Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darthmushroom
Azért vicces h gyakorlatilag nullás utánpótlással ilyen ifi jön.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
Csalódás h hiába vezettünk 2szer is, a végén csak sikerült kikapni még akkor is ha más szint a Bayern.

Tényleg, írtad is. :)

zyndar
Nem, a CFA a vásárolt játékban is csak választható az elején, de csapatot már nem tudsz. Ezért is kellett adatbázist leszednem, ami miatt jöttek a hibák, amiket korábban írtam.

@korbin: az elõbb hülyeséget írtam, mert most gondolom alap adatbázissal játszol.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Akkor gondolom, hogy a játék tört mivolta miatt nem látom a CFA ligát és a csapatokat sem. Mert ezek szerint te még karriert is tudtál indítani onnan.

zyndar
Áhh ezek a hegesztett adatbázisok...

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
Ricoh az már rég elkészült stadion még premier ligások voltak mikor az kész lett, a csõd miatt költöztek közös stadionba mivel olcsóbb a bérlés mint a fenntartás.

zyndar
A Villemomble a negyedosztályban, CFA A ligából indul. Az én kiegészítõm picit bugos, 2 dolog, ami biztosan e miatt van:
- nincs tartalék és ificsapatom
- amikor feljutottam az elsõ osztályba, akkor nem adott hozzá a a ligához, továbbra is a másodosztály tabelláját láttam és mint késõbb kiderült, nem generált fordulókat sem egyik osztályban sem. Vissza kellett töltenem az elõzõ szezonról egy állást és kivettem a játszható ligák közül a negyedosztályt és így ment tovább az élet.

Szóval 3 file-os automata mentés nélkül sehova.

Más bug is van az új stadionnál.Most olvasom,hogy akkor is Northamptonban játszottak,amikor már régen kész volt a Ricoh.Lehet,hogy nem jól választottam.Mit csinálok majd a PL-ben egy 7 ezres stadionnal?Egyenlõre félbehagyom,és elõrepörgetem a játékot 2016 õszig.Ha nem lesz jó,akkor keresek mást.
Orosz ligához is kerestem kibõvítést, de sehol nem leltem rá a neten. Pedig jobban élveznék egy karriert, ha nem csupán két osztály lenne a játékban.

A másik "nagy gondom" pedig a négy karrierem: azt veszem észre, hogy csak kapkodok, több bajnokságot is ki akarok próbálni egyszerre. Pedig nem így kéne. Valószínû, hogy a négy karrierembõl csak max. csak kettõt fogok meghagyni. :)

Gratula a Drezda feljuttatásához és sok sikert a Coventryhez. Ezt a coventry-s dolgot átérzem, én is hasonlókat éltem át az Aachen-nel.

Zyndar, a Villemomble hányadik osztályban van? Leszedtem most egy kiegészítõt, mely elvileg kibõvíti a francia ligát, egészen a hatodosztályig. Még gondolkodom rajta, hogy belerakjam-e.

Egyébként alapból a negyedosztályig, a CFA ligáig van megcsinálva a játék, de az ottani csapatokkal nem is lehet indítani. Sõt nem is látom a liga állását, sem a csapatokat, így pedig mi értelme van az elején kiválasztani, hogy hány osztályt akarok játszhatóvá tenni. FM11-ben legalább mutatta a bajnokság állását, itt meg semmi.

Fél-off. A lengyel liga kibõvítéséhez is szedtem le múltkor cuccot, amely a harmdik ligát szépen le is gyártotta, de a negyedikben akadtak furcsaságok. Keretek után nem néztem, de a negyedik liga csoportjait teljesen máshogy hozta le. 7,8,9,10,11 csapat létszámú csoportokat alakított ki, melyek ugye regionális alapon szervezõdnek. Igaziban kevesebb csoportról tudok, és nagyjából azonos létszámmal mindegyikben. Arról nem is beszélve, hogy némely csapatoknál 1-2 valós játékos van csak csupán. Az ilyen téren jobb csapatokban már akad 10,11 valós spíler, pl a Rzesov-nál, akikkel kezdtem múltkorában. Hát nem tudom, hogy megéri-e velük folytatni, pedig szép tett lenne õket felvinni a legmagasabb osztályig.

Az elég nagy szívás,ha ezer lesz a nézõszám.A Ricoh 32 ezres lesz.De kétlem,hogy én ott leszek 2016-ra a PL-ben.Ahhoz már most fel kellene jutnom.Igazolni nem tudok,azt meg nem tudom,hogy ez a keret mire képes.És ott van még a -10 pont.Az elsõ edzõmeccs mindenesetre megvolt a Championship-es Burnley ellen.Viszont nagy nehezen igazoltam két edzõt,így legalább minimum a két csillag mindenhol megvan.
Új tulaj meg jöhet,ha az adósságot eltünteti,elégedett leszek.Csak engem is el ne tüntessen innen.
Darthmushroom
Ja most nézem gyereknek beütött egy szép bug velük fm-basen. Premier ligás volt már mikor visszamentek a Ricohba de valami miatt 1e-re csökkent az átlag nézõszám :D pedig oda férnének bõven nem úgy mint a Northamptoniba.

zyndar
Jó kihívás, sok sikert hozzá, több sebbõl vérzik ez a klub most. A Fleck gyerek volt már minden, korábbi részekben szerintem balszélsõ.

Darthmushroom
Sok sikert. Valamikor kipróbáltam õket, de hamar unalmas lett mivel hozzám hamar jött valami új tulaj és túl sok pénzünk lett, egyes premier liga csapatok is megirigyelték volna nem h ebbe az osztályba. (elég sokszor veszi át õket valami pénzes tulaj, mivel "happy to stay" a státusz szóval csak jobb ajánlatokon gondolkodik el a tulaj)

Végül Anglia lett belõle.Nagyon alacsony ligát most nem akartam,de túl egyszerû feladatot sem.A választásom végül rájuk esett.
League 1,tök utolsónak várják a csapatot.Gyenge keret,insecure anyagiak(49M adósság!),és a hab a tortán a -10 pont levonás.Ennek ellenére a gond nélküli bennmaradás az elvárás.
A klub története röviden:A 60-as évek közepéig kis csapatnak számítottak,aztán 1967-ben feljutottak a PL-be,ahol a 2001-es kiesésig meg is ragadtak.A legjobb eredményük 1970-bõl egy hatodik hely,valamint 1987-ben megnyerték az FA kupát.Azután 11 év szürkeség a Championship-ben,majd jött az újabb kiesés,és a vergõdés a League-1-ben. Tavaly 15.hely,de közben beütött az anyagi csõd is.
Szóval 34 szezont húztak le a PL-ben,valahogy vissza kell õket cipelnem.Nem lesz egyszerû,fõleg az eleje.Az edzési lehetõsek azért jók,de az edzés katasztrofális.Ha nem tudok edzõket igazolni,akkor nagy sz@rban leszek.Márpedig pénz nincs,sem igazolásra,sem fizetésre.A Team cohesion-t azonnal felhúztam very high-ra,a fél keret már elégedetlen az erõs edzéssel.Nem baj,ahogy szokták mondani,vagy megszokik, vagy megszökik.A lazsálásnak vége.
Information.
Facilities.
Training.
A keretben van néhány tûrhetõ játékos,a két legjobb Fleck,és Delfouneso.Utóbbinak van 31 PL meccs a lábában két góllal.Remélem,hogy itt azért tud majd gólokat rúgni. Mivel új embernek fizetést adni nem tudok,felhoztam néhány ifit.Kell a bõ keret,mert rengeteg lesz a meccs.Az alap taktika most ez lesz,de idegenben kontrára fogok játszani.Majd kiderül,mire jutok.<#nemtudom>Oda kell figyelnem,ha nem akarok hamar lapátra kerülni.Elsõ ránézésre elég rizikós ez a kispad.
Darthmushroom
hát ebbe beleszaladtunk... kis ázsiai köcsögnek minden bejött... szögletbõl fejel.. kapáslövés..távoli bomba.. és még szóló gól is..

Darthmushroom
Na meg van az elsõ nagy skalpunk

zyndar
Ilyenkor mindig eszembe jut legalább egy ötlet, most éppen Skandinávia. Egy jó kis svéd másodosztály mondjuk.

Játszom,de egy hónapja csak a korábbi mentéseimbe kapkodok bele.Hamarosan kezdek egy újat,csak fogalmam nincs,hogy kivel.
Darthmushroom
Korbin am Te mostanában nem játszol? csak mert már rég volt már beszámolod.

Darthmushroom
ja jött zsé rendesen, de inkább mindent fizuba fektettem és ingyen igazolgattam. Inkább az edzés lehetõségek fejlesztésére menjen a pénz. A taktika igen idegenben az AFCB-s shadow strikes, de otthon meg szélsõ játékos 4231t használtam.

zyndar
Gratulálok, megint szép teljesítmény. Gondolom jön egy rakás zseton, csak az elsõ hely 11 millió EUR-t ér. Ez a 4231 gondolom az AFCB-s kicsit visszafogottabban.

Darthmushroom
*nem egy világverõ

Darthmushroom

Dynamo Dresden 1.év

Kellemes meglepetés volt a csapat és a szezon is. Végig a bajnoki címért küzdve kisebb nagyobb hullámvölgyekkel 2 fordulóval a vége elõtt elértük a télen kitûzött (õszi bajnokként csak ez lehet utána a cél) feljutást majd az utolsó fordulóban elért St.Pauli elleni gyõzelemmel (elõtte kikaptunk) végül a bajnoki cím hozzánk került, bár csak a jobb gólkülönbségünknek köszönhetõen. A keretnek ami szerintem egy világ verõ alakulat nagyon feküdt a 4231, igazán Dedic emelkedett ki aki majdnem gólkirály is lett, de lehet ha egy-kétszer nem szélsõként küldöm fel akkor meglett volna neki ez a cím, de hát ez legyen a legkevesebb.

Darthmushroom
nem is az a lényeg hanem h zsinórban 3.meccsen szívatott.. megver oké de így döntetlen játszani gáz. de végül is mind1 feljutottunk 2vel a vége elõtt az utolsó fordulóba a bajnoki cím is meglett bár csak a jobb gólkülönbségnek köszönhetõen.

Én az utóbbi mellett vagyok.Van 3 begyakorolt felállás,de döntõ többségben kettõt használok.Ez a kettõ a felállás alapján nálam is ugyanaz,de az egyik támadó,a másik kontrára épül.Éppúgy,mint Pietro kollégánál.Max meccs közben belenyúlok az ellenféltõl,eredménytõl függõen.Az ellenfelet kizárólag akkor elemezem,ha tudom,hogy jobb nálam.Egy klasszis csapattal pedig már senki ellen nem alkalmazkodom.

Amit viszont a fontos meccsek elõtt mindig megnézek,hogy nincs-e az ellenfélnél kirívóan gyenge láncszem,vagy éppen veszélyforrás.Például ha van egy lassú,vagy hullafáradt balhátvédje,akkor erõltetem a játékot a jobb szélen.Ha pedig nagyon gyors szélsõi vannak,akkor nem engedem a szélsõ hátvédjeimet elõre rohangászni.Az ilyen megfigyelések jól szoktak fizetni.
A három felállásomból, kettõ ugyanaz: egy kontra, melyet inkább idegenben használok; illetve egy támadóbb, amit otthon. A harmadik pedig teljesen elüt ezektõl, ha nagyon változtatnom kéne meccs közben. Felálláson nem változtatok, max a játékosok egyéni utasításainál.

Edzéseknél pedig, ha egy erõsebb ellenfél vár ránk, akkor inkább a védekezésre gyúrok rá. Vagy éppen azt, amiben gyenge a csapatom: pl. ha nem megy a góllövés, akkor a támadó jellegû edzést helyezem elõtérbe.

De majd kialakul nálad is egy sablon, szépen rájössz mit, hogyan kell tenni. :)

Ti készültök minden meccs elõtt az aktuális ellenfélre taktika vagy bármilyen szempontból? Vagy pedig van egy saját felállásotok és ehhez társuló taktikátok, aztán alkalmazkodjon az ellenfél ha akar, maximum meccs közben belenyúltok ezekbe az eredménytõl függõen!? :)
zyndar
Azért itt jobbak voltak és még ki is hagytak egy tizit.

Darthmushroom
Ismét köszönöm szépen fm. Zsinórban a 3 meccsen sz*pok.

Darthmushroom
Persze a következõ meccsen is 90.percbe 11s és veresség itthon.. na szerintem ennyi volt a feljutás. A két rivális már csak 1 pontra van.. és nekem a sorsolás nehezebb része még csak most jön. I love fm ilyenkor mikor két nyerhetõ meccsen megszívat...

Darthmushroom
következõ meccsen pórul is jártunk a kemény játékkal.. elején kiállítás.. majd 11s is késõbb. pedig még emberhátrányba is jobbak voltunk. rúgtunk 3 kapufát volt 9 ziccerünk.. de nem h még egyenlíteni nem tudtunk a 90+ba még szögletbõl is kaptunk egyet.

Látom,most sem viccelsz.A fiúk is kemények,mint a vídia.Kész csoda,hogy megúsztad kiállítások nélkül.
Darthmushroom
A feljutás szempontjából kulcsmeccset nyertünk a Bochum ellen. 25 forduló után így állunk.

Karsiyaka kb. olyan mint Pireusz Athénben.Valamikor tényleg külön város volt,de már beépült Izmirbe.
Az engem is érdekelt,hogyan tudunk majd hárman osztozni egyetlen stadionon.A játékban azért jól megcsinálták.A három csapat soha nem játszott egyszerre otthon.A két otthon játszóból az egyik meg átment az Izmir Atatürk városi stadionba.Aztán évekkel késõbb a tulaj megvette az Atatürköt,így az csak a miénk lett.A Göztepe és a Karsiyaka meg maradt társbérletben az Alsancak stadionban.
Köszi mindenkinek a gyors és segítõ választ :)
Darthmushroom
beállítások és képernyõ felbontásnál van windowsed

Köszi!
Még egy kérdésem lenne! Hol lehet beállítani a full screen-t? Ugyanis nekem total képernyõn van, de szeretném ezt eltüntetni, hogy lássam a windows tálcáját! Hol van erre mód?
zyndar
Szerintem még mindig a taktika a legfontosabb, aztán a többi.

Köszi a gyors választ:)
Nos, akkor itt a siker érdekében a taktika, a játékosok motivációja, amivel sikereket lehet elérni? Vagy mi a titok legnagyobb nyitja?:) Mire kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni?
zyndar
Nem lehet hála az égnek :)

Sziasztok!
Most kezdtem el újra játszani az FM-mel! Eddig korábbi verziókkal játszottam, most pedig a 2013-assal próbálok valamit kezdeni! :)
Az lenne a kérdésem, hogy az edzések esetén a '13-ban már csupán annyit állíthatok be, hogy milyen jellegû edzést végezzen a csapat, milyen intenzitással, illetve a meccs-tréningek jellegét (plusz pihenõnapot)? Tehát már részletekbe ennél jobban nem lehet belemenni?

Köszönöm elõre is a segítségeteket!
Darthmushroom
Febr.ban kapták vissza a jogokat, áprilisban meg a szövetség is elfogadta a nevezésüket. Bõvítést meg rég lehet már tudni azért nem is értem h miért nem csinálták meg az fm-be. Pl. én ezért se akarok ott kezdeni karriert ideibe.

Na, ez most meglepett. Az tiszta volt, hogy csak a harmadik vonalban vannak, de a többi infó számomra mind új. Még a létszám emelés is.

Karsiyakáról azt hittem egy külön város, de az mondjuk sokkal érdekesebb, hogy hárman bérelnek egy stadiont. Nem is értem, miként variálják a hazai-vendég meccseket.

Hát a törökök elég vad nép, de szurkolásban keményen odateszik magukat, akár csak az egész Balkán. Õsszel a BL-ben pl. nem lenne rossz egy Olympiakosz - Galata csoportmeccs.: a görögtüzek és az anyázások ezerrel mennének. :)

Darthmushroom
Kicsit Off de:
A Boavista nem csak h visszakapta az elsõ osztályú jogot a jövõ a szezonra hanem a nevezésüket is elfogadták. Jó dolog lesz jövõre velük játszani fõleg úgy h a keret nem bírt idén feljutni a 3.vonalból a 2.ba se, szóval nem hiszem h könnyû lesz õket bent tartani a kibõvített portugál elsõ vonalba, bár ahogy olvasom elég szépen szerzik a szponzorokat h tudjanak erõsíteni.

Darthmushroom
eddig jó, bár nem hittem volna h a feljutás lesz a cél egy idõ után. de így meg is vannak a gondok egybõl mert a fél keret dupla fizut akar mint eddig... ezt fõleg úgy nehéz teljesíteni h már mínuszba vagyunk a törlesztõ részletek miatt, meg az is elég nagy hátrány h a stadion se saját.

zyndar
Amikor kiraktak a Villemomble-tõl, idegbõl a Drezdával kezdtem egyet :)

Futball szempontból is érdekes Izmir.Négy komolyabb csapat van a városban, ebbõl három egy 15 ezres stadiont bérel a várostól közösen (Göztepe,Karsiyaka,Altay).Negyedikként ott van még a Bucaspor,nekik saját stadionjuk van.De a városnak van még egy modern 51 ezres arénája is,ahol a városi derbiket,és a kupameccseket játsszák.
Ezeknek a csapatoknak az egymás elleni meccseik a mai napig tiszta õrület,mert a szurkolóik gyûlölik egymást.Utcai verekedések,késelések,felgyújtott autók,üzletek. Hiába van tele a város rohamrendõrrel,akik gumilövedékes fegyvereket használnak.A stadionban manapság már rendet tudnak tartani,de a város más kérdés.A haláleset mostanában már ritka,de a 2000-es évek elejéig nem nagyon volt városi derbi halottak nélkül.Nem éppen Európa,és nem csak a térkép alapján.Arrafelé a szenvedélyt más mértékegységgel mérik.