Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet kezdek ott egy karriert
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ebbõl két dolog rögtön látszik.Soha nem volt szokásom szórni a pénzt,és ennyire zabos vagyok,hogy elvették tõlem a bajnoki címet.
Jött Olofsson 32.5M-ért.A tetves ügynöke meg 6M-t kért,és nem volt hajlandó engedni.Nem mertem sokat szívózni,mert a Barca meg a Man.City is ott ólálkodott a srác körül.
Most nem fogok spórolni,mert vissza kell szereznem a bajnoki címet.Kaptam 98M-t,van mibõl költeni.
Egyébként az eladási rekordot is megdönthettem volna.Télen az MU Rasovic-ért képes lett volna kifizetni 86M-t.1 milliárdért sem kapnak tõlem senkit.Majd bolond leszek pont õket erõsíteni.
Akkor a Roma megint nyaralni volt Manchesterben. A kérdés már csak az, hogy most egy hétnél tovább tartott-e a vakációjuk. :)
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Nem tudtuk megvédeni a bajnoki címünket.Jó szezont játszottunk,de nem elég jót.Az MU egyszerûen elérhetetlen volt.Egész éven futottunk utánuk,de csak nyertek és nyertek.A BL csoportban 7-et rúgtak a Rómának,a derbin 6-ot a City-nek,nem lehetett megállítani õket.Amikor matematikailag bajnokok lettek,mintha csak engem akarnának idegesíteni,elkezdték eldobálni a pontokat.Hiába szereztünk 6 ponttal többet mint tavaly,csak a 2.helyre volt elég.
Tavaszi meccsek.
Tabella.
A kupák nem érdekeltek,bár eljutottunk az FA elõdöntõig.Azt a meccset feladtam,még álltunk a BL-ben,és akkor még nem dõlt el a bajnokság sem.Egy tartalék-rotáció vegyes csapat játszott,ki is kaptunk az Arsenal-tól,ahogy kellett.
De hogy mégis sikeres legyen a szezon,a BL-ben nagyot alkottunk.Igazán nagy ellenfél csak a Bayern volt a negyeddöntõben.De a hazai 2-0 után már ott sem volt kérdés a továbbjutás.Az elõdöntõben oda-vissza megvertük a Portót és besétáltunk a döntõbe,ahol a Monaco volt az ellenfél.A meccs pocsék volt,de legalább izgalmas.Döntetlen,és 11-esek.A szerencse velünk volt,úgyhogy ezt legalább behúztuk.
BL meccsek.
BL döntõ.
Nekifutok a következõ szezonnak is,pedig be akartam fejezni a karriert.Nem hagyom úgy abba,hogy nem mi vagyunk a bajnokok.
A Serie B-tõl lefelé a feljutásért,és a kiesés ellen is van rájátszás.3-tól 8-ig helyig,meg egyéb hülyeségek.Attól függõen,mennyi pontra vannak egymástól a csapatok.Kiesõ helyeknél még jobban meg van kavarva.Lehet 3 kiesõ,de lehet négy is.Inkább nem sorolom fel,mennyi variáció van.A liga szabályainál meg lehet nézni.Kiesés környékén táncoló csapatnál a számológép erõsen ajánlott.
A csapatunk gólszegény, amiben csak az a jó dolog, hogy minket sem szórnak meg az ellenfelek. Két szélsõ hátvédem leigazolásával befaragtam, de nagyon csúnyán. Sajnos eléggé fogalmatlanok szegénykék. :D Viszont a 2DM játékosom igazolja döntésemet, leigazolásukat illetõen. Ja és már az edzésnek is örülnek hárman, s csak 7 unhappyt tudok, ez azért óriási fejlõdés. A schedulede csúszkán a kiinduló állapottól eggyel balra toltam az edzést, mivel ahogy rájöttem késõbb az intenzitással volt némely játékosom elégedetlen. Hát akkor dolgozzanak csak, ha ezért nyafogtak: most már izomlázzal fognak minden edzés után hazamenni. :)
Drezdai karrierben ez a Serge Gnabry (!) a mostani Arsenal játékos?
Nekem egyszer olaszban úgy sikerült, hogy csak az egymás elleni miatt húztam be a címet. Pontazonosság volt.
És akkor most hogyan lesz tovább?Maradsz,vagy új feladat következik?
Dynamo Dresden 6.szezon
Egy irtó izgalmas de egyben irtó nehéz szezonon vagyunk túl. Hatalmas küzdelem folyt egész évbe a bajnoki címért a Bayern, Dortmund kettõssel ahol végül sikerült gyõzedelmeskedni a talán az eddigi legszorosabb német bajnokságban. Német kupa szereplés miatt kicsit csalódott vagyok mivel az elõdöntõig sikerült elmennünk de ott sajnos otthon sikerült alul maradni a Dortmund ellen. A BL-be idén viszonylag simán csoport elsõként továbbmentünk. Onnan nagy menetelésbe kezdett a csapat és a CSK Moszkva,PSG,Leverkursen út vonalon döntõbe jutottunk ahol Chelsea várt ránk. Számomra is meglepõ módon végül simán hoztuk a meccset így meg van az elsõ BL sikerünk is a tavalyi EL gyõzelem után. Idén is talán Gnarby lett a legjobb, bár volt egy nagyon hosszú sérülése, így talán kiemelendõ még a házi gólkirály Andrezinho és a szabadrúgás király Tielemans aki még mesterhármast is rúgott csak szabadrúgásból.
1. Dresden 71 pont
2. Bayern 71 pont
3. Dortmund 70 pont
Meccsek.
Tabella.
BL csoport.
Egy gyors téli igazolást is beiktattam.Fomin.Az elsõ két meccsen nem nyûgözött le.Pedig nem ártana neki,mert 29M-t fizettem érte a CSZKA Moszkvának.
Hughes pedig megkapta az új,5 éves szerzõdését.Nagy cheat player a srác.Hiába rúg a csatár mesterhármast,akkor is õ mezõny legjobbja a két gólpasszal.
Ezzel az idei év nagy anyagi bukta lesz. A keretembõl 3 embert picsán is rúgtam, mert ilyen vakoknak nem fizetünk egy petákot se. A bajnokságban van esélyünk a bajnoki címre, amire nagy szükségem lenne, mert ez a 90.000 font, amit 2 év alatt össze tudtam spórolni, most hamar el fog fogyni.
A kapusnak gyorsítania kell a játékot az azonnali kidobásokkal.(de nem rúghatja ki a mezõnybe a labdát,csak védõnek passzolhat)
A védõknél a biztonság mindenek felett.Szoros emberfogás,és kockázat nélküli passzok.A két gyors szélsõ hátvéd bátran elõretörhet,de támadó szögletnél hátul kell maradniuk,nehogy lekontrázzanak.
A DM(néha Anchor Man)csak védekezik,nem mászkálhat elõre,szûr a védelem elõtt.
A középpályán(és a csapatban is)teljes kreatív szabadsága csak az AP-nek van.Õ bármilyen rizikós passzt felvállalhat,ott van mögötte biztosítani a DM.A két CM közül az egyik kemény szerelésre,és a pozíciója tartására van állítva.Ott játszik a legjobb távoli lövõm,neki ez is ki van adva.A másiknak gyakran törjön elõre utasítása van.És a legfontosabb,hogy mindháromnál be van állítva a direkt passz.Az egész PL-ben nekem vannak a legjobban passzoló középpályásaim.Emellett a két,rotációban egymást váltó irányítómnak 18 és 19 a kreativitása.(Hughes és Carroll)
A csatároknál a TM-nek nincs külön utasítása.Mindig olyat igazolok oda aki magas,erõs,és képes megtartani a labdát.A Poacher meg állandóan mutassa magát,mozogjon üresbe,és bátran cselezzen.Õ a helyét is elhagyhatja.
Az egész taktika arra épül,hogy támadásban villámgyorsan át kell játszani a pályát.Nincs tiki-taka,80 passz.(bár ezekkel a középpályásokkal azt is megtehetném)Ugyanennek a felállásnak van egy kontrára épülõ változata is,és ott vannak eltérések.A legfontosabb,hogy a két WB akkor FB-t játszik,és a teljes védelem,+ az anchor man is agresszív szerelésre van állítva.De ezt már nem használom.Nincs már olyan csapat égen s földön,amelyik egyértelmûen jobb lenne nálunk,és félnem kellene.A kontrát néha használom idegenben,ha erõs csapat ellen vezetést szerzünk.De az agresszív védekezést már nem.Két éve nem volt kiállítva játékosom.
Nagyjából tehát így néz ki,amit elképzeltem.Még van mit finomítanom az emberanyagon,de ez már nem lesz nehéz.Pénzem van bõven,és a világ legerõsebb ligájának a bajnoka vagyok.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A szövetség elégedett volt, de én nem, és untam már a fejüket is :D Azóta vagyok munkanélküli...
@ korbin: Így volt alapjáraton, de akkor legfeljebb egy feladatot szabok ki rá.
Tartjuk magunkat a 10-12. helyek környékén és szerintem a rájátszást nem fogjuk elérni. Most már otthon is kontrára játszok, mert a hazai mérleg valami borzasztó volt: 1-1-4, míg idegenben 4-0-2.
De gondoltam lassan már kéne valamit csinálni mikor jött a majdnem tökutolsó Atalanta.

am is ilyen klubnál 2,5 csillagos edzés sem rossz már, nehogy majdnem mind három csillagos legyen.
De jut eszembe, tavaly még fitness edzõm sem volt, mégis jó volt minden.
Nagy csillagú edzõim pedig nincsenek sajnos. Na, de itt egy kép.