Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GENERAL
- Enabled PS Vita Cross-Save functionality
STABILITY
- Fixed rare crash when adding player to transfer target/development list
- Fixed rare crash on continue
- Fixed examples of pre-14.3.0 saves failing due to French discipline rule change
EDITOR
- Fixed edited teams being extracted into wrong division
- Fixed edited names not saving correctly
TRANSFERS
- Fixed rare cases of future transfer join dates reverting to year 1900
- Improved player interest AI after declaring interest
www.smart-bus.hu
Feljutásért ígérve kaptam egy kevés pénzt meg akit eltudtam adni nem britet azt eladtam bár sokat nem láttam belõle mivel csak 10%kát kapom meg az eladásoknak. Klub számla nem áll rosszul (17m font) de semmit nem teljesítettek a kéréseimbõl mivel havi több mint 1,2m fontot törlesztünk 2020+ig, így nem is csodálkozok h nem egy karrierbe 3.-4. vonalba süllyedt a klub. Abban bízok h egy esetleges jobb eredmények fényében talán hamarabb lesz vezetõség váltás és anyagilag erõsebb vezetõség jön mert a hitel nagy része a tulajdonos hitele.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Közben már nagyban pörög a bajnokság, idáig egészen kíválóan szerepelünk, 13 forduló után 6 gyõzelem, 6 vereség, 1 döntetlen, 19 pontunk van. Úgy számoltam, hogy kb. 40 kell a biztos bentmaradáshoz, a fele már majdnem megvan.
Év elején kaptam 18 milát igazolni, úgy, hogy mínuszban voltam, kicsit átcsoportosítottam a fizetésekre, így tudtam szabadon igazolható játékosokat idehozni. Sajnos fizetésben max. 35 ezerig tudtam elmenni, így hiába jöttek volna nagyobb nevû játékosok is, nem tudtam velük megegyezni.
Érkezett Fabianski, aki remekül bevált, Fausto Rossi, Rosicky, Paul Ince, Anthony Annan, mind ingyen. 5 miláért pedig Foggen, hirtelen nem jut eszembe a neve:)
Este folyt. köv.
Nos, ismét jelentkezem, az Arsenalos mentést félretettem, és új karriert kezdtem.
A választott csapat pedig nem lett más, mint az Oroszlánok, azaz a Millwall FC.
Azt hiszem, a foci szerelmeseinek nem kell bemutatni a csapatot, nemzetközi szinten is elég híres csapatról van szó.
Ezt nem feltétlenül a kíváló szereplésüknek, hanem inkább a híres/hírhedt szurkolótáboruknak köszönhetõ, ami már pár
rendezõt és producert is megihletett.
A csapatot 1885-ben alapították és egészen a 2. világháborúig Angliában a 10 legnépszerûbb klub közé tartoztak.
Azonban a 2.világháború megváltoztatott mindent, a stadiont bombatámadás érte, Angila egyik legnagyobb klubjából az egyik legkisebb lett, hosszú és nehéz volt a talpraállás.
A negyedosztály alapítói lettek és hosszú évek alatt 1988-ban sikerült feljutniuk az elsõ osztályba. Elsõ élvonalbeli
idényükben 10. lettek, ez idáig a legjobb eredményük. A következõ évben kiestek, és jött az újabb hányattatás, kiestek a 3. osztályba is.
2004-ben bejutottak az Fa kupa döntõjébe, ahol ugyan vereséget szenvedtek, de indulhattak az Uefa kupában.
Történetük elsõ és egyetlen nemzetközi párharcát a Fradi ellen játszották, természetesen a szurkolói összecsapás sem
maradhatott el, és végül 4-2-es összesítéssel az FTC jutott tovább.
És akkor nézzük a jelent.
A Championshipben szerepelünk, itt vettem át a csapatot. Az elnökségnek nem voltak túl nagy elvárásai és a keretet elnézve
nekem sem, a media pedig egyenesen a 20. helyre várt minket, ennek ellenére egy középmezõnybeli helyezést tûztem ki célul, de titkon azért voltak
merészebb terveim.
Mivel pénz szinte semmi sem volt és fizetési keret sem sok, így esélyem sem volt pénzért igazolni, ingyen viszont sikerült behúzni pár jól csengõ nevû játékost.
A bajnokságot nagyszerûen kezdtük és minden várakozást felülmúlva szerepeltünk. Végig az élmezõnyben voltunk, és a hullámvölgyek is
elkerültek minket. Aztán jött a bolton elleni zakó és oda lett a jó formánk és a kiegyensúlyozott telejsítményünk is.
Az ellenfeleink viszont még rosszabb formát mutattak , így továbbra is az élbolyba sikerült maradnunk.
Közeledett a bajnoki hajrá és mi bírtuk a végét a legjobban. 2 fordulóval a vége elõtt sikerült nagyon kedvezõ
helyzetbe kerülnünk és egy idegenbeli gyõzelemmel a QPR ellen meglett a biztos feljutás.
Ráadásul még a bajnokságot is sikerült megnyernünk egy kis szerencsével.
Így 1990 után ismét az élvonalban fogunk szerepelni. A vezetõség gyakorlatilag nem talált jelzõket a teljesítményünkre, amin nem is csodálkozok:)
A játékosok közül Bentley, Woolford és Jackson emelkedett ki.
Szezonösszegzés
Pénzügyileg gyakorlatilag eladósodtunk, -5 millióban sikerült zárnunk, de ez mínusz a Premier Ligában gyorsan el fog tûnni valószínûleg.
Ami biztos, hogy jó pár játékostól meg kell hogy szabaduljak, van, akitõl nehéz lesz, de ez a keret a Premier Ligában édeskevés lesz.
Már javában a 2. szezonban vagyok egyébként, de bõvebb összefoglaló errõl majd késõbb:)
-Derby: liga szinten kiemelkedõ utánpótlás, erõs keret (legkönnyebb)
-Bolton: minimálisan rosszabb utánpótlás, erõs keret,de rengeteg tartózása van a klubnak (nehezebb)
-Crystal Palace: bár magasabb osztály mindenben rosszabb mint a másik kettõ, kivéve h késõbbiekben London nagy elõny lehet. (legnehezebb)
ezt szépen megálmodom és holnap indulhat a menet.
Egyébként 2008-ban,amikor a Cardiff City bejutott az angol FA Kupa döntõjébe,az UEFA ki akarta zárni a Walesi Kupa gyõztesét a nemzetközi kupából.Nem akarták megengedni,hogy két Walesi klub két különbözõ országból induljon kupagyõztes címen. Majdnem per lett belõle,mert a Walesi szövetség nem akarta elfogadni a döntést.Végül megszületett a megoldás.Az a hat Walesi klub(Cardiff,Swansea,Wrexham,Newport County,Merthyr Tydfil,Colwyn Bay),amelyik angol ligában játszik,többé nem indulhat a Walesi kupában.(Bár a Cardiff végül kikapott a Portsmouth-tól a döntõben.)A britek állandóan variálnak ezekkel a félig-meddig országokkal.Ha egyszer angol,mit keres Skóciában,ha meg Walesi,miért nem játszik a saját "országában"?Két hasonló helyzetben lévõ klubról tudok még,az FC Vaduz,és a San Marino Calcio.Õk a svájci és az olasz bajnokságban játszanak,és õk sem indulhatnak a saját országuk kupáiban.Bár lehet,hogy több ilyen is van.
Az AS Monaco helyzete más,mert a Monacói Hercegség nem tagja az UEFA-nak.Így az UEFA által elismert bajnokság nincs is a hercegségben.Az ASM pedig mindig csak francia ligákban játszott,és teljes jogú francia klubnak számít.A játékban is francia nemzetiségûnek van feltüntetve a klub,mert Monacói Hercegség az UEFA szerint nem létezik.
De érdekes feladatot választottál,keserítsd csak tovább a szoknyások életét.További sok sikert.
A 2. félidõben változtattam, a vége 3:5 lett nekik. Lehet, hogy a hiba bennem volt, mert óvatosságból 1 csatárral kezdtünk, nagyobb csapatok ellen általában így teszek. Persze, Anglia bajnokaként lehet, hogy neki kellene mennem mindenkinek hazai pályán, legközelebb ezt is kipróbálom.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Ez a Berwick Rangers a modern futball egyik kakukktojása.Angol klub létére különleges brit engedéllyel a skót negyedik osztályban játszik.Az egész világon is ritkaság ez,Európában az FC Vaduz jut eszembe,akik a svájci 2.ligában játszanak,de Liechtensteini klub.Egyébként azért kérték hogy skót ligában indulhassanak,mert a legtávolabbi angol meccsükre oda-vissza 1000 mérföldet kellett volna utazniuk.
A kérdésem arra vonatkozna,hogy ha elérsz egyszer egy kupainduló helyet,melyik ország zászlaja alatt indulsz a nemzetközi kupában?Mert az UEFA nem veszi figyelembe,hogy két szakszövetség megegyezett,hogy egy kisváros csapatának ne kelljen sokat utazgatnia.A valóságban biztosan nem engednék a skótok,hogy egy angol csapat miatt kevesebb csapatuk indulhasson.És az angolok sem tûrnék,hogy idegen ligából viszik el a kupainduló helyüket.De hogy lesz ez a játékban?Mert ahogy néztem,a liga alapján Skóciához tartoznak,nemzet alapján meg Angliához.A valóságban ez egy precedenst teremtõ kérdés,de az UEFA eddig nem foglalkozott egy sokadik ligás kis csapattal.Kíváncsi lennék,hogy az SI hogy oldja ki a Gordiuszi csomót.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Kérdés: te milyen múlttal kezdtél? Én most sunday leaggue footballer-t állítottam be egy francia 4. ligás csapathoz, belõttem egy majd 70 ezres adatbázist és a kezdéskor összesen egy kapus áll velem szóba, aki bármilyen formában erõsítést jelentene. Pedig még van valamennyi fizetési keret is szabadon.
Ehhez kapcsolódóan: a francia 1-4 osztályok játszhatóak a mentésemben, további 14 ország elsõ két osztályát view only módban tettem be. Ez elméletileg nem lassítja a játékot. Szokta valaki használni ezt az opciót? Mik a tapasztalatok? Még keveset pörgettem, de nem tûnik lassúnak.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Oldalad felhasználóneve, pl: [email protected]
És ott alatta be tudod állítani a jelszót.
A keretet nagyon nem akartartam váltani, de sajnos kénytelen voltam, mert a sérülések és a fiatalok beépítése az eredmény kárára mentek. A terveimben szerepelt, hogy 2 emberkét, akit az "akadémiám" termelt ki beépítem az elsõ csapatba. Ennek csak részben tudtam megfelelni, mert az anyagi lehetõségek kicsit megváltoztak, ezért az egyiket 10K + edzõmeccsért elengedtem a Bradfordba, mig a másik nagyon gyenge játéka miatt távozott a 2.ligás Hamiltonba 2,5K-ért.Ez se volt elég, ezért a sztenderd védõmet, aki nem akart új szerzõdést aláírni elengedtem 7,5K a Lutonba.
Az anyagi helyzetem a kupában szerencsére tudtam kicsit kozmetikázni. A Challenge kupában a 3.fordulóban a Rangers vert ki 121.percben kapott góllal 3-2-re, és a tavalyi bajnok Kilmarnock a 117.percben szerzett góllal múl felül 5-4-re a League Kupa 3.kanyarjában. A Skót kupa borzalmas lett, mert az elsõ akadályban elbotlottunk..
A bajnokságban jól kezdtünk az elsõ 6 meccsen 18 pontot gyüjtöttünk,de ekkor jöttek a sérülések és a következõ 6 meccsen csak 1 pontot szedtem össze...Jól mutatta a keretem szûkösségét, hogy középpályás játszott középsõ védõt...Ezek után hol jöttek a meccsek, de inkább mentek és a 6.helyen találtam magam.A taktikát picit megbabráltam és sikerült újra elindulni felfelé...A dobogó messze került tõlem, de a playoffra még volt esélyünk. Az utolsó 3meccsen elég volt már az egyetlen pont is, hogy a 4.helyet megtartsam a Dumbarton,Ayr csapatai elõtt és ebbõl mind a két csapattal találkoztam...Szerencsére már a Dumbarton-t elkalapáltuk egy 6-1-es meccsen így készülhettünk a playoffra... A playoff elsõ meccsén a 2.ligás Livingston csapatát hazai pályán 4-0-ra idegenben remek játékkal 6-0-ra poroltuk el, így a döntõben jöhetett a mumus Stenhousemuir csapata. Az elsõ meccsen 1-0 míg a visszavágón extra time után 3-3-al múltuk felül...Jöhet a 2.liga :) A legjobb emberem: Darren Lavery 39/26 gólt termelt és ismét nagyon bízom benne, hogy a cipõje tele lesz gólokkal :)
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Jött egy sima 3-0-ás siker, majd Ajax - Sparta.
Lehet, hogy lassan visszarakom a 13-at, az idei rész egyszerûen egy vicc.
Új szezon, de a bírók a régiek... Idegenben mûködõ taktikát meg még mindig nem találtam.
2023/2024
Idén már elég durva üzleteket kötöttem, mivel próbálom folyamatosan beépíteni a fiatal hollandokat, így a 2-3 éve, ingyen és apróért jött játékosokat adom el, elég nagy haszonnal. Top 4 transzfer, ebbõl 3 ebben a szezonban jött létre:
El Sayed.
Yeremin.
Rosmen.
Vieira.
A szezont egy újabb Holland Szuperkupával kezdtük. A Holland Kupában már a második meccsünkön kiestünk, hazai pályán a Zwolle ellen, elég nagy szégyen volt a meccs ránk nézve...
BL-csoportkör.
Elsõ körben a Celtic ellen jutottunk tovább(1-1, 2-0), majd jött a Bayern. Otthon hatalmas meglepetésre simán 3-0-ra vertük õket, utána kikaptunk az AZ ellen, akik ellen esélyünk sem volt idegenben. Próbáltam a Bayern ellen elõször egy kontra taktikát beállítani, mivel elég gyorsak a szélsõim. 2-0-ás Bayern vezetésnél már ultra defenzívre állítottam a csapatot, 3-0-nál már kínomban röhögtem. Egész meccsen 1 kapura lövést sikerült összehozni, kb ennyiszer is léptük át a félpályát. A vége elõtt nem sokkal Alaba kapásból beívelte, lecsúszott, a kapusom meg órisát lepkézve mellényúlt a labdának, és behullott a kapuba. 4-0, ki is estünk. Amúgy az elsõ 3 gólt mind úgy szerezték, hogy valahogy beküzdötték a labdát az ötösön belülre, és hiába játszottam gyakorlatilag 5-6 védõ típusú játékossal, mindig üresen hagytak 1-2 méterre egy játékost. <#gonosz3>#gonosz3>
A bajnokságban október végén 12 pont hátrányunk volt a listavezetõvel szemben, tavasz közepe felé viszont már mi álltunk az elsõ helyen. Utolsó elõtti fordulóban a PSV ellen jött a szokásos "úgyselõszgólt" meccs, így az utolsó forduló elõtt 3 csapat állt 69 ponttal, de jobb gólkülönbség miatt mi voltunk az elsõk. Mentünk idegenbe a Heerenveen ellen, egész meccsen változtattam a taktikát, végül a második félidõ közepén 10 perc alatt lõttünk kettõt, és a játékunk is jelentõsen feljavult. Majd a 83. és a 85. percben gólt lõttek a hazaiak, a védõk megint elképesztõen ügyesen fogták egymást, csak az ellenfelet nem. A másik 2 csapat behúzta a meccsét, így mi csak a harmadik helyen zártunk.
Tabella.
Idegenben 17 meccsbõl kemény 6-ot nyertünk meg. Továbbra sem tudok mit kezdeni ezzel, az alap taktika öngyilkosság, kontrázni meg megint csak eredménytelen, hiszen gólokat mindig csak 15-20 kapura lövésbõl szerzünk, abból a néhányból biztosan nem fogunk, amit a taktika eredményez.
Statok.
Gasanov.
Udrea.
Ajándék 11-es, nagy nehezen egyenlítünk, erre pár percre rá odaívelik a jobbhátvédemnek, aki a félpálya mögött áll kicsivel, körülötte senki, majd ahelyett, hogy átvenné, és megindulna elõre, visszafejeli(!) a labdát a saját térfelünk közepére, ahol ~15 méteres körzetben nincs senki, az ellenfél csatára meg rástartol a labdára, majd elhelyezi a kapus mellett. Nem érdekel, verjenek el, de ne így már, így annyira látszik, hogy csal...
Akkor nem adom el a srácot, hanem kicsit még fejlesztem, mondjuk az még érdekes, hogy egy nagyon kiesés ellen küzdõ klub Bueno-tól miért akar megszabadulni, nem keres túl sokat sem és nálam mondjuk kiválló elsõ számú csere lenne :)
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
DM csillagok
CM
profile
Ki akarom próbálni a 4-5-1 mindenki vonalban taktikát, és a srác, így CM-ként labdaszerzõként csak 1,5 csillagot tud, DM-ként meg 3,5 csillagot és ez óriási különbség, nem csak fél csillag különbségrõl van szó, mert akkor nem érdekelne.
De ha lenne egy képed a játékosodról,könnyebb lenne bármit mondani.A csillagokat osztogató emberedben sem feltétlenül bíznék meg.