Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Van egy tehetséges, 19 éves angol középpályásom, Matt Harper. Egyre több lehetõséget adok neki a bajnokikon, ami nem is probléma, az viszont igen, hogy 8 mérkõzés alatt már másodszor állíttatja ki magát, nehéz helyzetbe hozva ezzel a csapatot.
Mindkét alkalommal 2 heti fizetésmegvonás a büntetés (default bünti), erre megsértõdött, hogy õ nem érzi ezt jogosnak! Szerintem ebben én döntök, hogy mi jogos én mi nem, majd egy kis erõdemonstráció gyanánt ledobtam a tartalékba, ott majd elgondolkodhat a dolgok jogosságán. Most utál, de nem baj... :)
Ezek a dolgok feldobják a játékot, tetszik egyébként! :)
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Tud valaki arra megoldást, hogy az FM2012-ben miért nem mûködik a magyarosítás?
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Van egy lehetõség ITT,ha gondolod,kipróbálhatod.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ha feltöltesz egy képet Postimagere, akkor van egy olyan rész, hogy "Thumbnail fórumra" a 3. lehetõség. Annál a "Másolás vágólapra" gombra kattintasz és csak simán bemásolod ide. Voiálá és kész
lásd:

Új karrier!
Kikaptam tegnap a fraditól, ma 3:3-at játszottam a pápával, eladtam Kálnoki-Kist, hogy legyen kicsi pénz, de semmi. Mondom nem bírom tovább, sírok kicsit a fizetésért, hátha emelnek. Kapásból azt mondták, hogy oké, nézem az üzenetet, 15 ezer euróról felemték 32 ezerre... :D több mint a duplája
On: 2009-es széria óta játszok fm-mel, a 13-as rész kimaradt nekem idõ hiányában, és hát most tudok csak foglalkozni a 14-es résszel. Mivel számomra új dolgok vannak benne, ezért korbin linkjeit olvasgatva, illetve a korábbi elgondolásaim alapján próbáltam taktikát kitalálni, és hogy beletanuljak a játékba, a Real Madrid-dal kezdtem el a tanuló éveket.
Igazolások:
A keretet nem kell bemutatnom, szerintem mindenki tisztában van vele, hogy milyen játékerõt képvisel. Ezért úgy döntöttem, hogy egyelõre nem igazolok senkit, illetve de igazoltam, egy 16 éves brazil játékost, elvileg 4 csillagos lesz, 2014-ben jön hozzám. Ha jó, akkor Morata helyére jön, aztán megpróbálom sok meccsen játszatni. Meglátjuk mi lesz. Ha esetleg valaki mégse úgy teljesít, ahogy elvárom, akkor télen túladok rajta (illetve ha a Psg/Monaco/City hármasból valaki sokat tejel).
Taktika:
Egy szokásos 4-2-3-1-es felállással tolom attack, balanced kombóban, igaz, hogy a realról van szó, de eddig egész jól mûködik.
Bajnokság:
Eddig azt hiszem 4 meccs ment le, mindegyik sima gyõzelem (az Atletic Bilbao ellen nagyon ment a játék: 6-1 lett a vége,többi mind kötelezõ gyõzelmek voltak). Egyedül az zavar, hogy eddig olyan gólokat kaptam, hogy oldalról beívelték, és Pepe meg Ramos álltak egy helyben, fel se ugranak... Ezt majd próbálom kijavítani, már ha lehetséges. Bl-ben egész jó csoportba kerültem: tegnap este jutottam el a sorsolásig, aztán fáradt voltam, nem emlékszem a 3. csapatra: Milan, Bayer, és talán a Zenit. Ebbõl csoportelsõség elvárható szerintem.
Köszi, hogy elolvastad! Ha szeretnétek, akkor késõbb is írok még. :)
Én mindkettõt elolvastam,mégis megyek a saját fejem után.A general training egész évben a team cohesion.Szezon elõtt very high,szezon közben eggyel lejjebb veszem.De egy igazán profi csapatnál egész szezonban marad a legmagasabb intenzitás,mert kikövetelik maguknak.
A match training pedig tactics only.Nem alakítom az edzést egy ellenfélhez sem.Még novemberben kipróbáltam.Szinte minden meccs elõtt a pontrúgások kivédekezését gyakoroltuk,mégis beszedtünk 10+ gólt szögletbõl.Ennyi nekem elég volt.A taktikán esetleg változtatok ha veszélyt érzek,de az edzésen nem.
Egy edzéstípusnál sem csökkenhetnek senkinek az értékei.Azért kellenek a minõségi edzõk,hogy ez ne fordulhasson elõ.Jó ifi edzési lehetõségek,4+ csillagos edzés minden kategóriában,és akiben van potenciál,az rendesen fog fejlõdni.Ha pedig valakinél nem látom az elvárt fejlõdést(vagy nem jó irányba halad),az kap külön a posztjához tartozó egyéni edzést.
Nyilvánvalóan tankönyv szerint mindig fel kellene a soros ellenfelet térképezni,és hozzáigazítani a meccstréninget.De az 30 csapat és 60 meccs is lehet egy szezonban.Akinek van hozzá türelme,hogy hatvanszor állítsa át az edzést,minden elismerést megérdemel.Én sajnos nem tartozom közéjük.És a tapasztalatom azt mutatta,hogy nem is jelent garanciát semmire.Ami döntõ,az a játékosok minõsége,a csapatösszhang,és a morál.Akkor a világ bármilyen taktikája jó lehet.Feltéve,ha a keret zömét mentálisan erõs játékosok alkotják,akik nem hajlandók elfogadni a vereséget.
Ez valami bug? Mert 63 csapatból azért nem semmi, hogy mindig az egyik legerõsebbet kapom! Ez már mûvészet! <#nezze>#nezze>
Mi egy kicsit még jobbak lettünk,az ellenfelek megint egymást szívatták,a végeredménye pedig pont,és gólrekord lett.Bár a szezon második felében két csatárom is ínséges idõszakot élt át,így a 100 gól sajnos nem lett meg.
Tabella.
Meccsek.
A Brazil kupát az elsõ meccstõl az utolsóig,ismét az asszisztensem menedzselte.Úgy tûnik tanult valamit mellettem,a tavalyi bukta után gyõzelemre vezette a csapatot.
Copa do Brasil.
A Libertadores kupáról már volt szó,ahogy a Dél-Amerikai Szuper kupáról is.
Copa Libertadores.
Recopa Sudamericana.
És végül a Klub Vb,ahol a rotációs keretem majdnem elszórakozta az elõdöntõt.Végül nagy nehezen sikerült 1-0-ra legyûrni a Toronto FC-t.A döntõben a Juventus ellen ha nem is a sírból hoztuk vissza a meccset,de majdnem.0-1-rõl fordítottunk,és megvédtük a címünket.
Klub Vb-döntõ.
A három legmagasabb átlagos osztályzattal végzõ játékosom:
Fagundez.
Leó.
Carlos César.
Új embert már tavaly sem hoztam,és idén sem fogok.A fél keret megkapja a megérdemelt új szerzõdését,ennyi lesz a dolgom a holtszezonban.
A pénzügyeket már nem is nézem,csak a reklámbevételeket figyelem,mert kíváncsi vagyok,hogy befolyásolják a túrák.Az elsõ évben 3,5M volt,tavaly 7,5M,és most megint majdnem megdupláztuk.Jól hozott a Japán kirándulás.
Idén tehát sikerült mindent vinnünk,amit csak lehetett.Még utoljára szeretnék elérni valami hasonlót,mert az utolsó évem következik itt.Már visszautasítottam a bõkezû új szerzõdést is.A jelenlegit még kitöltöm,és továbblépek.
Azt pedig hamarosan el kell döntenem merre lesz az arra,mert csak a kínai,és brazil ligák vannak betöltve.Nyáron hozzáadok egy tucat Európai bajnokságot,és meglátom,mit hoz a jövõ.Ami biztos,hogy Spanyolország és Anglia ebben a karrierben nem érdekel.
14. forduló után az 1. helyen állok, ami meglepõ annak tudatában, hogy 4-5 forduló után a 9. helyen tanyáztunk. Kissé beragadtunk a rajtnál... A MancCity megint nagyon erõs lett, 2 ponttal elõzöm meg õket.
Vajon meglesz a triplázás a bajnokságban? Sok van még hátra...

Emellett grat brazilhonba és a sasokhoz is!
2013/2014, Serie C1/A
tabella és bajnoki meccsek, nagyobb (értékû) gyõzelmek, esetleg skalpok
szuperkupa
alsóbb osztályú csapatok kupája
igazolások és húzóemberek
2014/2015, Serie B
2015/2016, Serie A
olasz kupa
2016/2017, Serie A
olasz kupa
igazolások, húzóemberek és generált játékosok
2017/2018, Serie A
olasz kupa
2018/2019, Serie A
tabella és bajnoki meccsek
olasz kupa
európa liga
új stadion
2019/2020, Serie A
olasz kupa
európa liga
2020/2021, Serie A
olasz kupa
bajnokok ligája
európa liga

De azért nem hazudtoljuk meg magunkat,mert az egyik újonc megint elvert bennünket 1-0-ra.De akkor még sokan hiányoztak,és különben is belefér ennyi.Nem is csesztem le õket,nem akartam a szuper morált saját magam lerombolni.Mondtam nekik hogy nem volt szerencsénk,ennyi az egész.
Közben megvan az Európai Szuper Kupa Dél-Amerikai megfelelõje is.Az elsõ meccset még szorosan hoztuk 2-1-re.A visszavágón már játszottak a friss olimpiai bronzérmeseim is,és gálameccset rendeztünk.Recopa Sudamericana A fõnök szerint ez rendben van,a klub mindig is esélyes volt a címre.Azt hittem csak a szokásos duma,de tényleg igaza van.Az utolsót pont akkor nyerték,mielõtt idejöttem.Komoly történelme van a klubnak ebben a sorozatban is.
Amugy nem tudom miert eletlen a kep, Irfanview-et hasznalom. De majd kiprobalom az alt+f9et, nem is tudtam, hogy van ilyen :D