Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darthmushroom
hm?

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Zenszkij
hát nem sajnos, az edzõközpont kb 90%-ot vet a latba

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Darthmushroom
szerintem nem kell top edzés lehetõség ahhoz h valaki elérje a maximumot sokkal fontosabb szerintem a játék lehetõség meg a megfelelõ edzõi személyzet.

ezekkel tisztában vagyok, sokat olvasok itt😊
az edzés lehetõségeket csak azért írtam, mert gondolom az is kell, hogy ki lehessen hozni belõlük a maximumot, vagy nem? (persze folyamatos játék mellett)
Zenszkij
jó...2017-ben a Fradival ütöttem a hatalmas Bayernt Münchenben, nagy volt a pofájuk a B csapattal

Darthmushroom
attól h az edzés lehetõségek jobbak lesznek semmivel nem jönnek jobb ifik, azok csak a fejlõdésüket gyorsítják. hogy milyen ifik jönnek függ a HoYD személyétõl h milyen jó, és youth recruitment szintjétõl ami a max potenciált növeli (PA), a youth level meg azért felelõs h milyen jelenlegi szinttel érkeznek (CA). Ehhez még pluszba jön a scout knowledge ami növeli h milyen területen keresnek ifit. és persze akkor nem is beszéltünk arról h az országnak milyen a youth szintje.

Köszönöm!
Számomra meglepõen simán meneteltem az el-ben, még itthon a Honvédot nem tudom megverni.
Sajnos az utánpótlás még nem az igazi, ezért sokat kell igazolnom. Még egy pár év mire elfogadható szinten lesz az utánpótlás és az edzõközpont.
Általában ezért fiatalokat hozok a csapathoz:
játékos, játékos2, játékos3
õket már várom nagyon: tehetség, tehetség2

A vidi nem igazol akárkit.
Darthmushroom
Leoktattuk már a poolt is focizásból 😄

Darthmushroom
csodát tettünk a továbbjutással 😄 A hollandokat kis szerencsével meg is vertük volna.. de lesgóllal egyenlítettek. A Német különítmény már sok volt de legalább nekik is sikerült gólt rúgni.

Darthmushroom
Offline challenge második forduló. Irány az EB 😄

Gratulálok.Néhány jobb játékosról dobhatnál képet.
A kiesett tartalék miatt nem aggódnék.Felesleges két felnõtt csapatot fizetned.A bénáktól szabadulj meg,akiben van potenciál az meg mehet kölcsönbe.
Szycsu
szép, grat!

Les Dogues

Sziasztok!
FM 13-ban a Ferencvárossal nyomom. A második csapatom kiesett az NB2-bõl még az elsõ szezonban. Ezért nincsenek meccsek a tartalékcsapatban. Nem is fog már visszakerülni? Ez így elég kaka, mert az elsõ csapatból kimaradt játékosokat nem tudom játszatni.
Egy-két kép
1. szezon: bajnokság, mk

2. szezon: bajnokság, kupa, bl selejtezõ, bl csoportkör, EL kieséses kör1, EL kieséses kör2, EL negyeddöntõ, taktika
Szycsu
Lille-el tolod? Nagy respect 😄 Legjobb playakról egy képet dobnál? 😊

Les Dogues

Köszönöm szépen a válaszokat! Hát akkor szerintem maradok ennél a skinnél, már úgy is megszoktam.
zyndar
Személyes véleményem, hogy az ideihez nem készült normális skin, mindegyik megbukik valahol. A Steklo X4 is a képen jól néz ki, de mégsem jó egészében.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

http://postimg.org/image/l4tr4336t/

én a steklo X4-et használom, stadion hátterekkel

Ismerõs ez az idézet: Il nostro calcio. 😊 Mondjuk ebben csak az a fura, hogy a Serie B-nél már kompletten megoldották, eggyel lejjebb pedig nem.

Utley: a kiegészítõ csak az ötödosztályt tartalmazta. Majd talán a következõ részben kijavítják.

Tudtok ajánlani valami jó skint?
alapbóll ha nincs attribute rajz, dobd ki a francba, de ez a tarka dolog még rosszabb 😊

Nem látom át a játékosok értékeit elsõre, furcsa ez a sokszínû háttér😊
Darthmushroom
"ahol tegnap debütált az új lebonyolítású playoff, amelyben a korábbi négyhez képest, immár nyolc csapat kapott helyet. A 2-9. helyezett csapatok egy mérkõzésen döntöttek a legjobb négy sorsáról és az alapszakaszban jobb pozíciót elérõk lehettek a pályaválasztók."
valszeg ez az oka h ez még új és nincs megcsinálva.

amit leszedtél kiegészítõ nem igazán jó sajnos...
Michael Bailly Viszont õt tartom a legnagyobb tehetségnek a klubnál. Már a Real Madrid is szerette volna elvinni, de nem engedtem.
Rácz Bicskén, Fazekas Budapesten, Arany pedig Székesfehérváron. Ráczot egy kicsit benéztem, de kap egy esélyt az utánpótlásban és majd kiderül. Aranytól várom a legtöbbet, jó lenne egy értelmes magyar támadó. 😊 Még fiatal szóval van még mit fejlõdni, ahogy Fazekasnak is.
Az olasz bajnokság harmadosztályú rájátszása mindenkinél a régi formát követi? Értem ezen, hogy az elsõ feljut, míg a 2-5. helyezettek playoffot nyomnak. A valóságban ugye a playoffban a 2-9. helyezett csapatok vesznek részt.

Jó kis játékosok, bár azért Rácz Bélával kapcsolatban lennének fenntartásaim😊 Hol született, melyik városban? 😊
Darthmushroom
laza kezdé a 3. szezon elején 😄 már 8 pont elõnyünk van 😄

Darthmushroom
Vietto anno is cserének jött meg 2. szezonba is csere volt.. de már csak 3.számú. Ha eltudom adni eladom(értékén +köv eladás mehet), mert jön Gabriel Barbosa a belga meg marad amúgy is.

zavbal
Hí de régen voltam erre szóval grat mindenkinek! @Dartmushroom kíváncsi leszek te ki tudod-e hozni Viettoból az állatot nálam "egyszezonos" játékos volt.

Egy kis off: így jár aki IRL tolja az Fm-t <#vigyor>: Link
Darthmushroom
mivel télen jött még nem épült be teljesen meg egyenlõre sokkal jobb Bezus

zyndar
Jó kis szezon ez, gratu.

De Vilhena látom még peremember. Nálam így nézett ki 2019-ben.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom

Dynamo Kijev 2. szezon

Bár volt bõven érkezõ a két átigazolási szezon alatt bõven pozitívba zártuk az átigazolások terén az évet, pedig fõleg csak kölcsönbõl visszaérkezõ és kiegészítõ emberek távoztak. A bajnokságot ismét simán hoztuk, bár fájó h két rivális otthonában is kikaptunk. Végre sikerült a hazai kupát is megnyerni a szezon egyik legizgalmasabb meccsén. BL-be elégedett vagyok a 16 közé jutással bár fájó h hazai gyõzelem után nagy pofonba szaladtunk bele a Chelsea otthonában. Az idei év legjobbjai: Batshuayi, Bezus, Yarmolenko és a keret meg így nézz ki.

zyndar
Jáj <#idiota> Felkoncoltak.

Legalább izgalmas volt a párharc. Jövõre talán sikerül messzebb jutni.

Darthmushroom
hiába tettünk meg mindent otthon a továbbjutásért... idegenbe mindent elb*sztunk.. kritikán aluli védekezéssel simán kiestünk.

Darthmushroom
És sikerült döntetlent elérni így tovább mentünk a csoportból. Chelseat kaptuk de nem baj innen minden meccs ajándék. amúgy a tabella így fest. Kicsit csalódott vagyok a két veresség miatt mert idegenben a Dripno lefocizott minket a Donyeck meg 2 helyzetbõl fordított ellenünk.

Darthmushroom
bár életben maradt a remény a továbbjutásra, annyi h nem szabad Torinoban kikapni... de nevetséges h eljátszotta ugyanazt mint idegenbe h vezettünk és két irtó szar gólt kapunk amivel visszajönnek.

Sziasztok! Ritkán szoktam írni, inkább csak olvasom a fórumot. Szeretnék mutatni 3 magyar játékost, mind a hárman generáltak. A nyáron igazoltam õket.
Rácz Béla
Fazekas
Arany
zyndar
Jó kis spìler! Komolyabb eredmények? Ha tudsz képeket mutatni, ne fogd vissza magad 😊

@DM: minél kisebb csapattal 😊

Darthmushroom
azt kell mondanom Kijev után meg van az útirány.. Hamburg vagy Braunschweig. Elõbbi hatalmas szégyent hozz magára h ilyen kerettel osztályozott játszik a bent maradásért úgy h még soha nem esett ki, utóbbi meg am régen meghatározó klub volt az elsõ vonalba meg volt jégeres mezük is 😄

Bocsi az elõzõért.30 napig korlátozva van mit küldhetek úgy látszik.Már 2x is szép postot írtam de nem küldte el. 😞 Szóval egy 2022-es Videoton karrierbõl szeretnék csak 1 képet mutatni.Mindent az ifi nevelésbe tettem bele és a legjobb játékosomat mutatnám.

http://imagerz.com/QFdDW1gAV1Y

Már 16 évesen kezdõbe raktam hogy kapja a perceket.Több képem is van de talán majd késõbb ha érdekel valakit. 😊 köszi
http://imagerz.com/QBZBDUtvAwMDUl8eFQVQ
Már nem tolom. A 2. szezonba se jött össze a feljutás csak 3. lettem... De amikor a 3. szezonra 2700€/ hét fizú keret volt és nem volt emberem fogtam és befejeztem.
zyndar
Hamar meg lehetne unni.

Zenszkij
kevés lenne a funkció, ergo unalmas lenne

bakkerman
fm-basen-n a fórumba felvetõdött egy téma,hogy mi lenne ha a jövõben az FM-hez kiadnának egy olyan DLC-t,ami berakná a játékba az "owner" módot. Jelképes összegért lehetne aktiválni,a kezelõfelületen csak apróbb változtatások lennének,de maga a szerkezet ugyanaz lenne. Tehát mint most van a classic mód,megjelenne alatta egy "Owner" mód. Lényege,hogy ugyanúgy választunk országokat,ligákat,adatbázist,kiválasztjuk magunknak a csapatot,és mint tulajdonos kezdjük meg a játékot. A feladatunk nem más,mint a klubunk szakmai,és gazdasági vezetése,a szakmai oldalnál jön képbe,a megfelelõ menedzser leigazolása,neki kijelölni a célokat,és biztosítani neki ehhez elegendõ pénzt,amibõl õ,vagy az általunk felvett igazgató (igazolásokért felelõs emberke) elvégzi a csapat megerõsítését,keret összeállítását. Mi pedig,mint a klub "ura",tárgyalhatnánk szponzorokkal,befektetõkkel,akik szintén meghatároznák a célokat,amikért cserébe ugye a klub megkapja a pénzt,mint a való életben. Tehát a lényege a dolognak az lenne,hogy nem menedzserként,hanem klub elnökként/tulajdonosként vezetnénk egy klubot. Megmaradna ugyanúgy majdnem minden képernyõ,nézhetnénk a meccseket 3D-be,de ugye mi már nem szólhatunk bele a meccsek alakulásába,a keret összeállításába. Persze saját kézbe vehetnénk a dolgot,és mi igazolhatnánk játékost (lásd Fiorentino Perez),és majd eldõl,hogy a menedzser mit kezd velük.

Szerintetek a közeljövõben van esély egy ilyen bõvítményre? És mit gondoltok,életképes lehetne? Nem kell gondolni FIFA Managert szintû túlcsicsázott valamire,a játék szerkezete maradna.

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

zyndar
Véletlenül ránéztem a magyar válogatottra, 2017-et írunk. Két tehetség és egy szépen fejlõdött Otigba:

Tisza, Vidi nevelés
Trucz, Szeged 2011
Otigba

Schweinfurtot tolod még? 😊

Azt hiszem kicsit túlreagáltam a dolgokat: azért még nagyon nem vagyunk egy Sochaux szintjén. De vannak biztató jelek. 😊