Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Régóta olvasom ezt a fórumot, elég keményen toljátok. Én még nem vagyok annyira tapasztalt, a mostani az elsõ karrierem fmben. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. A Videotonnal vagyok, elsõ lépésben stabil BL-csapat létrehozása a cél, késõbb esetleg BL-siker. Az elõbbi szint azt hiszem meg is van. Elsõ szezonban, 2013/14esben az EL-ben indulhattam kvalifikáció kiharcolása után, csoport 3. hely lett a vége. Utána bajnok lettem (ez ugye alapelvárás, eddig simán hoztam is), bejutottam BL-csoportkörbe, 3. helyen mehettem az El-be, ahol kapásból kizúgtam a Liverpool ellen. 15/16-os szezonban csak a csoport 4. helye jött sajnos össze, 1 góllal maradtam le a 3-ról. 16/17-es szezonban megvolt a nagy áttörés, csoport 2. hely, de a Juventus ellen ki estem rögtön, 4 pontrúgás gólt kaptam (csak azt). Idei szezon azonban elhozta az igazi áttörést, 2017/18-as szezonban 2- helyen továbbmentünk, megkaptuk a CSZKA-t a legjobb 16 között, rajtuk túlverekedtük magunkat. Gondoltam itt a cége, de óriási mákkal a leggyengébb csapatot, a Celticet kaptuk. Otthon 0-0 lett, idegenben azonban óriási küzdéssel 2-1-re nyertünk, így a legjobb 4-ben vagyunk. Na de most már akkor jöjjön a kérdés ami miatt írtam: Ennyi siker után semmit nem nõtt a játékosaim értéke. 16 évesen 8 milláért vettem a Dortmundtól egy 4 és fél csillagos ifit, értékes akkor 3,5 milla volt, most már csak 2, pedig 17 évesen már kezd a BL-ben. és még nagyon sok példát írhatnék. Mit tegyek, hogy megnövekedjen az értékük?
Millwall, 4. szezon, 2016_2017
Bajnokság, 3. hely
Fa kupa, 5. kör
Ligakupa 4. kör
Európa liga, Gyõzelem!!!
Elkezdõdött a 3. szezonunk a Premier ligában.Az elõzõ évi hetedik helyünket szerettem volna felülmúlni idén, illetve az európa ligában pedig minél messzebb jutni. A két hazai kupát sem vettük félvállról, mivel a folyamatos fejlõdéshez elengedhetetlen, hogy induljunk valamelyik európai kupában. Ennek ellenére mindkettõbõl nagyon hamar kiestünk sajnos.
Elõször az igazolások, illetve Petre-rõl egy kép, aki tavaly a szezon legrosszabb igazolása volt, de idén belsõ támadó
helyett szélsõt játszattam vele, és remekül bevált😊
Az átigazolások kifejezetten jól sikerültek.Olcsón jöttek hatalmas erõsítések, azt hiszem így kell ezt csinálni😊
Flanagan rögtön kezdõ lett és elégedett voltam vele nagyon, hiányposztra jött.
Martinez és Vietto szenzációs vételek voltak, borzasztó nagy erõsítést jelentettek, nem titkoltan a továbbértékesítés
célom velük, iszonyú pénzeket szeretnék majd kapni értük.
Említést érdemel még Larabi, akit szintén szeretnék majd jópénzért eladni.
A többiek inkább kiegészítõ embernek jöttek, de rengeteget játszottak, mivel iszonyú sok meccsem volt, fõleg az elõzõ szezonokhoz képest.
A bajnokságban jól kezdtünk és legnagyobb meglepetésemre végig az élmezõnyben szerepeltünk. Vártam, hogy mikor jön a hullámvölgy, de elmaradt😊 A United hamar behúzta a bajnokságot, mögötte viszont borzasztó nagy harc alakult ki a másik
3 bl indulást jelentõ helyért, amibõl az egyiket mi szereztük meg. Történetünk legjobb helyezését elérve a 3. helyen végeztünk, egészen parádés teljesítményt nyújtottunk egész évben. Tabella Óriási siker ez nekünk, a BL-ben indulhatunk, rengeteg pénzhez fogunk jutni, nõ a reputáció, szóval folyamatos a fejlõdésünk.
Az európa liga meccseink. Hát, itt is megtörtént a csoda, néha döcögve, néha magabiztosan haladtunk elõre, és sikerült eljutni a döntõig, ahol a Monaco várt ránk. Sok esélyt nem adtam magunknak, berendezkedtünk védekezése és bejött a taktika, megnyertük a döntõt. Ez is történelmi siker, mondanom sem kell, a fanatikus szurkolóink azt hiszem elégedettek lehetnek.
Pár kép a csapatról és a facalitiesrõl.
Csapat 1 rész
Csapat 2. rész
Fejlesztések
Facilities
A következõ szezon terveirõl is ejtek pár szót. Mivel a Bl-ben indulunk, muszáj lesz értékesítenem néhány játékosomat, hogy megfelelõen tudjak erõsíteni. A kiszemeltek már megvannak😊
Sajnos Simeon Jacksonnal nem tudtam megegyezni, dupla annyi fizetést kért, mint eddig, így a lejáró szerzõdését nem fogom meghosszabítani. A kezdeti csapatból így már csak Scott Malone (aki igaziból játszott Újpesten is, a historyban benne is van), Martin Woolford, és Paul Robinson maradt, közülük Malone stabil kezdõ még mindig, a másik kettõnek viszont már csak epizódszerepek fognak csak jutni, vagy még azok se nagyon.
A cél egy 4. vagy 3. hely, de titkon már kezdek reménykedni a végsõ gyõzelemben, a Bl-ben pedig legalább egy 3. helyet meg kell csípnem a csoportban. Az európai szuperkupa a Bayern ellen lesz, ott a tisztes helytállás lesz a cél😊
Rendkívül izgalmas szezont elé nézek, Bajnokok Ligája, játékos eladások, stb., nagyon várja már mindenki😊
@ korbin: ez most nagyon durva, iszonyatos körülmények között kellene eredményesnek lenned. Kitartás! A taktikával nem akarsz variálni kicsit?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Tabella.
A keretem ugyanaz,mint tavaly.Fizetési keret híján senkit nem tudtam hozni.Amit el tudtam érni,a két kölcsönjátékos itt tartása erre a szezonra is.Közben volt Takeover,de a helyzet még rosszabb,mint volt.Fel kellett számolni az ifi csapatot,edzõkkel együtt. Nincs youth recruitment,és junior coaching sem.Összesen 21 játékos van a klubnál, ennek talán a fele üti meg a Championship minimum szintjét.Ráadásul van öt sérültem is,szürke emberek ülnek a padon.Talán ha a betegek felgyógyulnak sikerül kiegyenesedünk.Olyan csapatokkal játszunk,akiknél egy játékos keres annyit,mint nálam a keret.Ide nem menedzser kell,hanem varázsló.Pedig a helyzet egyszerûnek tûnik,mindössze(simán)el kell kerülnöm a kiesést.
Azért a játékban szétvágna az ideg, ha a bl döntõn a 93. percben szögletbõl kaptam volna az egyenlìtést😊
Bajnokság 1. helyezés
Bajnokok Ligája negyeddöntõ
Carling Cup elõdöntõ
FA Cup 5. kör
Community Shield vereség
A szezont egy nagy lehetõséggel kezdtük, de sajnos nem sikerült élni vele, mert a Community Shielden büntetõkkel vereséget szenvedtünk az Aston Villa ellen, így egy elbukott trófeával kezdtünk. Az évad elõtt nagytakarítást végeztem a keretben, távozott a nagy reményekkel érkezõ, de fejlõdésképtelen René van Baaren, a csapatba bekerülni nem tudó Astrit Cenuka és az idõsödõ Vincent Pajot. A másik oldalon a 18 éves Matt Harper, és a nagy tehetség brazil 18 éves tinédzser Carlao érkezett.
A bajnokságot mindenesetre kiválóan kezdtük, a veretlenségünket a 20. fordulóban veszítettük el, amikor az Arsenal meglepetésre 5:3-ra legyõzött bennünket. Ennek ellenére nem az ágyúsok, hanem a Manchester United volt a legnagyobb kihívónk, és sokáig úgy nézett ki, hogy nekik áll a zászló, hiszen a bajnokság finisébe fordulva 6 pont elõnnyel álltak a tabella élén. A sorsdöntõ 34. fordulóban azonban hazai pályán 2:0-ra legyõztük a United-et, majd a következõ játéknapon az Arsenal is megtette nekünk ezt a szívességet, így a jó gólaránynak köszönhetõen az élre kerültünk, és ott is maradtunk, két pont elõnnyel megvédtük a bajnoki címet! A 38 mérkõzésen 104 gólt szereztünk és mindössze 18-at kaptunk, ami kiemelkedõ teljesítmény! Sajnos ismét jellemzõ volt ránk a bajnokság közepén immár hagyományként jelentkezõ visszaesés, de a hajrá mindig zseniális! A bronzérmet a szürkén játszó egykori csodacsapat, a Manchester City szerezte meg.
A téli átigazolási szezonban útjára engedtem a panaszkodó Alex Smithies kapust, helyére hoztam az amerikai Chris Novak-ot. Távozott még David Kuce is, a svéd nem fért be a csapatba. Zargo Touré tehermentesítésére leigazoltam a 24 éves brazil Dionísió-t 12,5 millióért.
A Bajnokok Ligája csoportkörébõl simán továbbjutottam, a Stuttgart-Porto-Dinamo Zagreb nem jelentett akadályt. A következõ körben 2:0-lal és 3:1-gyel simán búcsúztattuk az Olympique Marseille-t, de a negyeddöntõben a Valencia megállított bennünket. Sajnos hiába volt az idegenbeli 0:0-s eredmény, mert otthon 2:1-re kikaptunk.
A csapat sztárja és az év játékosa egyértelmûen a csodagyerek David Masson. A francia támadó, aki még mindig csak 23 éves, a bajnokságban 32 mérkõzésen 27 gólt ért el. El sem tudom képzelni, hogy mi lett volna, ha nem kerül a vége felé egy hullámvölgybe és nem sérül meg az utolsó fordulókra. Sajnos a sérülés miatt elveszítette az angol gólkirályi címet, mert United gólvágója, David Holmes megelõzte. Masson statisztikája így is briliáns, 156 Blackburn meccsén 96 gólt szerzett az angol élvonalban!
Kiemelkedõ évet zárt a legjobb angol középhátvéd Tom Andrews is, aki meglepõen gólerõsen futballozott, 36 mérkõzésen 11 gólt szerzett, valamennyit szöglet után. Érdekesség, hogy Masson mellett a többi támadó nem jeleskedett, Adam Taylor (41/12), Davide Seculin (27/8), Vojtech Novak (38/12) és Rubén Rochina (30/8) nem igazán ontotta a gólokat. Egyedül talán Charlie Freeman (41/18) volt az, aki megközelítette a francia csatárt. Seculin mondjuk sokat volt sérült, Novak eladásán pedig sokat gondolkodtam, de az év vége felé több lehetõséget kapott, és ha már ott volt, akkor az utolsó 5 mérkõzésen 5 gólt szerzett, ezzel meggyõzött. Nem így járt Rubén Rochina, aki elvágyódik a csapattól, ezért átadólistára került. A spanyol régi bútordarab, a kezdetektõl a csapatot szolgálja, hiányozni fog, de az tény, hogy egyre kevesebbszer kerül be a kezdõ tizenegybe.
Idén a csapat ikonikus sztárja, Tom Ringgaard sem alkotott maradandót, igaz még ezzel a gyengébb játékkal is szerzett 34 meccsen 9 gólt. Ez mellett a kiosztott 9 assziszt sem túl sok, a másik oldalon Padilla összesen 25 gólpasszt adott 38 mérkõzésen és szerzett 10 gólt. Persze, Ringgaard még így is kiváló játékos!
Az érkezõktõl jövõre jobb játékot várok, a brazil Dionísió (16/-) és az angol Matt Harper (31/4) sem nyûgözött le bemutatkozó évében, igaz az angol mindössze 19 éves, tehát még van ideje meggyõzni. Nem játszottak rosszul, de egy bajnokcsapatnál ez kevés.
A legjobb kezdõcsapat:
Jerome Garcia – Carlao, Tom Andrews, Marc Fournier, Loris Nery – Dionísio – Pablo Sarabia, David Bascunan, Rubén Padilla – David Masson, Charlie Freeman
Jövõre átalakítások várhatóak a keretben, mert új négy játékos érkezik. A két õskövület – Rochina és Grant Hanley (7/1) – távozni fog, és valószínûleg a 33 éves Jonny Evans-ra (27/2) sem fogok nagyon építeni a jövõben. Hasonló sors várhat a rekordfizetést kapó Pablo Sarabia-ra is, pedig érdekes, hogy pár éve még õ volt a legjobb játékosom, most pedig simán tudom pótolni.
Az érkezõ oldal erõs, 8,25 milliót fizettem ki a balhátvéd Martin Collymore-ért az Arsenalnak, de ingyen jön az amerikai hátvéd James George, a brazil balszélsõ Junior, valamint a török csatár Kamil Yilmaz a Rapid Wientõl. Rajtuk kívül 3 milliót fizettem ki a német szélsõ Marcel Hoffmannért, aki 16 éves, de valami bõdületes tehetség!
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
A 37 fordulóban álltunk elõször az élre,tartottuk is egy darabig,végül az utolsó elõtti fordulóban kikaptunk a Wolves-tól,így két dolog eldõlt.A Wolves lett a bajnok,és a vereség ellenére mi is feljutottunk,mert a rivális Rotherham is kikapott.
Meccsek.
Tabella.
A taktika otthon támadó,idegenben kontra lett volna,de hamar rájöttem,hogy különösebben nem kell tartanom senkitõl.A 46 bajnokiból 41-szer támadót játszottam.A keret is erõsebb volt,mint elõször gondoltam.Rotherham ellen.Ha nem is nagy dolog,de legalább bekerült egy kis kupa a vitrinbe.
Az FA kupa sorsolással szerencsénk volt,bár az elsõ fordulóban majdnem kiestünk.Az elsõ komoly ellenfelet elég sokára kaptuk meg.Az elõdöntõben az MU ellen nem volt esélyünk.Már 4-0-ra is vezettek,de azért még nekik is képesek voltunk gólokat rúgni.FA meccsek.
Az osztályzatok alapján a két legjobb emberem:
Fleck.
Delfouneso.
Végül a Finances.Minimális veszteséggel zártuk a szezont,de a 45M adósság miatt itt mindenre érzékenyen reagál a fõnökség.Az FA elõdöntõ 500k körül fizetett.Emellett háromszor kaptunk szezon közben tõkeinjekciót is.Decemberben és márciusban 650k-t,május elején pedig további 150k-t.Ezekkel együtt egész jól jöttünk ki anyagilag a szezonból.
Hogy a továbbiakban mi lesz,nem tudom,szerzõdésem még mindig nincs.Elég sokat jártattam a számat,a játékosok eladására tett felszólításra sem hallgattam.Nagyon nem lep meg,hogy gondolkodnak.Nem vagyok az a könnyen irányítható menedzser.Bár azért valamit fel is tudok mutatni.Ha nem kellek,nem fogok a kardomba dõlni.Már eddig is voltak jó ajánlataim a Championship-bõl is(Charlton,Leeds,Sheff.Wed,).De addig nem megyek sehová,amíg el nem dõl a sorsom.
Eredmények, játékosok, taktika? Valamit firkanthatnál.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
@korbin: jövõre gondolom azért folyik be némi pénz és rendbe jön a dolog, bár továbbra is ingyen fogsz igazolni.
@Pietro: mennyi memóriád van? A win7-hez ugye kell a 2gb, ezen felül minimum még 2 ajánlott.
Nem csinált még ilyet. Kevés lenne a meghajtón a hely?
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
De ez a Werder hogy a francba tudott kiesni?!
Ennek ellenére sem vagyok biztos a jövõmben.A kérés ellenére sem tartom be a fizetési keretet,és már kétszer is nyíltan kritizáltam a tulajdonost.A szerzõdésem pedig szezon végén lejár.
Majd holnap kiderül,mert mára kiléptem a játékból.(Giro,F1,Hoki-vb,BL döntõ,és egyéb jelentéktelen sportesemények miatt.)
Dynamo Dresden 3.szezon: "Az áttörés éve"
Mivel a klub helyreállt anyagilag az elõzõ szezonban így a keret szinte teljesen átalakult a átadó,kölcsön listás és ingyen igazolásokkal,aminek meg is lett az eredménye. Szinte végig harcban állva a 2. helyért végül a 3.helyen zártunk. Sajnos megint a tavasz miatt buktunk, valahogy nem kedvez nekünk a téli szünet. A német kupában a 2.fordulóban estünk ki a dortmund ellen itthon, viszont az EL-ben nagyot meneteltünk. A Slaks és az Ajax útján jutottunk a csoportkörbe, ahol a Liege,Bilbao,Red Star hármas elõtt elsõ helyen mentünk tovább. Az egyenes kieséses szakaszban az Everton,Club Brugge,Lille hármas útján elértük az elõdöntõt, ahol sajnos a Spurs elleni idegenbeli 2:0al 2:1s összesítéssel alul maradtunk. A keret nem rossz de még ránk fér az erõsítés. Vydra lett a legjobb idén aki 19 góllal gólkirály lett az EL-ben és a bajnokságba is 2. lett Lewa mögött, a másik kiemelkedõ az Udineseben átadólistáról szerzet Torje lett.
A bajnokságban jól játszunk,továbbra is szórjuk a gólokat,bár hátul is nagyon "gólerõsek"vagyunk.A taktika azért jól mûködik,inkább a középsõ védõim gyengék,de ez van.
Meccsek.
Tabella.
Az eléggé meglepett,hogy nem Delfouneso,hanem Wilson a fõ gólfelelõs.A 17-es gyorsaságával ebben a ligában nem nagyon tudnak mit kezdeni az ellenfelek.,már 24 gólnál tart.
Innentõl fogva a feljutás a célom.Ha az õszhöz hasonló játékot tudunk produkálni tavasszal,akkor meg is lesz.Ha a levont 10 pontot hozzáadnám,akkor már most elsõk lennénk.
A kupákról:A Capital One-ban a második fordulóban megkaptuk a Birmingham City-t és simán kiestünk.Az FA kupában elértük az elvárt 3,fordulót,ott a Skrill Premier-es Grimsby következik majd.A Johnstone's Paint Trophy döntõjében ott vagyunk,a Bristol lesz az ellenfél.A fõnökséget ez a kupa nem érdekli,de én mindenképpen szeretném megnyerni.Minden apró sikerre szükségem van,hogy növeljem a reputációnkat.Az FA úgyis csak addig tart,amíg ki nem fogunk egy nagyobb halat.
És akkor az,ami miatt nem vagyok nyugodt.Finances.Októberben kaptunk 650k cash injektion-t,mert egyre nagyobb bajban vagyunk.Nem mintha az bármit is segített volna.December elején pedig kaptam a fõnöktõl egy üzenetet,hogy meg kellene fontolnom néhány játékos eladását.Mondván,a mûködéshez szükségünk lenne a pénzre.Persze errõl szó sem lehet.Nem fogom kockára tenni a feljutási esélyeinket.A vereségek úgyis mindig akkor jönnek,amikor muszáj pihentetnem a jobb játékosokat.Oldja meg,az õ munkáját nem tudom helyette elvégezni.
Fura, hogy minden wonderkid a jatek elejerol lassan kioregszik :o
Bayern-Salzburg
blüh im ganzen dieses glückes.
A másodosztályban is ezek a min-max létszám; ott viszont van olyan lehetõség, hogy max 3 nem török játékos, és max 5 külföldi lehet kerettag. Itt nem értem mi a különbség.