Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A helyedben a 4-3-3-nál nem tenném ki a szélre a középpályásokat, hanem egymás mellett lenne a három belül. Vagy közülük egy DM pozícióban. És semmiképp nem játszatnék két ugyanolyan szerepkört. pl. lenne egy mélységi irányítóm, elõtte egy box2box és labdaszerzõm vagy a három egymás mellett, de mind más szerepkörben. Illetve a csatároknál is túl nagy luxus szerintem elõl a 2 mélységi támadó. Ha például van a keretben egy technikás csatárod, azt tedd be trequartistának, másik CF/AF/Target man, harmadikra is találj ki egy jó szerepkört. Illetve ha ilyen lent lennék egy 3-5-2-t próbálnék ki, wingback-ekkel. Én általában a gyengébb képességû csapatokkal ezt nyomatom, és elég megbízható taktika ilyen szempontból.

a végére melegedtek be az embereid 😄
Grat, és sok kitartást hozzájuk😊
Én meg ilyen eszméletlen meccseket játszunk. 11-esbõl gól, aztán Sommer elnéz egy beadást, 2-0, mi meg rúgtunk 2 kapufát. Szétvág az ideg, erre jön Lukaku, meg Martinez, és megnyerik a meccset😊
Sajnos az FA kupa 2.köre lett idén a végállomás, de minden dícséretet megérdemelnek az embereim. Senki nem számított, hogy eddig eljutunk és nagy skalpokat szedünk. Táblás ház 2000 nézõ a Peterborough ellen, akik a 3.liga elsõ helyén menetelnek a Championship felé.
Mildenhall - Peterborough 0-3 Sajnos gólt nem sikerült rúgni, pedig a 2. percben 1:1-be ment az emberem a kapusra, de kihagyta..Ami ilyenkor lenni szokott szögletbõl a 6.percben büntettek és nem sokkal késõbb a meccset le is rendezték.
Az FA Vase kupában is elvéreztünk, így mostantól már csak a bajnoki címet kell behúzni és tökéletes idényt zárunk. Igaz még fél szezon van hátra és csak 5 pont az elõnyõm, de a 3. már 15 pontra van 😊
Aham, Korbinnál már kiestek az elsõ évben úgy láttam, mi meg már bronzérmesek voltunk tavaly😊
Ha tetszik a 4-4-2, akkor ne változtass. Következõ karrieremben megpróbálkozom majd én is velük.
Van még egy csomó fontos dolog, pl a játékosok speciális képességei. Én a támadó középpályásoknak mindig megtanítom , hogy menjenek elõre, amikor tudnak, próbáljanak kulcspasszokat adni, fussanak a labdával, a középsõ középpályások diktálják a tempót, lépjenek vissza labdáért, stb. Rengeteg dologból áll össze, és ha veszünk egy 100%-ot annak, aki tökéletesen ért hozzá, én kb. 5-10%-on vagyok😊
De örülök, hogy segítettem valamit, te vagy az elsõ😊 Sok sikert a Modenához.
A 4-4-2 nekem már végsõ elkeseredésem eredménye 😊 4-2-3-1 volt az elsõ elképzelésem, és a 4-5-1 is formailag hasonlóan nézett ki! Egyébként a tanácsaidnak köszönhetõen 1 döntetlent és egy fontos sikert könyvelhettem el az utolsó két fordulóban, és a kapura lövéseim is megjöttek 😊 Szerintem ezekbõl okulva visszaállok a 4-2-3-1 -re és megpróbálom ott is ezeket a beállításokat!
A sok védekezõ játékos pedig még onnan "maradt meg", hogy nagyon erõltettem a kontrákat és a védekezésen volt a hangsúly...aztán onnan az ellentámadás! De nem vált be!
Köszönöm még egyszer a tanácsaidat, az összegzésedet és mindent! Rájöttem több dologra is, és még mélyebbre fogok ásni a csapat sikeréért 😊 Eddig ezek szerint felületes voltam!
Volt egy merész álmom a Modena-val, de azt hiszem most beérem a minimum elvárással! Hátha jövõre igazolni is engednek 😊
Látom a Millwall-t felvezetted a legnagyobbak közé 😊
4-4-2-vel még nem is próbálkoztam egyébként. De leírom, hogy milyen az enyém. Részben más taktikákból merítettem ötletet, részben pedig a saját ötleteim.
Ez most a taktikám. Mindenki ellen ezt használom, annyi változtatással, hogyha erõsebb csapat ellen játszom, akkor nem támadó, hanem védekezõ a mentalitás.
Viszonylag sok gólt kaptam idáig, de sokat is lõttem, gyors támadásokat vezetünk.
Ami nagyon fontos. A kapusnak beállítottam, hogy ne rúgja ki a labdát. Néztem pár edzõmeccsen, 40%-osan passzolt kb., nagyon sok labdát visszafejeltek a középpályán, amibõl aztán jöttek a támadások. Így már 80%-osan passzol és sokkal jobb a labdatartásom.
A középsõ védõknek be van állítva a rövid passz, meg a szélsõknek is. Így mindig eljut a 3 kreatív középpályásomhoz a labda.
A szélsõ védõknek meg a sit narrover van beállítva és a kevés rizikós passz.
Amivel viszont nem tudok mit kezdeni én sem, az a 2 középsõ középpályásom. Eléggé súlytalanul mozognak, kevés gólpasszt adnak (szinte semmit), és kevés gólt is lõnek, átlagos osztályzatokkal.
Be van állítva nekik a more direct pass, de más nincs. Szóval nem tudom, hogy tudnám õket meghatározóbbá tenni. Kicsit összecsapott lett, nem így akartam, de lett egy kis dolgom hirtelen.
Szép lassan megkezdtük a 3.szezonunkat.Meccsek.Ég és föld a különbség a tavalyi csapatomhoz képest.Ha nem dõl ki egyszerre több ember,nem sok gondom lesz ebben a szezonban.A pályán legalábbis.
Mert úgy látszik megszûnt a tõkeinjekció,és megint vészesen termeljük a mínuszokat.Pedig az egész ligában itt a legalacsonyabbak a bérek.
Szia!
Köszi a meglátást és az észrevételt 😊 Van igazság abban, amit mondasz! Ezen módosítok...
Az 4-4-2 lenne az alap felállásom! De ez már átalakult azután, hogy láttam: nem mûködik az elképzelésem!

Szerintetek a játékban mûködnek azok a módosítások, amiket az életben is tennél? Vagy ki kell tapasztalni a játék trükkjeit?
A bajnokság jól megy, de nagyon kevesen vagyunk, így néha tartalékolni kell és 1-1 meccset fel kell adjak, hogy az embereim 90% körül mozogjanak.
Szerencsére a Cambridge United adott kölcsön 3 embert és Cambridge City is na meg a nagy nevû Concorde Rangers is egy arcot kölcsönzött nekünk.
Közben az FA kupa 2. kanyar Mildenhall - Peterborough a 3.liga 2.helyén szaladnak a Championship felé 😄
Szia!

Nem vagyok egy nagy mágus taktika terén, de megpróbálom kicsit elemezni, aztán vagy igaz, vagy nem😊
Szóval, ahogy nézem, a védõsorban mindenki védekezik. A középpályán van egy védekezõ és 3 support. A csatárok pedig támadón vannak. Szerintem kevés labda jut el hozzájuk, nem? Túl nagy az üres terület a középpálya és a támadósor között szerintem.
Hogy ennek ellenére miért lõnek ellened ennyiszer? Azt majd megválaszolja más😊
Nincs ötletem.A 4-4-2-nek mûködnie kellene.Használtam a 13-ban,és egész jól bevált. Merev felállással viszont még nem játszottam.De az is lehet,hogy egyszerûen ilyen gyenge a csapat.Nem emlékszem,hogy a 13-ban milyen erõt képviselt a Modena.
Plusz mellékelek egy képet a legutóbbi bajnokink statjáról... Itt is a szokásos! Sõt...magunkhoz képest sokszor lõttünk kapura! De általában 4-5 lövés, illetve 20-25 az ellenfél oldalán! Íme a statisztika.
Sok sikert,és kitartást.Utóbbira nagy szükséged lesz.Innen feljutni a csúcsra...
Van egy 4-4-2 -es felállásom (erre a 4-5-1 -es kontráról álltam át). Van egy 4-3-3 támadó taktikám, amikor már nincs mit veszíteni. Ezekkel hullámzó teljesítményt produkálva itt tartunk :/

Köszönöm az észrevételeket! Egyelõre mást nem is írnék a fentiekrõl és azok miértjeirõl 😊
Ma úgy éreztem, hogy a Mildenhall Town lesz az a csapat, akikkel meghódítom Angliát. A csapatom félprofi és a 9.ligából indulunk.
De én még ilyet nem pipáltam. Az FA kupába nagyon megyünk és már a 2. fordulót várjuk. Sorrendben: Chadderton,Soham,Royston,Merstham,Bishop's Cleeve csapatát lepofoztam ez még nem is volt olyan meglepõ szerintem.
De a 4. selejtezõ körben a 6.ligás Telford ellen idegenben 2-2 után hazain nyertem 2-0-ra és a tényeleges FA kupa elsõ körben az 5.ligás Lincolnt vertük le 3-2-re úgy, hogy a 6.percben már 0-2 volt. Most várjuk a 2. kanyar sorsolást.
Dobhatnál egy képet a felállásról a csapat instrukciókkal együtt.
A labdabirtoklás nem sokat számít.Én csak tudom,mert állandóan elveszítem.<#smile>Mégis többet rúgok kapura bármelyik ellenfélnél.
Ti mit tennétek akkor, ha a csapat minden meccsen kevesebb %-ban birtokolja a labdát, de ami nagyobb baj, hogy a kapuralövések száma hihetetlen kevés! Pl a legutóbbi meccsen 2:20 volt a lövések aránya...bár mákom volt és 1:1 lett a meccs...de bármilyen felállást próbálok, nem megy...nem értem mit rontok el...? :/
A ligákat nem lehet utólag szerkeszteni.Ahol nincs tartalék,vagy kiesett,az már úgy is marad.

Ezeket az eladásokat hogy sikerült összehoznod?Mert én 2019-ig itthonról 5M€ felett nem tudtam eladni senkit.Akkor már jobb játékosaim voltak,mint egy MU-nak,vagy Juventusnak,csak éppen 1-2M volt az értékük.Tiszta ideg is voltam emiatt.
Sziasztok!

Kezdtem a Colchester után egy Gyõri karriert, a 4. évemet kezdem velük, pénzügyileg zseniálisan állunk, csak ingyen vettem játékost(kivéve Vass Ádám-ot - 400k font), eladni viszont a 3 év alatt 21 millió font értékben sikerült. A csapat átlagéletkora pedig 22 év. 😊

Az lenne a kérdésem, hogy a Gyõr 2-t betudom nevezni valami bajnokságba? Mert jó lenne ha nem csak üldögélnének... vagy esetleg editorral hozzáadni egy b csapatos bajnokságot? 😊

Helyes.Irány a worldwide,és a 100%.
Köszönöm a segítséget, akkor ezek szerint ezen kár volt túrázni😊 Akkor indulok is Európát bevenni a Fradival😄
Válogatott múlttal continental a reputáció,és 85%.
Az összes többinél national,és 71%
Lehet nekem se kéne, csak a szememet bántja😄D amúgy köszönöm a tippet😊
zyndar
Hátõõõõ...Magyar a nemzetiség és kedvenc csapat a Fradi? Nincs ötletem, bár nem is szoktam ezzel foglalkozni.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Sajnos nem, mindig semi-footballerre vagy sunday leaguere állítom:/
zyndar
Amikor hozzáadod az elején a managert, ott állítsd a a past experience-t sunday league footballer-re mondjuk. Eddig gondolom international footballer-t használtál.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a képen( http://postimg.org/image/oj8pglcy7/ ) látható reputation csík miért indul egybõl 71%ról, bárhol kezdek karriert ez van és mit ne mondjak eléggé zavar😄D Ez csak egy számomra idegesítõ bug aztán így jártam vagy van valami ötletetek?

Nekem asszem a 4. kör😄
alacsonyabb osztályú csapattal kinek mi volt a legnagyobb bravúr az FA kupában?
Darthmushroom
Féltáv. most jöhet egy kis pihi, majd este vagy holnap folytatás 😄 BL-be továbbmentünk a chelsea mögött de a barcát kapuk úgy h lehet hiba volt erõltetni a továbbjutást 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
az szép Guidettitõl 😄 bírom a játékba meg a valóságba is játékát, kár h shity játékos. Feyenoordba akkora császár volt h az valami hihetetlen, sajnáltam h végleg nem sikerült megvenniük.

Mindig figyelem,ki hogy passzol a taktikához.Itt eddig kompromisszumokat kellett kötnöm,és még mindig van három olyan ember is,aki nem a természetes helyén játszik.Jövõre õket is lecserélem.Hiába van átképezve az AMF CM-nek,ha 6-os a szerelése.Azért, mert a gép azt mondja,attól még nem lesz belõle CM.Az ilyenek miatt átjáróház a középpálya.Ez volt az egyik gondom tavaly,tetézve a gyenge védõkkel.Most erõs a középpálya,és jók a belsõ védõim is.Ehhez a ligához legalábbis.
Közben még történt egy utolsó igazolás.Vita nélkül elfogadta a felkínált fizetést,pedig õ már letett valamit az asztalra.Egy nála gyengébb 21 éves srác 30k igénnyel állt elõ.Vagy Guidetti a 65k-val.Éppen most tárgyal a Kalapácsosokkal,kíváncsi leszek,azok megadják-e neki.
Azért elég jól le van modellezve,hogy nem egyformán pénzéhesek az emberek.
Darthmushroom
szerencsétlen veresség, így 3 ponttal õk vezetik a tabellát.

Darthmushroom
4. év kellet hozzá de végre legyõztük a Bayernt! A kölcsön lévõ Granby 2gól+1assistal kivégezte õket 😄

Darthmushroom
Alakulgat a klub háttere, sajnos stadiont még nem akarnak újat, de ez legyen a legkevesebb. Gnarby eddig nagyon állat, sajnos túl sokat ér így nem hiszem h jövõre végleg megtudnánk szerezni, am elég rosszul indult a szezon: 4gy 3d a bajnokságba, mind3 döntetlennél a hajrában buktunk a pontokat (Hamburg,Lever,Hoffi ellen).BL-be gyilkos csoportba kerültünk, Milan,Chelsea,PSV. Cél a 3. hely lesz, am a hollandokat itthon legyõztük már.

zyndar
Másikjenzen igen pofás 17 évesen.

@korbin: ezek mind komoly erõsítések. Megfigyeltem, hogy mindig tökéletesen rendben vannak a játékosaid poszthoz szükséges tulajdonságai. <#eljen>

Már kész az "új" csapat,õk érkeztek,mind ingyenesen:
Cahais.
Crescenzi.
Ellegaard.
Garcia.
Jönsson.
Loe.
Romagnoli.
Rothwell.
És még két ifiválogatott tehetség,Durand,és Casaca.
Mind közül Rothwell számít a legnagyobb fogásnak az edzõk szerint.A Man Utd-nek nem kellett,meglátjuk,itt mire viszi.Tehát ennyire futotta.Rengeteg más próbálkozásom kútba esett a túl nagy igények miatt.De ez már egy sokkal erõsebb csapat,mint korábban volt.A cél csak a feljutás lehet.
Darthmushroom
Igen mozgalmas nyarunk volt, de szerintem jól zártunk és erõsödtünk is. Mellette igen tehetséges generált állatok is érkeztek/nek: Griego, Jankovic, Jensen, másik Jensen, Topolski.

zyndar
Bevallom õszintén, én ilyen gólarányt nem láttam még <#idiota> Ebbõl a büdzsébõl mér fogsz tudni igazolni és meglesz a feljutás. Hajrá.

Darthmushroom
Fizetések, szinte minden pénzt ebbe öltem meg növelték is egy jó párszor mikor kértem meg téli célkitûzések változtatása közben is nõt.

Am Grat mindenkinek.

Coventry City 2014-2015.

Befejeztem a 2.szezont,sok vízilabda eredménnyel,és egy tisztességes helyezéssel.A 40. fordulóban már az osztályozót érõ 6.helyet is elértük,de nem tudtuk megtartani.Nem is számítottam rá,az is kisebb csoda,hogy egyáltalán megvolt rá az esélyünk.
Meccsek.
Championship.
Ez a 87 beszedett gól azért nem mutat szépen,ennyit még soha,sehol nem kaptam.A szurkolók azért biztos élvezték a show-t,mert mi aztán nem játszottunk unalmas meccseket.A 46 bajnokin 182 gól esett.Mentünk elõre mindenki ellen,megalkuvás nélkül(néha ész nélkül is).Kaptunk pofonokat,de adtunk is bõven.Az átlag nézõszámunk is már 6291,így lassan a Sixfield stadion is kicsi lesz nekünk.

A legfontosabb hír pedig az,hogy végre kaptam pénzt,ami nem egy vagyon,de Championship szinten szódával elmegy.A megállapított büdzsét átcsoportosítottam a fizetésekre,így most van 100k elérhetõ fizetési keretem.Megkezdõdhet a vadászat a free playerek után,mert jó néhány új emberre lesz szükségem.Továbbá veszek fel néhány edzõt,és scoutot is.

Ezek voltak a pozitív dolgok,de azért negatív is akad.Ificsapatom továbbra sincs,a youth setup szintjét is levették a minimumra.De talán jobb is így,ezzel ráérek késõbb foglalkozni.Mert az adósságunk továbbra is megmaradt a tõkeinjekciók ellenére is.Ezzel egyébként korábban nem találkoztam,ez valami angol találmány?Vagy még nem játszottam ennyire eladósodott klubnál.Nem igazodok ki a finances adatai között. Ha valaki tudja mi is történik itt,igazán felvilágosíthatna.Mert kétszer kaptunk 4M-s tõkeinjekciót,meg több hónapban 100-200k-t is.Valahogy így.
Összesítés.
Kiadás.
Bevétel.
Köszönöm a figyelmet.
Sziasztok,
Mint korábban írtam, én is nekiálltam egy kis csapat felvirágoztatásához 😊 Nos, ez annyira nem indult jól, de keresem a helyes irányt.
A Serie B-ben vállaltam munkát a Modena gárdájánál! A csapat -2 ponttal kezdte a bajnokságot egy korábbi büntetést követõen. A felkészülési meccsek jól sikerültek, rendre rúgtuk a 4-5 gólt és csupán a A osztályos Catania tudott minket megverni.
Az elsõ megmérettetés a kupával kezdõdött, ahol simán bejutottunk a 4. körbe. Itt már a vezetõség elégedett volt, de nagy szerencsével ebben a körben elkerültünk minden elsõ osztályú csapatot és a Bari ellen egy sima 4:0-val ismét továbbjutottunk! Jelenleg a Chievo vár ránk, bízom a csodában 😊
A bajnokságot is gyõzelemmel kezdtük! 4-5-1-es kontrára épített játékrendszert próbáltam begyakorolni a srácokkal, de az elsõ gyõzelem után a zsinórban jött 4 pofon és rossz játék miatt ezen módosítani kellett! Ezért átálltam a "retro" 4-4-2-re és a labdatartó játékra! A kontra valamiért nem ment a srácoknak! A két szélsõ középpályás repked a pálya szélén. Az egyik csatárom vezeti a góllövõlistát, és kissé aggasztó, hogy az õ góljai mellett csupán egy védõm tudott betalálni, õ is egyszer! Ez a 4-4-2 az elsõ meccsen akadozott, de nem módosítottam, mert mintha valami kis szikrát láttam volna a fejekben és lábakban! Az utolsó 3 meccsen 2 idegenbeli döntetlent és egy hazai magabiztos sikert értünk el. Bízom a hasonló folytatásban és a taktikában, hogy beválik!
Jelenleg tehát a Modena a kupában még áll és a Chievo-val csap össze, a bajnokságban pedig a 8. forduló után a 17. helyen áll 2GY 2D 4V -el. (és a -2 ponttal :/). Nagyon szoros a liga, alig van különbség a csapatok között. Talán errõl árulkodik, hogy a tuti feljutást érõ 2. hely és a kiesést jelentõ 20. között mindössze ö pont van! Könnyen lehet lépegetni elõre (ez a célunk), de nagyot is lehet bukni 1-2 vereséggel!
A vezetõség kérése a kényelmes középcsapat szerepének elérése, de a gyenge keret és a kevés játékos ellenére én ennél többre vágyom! Majd meglátjuk mi sül ki belõle!
HAJRÁ!
Közben elértem a félidõhöz.Miután a nagy sérüléshullámot letudtuk,sikerült aránylag biztos távolságba kerülni a kiesõ helyektõl.
Meccsek.
Tabella.

A tõkeinjekciók most már havonta jönnek,általában 140-160k értékben.December végén azonban már 4M-val csökkentették az eredetileg 45M-s adósságot.Ez persze mind szép és jó,csak éppen semmi hasznom belõle.Nagyon nem szeretnék még egy szezont ugyanezzel a társasággal kínlódni.
Grat neked is.A megbeszélés miatti reakció miatt ne aggódj.Egy jó edzõmeccs,és már helyre is áll a morál.
Elõször is gratulálok a Blackburn, Coventry, Millwall karrierekhez - remélem senkit nem hagytam ki. Korbin, jó lesz az és ahogy látom elég szoros a mezõny is.

Lement a szezon a török csapatommal, a fennmaradt két meccset is behúzva - ugye már bajnokként -, végül 12 pontos elõnnyel végeztem az élen. A játékosaim taroltak a statoknál: mi adtuk a gólkirályt, a gólpasszkirályokat, és a liga legjobb játékosait is. Érdekes, hogy a gólkirályom csak szezon közepére bérelte ki a kezdõcsatár helyét; bár ebben én is vaskosan benne voltam, hogy eleinte csak csereként számoltam vele. 😊 Viszont így is meglett a cím. Kapom folyton az ügynökök ajánlatait, de jobbára 33+-as korú spílereket löknének hozzám. Majd meglátjuk: csak néhány igazolást tervezek, bár ez is pénzfüggõ lesz, mert szerintem sokat erre nem fogok kapni. A szezon végi csapatmegbeszélést szerintem elszúrtam, mert senki nem reagált rá jól, egy játékosom pedig negatívan. De már nem nagyon izgat - ezért nem töltöm vissza -, mert csak kölcsönjátékos. Talán azt ígértem, hogy egyértelmûen bent fogunk maradni, bízom a mostani keretben, stb. Vagy valami ilyesmi. 😊 És akkor pár kép, amit fontosnak véltem:

Tabella
Statok
Sayan, aki a gárda legjobbja volt.
Aydin, õ pedig tavaszra robbant be igazán.

Ilyennel találkozott már valaki? Megjelent 1-2 hónapja egy új szponzor, aki adott egy rakás pénzt, de nem nekünk. Ki sem írta, hogy új szponzor van.
Finances 1
Finances2
Közben lejátszottuk az elsõ Bl meccsünket, jól sikerült. Dortmund és Atletico Madrid van még a csoportunkban, és 3 kör után 3 gyõzelemmel állok, meglehet a továbbjutás.
Megõrjít ez a védelem.Derby County.Az x egyébként jó nekünk a Derby ellen.De mégis hány gólt kellene rúgni,hogy ezek a faszok ott hátul ne bénázzanak el mindent?Pedig éreztem a bajt,az utolsó 10 percben már mindenki védekezett.Így most már a miénk a legtöbb rúgott,és a legtöbb kapott gól is.
Tabella.
Nem sokat tehetsz.Amíg a liga reputációja nem nõ,addig ez így is marad.Egy csapattal meg nem sokat lehet tenni ennek érdekében.Ha lenne még egy klub,amelyik rendszeresen eléri a csoportkört,az sokat segítene.
Gratulálok,szép teljesítmény.