Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Azt pedig tudom,hogy Rafael is,de különösen Coentrao és Pjanic hajlamosak a sérülésekre.Náluk elég sanszos,hogy sokat fognak kihagyni.
Amerikai Szamoa 😞h) 2-2
Tonga (i) 1-2
Bolívia (h) 0-7 ez a meccs tett be az idegeimnek
Új Kaledónia (i) 1-3
Amerikai Szamoa (2-0)
Tonga (h) 4-0
Fiji (h) 2-2
És ismét sikerült leszarni az Óceániai VB selejtezõt...Megint nem kaptam sanszot se elindulni...
meccsek
tabella
Ami érdekes,hogy a horvátoknál minden évben kijön két-három ilyen kaliberû gyerek. Pedig most nálam is 95 a youth rating,mint náluk.Az ukránokról már nem is beszélve,akik EB döntõt játszottak.Tele a keretük szuper 22-24 évesekkel.Nyilván ott több klubnál is nagyon jók a feltételek,nem úgy,mint nálunk.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A szponzori ill. marketing pénzek tényleg elég túlzóak így, nálam hasonló eredmények után a Fradinál 7m volt az éves össz. szponzori bevétel, míg a teljes nb1 talán 16m volt.
CSAK a Fradi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Jó kis csapatot raktál össze, küld el Moyesnak is 😄
www.icewebhu
meccsek
tabella
Legia meccs itthon rohadt érdekes volt mert semmit nem mutatott belõle 😄 West Brom ellen meg csoda h nem kaptunk ki mikor lefociztak minket mert Rafaelt már az elején kiállították.
Control mentalitással gyalázunk, csomószor 60-70% a labdabirtoklásunk 😄 Középen Carrick+Fella darál 😄 nem enged senkit kapu közelbe 😄 és még csereként ott van Koke 😄
Én a helyedben tartózkodnék tõle.Iszonyúan sérülékeny játékos.Egy oldalra ki sem fért,annyi baj érte már szerencsétlent.
NB1.Errõl elég is ennyi.Ami talán érdekes,hogy a Gólkirály versenyben a dobogó mindhárom helyén az én játékosom végzett.Gondolom,ez is valami rekord lehet, nálam biztosan az.Azért hozzátartozik,hogy a második helyezett Tisza a Vidinél volt kölcsönben.Neki sajnos nincs jövõje nálunk,elõbb-utóbb menni fog.Nem nagyon fog fejlõdni,és csatár poszton a bõség zavarával küzdök.(Ami persze nem baj.)
És akkor a BL.A csoportban nagyon jól kezdtünk,de a végére becsúszott két vereség is.Ennek ellenére még sikerült az elsõ helyen továbbmenni.Tavasszal az Atlético Madrid nem okozott gondot.Aztán jött a Monaco,aminek nagyon örültem a sorsoláskor. Idegenben 0-0,itthon a 90.percben 1-1,és már kezdtem volna temetni az álmokat,de ekkor jött Khutsishvili,és 30-ról kipókhálózta a bal felsõ sarkot.Szédületes bomba volt,és ezzel sikerült továbbjutni.Az elõdöntõben a Napoli nem sok vizet zavart,a döntõben pedig a Juventus várt ránk.Az egyetlen eddigi gyõzelmünk pont a Juve ellen született,és megint sikerült megcsinálni.Döntõ,és a meccseink.Két vesztett döntõ után tehát újra miénk a trófea.A Juve pedig ezek után a kedvenc csapatom lett.
Még a szezon elõtti eseményekhez tartozik,hogy az átigazolási szezon végül 110M feletti bevételt hozott,és ehhez jött még 23,3M reklámbevétel is.Szóval rettenetesen gazdagok vagyunk.Most,hogy vége a szezonnak,jön a VB.Ott a válogatottunk is,12 játékosommal,ezért idén felkészülési meccsek nem lesznek.A komplett felnõtt és ifi keret valamilyen tornán érdekelt,ezért nem lenne értelme.
Az új szezon elõtt jöttek a soros szponzorok,most már 30,5M-t kaptunk,és a friss merchandise bevétel,ami ezúttal 23,5M .A teljes szezon
egyenlege majd a hónap végén kerül kihirdetésre,de szerintem a pénztárosnak lesz mit számolgatnia.Akkora transzfer bevétel,mint a tavalyi volt,nem lesz,mert max két ember megy,aki számottevõ pénzt hozhat.Ilyet négy-öt évnél gyakrabban nem is lehet produkálni.Ráadásul már többségben vannak a magyarok,hozzájuk meg ragaszkodom. De õszintén szólva nincs is szükségem extra bevételekre.Azért a folyamatos kutatás fiatal tehetségek után mindig megy,mert soha nem lehet tudni,mit hoz a jövõ,és a könnyû pénznek mindig van helye.Ezekkel az erõs szponzorokkal,és a szintén nagyon komoly merchandise bevételekkel kapcsolatban tanácstalan vagyok,mert nincs összehasonlítási alapom.Itt a fórumon nincs senki,aki magyar karrierben ilyen messzire jutott volna idõben.Erõsen valószínûnek tartom,hogy komoly szerepet játszhat az,hogy az editorral fejlõdõrõl,fejlettre állítottam az ország gazdaságát.De akárhogy is,ez minden magyar csapatra egyformán vonatkozik.Szépen,folyamatosan emelkednek az NB1 pénzdíjai,és a komolyabb TV-s meccsek után már 50-75k-t is kapnak a csapatok.Ebbõl szintén minden csapat profitál,ha nem is egyenlõ részben.De ez érthetõ,mert egy Gyõr-Haladás meccs nem ugyanaz, mint egy Mezõkövesd-Siófok.
A felnõtt keretben most csak minimális változás lesz,ha lesz egyáltalán.Nem sok értelme lenne piszkálni valamit,ami jól mûködik.Ha valakiért visszautasíthatatlan ajánlatot kapok,akkor esetleg egy-két embert hajlandó leszek elengedni.Van minõségi utánpótlásom,benne olyan srácok,akik angol,francia,olasz kluboknál vannak kölcsön,és akár azonnal bevethetõk lennének.De most már nem tolonganak a kérõk,mert reputációban csak a Barca van elõttünk.Az egyetlen,amiben nem versenyezhetek a multi klubokkal,az a bérek.Igaz ugyan,hogy a heti fizetési keret idén már 2,3M lesz,de azt öngyilkosság lenne kihasználnom.Az évi közel 110M-t jelentene.Egy nagy bukta a BL-ben,eltûnik egy-két szponzor,és máris szorul a hurok.Jelenleg a legmagasabb fizetés 77K.Húztam egy képzeletbeli határt,és ha valakinek 100K feletti igénye lesz,az már megy is innen jó messzire.De jelenleg minden OK,a kerítés is kolbászból van,és szeretném,ha ez a jövõben is így maradna.Még a végére egy hír,kibõvítik a stadiont,bár bajnokin csak egy telt házunk volt,a Gyõr elleni rangadó.De a BL meccseken mindig telt ház van,és az átlagos kihasználtság is elég magas.Ezzel 22 ezres lesz a stadion,és innen már nem lesz tovább bõvíthetõ.Ha érdekel valakit,átlagos nézõszám.
A steam achievement-bõl felugrott a "Trophy hoarder"de ezt nem tudom,hogy számolja, mert nem nyerhettem húsz kupát.Hacsak nem számolja az összes karriert,mert a korábbi vándorkarrierben is gyûjtögettem rendesen.A következõ gondolom jövõre a "Part of the furniture" lesz,mert akkor tíz éve lesz,hogy itt lopom a napot.<#smile>#smile>
Köszönöm a figyelmet.
Manchester United elsõ szezon
A kezdet
Mivel a valóságba már nem bírom elviselni a MU töketlenkedését, ezért kénytelen voltam egy karriert kezdeni velük. A tradíciókat megtartva próbálom újjá építeni a keretet, ennek következtében a nem Mu szintû játékosok távoztak is, kivétel Nani aki mivel egész nyáron sérült. Igazolásoknál meg arra figyeltem h fiatal játékosok érkeznek és persze nem eszméletlen áron. Az öreg játékosok közül akiknek lejár majd a szerzõdése (Rio,Vidic,Giggs,Evra,Carrick) csak a utóbbival hosszabbítottam. A szezon nem indult rosszul, a szuper kupát nevetve behúztuk, majd jöttek a bajnokik ahol minden meccsen hátrányba kerültünk. Pool elleni vereségnél egy szöglet gól és egy Suarez szabi megpecsételte a sorsunkat. Meccseink
felállás és kezdõ
Célom: jövõ nagy MU-jának felépítése csak fiatal olcsó játékosok igazolásával, +BL-be utolérni a Poolt
Érdekesség: Valencia Mou.-nál úgy bekezdett h 3 bajnoki 7gól+1assist LOL
Vassnak a leggyengébb pontja a kreativitás,de ettõl még remek befejezõ csatár lesz belõle.Ez eddig úgyis hiánycikk a magyarok között.A válogatottban már gyakorlatilag minden poszton van legalább egy klasszis játékos,néhány év múlva csatárposzton is lesz egy.Jelenleg Pusztai a legjobb magyar csatár.Nagyon jó játékos,de nem klasszis.Nálam a rotációs kerethez tartozik,a BL-ben nem is játszatom.Az NB1-ben viszont lubickol,mint hal a vízben.
Kisorsolták a VB-re a csoportot is.Messze ez a legkönnyebb,innen nem továbbjutni elég nagy szégyen lenne.
Az elõ srácots ztem kár átképezni, nagyon szépen látszik, hogy a gyorsasága és a beadás/cselezés lesz az erõssége, szóval tipikus szélsõ lenne. Persze a játéklehetõségért mindent 😛
A 2. gyerkõc eléggé no comment, életveszélyes.
CSAK a Fradi
www.icewebhu
Én ebben a Haladás karrierben még egyetlen interjút sem hagytam ki.De ha az ellenfél menedzserérõl,vezetési stílusáról kérdeznek,azt soha nem kommentálom sem pozitív, sem negatív formában.Elég hamar rájöttem,hogy csak kiforgatják a szavaimat az újságírók.