Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lazán kéne olyan értéknek lennie mint egy Szerb,Olasz,Dán, stb nemzetnek..
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Elvitte a Lech 1M-ért 😄D
Lényeg hogy korbinnak teljesen igaza van, lehetsz akármekkora taktikus, ha 11-bõl 9 magyarod van a kezdõben akkor esélytelen, max ha visszatöltögeted és egy óra után generál valami hülyeséget a meccsmotor. Nekem mindig úgy tûnt hogy nem a taktikai beállításokon meg a match prep-en múlik a siker, hanem elsõsorban a játékosok minõségén.
Az angol karrierben, 4-4-2 standarden csináltam meg három osztálylépést zsinórban, mert az évente hozott játékosállomány mindig jobb volt mint a többi csapatnál. Azt is olvastam hogy játékosok nagyrésze mentálisan fejletlen alacsony osztályban, ezért nem is játszanak olyan hatékonyan különbözõ taktikákat, bár ez lehet csak legenda javítsatok ki ha tévedek.
Ovchynnikov.
Rajic.
Akhalaia.
Music.
Stepinski.
Kivuvu.
Ez utóbbi a legnagyobb fogás,meg is izzasztott a tárgyalásoknál.Végül nagy nehezen megegyeztünk.Ezzel máris van egy válogatott játékosom.
És ez lesz a taktika,a begykorlás most olyan 80% körül lehet.Ha nem lesz komoly sérülés,a képen látható 11 játssza le a szezont(télig biztosan).A többiek csak epizódszerepet fognak kapni.Hogy végül mi sül ki ebbõl,fogalmam sincs.A szezon elõtti médiajóslatokról csak annyit,hogy a toronymagas favorit ZTE már az elsõ fordulóban kikapott 4-0-ra Dunaújvárosban.
Az edzés persze még marad a régiben,nem hozhatok senkit.Az nagyon fáj,hogy nincs erõnléti edzõm.Két scout viszont érkezett,egy ukrán,és egy horvát.Persze egyik sem nagy szám.Egyenlõre ennyire futotta,be is telt a létszám.A téli szünetben majd jelentkezem.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Úgyhogy csináld meg magad,én maradok az idegenlégiónál.
2026/2027
Szezon elején úgy terveztem, hogy ez lesz az utolsó évem itt, de a szezon végén meggondoltam magam, és maradok mégis. A bajnokságot nagyrészt az asszisztensre bíztam(következõ szezonban már nem fogom), a BL-ben és a Kupában irányítottam én a csapatot szinte.
Klubrekordért (34 millió €😉, elhoztam a Real Madridból a holland válogatott kezdõ csatárát: Kuijpers.
Rajta kívül még egy holland CM jött cserének, 8.5-ért. A bevétel 56 millió volt, fõleg cseréket adtam el, akiket megint sajét nevelésûekkel pótoltam.
Eredevise.
Holland Szuperkupa.
Klub-VB.
Sorozatban a második gyõzelmünk.
Kupa.
A döntõben 3 pirosat is kaptunk, a vezetõ gólunkat kettõs emberhátrányban lõttük. A végén még tõlük is kiszórtak valakit.
Az Európai Szuperkupát 11-esekkel vesztettük el a Pool ellen.
Statok.
A klubegyenleg az új szezon elején már 233 millió, ebbõl mindet el is költhetném. Az elsõ keretben 15 holland van, ennek nagy része az akadémiáról jött fel.
ui: Gratula mindenkinek, és sok sikert az új kihívásokhoz. 😊
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Rajic.
Ovchynnikov.
AFCB 9. szezon
Ismét sikerült túl szárnyalni az eddigi teljesítményünket, bár a pont a rekord amit felállítottunk nem lett meg, de rúgott gólok számába nagy ugrás következett be. Az év csapatába nem kevesebb mint 8 játékost adtunk közte a komplett védelem kapussal együtt. Kupák: sikeresen behúztuk a második ligakupánkat egy tükör sima 6:0 gyõzelemmel. Sajnos az FA-be idén nem jött össze a címvédés, viszont a BL-t megint sikerült megnyerni bár voltak nehéz meccseink, kikaptunk az egyenes kiesés szakaszban idegenbe a Bayern és a Chelsea ellen is, de otthon hengereltünk AFCB 5:1 Bayern, AFCB 4:1 Chelsea vagy a AFCB 5:0 Celtic is bizonyítja, itt 9 játékost adtunk az év csapatába. Medinskyi,de Oca,Hamilton 3s valami eszméletlen szezont futott, csak õk rúgtak 110+ gólt. A háttér is alakul már, most lett kész a stadion bõvítés. Ja és persze a keret.
Gondoltam, lejátszok ma pár meccset, ez az elsõ: köcsög csaló szar játék
Talán lenyomok még egy meccset, aztán megint pár nap pihi lesz.
Gratula a Millwall csapat szerepléshez és sok sikert az Aachen csapatának is!!!
Elõször is grat mindenkinek, jól nyomjátok, Korbinnak meg kitartást, remélem sokáig eljutsz a Vasassal.
Most pedig következzen a 2. szezonom összefoglalója a Millwall-al.
A sikeres feljutás után hirtelen azt se tudtam, hogy mihez fogjak a klubnál. Túl sok mindenhez nem is tudtam hirtelen, mert sikerült 6 milliós minuszban zárni az évet. Ennek ellenére kaptam 15 milliót igazolni, ezt annak tudtam be, hogy kb. 60 milliót kaszírozunk a tv-s jogdíjakból, így a számításaim szerint a 2. szezont kb. 30-40 milliós pluszban fogjuk zárni. (Ez így is lett).
Az elvárások sem nekem, sem a vezetõségnek nem voltak túl magasak, benn kell maradni bármi áron. Úgy gondoltam, hogy egy komplett csapatot össze fogok vásárolni, mert a játékosaim az elsõ osztályhoz borzasztó gyengék voltak.
Ez nyilván nem sikerült, de azért sikerült pár jól csengõ nevû játékost leigazolni. Nézzük egyenként õket.
Annan jól bevált, sokat szerelt és darált a középpályán.
Fabianski nagy igazolás volt, remekül védett, az egyik legjobb játékosom lett.
Forren a védelembe jött, a klubikon Robinson mellé, õ is remek vétel volt.
Ince sajnos nem váltotta meg a világot, kevés jó meccse volt, és sokat is volt sérült.
Rossi volt a mélységi irányítom, jól mozgatta a csapatot, õ is a erõsségek közé tartozott.
Pepe cserének jött és annak be is vált, Rosicky nagy csalódás volt, folyamatos sérülések, ráadásul
Woolford ki is szorította, a legjobbak között is nagyszerû teljesítményt nyújtott.
Eboue csak fél évet volt nálam, de õ is remek igazolás volt.
És végül Cahill, õ nálunk kezdte a karrierjét gyakorlatilag, a szurkolók még mindig imádják, fontos gólokat
szerzett, és mintha elfelejtett volna öregedni.
A szezont két vereséggel kezdtük, ezután visszaálltam az alap taktikámra, támadás mindenki ellen,
egy mélységi irányítóval és egy box-to-box-al, a ball winning és kevésbé támadó taktika nem mûködött. Meg is táltosodtunk rendesen, folyamatosan a 10. hely környékén tudtunk maradni. A szezon elején azt gondoltam, hogy a kiesés elkerüléséért fogunk harcolni, de szerencsére nem így lett, már jóval a bajnokság vége elõtt bebiztosítottuk a bennmaradásunkat, így az utolsó 12 meccsre sikerült is teljesen leereszteni.
Azonban így is a 12. helyet tudtuk megszerezni, ami majdnem a klub történetének a legjobb helyezése.
A vezetõség elfogadta a fejlesztési terveket is, év végére sikerült 30 milliós pluszba kerülnünk, mindenki boldog és nagy az öröm, úgy néz ki, hogy sikerült egy stabil középcsapattá válnunk. Ez mondjuk a következõ szezonban fog eldõlni inkább.
Ami nem lesz könnyebb, mint az elõzõ mert rengetek játékosomnak le fog járni a szerzõdése, és nem
újítom meg szinte senkinek, mert nagyon sok fizetést kérnek, fõleg ahhoz képest, hogy mit tudnak.
A 3. szezonra szeretnék megint a középmezõnyben végezni, ennyi az elvárás is.
Ami még érdekes, hogy a nagycsapatok ellen (Man U, Pool, ARsenal, Chelsea, City) oda-vissza kikaptunk, esélyem se volt ellenük. Végül pár kép a végére.
Átigazolások
Csapatstat1
Csapatstat 2
Meccsek 1
Meccsek 2
Tabella
Clubs Finances.
Szóval, negyedik vonal, de idõvel célom a Bundesliga. 😄 Elsõ meccsem a Verl ellen 0-0 lett otthon, a felállásom egy 4-2DM-3-1, ahol a jobbszélsõ védekezõ és egy sorral hátrébb szerepel. A 2DM-ben az egyik pedig mélységi irányító, míg a másik labdaszerzõ. Nem tudom, hogy mûködnek majd együtt. Elõl a lesipuskás csatárom, mögötte a trequartistám, illetve egy balszélsõm.
A média szerint a 11. legjobb vagyok a - ha jól tudom - 19-es mezõnyben. Majd meglátjuk. 😊
"és az sem érdekel, ha majd 10 kicsi négerrel hozom rá a frászt a Tisztelt Futball Társadalomra"
Mészöly és Zombori ezt nem kedveli. 😄
Facilities.
A csodálatos keret.
És hárman a klub ikonikus figurái közül:
A fényes jövõ-Ferkó.
A megbízható jelen-Remili.
A dicsõ múlt-Ferenczi.(remélem ezt a szezont még kihúzza,és nem a pályán dobja fel a talpát.)
Az edzés a kis hazánkban már megszokott 1-1,5 csillagos,a személyzet mégis a kívánt létszám felett volt.Tehát már az elsõ nap ízelítõt kapott Angyalföld büszkesége egy kis simogató szellõ képében,a közelgõ tornádóból.A sajtótájékoztatóra már úgy érkeztem, hogy két staff,és hat,a futballistákra megtévesztésig hasonló embernek megköszöntem az eddigi odaadó,és felbecsülhetetlen munkáját.Menjenek inkább az önkormányzathoz segélyért,mert bármilyen hihetetlen,de itt ezentúl egy futballklub fog mûködni.Az áldozatok között volt bizonyos Görgényi,Matolcsi,Nagy Tamás,Menyhárt Attila nevû futball parodista is.Itt egyenlõre megálltam,mert valakiket azért pályára is kell majd küldenem.Úgy gondoltam,hogy a jelenlegi kerettel játszom,és ha rosszul alakulnak a dolgok,menet közben hozok egy-két free player-t.Bár ha jobban belegondolok,az nem fog menni,mert a fizetési keret elérte a térdmagasságú plafont.Akkor majd adok ifiszerzõdést néhány szürke srácnak.Ebben a ligában futballozni úgysem tud senki,jól ellesznek itt.A média a 10.helyre vár,de a vezetõség szerint boldogok lesznek,ha nem esünk ki.Annyira viszont már a ismerem a helyi viszonyokat,hogy innen kiesni elég nagy bravúr lenne.A liga favoritjai a ZTE és a Nyíregyháza,ezt majd még meglátjuk.
Mirõl is nem esett még szó?Ja igen,a pénzügyek.Erre kár a szót vesztegetni,mert ami nincs,arról értelmetlen beszélni.Azért van két szponzorunk,évi 306k értékben.Itt nem az lesz a kérdés,hogy mínuszban leszünk-e szezon végén,hanem hogy mennyivel.
Mivel most nem használok külsõ db-t,és nem barkácsoltam az editorral sem(A Libakupa eltüntetésén kívül),kicsit más lesz,mint a Haladás karrierem.Nem lesznek járókeret nélkül is sétálni tudó ifik,lesz viszont vastüdõ,és újraélesztõ felszerelés az orvosi szobában.Valamint az emelkedõ pénzdíjakat is hiányolni fogom.Nem is érdekel a saját utánpótlás.Teljes erõvel a scout rendszer kiépítésére koncentrálok,és az sem érdekel, ha majd 10 kicsi négerrel hozom rá a frászt a Tisztelt Futball Társadalomra.
Szóval még nem vagyok benne biztos,hogy most megõrültem,vagy ennyire unatkozom, de megkezdem itt a pályafutásomat.Azért ez mégiscsak egy hatszoros bajnok, négyszeres kupagyõztes klub,és egykor válogatott klasszisokat adtak az országnak. Megérdemlik,hogy a bajban segítse õket valaki.
A játék felfüggesztésének,tetszés szerinti idõben való befejezésének jogát fenntartom magamnak.(Ha esetleg holnap reggelre kigyógyulok pillanatnyi elmezavaromból.)
Egy apró kérdés mindenkihez. Valaki játszott már az angol 9. vagy lentebb lévõ ligával?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
De ugyanezzel a taktikával egy gyengécske csapat nem kis pofonokba futna bele. Ahányszor labdavesztés lenne a középpályán,annyiszor lenne baj belõle.A playmaker biztos nem szerezne vissza egy labdát sem.Az csak egy irányba lát szegény, elõre.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Shity