Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az miért van, hogy a kapusomnak folyamatosan megy le a vision értéke? Minden más értéke növekszik, de ez csökken, nem mintha kapusnál annyira szükség lenne rá, de akkor is fura.
Nem állítottam külön erőnléti edzést senkinek. Négy lejátszott felkészülési meccs után - néhány kevesebbet játszó tartaléktól eltekintve - mindenkinek megvan a meccs erőnléte és sérülés sem volt eddig. 😊
3. szezon.
Minden bejött. Pocsék isztambuli hármasfogat, könnyű kupasorsolás, meg egyébként is egész jók vagyunk már. Hogy mennyire, majd a BL csoportban kiderül. De oda kevesek leszünk. A kezdőben is vannak olyanok, akiket már szívesen kipaterolnék. De 8 millával nem ugrálhatok, és mindig nem találok olyan lejáró szerződésű játékosokat, akik erősítést is jelentenek.
2. Rájuk pakolhatsz külön erőnléti edzést, de a rajtra esetleg kidől a fél csapat. Megszerzik az erőnlétet a felkészülési meccseken is.
FM2011-el kapcsolatos kérdéseim lennének.
A meccstaktika begyakorlásánál miután a csapat teljesen elsajátította az adott taktikát (minden "csík" fullon van) érdemes a terhelést átlagos alá venni, hogy a sima edzés hatékonyabb legyen? Esetleg "elfelejtheti" a csapat a taktikát ebben az esetben?
Előszezonban érdemes a játékosoknak külön erőnléti edzést tartani, vagy hagyhatom abban az edzéstípusban őket amiben a szezon többi részén vannak?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Lancelot1983
Hazaértem, akkor megnézem. Mert rémlik egy ilyen "lap". De akkor is szemétség a játék részéről, ugyanis logikusabb lett volna, ha a szezon tétmeccseit követően vágja be a durcát. Mert oké, hogy vége a bajnokságnak, de ott egy BL döntő és még utána egy Magyar Kupa döntő. Ráadásul a többi csapattag is bedurcázik. :/
korbin555
Mostantól gyakrabban fogom nézni. De általában ha nagyobb csapathoz mennének, mindig a jól bevált szöveget mondom: ez egy ígéretes, fiatal csapat. Nagy ambíciókkal, ami sokra hivatott. Ha a jövőt tekinti figyelembe, akkor velünk sokkal jobban jár, mint ha most egy nagy csapathoz elmenne. Ezt nagyon elegánsan be is kajálják. De lehet hogy most valami félrement az ígéret tételekor.
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
A kollektív felháborodásnak pedig oka van. Ha becsaptál egy nagy tekintélyű, vagy kulcsjátékost, akkor ilyenek bizony megtörténnek. És túl a pocsék morálon, akik eddig kedveltek, már nem kedvelnek többé. Aki meg nem kedvel, egyből ugrik az első érdeklődésre, pedig egyébként meg sem fordult volna a fejében elmenni. Szóval egyéb kellemetlenségeket is okozhat a be nem tartott ígéret. A morál viszonylag gyorsan helyreállhat, de a kapcsolatokat nem nulláról, hanem mínuszról kell újra felépíteni.
Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.11.25. 10:44:50
Az a gyanús, ami nem gyanús!
Amúgy lejátszottam még hajnali 1kor a meccset. De ilyet még nem tapasztaltam, mióta FM-ezek 😄 Este gyorsan dobok fel képeket.
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Utoljára szerkesztette: egyvandor, 2016.11.24. 16:17:54
Ünal marad még egy szezont kölcsönben, de a City már fejőstehénnek néz. A teljes bérét fizetnem kell. Még jó, hogy nem 50k a fizetése. Megtörtént az első igazolásom is, ami pénzembe is került. A Lipcséből jött egy listás török védő, 2 milláért. És szép lassan eltűnik a selejt végre. Több használhatatlan, tartalékban lévő fiatal török szerződése lejárt. 4-5 még maradt, ők jövőre tűnnek el.
Ennyi volt. Amíg nem 100% a nemzetközi kupaindulás, nem lesz drasztikus változtatás.
A személyzetnek is megvannak a tulajdonságaik. Ha alacsony az ambíciója, magas a controversy és az interference, azzal nehéz jól kijönni. Nem csak játékos lehet szar a szakmájában, hanem vezető is. Tele a játék rém alacsony értékű, ambíció nélküli klubvezetőkkel. Ezeknek a fejlesztés akkor is fáj, ha 500 milla hever a kasszában. Mottójuk, hogy minden jó úgy, ahogy van, semmi szükség építkezni. Segítség helyett csak akadályozzák a menedzsert és a klubot a fejlődésben.
Aztán meguntam, hogy se kapusedzőm, se asszisztensem, se orvos, úgyhogy inkább eljöttem. Hosszú-hosszú (7-8 hónap) várakozás után, és sok-sok sikertelen interjú után (Videoton, DVSC, Ferencváros, Gyirmót, Békéscsaba, volt egy izlandi feljutó is, meg volt még pár csapat, főleg magyarok).
Aztán július 30.-án épp a Sparban voltam, előttem állt a kasszánál Deschamps, és hátrafordult (bocsánat a meséért, máshogy nem tudom elképzelni, annyira spontán jött az ajánlat):
-Hé haver, nem akarsz francia U-21 menedzser lenni?
-De.
Úgyhogy elég gyorsan a franciáknál találtam magam, ahhoz képest, hogy az interjúztatástól a tényleges munkába állásig mennyi idő szokott eltelni, itt még interjú se volt, csak kb. ez a párbeszéd. 😄
Az U-21-es csapat a 2019-es EB selejtező D csoportjában szerepel a Franciaország - Dánia - Magyarország - Wales - Koszovó - Málta hatosfogatban, eddig 3 meccsen 9 pont, 11 lőtt, 0 kapott góllal:
Koszovó 0-5 Franciaország
Francia 2-0 Dánia
Málta 0-4 Franciaország
A magyarok is hasonlóan állnak 3 meccs alatt 9 ponttal, velük játszunk legközelebb.
De egyáltalán nem ciki lemondani, nem egy klubból áll a világ. Ha úgy érzed, hogy akadályoz a tulaj a munkádban, lemondasz és kész. De ha szegény csapatnál kezdesz, ott ezeket be kell kalkulálni. És el is lehet fogadni, ha tényleg nincs egy vas sem.
Ha van pénz és akkor is akadékoskodik, az más kérdés. Kivonhatod a kardot a tulaj ellen, de benne van, hogy alulmaradsz. Át kell gondolni, megéri-e a kockázatot. Mennyire szeretnél maradni, legfőképpen. Pár (sikeres) év után lehet követelőzni is akár, de az elején jó eséllyel lapátra kerülsz.
Schwechlen szerződése lejár, és nem kap újat. Egy gyengébb csapatban még elfocizhatna ebben a ligában is, de én légióst sokkal jobbat is tudok hozni. Ha török lenne, 1-2 szezonra megtartanám tartaléknak. De nem török.
Francia középső védőd milyen volt ebben a szezonban? Megtartod?
1. Kell neki a 71-es mez. (legyen vele boldog)
2. Intenzív nyelvtanfolyamra akar járni. (eleve megkapná)
3. Ígérjem meg, hogy DFB-t fog játszani. (3 posztot tud)
4. Ígérjem meg, hogy jobb edzőket hozok. (3 csillag mindenhol megvan)
5. Ígérjem meg, hogy erősítem a középpályát. (???)
6. Fogadjam el, hogy a klub neki csak ugródeszka. (lenne értelme, de nem az ő esetében)
Talpraesett egy srác, nem akar mindjárt az asszisztensem lenni? A scout szerint a rotációnál többre sosem vinné, de egyébként nem lehet egy hülye gyerek. Mindjárt el is árulhatná, hol találok 4-5 csillagos edzőket, akik szóba is állnak velem, és nem kérnek 4x annyi fizetést, mint amennyit adhatok.
A Besiktas pedig tavaly 7. volt, most meg bajnok lett. Ezt jó tudni. Talán utánuk tudom csinálni. <#smile>#smile>
Én pont tegnap este selejteztem EL-be a kis dán csapatommal: RB Salzburg pipa, Grasshoppers pipa, jön még egy Malmö FF, valamiért tőlük tartok a legjobban.
2. szezon.
9 forduló után 6 zakó, utolsó előtti hely. Tragikus. Aztán összeszedtük magunkat, de az utolsó másfél hónapot kivéve nem nagyon tetszett amit láttam. A pocsék védelem húzott vissza bennünket, a majdnem 50 beszedett gól kész katasztrófa. Elöl szerencsére rendben voltunk, holtversenyben a Galatával a legtöbb gólt rúgtuk. A kupában belopóztunk a döntőbe, de a bajnokságban vergődő Fener lazán elintézett bennünket. A főnökség részéről a szezon persze sikeres volt, én jobbra számítottam a 7. helynél. Elégedetlen azért nem vagyok, de az a kezdés...
A legmagasabb bajnoki átlagot Segbefia hozta, Ünal pedig 19 góllal 2. lett a góllövőlistán. (Mondtam én, hogy tud gólt rúgni.) Megpróbálom itt tartani még egy szezont, de a fő feladat a hátsó fertály gatyába rázása lesz. Ennyi gólt egyszerűen nem lehet kapni. Néhány ember menni fog, amire pedig égető szükségem van, az egy jó CD, és egy még jobb DM. Kiszemeltek vannak.
A kasszára öröm ránézni. Minden győzelemért jár 420k, döntetlen 210k. Súlyos milliókat lehet összefocizni szezon közben. + 1M a kupadöntő + 1M a 7. hely. A klub értéke jelenleg 20,5M, az új büdzsé pedig: 180k bérkeret, és 12,7M igazolásra. Volt, mert átvariáltam: 300k bérkeret, 6M igazolási pénz. A junior coaching fejlesztését pedig némi unszolásra elfogadták. A főnöknek nem tetszik, hogy zsarolja az alkalmazottja, nekem meg nem nem tetszik, hogy szűk látókörű ember a főnököm. Ennyiben maradtunk.
A nagyobb stadionba máris kezd visszatérni a nép. 632 bérletes, 8119 átlagnézőszám, 77% kihasználtság, 3 telt ház. Hogy ki volt a 3 nézőmágnes, lehet találgatni.
Következő szezonra becéloztam az EL induló helyet, amitől az összes gyáva nyúl halálra rémült. Hát még ha tudnák, hogy a dobogó az egyedül elfogadható. De nem kell mindent tudniuk, csak jól kell focizniuk.

Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.11.23. 15:25:20
Az a gyanús, ami nem gyanús!

@OMfan: Ettől komplettebbet nem tudok, max 3-4 óra végignyálazni 😊
Utoljára az FM11-12-vel játszottam aktívan, most viszont egy konfigcsere után egyből beruháztam a 17-re. A problémám viszont az lenne, hogy egyáltalán nem tudok jó taktikát csinálni, hiába próbálkozok mindennel, teljesen más a régiekhez képest. Nem tudnátok valami taktikai leírást, útmutatót linkelni (ami ki van téve fejlécbe az FM09-hez van 😄). Egyébként egy Klopp féle 433-as agresszív presszinggel operáló taktikát szeretnék összerakni, de a játékosaim csak fejvesztve rohangálnak, gyűjtenek egy csomó lapot, és b.szakodnak a kapu előtt. Egyébként a Marseille-el próbálkoztam, illetve a Poollal, a játékosanyag mindkét csapatnál passzolna a taktikához.
Előre is köszi!
Allez L\'OM