Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az fm tud ilyeneket.A Groningen biztosan nem.<#smile>
Volcanor
A holland bajnoki címért a Feyenoorddal küzdünk, gondoltam a Groningen elleni meccset is simán hozzák majd:
Mehetne Trollfocira is akár. <#whatever>

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Szerintem egyáltalán nem sok érte.Gyakorlatilag nincs is gyenge pontja.Angliában a 20M az potom pénz.Az én mentésemben 40M-t is fizetnek nála jóval gyengébb játékosokért.

Én most azon gondolkozom,hogy eladom az egyik igen jó ifimet.500k+bónuszokat már ajánlottak érte.Eszem ágában sem lenne eladni egy ötcsillagos ifit,de riasztó a 3-as work rate.Szerintem 20 évesen sem tud lejátszani két meccset egymás után.Strenght edzésen van,mert a work rate külön nem edzhetõ.Lehet,hogy várok vele egy évet,aztán meglátom,hogy fejlõdik.
Sysfox
Köszi! Pénzt eddig is kaptam, mert ha jól tudom underwriter sugardaddy az elnökasszony. Mondjuk egyszer tényleg -20 millión állt az egyenleg, és kifizette a tartozást.

Csak attól tartottam, hogy ez esetleg megváltozhat, igaz, most már évek óta figyelek a pénzügyekre, és nem költök eszetlenül.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Darthmushroom
holnap kíváncsian várom hogy fog nálam játszani, mert a statjai nagyon adják. Kicsit sokkalom az árát fõleg h max fizu meg aláírási pénzt kapott Õ is meg az ügynöke is, de muszáj volt mert a MU is ajánlott Neki szerzõdést.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Szuper a srác,nagy fogás volt.
Darthmushroom
klub rekordért (20m) érkezett, de egy ilyen vadállat kinek nem kéne? :D
Medynskyi
History

Meg fognak ijeszteni,hogy az új tulaj hozza az emberét a helyedre.De még nem hallottam olyat,hogy ez megtörtént volna.Igazából semmi nem fog történni.Jobb esetben kapsz egy kis pénzt.
Sysfox
FM2012-vel játszom, és vezetõváltás volt a klub élén. A hírek szerint az új vezetõség az eddigiektõl eltérõ stratégiával fogja vezetni a klubot.

Ez mit jelent gyakorlatilag? Mire számítsak?

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Darthmushroom
Grat meg sok sikert az elsõ vonalban.

Hát nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi Rangers jobb nálunk :) Igaz a Challenge kupából és a Skót kupából is a számunkra legelsõ körben kivertek minket egyaránt 2-0 nekik. Az elsõ meccs az nekem elsõ tét meccs volt és bár 2. percben vezetést szereztek utána 3 hatalmas, ordító ziccerünk volt, amik kimaradtak, de csak 5/4 volt a kapura lövésünk, de nem mentegetözök löttek 2 gólt mi pedig nullát megérdemelten nyertek. 2 meccsen meg 2 ember kivételável azok mentek ki akik még nem jutottak szóhoz még a csapatban. Engem mondjuk az sokkal jobban zavar, hogy ebben az osztályban tök jó csapatok vannak tök jó játékosokkal és nulla támadás vagy nyomás kifejtéssel, úgy hogy a keretem, tele van fiatalokkal.
Stuttgarter Kickers 2015-2016.

A második helyre végül odaértünk,ezzel sikerült feljutni.Hat fordulóval a vége elõtt még vezettünk három ponttal,de megint rosszabb meccsek jöttek,és végig izgulnom kellett.A Fürth elleni hazai vereségen eléggé kiakadtam.A 33.fordulóban kikaptunk a Hoffenheim-tõl is,így az utolsó fordulóban gyõzni kellett,mert még az osztályozóról is lecsúszhattunk volna.Ezt simán hoztuk a Chemnitz ellen,így kezdhetett ünnepelni a nép. A klubnál most mindenki happy,de én már félidõnél tudtam,hogy meg kell tudnunk csinálni.Az izgalmakat azért kihagytam volna.
Tabella.
Meccsek.
De még nem ért véget a szezonunk,mert bejutottunk a DFB Cup döntõbe.Itt azért páran lebecsültek bennünket.A Wolfsburg,és a Lautern is is tartalékosan játszott,egyedül a Frankfurt vett komolyan bennünket.A döntõ a Mainz ellen már sima meccs volt.Egy morálisan szétesett gárdával találkoztunk.Elõtte bukták el az osztályozót a Stuttgart ellen,és kiestek a Bundesligából.Mi meg frissek voltunk és mindenki duzzadt az önbizalomtól.
Kupadöntõ.
Meccsek.
Õsszel tehát Európa Liga csoportkör.Ez azt jelenti,hogy ki kell bõvítenem a keretet.De nem csak bõvíteni kell,hanem minõségi játékosokat kell hoznom.Nem az EL,hanem elsõsorban a Bundesliga miatt.Bõven vannak gyenge pontjaink,amit ki kell javítani. Kaptunk 10M-t a helyezésünk után,a következõ szezonra megállapított büdzsé pedig a háromszorosa a tavalyinak.Ez abszolút versenyképes a legtöbb Bundesliga csapattal.A training és youth facilities már topon van,most a youth recruitment van fejlesztés alatt. Az még átlagos,de már így is kaptam néhány kiemelkedõen jó ifit.Mondjuk ez Németországban nem meglepõ.Õket ugyan évekig nem tudom játszatni,mert itt 14-15 évesen jönnek elõ,és 17 alatti nem játszhat sem a ligában,sem a kupában.De ez legyen a legnagyobb gondom.A nyár a megszokott munkával telik.Eladom azokat,akik nem elég jók az elsõ osztályhoz,és a pénzemhez,és reputációmhoz mérten a legjobb embereket megpróbálom idehozni.A céljaimról majd akkor beszélek,ha összeállt a csapatom. Igyekeznem kell,mert tavaly július közepén kezdõdött a bajnokság,és az elsõ meccsen még csak 14 játékosom volt.Mivel az ifik nem játszhattak,a gép nagylelkûen megajándékozott pár emberrel.Ezt szeretném idén elkerülni.
Danke schön.
Darthmushroom
MI MÁKK!!!

Darthmushroom
jól állsz, szerencséd h a Rangers eggyel lentebb van :D

26 forduló után az állás: (továbbra sem vagyok megelégedve az ellenfelek támadójátékával, gyakorlatilag nincs) Tabella
Darthmushroom
AFCB 5. szezon féltáv:
Végre kezdünk felnõni a feladathoz,ennek következtében jönnek is az eredmények. Vezetjük is a tabellát. A bajnokság második fele nehezebb lesz de szerencsére jan-febr. letudjuk a rangadókat és a sorsolás vége végre könnyebb lesz nem úgy mint az elmúlt évekbe. Ligakupát már rögtön elsõ meccsen beáldoztuk, EL csoportkör meg különösen nagyobb akadályt nem jelentett. Benzia meg durvábban nyomja mint az elmúlt két évbe, 96 gólnál jár minden sorozatot nézve 2,5 fél szezon alatt a klubba.

Ha megnyerem,akkor gondolom igen.Már ott vagyunk az elõdöntõben.Eddig a szerencse sem került el,a Dortmund/Bayern is már régen kiesett.És az sem volt mellékes,hogy itt az alacsonyabb osztályú csapat mindig otthon játszik.De a Lautern ellen emberfeletti teljesítmény kellene.
Tavaszi zsibbadás(eddig)nincs,hétbõl ötöt nyertünk,de nagyon szoros az eleje.Tabella.És most jön a Köln elleni meccs idegenben.Az meg szinte hihetetlen,hogy nincs egy sérültem sem.
Valamint kaptam két ötcsillagos ifit:Hoeness,és Sesma.Utóbbi nagy labdazsonglõr lesz,csak fizikailag egy nulla a srác.
Grat nagyon jó szezon, reméljük téged nem ér utol a tavaszi zsibbadás :D kupát behúzod akkor lesz EL indulás?
Az elején azt hittem,hogy sétagalopp lesz.Aztán kezdtem aggódni,végül egyszerûen csak elégedett vagyok.
Meccsek.
Tabella.
DFB Cup.
Azért tavasszal nem ártana az idény eleji formánkat mutatni,mert a végén erõsen leeresztettünk.Mostanra már az is kiderült,hogy az új igazolások egytõl egyig erõsítést jelentettek.A csatáraimtól viszont többet várok,mert a 32 gól kevés,és annak is egy részét a védõim rúgták-fejelték.A helyzetek tömkelege megvan,de ezeknek 20 helyzet kell egy gólhoz.Nyilvánvalóan képességbeli hiányosságaik is vannak,a Bundesliga szintjét pedig talán csak Pedersen ütné meg.Bár õ is csak 3 gólt rúgott 12 meccsen,és hajmeresztõen gyenge teljesítményei vannak.De neki legalább van mentsége,mert még fiatal.A másik kettõrõl pedig kiderült, hogy már a második osztály is éppen elég nagy falat nekik.Szezon elõtt még nem tudhattam,hogy mennyire lesz ütõképes ez a csapat.Most már a feljutás a cél,más nem is lehet.De még egy öt meccses nyeretlen széria már nem fér bele.
Darthmushroom
el se hiszem h idegenbe sikerült nyerni, eddig 6 meccsen 6 veresség volt ellenük a mérleg

LasDen
Én asszem a 2005os meg aztán a 07es idején voltam aktív

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Darthmushroom
de hogy élek... csak ha sokat vagyok aktív akkor mindig ha tudok próbálok segíteni, meg az ilyen off topicos vagy kép méretes témára felhívni a figyelmet. Nekem az fm topic szent :D emlékszek még nem is erre hanem a régebbi topicokra h milyen élet volt. soha nem volt top 10en kívül (mikor még normálisan mért)

Volcanor
Zulte Waregem 2019/2020

Igazolások.
Bajnokság1.
Bajnokság2.
BL.
Nem volt szerencsénk...
EL.
Barca K.O.
20 éves, saját nevelésû gyerek. <#worship>
Kupában elõdöntõben estünk ki, pedig nagyon bíztam benne, hogy legalább ez meglesz.
Statok.

Elvileg ez volt az utolsó évem itt, sajnos folyamatosan öregednek ki a belga játékosok, a helyükre meg 2 fiatalt találtam, de õk is csak max cserének. A meccs keretben pedig 6 home grown kell... Plusz ugye most nem csinált bajnokságot sem, így decemberben elmentem az Ajaxhoz, otthagytam õket egy EL-továbbjutással az elsõ helyen. A hollandoknál is lesz munka, sok idõs, bár minõségi játékost kell helyettesíteni, illetve hollandokat hozni, mert alig vannak, és õk is csak kiegészítõemberek.

LasDen
Meghatalmazlak. Minden..:D csak ne elj vissza vele

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Darthmushroom
enyém meg a "pót" :D végülis kaptam pár szavazott a választásnál :D

LasDen
De csak óvatosan, a hatalom az enyém...

Grat mindenkinek, fõleg, aki nagyobb kihívást keresett, mint én:)
Bár nekem az Ágyúsok is elég nagy kihívás , úgy érzem.
Bajnokként és Bl döntõsként kezdtük az új szezont, és egyértelmû a cél. Címvédés a bajnokságban és Bl gyõzelem, emellett a hazai kupákat is szeretném begyûjteni. Sajnos a nagy mumusunk ellen már az elsõ kupát el is buktuk. Így elmaradt a visszavágás, ismét elvittek egy kupát elõlünk.
Az átigazolások a következõképpen alakultak. Egy kis magyarázat hozzájuk. Coquelin, Campbell, Diaby nem fértek volna be a keretbe sem, így menniük kellett. Monreal létszám fölöttivé vált, helyén Shaw játszik, vagy Gibbs, mennie kellett, ha játszani akart. Podolskit nagyon megkedveltem, de már lassan 30 éves, és rengeteget keresett, így nehéz szívvel, de megváltam tõle. Helyére Bernard érkezett, akiért még kb. 20 milliót ki kellett fizetnem a vételáron felül, egy harmadik félnek. Benne nagyon bízom, hosszú évekre megoldhatja a bal oldalt. (A bajnokság elején lesérült 2 hónapra sajnos).
Vermaelent is eladtam, hogy többet játsszon, mert Zoumat favorizáltam volna, és ahhoz túl jó játékos, hogy 4. számú védõm legyen. Ramsey pedig a Citybe akart menni, és miután nem engedtem el, megsértõdött, így átadólistára került. Mindegy volt, hova megy, csak kapjak érte 35 milliót.
Az érkezõkrõl, Vela nagyszerûen játszott Spanyolországban, így 4 millióért visszavettük, jó vétel volt nagyon. Bernardról és Zoumaról már volt szó. Bender nagyon jó vétel volt, jobb, mint Ramsey, stabilabb vele a csapat és fontos gólokat is lõ.
Kasongo-t pedig Franciaországban találtuk, azt hiszem pár év múlva a világ legjobb védõi közé fog tartozni. Zelalem is nagy tehetség, amikor csak tudom, játszatom.
Jelenleg így állunk a bajnokságban, a meccseink így alakultak.
Csapatstatisztika.
A bosszú:) Nagy meccs volt, az említett Bender gólok egyikével végre legyõztük a Chelseat és ezzel át is vettük a vezetést.
Remélem a bajnokság végén hasonlóan pozitív beszámolóval tudok majd jelentkezni:)

Darthmushroom
látod ezért vagyom Én :D

Sikerült pár embert verbuválnom a szezon elõtt.Sokkal nehezebb volt,mint amire számítottam.Úgy látszik a reputációmon még bõven van mit javítani.De ugyanennyi gondom volt az eszement igényekkel is.Több tartalék kaliberû játékos is 60-65k fizetést akart.Olyan meg simán aláírt,akirõl nem is gondoltam volna.
Soares.free
Andreolli.free
Alcibiade.free
Kozacik.free
Urribarri.free
És van még három nagy tehetség,akiket az ifiválogatottakat átnyálazva találtam:
Pedersen.3,4M-Vestjaelland.
Ayhan.4,5M-Göztepe Izmir.
Van Dalen.free
Egész jó kis csapatom lesz.Vannak ügyes fiatalok,meg tapasztalt,válogatott játékosaim.Elég rövid viszont a kispad,de egy 34 meccses szezonra nem akarok 25-ös keretet fenntartani.Majd kiderül,mit tudok kihozni belõlük.
Falkirk 1. idény féltáv: Tabella

Igazából vicc, hogy vezetjük a bajnokságot, és olyan híres csapatok, mint Dundee, Hamilton, Raith, Queen of South, simán mögöttünk vannak és idegenben is verjük õket, pedig fantasztikus játékos keretük van, lehet a végére majd feljavulnak azért.

Másik bug, nagyon kemény szerelésre van beállítva taktikám 18 meccs alatt mindenkinek van vagy 16-29db sárga lapja nekünk van 6db, már nem az elsõ mentésem, amiben ez feltûnt.
Volcanor
A következõ idényre megjavult?

Barnabyka
Igy en anno a napolival jartam ..

Volcanor
Úgy látszik, elmarad a 2020/21-es bajnokság Belgiumban. Szeptember közepe van, és nincsen sorsolás. Csak nemzetközi és hazai kupameccsek lesznek.

Tényleg meg kell várni a január elejét. Érdekes eddigi fm-ekben nem így volt. Ráadásul megnéztem és egyedül a magyar és a lengyel bajnokságban van így. Néztem több hasolnó bajnokságot ahol hosszú téli szünet van, de azokban "normálisan" mûködött.
Most az a problémám, hogy editorban aktiváltam az nb3-at és ott viszont tényleg január 31-ig nem lehet lekötni, sõt ott január 31-ig holidayre is van küldve az összes játékos :(
Amúgy pénzügyi szempontból (meg minden másban) a Bundás jobban tetszik mint a PL/Championship. Championshipben nagyjából 40e font havit adhatok a legjobbaknak. Ez hetire lebontva 10 ezer font. Az meg mire elég. Plusz akkor még rájön a munkaerõ korlátozás. Bár nem tudom mi a különbség ilyen szempontból a 12 és a 14 között, de gondolom elég hasonló a két játék. Szponzortól 700e fontot kaptunk összesen . TV pénz pár százezer, de lehet még annyi se. Ehhez képest az igények nagyok.
LasDen
nem tudok 0-24 itt lenni es minden szabalyszegesnel dadazni...

Darthmushroom
valakinek azt is kell :D :D :D :D

LasDen
Kösz hogy helyettem dolgozol...:D

Kösz.Vannak itt nagy pénzek.A Hoffenheim-nél és a Stuttgart-nál is vannak,akik 80k körül keresnek.Szerintem náluk havi 2-3M is lehet a havi bérkeret.De ott olyan szponzorok vannak ami nekem még nincs.Én most adhatok a kulcsembereknek max. 27k-t. De bõven elég az,pláne úgy,hogy nincs is kulcsemberem.<#smile>Azért látszik,hogy ez egy gazdag ország,és a liga reputációja is veri Európa nagy részét.A 2.Bundesliga most 14. a rangsorban.Ide már sokkal könnyebb lesz jó játékost hozni.A gond inkább a nagy igényekkel lehet.
Darthmushroom
köszi, idén már nagyon remélem h elérjük a bl-t meg hátha összejön egy EL címvédés vagy ha nem akkor valamelyk hazai kupába kéne valamit villantani, mert csak az 5 év már. Tavalyiba ilyenkor másodosztályú csapattal már a bl gyõzelem volt a célom.

Kösz,neked is további hasonlókat.Komoly embereket igazoltál.
Nekem is oda kell figyelnem,mert a három nagy kerete ijesztõen erõs az enyémhez képest.Bár senki nem is várja el tõlem,hogy velük versenyezzek.
Grat, elég komoly pénzt kaptál, vagyhát nem tudom milyen erõs a második liga de 1 misi fizu havonta korrekt
Darthmushroom
Grat és sok sikert a nagyobb osztályban :D

Stuttgarter Kickers 2014-2015.

A bajnokságot simán nyertük,irány a 2.Bundesliga.A 31 kapott gólt kicsit sokallottam,de a védõim voltak az egész keret leggyengébb játékosai.Sokat nem számított,senki nem fenyegetett bennünket.
3.Liga.
Meccsek.
Az új szezonra megállapított büdzsé korrekt,és(nagyon) elégedett voltam vele.A média a 13.helyre vár bennünket.Mivel azt mondtam,hogy képesek leszünk a táblázat felsõ részében végezni,ez így módosult..A szponzoroktól az eddigi 800k helyett 2,3M-t kapunk,ehhez jön még 3,6M a TV pénzbõl.Itt már nem mi leszünk a leggazdagabb klub,mert a Hoffenheim a Stuttgart és a Köln is sokkal gazdagabb,mint mi.Clubs finances.A liga favoritjai is õk,ugyanebben a sorrendben.Két pikáns meccsünk már biztos lesz a városi rivális ellen.A szezont egyébként 25M haszonnal zártuk,de a fõnök 22,5M-s adománya nélkül éppen,hogy pozitív lett volna az egyenleg.A youth és training facilities építés alatt van,ez is pozitív hír.A valós esélyeimrõl egyenlõre gõzöm sincs,mert még csapatom sincsen.Eddig csak az biztos,hogy tíz körüli emberem fél lábbal már a kapun kívül van.Az új igazolásokkal majd a következõ szezonnal jelentkezem.
Köszönöm.
Darthmushroom
AFCB 5. szezon kezdet:
Az igazolások nagyszerûen sikerültek annak ellenére h alapból nem sok pénzt kaptunk, szerencsére késõbb adtak még 1 keveset. Bardi személyében egy tehetséges kapust sikerült igazolni aki bár 10m volt nem volt drága mivel alapból 9mt ért. Rugani és Powell személyében két tavaly kölcsön itt szereplõ játékos érkezett nem is drágán ahhoz képest h mekkora tehetségek. Crisante számomra hatalmas meglepetés h ilyen olcsó volt úgy h átadó listán se volt, szerintem nagyot hibázott a Milan itt, már be is hívták tõlem a válogatottba is. Depayt és Bakkalit még a télen lekötöttem, eleinte csere embereként számolok velük. Chabolah bár talán drága volt, de angol és sok poszton bevethetõ és azt nézzük h 11bõl 7t 4 éves részletbe fizetek talán jobban hangzik. Zouma meg számomra a legnagyobb fogás fõleg ennyiért, mivel a játék egyik legjobb védõje.

Am a szezon nem indult rosszul a kegyetlen sorsolás ellenére sem, Chelsea+Pool idegenbe döntetlen és itthon vertük az Evertont. Majd jött a szuper kupa amit kis szerencsével de behúztunk:

am ismét nevetséges a sorsolásom ugyebár 2 nagyot már letudtam, de a következõ bajnokik: Spurs,MU,Arsenal,City így sorba köztük EL meg ligakupa meccsekkel.

Köszönöm a segítséget Korbin :)
Tényleg kár a gyenge tavaszért,de ez így is szép eredmény.Jövõre irány a PL.
Barnabyka
Az FM12-höz a legfrissebb db-t betudná valaki linkelni?

York City FC - 2014/15 / Championship

A tavalyi feljutás után a vezetõség az asztal szélét rágta, hogy maradjak, és miután visszautasítottam az összes edzõt keresõ PRL csapatot így is lett. Tudtam, hogy a Championship már nem lesz gyerekjáték, hiszen a csapatok nagyrésze ötször akkora költségvetéssel dolgozott mint én. A média predikció természetesen az utolsó, 24. helyre várt minket, ami azért elõrevetítette az erõviszonyokat.

Szerencsére anyagilag stabilizálódott a helyzetünk, ezért elkedztük a junior coaching fejlesztését (4 év után ideje volt), ráadásul Marco Antonio eladásával egy kisebb "vagyonhoz" jutottunk. Ingyen jött, nem játszott, 1M-ért ment. Természetesen ezt azonnal fizetésekbe fektettem, mert továbbra is szerettem volna ingyen igazolható játékosokat hozni. Így sikerült elhozni a szlovákok nagy büszkeségét az öregedõ Vittek Robit. Rajta kívül csak két nagy fogásom volt, Anthony Pilkington ill. Jamal Blackman angol U21-es kapus brutál jól védett a szezonban. Néhány komolyan 'kinézõ' játékos is jött, mint a lett válogatott Gorkss vagy a nigériai válogatott Etuhu, de csalódást okoztak, erre még visszatérek.
Transzferek:

Mint látható kicsit túligazoltam magam, de szerettem volna odakeveredni a top halfba. Ennek ellenére nem voltak nagy elvárásaim (avoid relegation). Tehát a játékosok megvoltak, a taktikát megváltoztattam a régen bevált 4-1-2-2-1-re, az edzõmeccsek pedig felemásra sikerültek, a gyengébb csapatok megvertek minket az erõsebbek meg nálunk futottak bele a késbe...

Ekkor aztán jött a korábbi posztban említett cumi... Kiderült, hogy a Championshipben (ezt eddig én legalábbis nem tudtam), csak ülõhelyes szektorok lehetnek, és hirtelen a 8000-es stadion, 3000-es színházzá változott, ráadásul mindenki bérletes. Mondanom se kell, hogy a meccsbevételünk innentõl kezdve 30%-ra esett vissza, miközben a bérkifizetés megnõtt a tavalyihoz képest. Nem meglepõ módon naptárév végére már ismét 0 font volt a számlánkon. Ezen egy kicsit enyhített késõbb hogy beköltöztünk a York Community Stadiumba (4000 ülõhely). Illetve az is hogy egy-két játékos idõ elõtt távozott.

Ennyit tehát a háttérrõl és akkor most jöjjenek az eredmények: Gyakorlatilag a harmadik mérkõzés után play-off pozícióba kerültünk. Mint az alábbi grafikonon látható, szinte végig a play-off pozíciók valamelyikén sikerült tartani a csapatot, többnyire annak köszönhetõen, hogy a védelmem betonzbiztos volt, a kapusom Blackman pedig az új Seaman lehet :D. Így sikerült elkerülnünk a zakókat, inkább X-eltünk itthon pedig elég sok meccset behúztunk. Ennek ellenére a támadójátékunk egy kalap ... volt, sokszor a távoli bombák, vagy szögletgólok döntöttek. A taktikám nem vált be teljes mértékben, ezért visszaálltam a 4-4-2-re (emberfogás, letámadás, kontra).

Éreztem hogy baj lesz, hiszen kilátástalanul játszottunk, a válogatott játékosok, fõleg a középpályán harmatos teljesítményt nyújtottak, Vittek szezonbéli 19 gólja pedig ímmel-ámmal jött össze, de inkább volt rossz mint jó. Persze, ha onnan nézem, hogy négy éve még ötödosztályú volt a csapat, nem rossz teljesítmény, de kár a szezon végéért. Nagyon leeresztettünk, a tavaszi szezonban csak háromszor sikerült nyerni, és ezzel elúszott a play-off lehetõsége. Így elsõ közös Championship szezonunkban 10.-ik helyen sikerült végezni.

Mindent összevetve tehát felemás szezont zártunk. Nagyon jól kezdtünk, abszolút partiban voltunk a nagyobb csapatokkal is akiknek bõven millió feletti fizetési kerete volt (nekünk 350k), viszont a téli/tavaszi idõszakban leeresztettünk, sajnos nem tudtam olyan összeállítást találni, amivel ki lehetne kerülni a gödörbõl. Persze ahogy említettem így is túlszárnyaltuk az elvárásokat. Õszintén szólva, ha esetleg a play-offba kerülök és tovább is jutok, nem hiszem hogy jól jártam volna a premier league-ben a 4000-es stadionnal (most bõvítik plusz 2000 ülõhellyel), meg a párszázezres fizu kerettel. Így jobb lesz alulról építkezni és a jövõ szezonban robbantani a bankot.
A kupákról szándékosan nem írtam, LC-bõl kiestem 1 kör után, FA-ben pedig legjobb 32-ig jutottam és az Ipswich ejtett ki.

Azért az jó érzés, hogy a York történetének legjobb eredményét értem el. Jövõre még jobb lesz, illetve végbe megy az elkerülhetetlen fiatalítás. Köszi ha elolvastad!