Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Újat meg nem kezdek,mert nem karriert veszélyeztetõ hiba.Nem lesz állami bajnokság,nagy dolog.Pár év után úgyis átteszem a székhelyem Európába.Ott biztos nem lesz probléma az utólag betöltött bajnokságokkal.Arra azért gondolom odafigyeltek.
Sztem probalj uj jatekot kezdeni pl ezzel a custom database-el, vagy valami hasonloval. Visszaneztem a mentesemben a brazil bajnoksagot (mindig bejelolom), nem latok hibat a bajnoksagokban igy elso ranezesre.
Egyébként eredeti minden,semmilyen külsõ db-t nem használok.Csak a brazil bajnokságot 2016-ban adtam hozzá,az elejétõl nem volt betöltve.Ez a második szezon,hogy a Campeonato Gaucho nincs kisorsolva.Itt vannak az emberek,csak hónapokig nincs meccsünk.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Amugy 2042ben jarok mar a Juveval, ennel tovabb sosem voltam meg... 😄 2 eve uj 78 ezres stadionban jatszunk, amit rolam neveztek el 😄 De asszem ennyi volt ez a mentes. Altalaban letorlom a menteseimet, hogy "ne essek vissza a jatekba", de ezt tuti megtartom, jo lesz nosztalgiazni a kesobbiekben 😄
A gond csak az,hogy a nagy semmi közepén játsszuk a csoportmeccseket.Két és fél hónap alatt 6 meccs?.Hogy fenntartsam a meccs kondit,muszáj lesz barátságos meccseket szerveznem.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Czeizler Lajos korábbi sikerei helyszínén 2013 júniusban indult a szezon, a 13. fordulóban. A csapat egész tûrhetõ háttérrel bír, mondjuk pénz az nincs. Az irányításom alatt 12gy-3d-2v szériát produkáltunk, amibõl természetesen az egyik a Malmö ellen történt, itt viszont meg is aláztak minket az 1-4-el. Most 4 hónap szünet a cidri miatt, aztán indul a kupa.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A 11.fordulótól a 37.-ig vezettük a tabellát,de csak sikerült elrontani a hajrát. Drágán megfizettünk az utolsó elõtti fordulóban a Vasco elleni zakóért.A végén pontegyenlõség,a gólkülönbség is egyenlõ,de hiába a több rúgott gól a javunkra,a több gyõzelem számított.Így a Corinthians lett a bajnok,hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból.A fõnök elégedett,megvan a Libertadores Kupa indulás,de én eléggé magam alatt vagyok,hogy így elszúrtuk a végét.
A Copa do Brasil azért a miénk lett,a döntõben oda-vissza elvertük a friss bajnokot.Ez elég nagy dolog,mert 1992 óta nem nyert brazil kupát a Colorado(ez a klub beceneve).
Meccsek,
Tabella.
Brazil Kupa meccsek.
A kereten nem variálok,mert nagyon erõs.Egy 30 éves CM megy csak,a helyére meg beépítek egy nála már most sokkal jobb 20 éves srácot.Nincs szükségem új emberre,mert minden posztra jut egy kiemelkedõ fiatal tehetség.Olyan ifiket generál ide a gép,hogy a 15 évesekkel hülyére verném az NB1-et.Persze ez nem az NB1,és van még egy tucat másik klub,ahol szintén tolongnak a klasszis ifik.
Az anyagiakkal nem kell foglalkoznom,mert iszonyat sok itt a lóvé.Nem gondoltam volna,hogy Brazíliában ilyen sok pénzes klub van.Még egyéni TV szerzõdése is van a klubnak,ami évi 24M,+14M club membership.Nem mellékesen én is kerestem 60M-t azzal,hogy eladtam a keret több mint felét.Kaptam is 47M-t igazolni,de úgysem költök el belõle semmit.A bérkeret 816k lesz,ebbõl most használok 481k-t.
Finances.
Club finances.
Az új szezonra az elvárás felém a döntõ a brazil kupában és a Libertadores kupában is.A bajnokságot pedig meg kell nyernem.Meg ha lesz az állami Gaucho bajnokság,akkor azt is be kell húzni.Tavaly ez valamiért elmaradt,még nem tudom,hogy idén lesz-e.
Az elvárt direkt passzos játékot pedig átbeszéltem a fõnökkel,mert idegesített,hogy állandóan cseszegettek miatta.Nem állíthatok be a védõknek is rizikós passzokat,mert akkora pofonokat kapunk mint egy ház.Megegyeztünk,ezt ezután nem veszik figyelembe.Egyébként sem kértem semmit,mert ez egy Dél-Amerikai giga klub,minden rendben van itt.Az edzésen is alig kellett finomítanom,3,5-4 csillagos volt minden kategóriában.Világszínvonalú háttér,jó edzõk,klasszis ifik,pénz dögivel,megvan itt minden.Most már csak a nagy eredmények hiányoznak.Ez lesz a következõ szezonra a feladatom.
És végül a csapat magja,hogy mégis milyen játékerõt képvisel ez a klub.
César.
Gomez.
Fagundez.
Ronaldo.
Evandro.
Victor.
Lauder.
Robert.
Coulibaly.
Leandro.
És a többi sem sokkal gyengébb náluk.Nem hiszem,hogy sok bajnokság van a világon,ahol nem a bajnoki címért harcolnánk.És ahogy a fiatalok fejlõdnek,mindig jobbak leszünk.
én sokat úgyse játszogatok, amikor éppen rámjön akkor pár napig nyomom, aztán hetekig rá se nézek. Ebbe pedig belefér az hogy ha 2 hónap után leülök elé, akkor tudjam ki alkotja a csapatomat 😄
8 éves karriernél annyira nem szomorkodok hogy csak annyi jött össze hogy otthon egyeduralkodó vagyok, európában meg egy stabil csoportkörös csapat. Még 10 év és talán az egyenes kieséses szakaszban is jut nekem pár morzsa, ráérek, a tehetségek megvannak, az idõ nekem dolgozik. 2100-ra meg egy full magyar kerettel kell BL-t nyerni 😄
Azért figyelemmel kísértem a pályafutásukat,és elégedett voltam velük a távolból is.Németh a Petrolul Ploiesti-hez került,és stabil kezdõ volt.Többször megjárta az EL-t is,és még a Román Liga legjobb középpályása is volt egyszer.Aztán 24 évesen hülyeséget csinált,mert a Wolves-hez igazolt.A Championship-ben jól megállta a helyét,de amikor feljutottak,a PL már sok volt neki.
Radó pedig nagyszerû pályát futott be.Legenda,és csapatkapitány lett a Dinamo Zagreb-nél.Zsinórban nyerték a bajnokságokat,állandó BL csoportkörösek voltak.
Németh Márió.
Radó.
Radó karrier.
Szombathelyiként,és Haladás szurkolóként annyi szentimentalizmust engedtem meg magamnak,hogy figyeltem mire viszik.De nálam nem volt helyük,mert fényévekkel elõbbre tartottam.Majd a stadionban szurkolok nekik,a játék más tészta.Addig vagyok lojális valakihez,amíg nem lóg ki a csapatból.Fejlõdést akarok látni,nekem errõl szól a játék.De elfogadom az érzelmi döntéseket,nincs ezzel semmi gond.
www.smart-bus.hu
jók az értékei, 7 éve alapemberem. Én nem tudnék olyan mentést csinálni ahol csak a statokat nézem, aztán mindig dobálom ki az embereket. A keretben van legalább 8 játékos akik 4-5 éve itt vannak, és mindegyik a kezdõ környékén van.
Nyilván 8 év alatt el lehetett volna jutni egy EL gyõzelemig ha szigorúan követem az FM törvényeket és minden évben beújitok sokkal jobbakat, de elszórakozgatok én igy is 😊
Ha a valóságban is hozná ezt a Fradi amit én csinálok vele akkor szavam se lenne 😄
Egy Adorjánnal pedig képes vagy alkudozni?<#conf>#conf>
most megint van egy ilyen heppem, hogy öregitenem kell a csapatot kicsit.
19 évesig u19-ben, aztán 1-2 év a második csapatban, an ztán 1-2 év kölcsönben és 23-24 évesen akarnám bedobni õket a nagycsapatba, legyenek bármilyen tehetségesek is (a sok generált afrikai, dél-amerikai miatt tehetségbõl nincs hiány, csak jó lenne ha lenne néhány meccs a lábukban)
közben a 7 éve alapember Adorján g.ciskedik velem. Eddig akármikor befenyitettem hogy hosszabbitson mert kivágom mindig mondta hogy nem akar elmenni és igéri hogy hosszabbit. Na igy ment el 1,5 szezon, már 3x-os fizut ajánlottam neki, max aláirási és ügynöki pénzt és alkudozni se volt hajlandó. Most mondtam neki h átadóra teszem hogy lássunk vmi pénzt is belõle mert szezon végén lejárna a szerzõdése, õ meg lazán mondta h jó, nyugodtan. nyasgem... -.-
végre sikerült megállni hogy ne variáljam a keretet, ugyanaz a csapat mint tavaly, remélhetõleg jobb eredményt sikerül elérni. Meglett volna veretlenül a bajnokság valószinûleg de a végén rábiztam az asszisztensre, õ meg sikeresen összehozott 1 vereséget egy középcsapat ellen.
EL-ben csoportkör után egybõl bukó volt, de most már azt hiszem egybõl megyek BL-be annyira feljavitottam a bajnokságot (vagy talán 1 meccs kell a csoportkörhöz)
Meccsek.
Tabella.
Éppen most jöttek meg az új ifik,mindjárt kaptam is két szuper tehetséget.
Fabian.
Bruno.
De ilyenekbõl már van az ifiben bõven,meg a tartalékban is 5-6,akik idõsebbek,és már sokkal jobbak is.De a legjobb wonderkid mégsem brazil,hanem Uru.
A két legmagasabb osztályzattal rendelkezõ játékosom pedig nem is generált:
Mammana.
Fagundez.
Érdekes,hogy tele vagyok szuper brazilokkal,mégis a külföldiek viszik a prímet.Nem mintha izgatna,lényeg,hogy megy a szekér.Be kell húzni a címet,mert 1979 óta nem nyertek bajnokságot.A Libertadores Kupa jobban ment nekik,mert azt kettõt is nyertek az elmúlt 10 évben.
Utána Preferences-Interface.Ott pedig be kell rakni a pipát a "Reload skin when comfirming changes in preferences" elé.
Ennyi.
Elkezdtem spórolni stadionra úgyhogy igen komoly eladások voltak még mellette nem sokat költöttem. Eladásoknál csak Savitsky ment áron alul a többi mind bõven érték felett. Igazolásoknál Depay már féléve átadó listán volt azért volt ilyen olcsó, még a télen le is kötöttem. Götze leigazolása meg kész csoda mivel fél év alatt egyszer sem állt velem szóba, de 30.kán lejárt a szerzõdése és ekkora már szóba állt és 5m aláírási és 5m ügynök pénz mellet kedélyesen alá is írt 😄 Generáltak közül Kebéért azért adtam sokat h legyen Grimaldo mellett még minõségi balhátvédem aki fiatal. Mellette érkezett Indi utódja Moreau és még két fiatal Satov és Marcher.
A szezon rosszul indult csak 11sekkel nyertünk az olasz szuper kupában, majd kikaptunk Nápolyban ahol nem szoktunk. Viszont az Eu. szuper kupán nevetve vertük a Poolt 4:0ra.

(Gyõr - 2020)
Közben sikeresen eladtam(elzavartam)egy rakás embert,így már kezelhetõ a keret.Most van 45 játékosom,az ifik meg szinte mind kölcsönben vannak.Transfer History.
Egyébként meg úgy érzem itt magam,mint a kisgyerek a cukrászdában.Amerre nézek,sok 4-4,5 csillagos ifit látok.Máshol vért kell izzadni,mire 10 év alatt elõjön kettõ,itt meg mintha ez lenne a világ rendje.
Most új játékot kezdtem, ezúttal az általam Európa második vonalának tartott bajnokságokat szeretném meghódítani, Svédországból (IFK Norrköping) indulva. A lista az alábbi:

Most õ a legtöbbet keresõ játékosom, aki a cserepadon ül, illetve a nemzetközi meccseken játszik.
Azóta pedig hiába próbálom neki csökkenteni, nem egyeznek bele. Ezekkel a záradékokkal már megszívtam párszor!
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Van egy játékosom, az utolsó kereszteslovagok egyike (azaz még nem generált), a spanyol Pablo Sarabia. Havi 425e-t keres, 29 éves, van a posztján jobb már (ráadásul a 16 éves Hoffmann bontogatja még a szárnyait ezen a poszton), megtartanám, de sokat keres, az ügynöke pedig hallani sem akar a kevesebb fizetésrõl.
4 milliót ér, mi mást tehetnék átadólistára tettem. Erre besértõdik, megkérdez, hogy miért tettem átadólistára, mert maradni akar.
Oké, itt viszont csak azt tudom hajtogatni neki, hogy "én vagyok a fõnök, én döntök". De miért nem lehet azt mondani, hogy "Bocsi, sok a fizud öcsém, csökkentsük, és lesz új szerzõdés".
Ez változott/fejlõdött valamit az FM14-ben? Jobb lett a kommunikáció a játékosokkal?
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/