Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem rossz ötlet,de túlságosan bonyolítaná a dolgomat.Nem akarok itt is 15 évet eltölteni.
El kell érni január elejét,és akkor lehet lekötni meccseket,és túrákat is.
Cut Out Faces Megapack.fm 14-es,de mûködik visszafelé.
Darthmushroom
asszem majd késõbb tudsz a szünet elején, meg képméretre figyelj

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Üdv!
Most jutottam annyi idõhöz, hogy kipróbáljam az idei fm-et.
Van egy problémám, nem tudom, hogy bug e vagy az idei játékban alapból így van.
Szóval, FM2014-ben a magyar csapatokkal a téli szünet nagy részében nem tudok barátságos meccseket lekötni. Egész decemberben és januárban ez a helyzet és az összes magyar csapattal. Január 31-tõl tudok lekötni meccseket, így csak pár hét jut a felkészülésre.
Nálatok is így van?

Üdv! FM 2012 facepakk linket tudna vki adni? lehetõleg olyat amiben egész sok játékos megtalálhato elõre is köszönöm!
Darthmushroom
kicsit csavarhatnál a történeten :D pl. kizárólag németeket igazolhatsz vagy valami ilyesmivel :D

Félidei jelentés.

Tabella.
Meccsek.
Nem rágom a körmömet az izgalomtól,de nem is akarom.A kupából azért rögtön az elsõ komolyabb ellenfél(Schalke)eltüntetett bennünket.
A hirtelen nyakamba szakadt gazdagsággal elég nehéz még bármit is kezdenem,mert a reputációnk miatt sem normális staff,sem játékos nem hajlandó tárgyalni velem.Azért számtalan visszautasítás után,legalább minden edzési szintnél elértem a 3 csillagot.A játékosokkal nem volt problémám,különösebb kiadás nélkül is tudtam hozni pár embert, és eddig mind jól teljesítenek.
Gos.
Korte.
Riff.
Schartner.
Starzynski.
Aranbarri.
Nem egy veretes társaság,de ahogy a példa mutatja,ebben a ligában ennyi bõven elég.Korte különösen jó fogás volt,de egy osztállyal feljebb max.csereként jöhet majd szóba.Egy jobb kapus azért hiányzik,de akik erõsítést jelenthettek volna,nem álltak szóba velem.Kivétel a 35 éves Timo Hildebrand,de õ meg 38k fizetést kért.Mondtam, hogy adok 3,8K-t,de ez valamiért nem tetszett a köszvényes öregúrnak.Most már nem változtatok,tavaszra marad ez a csapat.A nagy többség úgyis repül szezon végén,mert a Bundesliga 2. már nem az õ szintjük lesz.
Taktikáról kép:Taktika

ezt a taktikát még talán CM 99/00-ban játszottam aztán FM2006-7 körül lett állandó taktikák egyike azzal a különbséggel, hogy ott támadó mentalitásban játszottam, de az utóbbi években nem nagyon játszottam, de keret erre volt alkalmas.

Réti meccs: Falkirk-Raith
Nem az év meccse volt, 1-1 vagy 0-0 igazságosabb lett volna, így a tabella kicsit módosult.

El ne kiabáljam, de a védelem 8 meccs 4 gól az nem tûnik, olyan rossznak és balhátvédem 8-ból 4-szer a meccs legjobbja, csít játékos :)
Bristol-i karrierem nem indult túl jól, így párhuzamosan elkezdtem egy másikat is:

Falkirk

Média 7. helyre várt minket 10-bõl én célként a kiesés elkerülését jelöltem meg. Keretben sok fiatal tehetséges játékos van. A csapatomban, ahogy megszokhattuk csak skót játékosok és személyzet lehet, így minden játékost, aki nem skót volt az kirúgtam, mivel nem vettek meg senkit 2 nappal az elsõ tét meccs elõtt. Kölcsön nem veszek és nem adok senkit sem.

Fizetés heti 12000 font, ha ehhez még hozzáadjuk a személyzet bérét és az egyéb alkalmazottak bérét, akkor kb havi 90000 font lesz a kiadás, hát ezt sajnos bevétel oldalon nem tudjuk kompenzálni és még vannak egyéb kiadások is, így egy jó darabig biztos, hogy veszteséges lesz a klub. Még a játékos eladás szóbe jöhetne, de tehetségeinkért nem akarnak túl sokat fizetni, sõt már-már megalázó max 50000 fontos összegek jönnek.

Célok: elõbb-utóbb feljutni a premier ligába, és ott egy legalább 200 éves karriert csinálni, ahol remélem szoros versenyfutás lesz a bajnoki címért, glasgow-i, edinburgh-i, dundee-i, és néha-néha a többi csapattal.

Keret: így, hogy kiraktam az idegenlégiósokat nagyon megfogyatkoztunk.
Kellet vennem egy elsõ számú kapust, harmadik számút ifibõl hoztam fel
Középsõ védõm csak 1 maradt így vettem kettõt meg 1-et ifibõl hoztam fel
Védekezõ középpályásom nem volt, így ott is vettem kettõt, sima középpályásból meg egyet felhoztam ifibõl
Csatárom csak kettõ volt, így vettem hármat, így is kb csak 23 fõs lett a keret, én meg olyan 27 +- 1 fõvel szeretek dolgozni.

Challenge kupából kiestünk a Rangers ellen 2-0 lett 2. percben már vezettek utána volt 3 ordító helyzetünk rövid idõn belül és ezzel el is löttük a puskaporunk.
Ligakupában Cowdenbeath vert ki minket 2-2-es félidõ után 5-2

Bajnokságban pedig, így állunk: Tabella
Következõ forduló Raith ellen lesz.

1M-t.De semmit sem költök el,hanem átcsoportosítottam a fizetésekre.Így most a 47k helyett 75k a fizetési keret.Már neki is álltam jó edzõk,és scout-ok után kutatni.Eddig mind olyan fizetést kértek,amit nem tudtam megadni.Gondolom a téli átigazolási szezonban a többihez is hozzáférek majd,de azt sem költöm játékosra.Tele a világ klub nélküli,meg lejáró szerzõdésû játékossal,és legalább majd ki tudom fizetni a bérüket.Ilyen pocsék reputációval,ami nekünk van,normális játékos úgysem jön ide.Majd a Bundás Kettõben már jobbak is szóba állnak velem.
Volcanor
Ejha. Ebbõl mennyit költhetsz el?

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Hoppá!Mennyire tudtam örülni,hogy a kupameccs után 600k TV-pénzt kapunk majd. Aztán jött EZ.Úgy tûnik szerencsés választás volt,hogy nem a Kiel,hanem a Kickers mellett döntöttem.
Darthmushroom
nincs warez, max off topicba írjál

Darthmushroom
yeahh már mindegyik 4,5 csillagos, egyenlõre ennyit tudok kihozni de jó ez :D
edzés

Nem tudják,mit csináljanak a pénzükkel.Szerintem csak gyengíteni akarják a többi csapatot.Kap egy csillagászati fizetést,aztán meccset néz a kispadról.Ezek képesek rá.
Darthmushroom
Én azt se tudom minek nekik mikor ilyen középhátvédeik vannak: Kompany, Nastasic, Varane, Caulker, Balanta arról nem is beszélve ha védekezõ középpályásnak kell oda meg: Matuidi, M'Villa, Garmash, Touré, Rodwell, Fernandinho

Alapból azt mondanám,hogy el kell adni.De más megközelítésbõl nézve,én nem erõsíteném az ellenfeleket.A kulcsjátékosaimat biztos,hogy senkinek nem adnám el ligán belül.
Darthmushroom
Na most mit csináljak?????? tavaly ingyen jött, de a védekezésünkben kulcs ember volt, de azért ennyi pénz bõven meggondolandó.
Carvalho

Darthmushroom
utána olvastam kirõl lesz az új stadionunk hát... már bánnom h elküldtem a szar értékei ellenére. Scoutként alapból itt dolgozott Steve Fletcher,de több mint 700 meccset játszott a klubban aktív korában és védõ létére több mint 100 gólt ért el.

Darthmushroom
Grat! lassan már én is várok új vezetést mert vicc h megint 10m alatt kaptam igazolni. Jöhetne valami gazdagabb kópé mert ez az underwriter tulaj már nem az igazi.

Stuttgarter Kickers 2013-2014.

Tavasszal csak négy meccset veszítettünk,és ezen kívül is sokkal stabilabb lett a játékunk.És már nem vertek el bennünket a mögöttünk lévõ csapatok sem.Végül sikerült odaérnünk az osztályozós helyre,de a Bielefeld ellen semmi esélyünk nem volt.Az elsõ meccsen kiütöttek bennünket,így maradtunk a 3.Ligában.
Tabella.
Meccsek.
Ennek ellenére ez így is egy remek teljesítmény volt,amire a szezon elõtt álmomban sem számítottam.Most utólag csalódott lehetnék a gyengébb õsz miatt,de nem vagyok.Több hihetetlenül gyenge játékosom is emberfeletti teljesítményt nyújtott.Rengeteg volt a sérülés is,de így is dobogón végeztünk egy biztos kiesõnek jósolt csapattal.
Idõközben megtörtént a takeover.Az új fõnök pénzt nem adott,de eltüntette az adósságot,így tiszta lappal indulhatunk az új szezonban.A 3.helyért még kaptunk 638k-t.Nyáron mindenképpen lesznek komoly változások a keretben.Az új büdzsé egy vicc,de ez van.Pénzt egyébként sem adok senkiért.Lesz bõven olyan free agent,aki segítség lehet.De elõbb még két-három normális edzõ szerzõdtetése lesz a feladat.A stadionba pedig beszerelnek 1750 széket.Erre nem is tudom,mit mondjak.Ez olyan fontos nekik?Na mindegy.A média az ötödik helyre vár bennünket,de ez nem érdekel.Csont nélkül fel kell jutnunk,és meg is fogjuk csinálni.Még fogalmam sincs,hogy fog kinézni a csapat,mert megvárom a június 30-at.Akkor 12 játékos szerzõdése lejár,és sok lesz a free player is.Az biztos,hogy az összes szélsõ,és támadó középpályás menni fog,és visszaállok a megszokott taktikámra. Hiába döntöttünk gólrekordot,ha 57-et meg beszedtünk mellé.Az új ifik közül,egy kivételével az összesnek már az elsõ nap megszüntettem a trial szerzõdését.Nem érnek semmit,és mindenhol spórolok,ahol csak tudok.De a jövõben kiemelt figyelmet fordítok a háttérre,mert egy német klub a jó háttérrel,szórja a klasszis ifiket.De hol vagyok én még ettõl?
Ez volt tehát az elsõ szezon,köszönöm a figyelmet.
Darthmushroom
köszi, mi ilyen szempontból nagyon jól állunk, legtöbb ifi válogatott is nálunk van:

zyndar
Nagyszerû szezon, gratulálok. <#taps>

Én most még Argentínában ténykedek, nálam 28,15 az átlagéletkor, ezzel a miénk a legidõsebb csapat, ja meg a leglassabb is :D

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
AFCB 4. szezon:
A nyári formáció váltás meg h már két év tapasztalata van a csapat magjának úgy nézz ki eredményességgel járt. Végre komolyabb sikereket is sikerült elérni, kezdve azzal h a védelem végre egész normálisan játszott így azért sokkal könnyebb dolgunk is volt. A bl-ról szokás szerint a végén maradunk le, utolsó 3 forduló 2 veresség így 3.ról 5.re csúsztunk(Tabella), de ezt már kezdem megszokni. Legalább az EL gyõzelem összejött hosszabbításban. Benzia meg is döntötte Falcao gólrekordját az EL-ben. Nagy meglepetésemre a vezetõség magától elkezdte az új stadiont. Az edzés és a háttér is szépen fejlõdik, januárra kész lesz újabb szint is az edzés és utánpótlásból is. A keret továbbra is irtó fiatal (24,05 az átlagéletkor). És akkor az idei top 3 teljesítmény: Benzia, Carvalho, Hughes.

Nem lehet most olyan jó a Chelsea,ha kiesett a BL-bõl.Mindent bele!

Nálam meg megy az imádkozás,hogy valami pénzes ürge tévedjen ide.Takeover.Ránk férne,mert úszunk az adósságban,annak ellenére is,hogy egy fillért nem költöttem.A bajnokságban viszont messze jobban állunk, mint amire számítottam.Tabella.Megpróbálunk a végére csodát csinálni,és elcsípni az osztályozót.De nagy mázli kellene hozzá,meg öt sérültem is van.
Darthmushroom
10 veretlen bajnoki után ki mástól kapunk ki mint az évek óta (fmben is) hatalmas mumus Stoketól. Eszméletlen h idegenbe ellenük bármelyik csapattal is vagyok csak sz*pni járunk. DE legalább közben bejutottunk az EL döntõbe a Dripno ellen kettõs gyõzelemmel (2:0, 0:1), sajnos az ellenfél a kupa mumus Chelsea lesz akkor már idén két kupából búcsúztatott.

Darthmushroom
ez a mentés pont Marshall updates, mert akkor még nem volt hivatalos db frissítés. am ez nem túl jó hír mert akkor nem tudom h lesz hosszú életû karrier... mondjuk ha sokszor eljátssza akkor leszarom mert nem fogok vele szenvedni úgy is fel van írva pár karrier (Bastia,Frankfurt/Wolfsburg,Lazio stb..)

Használsz valami egyedi db-t,vagy külsõ játékos adatbázist?Amikor beraktam különbözõ liga adatbázisokat,akkor nálam is ezt csinálta.Ezért nem is mertem használni a német db-t.Azóta gond egy szál se.
Darthmushroom
ohh yeahh jól indul a nap, mentést megint nem tölti be... nevetséges h idei 3jára vagy 4jére játssza el h szarul menti el a játékot, elkezdené tölteni és egybõl írja h ezt nem lehet betölteni. Még szerencse h tanultam az eddigibõl és havi auto mentést állítottam így csak egy Hull bajnoki meg az Ajax visszavágó veszett el.

A tavaszi szezont egy méretes zakóval sikerült kezdenünk.Az elsõtõl kaptunk ki,ez még így is belefér.De ennél sokkal aggasztóbb,hogy anyagilag insecure a helyzetünk.Hiába adtam el mindenkit,akit lehetett,az a 230k nem sokat számított.A fizetési keretnek is csak alig több,mint a felét használom.A klub értéke 800k,az adósságunk meg 900k.Mire vége lesz a szezonnak,2M-nál is több mínuszunk lehet.Kíváncsi leszek,mi sül ki ebbõl.
Kösz,errõl fogalmam sem volt.Majd ezután próbálkozom én is.
Darthmushroom
ilyen se sokszor volt idén h nem rúgtunk otthon gólt, fõleg nem ennyi lövésbõl. Szerencsénkre a továbbjutáshoz ez is elég volt.

de mára meguntam szerintem, így is többet neteztem mint haladtam.

zyndar
Igen, arra. Ez úgy szokott menni nálam, hogy ha már van egy-két értelmes ifim, akkor beszélek a vezetõséggel, hogy kéne fiókcsapat és itt ugye tudsz bizonyos szempontok közül választani, mint pl a kölcsönadás miatt vagy állampolgárság (azt hiszem van ilyen) és a kereskedelmi. Elsõre nálam mindig õk választanak pár használhatatlan csapatot. Amikor visszatérek erre 1 év múlva, akkor már kiválaszthatom én, de eddig még soha nem voltak sikeresek a tárgyalások.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
Nekem a Honvéd úgy lett fiókcsapat h én választottam ki és õk tárgyaltak Velük. Ez szerintem nagyon random dolgok h felajánlják e, nálam csak akkor volt ilyen esett ha elsõnek nem akarták teljesíteni majd sikerült rábeszélni õket és akkor jött a 2 lehetõség h választok vagy õk keresnek lehetõségeket.

Tudom.Ezért írtam,hogy nem könnyû.De te arra gondolsz,hogy egy konkrét csapatot szeretne valaki fiókcsapatnak?Mert azt nem is tudom,lehetséges-e.Ha igen,igazán közkinccsé tehetnéd.Vagy bárki,aki tudja,hogy is mûködik ez a funkció.
Én mindig stratégiai,és anyagi okok miatt választottam.Legutóbb az ismertségünk kiterjesztése miatt kértem ilyet.Azt mondta a fõnök,hogy egy hónapon belül választhatok,de egy hét múlva már jelentkeztek.Elém tettek több japán,koreai, amerikai,brazil klubot.A klub nem érdekelt,az ország annál inkább.Kiválasztottam a New England Revolution-t,és ennyi volt.Minden évben kaptak tõlünk 600-700k-t,mi meg milliókat az amerikai mezeladásokból.Üzlet az üzlet alapon.Emellett olyan betekintést kaptunk az országba,mint soha azelõtt.
Egyébként amikor a Haladásnál elõször kértem egy fiókcsapatot,hogy az ifiket el tudjam küldeni játszani,egy hét után elõálltak egy! csapattal,ami a BKV Elõre volt. Állítólag ez az egy felel meg nekünk.Mondtam,hogy ezt nem fogadom el.(mondtam volna durvábbat is,de olyan opció sajnos nincs)Egy ifit sem küldenék olyan helyre,ahol csak visszafejlõdnek.Arról nem beszélve,hogy vasvillával sem tudtam volna egy ilyen nevesincs csapathoz kergetni õket.Így abba is maradt ez a típusú fiókcsapat keresés.
Darthmushroom
Na "jó kis" kert ásás után folytathatom a szezont :D helyzetjelentés: bajnokságba 6. helyen állunk 4 pontra a dobogótól, itt még bármi lehet (akár lefele is) FA kupába a legjobb 8 között (csak úgy mint a ligakupába) a Chelsea búcsúztatott otthon, pedig talán egy kicsit jobbak voltunk. EL-be elsõnek a Fenert kaptunk, itthoni 2:1s gyõzelem után idegenbe 2:0ról kellet visszajönnünk ami össze is jött, s bár a végén kikaptunk 3:2re de továbbmentünk. Következett a Frankfurt, idegenbeli 2:1s gyõzelem után itthon is gyõztünk 1:0ra.

zyndar
Az, hogy te válassz fiókcsapatot, csak elméletben mûködik ilyen egyszerûen. Amíg nincs meg a hírneved, addig nem is adnak olyan opciót, hogy te válassz. Ha már megvan a lehetõség, nekem sem 13'-ban sem az ideiben nem sikerült még a választott klubbal szerzõdést kötni, ráadásul 3-4 hétig is eltartanak a tárgyalások.

Darthmushroom
de jó ez a Marshall féle update anno még sikerült megszerezni Berrardit, különösképp nem zavart h nincs értéke valami elállítás miatt, de nyáron nevezni se tudtam sehova de nem számított mert 21 éven aluli volt, de most télen betöltötte a 22 és a legújabb listába se láttam h nevezni tudjam... se bajnoki se EL. faja h viszi hatalmas fizut majd semmiért.

Fun fact: 3700 bérletet értékesítettünk a Championship idényre. Erre kiderül, hogy a Bootham Crescentbe csak 3300 ülõhely van, és a CH szabályai szerint csak ülõhelyes nézõk lehetnek :D Nem merek kinézni a klubszékház ablakán, mert gyûlik a tömeg :DD

Nyárra megépül a 6000-es stadion ami már a játék kezdésénél planned volt ahogy a valóságban is volt szerencsém elmenni mellette a monk's crosson.

Grat DM a végén meglesz az a BL hely!
Darthmushroom
kicsit beléptem a mentésembe és úgy nézz ki a decemberii jó szereplés nem volt véletlen mûve volt, kezdünk nagyon összeállni:
AFCB 1:0 Spurs, AFCB 4:1 Oxford (Fa kupa), AFCB 4:1 Pool, Everton 0:1 AFCB, AFCB 2:2 Huddersfield (Fa kupa), Aston Villa 1:3 AFCB, Chelsea 3:1 AFCB (meg volt az esélyünk az egyenlítésre de nem jött össze és a hosszabbításba kaptunk még1t)

Hát igen nagyjából erre számítottam, illetve azt is gondoltam, hogy a top csapatok tudnak érvényt szerezni ezen a téren. A Schalkénál, a csapatom fele argentin válogatott volt, és nagyon brutál játékosok voltak. Hozzájuk képest az Európai játékosok elég gyengék voltak. Akit ingyen találtam, azt már elhoztam, aki meg extra lenne eleve el se jön. Azért építgettem mindig Dél-amerikából mert viszonylag olcsók, és pár év után milliókat lehet rajtuk kaszálni. Ez az üzleti stratégia itt bukott sajnos :D
Apró off poén, hogy a Suárez, fél éve nem talál klubot magának, sajnos esélyem sincs elhozni.
Trükkös dolog ez.Angliából ezért nem is küldök scout-ot Dél-Amerikába.Minek idegesítsem magam.Van legalább annyi tehetség Európában is.A 17 éves Uru,18 éves kora elõtt egyébként sem mehet külföldre.Arra meg úgyis lecsapnak rá azok az országok,ahol nem kell a work permit.Ezek a srácok szinte mind Dél-Európába kerülnek.Vagy Ukrajnába.Késõbb esetleg próbálj meg spanyol klubbal szerzõdést kötni. Ott a Dél-Amerikai két év után megkapja az EU útlevelet.Két évig kölcsönbe adod, aztán kész is.Vagy Belgiumba,ott azt hiszem,három év.De ezt megint könnyebb leírni, mint megcsinálni.Sokkal több értelme van a francia,spanyol,német,horvát ligákat figyeltetni.Néhány helyi scout évente több nagy tehetséget is szokott találni nekem. Azonnal el lehet hozni õket,és nem kell félni,hogy valahol máshol megállnak a fejlõdésben.
Hogy konkrétan mi kell az engedélyhez,azt nem tudom.Fiatalnál valami x számú ifiválogatottsághoz is van kötve.De még akkor sincs garancia,hogy megkapod.Akik kecmec nélkül megkapják az engedélyt,azok a Chelsea,MU kaliberû klubok.De még õk is inkább Dél-Európából importálják õket nagy pénzekért,amikor már EU-s polgárok lettek.Macerás dolog ez ahhoz képest,hogy az EU-n belül is sok a tehetség.
Köszi! Madjnem meglett amúgy a Bournenak a bajnoki cím :D Utolsó meccs elõtt 1 ponttal voltunk elõttük, õk a 22.-ikkel játszottak otthon, mi meg a Hullal idegenben. Az volt a szerencsém hogy négy meccses vereségszériában voltak, amit ki is használtunk, így maradt a végén az 1 pont.

Egy kérdés: azt tudjátok hogy min múlik a work permit Angliában? Valahol azt olvastam hogy a válogatott meccseken múlik, az elmúlt két évben 75%-ban pályára kellett lépniük a válogatottban? Ez mekkora baromság már. Van egy 17 uruguay-i tehetség, klub nélkül, egyszeres U21-es válogatott, de nem kap WP-t, pedig már látom az érte kapott milliókat... baromi bosszantó. Tudtok valami megoldást? Azt olvastam, hogy külföldi EU fiókcsapatnak kell kölcsönbeadni és egy idõ után megkapja, de nekem csak angol fiókcsapatot ajánlott a vezetõség.
El is érkeztem a félidõhöz.A jelenlegi játékosállománnyal azt hiszem,hogy jobban állunk,mint amire a játékosaim képességei alapján számíthattam.A kiegyensúlyozottságnak semmi nyoma,de ezt nem is vártam.Képesek vagyunk bravúrokra,de stabil jó teljesítményre már nem.Most viszont már azt is tudom, hogy kik azok,akikre nem számíthatok,még ebben a gyenge ligában sem.Három ember listára került(a kutyának sem kellenek),a többinek meg amúgy is lejár a szerzõdése,minek piszkáljam õket.Nyáron nem sikerült valódi segítséget jelentõ kölcsönjátékost hoznom, most megint megpróbálom.Ha csak két-három érkezne,egy egész jó tavaszunk lehetne. Mert ez a gárda már így is erõn felül teljesít,de sajnos nincs több potenciál bennük. Mindig vannak sérültek is,per pillanat négyen hiányoznak.A kiesés azért nem fenyeget bennünket.Gyakorlatilag ugyanannyi pontra vagyunk a kiesõ,mint a rájátszást érõ helytõl.De utóbbinak nem sok realitása van.Sajnos folyamatosan nõ a veszteségünk,de egyenlõre ezzel nem tudok mit kezdeni.A vezetõség így is boldog,hogy stabil helyen állunk.December elején meghosszabbították a szerzõdésemet.Most van 8k elérhetõ fizetési keret,körülnézek a szabad piacon is,mert ennél mindenképpen jó lenne elõbbre végeznünk.De ugyanilyen fontos lenne egy-két jó edzõt is idehoznom. Nehéz meló ez,ahogy várható is volt.
Tabella.
Meccsek.
Darthmushroom
Grat, látom mi is Veled tartunk a 2. vonalba :D

Szép munka,csak így tovább.
Bocsi a másodikért, itt az ajánlat
York City FC - 2013/2014 - League 1.

Aki nem követte volna eddig a ténykedésem, egy rövid összefoglaló: két éve vettem át a York City FC-t a Blues Square Premierben. Az elsõ év végén sikerült feljutni a League 2-ba, amit a várakozásokkal ellentétben szintén sikerült megnyerni. A L2 gyõzelem mellett begyûjtöttünk egy JPT trófeát is. A harmadik szezonom tehát a L1-ban kezdõdött, a csapatot a meggyõzõ 21.-ik helyre várják.

Mivel megint nem kaptunk pénzt átigazolásra, ezért elég nehéz helyzetben kezdtem. Gyakorlatilag 0 font volt a bankszámlánkon, és bár a jegyeladások és pár játékos eladása hozott valamit a konyhára, egyenlõre a vezetõség nagyívben lesz*rt (szó szerint untouched voltam :D) Ennek ellenére mint látható 12 játékost igazoltam, ebbõl 9-et a kezdõcsapatba. A tavalyi L2-es csapatból csak McGivern és Counago játszott.
Igazolások:

Elkezdõdött tehát a nagy megmérettetés, hiszen ez már nem akkora bohócliga, olyan csapatokkal mint a Charlton, Hull vagy Sheffield United. A csapatok költségvetése nagyjából duplája vagy háromszorosa volt az enyémnek, így nem voltak nagy reményeim. Nem megyek bele egyesével a meccsek elemzésébe, az LC 1 kör, FA Cup 4-kör és JPT elõdöntõben búcsúztunk, tehát nagy kis hangsúlyt fektettünk a kupákra idén.

A bajnokságra viszont annál inkább. A játékosok állat módjára játszottak, egy olyan ligában amihez nagyjából közük sem volt két éve. A 19. kör után átvettük a vezetést a tabellán, amit mind a szurkolók, mind a vezetõség mély megdöbenéssel fogadott (mid table finish-t ígértem :)). Innentõl gyakorlatilag az erõs (vagy gyenge) felsõháznak köszönhetõen, tudtuk tartani magunk, bár a vége nagyon szorosra sikeredett. Én személyszerint a második hellyel is elégedett lettem volna, de így még szebb a dolog.

Büszkén mondhatom, hogy a csapatom harmadik évében is feljutottunk, így 40 év után a York ismét a Championshipben vitézkedhet! Kiemelni talán csak Gustavo Capellino-t tudom aki ismeretlen urguayi/olasz-ként érkezett valami noname ligából és 21 gólt szerzett (két hónap volt sérült is).
Az idei feljutás tényleg nem volt a terveimben, így örülök hogy sikerült a dolog, pénzügyileg is stabilizálódtunk (valamelyest), illetve végre kiterjesztették a scout networkinget. Közben megkeresett valami Man Utd. de nemet mondtam, mert nem tetszett az ajánlatuk :D

Közben elkezdõdött a Championship, jövõ héten jön egy részletes beszámoló, mert ott már lesz mirõl beszámolni :D
Kösz ha elolvastad!
Korbinnak grat! Teljesen normális, bár nem ilyen nagy aránnyal de volt hogy L2-es csapatként 3-1-re megküldtem a championshipes Leeds-t. Alsó osztályokat illik nyerni.