Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
ahogy egy régi kínai közmondás tartja; fuck Bournemouth...<#mf1>

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ja,hogy a face pack-ra gondolsz.Az kell,mert nem akarok fekete lyukakat bámulni a képernyõn.
Hegeace
Kétlem, hogy alapból benne lenne az arckép a játékban vagy tévednék ? 😊

Heló szia remélem hogy vagy

Szívesen,de nem értem a kérdést.Az NB2-höz nem kell kiegészítõ.
Hegeace
Köszönöm !

Mennyei kiegészítõd van telepítve ? 😊

Hegeace
Sziasztok!

Valaki megtenné nekem, hogy indít egy játékot magyar bajnoksággal és linkel egy képet a Gyirmótból, Kardos Norbertrõl !?

Igazad van,ezt kifelejtettem.A Serie A-ban 12,a Serie B-ben 9 cserét lehet nevezni. Egyébként Oroszországban és Brazíliában is.Elég kényelmes megoldás.
Én még azt szeretem, hogy asszem 9 vagy 12(?) cserét lehet nevezni a meccsekre 😊

LasDen
én az Aston Villa óta ismerem, és azóta nem nyert semmit. a skót liga szép és jó, de egy Celtic-kel megnyerni nem olyan nagy kaland 😄 jó edzõ, de nem olyan eredményes....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Sok szenvedés után Németországban indítottam el edzõi pályafutásom. Hosszú keresgélés után az 1.FC. Schweinfurt csapatát találtam meg és reménykedtem benne, hogy a szerencse mellénk szegõdik és az elsõ szezonban sikerül felkerülni a 3.ligába.
Csoda nem volt, de újonc csapatként nem kell szégyenkeznünk, hiszen egész szép eredményt értünk el és a 7.helyre sikerült befutnunk.
Igaz ha azt nézem a bajnok 20 pontot vert rám, akkor kicsit csalódott vagyok.
Na de sebaj 2014/15-ben ki kell vívni a feljutást, mert anyagilag nem vagyunk a toppon és menekülni kell a gyõzelembe.
A legnagyobb nevem a pályaedzõm volt a 69 Cseh válogatott Tomas Galasek 😊

Nem ugyanaz a Martin O'Neill,akire én gondolok?Mert a Celtic menedzsereként 3 bajnokságot és 3 skót kupát is nyert.Csak azt csodálom,hogy ahol játékoslegenda lett,ott soha nem volt menedzser.Felcipelte a Trükkös Fákat a PL-be,nyert két BEK-et és PL-t is,de oda valamiért nem hívták.Vagy nem akart menni,nem tudom.Így vagy úgy,fantasztikus focista volt,és eredményes menedzser is.
LasDen
az elmúlt 3-4 kiadásban a legtöbb sikereim az olaszbajnokságból jöttek. mondjuk soha nem játszottam az A-nál lejebb 😄 Bár én nem vagyok klasszikus értelemben sikeres a játékban. A 13-ban klubcsapattal nem is nyertem semmit. Asszem. De általánosságban is, több száz órát beleverek, de alig néhány kupát szoktam nyerni. Olyan Martin O'Neill vagyok. Jó edzõ kupák nélkül 😄

Ehhez nem lehet mit hozzáfûzni, pontosan így van. 😊

Az olaszoknál van pár dolog,ami miatt mindig alaposan elgondolkodom egy karrieren.
Amit nem nagyon szeretek:
A Serie B-tõl lefelé egy rakás klubnak alig van saját játékosa.Vannak csapatok, ahol 15 kölcsönjátékos van a felnõtt keretben.
Sok helyen 3-4-5 csapatra való ifi van,akiktõl hosszú évekig tart megszabadulni.A Pavia-nak például 54 ifijátékosa van,de lehet,hogy ez még nem is rekord.Alacsony ligában,szerény költségvetéssel ez óriási teher,amit cipelni kell.
Az is furcsa,hogy némelyik klubnak 20 riválisa van(pl.Pescara),ennek a fele õsi ellenség.A szokottnál is jobban oda kell figyelni,hogy milyen dumával küldöm ki a játékosokat a pályára,mert majdnem minden meccs valamilyen derbinek számít.
És akkor ott van a közös tulajdonú játékosok kérdése is,ahol meg aztán nem árt nagyon észnél lenni.
Ami pozitívum számomra:
Már közepes háttérrel is jók az ifik.
A Serie-B-be is relatíve könnyû használható játékosokat hozni.
A Serie A-ban nagyon komoly TV-pénzeket osztogatnak.
Anyagi gond esetén az elnökök könnyedén veszik fel a bankkölcsönöket.
Rengeteg a kettõs állampolgárságú Argentin a játékban.

Pro és kontra,lehet hogy éppen ezek adják az érdekességet egy olasz karrierhez.
Darthmushroom
hát igen az albán is egy vicc.. pl. most ha kell a pénz adják el Hernanest de ne az utolsó nap mikor már nem lehet pótolni... ja bocs jött egy Kakuta kölcsön aki maga egy vicc meg egy Postiga kölcsön aki alapból sérült volt. na de OFF vége.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Nehéz megítélni a Presidentét, a Lazio táborát is ketté osztja. Mert ahogy rendbe teszi anyagilag a klubot, az dicsérendõ; viszont a játékos politikája enyhén szólva is már-már botrányosnak nevezhetõ. Persze, jöttek jó spílerek a klubhoz, de amit Tare bemutat az átigazolások utolsó napjain, hát szerintem, ha Lazio drukker lennék a hajamat szaggatnám.

Volcanor
Kezdtem egyet a Crewe csapatával, a Liga Kupa és a bajnokságban a jelenlegi helyünk miatt már novemberben megkaptam az új szerzõdést, a bizalom 80%-hoz közelít. 10.-12. hely között mozgunk egy ideje, úgy, hogy a média a 23. helyre várta a csapatot, de az elmúlt pár napban már 4-5 játékos is jött panaszkodni, hogy elégedetlen, mert a klub alulteljesít az elvárásoknak. Örülök, hogy az ilyeneket a kismillió patch-ben se lehetett megoldani...

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Darthmushroom
Lotitot kifejezetten utálom a folyamatos hamis ígéretei miatt ezért se zavar túlzottan a Salernoi csapat. Bár az igaz h a 2. legsikeresebb Lazio elnök, de akkor se kéne mindig álmokba ringatni a szurkolókat, pl. nincs pénze akkor ne ígérje meg h jó mercato lesz és világklasszis/ok fognak jönni h elérjük a BL-t.

Darthmushroom
Boavistán gondolkodtam, csak az a baj h õk most 3. vonalba vannak, de jövõre meg 1.be kerülnek a bajnokság bõvítése meg h vissza kapták a jogokat amit anno elvettek tõlük a bunda botrány miatt, és ez nem hiszem h megvan csinálva a játékba, sõt még a bajnokság bõvítése sincs tudtommal.

Akkor ha már Lazio, kapóra jöhetne akár a Salernitana is. Lotito befektetett a klubba a valóságban. 😊

Kíváncsiságból megnéztem a Taranto keretét. (Talán az FM09-ben kerültem hozzájuk, amikor kirúgtak a Torinótól. 😄 A szemetek, pedig elõtte bajnok lettem a Toróval. 😄) A keret 90%-ban azonos, csak a téli vagy idõközben érkezõk (pl. ingyenes) igazolások nincsenek benne. Csak õket néztem meg, de gondolom a többieknél is stimmelhetnek ezek. Mondjuk ez jó dolog.

zyndar
Ide nem posztoltam 😊

Szóba jöhet még a francia harmadosztály (Red Star, Paris FC, Strasbourg), esetleg a másodosztály (Metz, Auxerre, Caen), portugál 3.-ból Boavista?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
na olyannal meg végképp nem játszok amivel már volt valaki 😄 nem szeretem a tömeg karriereket 😄 ez alól kivétel max csak kedvenc csapat lehet: MU, Lazio, Feyenoord..

zyndar

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Na ezt majd megnézem, mert tényleg kíváncsi vagyok rá. Ilyen plusz adatbázisból még nem kezdtem csapattal, de nem is néztem meg, hogy egyeznek-e a keretek. Csak egy országra kiterjedõvel még nem volt dolgom, huge database-zel már igen. Akkor ebbõl jöhetett nekem is néha a crash.

Akkor valószínû, hogy felületesen néztem a Messina stadionját.

Darthmushroom
nekem 38erest ír, csak mögötte van h 6900 a normál meccseken. aminek oka lehet az is ilyen kis osztályban van.

Darthmushroom
az még mellékes is h nincsenek normális erõviszonyok mert kb. minden keret random, hanem h pár napos szerzõdések vannak a stábba meg a játékosoknál is meg egyéb ilyen dolgok amik azt bizonyítják h kb. félkész a kieg. arról nem is beszélve h csomó crasht is okoznak.

Egyébként meg akármelyiknél is kötsz ki, jó választás lesz. Szimpatikus mindkét brigád. Bár mondom nekem a játékban kb 6 ezres a Messina stadionja, a valóságban pedig olyan 40 ezres. Nem tudom, hogy le lennének zárva a lelátók a valós életben. De az is lehet, hogy csak a tört játéknál fordul ez elõ.

Mert milyen hibákra gondolsz pontosan: furcsa eredmények vagy játékszituációk? Nekem is bõven elég az olasz + a német. Angolban így is van azt hiszem hat liga, spanyolból meg bõven elég az a három.

Darthmushroom
+adatbázist nem szedek le 5.vonalért, mert ki nem állhatom õket, h csomó hiba szokott benne lenni, így a 3.vonalba lévõ Venezia és a negyedik vonalas Messinán gondolkodok. Elõbbi az orosz tulaj miatt is könnyebb lenne, utóbbinál viszont jobb a háttér és a vezetõség váltás sem reménytelen az elnök státuszából ítélve. De még meggondolom.

Akkor olvasgass utánuk. 😄 Egyébként pont ezért írtam ezeket, mert a csapatok többsége vagy megjárta már a Serie A-t, egy közülük kb. 50 éve volt ott utoljára, néhány max Serie B-ig vitte. Egyébként tipikusan én is ilyen vagyok: ha valamelyiket kinézem magamnak, gyorsan utánuk olvasok. Én pl. olaszfocibuzi vagyok 😊 ezért nálam már az a probléma, hogy melyikkel legyek ezek közül. 😄

Darthmushroom
hát nekem nem ennyi h csak hupsz és akkor velük leszek, ha nem tudok valamiért szimpatizálni velük akkor más a felkészülési idõszakba megunom nem h még szezonokat nyomjak le velük 😄 Én mindig mikor választok utána olvasok a csapatoknak megnézem a keretüket, régebbi keretüket stb.. kell valami kis szimpátiát keresni. Ilyen téren én már nagyon régóta válogatós vagyok 😄

Én tegnap feltettem az olasz D-ligát, ami az ötödosztályt jelenti ott - mert pár "neves" csapatot hiányoltam. Tehát ott szerintem bõven van hosszútávú, eleve fél-profi státuszúak. 😊 Ilyen csapatok, mint Arezzo, Piacenza, Triestina, Ancona, Taranto. De ha ennyire nem akarsz lemenni, pl. egy tipp a harmadik vonalból: Salernitana, vagy a negyedikbõl Messina.

Darthmushroom
német bajnokság se szimpatikus, +ha ott egyszer eléred az elsõ osztályt még több pénzt kapsz mint angliában. arról nem is beszélve h zavaró h a fiatalokat nem lehet olyan simán használni.

Javasolnám a német regional ligát vagy ober ligát. Garantáltan új egérre lesz szükséged.
Nagy múltú csapatok szerepelnek ott és nem valószínû, hogy sétagalopp lesz 😊
Darthmushroom
eszméletlen mennyire nem találok hosszútávú karrier csapatot, már két napja csak ezt keresem 😄 angliát hanyagolnám, spanyolt nem szeretem, így olaszországba keresnék valami kis csapatot akit fel lehetne futtatni. Crotonénak tetszene a kerete, de szinte csak kölcsön játékosból áll, Ternana magától is felszokott futni nem kellek én oda, Palermo túl könnyû lenne...stb..

bexinho
@zyndar . @ˆ korbin555

Köszönöm! Sajnos kevés idõm van az FM-re, így sokáig tart egy szezon lejátszása. Pedig több idõt is szívesen eltöltenék elõtte. 😊

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

"Így néhányan távozni fognak, köztük alapemberek is." Mert lejár a szerzõdésük és nem tudunk megegyezni. Ez lemaradt. 😊

Befejeztem az elsõ idényemet az Aachen csapatával. Sajnos nem jött össze a feljutás, tavasszal volt egy kisebb hullámvölgyünk, ráadásul itt sorra a riválisok ellen maradtunk alul. Bár az élmezõny így is szoros lett: hatodikok lettünk, hat pont lemaradással.

A szezon legnagyobb fordulata egyértelmûen a taktikai váltás volt, a 3-5-2-vel jóval stabilabbá váltunk. Míg a módosított 4-2-3-1-gyel: 15m, 7gy, 3d, 5v 24-24-es gólarány jött össze, addig a másik formációval már 21m, 12gy, 4d, 5v 37-18. Pozitívum még, hogy csupán négy mezõnyjátékos nem lõtt gólt, a negatívum, pedig az, hogy a házi gólkirályom termelése tavaszra nagyon visszaesett. Talán, ha 4 gólt lõtt csak.

Sajnos a pénzügyi egyenlegem mínuszban van, ahogy a fizetési keret is. Így néhányan távozni fognak, köztük alapemberek is. Igazolásra természetesen továbbra sincs pénz, ifikeret pedig szezon közben lett, de javarészt 14-16 évesek. Majd vegyítek belõlük lehet, meg a B csapatból is. 😊 A cél egy tisztes helyezés elérése, ezt fogalmazta meg a vezetõség.

És akkor végül képek:
Tabella
Keret
Meccsek1
Meccsek2

Darthmushroom
hasonló volt csak box to box középpályások meg egy két apróbb változtatás mert csak nem top klub. de sajnos ment a levesbe.. nov. végén menteni akartam és a nálam már a szokásos mentés-> kifagyás.. és elõtte szep. végén volt mentve. auto mentés meg nem tudom miért nem volt mert be van kapcsolva 3 fájlba.

zyndar
Józsi!!! 😊

Az AFCB-s 4231?

Darthmushroom
Nem volt túl izgulós a De Klassieker, bár maga az elsõ hónap se

Darthmushroom
A legenda visszatér?

zyndar
Igényes kivitelezés, szép eredmények. Szeretem olvasni az beszámolóidat.

Szép eredmények,igényes összefoglaló.
Pethy23
Southampton 1. 2. szezon letudva. Jöjjön a lényeg.
2013-2014: Tabella
Liga Kupa
Nagyobb elvárásaim voltak de végülis nem volt rossz, a sorsolás elég brutális volt karácsonykor és év végén, sorra a nagyok ellen játszottam.

2014-2015: Errõl kicsit bõvebben.
Tabella Sajna nem lett meg a 4. hely, pedig tepertem érte. De!!!!
Tripláztam a kupákban.
Liga kupa
FA kupa
Európa Liga
Így végül nagyon elégedetten zártam. Jövõre elsõ a bajnokság.

Jöjjönek az igazolások: Összesített
Taktik Keret
Zenszkij
Helyzetjelentés a Béke téri arénából 😄. Csepel rulezz!!

Az igazság az, hogy van baj, nem kevés. Az NB2 nem egy szint a csapatunkkal. Vért izzadunk minden egyes megkaparintott pontért. Ûzzük, hajtjuk a labdát, habár a képességek rendkívül kevesek. Ráadásul felidegel, ez a libakupa is.

Engem nem érnek olyan meglepetések sajnos, mint Korbint. Semmilyen szponzor még csak a csapat közelébe se jön. Tulajdonosváltásról meg szó sincs. A team lehetõségeihez képest a legjobbakat igazoltam le, kipróbáltam vagy 20 játékost, sajnos ez van.
Ez mi? Egyszóval összefoglalva: katasztrófa!
A vicc az egészben, hogy megtaláltam a gyöngyözõ taktikát, uraljuk néha a meccseket már idegenben is, de rendre kimaradnak a ziccerek, és a végén érkezik a pofon. Sajnos az egyik kiesési rangadón a Putnokot a sárga földig lejátszottuk, de kikaptunk 1-0ra. Ez van. Megteszünk mindent a bentmaradásért. Most van 3 hónapom kitalálni valamit míg tart a téli szünet, majd jelentkezem! Addig is GO CSEPEL! <#smile>

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

bexinho
Köszi, még van bõven, ami motiváljon. 😊

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

El sem hiszem, De Vrij ismét továbblõtt minket, és mivel a Manchester Uniteddel döntõzünk, akik 3.-nál rosszabbak már nem nagyon lehetnek, kinn vagyunk Európában. De azért jó lenne megnyerni a döntõt is😊
Fa kupa elõdöntõ
Emberem bedobta a labdát pici zöld kereszt és 4-5 hónapra lesérült...Mi történt vele egy kb 3m-es dobás közben nem tudom, de a térde picit megadta magát...Ennyire tápos embert...