Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy igen hosszú poszttal jelentkezem most, aminek oka van:
http://bit.ly/QYR51j
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Ahogy mondtam korábban, az Aachen kispadjára fogok leülni, megpróbálom ezt a két év alatt, két osztályt zuhant gárdát felvinni a legfelsõbb osztályba. A baj az, hogy nemhogy rájátszás nincs a németeknél, hanem csak a gyõztes vívja ki a feljutás jogát, szóval iparkodni kell már mindjárt az elejétõl. Ami nekem nem jött össze, mert ahogy a meccseknél is látható, az elején eléggé adok-kapok jellegû találkozókat nyomtam, közben próbálgattam az edzéseken keresztül ráhatni a csapatra, meccsek közben belenyúlni a játék menetébe. Ez jött ki belõle. 😄
Sajnos két hetente dõltek ki a játékosaim, fõleg alapemberek, ez is nagyban hátráltatott. Igazolni nem tudtam, pláne pénz hiányában. Így annak is örültem, hogy a keret 3/4-ének meg tudtam újítani a jövõre lejáró szerzõdését. A fizetési keret már kezdéskor nullán volt, így pedig garantálva volt, hogy mínuszba fogok átcsapni, mert többet kértek az eddiginél a játékosaim.
Sokáig a "Taktika 2" volt a felállásunk, az elején ezt gondoltam a legjobbnak, kerethez is talán ez passzolt a leginkább. Jobb szélen azonban csak így tudtam megoldani, mert egyáltalán nincs a csapatomban támadó jobb szélsõm. A "Karácsonyfa" formációt csak barátságos meccsen alkalmaztam, ahol meg is bukott, így élesben már ki sem próbáltam. A Lotte elleni vereség után - és azért is, mert idõközben megsérült a bal szélsõ támadóm - újítani akartam, ekkor jutott eszembe az olasz fociban oly közkedvelt 3-5-2, 2 box to box-szal, és egy mélységi irányítóval. Eddig úgy néz ki bejön a húzás, bár biztos lesznek ezzel is nehéz meccseim, vereségek is befognak csúszni. Sokáig a Viktoria Köln volt az élen, de eléggé visszacsúsztak, amúgy is kiszámíthatatlan az eleje. Valószínûleg a többiek is fognak bukdácsolni még.
Majd jelentkezem év végén. 😊
Ahogy nézem még van sansz bajnokságra, de nem lesz könnyû 😊
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Más. Játszott már valaki alsóbb ligás német csapattal és véletlenül azt tapasztalta, hogy egyszerûen nem játszott német kupa meccseket? 64 csapattal indult az elsõ forduló, de én az Aachen-nel nem szerepeltem benne. Mondjuk a BuLi 2-bõl sem volt teljes létszám, csóró volt NDK-s Dynamo Dresdent szívatták meg így. 😄
Arsenal-Millwall, elsõ meccs
Millwall-Arsenal újrajátszás
Persze a 93. percben még nem volt vége a meccsnek, sikerült rámhozni a frászt, a víz levert😊
Óriási siker ez a klubnak és nekem is, ez talán az elsõ alkalom, hogy legyõztünk egy top csapatot.
Viszont van már egy japán és egy amerikai fiókcsapatom😊
Van egy olyan kiadási tétel, hogy non football cost, az mit jelent? Hogy lehet azt csökkenteni?
A nézõszám mennyi volt kezdetben? Hogy nõtt meg ennyire? Nekem az istennek sem akar, mindig 13-14 ezren vannak, max. rangadókon van telt ház.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
AFCB 10. szezon
Na sikerült befejezni a jubileumi szezont, ahol rekordok sorát döntögettük mint a bl-be mind a bajnokságba. A ligakupába és a FA kupát nem is vettük komolyan meg szerencsénk se volt szóval ezért egy kicsit szomorú vagyok. A bajnokságot ismét tükör simán nyertük hatalmas gól rekorddal, góllövõ lista elsõ 3 helyén és az értékelés elsõ 4 helyén is én játékosom áll. A BL-be igazán komoly akadály nélkül jutottunk döntõbe ahol viszonylag simán meg is védtük a címünket, itt is 48 góllal új rekordot tettünk az asztalra. A keret még mindig tud egy kicsit fejlõdni, és akkor a top játékosok: Carfora, De Oca, Hamilton, Medynskyi.
Swansea
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
A 2. szezonunkat kezdtük a Premier Ligában, ismét nem túl nagy reményekkel, de most már a kiesés elkerülésénél kicsit merészebb célokat határoztunk meg, és a középmezõnyben szeretnénk végezni.
Erre minden esélyünk meg is van, sikerült jó pár neves játékost kölcsönvennünk, vételi opcióval (Honda, Schieber, Umat Buluk, egy jobb oldali védõ, nem jut eszembe a neve), illetve leigazoltuk Hajrarovicot, és egy 17 éves román tehetséget, akiért sorba álltak a nagycsapatok, de minket választott. (Sajnos lesérült november környékén 3 hónapra).
Jelenleg február elején vagyok és a 8. helyen állok, de elõre már nem nagyon tudok lépni, visszafelé viszont annál inkább. Produkáltunk egy nagy gyõzelni sorozatot, aminek a Chelsea vetett véget (4-0 oda). Ami bosszantó, hogy nehezen tudjuk stabilizálni a jó formánkat, olyan vereségekbe futunk bele néha, hogy rossz nézni. A tök utolsó West Brom oda-vissza megvert pl.
A legnagyobb gondom mégis a pénzügyi helyzet. Sajnos a nézõszámunk a béka segge alatt van (kb. 15ezer átlagban), így pénz nem igazán jön be. Csak a tévés közvetítésekért kapunk értelmes összeget. Számításaim szerint ezzel az 500ezres fizukerettel év végére kb. 15 millió lesz a bevételünk. Így megint nem lesz pénz igazolni még jobb játékosokat, mert nem fogok tudni nekik fizetést adni.
Azt hiszem el kell kezdenem komolyan foglalkozni az emberkereskedelemmel, muszáj lesz eladnom egy pár játékosomat, akik stabil kezdõk és ingyen a helyükre hozni másokat. Más esélyt nem látok arra, hogy még feljebb lépjünk a tabellán.
Nemsokára vége a szezonnak, akkor majd képekkel is jelentkezem.
Grat mindenkinek az eredményekhez😊
Egy érdekesség feltûnt a német ligában: nem játszottam német kupát augusztusban. Ez fura most így.
Sima volt a bajnoki cím. Viszont a taktikát még év végére se sajátították el teljesen az amatõr fiaim.
Meccsek. Volt egy elég hosszú gyõzelmi szériám, ami megpecsételte a bajnoki cím sorsát. Jelenleg nincs egy fillér se a kasszában, nem is volt. Nincs fizetési keret. Amatõr a csapat, nem kapott fizut senki. Kíváncsi vagyok ez az NB2-re hogy módosul.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Úgy döntöttem rendkívül kemény fába vágom a fejszém, és rárobbantam a Csepel FC csapatára. A csapat a Csepel SC jogutódja, melyet 1912-ben alapítottak. Négyszeres magyar bajnok, elõször 1942-ben, majd 1943-ban, késõbb 1948-ban és 1959-ben hódíthatta el a magyar bajnoki serleget. Így a Csepel a magyar bajnokok örökranglistáján a hatodik helyet foglalja el. 2001-ben megszûntek létezni, majd a jogutód a Csepel FC lett, melyet 2006-ban alapítottak.
A csapat a Béke téri Stadionban játszik. A stadion állapota katasztrofális.
Állítólag 14.000 a befogadóképessége, jó vicc. A csapat az NB3 nyugati csoportjában szenved és full amatõr, nincs fizukeret, itt kérem mindenki ingyen dolgozik. Nincsen 25 m eurós szponzori gyorssegély ez a posványos magyar labdarúgás legalja..Lássuk mire jutok 😄.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De találtam még ilyet.Egy kicsit körülnéztem,és a Slovan Bratislava messze a leggazdagabb klub Kelet-Európában.Dél-Afrikai tulajdonosa van(és menedzsere), és 139M az értékük.1 éve meg talán 4 M-t ha értek.
De amúgy is gondolkodom rajta,hogy folytassam-e.Nem a pénz,hanem fõleg az unalmas hazai meccsek miatt.Ebben az évben még szórakoztató volt,de jövõre már csak az lenne a kérdés,hogy veretlenül leszek-e bajnok.Még megfontolom.
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
12 bajnoki maradt tavaszra,így ez egy villámgyors fél szezon volt.Ráadásul villámrajtot is vettünk.A Videoton gyakran botladozott is,mi meg nem nagyon. Már 8 pont elõnyünk is volt,amibõl a végére kicsit leadtunk,de simán nyertünk. Ideje volt,régen volt már 1977.
Meccsek.
NB 1.
A február 1-én beköszöntött Kánaán pedig most ért el hozzám is.Büdzsé.Ezen elég rendesen kozmetikáztam a fizetési keret javára.Most erõsítenem kell,mert ez a szponzori pénz csak egy évre szól.A pénzemhez,és a reputációmhoz képest a lehetõ legerõsebb keretet kell összehoznom,mert amikor ez a szponzor jövõre eltûnik,arra legalább legyen egy jó csapatom.Az NB1 többé nem izgat,mert ennél már csak erõsebbek leszünk,senki nem fog szorongatni bennünket.Bár a Debrecen is megtollasodott,Szima helyett egy román milliárdos lett a Chairman.De miattuk sem aggódom.Fõleg amíg a két meccset játszó emberem után érdeklõdnek.Ingyen is megkapják,csak lehetõleg sokat játsszon.<#vigyor>#vigyor>
Az átigazolási szezonra már megkezdtem az elõkészületeket.Két embertõl közös megegyezéssel megváltam,nyolcat pedig listára tettem.Legalább 8-10 olyan embert kell hoznom,akikkel lehet esélyem elérni a BL csoportkört.Ha idén még nem sikerül,az sem tragédia,de sürgõsen meg kell mutatnunk a világnak,hogy létezünk. A reputációm most egy kicsit emelkedett,fizetést meg olyat tudok adni,amilyet a régióban talán senki(Ukrajnát kivéve).Magyar már nem lesz a keretben,akik itt voltak,már eddig sem fértek be a csapatba.A márciusban jött ifikbõl könyörületbõl 5-öt itt tartottam,mert most már vannak ifi edzõm is,és halálra unták magukat. Viszont végre van két igen jó scoutom,tehát szép lassan megkezdem a verbuválást is.Egy BL induló klub a szegény országokban már csábító perspektíva lehet a fiatalok számára(Csak ez a rettenetes youth facilities megõrjít).
A karrier elsõ említésre méltó üzlete is megtörtént,Stepinski januárban aláírt a Hertha-hoz.Ingyen jött,950k+25-ot kapok érte.Mert a tavaszt még itt töltötte kölcsönben,ehhez ragaszkodtam.Ezt az irányt szeretném követni,de még hosszú az út.Nagyon szeretném,ha már végre Afrikába is küldhetnék megfigyelõt,de arra egy évet még várnom kell.
A végére még egy dolog.Egész szépen megnõtt az érdeklõdés,4800 körüli átlagnézõszámot produkáltunk(A Fradi a vadiúj stadionjában 7400-at).Az utolsó fordulóban éppen a Fradi ellen,a frissen megkoronázott bajnokcsapatunkra 18000 nézõ volt kíváncsi.Ez telt házat jelent,de a BL-ben majd csak 6000 nézõnk lehet. Vagy beszerelnek székeket,vagy szomszédolunk,engem nem érdekel.A jegyárak miatt ebbõl számottevõ bevétel úgy sem lesz.
Még valami.Vadócz 29 évesen befejezte a pályafutását,és könyörgött,hogy vegyem fel ifi edzõnek.Ránéztem a 7-es working with youngsters értékére,és sajnálattal közöltem vele,hogy az állást már betöltötték.
Innen folytatom...
amúgy meg igen nagy a csend.