Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Most jutottam annyi idõhöz, hogy kipróbáljam az idei fm-et.
Van egy problémám, nem tudom, hogy bug e vagy az idei játékban alapból így van.
Szóval, FM2014-ben a magyar csapatokkal a téli szünet nagy részében nem tudok barátságos meccseket lekötni. Egész decemberben és januárban ez a helyzet és az összes magyar csapattal. Január 31-tõl tudok lekötni meccseket, így csak pár hét jut a felkészülésre.
Nálatok is így van?

Tabella.
Meccsek.
Nem rágom a körmömet az izgalomtól,de nem is akarom.A kupából azért rögtön az elsõ komolyabb ellenfél(Schalke)eltüntetett bennünket.
A hirtelen nyakamba szakadt gazdagsággal elég nehéz még bármit is kezdenem,mert a reputációnk miatt sem normális staff,sem játékos nem hajlandó tárgyalni velem.Azért számtalan visszautasítás után,legalább minden edzési szintnél elértem a 3 csillagot.A játékosokkal nem volt problémám,különösebb kiadás nélkül is tudtam hozni pár embert, és eddig mind jól teljesítenek.
Gos.
Korte.
Riff.
Schartner.
Starzynski.
Aranbarri.
Nem egy veretes társaság,de ahogy a példa mutatja,ebben a ligában ennyi bõven elég.Korte különösen jó fogás volt,de egy osztállyal feljebb max.csereként jöhet majd szóba.Egy jobb kapus azért hiányzik,de akik erõsítést jelenthettek volna,nem álltak szóba velem.Kivétel a 35 éves Timo Hildebrand,de õ meg 38k fizetést kért.Mondtam, hogy adok 3,8K-t,de ez valamiért nem tetszett a köszvényes öregúrnak.Most már nem változtatok,tavaszra marad ez a csapat.A nagy többség úgyis repül szezon végén,mert a Bundesliga 2. már nem az õ szintjük lesz.
ezt a taktikát még talán CM 99/00-ban játszottam aztán FM2006-7 körül lett állandó taktikák egyike azzal a különbséggel, hogy ott támadó mentalitásban játszottam, de az utóbbi években nem nagyon játszottam, de keret erre volt alkalmas.
Réti meccs: Falkirk-Raith
Nem az év meccse volt, 1-1 vagy 0-0 igazságosabb lett volna, így a tabella kicsit módosult.
El ne kiabáljam, de a védelem 8 meccs 4 gól az nem tûnik, olyan rossznak és balhátvédem 8-ból 4-szer a meccs legjobbja, csít játékos :)
Falkirk
Média 7. helyre várt minket 10-bõl én célként a kiesés elkerülését jelöltem meg. Keretben sok fiatal tehetséges játékos van. A csapatomban, ahogy megszokhattuk csak skót játékosok és személyzet lehet, így minden játékost, aki nem skót volt az kirúgtam, mivel nem vettek meg senkit 2 nappal az elsõ tét meccs elõtt. Kölcsön nem veszek és nem adok senkit sem.
Fizetés heti 12000 font, ha ehhez még hozzáadjuk a személyzet bérét és az egyéb alkalmazottak bérét, akkor kb havi 90000 font lesz a kiadás, hát ezt sajnos bevétel oldalon nem tudjuk kompenzálni és még vannak egyéb kiadások is, így egy jó darabig biztos, hogy veszteséges lesz a klub. Még a játékos eladás szóbe jöhetne, de tehetségeinkért nem akarnak túl sokat fizetni, sõt már-már megalázó max 50000 fontos összegek jönnek.
Célok: elõbb-utóbb feljutni a premier ligába, és ott egy legalább 200 éves karriert csinálni, ahol remélem szoros versenyfutás lesz a bajnoki címért, glasgow-i, edinburgh-i, dundee-i, és néha-néha a többi csapattal.
Keret: így, hogy kiraktam az idegenlégiósokat nagyon megfogyatkoztunk.
Kellet vennem egy elsõ számú kapust, harmadik számút ifibõl hoztam fel
Középsõ védõm csak 1 maradt így vettem kettõt meg 1-et ifibõl hoztam fel
Védekezõ középpályásom nem volt, így ott is vettem kettõt, sima középpályásból meg egyet felhoztam ifibõl
Csatárom csak kettõ volt, így vettem hármat, így is kb csak 23 fõs lett a keret, én meg olyan 27 +- 1 fõvel szeretek dolgozni.
Challenge kupából kiestünk a Rangers ellen 2-0 lett 2. percben már vezettek utána volt 3 ordító helyzetünk rövid idõn belül és ezzel el is löttük a puskaporunk.
Ligakupában Cowdenbeath vert ki minket 2-2-es félidõ után 5-2
Bajnokságban pedig, így állunk: Tabella
Következõ forduló Raith ellen lesz.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
edzés
Carvalho
Tavasszal csak négy meccset veszítettünk,és ezen kívül is sokkal stabilabb lett a játékunk.És már nem vertek el bennünket a mögöttünk lévõ csapatok sem.Végül sikerült odaérnünk az osztályozós helyre,de a Bielefeld ellen semmi esélyünk nem volt.Az elsõ meccsen kiütöttek bennünket,így maradtunk a 3.Ligában.
Tabella.
Meccsek.
Ennek ellenére ez így is egy remek teljesítmény volt,amire a szezon elõtt álmomban sem számítottam.Most utólag csalódott lehetnék a gyengébb õsz miatt,de nem vagyok.Több hihetetlenül gyenge játékosom is emberfeletti teljesítményt nyújtott.Rengeteg volt a sérülés is,de így is dobogón végeztünk egy biztos kiesõnek jósolt csapattal.
Idõközben megtörtént a takeover.Az új fõnök pénzt nem adott,de eltüntette az adósságot,így tiszta lappal indulhatunk az új szezonban.A 3.helyért még kaptunk 638k-t.Nyáron mindenképpen lesznek komoly változások a keretben.Az új büdzsé egy vicc,de ez van.Pénzt egyébként sem adok senkiért.Lesz bõven olyan free agent,aki segítség lehet.De elõbb még két-három normális edzõ szerzõdtetése lesz a feladat.A stadionba pedig beszerelnek 1750 széket.Erre nem is tudom,mit mondjak.Ez olyan fontos nekik?Na mindegy.A média az ötödik helyre vár bennünket,de ez nem érdekel.Csont nélkül fel kell jutnunk,és meg is fogjuk csinálni.Még fogalmam sincs,hogy fog kinézni a csapat,mert megvárom a június 30-at.Akkor 12 játékos szerzõdése lejár,és sok lesz a free player is.Az biztos,hogy az összes szélsõ,és támadó középpályás menni fog,és visszaállok a megszokott taktikámra. Hiába döntöttünk gólrekordot,ha 57-et meg beszedtünk mellé.Az új ifik közül,egy kivételével az összesnek már az elsõ nap megszüntettem a trial szerzõdését.Nem érnek semmit,és mindenhol spórolok,ahol csak tudok.De a jövõben kiemelt figyelmet fordítok a háttérre,mert egy német klub a jó háttérrel,szórja a klasszis ifiket.De hol vagyok én még ettõl?
Ez volt tehát az elsõ szezon,köszönöm a figyelmet.
Én most még Argentínában ténykedek, nálam 28,15 az átlagéletkor, ezzel a miénk a legidõsebb csapat, ja meg a leglassabb is :D
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A nyári formáció váltás meg h már két év tapasztalata van a csapat magjának úgy nézz ki eredményességgel járt. Végre komolyabb sikereket is sikerült elérni, kezdve azzal h a védelem végre egész normálisan játszott így azért sokkal könnyebb dolgunk is volt. A bl-ról szokás szerint a végén maradunk le, utolsó 3 forduló 2 veresség így 3.ról 5.re csúsztunk(Tabella), de ezt már kezdem megszokni. Legalább az EL gyõzelem összejött hosszabbításban. Benzia meg is döntötte Falcao gólrekordját az EL-ben. Nagy meglepetésemre a vezetõség magától elkezdte az új stadiont. Az edzés és a háttér is szépen fejlõdik, januárra kész lesz újabb szint is az edzés és utánpótlásból is. A keret továbbra is irtó fiatal (24,05 az átlagéletkor). És akkor az idei top 3 teljesítmény: Benzia, Carvalho, Hughes.
Nálam meg megy az imádkozás,hogy valami pénzes ürge tévedjen ide.Takeover.Ránk férne,mert úszunk az adósságban,annak ellenére is,hogy egy fillért nem költöttem.A bajnokságban viszont messze jobban állunk, mint amire számítottam.Tabella.Megpróbálunk a végére csodát csinálni,és elcsípni az osztályozót.De nagy mázli kellene hozzá,meg öt sérültem is van.
de mára meguntam szerintem, így is többet neteztem mint haladtam.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Én mindig stratégiai,és anyagi okok miatt választottam.Legutóbb az ismertségünk kiterjesztése miatt kértem ilyet.Azt mondta a fõnök,hogy egy hónapon belül választhatok,de egy hét múlva már jelentkeztek.Elém tettek több japán,koreai, amerikai,brazil klubot.A klub nem érdekelt,az ország annál inkább.Kiválasztottam a New England Revolution-t,és ennyi volt.Minden évben kaptak tõlünk 600-700k-t,mi meg milliókat az amerikai mezeladásokból.Üzlet az üzlet alapon.Emellett olyan betekintést kaptunk az országba,mint soha azelõtt.
Egyébként amikor a Haladásnál elõször kértem egy fiókcsapatot,hogy az ifiket el tudjam küldeni játszani,egy hét után elõálltak egy! csapattal,ami a BKV Elõre volt. Állítólag ez az egy felel meg nekünk.Mondtam,hogy ezt nem fogadom el.(mondtam volna durvábbat is,de olyan opció sajnos nincs)Egy ifit sem küldenék olyan helyre,ahol csak visszafejlõdnek.Arról nem beszélve,hogy vasvillával sem tudtam volna egy ilyen nevesincs csapathoz kergetni õket.Így abba is maradt ez a típusú fiókcsapat keresés.
Nyárra megépül a 6000-es stadion ami már a játék kezdésénél planned volt ahogy a valóságban is volt szerencsém elmenni mellette a monk's crosson.
Grat DM a végén meglesz az a BL hely!
AFCB 1:0 Spurs, AFCB 4:1 Oxford (Fa kupa), AFCB 4:1 Pool, Everton 0:1 AFCB, AFCB 2:2 Huddersfield (Fa kupa), Aston Villa 1:3 AFCB, Chelsea 3:1 AFCB (meg volt az esélyünk az egyenlítésre de nem jött össze és a hosszabbításba kaptunk még1t)
Apró off poén, hogy a Suárez, fél éve nem talál klubot magának, sajnos esélyem sincs elhozni.
Hogy konkrétan mi kell az engedélyhez,azt nem tudom.Fiatalnál valami x számú ifiválogatottsághoz is van kötve.De még akkor sincs garancia,hogy megkapod.Akik kecmec nélkül megkapják az engedélyt,azok a Chelsea,MU kaliberû klubok.De még õk is inkább Dél-Európából importálják õket nagy pénzekért,amikor már EU-s polgárok lettek.Macerás dolog ez ahhoz képest,hogy az EU-n belül is sok a tehetség.
Egy kérdés: azt tudjátok hogy min múlik a work permit Angliában? Valahol azt olvastam hogy a válogatott meccseken múlik, az elmúlt két évben 75%-ban pályára kellett lépniük a válogatottban? Ez mekkora baromság már. Van egy 17 uruguay-i tehetség, klub nélkül, egyszeres U21-es válogatott, de nem kap WP-t, pedig már látom az érte kapott milliókat... baromi bosszantó. Tudtok valami megoldást? Azt olvastam, hogy külföldi EU fiókcsapatnak kell kölcsönbeadni és egy idõ után megkapja, de nekem csak angol fiókcsapatot ajánlott a vezetõség.
Tabella.
Meccsek.
Aki nem követte volna eddig a ténykedésem, egy rövid összefoglaló: két éve vettem át a York City FC-t a Blues Square Premierben. Az elsõ év végén sikerült feljutni a League 2-ba, amit a várakozásokkal ellentétben szintén sikerült megnyerni. A L2 gyõzelem mellett begyûjtöttünk egy JPT trófeát is. A harmadik szezonom tehát a L1-ban kezdõdött, a csapatot a meggyõzõ 21.-ik helyre várják.
Mivel megint nem kaptunk pénzt átigazolásra, ezért elég nehéz helyzetben kezdtem. Gyakorlatilag 0 font volt a bankszámlánkon, és bár a jegyeladások és pár játékos eladása hozott valamit a konyhára, egyenlõre a vezetõség nagyívben lesz*rt (szó szerint untouched voltam :D) Ennek ellenére mint látható 12 játékost igazoltam, ebbõl 9-et a kezdõcsapatba. A tavalyi L2-es csapatból csak McGivern és Counago játszott.
Igazolások:
Elkezdõdött tehát a nagy megmérettetés, hiszen ez már nem akkora bohócliga, olyan csapatokkal mint a Charlton, Hull vagy Sheffield United. A csapatok költségvetése nagyjából duplája vagy háromszorosa volt az enyémnek, így nem voltak nagy reményeim. Nem megyek bele egyesével a meccsek elemzésébe, az LC 1 kör, FA Cup 4-kör és JPT elõdöntõben búcsúztunk, tehát nagy kis hangsúlyt fektettünk a kupákra idén.
A bajnokságra viszont annál inkább. A játékosok állat módjára játszottak, egy olyan ligában amihez nagyjából közük sem volt két éve. A 19. kör után átvettük a vezetést a tabellán, amit mind a szurkolók, mind a vezetõség mély megdöbenéssel fogadott (mid table finish-t ígértem :)). Innentõl gyakorlatilag az erõs (vagy gyenge) felsõháznak köszönhetõen, tudtuk tartani magunk, bár a vége nagyon szorosra sikeredett. Én személyszerint a második hellyel is elégedett lettem volna, de így még szebb a dolog.
Büszkén mondhatom, hogy a csapatom harmadik évében is feljutottunk, így 40 év után a York ismét a Championshipben vitézkedhet! Kiemelni talán csak Gustavo Capellino-t tudom aki ismeretlen urguayi/olasz-ként érkezett valami noname ligából és 21 gólt szerzett (két hónap volt sérült is).
Az idei feljutás tényleg nem volt a terveimben, így örülök hogy sikerült a dolog, pénzügyileg is stabilizálódtunk (valamelyest), illetve végre kiterjesztették a scout networkinget. Közben megkeresett valami Man Utd. de nemet mondtam, mert nem tetszett az ajánlatuk :D
Közben elkezdõdött a Championship, jövõ héten jön egy részletes beszámoló, mert ott már lesz mirõl beszámolni :D
Kösz ha elolvastad!