) újabb fmekbe már külön lehet kérni új stadiont.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
néha random jön hír h csinálnak valamit(pályafûtést meg ilyeneket), legalább is régebbi fm-be volt. Ideibe még nem találkoztam vele.

Esetleg új stadiont se tudok építtetni? :/

Sehogy.
Sziasztok!

Azt hogy tudom megoldani, hogy a stadiont építsék úgy újra, hogy legyen "behúzható" tetõ és hasonló extrák? 😊

Darthmushroom
És igen megcsináltuk, immár csak 1 pont hátrányunk ellenük és újra él a remény egy esetleges bajnoki címre. Amúgy a kupába a visszavágón hiába nyertünk 2:1re ellenük hosszabbításban kiestünk mert egyenlítettek. Télen kaptam egy kis pénzt meg fizu keretet is így érkezett Depay 325kért (átadon volt), Hoilett+Fierro ingyen és Riviére kölcsön. Kupa és EL kiesést így nem is bánom h felcsillant a remény a bajnoki címre, biztos h nem lesz könnyû de próbálkozunk 😄

Nem is vártam,azonnal eladtam a négy embert,akit terveztem.A bevétel pedig 65M.Ehhez még hozzájön a rendkívül sikeres Ázsiai túra miatt drasztikusan emelkedõ merchandise is.(Végül nem Kínába mentünk,mert azt lemondták,de Korea is szépen hozott.)Plusz a BL bevételek.Végre elkészült a stadion is.A 14 ezres romhalmazból lett egy modern 18 ezres stadion.Facilities.Ha összeadom a bevételeket,az épületeket,és a játékosaim értékét,a végeredmény az,hogy rettenetesen gazdagok vagyunk.Club finances.És a Boardoom-Finances.
És akkor még voltam olyan bátor,hogy visszautasítottam egy 51,5M-s ajánlatot is.Õt most nehéz lenne helyettesíteni,majd egy-két év múlva meggondolom.A pénz nem fog gólt rúgni,és továbbra sem akarok költekezni.Minek is tenném,amikor tele van a csapat tehetségekkel,és folyamatosan jönnek az újak.Van három-négy olyan afrikai srácom, akiken további vagyonokat fogok keresni.Most inkább az elérhetõ,és a magas szintet megütõ magyarokat próbálom idehozni.Körülbelül 15 lehet ilyen,ebbõl tíz már nálam játszik.
Újra csak elmondom,amit a karrier kezdete elõtt már leírtam,hogy milyen változásokat eszközöltem az editorban.Youth rating 95,nincs Liga Kupa,az ország pedig fejlett gazdasággal rendelkezik.Ehhez jön még a sok betöltött afrikai ország.Csak azért,hogy mindenki,aki olvassa a beszámolókat, tisztában legyen ezzel.
Most lassítok a tempón,mert a következõ hetekben mások a prioritások,de természetesen folytatom,mert legalább 15 évig nem akarom befejezni.

Nálam a harmadik BL döntõ után ugrottak fel a játékosok értékei, addig eléggé lent voltak. Egyelõre azon a szinten is maradtak, de az igazsághoz hozzátartozik, csak a következõ szezon októberében járok, hanyagoltam az utóbbi idõben az FM-et.
13-ban nálam úgy volt, hogy egyik szezonban nagyon megugrottak az értékek, és úgy is maradtak egész idényben, aztán a következõ nyáron jelentõsen visszább estek az árak, hasonló tehát a tapasztalatom mint Dartmushroomé. Kíváncsian várom, ebben a részben is ez lesz-e.
Darthmushroom
Grat.

ezek az értékek nálam már a 13-ba is így voltak h bl döntõ után rohamosan megnõnek, de utána sajnos valamennyit zuhannak is vissza. pl. Sheff Wed mentésem bl döntõ után 40m-t ért Will Hughes, de rá pár hétre visszatért a 20-25m értékre.

<#eljen>

www.smart-bus.hu

Haladás FC.2019-2020.

A bajnokság ismét sima volt,bár öt év után elszenvedtünk egy vereséget.Bajnoki tabella.Az ificsapatom az U19 BL negyeddöntõben kiesett a Milan ellen.A hülye U19-es menedzser elcseszte, mert a falábú új srácokat játszatta a tehetségek helyett.Ezt csak azért találtam említésre méltónak,mert a 43.tizenegyes döntött.
A Klub VB-n bomba formában játszottunk,a döntõben lemostuk a River-t.
A BL-ben címvédõként a döntõ elérése volt a cél,ezt megtettük.Az elõdöntõig szépen meneteltünk,de ott már akadtak gondjaink.Itthon nem tudtunk nyerni,2-2 lett a meccs a Juve ellen.A visszavágó 0-0-ra állt,amikor a 70.percben lecseréltem az anchor man-t, és behoztam még egy csatárt.Átálltunk három csatárra,és overload-ra.Kockáztattam,mert gólt kellett rúgni,különben kiesünk.Bejött.A becserélt Kálmán duplázott.A döntõben a Chelsea volt az ellenfél,és sajnos gyengén játszottunk. Gól nem esett,jöhettek a büntetõk.Egyet voltunk képesek berúgni,tehát ez a hajó elment.Döntõ,és a meccseink.Egy híres edzõ mondta régen,hogy addig nem lehetsz a legnagyobb,amíg nem veszítesz el valami igazán fontos meccset.Hát már ez is megvan.
Három év után elõször,több fontos poszton is változás lesz.Tovább növelem a magyarok arányát a keretben.Nem lesz egyszerû,mert a három kiszemelt a Twente,a Sunderland, és a Newcastle játékosa.Ez elég sok pénzbe fog kerülni,de talán jól lövök ki belõle,mert három-négy ember menni is fog.Újabb szponzorok jöttek,összesen 14M értékben.Ezek a 13-ban soha nem látott erõsségû támogatók valamennyire kompenzálják,hogy képtelen vagyok 5M-nál drágábban eladni bárkit is.Tavaly 17,5M-t kerestem eladásból,talán idén is el tudok érni hasonlót.
Egyenlõre ennyi lenne.Most kb.egy hónapig takarékon lángon ég az fm.Jövõ héten más irányú elfoglaltságom lesz,aztán meg jön a téli olimpia.
Már éppen le akartam zárni a hsz-t,amikor hihetetlen dolog történt.Megnéztem az Újpest keretét,mert el akarok orozni tõlük egy tehetséget.Azt hittem,rosszul látok.3-4-5M értékû játékosok vannak a Liláknál.Lecsekkoltam az enyémet,és EZ fogadott.Nem nézegetem állandóan,de valamikor a BL döntõ elõtt még tuti,hogy 1-2M között volt az összes érték.Ezzel a korábban említett gondjaim egy csapásra megoldódnak,mert igazán nagy pénzeket kereshetek eladásból.Ráadásul leszáll rólam a sok potyalesõ Holland, Török klub.Mert ilyen pénzeket már csak gazdag klubok tudnak kifizetni.Remélem a jövõben is így marad,mert még mindig nem vagyok nyugodt ez ügyben.Ilyeneknek nem lenne szabad megtörténnie.Most még elõremegyek egy hónapot,és ha a stadion bõvítés is elkészül végre három év után,akkor kezd visszatérni a bizalmam a játékba.
Köszönöm.
zyndar
A kockázatok és mellékhatások....

Most utolsó szezon végén volt olyan, hogy end of season meeting és egybõl pre season start date, így nem voltak szabin a játékosaim. Végig 1 hétre elküldtem pihenni mindenkit.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Nyertünk, de ez akkor is undorító volt...
Chelsea - Colchester

Szép kis lista... 😞(

www.smart-bus.hu

Üdv. Ma a steam ugyanannál a pontnál folyton kidobált, nem bírok játszani. Stemen keresztül vettem, eredeti, nem értem miért csinálja...
Utánanéztem különbözõ fórumokon,hátha más is találkozott a player value problémámmal.Bizony találkozott,és nem csak ezzel.Annyira belemerültem,hogy a sok különbözõ bug közül szemezgettem párat.Néhány csak érdekes,néhány vicces,de a legtöbb véresen komoly.Íme:
62 hónapos sérülés.
7 meccs kilenc nap alatt.
Két meccs egy napon.
Válogatottból egy évig nem jönnek vissza a játékosok.
20+ játékos hiányzik válogatott kötelezettségek miatt,halasztani meg nem lehet.
Feljutott csapat maradt az alsóbb osztályban.
27 gól tétmeccsen.
Nem lehet profi szerzõdést adni az ifiknek.
Idegen poszton játszanak a kölcsönjátékosok(A kedvencem:Januzaj a Fulham-nél kapust játszott).
30 éves játékosok az U21-ben.
Kupadöntõ nyár közepén,mindenki szabadságon.
6000 nézõ a 2500-as stadionban.
Szürke(nem edzhetõ)játékosokat játszatnak az edzõk az ifiben,a saját ifik meg nem játszanak.
24 évesen,szezon közepén visszavonul egy egészséges kezdõjátékos.
Bajnokcsapat az EL csoportkörbe kerül.
Szponzori pénz nem jelenik meg a büdzsében.
December elsején "End of season team meeting"és utána "pre-season start date" üzenet.
2014 januártól a román és bolgár játékosok igazolhatók lennének Angliába work permit nélkül,de mégsem.
Hibás a Hall of fame.(Ezt tapasztaltam.Argentínában Pellegrino tíz év alatt 17 bajnokságot nyert.Sorozatban kettesével számolta neki a gép a címeket.
Nem jelenik meg a Leaderboard-ban többé a név,ha offline játszott valaki.
Akkor is kirúgják a menedzsert,ha hozza az elvárásokat.
Koldusszegény klubnál fõnöki elvárás a "high profile players" igazolás.
A beállítás ellenére sem lehet visszahívni a kölcsönjátékost.
And many,many more...

És néhány stadion mizéria:
Egymás utáni évben kétszer építenek új stadiont.
Bõvítik a stadiont,miközben már épül az új.
Bõvítik a stadiont,de évekig nem készül el.
Nincs sehol a felépített új stadion.
Évekig tervezési fázisban marad az építkezés(ezt elsõ kézbõl ismerem).

És végül arra a kérdésemre is megkaptam a választ,hogy miért nem nõ 2M fölé a játékosaim értéke.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
It was changed in FM14 and now player values are fixed. And some leagues don't have values set for higher reputation players.
I'm afraid if SI decides not to change it, your only option will be to change "nation transfer values" in editor and start a new game. But I hope they will do something about it.
Tehát rögzítve van a player value a kisebb reputációjú ligákban.Mint kiderült,emiatt panaszkodnak Izlandtól Lengyelországig.De így is bug,mert ha egy miénknél alacsonyabb reputációjú ligába adunk el valakit,és ott mégis azonnal duplázódik az értéke,az nem normális.Tehát most már ezt is tudom,mégsem lettem boldogabb.Ezért meg új játékot biztosan nem indítok.

Sysfox
Az elmúlt 2 meccsen 7 gólt kaptunk. Egyébként 6.82 az a 6.87, de lényegtelen.

Ez pedig még FM2012, ott magasabbak voltak az átlagok, 7.0 felett kell lennie mindenkinek.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Volcanor
Az idei rész már nem dobálja annyira a magas átlagokat, mondjuk egy sima 2-0-s sikerre.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Azért a 6,87-es átlag nem olyan rossz.Én akkor pipulok be,ha egy kulcsjátékos hozza öt meccsen a 6.0 alattit.
6.6 a kezdõ pontszám, ha ennél magasabb az átlaga, akkor nem biztos, hogy jó ötlet kritizálni a teljesítményét... 😊

www.smart-bus.hu

Sysfox
Az egyik fiatal középhátvédem az utolsó 5 mérkõzésen kissé visszesett, remek 6.87-es átlaggal játszik. Szólok neki, hogy nem lesz ez így jó, erre azt válaszolja, hogy nem érti, mert szerinte õ jól játszik. Válaszom, hogy mindig tartsa szem elõtt a kritikáimat, ameddig én állítom össze a csapatot. De õ nem tágít...

Szerintem Korbin már tenné is le a tartalékcsapatba... <#nevetes1>

De szerintem én is leteszem kicsit, hadd tanulja meg, ki a fõnök!

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Folytattam dél-amerikai karrierem, az elsõ évben az ATENAS DE SAN CARLOS nevû uruguayi csapatot juttattam fel az elsõ osztályba, miután megszereztem a bajnoki címet az alacsonyabb ligába.
Második évemet tehát már az elsõ osztályban kezdtem, közepes mérleggel, és nagyjából a kiesési zóna környékén, a téli szünet elõtt váltottam klubbot és hagytam el az országot, hogy pár héttel késõbb az argentin másodosztályú SPORTIVO BELGRANO csapatánál kössek ki. Itt azonban a vezetõséggel adódó problémák miatt nem töltöttem sok idõt, hanem 1-2 hónap után (kb 50%.os mérleggel) távoztam a feljutásért küzdõ nagymultú INDEPENDIENTE csapatához, amivel végül második helyen fejeztem be a szezont (ez annak tükrében, hogy milyen helyen vettem át a csapatot minimum elvárás is volt), így a 3. szezonomat az argentin elsõ osztályban kezdem meg a Libertadores Kupa rekordgyõztesével, amit azonban már a 80-as évek óta nem nyertek meg
😄D

www.smart-bus.hu

pont ezért volt jó látni, hogy hogy kiakadt Mourinho 😄
Darthmushroom
arról nem is beszélve h a Chelsea nem egyszer alkalmazott hasonló taktikát.. bl barca ellen, vagy idén is idegenbe párszor.

rohadt jó volt nézni, ahogy 10-en voltak a saját tizenhatosukon belül, a Chelsea passzolgatott kívül és az éppen labdához érõ játékosra, 3 védõ ugrott mindig... 😄 végül pedig Big Sam nyilatkozott egy ilyet: „José nem tudja elviselni, mi? – kezdte az összegzést Big Sam. – Azért nem tudja, mert taktikailag két vállra fektettük a csapatát. Azt mond, amit akar, õszintén szólva engem nem igazán érdekel. Nagyszerû volt látni, ahogy a Chelsea-játékosok próbálnak hatással lenni a játékvezetõre, és hogy José fel-alá ugrál az oldalvonalnál.”
zavbal
Teljesen igazságos eredmény sokkal több szabadrúgása volt a West Hamnek <#vigyor>

Egy kicsit a partizánokról: haladok folyamatosan de minden szezonvége elveszi a kedvem: legutóbbiban egy bukott EL döntõ elõtte egy bukott BL döntõ a hosszabításban 2-ös emberhátrányban úgy hogy nem kaptam pirosat(!). Hiába na, nem lehet mindig nyerni

U.i: grat mindenkinek <#taps>

www.smart-bus.hu

Darthmushroom
offba leírom

Vissza olvastam de nem találom. Elmondanád?
zyndar
@Bexinho
Biztosan értékelnék és nekem is lenne hova fejlõdnöm az angollal 😊

@Volcanor
Nagyon szép szezon, én is gondolkodtam belga karrieren, bár a következõ meló szerintem Dél-Amerikában lesz.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Volcanor
SV Zulte-Waregem 2014/2015

Igazolások.
Mivel tavaly megnyertük az EL-playoff-ot, indulhattunk az EL-selejtezõben. Bangor City, Shamrock Rovers, majd meglepetésemre a Trabzonspor ellen is továbbjutottunk, így bekerültünk a csoportkörbe.
Megkaptuk a Marseille-t, 2-4, 2-2 után kiestünk, azért meglátszott, hogy a védelem még messze nem elég ide.

Bajnokság.
Bajnokság2.

Genk egy ideig eléggé elhúzott, célom a második hely volt õsz óta, engem is meglepett, hogy meg tudtuk nyerni a bajnokságot. 😊
Kupában a nyolcaddöntõben búcsúztatott minket az Anderlecht.

Statok.

Megvettük a stadiont, fejlesztik a training és youth facilities-t is, illetve a scoutjaim már a világon bármerre kutathatnak.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

bexinho
Szép teljesítmény, erõsen verted a mezõnyt harmad- és másodosztályban. Nekem is angolosítanom kellene a karrieremet. De egy élet lenne számomra lefordítani helyesen azt a sok posztot, és választékossággal is gondok lennének. Sok külföldi fórumot nézegettem régebben, hogy van-e hosszú karrierleírás York csapatával, de sajnos nem találtam olyat, ami pár évnél hosszabb lett volna. Lehet ezt a York-i kalandomat sok angol díjazná 😊

Írtam egy kis beszámolót elsõ premier ligás eredményemrõl és a második szezon megkezdésérõl.... valamint a Szlovák válogatottról:

http://bit.ly/1jJ3WAE

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Bastiat én is terveztem, de sztem megvárom a januári átigazolásokat, az érinti õket is
Darthmushroom
*off topicba

Darthmushroom
1. warez nincs arra ott az off topic. 2. ha kicsit visszaolvasol megkapod a megoldást, de ha nem találod majd segítek én

Jó kis leírás, kedvet kaptam egy angol nyelvûhöz én is, miután két-három szezont lehoztam a Doverrel.
zyndar
Sziasztok,

a logóra kattintva elérhetõ a Perugia karrierem angolul, ha valakit érdekel.

Hát jah, mondjuk ezt nem bánom, mert ahogy utólag nézem visszajutott csapatról van szó, a média predikcióm 19. hely...
Mindenesetre megvolt az elsõ edzõmeccs, az egy osztállyal felettem lévõ Lincolnnal.

Vicces karrier lesz.
Darthmushroom
a Te repud is számít igazolásoknál, csak úgy mint a játék elején is. pl. válogatott focista voltál kisebb a türelem, de jobb nevek is szóba állhatnak veled stb.. stb..