Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tabella.
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

@korbin: nekem sem tûéles az Alt+F9-es sajnos, próbáltam már több felbontásban. Igaz, ablakos módban játszok.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Én a 3.szezonban járok,de már idén sem leszünk veretlenek.A 6.fordulóban elvert bennünket az Atletico Mineiro.A fõnököm meg kissé elégedetlen a liga helyezésünkkel.Annyi esze nincs a hülyének,ha hozzuk az elmaradt meccseket,akkor elsõ helyen leszünk.De a nagy szívás augusztusban lesz,8 játékosom megy az olimpiára.A tartalékok mind kölcsönben,és az összes jó ifi is.Hogy fogom összeállítani a csapatot,az lesz a kérdés.Valószínûleg sehogy,majd aktivizálom az asszisztenst.
Aztan jott az orszagos bajnoksag. Hetedik helyre josoltak a csapatot, 2. lett a csapat. Ha nem lett volna b@lfaszkodas nehany meccsen, meg lehetett volna a bajnoki cim. Nem lett, jo tanuloev volt.
Viszont a brazil kupat megcsiptuk. Joinville, Santos, Vitoria, a dontoben meg a Corinthianst vertuk, 4-4 utan idegenben lott tobb gollal nyertunk. A Cupa Sudamericanaban 2 kort mentunk, Universidad Catolica utan kiejtett a River.
2. szezon: penzert nem igazoltunk, csak fiatalokat. Mint ket ev alatt 6.5m fontot koltottunk, bevetel 42.5 millio font. Ebbol Rafael Toloi, Wellington, Denilson + Roniert kaptunk 30 millat. Egyik sem volt egy nagy eresztes. Meg szelnek eresztettem az osszes szerencsetlent a keretbol, 97 tagbol allt a csapat, mikor jottem. Kulcsjatekosok, akik jottek ingyen: Vanderlei, Sergio Romero, Eduardo Vargas, Betao, Lucas Sasha (o 1 milla volt), Damian Escudero, Gaston GIl Romero, Carlos Carbonero, Vitinho. Egyik sem vilagsztar, mondjuk Romero, meg Vargas jol csengo nevek. Elobbit eladom, ert nem egy nagy durranas, es elvesz egy idegenlegios helyet.
Tabellan elol vegeztunk, dontoben 0-3as elso meccs utan, itthon egy 3-0 utan 11esekkel vertuk a Santost. Kozben a Libertadores kupa elkezdodott, csoportkor sima volt, dontoig valahogy eljutottunk, viszont a dontoben kikaptunk a River ellen otthon 1-0-ra egy idegenben elert 2-2 utan, nem voltam ideges egy kicsit se. Foleg azert, mert pl 9 napon belul volt 4 meccsunk, abban a honapban 11 meccset jatszottunk, 2-3 naponkent, sz@rul rotaltam, nem is tudtam a legererosebb csapattal kiallni.
Utana meg szepen kiestunk otthon a brazil kupabol is egy idegenben elert 2-0 utan kikaptunk 3-1-re. Elbiztam magam, tartalekokkal, meg fiatalokkal alltam ki, meg is lett az eredmenye.
A bajnoksag viszont sima volt. Tavaly barkitol ki tudtunk kapni, es barkit meg tudtunk verni meg idegenben is. Raadasul veretlenek lettunk, ilyen sem lesz tobbet, mar most latom. A keret egesz jol ossze lett rakva. Es az ifit feltoltottem tehetsegesebbnel tehetsegesebb 16-17 eves brazilokkal, akik kozl parat be is dobtam mar a melyvizbe, 2-3 even belul mar ok lesznek a csapat gerince.
Mindent osszevetve sikeres ev volt, csak az a rohadt elveszitett Libertadores kupa nagyon csipte a szemem. Otthon kaptunk ki, de nagyon pipa voltam a suru program miatt. Laza 77 meccset jatszottunk, de ha minden osszejonne, meg 9 meccset kell jatszani, az 86 meccs egy evben, lol. Szoval jo nagy keret kell, hogy ki lehessen huzni az evadot.
Meccsek iden:
A keretbe kene 2-3 szelsohatved, meg egy kapus talan, tobbiekkel elegedett vagyok.
Anyagilag jol allunk, 320k a heti fizetes jelenleg es van 42 millio font igazolni. Az infrastrukturat mar masodszorra fejlesztik, 1-2 even belul az is fullos lesz. A stadion jo nagy, 73500as, de az atlagnezoszam csak 30k (elsoben 25 volt). Mar itt virit az uj stadion opcio is, de eddig visszautasitottak, nincs eleg love hozza. Sztem 5-6 even belul az is lehet.
Legnagyobb gyozelmunk eddig. Egyebkent nem lovunk sok golt, csak itt osszejott minden.
Amugy az osszes del-amerikai, USA-Mexiko+9 europai liga van bejelolve.
Ja, es a brazil valogatottat is tolom, be is huztuk a VB-t. Egyelore a csapatombol csak Ganso valogatott.
Jovore mar jobban odafigyelek, minden meccset komolyan veszek, es megnyerunk mindent :D
Sry, ha hosszu voltam :D
új stadiont, vagy legalább egy bõvitést hogy lehet elérni? pénzügyileg qva jól állunk, nem tudok költeni semmire, mert ingyér vagy bagóért jönnek olyan játékosok akiket 4-5millióért tudnék hozni, aki meg tényleg klasszis és nyugatról jöhetne az emg szóba se áll velem.
26 millió az egyenlegünk, van 34 milliót tudnék költeni átigazolásra és még igy is maradna egy 70 ezres fizetési rés.
szóval pénz van dögivel, de nem tudom mire költeni. Olyat nem lehet hogy veszek én egy stadiont? :D
noszogatom az elnököt idõnként de nem tudom mit kéne mondani neki, az ötödik zsinórban behúzott bajnokság után egyszer befenyitettem hogy otthagyom a búsba, de mondta hogy menjek nyugodtan ha menni akarok...
A fejlõdés más kérdés.A játékosok nem is kis része soha nem éri el a max PA-t.Lehet 5 csillagos az edzés,és rengeteg a játékidõ,az is kevés.Ha valakinél a béka segge alatt van az ambíció és a profizmus,abból nem nagyon lehet kihozni a maximumot.
Bár most speciel hozzá se nyúltam a kerethez, és baromi jól jönnek az eredmények (kopogjuk le, még csak szezon eleje van). Jött 5 15-16 éves franciából, elment 4 selejt, meg egy fiatalabbat kh-et kölcsönadtam, nb2 nem pálya már neki, elsõ csapatnál meg három középhátvédem van, meg egy klasszis vkp aki hátvédet is tud játszani. A sérülések általában elkerülgetnek, és van annyira erõs a csapat hogy itthon neki merjek futni 3 középhátvéddel a szezonnak.
Tavaly szinte végig kevés gólos, szenvedõs meccseink voltak (56-12-es gólarány), idén aki eddig szembejött az csúnyán beleszaladt a késbe, barátságos meccsen (másodedzõi irányitással) a Gladbach meg a PSV úszta meg, meg a Loki bekkelte ki 2-0-val.
Ami taktikai változás volt, az annyi hogy a korábbi 4-3-2-1 és variálgatásai helyett 4-3-1-2 van véglegesen és tavaly a 3 középpályásból 2 vkp, 1 irányitó volt, most 1 vkp és 2 nagyon kreativ passzolós játékos van ott. Tavaly is 60-70%-os labdabirtoklásom volt, ez most már még stabilabb, és a helyzetek is futószalagon jönnek. Az elõzõ évi hullámvölgy után a csatárom is elkapta a fonalat, õ is vagy 6-7 éve nálam van (bár valamiért az istennek se akar fejlõdni, pedig megnéztem genieben kiváncsiságból, 170-es pot-ja van, hát nálam nem akar ez összejönni, pedig van 16 fullos coachom :D)
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Idén szintén egy Coud Nine az elsõ meccsen,és a sors tovább ismételte önmagát.Csak ezúttal a Boca Juniors volt az ellenfél a döntõben.Meccsek.
A bajnokság meg most kezdõdött,és jobb formában vagyunk,mint tavaly ilyenkor.Legalábbis most nem kaptunk ki az újonctól.
A videokártya pedig az ASUS Ti,a tuningolható változat,bár még nem turbóztam fel.
A C-n meg valószínûleg azért van több helyem,mert a játék nem onnan indul.Leválasztottam 100GB-ot az 500-as WD-rõl,és a komplett Steam mappát oda telepítettem.Saját tapasztalatom alapján a játéknak nincs szüksége az SSD-re,éppen elég gyors anélkül is.A programokat viszont úgy futtatja,mintha rugóra járnának,de az is a dolga.
Ez még így is messze van egy hardcore gamer PC-tõl,de nem is az volt a célom.A két játékomat kifogástalanul viszi,nincs nagyobb igényem.Jó gépünk van az a lényeg,csak még tartsa a frontot.Mert veszettül nõnek a játékok hardver igényei.A Civ 6-hoz lehet,hogy már csak a minimum követelményt üti meg.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Majdnem ugyanolyan gépünk van. :)
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Azt hiszem, én elmehetek a sunyiba. Na majd egyszer beújítok egy jó kis atomerõmûvel.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Asszem 440 millio fontba kerult, szoval lehet gyujtogetni :D
Kivancsi vagyok lesz-e uj stadionod, nem egy egyszeru eset, foleg a Lazioval...
En a Juveval 2042-ig vittem el, minden evben meglett a bajnoki cim, dontsd meg a rekordomat :D

8 ország,50 ezer játékossal nagyon gyors.
10 ország,75 ezer játékossal tökéletes.
15 ország,100 ezer játékossal elfogadható.A válogatott meccsek szimulálása azért már rendesen megfogja.90 ezer fölé ezért nem megyek,az még belefér a tûréshatáromba.Korábban volt 12 GB RAM is a gépben,de itt jelentõs változást nem tapasztaltam.Ahol igen,az a Civilization 5,ott látványosan gyorsított a sok RAM.
Én ha bejelölöm Angliát, már két csillag csak az estimated game speed. :/
52 éves a szerencsétlen, 2008-ban volt a Szpartak Moszkva edzõje, azóta eltelt munkanélküliként 13 év, és minden (nem viccelek tényleg minden!) topligás klubnál felmerül a neve, amikor távozik egy-egy edzõ évente tízszer, de a 13 év alatt sehol sem kapott állást! Ez unikum a maga nemében, az biztos!
Gondoltam, alkalmazom (megsajnáltam!), de nem akar tárgyalni velem (!?). Be kellene íratnom egy "vissza a munka világába" tanfolyamra... :)

A bajnokságot 20 pont elõnnyel nyertük,ami totális dominanciára utal.De azért ez teljesen nem igaz,a többiek botladozása is kellett hozzá.Még soha nem láttam olyat,hogy valaki 13 vereséggel is 2.tudjon lenni bármilyen bajnokságban.Olyan keresztbeverések voltak mögöttünk,hogy amikor veszítettünk,akkor sem tudott senki közelíteni hozzánk.Voltak nekünk is gyenge meccseink,még az utolsótól is képesek voltunk kikapni,de mi legalább egyenletesen jól tudtunk teljesíteni.A tavalyi bajnok Corinthians pedig csak 9. lett.
Meccsek.
Tabella.
A kupából a negyeddöntõben kiestünk a Flamengo ellen,amitõl nem voltam happy,de nagyon nem is érdekelt.
Kupameccsek.
Megvertük helyette õket a Copa Libertadores döntõben,amirõl korábban már tettem említést.
Meccs 1.
Meccs 2.
Hátra volt még a Klub VB.Az elõdöntõben az Esperance Tunis volt az ellenfél,de nem úgy néztek ki,mint egy igazi ellenfél.Megengedhettem magamnak,hogy a komplett rotációs keret játsszon.Le is hozták lazán a meccset.A Döntõ pedig a 2006-os finálé ismétlése lett a Barcelona ellen.Akkor nélkülem is gyõzött a Colorado a Katalánok ellen.A már 32 éves Messi nem játszott,Neymar,Busquets,és Hummels hulla fáradt volt az elõdöntõ után,én meg kiálltam a 100%-os,friss kezdõmmel.Simán nyertünk,még kapura is alig rúgtak..Döntõ.
A reklámbevételeinket majdnem megdupláztuk,köszönhetõen a Kínai kirándulásnak is.Merchandising.Idén az USA lesz a cél,de nagyon nincs szükségem pénzre,csak megszokásból.Amíg ilyen bevételeink vannak,nincs miért törnöm magam.Emellett még ott van a 25M-s TV szerzõdés,meg két 8-9M körüli szponzor.Most már mi lettünk Brazília,és ezzel az egész Amerikai kontinens leggazdagabb klubja.A büdzsé is királyi,de csak 1 emberre lesz szükségem.Lecserélem õt egy fiatalabbra.A keret talán leggyengébb játékosa,és amúgy is kell egy kis vérfrissítés.Vannak ugyan klasszis ifijeim,de nekik ez még nagy ugrás lenne.Tartanom kell a rotációs keret magas szintjét,nálam ez a sikerek záloga.Hozniuk kell azokat a meccseket amiért tartom õket,és hogy a kezdõcsapat minden fontos meccsre fitt legyen.
Nem áll rosszul a reputációnk sem,a Flamengo pedig végre eltûnt mellõlünk.
Most pihen a játék 1-2 napot,aztán folytatom.A szerzõdésem még két évig tart,azt kitöltöm,és dobbantok.Kezd honvágyam lenni.
Lazio 5. szezon
Sokkal nehezebb szezon volt mint vártam a tavalyi év után, úgy nézz ki ezek a páratlan szezonok nekünk nem kedveznek :D Végül sikert behúzni a bajnokságot, de soha nem volt ilyen szoros a 5 év alatt, mondjuk magunknak tettük nehézzé mivel a derby gyõzelem után eszméletlenül leült a csapat. Aminek következtében a BL-bõl is simán kizúgtunk, de am is sokkal jobban döcögött a szekér a kupákban is. Szerencsére a hazai kupát zsinórban negyedjére is megnyertük, bár ritka nehéz meccs volt. Mivel ritka nehéz év volt így idén nincsenek is olyan kiemelkedõ teljesítmények, mondjuk szinte mindenki volt sérült is, lehet ez is közbe játszott a nehezebb évbe, de azért Candreva meg Götze valamilyen szinten kiemelkedett.