Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#16654:
<#mf2>#mf2>
Asus M2N|AMD Athlon 5600+|2GB RAM Kingmax|Gigabyte nvidia 8800 GT|Chieftec 550W|Raidmax Katana táp nélküli fekete ház|Samsung 500GB Winchester
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
-tuzsér, mezõkövesd
nyugat:
-sorosksár, mte
3 kérdésem lenne:
- mennyi volt a fizetési kereted, amikor átvetted a klubbot?
- milyen taktikával játszol? (változott -e)
- kiket igazoltál elsõ szezonban?
Köszi a válaszokat, elõre is!
www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!
Giovani nem akar aláírni, pedig a szerzõdése már lejárt de még a barcában van. Ott 10ezer a fizuja, tõlem 10x annyit kapna...
Áttérek 4-3-3ba, valszeg ez lesz a felállásom:
Robbo
újjobbhátvéd- Woodgate- King- Pasqual?( ha marad)
Kaboul
Jimenez - O'Hara(Jenas, Huddlestone)
Silva - M. Fernandez
Berbatov
Azt a 3mast elöl nem tudom ki fogja megfogni 😊
Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
<#taps>#taps>
Utsó 3 fordulóban már a tartalékok játszottak, 1x 2 vereség.
Sajnos késõn akartam képet csinálni, és nem tudok statisztikás képet adni a keretrõl :\
Az év csapatában: Robinson, Woodgate, Jimenez, Fernandez, Berbatov
Nyáron érkezik Silva 32,5 millió fontért, és lehet hogy Giovani is érkezik, ingyen, bár szerintem hosszabbít a barcánál :\
Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]
1. Szezon (2007-2008)
Elõ-szezon:
A város Észak- Angliában az Ír tenger partján terül el. A kisváros egyetlen büszkesége (sport ügyileg) a profi Rögbi csapat. Azért jöttem ide, hogy ezen változtassak. Mivel a csapatnál nem jöttek, úgy az eredmények, ahogy azt az elnök úr kitalálta, leváltotta Darren Edmondson-t a 36 éves játékos managert és engem ültetett a helyére. Azt mondtam az elnök úrnak, hogy megtudom, nyeri neki a Conference liga északi csoportját, de ehhez olyan játékosok kellenek, akik focizni is tudnak. A csapat idekerülésemkor halászokból, bányászokból és pékekbõl állt, akik csak fizetés kiegészítésként léptek pályára ebben a fél-profi csapatban, úgy ahogyan az edzõnk is, aki fõállású Szalmakalap-kötõ volt. Az elnök úrral, Huphrey Dobie-val arra a következtetésre jutottunk, hogy ennek egyszer és mindenkorra vége kell, hogy legyen, ha sikereket akarunk elérni. Mondtam neki, hogy ismerek olyan fiatal magyar ingyen igazolható játékosokat, akik szívesen jönnének ide. Dobie úr azt válaszolta, hogy tegyek, amit jónak látok, csupán két feltétele van. Az elsõ, hogy csak ingyen igazolhatok, és hogy ne lépjem túl a fizetési keretet. Elkezdõdött tehát a játékos mozgás, aminek következtében 17 új arc jött ebbõl 2 ember kölcsönben az anya egyesülettõl (Carlisle United). 9 ember hagyta el az egyesületet mindegyikük ingyen távozott. Ezzel az átigazolási piac legaktívabb egyesülete lettünk. Érkezett még egy manager asszisztens Glushenkov Ukrajnából és egy edzõ Szerbiából Dragicevic személyében.
Közben játszottunk pár felkészülési meccset walesi és ír fél-profi csapatokkal, az 5 mérkõzésbõl csupán egy gyõzelmet tudtunk aratni, a többi vereséggel végzõdött. A csapatnak nem igazán feküdt az akkori kontratámadásra alapozó taktika, de egyre csak ezt erõltettem.
Az õszi szezon a Conference Északi Ligában:
A csapat az elsõ 7 meccsen nem igazán alkotott maradandót 2 gyõzelem 3 döntetlen 2 vereség. A 2. vereség igen fájó volt és ott telt be a pohár, ugyanis a Kettering ellen bele szaladtunk egy 4-1-es zakóba idegenben.
Igazoltam még két játékost, akik a csapat meghatározóivá váltak (Török és Dabas).
Ekkor váltottuk le, az elbaltázott 4-5-1-es szörnyû taktikát, egy 4-3-1-2-õt, kezdtem alkalmazni erõsen támadó mentalitásban. A következõ 9 meccsen nem találtunk legyõzõre és a védelmet is sikerült passzentosra összerakni. Aztán jött a fekete leves 5 játékosom sérült le 1-3 hónapra köztük (Török, Máté, Dabasi stb.). A 18. fordulóban a hatalmas menetelés véget ért a Harrogate otthonában (2-1 oda). Mivel nem igazán volt épp csatárom érkezett Papp a Demecserbõl szintén ingyen. Az õszi szezon záró fordulójában az akkor vezetõ Hinckley-t fogadtuk, az eredmény: 2-1 nekünk, ezzel csapat a fél távnál 1. helyen áll a bajnokságban.
FA Kupa:
A csapat az FA Kupa 2. selejtezõ körében kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a Bromley csapata volt az ellenfél. A csapat könnyednek csöppet sem mondható 2-1-es sikert követõen idegenbe látogatott a Newport County csapatához. Végig a kezünkben tartva a meccset 1 – 0 arányban tovább jutottunk. A 4. selejtezõ körben az egy osztállyal feljebb tanyázó Exeter csapatához vizitáltunk. Mint a médiának, mint a szurkolóknak kétségei voltak a továbbjutást illetõen. Ez az elsõ félidõben meg is látszott a fiúk teljesítményén, ugyanis már elég korán hátrányba kerültünk. A félidõben egy alapos fejmosás megtette a hatását, ugyanis Gergõ Gábornak köszönhetõen a 82. percben sikerült az egyenlítés és így az újrajátszás kiharcolása.
3 nap állt a csapat rendelkezésére, hogy felkészüljünk idei egyik legnehezebb mérkõzésünkre.
Óriási volt az érdeklõdés a meccs iránt, ezt mutatja, hogy megtelt a 2500 fõs stadionunk (najó csak majdnem, ugyanis „csak” 2100an voltunk). A közönségnek is hála Gábor Gergõ a 14 percben vezetést szerzett, amire a 21. percben jött a válasz az ellenfél részérõl. Már- már úgy tûnt, hogy büntetõkkel dõl csak el a továbbjutás, de jött a csereként beállt Berkeley és a 76. perben 2-1 re módosította az eredményt, erre ellenfelem már nem tudott válaszolni, így a csapat ismét továbbjutott.
Most már a vezetõség által elõirányzott szinten voltunk (FA Kupa 1 forduló), ahol a Heyes & Yading csapatát sikeresen kilöktük 3-1 el. Az Fa Kupa 2. fordulójában a Moracembe (egy Coca Cola Ligue 2-es) csapatát sorsolták mellénk. Ha az Exeter ellen esélytelenek voltunk, akkor most? Küzdöttünk, hajtottunk, de 3-0ra kikaptunk. A csapatot nem szidtam le. Még a vereség ellenére is tisztességesen helyt álltunk.
Egyéb kupák:
Setana Shield: nem okozott nagy fejtörést a csapatnak ugyanis rögtön az elsõ meccsünkön 4-0 ra kikaptunk a Barrow-tól. Abszolút cserecsapattal álltunk ki, mivel rápihentünk a következõ bajnokira.
FA Trophy: A Laight elleni 1-1-es idegenbeli meccs után otthon 2-2 játszottunk és mivel a ráadásban sem született döntés a büntetõ párbaj következett, ebben úgy maradtunk alul, hogy a négy darab 11esbõl mindössze egyet értékesítettünk.
Mivel minden kupából sikerült kiesni így 100%osan a bajnokságra koncentrálhatott a csapat
A tavaszi szezon a Conference Északi Ligában:
Talán a sok sérült miatt nem kezdõdött túl jól a bajnokság második fele. Török István koponyatörés miatt korábban kiesett a bevethetõ csatárok közül, Berkeley a másik csatárom pedig távozott, ezen kívül pedig a tartalék keretbõl eladtam a 22 éves támadó középpályást, Wilkie-t. A csapaton belüli morált tovább rontják azok a játékosok, aki egyszerûen nem járnak edzeni, Ocsenás József már 2 hónapja fizetést sem kap ez miatt (4szer nem volt edzeni), mert ezeket a meg nem jelenéseit 2 hét fizetés megvonással honoráltam. Józsitól Koleszár Viktor is kedvet kapott a lógáshoz, természetesen fizetés neki sem járt egy ideig. A két játékos mondanom sem kell rettentõen berágott, és távozni akarnak. Én nem állok az útjukba, csupán 1 probléma van: mégpedig az, hogy a kutyának sem kellenek. A manager asszisztensem, a kapus edzõm és az edzõm is bejelentette, nem kívánnak szerzõdést hosszabítani a csapatnál. Szóval nyáron újak jönnek helyettük. A távozók (a fizetési keret emelkedésével) lehetõvé tették, hogy tovább erõsítsem a keretemet. A BVSC -bõl érkezett Szrnka Csaba (védõ) és egy fiatal tehetséges középpályás Nyári András személyében, az Abda csapatától természetesen ingyen.
A Hinckley elleni siker után mintha elszegõdött volna mellõlünk Fortuna. Ugyan a Southport ellen nyögvenyelõsen sikerült nyerni, de ezután 5 meccsen mindössze 5 pontot sikerült szerezni. Ugyan a bajnokságot továbbra is vezettük, de már csak 1 ponttal.
Nem igazán jó elõjelek ezek a Kettering elleni meccs elõtt, akik akkor a 2. helyen tartózkodtak a bajnokságban 1 ponttal mögöttem.
A védekezõ taktust kissé átalakítottam, úgy hogy a szélsõk jobban segítsék támadóimat.
A mérkõzés elõtt a városban már hallani lehetett a szurkolók pesszimista hozzá állását: Ha most kikapunk akkor fel, sem jutunk.
A taktikai váltás bejött és kiütöttük a hozzánk vizitáló másodikat (akik ezután már 3. helyen álltak).
Az ezután következõ meccseket egy szó jellemzi: KATASZTRÓFA
A taktikám, úgy ahogy volt becsõdölt (vagy csak egyszerûen a szerencse került el minket)
Eddig sem voltunk valami nagy vitézek idegenben, de most már hazai pályán sem brilliróztunk, sõt!
A Kettering elleni rangadó után 7 meccsbõl csak egyet tudtam megnyerni. Hol megpattanó szabadrúgás góllal, hol büntetõvel, hol pedig 30 méteres bombagóllal kaptam ki vagy buktam el 2 pontot az utolsó vagy épp az elsõ percekben. Érdekes továbbá, hogy ellenfeleim kapura tartó lövései többnyire megegyeztek a góljaik számával.
A Vauxhall elleni meccs elõtt átálltunk egy sima 4-4-2re. Egy gyönyörû meccsen 3-0ra kiütöttük õket.
Ezt követõen a Telfordot fogadtuk hazai pályán és egy szerencsétlen meccsen 1-0 ra kikaptunk. A következõ két meccset behúztuk (Reddich 14 helyezett és Hinckley 4. helyezett ellen) ez azért is örömteli, mert idegenben sikerült. Elõbbi csapatot, 2-0ra utóbbit 4-0ra ütöttük ki. Már 3 fordulóval a vége elõtt biztos volt a helyünk a rájátszásban és 5 ponttal voltunk lemaradva az éllovas Ketteringtõl. A bajnoki címhez mind a három meccsünket hozni kellett volna, úgy hogy a Kettering pontokat hullajt el.
A Gainsborough ellen hoztuk a kötelezõt egy 3-1-es gyõzelemmel, de sajnos vetélytársam is, aki 1-0 verte a Nuneanton-t. Így a különbség nem változott 2 forduló és 5 pont elõny oda.
A következõ fordulóban az utolsó elõtti csapatot a Harrogate-t fogadtam. A meccs elején büntetõt ítéltek nekik. Mindent egy lapra tettem fel, támadtam, meg is lett az eredménye elõbb kiegyenlítettünk majd a 73. percben vezetést szereztünk. Visszaálltam a normál taktikára ultra-támadóról és jött az egyenlítés a 76. percben. A vereség azért is fájó, mert 2 kapura lõtt labdájuk volt. Így az utolsó forduló tét nélkül zajlott
Az egyetlen reményem a Rájátszás volt, ami valljuk be nem egy séta galopp.
A Rájátszás:
A kérdés adott volt. Megörvendeztetni a szurkolókat egy továbbjutással, vagy az egész éves munkánkat dobhatjuk a kukába. Mondjuk a csapat teljesítményére, így sem lehet panasz, hiszen elõzõleg a média a 8. helyre várt. Az egy másik kérdés, hogy bajnoki címet ígértem.
A Kettering már feljutott rajta kívül még egy csapatnak adatik meg a lehetõség, hogy jövõre a BS Premierben folytathassa.
A Boston United, a Hinckley és a Worchester, persze rajtunk kívül.
A Boston United a Worchester-t, mi pedig a Hinckley-t kaptuk az elõdöntõben.
Az elsõ meccsen 1-1el végeztünk otthon, mi szereztünk vezetést és mivel nekik nem ment ezért a védõ úgy gondolta milyen jó lenne saját kapujába fejelni a labdát…
A másik meccsen a Boston United 3-1re nyert.
Nehéznek ígérkezett a visszavágó. De kezdjük a másik meccsel. A Worchester ugyan nyerni tudott 1-0ra, de ez édes kevés volt. Így az egyik résztvevõje a döntõnek a Boston United.
Nehezen indult a meccs. Muszáj volt támadni, mivel az idegenbeli góllal õk álltak jobban. Kitámadtunk, majd egy kontra támadás végén vezetést szereztek. A félidõ végén megsérült a sztár csatárom, így nem maradt bevethetõ támadóm. Tovább rohamoztunk, de semmi sem sikerült. A 79. percben aztán újabb kontra újabb gól oda. Sajnos nem sikerült a feljuás.
Mialatt hazafelé utaztunk a csapat buszán, lakáshirdetéseket böngésztem az újságban. Arra gondoltam, hogy, biztos kiüldöznek a városból, vagy talán még meg is égetnek a szurkolók, mint a középkorban a hitszegõket.
Begördült a stadion elé a busz. Nem hittem a szememnek. A csapat székháza elõtt 2-3000 szurkoló várt minket. Oda jött a vezérszurkoló és megölelt, majd azt mondta, nem baj ez is szép eredmény volt, majd jövõre sikerül. Kellemes sörözéssel telt az est hátra levõ része. Így kezdõdött meg a megérdemelt szabadság.
Melyik skin-t használod? tetszik az eredményjelzõ 😊
A Mexico elleni döntõ méltó befejezése volt a tornának. Folyamatosan javuló játék mellett, magabiztosan gyûrtük le a közép-amerikai csapatot.
Csodálatos érzés volt magasba emelni a trófeát. De az a hihetetlen fieszta, ami Rio de Janeiróban és Sao Pauloban fogadott bennünket, na azaz amit nem lehet leírni. Szerintem Adrianot meg is zabálták a szurkolók, mert hazaérésünk után napokig nem láttam, bár az Amazonas õserdeibe nem vitt minket a nyitott fedelû busz. Csupa öröm és boldogság volt az élet. Annyi meghívásnak kellett eleget tennem, hogy a klubcsapatomhoz is csak késve érkeztem vissza. Az edzéseket és az alapozó tréningeket a segítõim vezényelték le, bennük amúgy is vakon bízok. Az egyetlen probléma az volt, hogy így 2 hetet vesztettem az átigazolási piacon. Nem is sikeredett annyira aktívra, de pár fiatal tehetséget sikerült magunkhoz édesgetni.
A magyar légió is bõvült egy fiatal spílerrel. A Nacional utánpótlás-nevelõ intézetébõl kikerült játékosok között volt egy magyar is. Nagy meglepetésként nem ért a dolog, hiszen a srác az unokanõvérem fia. Láttam benne fantáziát, és kihoztam magammal. A család megelégedésére jól teljesített a rokon, de most el kell döntenem, kapjon-e profi szerzõdést. Összeférhetetlenség mellett, csak nem akarom fosztani a klubbüdzsét, elég nekem a sörözõvel kapcsolatos morális válságot legyõzni magamban. Na jó nem, de még egy problémát a nyakamba venni?! Sajnos nem elég ügyes a gyerek, hogy kapjon normális szerzõdést, így lehet megkínálom egy piti kis fizetéssel és hagyom, hogy élõsködjön a nyakamon. Szeret itt nálam és a kutyákat is mindig leviszi sétálni. Valamint kellett a kompánia az átigazolás utolsó napjaiban megszerzett, szupertehetséges magyar kapusnak Farkas Zoltánnak. Így összesen 3 magyar játékos (Rincholm, Farkas, Gyõrfi) állt szerzõdésben a klubbal.
A drága elnököm egy újabb váratlan húzással állt elõ. Leszerzõdött a REAL MADRID-dal, így mi lettünk a blancók fiókcsapata.
Az együttmûködés értelmében, kölcsönbe érkezhetnek hozzánk a spanyoloktól fiatal tehetségek v. kegyvesztett sztárok. Valamint, ha egy ajánlatot elfogadok egy játékosomért, akkor megegyezõ értékben a Real ajánlatát sem utasíthatom el. És még pénzt is kapunk ezért. A presidente igazán szívén viseli az egyletet. Mindent megtesz, hogy tökéletes körülményeket biztosítson a számunkra. Az odaadása teljes mértékben átragad a csapatra és mindenkire rendkívül jó hatással van. Az évek alatt kialakult barátságunkra is módfelett büszke voltam. Viszonylag gyakran járt már össze a két család is, így kapcsolatunk még szorosabbá vált. Arról nem is beszélve, hogy a jachtját is gyakran kölcsönadta. Könnyû neki, aki hajógyárosként szedett össze milliárdokat. Vártam már, mikor kapom meg a saját 12 személyes csodámat. Sejtem, hogy ez egy BL gyõzelem után jöhet csak szóba. Na de akkor már követelni is fogom…
Egyébként a kerettel kapcsolatosan meg kell jegyeznem, hogy ekkor, a 6 szezon kezdetén éreztem elõször igazán azt, hogy az összetétele szinte ideális. A taktikámnak megfelelõ mennyiségû, minden poszton két minõségi, és pár univerzális, több helyen bevethetõ játékos. Lehetõségem lett volna szabadon igazolható, tehetséges vagy akár kiforrott játékosokat hoznom, de nem akartam a harmóniát felborítani. Az egyetlen kétségem a kerettel kapcsolatosan, a három idevezényelt Real Madrid játékos. De azt tudtam, hogy csak végsõ esetben kerülhetnek a meccsek közelébe. Mégiscsak a saját csatlósaimra számítok a leginkább. Akik között ismét volt változás. Nem nagyon tudtam meghazudtolni önmagam, ismét olcsó, pici pénzért hoztam fiatalokat.
Az elégedetlenkedõktõl, pedig nyereséggel megváltam.
Caldas eladása volt buksza dagasztó és még rájöhetett az £5.000.000 záradék, 10 válogatott mérkõzés után. Pár héttel késõbb, váratlanul felpörögtek az események Quaresma körül. Nem nagyon játszott a Portóban, Matthäussal sem jött ki igazán, szóval sopánkodott. Én meg gondoltam egyet és felrúgtam az értékrendemet és megajánlottam érte a piaci értékének megfelelõ £3.400.000-t, amit a Portóiak százezerrel megtoldottak, de ez már nem gördíthetett akadályt a két klub közé. A játékossal elsõ szóra megegyeztem, elérve, hogy a balfutó Barbosa után a másik oldalra is jusson egy klasszis.
A BAJNOKOK LIGÁJA sorsolását izgatottan vártam augusztus közepén. Vártam, hogy utazzon a delegáció Nyonba egyeztetni a 3. körös, kvalifikációs ellenféllel. Ekkor mondja a technikai vezetõ, hogy milyen felkészületlen vagyok is valójában, hisz a Portó utolsó fordulóbéli döntetlenje révén, fõtáblás lettem a BL-ben. Végül is ez a dolga a technikai vezetõnek, hogy a tudatlan edzõt felvilágosítsa. Na akkor nosza, mondom küldjünk már egy üveg bort a P. Ferreira gólszerzõjének, Poldervaartnak. Mégiscsak az a gól ért automatikus csoportkört és ezzel együtt £4.000.000-ot. Ezen felül egy kérésem volt, hogy stílszerûen egy láda portói legyen a meglepetés csomag.
Mi meg odarepültünk 2 héttel késõbb, hogy immáron a csoportkörök sorsolását kövessük a helyszínen. Volt ám nagy felhajtás, mi pedig megszeppent újoncként ültünk a helyünkön, rögtön a Real Madrid mellett. This is a begining of a beautiful friendship.
A sorsolásra igazán nem lehetett panaszom, harmadik kiemeltként kellemes ellenfeleket húztak mellénk. A toronymagas favorit, Chelsea ellen kezdhettük történelmünk legjelentõsebb európai kupaszereplését.
A folytatásban 180 fokos fordulatot vett a csapat. A megilletõdött kezdõ kiscsapat helyett, a mindenre éhes, mindenkit felfalunk állattá váltunk. A Hethát lemostuk a pályáról és a Shakhtarnak sem hagytunk túl sok esélyt, sem a hazai pályán rendezett meccsen, sem a donyecki medencében rendezett visszavágón. Ezzel a három gyõzelemmel, túl is éltük a csoportkört. A Chelsea ellni hazai fellépésen csak a pénzszerzés volt a lényeg, nem ringattam hiú ábrándokat a kékek legyõzésérõl. A döntetlen meg is ért £210.000-t. Ugyanezt az eredményt lekopíroztuk Berlinben is, így nagyon sikeres csoportkört tudhattunk a hátunk mögött.
A csoport végeredménye, nagy elégedettséggel töltött el mindenkit. Kaptak is a fiúk egy pár nap szabadságot, hogy kellõen kipihenhessék a fáradalmakat. Opcionális szabadidõs tevékenységként, a klub szervezett egy New York-i túrát. Nem volt kötelezõ és lehetett hozni a családot. Jellemzõ volt az összetartásra, hogy mindenki, még a szertáros is, elutazott a Nagy Almába, hogy kiránduljon egy nagyot. Én meg, fokoztam kicsiny országunk propagálását, és az egész bandát meghívtam a 13. utcában található magyarétterembe. Borzasztóan élvezték a résztvevõk a kiruccanást.
Az elkövetkezõ pénteken, újra sorsolásra voltunk hivatalosak az UEFA székházába. Már egy kicsit jobban kiegyenesedve vártuk az ellenfelünk kilétét. A sok nagy név közül, megkaptuk a Manchester United-et. Ez a forduló, ugye már eddig is az ajándék kategóriába tartozott. Viszont a tavaszi fordulóban megküzdhettünk a világ 2. számú klubcsapatával (az elsõ a BL-t zsinórban 2–szer megnyerõ Liverpool).
BAJNOKSÁG rögtön vereséggel kezdõdött és mentünk a Maritimohoz, egy év után folytatni a funchali derbik sorát. Na ott már egy hangyányit jobban ment és meggyõzõ játékot produkáltunk.
Rögtön a következõ fordulóban még ezen a teljesítményen is tudtunk javítani és magabiztosan gyõztük le a Sportingot.
A 14. fordulóban utaztunk a listavezetõ Benficához. Az elõjelek nem éppen nekünk kedveztek. Kapus nélkül kellett mennünk, így egy „szürke” eminenciás védte a hálónkat. Az év mérkõzése lett az összecsapásból. Fordulatos, változatos és kimagasló színvonalú mérkõzés kerekedett a rangadóból.
Ezzel fel is állítottunk egy új klubrekordot.
Az õszi szezon utolsó fordulójában hoztuk a kötelezõt és ezzel a második pozícióban zártuk a félidõt. Sajnos a Benfica nagyon meggyõzõen szerepelt, nem sok esélyt láttam a megszorításukra. De mindenképpen elégedetten summáztam a teljesítményünket.
Januárban a dél-amerikai szövetség rendezett egy OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS tornát. Két csoportra osztották a válogatottakat és sorrendben levertük Perut, Paraguayt, Venezuelát és Uruguayt. A csoport végeredménye. Majd aztán megint négyen lettünk és lejátszottuk a maradékot is. Az elsõ két helyezett jutott ki londoni Olimpiára. Sima gyõzelem Peru ellen, akciódús döntetlen Argentínával, és végül lenyomtuk Paraguayt. Így csont nélkül kijutottunk az Olimpiára Argentína társaságában.
A KUPÁBAN kis csapat ellen kezdtünk, és simán vettük az akadályt. Amiért ez említést érdemel, mert Quaresma debütálásként, meglõtte elsõ gólját csapatunkban.
A tavaszt rögtön az ádáz ellenség eljövetelével kezdtük. Ráadásul a Maritimo az 5. helyen tanyázott, bombaformára utalva. Minden tudásunkra és szerencsénkre szükségünk volt a gyõzelem érdekében. Nem is tudom a mérkõzésre visszatekintve, melyikbõl jutott ki nagyobb osztályrészül.
A dicsõséges tavaszi hadjáratunk, nem éppen dicsõséges csatáját vívtuk meg az Old Traffordon. A MU tudatta velünk, mekkora a különbség a két klub és a két ország bajnokságának minõsége között.
Mindenesetre, csakis pozitívan tudtam értékelni az elsõ BL-ben tett kiruccanásunkat. Reméltem, hogy a kiruccanás szó csak egy nyelvbotlás és inkább állandó résztvevõjévé válunk a sorozatnak.
Ha már sorozat, akkor egy befejezett részt is megemlítenék. Hazai veretlenségünk 20 meccs után véget ért, mikor is kikaptunk Portóban. A szokásos lejtmenet tört ránk és nehézkessé vált a játékunk. Képtelenek voltunk nyerni és sorra ikszeltük a bajnokikon. A mélyrepülés a Sporting otthonában hágott a tetõfokára. Régen vertek el minket ennyire, de szökõévente megbirkózunk ezzel. Ezzel a vereséggel lõtávolon kívül lett az automatikus BL hely.
Ráadásul két csatárom is ellentétbe került egymással. Nem nagyon bírták egymást. Pont ezért a dolgokért soha nem tudnék nõi csapat edzõje lenni. Képzelem hasonló intrikák milyen elviselhetetlen mennyiségben vannak jelen, mondjuk nõi kézilabda v. kosárlabda csapat öltözõjében. Meg a menzesz okozta szeszélyesség. Biztos nem tudnék úrrá lenni a feszültségen. Ezt a konfliktust is úgy oldottam meg, hogy a két említett személy népszerûségét vizsgáltam a csapattársak körében. A német Mutzel a keret felénél népszerû személyiségként volt feltüntetve, míg Tefera csak Mutzel szemében volt szálka. Könnyû volt a döntés. Tefera szabadlista, nem kell a klubnak és mehet. Nem ingyen, de felajánlottam kluboknak. Végül a vitte a Portó £1.700.000-ért.
A szezon kupaküzdelmeinek a nehéz sorsolás mellett a Benfica elleni idegenbeli meccs vetett véget. A négy közé kerülés mindent figyelembe véve, szép eredmény.
Ebben a feszült helyzetben fogadtuk a Vit. Guimares csapatát. Végig izzott a levegõ és a nem éppen a huliganizmusukról ismert szurkolóim is fel voltak paprikázva. A sporik sem álltak a helyzet magaslatán és több kétes ítélettel sújtottak minket. Egy meg nem adott gólt és egy tizenegyest is számon kellett kérnünk. Minden nehézség ellenére, bezsebeltük a három pontot.
A meccs folyamán az ellenfél edzõje folyamatosan obszcén megjegyzésekkel illette a csapatomat és a családomat. A játékidõ alatt még türtõztettem magam, de a lefújás után elégtételt akartam rajta venni. Nehezen viselem az ellenen irányuló erõszakot, ott és akkor úgy éreztem, kicsontozom. A gyõzelem megvolt és a szövetség feketelistáján is rajta vagyok egy régi írásos megrovásom révén, de ez sem tartott vissza attól, hogy férfi módjára kérjek rajta számon egy-két megjegyzést. A játékosaimnak kellett lefogniuk, ami a sporttelevízió felvételén jól látszik, nehogy komolyabb kárt tegyek, abban a gerinctelen mocsokban.
A Guimares elnöke pampogott valamit arról, hogy én milyen agresszív és hirtelen haragú vagyok. Erre válaszoltam, hogy az egész guimaresi különítmény hova távozzon villámgyorsan. A fegyelmi eljárás természetesen elmarasztaló ítéletet hozott, négymeccses felfüggesztett eltiltással és 10ezer eurós büntetéssel díjazva a kirohanásomat.
Ezek után úgy éreztem, hogy szinte mindegy velem vagy nélkülem, de minden meccset hozni fogunk, annyira harapós kedvükbe lettek a fiúk. Nem lehetett õket visszafogni, aminek meg is lett az eredménye.
Ennek a huszáros hajrának is köszönhetõen, végül sikerült ismét dobogón végeznünk.
A nyári vakáció idejére hazatértem Magyarországra, ahol felkerestem régi barátaimat és lazultam a Balaton partján. Rengeteg felkérést kaptam, hogy hazai vizeken is tartsak beszámolót a Copa America gyõzelemrõl, ami magyarként eddig csak nekem sikerült. Ezeken az elõadásokon, a hazai utánpótlás szakmai igazgatója hívott félre egy kis partizánakció megvitatására. Figyelmemmel kísérte az eddigi munkámat és látta, hogy a magyar tehetségek mekkorát fejlõdtek a kezem alatt. Azt ajánlotta, hogy a legnagyobb magyar ígéretekre felhívja a figyelmemet és még az ügyemben is eljár, hogy felém igazoljanak és pedig jó hazafihoz méltóan játéklehetõséget biztosítok a számukra. Jónak tûnt az ajánlat és megegyeztünk, hogy kapcsolatban leszünk és tartjuk is magunkat ehhez az informális megállapodáshoz. Ahogy teltek a hetek, úgy kaptam értesítést a megszerezhetõ tehetségekrõl. Ebben a formában került hozzánk Nagy Nándor az Újpestbõl és Gróf Nándor az MTK-ból. Máté egyenletesen kiváló teljesítményét, egy portói szerzõdéssel honorálták.
Portugáliában már rebesgetik, hogy itt a MAGYAR VESZEDELEM!!! [/justify]
most 4. helyen vagyunk, elõrébb már nem jutunk de 3. hely is csak UEFA-s:S
de azért Raúl is az 😄
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Holnap hozok képeket 😊
jövõre atlético BL (L)
Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!
igazolások:
eddig:
msn:[email protected] bárki felvehet
legjobban fejelo kapus támadás
2. legjobban fejelo a hosszura
3. a rövidre érkezik
én a többit tetszölegesen szoktam állitani
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
msn:[email protected] bárki felvehet

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
32 forduló után 25 gyõzelem 7 döntetlen, úgy vezetek hét ponttal hogy 2vel kevesebbet játszottam és elkezd velem játszani a vezetõség h nem biztos h hosszabbítanak 😄
5 pont kell 7 meccsen és bajnok vagyok 😊
Igazolásnak Alvest és Silvát tervezem nyárra, és eladom Robbie Keanet, eddig 18at rúgott a PLben, de áttérek az egy csatáros játékra, és Berbatov lesz a kezdõ 😊 eddig 24 gólos a PLben 😊