Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bocsánat.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
2. warezra ott az off topic ott kérdezz ilyeneket
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Lazio 3.szezon
Az eddig legnehezebb szezonunkon vagyunk túl, amit fõleg a rossz õsznek köszönhetünk. A három év alatti legkevesebb pont és rúgott góllal lettünk bajnokok, a címet annak köszönhetünk h tavasszal javult a játékunk és mellette a szerencsénk is megjött, mert legalább 4-5 meccs volt amit a hosszabbításban tudtunk megnyerni. A hazai kupában szerencsés sorsolással jutottunk döntõben, ahol bár a végén kiengedtünk azért magabiztosan nyertünk és védtünk címet. Európában a csapat nagyon meglepett mert nagyon szárnyalta csapat fõleg hazai pályán, és bár Münchenbe olyan rossz focit játszottunk mint 3 szezon alatt soha a szerencse ismét mellénk állt és csere ember döntõbe lõtt minket a 90.percben, ahol a Chelsea várt ránk. Számomra is meglepõ módon végig irányítva (pedig kontrán voltunk végig) megnyertük és így tripláztunk a nehéz szezon ellenére. Idén talán a legkiemelkedõbb Stanciu volt mellette az ismét gólkirály Pratto és Candreva emelhetõ ki igazán, bár utóbbi kettõnek csúnyán voltak hatalmas homály meccsei is amiket nem szoktam meg az elmúlt két évben. Köszi ha elolvastad, Forza Lazio!!!
Ez volt a 3.szezon,és az elsõ,amivel maradéktalanul elégedett vagyok.Nem csak az eredményekkel,de a játékunk is sokat fejlõdött.Sajnos Eninho 34 évesen visszavonult,de még utoljára felállított egy 8.10-es átlag rekordot.21 bajnokin rúgott 8 gólt,és kiosztott 24 gólpasszt.Hugo Viana,akivel rotációban játszott,szintén nagyon jól játszott,de a brazil zseni kulcspasszaira õ úgy látszik nem képes.30 meccsen 9 gólig,és 10 gólpasszig jutott,de õ inkább a BL-ben játszott.
A bajnokságot három fordulóval a vége elõtt nyertük meg,most nem kellett idegeskednem a végéig.Egy góllal megdöntöttük a Shandong tavalyi 89-es gólrekordját is.A szögleteknél is végre fordult a kocka,12-t lõttünk(fejeltünk),és csak 4-et kaptunk.
Meccsek.
Tabella.
A kínai kupa idén is az asszisztens feladata volt,most már a döntõt is rábíztam,és meg is csinálta.
FA Kupa.
A BL címet is megvédtük,de most már tudom,hogy ez nem akkora szám,mint korábban gondoltam.Nem véletlenül 3 csillagos a reputációja.A rivális Guanzhou ellen azért közel voltunk a kieséshez.A hazai 5-1 után idegenben már a 22.percben 0-3-ra égtünk.Azonnal le is hoztam a két,pocsék napot kifogó védõmet,és felhúztam a betonfalat.A szünetben meg olyan ordítozást rendeztem,hogy végül összeszedték magukat,és nagy nehezen kibekkeltük a végéig,a 0-3 elég volt.Ez volt az egyetlen meccs a szezonban,amivel elégedetlen voltam.Az elõdöntõben a Katari Al-Sadd sem volt egyszerû,a hazai 2-0 után a visszavágón Raúl hamar gólt rúgott,de sikerült egyenlíteni,ezzel a döntõ meg is volt.Ott az iráni Persepolis ellen már simán myertünk 2-0-ra.
BL meccsek.
Hátra volt még a klub vb,de most nem volt olyan szerencsénk a sorsolással,mint tavaly,a Benfica ellen nem volt esélyünk.De a bronzmeccsen a Boca ellen már igen jól játszottunk,és lehoztuk döntetlenre.Végül 20-19-re nyertük a 11-es párbajt.
Klub VB.
Az átlagos osztályzatok alapján a három legjobb játékosom:
Hugo Viana.
Rafael Coelho.
Xu Dongyang.
Eninho-t most nem számoltam ide,mert közben visszavonult,de igazából õ volt a szezon legjobb játékosa.
A klub értéke most már 30M,amivel csak a Guanghzou van elõttünk,a hátterünk pedig pedig kiemelkedõ.Finances,és a Facilities.Nagyon komoly pénzt kaptam igazolásra,de csak egy koreai jobbhátvédért fizettem,3,9M-t.Geun-Pyo.És még jött ingyen Bressan és Ben Khalifa.Ezzel a négy légiósom meg is van.A svájci ugyan kicsit sokat keres,de nem izgat.Vannak itt klubok,ahol 100-150k-t is keresnek emberek.Vágner Love a Shandong-nál a rekorder,heti 200k fizetéssel.Én is adhatnék 160k-t egy embernek,de annyit nem érdemel senki.A 31 éves Sneijder is simán aláírt volna 130k fizetésért,de inkább nem kellett.Most meg érdekes módon a Man.City-vel tárgyal.Itt király lett volna,de ott nem sok sót eszik meg.Fizikailag nincs a topon.
Mivel itt úgy érzem elértem a maximumot,lassan elgondolkodom,hogyan,merre tovább.Most már világklasszis a reputációm,de még élvezem itt a munkát,nem akarok mindenáron lelépni.Idén tehát még mindenképpen maradok,utána pedig betöltöm a mexikói,argentin,brazil ligákat,és döntök.Egyenlõre csak szeretném megismételni ezt a szuper szezont.
-Juve idegenben (bajnokság)
-Juve idegenben (BL negyeddöntõ)
-Milán itthon (bajnokság)
-Juve itthon (BL negyeddöntõ)
-Napoli idegenben (bajnokság
meghallgatja az ajánlatot, csak bármit mondok le se ....
az meg túlzás lenne hogy minden fizetési értéket kimaxolnék
Nem mondanám h túl mozgalmas nyarunk volt, de azért voltak változások a keretbe. de Vrij-en két szezon alatt elég szép összeget kaszáltunk, jövõre Indi is valszeg így fog járni. Két generált tehetség érkezett: Manzini és Moser, ebbõl utóbbi olasz papírokkal is rendelkezik még elõbbi a világ legjobb kapusa lehet. Télen ingyen érkezik még egy Wright személyében.
A szuperkupát zsinórban harmadjára nyertük meg, de most tükör simán.
Ez volt egy félideje a srácnak, szóval megérte a pénzét, valami 50 körüli gólt kukázott össze. 12-ben lehetett találni 5 év után csodagyerekeket még ennél is jobb értékekkel. Ehhez képest 2011-es kezdésnél mondjuk egy Immobile 10-12-es körüli értékekkel rendelkezett, szóval elég furán mérik a pontokat.
a taktikával se állok mondjuk túl jó barátságban, tehát nem szoktam órákat szöszölni vele, rakok egy alap taktikát oszt' jóvan, nyilván több eredmény lenne ha jobban ráfeküdnék
ez a kis heppem, hogy márpedig nekem magyarok kellenek. (mondjuk ehhez képest 5 normális magyar van, meg ugyanúgy brazilból is 5 :D)
de a kezdõt idõvel magyarositani akarom, csak sajnos még nem nagyon generálgat a rendszer normális magyarokat, nagy mázlival már 1-2 összejött és el is hoztam õket, de aki annyira jó az egybõl meg külföldre, a kiöregedõket se nagyon tudom hazahozni (dzsudzsákot pl a chelseabõl :D), az algériai kapusomat kéne lecserélni Bogdánra, 5-6 év lenne benne még
amúgy valószinûleg pár év alatt tényleg bika kis csapatom lenne, ha véééégre meg tudnám állni hogy az átigazolási szezon alatt a seggemen ülök és nem variálok
Negyeddöntõ.
Elõdöntõ.
Döntõ.
A tavalyi nagy semmi után idén mindent megnyertünk,ahol elindultunk.De csak sorban.
A bajnokságban már 10 pont elõnyünk is volt,de majdnem bukta lett a vége a nagy menetelésnek.Szezon közben Ázsia Bajnokságot rendeztek,és behívták kilenc játékosomat.A legnagyobb baj,hogy köztük volt Ismoilov.Ezúton is köszönet az SI-nek,hogy a játék készítésénél le sem sz@rják az Európán kívüli bajnokságokat,kontinentális versenyeket.Maradt három légiósom,meg a rotációs keret.Camacho-nak is több esze lehetne,mert aki egy egyeneset rúg a labdába,az már válogatott játékos lesz.(ez valahonnan ismerõs)És akkor éppen hogy visszajöttek a játékosok,kezdõdött az U23 Ázsia Bajnokság.Ott már szerencsére megtehettem,hogy ne engedjek el senkit.
A lényeg,hogy az utolsó forduló elõtt 2 pont elõnyünk volt,és nyernünk kellett.A döntetlen nem lett volna elég,ha a Guangzhou nyer.Itt is az egymás elleni eredmény számít,és abban jobban álltak.Végül legyõztük a Shenxin-t,és bajnokok lettünk.Ez a második bajnoki címe a klubnak 2007 után.
Meccsek.
Tabella.
A Kínai FA kupa nem érdekelt,az asszisztens vitte a csapatot,egészen a döntõig ügyeskedett elõre.Ott azért átvettem tõle,és az idegenbeli x után itthon megvertük a Shandong-ot.Így az FA kupa is bekerült a vitrinbe.
Meccsek.
És végül a BL.A csoportból 6 gyõzelemmel mentünk tovább,még a koreai Ulsan sem tudott semmit alkotni ellenünk.Aztán egészen az elõdöntõig kettõs gyõzelmek.Majd jött a címvédõ Szöul.Idegenben a két légiós csatárom lerendezte a meccset,4-0-ra gyõztünk.(Úgy kellett a nagy gyõzelem,mint egy falat kenyér.A visszavágón pihentethettem a fél kezdõt,mert két napra rá jött az utolsó bajnoki,ami élet-halál meccs volt.)Végül egy döntetlennel bejutottunk a döntõbe.Ott pedig a nagy rivális Guanghzou volt az ellenfél.Az elõjelek nem mellettünk szóltak.A bajnokságban mindkétszer megvertek bennünket,ráadásul pihentek voltak.Nekünk meg az FA kupa döntõ után három nappal jött a nagy meccs.A 40.percben Rezek bevágott egy lepattanó labdát,így a szünetben 1-0 ide.De csak addig kellett izgulnom,amíg a 81.percben Rezek beverte a másodikat is,így már hátradõlhettem.A 3.gól a végén már szög volt a koporsójukban.
BL meccsek.
BL Döntõ.
BL-fa.
És akkor az a három ember,akik nélkül ezek a sikerek nem jöhettek volna létre:
Eninho.A bajnokság és a BL legjobb játékosa lett.Zseniális spíler ebben a bajnokságban,de szegény már erõsen kezd megrogyni.Messze a legtöbb meccset játszotta,de szinte mindig le kellett cserélnem.Már nem bírja a kétfrontos terhelést,de még egy éves szerzõdése van,és szükségem is van rá.Közben majd elkezdem keresni az utódját,mert irányító posztra kínait nem tehetek.Olyan buták,mint a segg.
Rezek.A két kupadöntõ,és a BL elõdöntõ hõse.Õ sem fiatal már,de még jól tartja magát.Szezon közben a frászt hozta rám,mert volt egy hónapos sérülése,és fontolgatta a visszavonulást.Rábeszéltem,hogy töltse ki a szerzõdését,és elfogadta.Igazi csapatember,a gólok mellett rengeteg gólpasszt is adott.
Rafael Coelho.Tipikus brazil.Ha éppen jó kedve van,hármasával rúgja a gólokat.De hajlamos rá,hogy egy kiemelkedõ meccs után ellazsálja a következõ kettõt.De vitán felül a legjobb,leggólerõsebb játékosom.
A kínaiak pedig még mindig kiegészítõ emberek,de ez így is marad.Bár három igen jó fiatalt már most kiemelhetek.Fu Sen,Xu Dongyang,és Gao Wellong.Utóbbit az átigazolási szezon utolsó percében hoztam 450k+bónuszokért,de a Monaco már 5,5M-t is ajánlott érte.A kapuban pedig Zeng Cheng az utolsó fillérig megérte az 1,4M-t.A nagyokos Lippi most már vinné vissza,mert lelépett a légiós kapusa.Azt persze lesheti.Állandóan piszkál a sajtóban,pedig egy rossz szót nem mondtam róla.Szerintem csak savanyú a szõlõ.Amíg nem jöttem ide,õ nyerte sorra a bajnokságokat.
Az év menedzsere ismét én lettem,és most már kontinentális hírnévvel rendelkezem.Még egy-két évet mindenképpen maradok,mert még élvezem itt a munkát.Az új szezonban azonban már nem szeretnék az utolsó fordulóig idegeskedni,ki kell lógnunk a mezõnybõl.Beépítek még néhány tehetséget,mert azokból is akad még néhány.Az már biztos,hogy Wang Meng a miénk lesz.700k-t kért érte a Peking,és egy pillanatig sem gondolkodtam.Ha az enyém lesz a 10-15 legjobb kínai,senki nem ér többé a közelünkbe.
A statisztikákból kiderült,hogy idén nem nagyon tudtunk szögletbõl gólt szerezni,viszont kapni azt igen.4-8,és ez nem nagyon tetszik.Viszont 9 gólt rúgtunk szabadrúgásból.De ezt mind Eninho lõtte egymaga,ebbõl több is pontot,pontokat ért.Nem szívesen gondolok bele,hogy az utolsó szezonja következik.És a 26 beszedett gól sem a legjobb,még eggyel több is,mint tavaly.Szóval lesz még mit finomítani a játékunkon.De természetesen összességében elégedett vagyok,és bõven van potenciál a csapatban.
És a végére még egy érdekesség.Nem mehetnek szabadságra a játékosaim,mert december 21-én lesz egy All-Star mérkõzés.Ezt a mindenkori bajnok játssza a szezon válogatottja ellen.De az a meccs 5 hét múlva lesz,utána meg hamarosan indul az új szezon.Az MLSZ kínai megfelelõje sem komplett,az biztos.
Ez elég hosszúra sikerült,köszönöm a figyelmet.A jubileumosoknak pedig minden jót kívánok.
jó volna már ha irl is büszkén repkedhetne Olimpia. Bár ifi meccseken megtehette idén mert olasz kupa gyõztesek lettek meg címvédõként az elõdöntõbe estek ki a bajnokságban.
Lazio második szezon
Végig vezetve ismét simán húztuk be a bajnokságot és végre a 100 gólt is elértük. Egy-két meccstõl eltekintve végig nagyszerû játékot nyomtunk így nem csoda a hazai kupát is megnyertük. Az európai szereplésünk miatt azért kicsit csalódott vagyok, bár a BL-be nem szerepeltünk le a halál csoportban (Real,City,Galata) és 7 ponttal simán harmadikak lettünk, de az EL-ben jó lett volna a címvédés. Sajnos az Everton ellen az elõdöntõben ettõl az esélytõl elestünk. Kiemelkedõ teljesítmény természetesen a góllövõ lista elsõ két helyezettje a 34 gólos Pratto és a tavalyi 25 gól után idén is 25ig jutó Candreva.
Everton - Lazio