Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darthmushroom
azért nem állandó ember nálam, fõleg azért vettem mert olcsó meg sok poszton bevethetõ amit ki is használok mert játszott már mind2 szélen a csatár mögött, középsõ középpályás is volt, sõt volt h pár percre csatár volt h pihentettem. Inkább Januzajnál meg Kagawánál van az h minden sz@rtól megsérülnek. Pjanic hozzájuk képest egy isten ilyen szempontból.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Fiatal még,sokszor elviszi majd a mentõ.Másik mentésemben is hasonlóan néz ki.Az én felfogásom szerint a kidobott pénz tipikus esete.Akkor nem lesz elérhetõ,mikor szükség lenne rá.De ez a Te karriered,nem az enyém.
Darthmushroom
nem volt az év meccse, stabilan tartottuk magunkat és az egyetlen hibára lecsaptunk ami elég is lett a továbbjutásra. Piros lap ezen a rangadón elég sok akad 😄 de visszavágtunk a tavalyi évért.

Darthmushroom
ennyire azért nem durva nálam

Darthmushroom
fuhh de nehéz gyõzelem volt, visszavágó nem lesz könnyû

Darthmushroom
haha nem tudok akkora fizut adni nekik mert ki van használva teljesen a fizu keret, mind1 majd nyáron úgyis felszabadul egy halom fizu mert Rio,Evra,Vidic,Giggsnek lejár a szerzõdése meg Nanit remélhetõleg sikerül elsózni valakinek

Darthmushroom
nem mondanám h van pénz, hatalmas törlesztõ részlet van alapból, a nyári 130m fontból most -30m van a számlán és még csak április van.

Mindenkinél állítsd le az egyéni edzést,a kuruzsló orvosokat meg rúgd ki.A nyolcból hat nem ér semmit,csak a fizetésükért járnak be.Hozzál helyettük kettõ olyat,akiknek 19-20 a physiotherapy értéke.Én semmi perc alatt találtam olyat,aki világklasszis,és még klubja sincs.Maesschalck.Vagy ott van Ceolin az Atletico Mineiro-nál.Vidáman aláírna egy MU-hoz.Ez nem az AEK,van reputációd,meg egy rakás pénzed,használd ki.Mondjuk ezt az elsõ nap kellene megcsinálni.Ha már megtetted,akkor nincs ötletem.
Azt pedig tudom,hogy Rafael is,de különösen Coentrao és Pjanic hajlamosak a sérülésekre.Náluk elég sanszos,hogy sokat fognak kihagyni.
Darthmushroom
ez már tényleg vicc. még ennyi sérültet: Coentrao, Rafael, Giggs, Pjanic, Kagawa, Januzaj, Welbeck

Jelezni lehet ITT,és van valaki az SI-tõl,aki igyekszik megoldást találni a problémákra.De láthatóan igen sok a munkája.Ha nincs válasza egybõl a kérdésre,akkor megkér,hogy töltsd fel neki a mentett .fm fájlt,és leteszteli.Egy próbát megér.
A kedves játékgyártó elmehetne már a búsba, mert egy tetves "elõ" selejtezõt se tudnak összedobni. Nem tudom melyik kókler dolgozik "óceániai" területen, de egy pici idõt áldozhatna a munkára... Nem lehet valamiképpen ezt jelezni és egy patch keretében javítani?
Kicsit gyilkolja csak az idegeimet a Cook Szigetek válogatottja. Sajnos nem igazán jönnek az eredmények, de nem adjuk fel. A 2014-es eredményeim:
Amerikai Szamoa 😞h) 2-2
Tonga (i) 1-2
Bolívia (h) 0-7 ez a meccs tett be az idegeimnek
Új Kaledónia (i) 1-3
Amerikai Szamoa (2-0)
Tonga (h) 4-0
Fiji (h) 2-2
És ismét sikerült leszarni az Óceániai VB selejtezõt...Megint nem kaptam sanszot se elindulni...
Darthmushroom
RvP már light tranning---> Pjanic, Giggs OFF egy meccsen (Y) (Januzajt is lerúgták csak az nem lett komoly) nem mintha Kagawa,Rafael,Welbeck még nem lenne sérült.

Darthmushroom
21 bajnoki után ismét kikaptunk. sajnos már nagyon érett, a játékunk nagyon visszaesett mivel folyamatosan 3-5 db sérültünk van, éppen h felépül valaki rögtön megsérül más. Ligakupába sajnos nem sikerül a döntõbe jutni, kicsit tartalékolva kevesek voltunk a Chelseahez, de nem baj az a kupa nem érez piorítást. Lényeg h a tabellát még magabiztosan vezetjük.
meccsek
tabella

VB 2022.Kieséses szakasz.Meccsek.Álomcsapat.A franciák elleni döntõben kilenc játékosom volt a kezdõben.Mondjuk azt eddig is tudták, hogy kell döntõben elbukni.
Márciusban jött,az ifiben 8 meccsen 15 gól,8 gólpassz.17 évesen kölcsönbe megy,18 évesen meg felkerül a nagyok közé.
Ami érdekes,hogy a horvátoknál minden évben kijön két-három ilyen kaliberû gyerek. Pedig most nálam is 95 a youth rating,mint náluk.Az ukránokról már nem is beszélve,akik EB döntõt játszottak.Tele a keretük szuper 22-24 évesekkel.Nyilván ott több klubnál is nagyon jók a feltételek,nem úgy,mint nálunk.
Darthmushroom
Szép kis törlesztõ részlet van beállítva a MU-nál az aug. 100m+ból januárra kemény 10m font maradt a számlán.

zyndar
Vass Lacika sárkánytejen nõtt fel? 15 évesen, atyaég... 😊

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Terminátor14
Grat, ez így elég komoly! 😊

A szponzori ill. marketing pénzek tényleg elég túlzóak így, nálam hasonló eredmények után a Fradinál 7m volt az éves össz. szponzori bevétel, míg a teljes nb1 talán 16m volt.

CSAK a Fradi

KEZDODIK!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A City majd ma este feljon az elre. Eletemben eloszor fogok oszinten imadkozni egy Man Utd gyozelemert 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Darthmushroom
el is küldték Pellet 😄 de Poolnál is már edzõ váltás volt jött Biglia. Cityhez meg jött Klopp 😄

fergusonpapa
City jól lent van, Norwich meg meglepõen jónak tûnik 😊

Jó kis csapatot raktál össze, küld el Moyesnak is 😄

www.icewebhu

Darthmushroom
december elején így állunk, az zavar kicsit h rohadt sok a sérülésünk.
meccsek
tabella
Legia meccs itthon rohadt érdekes volt mert semmit nem mutatott belõle 😄 West Brom ellen meg csoda h nem kaptunk ki mikor lefociztak minket mert Rafaelt már az elején kiállították.

Darthmushroom
4231 lentebb láthatod az elsõbe írásomba a felállást 😄
Control mentalitással gyalázunk, csomószor 60-70% a labdabirtoklásunk 😄 Középen Carrick+Fella darál 😄 nem enged senkit kapu közelbe 😄 és még csereként ott van Koke 😄

Milyen beton falat húztál fel,hogy kapura sem rúgnak ellened?
Darthmushroom
shity se volt túl nehéz falat 😄 am Pelo valami nagyon új szélsõ nélküli 4222 játszatott, a vereséggel meg fel is merültek a hírek h veszélyben az állása. 😄 9. helyen tanyáznak 😄

Darthmushroom
hm.. gondolom a fejlõdésére is szépen kihatással lehetett ennyi sérülés

Tessék.Balde Keita.
Én a helyedben tartózkodnék tõle.Iszonyúan sérülékeny játékos.Egy oldalra ki sem fért,annyi baj érte már szerencsétlent.
Darthmushroom
Keita Baldéról tudsz tolni egy képet nekem Korbin? (alapból Lazio) annyira ellentmondásos képeket találok róla neten, 1szer atom sz@r 1szer meg vadállatra fejlõdik. Most MU mentésembe 4,5 csillagot ad rá a legjobb scoutom.

Darthmushroom
Szép, Gratu!

Haladás FC. 2021-2022.

NB1.Errõl elég is ennyi.Ami talán érdekes,hogy a Gólkirály versenyben a dobogó mindhárom helyén az én játékosom végzett.Gondolom,ez is valami rekord lehet, nálam biztosan az.Azért hozzátartozik,hogy a második helyezett Tisza a Vidinél volt kölcsönben.Neki sajnos nincs jövõje nálunk,elõbb-utóbb menni fog.Nem nagyon fog fejlõdni,és csatár poszton a bõség zavarával küzdök.(Ami persze nem baj.)
És akkor a BL.A csoportban nagyon jól kezdtünk,de a végére becsúszott két vereség is.Ennek ellenére még sikerült az elsõ helyen továbbmenni.Tavasszal az Atlético Madrid nem okozott gondot.Aztán jött a Monaco,aminek nagyon örültem a sorsoláskor. Idegenben 0-0,itthon a 90.percben 1-1,és már kezdtem volna temetni az álmokat,de ekkor jött Khutsishvili,és 30-ról kipókhálózta a bal felsõ sarkot.Szédületes bomba volt,és ezzel sikerült továbbjutni.Az elõdöntõben a Napoli nem sok vizet zavart,a döntõben pedig a Juventus várt ránk.Az egyetlen eddigi gyõzelmünk pont a Juve ellen született,és megint sikerült megcsinálni.Döntõ,és a meccseink.Két vesztett döntõ után tehát újra miénk a trófea.A Juve pedig ezek után a kedvenc csapatom lett.
Még a szezon elõtti eseményekhez tartozik,hogy az átigazolási szezon végül 110M feletti bevételt hozott,és ehhez jött még 23,3M reklámbevétel is.Szóval rettenetesen gazdagok vagyunk.Most,hogy vége a szezonnak,jön a VB.Ott a válogatottunk is,12 játékosommal,ezért idén felkészülési meccsek nem lesznek.A komplett felnõtt és ifi keret valamilyen tornán érdekelt,ezért nem lenne értelme.
Az új szezon elõtt jöttek a soros szponzorok,most már 30,5M-t kaptunk,és a friss merchandise bevétel,ami ezúttal 23,5M .A teljes szezon
egyenlege majd a hónap végén kerül kihirdetésre,de szerintem a pénztárosnak lesz mit számolgatnia.Akkora transzfer bevétel,mint a tavalyi volt,nem lesz,mert max két ember megy,aki számottevõ pénzt hozhat.Ilyet négy-öt évnél gyakrabban nem is lehet produkálni.Ráadásul már többségben vannak a magyarok,hozzájuk meg ragaszkodom. De õszintén szólva nincs is szükségem extra bevételekre.Azért a folyamatos kutatás fiatal tehetségek után mindig megy,mert soha nem lehet tudni,mit hoz a jövõ,és a könnyû pénznek mindig van helye.Ezekkel az erõs szponzorokkal,és a szintén nagyon komoly merchandise bevételekkel kapcsolatban tanácstalan vagyok,mert nincs összehasonlítási alapom.Itt a fórumon nincs senki,aki magyar karrierben ilyen messzire jutott volna idõben.Erõsen valószínûnek tartom,hogy komoly szerepet játszhat az,hogy az editorral fejlõdõrõl,fejlettre állítottam az ország gazdaságát.De akárhogy is,ez minden magyar csapatra egyformán vonatkozik.Szépen,folyamatosan emelkednek az NB1 pénzdíjai,és a komolyabb TV-s meccsek után már 50-75k-t is kapnak a csapatok.Ebbõl szintén minden csapat profitál,ha nem is egyenlõ részben.De ez érthetõ,mert egy Gyõr-Haladás meccs nem ugyanaz, mint egy Mezõkövesd-Siófok.
A felnõtt keretben most csak minimális változás lesz,ha lesz egyáltalán.Nem sok értelme lenne piszkálni valamit,ami jól mûködik.Ha valakiért visszautasíthatatlan ajánlatot kapok,akkor esetleg egy-két embert hajlandó leszek elengedni.Van minõségi utánpótlásom,benne olyan srácok,akik angol,francia,olasz kluboknál vannak kölcsön,és akár azonnal bevethetõk lennének.De most már nem tolonganak a kérõk,mert reputációban csak a Barca van elõttünk.Az egyetlen,amiben nem versenyezhetek a multi klubokkal,az a bérek.Igaz ugyan,hogy a heti fizetési keret idén már 2,3M lesz,de azt öngyilkosság lenne kihasználnom.Az évi közel 110M-t jelentene.Egy nagy bukta a BL-ben,eltûnik egy-két szponzor,és máris szorul a hurok.Jelenleg a legmagasabb fizetés 77K.Húztam egy képzeletbeli határt,és ha valakinek 100K feletti igénye lesz,az már megy is innen jó messzire.De jelenleg minden OK,a kerítés is kolbászból van,és szeretném,ha ez a jövõben is így maradna.Még a végére egy hír,kibõvítik a stadiont,bár bajnokin csak egy telt házunk volt,a Gyõr elleni rangadó.De a BL meccseken mindig telt ház van,és az átlagos kihasználtság is elég magas.Ezzel 22 ezres lesz a stadion,és innen már nem lesz tovább bõvíthetõ.Ha érdekel valakit,átlagos nézõszám.
A steam achievement-bõl felugrott a "Trophy hoarder"de ezt nem tudom,hogy számolja, mert nem nyerhettem húsz kupát.Hacsak nem számolja az összes karriert,mert a korábbi vándorkarrierben is gyûjtögettem rendesen.A következõ gondolom jövõre a "Part of the furniture" lesz,mert akkor tíz éve lesz,hogy itt lopom a napot.<#smile>
Köszönöm a figyelmet.
Azért én tartok ettõl a mai estétõl, csak nehogy õk végezzenek ki Minket, amire azért valljuk be, ebben a töketlen szezonban simán megvan az esély ....
Darthmushroom
ilyet se láttam még 😮 egy meccsen (Cardiff otthon) 4 apróbb (Pjanic,Roo,Fella,Janu) és 1 komoly sérülés (Rafael)

zavbal
OFF: Nana <#ejnye1> Remélem ágyúcsõ elé kerülnek<#smile>. (Persze az eredmény szép!)
Darthmushroom
totális futball 😄 legvégén kiengedtünk, pedig a labdabirtoklás is 60-65% körül mozgott pedig végig a javunkra.

Gratula.Arsenal kapura lövés 0.Nem semmi.
Darthmushroom
KIVÉGZÉS 😄 😄 😄 örülnék este is egy ilyennek 😄

Darthmushroom

Manchester United elsõ szezon
A kezdet

Mivel a valóságba már nem bírom elviselni a MU töketlenkedését, ezért kénytelen voltam egy karriert kezdeni velük. A tradíciókat megtartva próbálom újjá építeni a keretet, ennek következtében a nem Mu szintû játékosok távoztak is, kivétel Nani aki mivel egész nyáron sérült. Igazolásoknál meg arra figyeltem h fiatal játékosok érkeznek és persze nem eszméletlen áron. Az öreg játékosok közül akiknek lejár majd a szerzõdése (Rio,Vidic,Giggs,Evra,Carrick) csak a utóbbival hosszabbítottam. A szezon nem indult rosszul, a szuper kupát nevetve behúztuk, majd jöttek a bajnokik ahol minden meccsen hátrányba kerültünk. Pool elleni vereségnél egy szöglet gól és egy Suarez szabi megpecsételte a sorsunkat. Meccseink
felállás és kezdõ

Célom: jövõ nagy MU-jának felépítése csak fiatal olcsó játékosok igazolásával, +BL-be utolérni a Poolt
Érdekesség: Valencia Mou.-nál úgy bekezdett h 3 bajnoki 7gól+1assist LOL

Tudom,hogy mint CM sosem lesz olyan jó,mint szélsõként lenne,de valamit muszáj csinálnom vele.Nagy jövõje nálam nem lesz,felépítem,aztán majd 18-20 évesen eladom.A felálláson nem változtatok,neki kell alkalmazkodnia.Eddig az összes tehetséges szélsõ középpályásnak ez lett a sorsa.Õt is csak azért tartom meg,mert ahhoz túl jó lesz,hogy nagyvonalúan elengedjem.Késõbb szép pénzt hoz majd nekünk.
Vassnak a leggyengébb pontja a kreativitás,de ettõl még remek befejezõ csatár lesz belõle.Ez eddig úgyis hiánycikk a magyarok között.A válogatottban már gyakorlatilag minden poszton van legalább egy klasszis játékos,néhány év múlva csatárposzton is lesz egy.Jelenleg Pusztai a legjobb magyar csatár.Nagyon jó játékos,de nem klasszis.Nálam a rotációs kerethez tartozik,a BL-ben nem is játszatom.Az NB1-ben viszont lubickol,mint hal a vízben.
Kisorsolták a VB-re a csoportot is.Messze ez a legkönnyebb,innen nem továbbjutni elég nagy szégyen lenne.
Terminátor14
Nem rossz!

Az elõ srácots ztem kár átképezni, nagyon szépen látszik, hogy a gyorsasága és a beadás/cselezés lesz az erõssége, szóval tipikus szélsõ lenne. Persze a játéklehetõségért mindent 😛

A 2. gyerkõc eléggé no comment, életveszélyes.

CSAK a Fradi

A tavalyi szûk esztendõ után megint kaptam két igen jó ifit.Pintér ugyan szélsõ,de azonnal megkezdte a CM edzést,mert különben nem férne be az ificsapat szerkezetébe.Vass eddig a második ifim,aki megkapta az öt csillagot.Magas,jól fejel,erõs,ha nem rontom el,világklasszis TM lesz belõle.Az õ kölcsönadását csak én intézem majd,mert biztos akarok lenni,hogy nem törik meg a fejlõdése.
igen, most nézem, de csak 2015-ben lesz a bõvítés ha minden igaz
Darthmushroom
meg még 1 új lesz az Orlando, mert mind2 fõcsoport kap 1-1 csapatot.

Igen, csak a kérdés, hogy a draft elõtt meg tudod e figyelni a játékosokat, mert ott helyben nem biztos, hogy van már rá idõ, persze ha vannak látható értékei akkor már van viszonyítási alap. Több körös a draft, gondolom azon is fejlesztettek, viszont ha jól rémlik a fizetési sapka tud érdekes helyzetbe hozni, oda kell arra is figyelni, meg hogy megfelelõ free agenteket hozzál. Új klub elvileg a New York City FC lesz jövõre, nem tudom, hogy benne van e a játékba
Darthmushroom
gondolom ugyanúgy figyelõvel tudsz draftnál játékosra vadászni, csak ugyebár nem mind1 h hol draftolsz, mert a végén lehet nem nagyon marad olyan aki tehetséges meg hiányposztra is jönne. am még az érdekelne h megvan csinálva a játékba h idei évtõl több csapat lesz? (tehát a játékba a 2.szezonra)

fergusonpapa
Én is utálom ezt a beszélgetõsdit. Ezért sem játszottam sokáig az új verziókkal, mert ha meg épp rosszul értelmeztem mit válaszolok kész káosz volt és hanyatlás-kirugás. Pedig nincs olyan rossz angolom.

www.icewebhu

Az idei évre sok változást tettek elvileg az MLS-be, de komoly tapasztalatom még nincs, fizetési sapka van (az MLS-ben egyébként pár játékost kivonhatsz ez alól, de viszonylag részletesen leírja a játék, hogy hogyan mûködik, ha nem érted meg teljesen érdemes rákeresni és odafigyelni a szabályokra, sokat tud lendíteni), draft is van, de odáig nem jutottam, hogy pl miként derítem ki, hogy a jelöltek milyen játékosok is valójában. ha játszani fogsz itt, akkor meséld el, hogy milyen, eléggé elüt a stílusa más ligákétól
Ilyen külön szerintem már nincs.A menedzsereket meg az interjúk alatt bõven lehet szapulni,ha valaki ilyen késztetést érez.
Én ebben a Haladás karrierben még egyetlen interjút sem hagytam ki.De ha az ellenfél menedzserérõl,vezetési stílusáról kérdeznek,azt soha nem kommentálom sem pozitív, sem negatív formában.Elég hamar rájöttem,hogy csak kiforgatják a szavaimat az újságírók.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Magánvélemény:Eleve nem szeretem a játéknak ezt az interjús részét.(Csak nem hagyom,hogy az asszisztens összehordjon helyettem minden ökörséget.)A Beta alatt még néhány beszólást viccesnek találtam.De már kívülrõl fújom az egészet,és nem találom viccesnek,csak unalmasnak.És egyáltalán nem tetszik,hogy milyen irányba fejlõdik a játék.A számomra legszimpatikusabb,és leghasznosabb újítás utoljára a 12-ben az "add remove leagues"volt.Amit azóta belepakoltak,azok nélkül vígan meglennék.Jobban tették volna,ha a kismillió bug-ra koncentrálnak a talk-show,vagy az ingame-editor helyett.Legutóbb például A január 1-én visszajött kölcsönjátékosaim egyszerûen fél évre szabadságolták magukat.Már egy hete elküldtem az SI-nek az fm fájlt,de eddig válaszra sem méltattak.Szerintem túl sok a dolguk a hasonló érdekességekkel.Az már az én keresztem,hogy még így is szeretem annyira ezt a játékot,hogy ne akarjam félretenni.