Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Létezik olyan Németországban, hogy nincs U21-es csapatom, de az idõ haladtával kialakul egy amolyan amatõr csapatom?! Kb Dortmund 2 ilyenre gondolok..
Kicsit nehezebb a dolgom,mint amire számítottam.A bajnokságban a második helyen állunk,a kupából pedig az 5.körben már kiestünk.Bár a bajnokságban még minden esélyünk megvan a gyõzelemre,a kupából pedig a Debrecen ellen estünk ki,ami most még belefér.
Meccsek.
NB 1.
Kupameccsek.
Ami a pályán történik,azzal elégedett vagyok.Tavaszra maradt összesen 12 tétmeccsünk,be kell húzni a címet.
Viszont ami a hátteret,és az egzisztenciánkat illeti,a katasztrofális a megfelelõ jelzõ.Kezdve az anyagiakkal.Fél szezon alatt már 2,3M mínuszt "termeltünk".Finances.Ezzel nem foglalkozom,mert egyenlõre nem tudok mit tenni.Ez a csapat még nem elég jó egy esetleges BL csoportkörre,hogy extra pénzt hozzak.Ha eladom a legértékesebb játékosaimat,az a kevés pénz nem segít,viszont veszélybe kerülnek az esélyeink a bajnokságban.
De a gyalázatos háttér miatt eléggé felhúztam magam.Már odáig jutottunk,hogy egy fiatal srác azért utasított vissza,mert ilyen körülmények között nem hajlandó dolgozni.Tehát amikor a tulaj másodszor is elutasította a poor training facilities fejlesztését,a nyilvánossághoz fordultam.Miért jött ide,ha nem akar partner lenni a munkában?Természetesen egybõl hajlandó volt az együttmûködésre,de világosan jeleztem neki,hogy nem vagyok elégedett a hozzáállásával.Úgysem fog kirúgni, mert elõtte két héttel adott új szerzõdést.Ha megnyerjük az NB1-et,akkor meg már végképp nem mer velem szívózni.A média már így is nagy barátom,a szurkolók meg szeretnek.Azt nem várom,hogy tömjön pénzzel,de ha nem tudja biztosítani a megfelelõ feltételeket a klubnak,akkor nem leszünk jóban.Rázúdítom a nép haragját,aztán kiderül melyikünk húzza tovább.
Tehát most egyszerre folyik a training,és a youth facilities fejlesztése.De itt meg az SI idegesít,mert a youth facilities-nek már egy éve kész kellene lennie,de már másodszor vált át újra tervezési állapotra,mikor éppen kész lenne.
Szóval nem túl fényes a jelenlegi helyzet,de legalább a csapat jól teljesít.A szünetben még átgondolom,hogy érdemes-e hoznom erõsítést.Pénzem nincs,de van még 17k fizetési keretem.Ez az egy,amivel így is jól állok.
Folyt.köv...
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Mi meg a BL csoportkörben 3 gyõzelem után 3-szor kikaptunk, így csak az EL-be mehetünk...
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Gutsev.
Melinte.
Proshin.
Lesjak.
Zajc.
Yero.
Baj esetére hoztam még három magyart vésztartaléknak.Játszani persze csak akkor fognak,ha valami járvány tör ki:
Horváth.Fodor.Nagy.
Csak két felkészülési meccset tudtam lekötni,mert nagyon nehezen állt össze a keret.Tucatszám hajtottak el a kiszemelt emberek,még olyanok is,akik csak tartalékok lehettek volna.Ez van,a liga és a klub reputációja is a béka segge alatt van.
Menet közben lejárt néhány staff szerzõdése is,akié nem,azt meg kirúgtam.Most végre van fitness coach,és egy kivételével elértem a 3 csillagos edzést.Az egy kivétel a ball controll,mert Keresztúrit már nem tudtam megszabadulni.Beszólt a fõnök,hogy vegyek vissza,mert mínuszban vagyunk,többet nem fizet senkinek végkielégítést.Tehát a mázlista a szezon végéig megmenekült.A személyzet is most már végre nemzetközi. Bolgár az asszisztensem,de van horvát,szerb,ukrán,lengyel,cseh,és román staff is. Pontosan ezt is akartam.Egy rakás olyan játékos jelent meg hirtelen a keresõben, akikrõl különben fogalmam sem lett volna.Így sikerült nagy nehezen összeszednem ezt az egyébként nem nagy durranás,mégis az NB1 talán legerõsebb keretét.De a háromban biztos benne vagyunk.Az újak közül Zajc,és Proshin az,akiknek igen nagy jövõt jósol a staff.
Ezek után a még csak 80% körüli begyakorlással,kicsit félve küldtem ki õket a Debrecen elleni,idegenbeli szezonnyitóra.No comment.És ez a Debrecen lett 17 pont elõnnyel bajnok.A nálam pedig már megszokott taktika.Szóval nem hiszem,hogy problémák lesznek.Bár a keret szûk,de ha nem bajlódok sérültekkel,akkor meg kell nyernem az NB1-et.
Ami még fejtörést okozott,az anyagi helyzet.A fizetési keret 53k,és 37-et használok. Mégis,épphogy elkezdõdött a szezon,de máris 230k mínuszban vagyunk.Aztán úgy döntöttem,nem érdekel.Amit lehetett,megtettem.Nincs pénznyelõ ificsapatom,ifi edzõim sem.Addig nem is lesz,amíg nincsenek biztosítva hozzá a megfelelõ feltételek.A tartalékban is csak 4 eladhatatlan ember tengõdik,filléres fizetéssel. Ha fejlõdést akar látni,majd zsebbe nyúl az ukrán tulaj.
Innen folytatom,köszönöm a figyelmet.
Én az ideiben a full 5 star edzést még nem hoztam össze.A Haladásnál is négy kategóriában 5 volt,a többinél meg 4,5,de nem érdekelt.Az már úgyis világklasszis. Ha a 4,5 mindenhol megvan,elégedett vagyok.(De most a Vasasnál már a 2,5 is boldoggá tenne)
am nem tudom ha meglesz a 10 szezon mit kéne csinálni, többi mentés nem köt le (West Ham-Valencia-Barnet bár az csak próba volt h milyen a kis osztály)
Meccsek.
NB2.
Könnyû lett a vége,a 25.fordulóban már eldõlt minden.Az Ajka a szezon felénél még 1 pontra volt,de öt zakóval kezdték a tavasz,és végül még a feljutásról is lecsúsztak.Az egész fm-es pályafutásom egyik legnyugisabb szezonja volt.Még egy árva érdeklõdõ sem volt a játékosok után.Heti egy meccs,sérülés alig,a tavaszt gyakorlatilag 11 ember játszotta le,mégsem elégedetlenkedett senki.A nyáron hozott hat ember mind nagyon jól játszott,de a két csatár,és Kivuvu kiemelkedett a mezõnybõl.
Kivuvu.
Ovchynnikov.
Rajic.
Magyar Kupa.
Sajnos az elõdöntõben az akkor bombaformában lévõ Debrecen kivert bennünket (17 pont elõnnyel nyerték az NB1-et).
Jó szezon volt,úgy a 10.forduló környékén már azt is tudtam,hogy jól igazoltam. Ehhez a ligához bõven elég volt ennyi.Az egyetlen negatívum,hogy a teljes keret elégedetlen volt a fitness edzés minõségével(1,5 csillag).De mit tehetek,ha még külön kérésre sem engedtek hozni fitness trainert.Ez van,mindenki túlélte.
Az elõttünk álló átigazolási szezonnal kapcsolatban annyi biztos,hogy hat ember kivételével senkit nem tartok meg.Akit meg nem tudok eladni,az a tartalékban fog penészedni,amíg le nem jár a szerzõdése.Megint lenulláztam az átigazolási keretet, így van +49k a bérekre.Ez bõven elég arra,hogy olyan csapatot rakjak össze,amivel meg kell tudnom nyerni ezt a bohóc ligát.Nem kell nekem 22 játékos,elég 13-14 is, a többi úgyis csak akkor játszik,ha valaki kidõl.70000 ember között csak találok 7-8,az én céljaimnak megfelelõ játékost.Ez is kiderül majd,ha legközelebb jelentkezem.
Köszönöm.
Visszatértem FM2013-hoz a bugos és ultra könnyû FM2014 után:
3 karriert kezdtem. Guimaraes, Venezia, Falkirk. Mind a hármat más taktikával fogom játszani Guimaraes 4-2-3-1 deep, Falkirk (csak skótokkal) 4-1-3-2 (szélsõk nélkül) és Venezia klasszikus 4-4-2 mert az a taktika elég nehézkesen mûködik nálam FM2013-ban. Guimaraes karrierem elsõ szezonjának végére értem errõl lesz most egy kis összefoglaló:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Igazolások
Keret (játékosk 1 évvel idõsebbek, mert szezon végén készült a kép)
Liga Kupa
Kupa
Meccsek
Tabella
Tabella hazai
Tabella idegenbeli
Szezonösszegzés:
Keret:
Kapusok:
Douglas Jesus: 30 liga meccsen játszott 26 gólt kapott, 6,89-es átlag, megbízható kapus volt jövõre marad, hogy elsõ vagy második számú kapusként, az attól függ, hogy milyen kapust tudunk igazolni
Assis: 2 kupa meccsen védett csak, jövõre nem lesz az A keret tagja, ha eltudom adni, akkor jó, ha nem akkor a B csapatnál folytatja a köv. idényben utána meg ingyen igazolható lesz
Miguel Oliveira: nálunk nem, de az U21-es válogatottban 2 barátságos meccsen bemutatkozott, még nem tudom, hogy marad 3. számú esetleg elõrelép 2. számú kapussá vagy B csapatban folytatja, az elsõ lehetõségre van talán a legnagyobb esély pillanatnyilag
Védõk:
Jobboldali:
Alex: 23 liga meccs 6 kupa meccs 7,08-as teljesítmény, nem rossz, de úgy érzem sérülékeny is és a maximumot hozta ki magából jobb nem hiszem, hogy lesz 33 évesen fizetése is magas bár maradna kevesebbért is, de megpróbálok jobb és kevesebb fizetést kérõ játékost hozni
Joao Amorim: 8 liga meccsen 7,13 szerzõdése lejár, de szerintem hosszabbítani fogok vele és 2. számúként fog játszani terveim szerint jövõre is
Baloldali:
Asier Del Horno: 23 liga meccs és 6 kupa 7,12, hasonló a helyzet, mint a Alex-el, de benne még látok potenciált, fizetése szintén magas, még gondolkozok, hogy meghosszabbítsam-e
David Addy: 12 liga meccs 5-ször csereként 7,00 teljesítmény, jövõre is marad még azt nem tudom 1. vagy 2. számúként
Középsõ:
Freire: 30 liga meccs 7,17 meg 5 kupa meccs 7,48 nálam az év egyik meglepetésembere volt, viszonylag fiatalon kevés meccsel és nem olyan szuper értékekkel is nagyon jól megoldotta a feladatát, jövõre is marad egyértelmûen
Mouhammadou N’Diaye: 25 liga meccs 7,46, de hát egy Afrika-kupa gyõztestõl ez is a minimum, bár csak csere volt és nem játszott az Afrika-kupán, azért a gyõztes csapat tagjának mondhatja magát, alap, hogy jövõre is marad
Vitor Bastos: 2 liga meccse van 1 góllal és 2 kupa meccse 6,68 nagyon nem sikerült bizonyítania, jövõre eladás vagy B csapat
Paulo Oliveira: 2 kupa meccs jutott neki, B csapat jövõre vagy max 5-6. számú védõként jöhet szóba
Középpályások:
Jobboldali:
Ricardo: 27 liga 5 kupameccs 7,27 3 gól 9 gólpassz 5-ször a meccs legjobbja, nehezen lendült bele és bár lõhetne több gólt is, de 18-19 évesen ez nem rossz, U21-es válogatottban rendszeresen szerepelt, jövõre is 1. számú lesz
Marco Matias: 8 liga meccs 6-szor csereként meg 2 kupa meccs, 6,88 csak akkor marad, ha nem sikerül a helyére találnom valakit egyébként B csapat vagy eladás jöhet szóba
Baloldali:
Joao Ribeiro: 27 meccs 4 gól 4 gólpassz 7,03 illetve kupában nagyot alakított 6 meccs 3 gól 2-szer meccs legjobbja 7,6 az elején nagyon jól játszott, mikor mindenki más betlizett neki, akkor is ment a szezon végére sajnos elfáradt vagy kiismerték az ellenfelek, szerzõdése lejár és én úgy gondolom a posztjára vérfrissítés kell
Hernani: bajnokságban 4-szer jutott csereként szóhoz, eladás vagy B csapatban gondolkozok vele kapcsolatban
Középsõ (védekezõ):
Aldo Dusher: 14 meccs 7,49 nagyon jól játszott, de már 34 éves nagy a fizetése bár felébe is belemenne, de 4 hónapot volt sérült összesen tavaly és végül ez döntött, amellett, hogy ne hosszabbítsak nála szerzõdést
Issam El Adoua: 30 liga meccsen 7,21 meglepetésemre nem hívták be egész idény alatt a marokkói válogatottba, pedig szerintem ott lett volna a helye, mindegy azért örülök, hogy az Afrika-kupán nem volt ott, mert ha ott van, mi most nem valószínû, hogy EL-ben indulnánk😊
Sajnos idény közben csak olyan szerzõdés hosszabbításba ment bele, hogy 500e fontért kivásárolhatják, ha nem írom alá, akkor decemberben elvitték volna ingyen, így nyáron valószínû 500e fontért megy mert elõzõ nyáron is volt már kereslet érte iránta csak akkor a 425e fontos ajánlatokat elutasítottam
Siaka Bamba 9 liga meccset játszott, abból 4-t csereként beállva 7,20 jövõre is marad 3. vagy 4. számú
Leonel Olímpio: 18 liga meccs 4-szer csereként 7,36 nekem meglepetés volt a teljesítménye, marad jövõre is
Középsõ (támadó):
Jean Pierre Barrientos: neki is nehezen indult az év 30 liga meccs 9 gól 11 gólpassz 6-szor meccs embere 7,44 a ligában, 3. helyezett a meccs emberei éves szavazáson, valamint 3. helyen végzett az év játékosa szavazáson, de az év csapatába nem került be, mert az év játékosa 1. és 2. helyezettje is a posztján játszik 😊
Az uruguayi válogatott még nem figyelt fel rá, pedig sem Gastón Ramirez sem Maurició Pereyra a Southampton illetve a Kasimpasa játékosai sem nyújtanak túl jó teljesítményt az uruguay-i válogatottban
André André: nagyon kevés lehetõséget kapott konkrétan 4 meccset ebbõl 3-t csereként kifejezte távozási szándékát idény közben, ha megfelelõ ajánlat lesz érte mehet, ha nem akkor még szerzõdés köti
Thiago Rodrigues: 2 meccs a kupában 2 gól 7,6 az elsõ meccsén csereként állt be és fantasztikusan játszott, B csapatban több lehetõsége lesz, és mivel a B csapat 1 ponttal de bent maradt a másodosztályban fejlõdhet ott
Támadók:
Hilal Soudani: õ a másik, akit nem tudom miért nem hívnak be az algériaiak, de jobb is, Afrika-kupán lett volna az nagyon megnehezítette volna a dolgom 27 liga meccs 13 gól 7,26 emellett még 4 kupa meccsen is lõtt 3 gólt, jövõre is marad elsõ számúként nagy valószínûséggel
David Soazo: 12 liga meccs abból 6 csereként 7 gól 7,34, elég hullámzó teljesítményt nyújtott volt, amikor fantasztikusan játszott volt, amikor nagyon rosszul, valószínû nem marad szerzõdése lejár, mondjuk, sokat nem kér, de azt hiszem jobb és fiatalabb csatár kell
Djordje Rakic: 12 liga meccs abból 11-szer csereként, így a 6,93 nem olyan rossz játszott csatárt, baloldali, jobboldali illetve középsõ középpályást is, amolyan jolly joker volt, fizetése nagyon magas egy szerb klubnak jó lenne elpasszolni.
Barrientos az év játékosa szavazáson a 3. lett, valamint a legtöbbször a mérkõzés legjobbja szavazáson is 3. lett, én a az év edzõje szavazáson 3. lettem a Pacos edzõje lett a 2. franc se tudja miért 😊
Érdekesség, hogy az év második legjobb játékosa és, aki egyben bekerült az év csapatába a kiesõ helyen végzõ Morierense csapatából került ki, mondjuk jogosan is mert durva statjai voltak.
Év játékosai
Barrientos
Egyéb érdekességek:
Németország: Dortmund bajnok, Bayern csak második utolsó fordulóban dõlt el minden, egyenlõ ponttal kezdtek a csapatok és Bayern gólkülönbsége sokkal jobb volt, de még a Dortmund Düsseldorfban nyert 1-2-re addig a Bayern Mainz ellen csak 1-1-t játszott Szalai rúgta a Mainz gólját😊
Görögország: Olympiakos csak 3. Aek csak 8.
Olaszország: Genoa 4. Udinese kiesett
Portugália: Sporting csak 5. Académica csont utolsó lett idén még az EL-ben indultak
Oroszország: Anji a bajnok 6. Szapartak 7. Dinamo
Spanyolország: 1. Valencia 9. Atletico Madrid
Svájc. Sion a bajnok Vanczák az év védõje
Ukrajna: 1. Dynamo, de csak az utolsó fordulóban elõzte be a Harkovot, Shaktar csak a 3.
BL döntõ: Barcelona- M. City 2-0
EL döntõ: CSKA- Atletico Madrid 3-1
Marítimo nagyon lehajrázott a végén utolsó fordulóban dõlt csak el, hogy nem 3. leszünk végén mi kaptunk egy gólt Sporting ellen, így 1-1 lett, Marítimo meg nyert Bragában 1-3-ra, ha õk is csak x-elnek, akkor mi vagyunk a 3. helyen mert egymás elleni jobb.
Keret elvileg átfog alakulni nagyon, de pénz megint nincs csak 5M font tartozás
és 56e font a fizetési keret, amit még kicsit túl is lépünk valamint igazolásra pénz nincs.
Érdekesség tovább, hogy itt a kemény szerelések beállításnál 47 sárgám lett és 5 pirosam ezzel messze legsportszerútlenebb lettem, addig FM2014-ben mindössze 10 sárgát kaptam azokat is mezlevételért 😊
Szerintem jövõre nem fogunk ennyire elõl végezni, bár média idén is 6. helyre várt volna minket. B csapat éppen, hogy bent maradt a 2. osztályban utolsó fordulóban minden rosszul alakult, de végül egy oylan csapat, aminek az x is elég lett volna kikapott ezzel bent maradtak.
Valamint kaptam 16 új ifit,de még ki sem csomagoltak,már el is búcsúztam az összestõl.Rossz helyre küldték õket,mert mi nem foglalkozunk mozgássérültek rehabilitációjával.
Komolyan mondom,már november végén tele volt az SI bug fóruma,hogy ez a rész el van b...va.Azóta kijött egy rakás update,és semmi.Elmehetnek a fenébe.
A jó öreg 4-1-3-2?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Meccsek.
Tabella.
A felkészülési meccseken rám ijesztett a nyúlbéla társaság,de aztán szépen helyrerázódtak.Ahogy az új igazolások megjöttek,összeszoktak,és a taktika begyakorlása is rendezõdött,már nem voltak nagy problémák.Az egy zakó is az én bûnöm,mert kísérletezgettem a falábúakkal(többet nem fogok).A 14.fordulóban álltunk az élre,és már ott is fogunk maradni.A tervem az volt,hogy télen még erõsítek egy kicsit,de nincs rá szükség.Megvárom a nyarat,mert ha feljutottunk, elõnyösebb pozícióból tárgyalhatok.Ide már csak olyan ember jön,aki az NB1-ben is megállja a helyét.
Magyar Kupa.
Erre megpróbáltam maximálisan odafigyelni,bár a Diósgyõr idegenbeli kiverése talán nem volt benne a pakliban.De ott vagyunk a negyeddöntõben,és remélem az elõdöntõben is ott leszünk.Könnyû ellenfelet kaptunk,ki kell használnunk.
A konklúzió pedig az,hogy sehol sem lennék a hat új ember nélkül.Az egy meccs, amin pihentek,világosan megmutatta.De azért hoztam õket,hogy segítsenek.Bajba már csak akkor kerülhetek,ha a sérülések közbeszólnak.Mert ilyen emberekkel, mint Gondor,vagy Petrók,pillanatok alatt a középmezõnyben találnám magam.És még van négy-öt töltelékember,akik csak a létszám miatt vannak itt.De szeretném,ha tavasszal is stabilak maradnánk,és akkor kényelmesen feljutunk.
Egyenlõre ezek voltak a hírek Angyalföldrõl.
Catania vs roma merda
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A kedves apukát meg az edzõvel együtt egy cellába kellene zárni valami sorozatgyilkossal.
Van egy másik dolog is: Vajon hány tehetség veszett már el a focinkból, mert az egyik gyereknek az apja tolja az edzõnek a zsebébe a pénzt?
Vajon a legjobbak kerülnek be a válogatottba akár az utánpótlás csapatokat lesem?Nem azok játszanak, akiket el akarnak adni külföldre és U19-es vagy bármilyen válogatottként el lehet adni jó pénzért?!
Azért elég szépen ráláttam a dolgokra, mert van olyan késõbb válogatott lett focista, aki csak azért játszott, mert az apuka intézte a sorsát...
Jó eséllyel külföldön nem ez van...
Mo.: Koman (Ural / orosz elsõosztály kölcsönben csere), Németh K. (holland kiesõjelöltnél) a többi második ligás vagy itthon van. Egyetlen említésre méltó Gulácsi a Salzburgban.
Ehhez képest kik voltak ott
Douglas Costa, Teixeira, Luiz Adriano (Shakhtar), Albertazzi (Verona) Ander (Athletic Bilbao), Parejo (Valencia), Holtby (tavaly Tottenham most Fulham), Ayew (Marseille), Pekhart (Nürnberg) stb stb... persze az nem azt jelenti hogy mindenki topligás azokból a válogatottakból, de lényegesen többet adtak mint mi. És ez a tendencia csak romlik szerintem.