Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bexinho
Bajnokok Ligája döntőig vezető út. Történelmet írhat a Fradi :)

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

A mókát elnapolom holnapra.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.11.22. 16:41:31
A felnőttben játszott, csak megsérült. Lerakták az ifibe, a szezonnak meg vége lett közben. De ritka pocsék szezont futott, az nem vitás. 24-26 gólos szezonjai is voltak nálam. De én nem Twente voltam. Klasszisokkal volt körülvéve, és ki volt szolgálva.

Németh Márió a 2. ligában is tartalék lett volna. Külföldit meg padra nem hozok, arra valók a törökök. A valóságtól pedig el van rugaszkodva az fm szerintem. A Göz-Göz a játékban erősebb a Haladásnál, jobb játékosai vannak. Elég fura, hogy a török 2. osztály 2-3 legjobb csapata kb. Vidi, Fradi erősségű.

De ha már itt vagyok. Nem tudom az fm mit gondolt a 4 ezer körüli nézővel, meg a 145 bérletessel. Megzavarodtak, mert a földrengés taccsra tette az Alsancak stadiont? A valóságban tavaly 14 ezer felett volt az átlagnézőszám. Stadionnak a 6700-as van megadva, ami ugyan igaz, de alig játszanak ott. Általában a 10500-as Yeni Buca a stadion, néha meg az 51 ezres Izmir Atatürk. Az összefoglalóban a kép a tavaly őszi Karsiyaka elleni városi derbin készült. Ez meg idén tavasszal. Így néz ki a lelátó, ahol 145 bérletes van?
Egyébként egy hivatalos Guinness világrekord tulajdonosa a klub. 1981-ben a derbin 80 ezren voltak, ami a valaha volt legmagasabb nézőszámú 2. osztályú bajnoki mérkőzés.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.11.22. 10:23:25
Gratu.

és végül pár kép :D
Lefutott az első szezon és meglett az év meglepetéscsapta a Bundesligában. A hertha bsc kaotikus meneteléssel de végül becsúszott a Bundesliga 3 helyére , az idény közben voltak kisiklások rossz szériák de a 4-12 hely közül nem csúsztunk ki és végül a Hatalmas Bayern egyedüli vereségét is ellenünk szenvedte el. A szezon során érték komolyabb sérülések a csapatot volt hogy 5-6 kezdő is az orvosiban töltötte az idejét de végül csak sikerült és megvan a bl indulás.
Grat, de valahogy nem volt meglepetés a szereplésed :) Ez az Enes gyerek hogy volt ilyen gyenge főleg osztályzatokban, de gólokban is holland másodosztályban egy ifi csapatban? Pedig az értékei jobb sorsa predesztinálják. Máriót a szombathelyi csapatból beférne hozzád rotációba? :) Emlékszem őt tavalyiban is megtartottad egyetlen magyarként mutatóban :) AI egyébként erősebb, mint a tavalyiban volt?
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.11.22. 01:34:06
Engem csak egy török érdekel, Enes Ünal. Lejár a szerződése, nem tudom hová viszi a sors. Még csak 20 éves, néhány év múlva hétszentség, hogy hazahozom. A tavalyi Ankara karrieremben is megszereztem, és nagy kedvenc lett. Bár a BL-ben a világklasszisokat játszattam, de mint rotációs, a bajnokságban szórta a gólokat.
zyndar
No ez viszonylag gyors és könnyű meló volt eddig. Remélem tudsz pár törököt is szerezni. Én most is, mint minden évben, igyekszek hazai játékosokat szerezni, de akik szóba állnak velem, azok botrányosan rosszak, nem jó ez így.

De legalább a liga egyre magasabban jegyzett:

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Tabella
Meccsek 1
Meccsek 2
Player of the year
Team of the year

Nem volt nehéz. Minden meccsen támadtunk, leginkább mégis a védelem kápráztatott el. A legkevesebb gólt kaptuk. Viszont nem rúgtunk sokat, de ne legyek már telhetetlen. A kupában is helyt álltunk, de a Trabzon már sok volt. A ministadion pedig nem felel meg eggyel feljebb, átköltözünk a Yeni Buca stadionba. Az is a városé, és 2 alacsonyabb osztályú helyi csapattal osztozunk majd rajta. El tudom képzelni, hogy fog kinézni a talaj 1-2 hónap után...sorban törik a lábukat a labdazsonglőreim.

Közben kinyílt a világ a scoutoknak, és megjelentek az első nagy pénzek. Közel 1M a bajnoki cím + 6,2M tévépénz. Finances. Kaptam 3,2M-t igazolni, viszont a youth facilities fejlesztését sajnos még nem engedik. Bár az új szabályokkal már nem életbevágó a törökök utáni hajsza, és a nevelés. 11 légiós lehet a kezdőben, összesen pedig 14. Nekem szimpatikusabb volt az 5 külföldi szabály, de nem fogok sírni amiatt, hogy könnyebb a dolgom.

A 3,2M nagy részét áttolom a bérekre, mert pénzt úgysem adok senkiért. Figyelek néhány lejáró szerződésű embert, és szóba jöhet 2-3 kölcsönjátékos is. Na nem Tischler, hiába ajánlgatja nekem az ügynöke. A Süper Lig-ben a média utolsó előttinek jósol, a főnöki elvárás pedig brave fight a kiesés elkerüléséért. De még csak ezután kezdem hozni az új embereket, nem kell aggódnia az effendinek.
Lópikula
BOOOM..heló fiúk itt vagyoook!

//www.youtube.com/embed/prdVvnzdtB8

Az a gyanús, ami nem gyanús!

zyndar
Lehet :)

Még tavaly kaptam egyet, illetve igazoltam ingyen egy másik 16 éveset. Idén botrányosan gyengéket dobott nekem, viszont igazoltam kettőt máshonnan.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Vagy ezért utál Guardiola :)
http://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/manchester-city-news-peter-schmeichel-criticises-pep-guardiola-boring-and-lucky-united-derby-jose-a7230436.html

Egyébként grat, meglepő, hogy Lyngby milyen jó, meg az is hogy AaB nem, kaptál használható dán fiatalokat idén már?
zyndar
Guardiola nem szeret, bár fogalmam sincs, hol kerültünk szembe. Max arra tudok gondolni, mivel a történeti hűség kedvéért a Manu a kedvenc csapatom, ő meg egy évig City manager volt, ezért. Egy éve munkanélküli, csakúgy, mint Dárdai.

Utoljára szerkesztette: zyndar, 2016.11.21. 00:26:37

zyndar
Köszi.

Apró helyesbítés: a rájátszás 3. helyezettje játszik playoffot az alsóházak legjobbjával.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2016.11.21. 00:17:42

Grat.
zyndar

Naestved Boldklub AS - 2. szezon

A tisztes helytállás elég jól sikerült, egészen az alapszakasz 3. helyéig dübörögtünk.

Ezután következett a rájátszás (Championship Group), ahol teljesen kipukkadtunk, de a 4. hely így is meglett. Ez mondjuk pont mindegy, mert az első 2 helyezett megy nemzetközi kupákba, valamint a két kieső csoport (Relegation Stage) első helyzettjei meccselnek még az Európa Ligáért.

Node, ott van még a kupa, amelynek a győztese szintén EL-ért selejtezik. A klub történetében második alkalommal (az első 1994-ben) eljutott a döntőig, ahol az a Hobro IK volt az ellenfél, aki megtette azt a szívességet, hogy az elődöntőben kiütötte a Köbenhavn-t, mi viszont őket, így máris került serleg a vitrinbe.

Statok
Pénzügyek

Ami érdekesség, hogy januártól március végéig rengeteg csapat hívott interjúra, a teljesség igénye nélkül:
Odense, Köln, Oostende, ADO Den Haag, Betis, Reims, OGC Nice, Utrecht, Trabzonspor, Rayo, Iraklis, Heracles, Villareal, Las Palmas, AEK Athen, Genclerbirligi, Bologna, Zaragoza, Gaziantepspor, Chievo, Hoffenheim, Metz

Ez azt jelenti, hogy túltoltam a reputációt az elején, mert nem vagyok ekkora király az eredmények alapján. Mivel ez egy vándorkarrier, így örülök ezeknek, mert szinte mindhez szívesen mentem volna, de még egy szezont lenyomok itt északon, 3 éves periódusokban gondolkozok jelenleg.

Kösz.
Ha nem is futottak még kategória, de sokkal több lehetne a jó török mint amennyi van. A 124 YR nem tréfa, magasabb mint az angol, belga. Csak nincs egy kiemelkedő akadémia az országban, és a nagy kluboknál is gyenge a személyzet. De nem először dolgozom az országban, és tudom, hogy születnek nagyon jó törökök. Már egy átlag feletti háttér is elég, ha van egy világklasszis HoYD.
zyndar
Sok sikert. Gondolom a török játékosok a futottak még kategóriába tartoznak.

Megkezdem. A potenciál itt óriási, mert a török fociban rengeteg a pénz, és nagyon jók az ifik (124 YR). A városka meg 4 milliós, és 2019-re lesz új stadion. A media prediction pedig nem véletlen, mert a csapat nem gyenge. Az elvárás a rájátszásba kerülés (3-6. hely), de a krimire nem vágyom. Néhány jobb játékosom:

Új játékost nem hozok. Pénzem alig (45k), a bérkeret meg a plafon felett van. Bár azt hamar fixálom, mert távozók lesznek. Elsőnek a szélsők mennek, visszaállok a hagyományos hadrendre. Ha nem jól mennek a dolgok, majd télen erősítek. De olyanokat nem akarok hozni, akik nem elég jók a Süper Lig-hez.

A háttér átlagos, az edzés jó. (Hála magamnak.) A reputációm a csapaté alatt van, mert nemzeti hírnevű magyar menedzser vagyok. Itt egy ismeretlen senki, ráadásul a nyelvet sem beszélem. (7 másikat viszont igen) Első számú tervem, hogy Törökországban világhírű reputációt szerzek magamnak. A többit majd meglátom. Nem leszek vándor, de a későbbiekben megfontolok egy csábító ajánlatot. Magyarország pedig nem fék, a pályafutásomat itthon szeretném befejezni.
No, akkor a sokadik nekifutás... hátha most sikerül! :) LINK

www.smart-bus.hu

Próbáltam.
Délelőtt valami rejtélyes oknál fogva meggyógyult, tizenakárhány meccsig jó volt. Majdnem 3 hónapig, aztán újra kezdte. Mivel a csere nem működik, ki kell vennem a kezdőből a játékost, hogy be tudjak tenni a helyére egy másikat. Megoldható, de nem vagyok happy.
Ilyenkor jön rá az ember, hogy a drag and drop milyen praktikus megoldás.
zyndar
Próbáltad custom skinnel?

Na jó, mégse játszhatatlan, mert manuálisan tudom cserélni őket. De elég idegesítő.
BlueMaster
Mire jó az FM?<#nyes><#nyes><#nyes>
Utoljára szerkesztette: BlueMaster, 2016.11.19. 07:02:16

Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!

Képtelen vagyok a taktikai képernyőn a játékosokat mozgatni. Megragadom egérrel, de senkit nem tudok a helyére tenni. Lefuttattam a játékfájlok épségének ellenőrzését, de nem talált hibát. Töröltem, újratelepítettem, ugyanaz. Márpedig így játszhatatlan, mert nem tudom feltenni a játékosokat a pályára. Este még semmi problémám nem volt...
Nem vagyok egyedül, a bug fórumon többen jelezték már.
Sziasztok! régóta olvasom a forumot illetve játszogatok az fm szériákkal. Úgy döntöttem most regisztrálok , es neha neha egy egy hoszabb bejegyzés során leírom a "vándor " karrierem.Az fm 16 ban kezdtem egy karriert ahol a pick team for me a herthat dobta ki. A célom az hogy a gyengébb csapatokkal megnyerjem az 5 nagy eu bajnokságot, es bl legjobb 4 koze akarok jutni. Nos a hertha : Egy 4-4-1-1 es felállást álmodtam meg, ahol egy vkp egy középső kozeppalyas 2 wide midelfield egy árnyék ék es egy complete forward van. A taktika flexibilis mentalitás kontrol rövid passzos kíváncsian varom a szezont
Utoljára szerkesztette: egyvandor, 2016.11.19. 05:21:00
Úthenger, az első félidőben 5:0 (még nem volt hasonlóban részem, úgy gondoltam, eldicsekszem vele :P )

Köszi, kipróbálom ezt is :)
zyndar
Ha valaki csak a taktikai ikonokat akarja lecserélni: Tactical Kits

Nem írok, mert mesebeli adatbázissal játszom. Az elején még nem jött ki, de már nem is hasonlít egy normál karrierhez. Jövő héten indítok egy újat belepiszkálás nélkül, arról majd lesz összefoglaló.
bexinho
Fradi - Real Madrid BL nyolcaddöntő. Végre sikerült nagy csapatot elvernem sorsdöntő meccsen. Ráadásul a magyar wonderkid-emmel :)

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

zyndar
Értem én, hogy ez nagyon fájhat, de egyszerűen nem volt olyan opció b+. :D

@korbin: Holnap mutatsz egy kis összefoglalót dióhéjban?

7 napja indítottam a karriert, és a 7. szezonban vagyok. Napi 15-18 órával. Ma pl. reggel 5-kor kezdtem, és most léptem ki. Nem adok át interjút, nem voltam még szabin, nem passzolom le a saját feladataimat, de ezeken kívül ott gyorsítok ahol tudok. Nem követek bajnokságot, országot, játékost. News, social media letiltva. Backroom advice havonta. Match speed leggyorsabb, replays none. Az 58 ezres kezdő db-t pedig levittem 39 ezerre. Szépen haladok.
Lópikula
nem sérülékeny nálam

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Darthmushroom
aki halad már jó pár szezont az megtudná nekem mondani h Payet sérülékeny a játékban vagy csak nálam generálta így? első évben majdnem a félszezont kihagyta, de a második évben is volt már egy több hónapos sérülése meg pár apróbb. Hiába egy állat a játékban ha alig tudom használni emiatt, akkor inkább eladom.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

De amatőr vagyok... Köszi :D
LasDen
//www.youtube.com/embed/fZtcDIKKP_4

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

1.) Ez milyen betű, vagy hogy ejtik? (Þ, þ) Nem meglepő, de az izlandi bajnokság tele van vele :)
2.) Csak kíváncsiságból: nektek mennyi ideig tart IRL egy szezon?
Sziasztok,

másfél hete jártam itt kb azzal a problémával, h ablakos módnál, ha változtatok az ablak méretén, akkor rögtön kifagy az egész játék.

Ha vkinek lenne hasonló gondja és nem tudja az okát (nekem pl. nonszensz a megoldása)

MSI Afterburnert és a Riva Tunert teljesen ki kell kapcsolni... (a Riva tunerbe eddig is leállítottam az fps meg hőfokok mutatását, mert itt lényegtelen, de ezek szerint teljesen ki kell lőni) . Így megoldódott a gond. :)

Mostmár nyugodt szívvel kezdhetek majd neki az első éves Juve tripla után a 2. szezonomnak,

i7 6700; Asus B150 ProGaming; BeQuiet Pure Rock; MSI RX 480 Gaming X 8G; WD Purple 2TB;ADATA 240GB XPG SX930;G.Skill DDR4 16gb; Zalman Z9 Neo;Corsair RM550x RMx Series 80+ Gold;

Darthmushroom
Megérkezett nekem is a 17 :D West Hammel kezdtem, bajnokságban 3.hely EL döntő és FA kupa elődöntő.
Igazolások
Tabella
Kupa meccsek
Döntő
Keret

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Rudee
Akkor azért írták alá.

Emlékszem hogy annó a Greve-hez a norvég és a dán 3. osztálynál magasabb szintről senkit se tudtam igazolni az első 3,5 szezonban :D

Szar Bayern, szar Bayern :)

zyndar
Szerintem középmezőny, de eddig igen jók vagyunk, Kobenhavn pl. utolsó percekben hozta 2-2re, eddig 7 meccs 12 pont.

@Rudee: nem amatőr, válogatott játékos múlt, coninental B licensszel.

Rudee
Nem semmi, hogy a dán élvonal újonca topbajnokságokból kölcsönözhet.
Gondolom nem egy magyar nemzetiségű, full amatőr managerrel kezdtél.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Sokkal izgalmasabbak lennének a bajnokságok, ha újra lenne 3 légiós szabály :) A török játékosokból meg lassan egy obszcén válogatottat is ki lehetne állítani :) Nálad mi lesz a cél? Középmezőny vagy oda lehet érni a 3.-4. helyre?
zyndar
A heti 28 ezer eurós fizetési keretet csurig kihasználva az alábbi játékosok érkeztek. Megnéztem, a másik feljutó FC Fredericia is hasonló pénzből gazdálkodik, utána jönnek a 40-60 ezresek, majd 60-80, Brondby IF és FC Midtjylland 110k és végül a Kobenhavn 330k.

Ingyen érkezők

Kölcsönbe jöttek

Zsír, köszi.
zyndar
Igen, róla és itt csak elírtam :)

Jövünk fel, mint a talajvíz!

Volcanor
Egyszerűbb lehet, ha innen szeded le valamelyiket a 3 közül:
link

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Köszi, még egy kérdésem lenne, mi az az "instant result skin"? Nem vagyok jó skinekben és angolban sem :(
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.11.13. 02:03:58