Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
vezetek 0:1re, irányítjuk is a meccset szépen elkezdek pihentetni kihasználom mind a három cserét--> már már szokásos sérülés rögtön jön mikor nem lehet már visszavonni a cseréket, de ezt már megszoktam mert minden második meccsen eljátssza. DE rá 5 percre lerúg még 2 embert... 3s emberhátrány és a slussz poén 90+1 11s és 1:1 a meccs vége. I LOVE 14.3 <3
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A tavalyi mérsékelt siker után, végül öt év alatt ötödosztályból sikerült a Premier League-be juttatni a The Minstermen-t. Nagyjából ezek voltak a célok az elsõ öt évre, ezzel teljesen elégedett vagyok. A pénzügyi helyzettel, az ifikkel és a facilitiessel pedig egyáltalán nem vagyok elégedett. Ennek ellenére a következõ öt évre az a cél, hogy PRL és BL gyõztes csapatot építsek a York-ból.
A feltételek tehát adottak voltak. Miután feljutottunk PRL-be a vezetõség úgy döntött, hogy bõvíti a stadiont 12500 férõhelyesre. Tette mindezt akkor amikor zérón volt az egyenlegünk, ezzel 8 milliós adósságba taszították a klubot a nyári átigazolási idõszak kezdete elõtt. Gondoltam, akkor ez ennyi volt. Ám szerencsére a vezetõség nem törõdött a minuszokkal adtak 8M eurót igazolni és 800k fizetési keretet. Ráadásul átköltöztünk az Elland Road-ra a rivális Leeds otthonába, amíg a felcsúti stadion munkálatai folytak.
Tehát mondhatni ideális körülmények között kezdtük újfent a szezont. Az átigazolási szezon nem igazán hozott nagy áttörést, hiszen a transzfer keretet fizetésekbe forgattam nagyrészt, és kevés szabadon igazolható, értelmes játékos volt. Azért sikerült De Bruyne-t a Stokeból, Ujkanit, Andreas Wolf-ot (óriási hiba), Lescott a City után jött, Tolga Cigerci pedig a Wolfsburgból ha jól emlékszem. Emelett szükségem volt egy igazán jó csatárra ezért végre sikerült hoznom dél-amerikait, Peruból érkezett Guevara, akinek nagyon jó statjai de semmi tapasztalata nem volt (20 éves).
Elkezdõdött a szezon, bele is futottunk a késbe rögtön az elsõ 10 meccsen csak kapkodtuk a fejünket, ráadásul De Bruyne fél évre kidõlt. Guevara pedig semmit nem mutatott ezért újból körülnéztem a szabadok között. És ott volt a srác! Az öreg róka, a 35 éves Zlatan Ibrahimovic szívesen jött hozzánk, illetve a kapuba is igazoltam a kameruni válogatott Carlos Kameni volt szabadon, miután az OM-nél lejárt a szerzõdése. Hozzácsaptam még egy svéd tehetséget Emil Falk-ot és készen is álltunk, hogy összekapjuk magunkat.
Mivel az igazolásokkal és a taktikával nagyon melléfogtam, valahogy be kellett húznunk a féket a lejtõn. Ezért rafináltan lemásoltam a City és a United taktikáját, és 4-2-3-1-ben kezdtem el játszani 3 középsõ tkp-val.
Az túlzás állítani, hogy megváltottuk a világot, de sikerült egy elég jó szériát összehozni, aminek köszönhetõen 10. helyen álltunk januárban. A Ligakupából már rég kiestem, az FA kupából pedig a Liverpool ejtett ki a nyolcaddöntõben. Mindenesetre élt a remény, hogy egy jobb helyezést is megcsípunk a PRL-ben ezért teljesen arra koncentráltam.
Amikor már úgy tûnt jól mennek a dolgok, a gép közbeszólt, és folyamatosan kidõltek a kulcsjátékosaim, fõként a védelembõl, ami eddig se muzsikált túl szépen, ezek után pedig botrányos volt a védekezésünk. A tavaszi szezonban 14 meccses nyeretlenségi szériám volt, és a végén éppen hogy tudtam szépíteni a sorsolásnak köszönhetõen, 14. helyen álltunk. Az utolsó fordulóban a Tottenham-et fogadtuk, kikaptunk, a két mögöttünk lévõ csapat nyert, ezzel visszacsúsztunk a 17. helyre ahol éppen hogy elkerültük a kiesést... Nem tartottam team talk-ot se, úgyis elzavarom a játékosok nagyrészét.
Felemás érzéseim vannak, egyrészt kár, hogy a védelmünk bénázásának, illetve a csatárok befejezésének köszönhetõen elúsztak a meccsek, mert jók lettünk volna egy 10. helyre minimum. Másrészt teljesen mindegy hogy 10. vagy 17., összehasonlításképp:
Szinte minden szempontból mi voltunk a leggyengébb csapat, hiába volt pár öregedõ név, nem sokat segített (Zlatan 6 gólt rúgott 20 meccsen). Aki kifejezetten nagy fogás volt az Carlos Kameni, szegénynek volt is dolga rendesen, de állta a sarat:
A probléma az, hogy én sem voltam teljesen tisztában a csapat összeállításában, nem voltak igazán húzóemberek, akik köré építhettem a dolgokat, ezért a következõ idényben drasztikus változás lesz. Szerencsére a játékosok szerzõdései lejárnak, ezért nem hosszabítottam senkivel, kivéve James Bonart, õ már 21 évesen jobban játszott mint sok rutinos társa. Szerencsére pénzügyileg rendbe jöttünk, ezért az új szezonban nagyok lesznek az elvárások!
Ezt a szezont túlélõ üzemmódban nyomtam, de a következõben már minimum az EL hely elérése a cél! Köszönöm, ha elolvastad.
ez csúnya, hazai csapatot 16. helyre, vendéget 1. helyre várják, normál valósághû szimulálásra vannak állítva a meccsek 😊 (egyik csapattal sem én vagyok)
-Aston Villa: átlagos utánpótlás, kevés pénz, de nem rossz keret egy két brittel
-Newcastle: átlagos utánpótlás, könnyû pénz eladásokból, 3 közül a legjobb keret de irtó kevés brit játékos
-West Ham: kimagasló utánpótlás, kevés pénz, 3 közül a legrosszabb keret.
A 4-1-2-1-2-es taktika felrajzolása után a 2 szélsõm tette fel a kezét, hogy nem találják a posztjukat. Egy gyors beszélgetés keretében elmondtam, hogy új posztot kell megszokniuk ha maradni szeretnének.Senki felett nem akartam pálcát törni,de egy rutinos "perem" emberemet eladtam alacsonyabb osztályba, hogy ami még van a pályafutásából azt a pályán tudja tölteni és ne a lelátón.Az egyik szélsõmet elengedtem kölcsönbe, mert éreztem, hogy nem akar megfelelni, de a másikban láttam potenciált egész addig, míg edzéseket nem kezdett el lógni..Ezt tapasztalva máris leküldtem a tartlékok közé és nem engedtem még edzeni se, mert nem kell a csapatba egy primadonna, aki csak akkor jön edzeni ha kedve szottyan..Ez az állapot januárig tartott és máris ingyen elengedtem...Az igazolások terén a szezon elején csak egy csatárt hoztam, mert nagyon szûken voltunk azon a poszton, de a szezon végén el is engedtem a 21/5-s mutató nem indokolta, hogy kapjon még egy idényt. A bajnokság elindult, de nem éppen úgy, ahogy elterveztem 4-5 hely (Stirling,Clyde) nagyon megindult és volt már 7 pont is az elsõtõl a hátrányom.Ezt tapasztalva hoztam egy Celtic nevelésû ingyen igazolható Timothy Mjallby nevezetû fiatal srácot és a tél elején beajánlották David Luongo-t, aki a Livingston profija volt 20/9 gólt. Ez egy nagyon jó húzás volt, mert a késõbbi gólkirállyal Darren Lavery-el (36/27) nagyon jó párost alkottak és elkezdtek jönni a gólok.Sajnos a 14-es év elején jöttek a sérülések, így a Rangerstõl egy csatárt és a Cowdenbeath-tõl 2 játékos jött kölcsönbe egy csatár és egy középpályás...A csatárok nem sok sót ettek meg, de a középpályásom is csak vésztartalék lett...A csapat ráérzett a taktikára és jöttek az eredmények is. A végére a Stirling és a Clyde is leeresztett, de az East Stirligshire nagyon megindult és egy 5-st zúzott az arcomba hazai pályán és a futottak még helyezést elérõ Anan is elkalapált. Ezek után 2 posztot váltottam és hosszú labdákkal sikerült az tekintélyünket helyre pakolni, mert a Peterhead 5-1,Stirilng 4-2,Albion Rovers 6-1-es verésével 4 fordulóval a vége elõtt behúztuk az aranyérmet.
A kupákról pár szó:
A Challenge Cup 3.fordulóban idegenben hosszabbítás után vert el 2-1-re az Ayr (3.ligás).
A League Cup 1 kanyar hazain a Dumbarton (2.ligás) 2-3.
A Scottish Cup 4.kanyar hazain tv-s meccsen a St. Johnstone (1.ligás) 2-3 jelentette a végállomást.
Irány a 3.liga és mindenkinek sok gólt és gyõzelmet 😊
Tervem: - Frankfurt (idegenben X, otthon GY), - Spartak Moskva (idegenben vereség belefér, otthon X), - FC RB Salzburg (id. és otthon is GY). Akárhogy számolom, ez 11 pont lenne. Az már elvileg továbbjutás. Érkezett legutóbb aug. végén 975.000 €-ért az amerikai Terrence Boyd (csatár), bár eddig nem vált hasznunkra... Reménykedjünk a szebb folytatásban!😊
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Az FM14 nincs Magyarosítás?
Talán van még ilyen meglepetés születésnapkor is, de azzal még nem találkoztam.
Köszi zyndar, tolom tovább amíg csak bírom! Megírom majd, hogy sikeredett a 17. szezon fináléja.
FORzA PALeRMO
Elsõ években egy olyan csapatot akartam létrehozni amire hosszú évekig alapozhatok. Sikerült is fõleg olaszokból összerakni a csapat gerincét, amit igyekeztem fiatal játékosokkal kiegészíteni. Akik ha beértek mehettek Isten hírével...természetesen több milliós haszonnal. Így lett egy akkora tõkém, hogy már nagyobb nevû playerek se tudtak ellenállni nagy összegû aláírás összegeknek.
Persze voltak mellényúlások is..az egyik legnagyobb, hogy egy Dave Devos nevû csatárért 17m €-t adtam...1 évvel késõbb 7,5m-ért ment az Udinesehez, ahol kétszer lett gólkirály...
4-5. évben sikerült megnyernem a bajnokságot, 1-szer az Olasz Kupát. Nemzetközi téren eddig 1 UEFA gyõzelmet tudtam összehozni.
10 éven át szélsõk nélkül játszottam, technikás TKP-kal, 4-3-2-1 vagy 4-3-1-2 felállásokban. Aztán olyan szélsõket adott az utánpótlás, hogy úgy gondoltam megpróbálom a szélsõkre építeni a taktikát. És itt jött az áttörés, a 4-2-3-1-gyel megtáltosodott a csapat.
Perpillanat 9 ponttal vezetem a bajnokságot, döntõt játszok a Kupában és a BL-ben is.
Hosszú karrier, de nem tudok megválni szeretett csapatomtól...nem tudom mi fog motiválni ha sikerül tripláznom. Az maga lenne a paradicsom!!!
FORzA PALeRMO
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
FORzA PALeRMO
Valamint ez okozhat bugot vagy bármi egyebet? elõre is kösz
Utólag saját manager képet lehet betenni? Ha igen, hogyan?
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Az életben az jó játékos, aki a rossz leosztást is jól játsza meg!
Nálam nehezen indult a szezon a Yorkkal, kicsit torkunkon akadt a premier league, de féltávnál 10.-ek vagyunk, úgyhogy bizakodok.