Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mintha csak FM-et játszottam volna a tv-ben...
Ez a hülye játék sz.pat engem, ugye? <#eplus2> /off
Nem volt rá esély,hogy a Lille kirúgja a menedzserét.Nem várhatok 70 éves koromig.<#smile>
Szycsu
Szégyelld elfele magad :@ 😄D
Am, sok sikert hozzá!

Les Dogues

<#hawaii>

Amíg a válaszukra vártam,interjúra hívott a Bologna,és a Parma is,de elutasítottam õket.Reménykedtem,hogy nem esek pofára,és a semmit markolom.De másnap már jött is az ajánlat.Azért döntöttem a Piros-Feketék mellett,mert itt remek a háttér,és biztosak az anyagiak.A feladatom a hátralévõ 10 fordulóban pedig az,hogy nyugis távolságba kerüljünk a kiesõ helyektõl.
Tabella.
Clubs finances.
Finances.
Information.
Facilities.
Training.
A nyári nagy feladat pedig az lesz,hogy valamit csináljak a bérekkel.Mert hiába a biztos anyagiak,ha a bérek 200k-val vannak a plafon fölött.De ha elzavarom az összes szélsõt,akkor mindjárt más lesz majd a leányzó fekvése.Az edzésen is javítanom kell,de nem égetõen fontos.Pillanatnyilag úgysem valószínû,hogy új edzõnek fizetést is tudnék adni.Jó hely lesz ez nekem,keresztbe lehet majd tenni a milliárdos PSG-nek.(Hacsak a szezon végén ki nem rúgnak,mert utolsók leszünk.)

Pár nap múlva nekigyürkõzök,most szükségem van egy kis absztinenciára az fm-tõl.
SC.Internacional 4.szezon.

A bajnokságban 1 ponttal kevesebbet szereztünk mint tavaly,de cserébe rengeteg gólt rúgtunk.Olyan gólrekordot állítottunk fel,ami valószínûleg örök idõkig állni fog.
Meccsek.
Tabella.

A kupát az asszisztens vitte helyettem,ebbõl már rendszert csináltam itt.De nem is kellettem hozzá,elintézte nélkülem is.
Copa do Brasil.

A kontinentális kupákban is címeket védtünk.
Copa Libertadores.
Recopa Sudamericana.

A Világ Kupa döntõben pedig a saját védõim vertek meg,két öngóllal kikaptunk a Bõrgatyásoktól.A meccs színvonaláról elég sokat elárul,hogy az egyik (ön)gólos hátvédem lett a meccs embere.VK.Döntõ.

Az Amerikai kontinensen tehát továbbra is egyeduralkodók maradt a Colorado.Hogy a VK idén nem sikerült,már nem izgat.Az utolsó ténykedésem pedig az volt még itt,hogy a komplett staff bõkezû új szerzõdést kapott.Megdolgoztak érte.Ráadásul még az utolsó munkanapomon beesett a reklámból 24M.
Most pedig önként munkanélküli lettem,és figyelem az üres menedzseri posztokat.
Darthmushroom

Lazio 6.szezon

Ismét egy nagyon könnyû éven vagyunk túl. Hatalmas fölénnyel nyertük a bajnokságot zsinórban hatodjára és a olasz kupát is zsinórban ötödjére nyertük meg. Európában is szépen meneteltünk egy két nehezebb meccstõl eltekintve itt is kiemelkedõ focit játszottunk, így nem is csoda h döntõbe jutottunk. Ahol végül egy nagyon kiegyenlített meccsen sikerült diadalmaskodni a PSG ellen. Idén is a legkiemelkedõbb játékos Candreva volt és az ifjú gólkirályom McDermott aki még igazán nagy szezont futott.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
Candreva 32 évesen se szarral gurigázik 😄 Kicsit megy neki az évek alatt a klubnál 😄

Darthmushroom
am lehet nem tenne jót a kiesésük mivel a derbyn telt ház szokott lenni.

Remélem így is marad.
Darthmushroom
29 forduló után mind2 fõvárosi a klub a megfelelõ helyén van 😊

Darthmushroom
Angliába se nehéz mivel van sok jó fiatal, tavaly nevetve nyertem az Evertonnal 4 év alatt 2 BL-t úgy h csak britek majd csak angolok játszottak nálam.

A görög ifik egész jók,valahol a horvát,ukrán szint körül van náluk a youth rating.De eszembe sem jutna ilyen mission impossible.

Három ország van,ahol ezt minden további nélkül meg lehet csinálni.Németország,Spanyolország,és Franciaország.Orosz,és Olaszországban még reális esély van rá,de ott már nagyon hosszú idõbe is telhet.A többi,még szóba jöhetõ ország(portugál,török,holland,angol)már próbára tenné a kitartást,és tûrõképességet. És bazi nagy szerencse is kellene hozzá,hogy egy generáción belül kitermeljen a játék egy csapatra való világklasszis játékost.
Darthmushroom
irány Görögország 😄 és nyerj csak hazai játékosokkal BL-t 😄

Kösz.Most már nekem is unalmas kicsit,pedig nálam nincs állami bajnokság sem.Elõször bosszantott,de most már kimondottan örülök neki.
zaki
Grat. En 2.5 ev utan feladom a Sao Pauloval. Megnyertem 2. nekifutasra a Libertadores Kupat, + elotte az allami, es orszagos bajnoksagot, brazil kupat, brazilokkal a vb-t. szoval mindent. Egyszeruen tul unalmas az evi 80 meccs.Meg amugy is, asszem pihentetem a jatekot egy idore, kicsit sok volt az utobbi idoben 😛

SC.Internacional. 2021-félidõ.

Meccsek.
Tabella.
A Libertadores kupában címet védtünk,ez a 3.gyõzelmünk.
Copa Libertadores.
A Dél-Amerikai Szuper Kupát ismét könnyedén nyertük.
Recopa Sudamericana.

A karrierben elértem a 400 meccset,a klubnál pedig a 200-at.A 3. Libertadores Kupa gyõzelem óta klublegenda lettem.Olyan illusztris társaságba kerültem,mint a középpályás zseni Falcao,vagy a két világbajnok,Taffarel és Dunga.A megtiszteltetés ellenére mégis havonta utasítom vissza a szerzõdéshosszabbítási ajánlatokat.Itt már elértem mindent,ideje továbbállnom.
Értem.
kosheen
na jó de én nem tudok játszani, csak szeretek 😄
hát nálam nem adják óccsón, itt még jól nyomja, maradt az Internacionálnál és 10 éve 20-30 gólokat rugdos.

balaskó idéntõl a padra szorul... 😞

LOL<#nevetes1> Fél éve vagyok Evertonnal manager és 2015 júniusában járt volna le a szerzõdésem és kaptam még +2 év szerzõdést😄 El is fogadtam
Féltávnál 1. helyen állunk.
Holnapra próbálok összedobni egy kis összefoglalót!
500 meccs és 10 év után elõre bekalkulálsz egy vereséget?
Ha pedig Leandro Damiao-ra gondolsz,nálam most 32 éves,és két éve a DC.United-ben játszik.625k az értéke,és 5500 a fizetése.Három csodagyerek kijönne abból a 15M-ból,jövõre pedig már 1M-t sem fog érni.
kosheen
szünetben vezettem 1-0-ra mig kimentem egy cigire, visszajöttem a második félidõre, behozták Ayew-t aki az OM-tõl ment oda, vágott hármat meg adott egy asszisztot, 5-1 nekik :/

zyndar
Meg is van az új meló

Az ötödik helyen szenved a csapat, az elvárás a 14 pontos hátrány ledolgozása. Átigazolási pénz nincs, fizetési sapka maxon.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

kosheen
én meg évek óta nem igazán variálok semmit az edzéseken (meglehet ezért tartok ott 9 szezon után is, hogy remeg a gyomrom ha nemzetközi szintérre lépünk 😄)
szezon elõtt egy maxos fizikai edzés, azt hétrõl hétre csökkentem, utolsó 2 edzõmeccsnél meg egyénileg beállitom az edzést (kh, szh, kp stb). Fejlõdgetnek úgy-ahogy.

ez már úgy mindenkinek... (már akit érdekel 😊 )
idén nagyon szépen haladunk, 10 meccs, 10 gyõzelem, 31-2-es gólarány. A nemzetközi most annyira nem érdekel még, látom, hogy az összeszokottság meghozza az eredményt, jövõre is együtt hagyom a keretet, bár kinéztem 1-2 klasszist dél-amerikából, a 31 éves Damiaoval pettingelgetünk, 15 milla körül talán már mozditani is tudom, ha õ nem, akkor egy fokkal gyengébb, de szintén bika csatár jön. Mondjuk most annyira nem állok hadilábon a góllövéssel. Igazából nem nagyon tudom mi változott, ugyanaz a kezdõ nagyjából, mégis tavaly 1-0-ás most 3-0-ás meccseket hozok.
maradjon is igy 😊

kosheen
500.-ik meccsemet a Fradi élén megünneplem azzal, hogy elmegyek a Milanhoz szétrúgatni a seggem. hurrá 😄

zyndar
bdsrstnt... Larsson-t nem méreteztem. Bocs.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar
IFK Norrköping, 2. szezon

A tervezett vándortúra elsõ állomása, valójában csak a másfeledik szezon. Igyekeztem az igencsak visszafogott anyagi lehetõségek ellenére erõsíteni a csapatot, persze a fiatal tehetségek megszerzése nem volt téma, fõleg úgy, hogy 9 Svédországban nevelkedett spíler kell a meccs csapatba. A tavalyi ezüstnek hála indulhattunk a EL-ben, a második selejtezõkörben csatlakoztunk. Itt még túljutottunk az ukrán Tavrián, de a Norwich már túl nagy falat volt. EL meccsek

Így teljes erõbedobással tudtunk a hazai sorozatokra koncentrálni, amit egy gyors kupagyõzelemmel kezdtünk, igazából nem volt nehéz dolgunk. Svéd kupa

A bajnokságban rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk a 22. fordulóig, addig összesen 1 vereséget számolva. Ezután az arcomat kapartam, zsinórban 3 vereség, az egyik egy 2-5 a 10 helyezett Örebro ellen. Itt egy jól irányzott csapatmegbeszélés helyre rakta a srácokat és behúztuk a bajnoki címet.

A csapat húzóemberei:

Nyman, gól- és asszisztkirály.
Jovovic, az egyik szerzemény.
Wilhelmsson, jó a rutin a pályán.
Rivero, érte 250 ezer eurót fizettem, jó vétel volt.

A tervek szerint Svédország pipa és keresek új melót.

Áhá tehát azért.Everton menedzsere vagyok és 11 forduló után vezetjük a bajnokságot 3 pontal.
Nem egyértelmû a kifejezés?Atombiztos az állásod,nem fenyeget a lapátra kerülés veszélye.
De azért ezek a nagy szavak nem jelentenek sokat.Pár zakó zsinórban,vagy idõ elõtti búcsú egy fontos kupából,aztán semmi perc alatt már csak secure lesz belõle.Vagy nézd meg a menedzsereket egy VB elõtt,és utána,hogy hány very secure,vagy untouchable pasasból lett három hét alatt munkanélküli.
A lényeg,ha nyertél pár címet a klubnál,már nem fognak kirúgni.Ha meg kimondottan sikeres valaki,akkor elõbb lép le az elnök,minthogy egy ikont,vagy legendát kirúgjon.Jóban kell lenni a sajtóval is,és nem átruházni minden interjút.Egy media friendly,popular menedzser sokat megengedhet magának.Fegyverként használhatja a sajtót egy ambíció nélküli,zsugori tulajdonos ellen,és akkor sem lesz bántódása.De addig sokat kell letenni az asztalra,és nem is illik visszaélni vele.
A job statusnál azérinthetetlen az mit jelent?
Sziasztok!

közben nekem is sikerült haladjak a Fradival.

3. szezon:
bajnokság
magyar kupa
bl selejtezõk
bl csoportkör gyõzni nem sikerült, de az EL-be így is továbbmentünk.
itt az elsõ körben a BATE ellen játszottunk, majd jött a Valencia elõször idegenben. meccs. nagyon készültem a visszavágóra, egy csodában reménykedve, ami a 82. percig tartott, de végül nem jött össze, meccs2.

a 4. szezonhoz érve taktikát váltottam, mert már a bl csoportkörbõl is jól lenne továbbjutni. új taktika
az új taktikával hoztuk a szokásos csoportkört, kíváncsi vagyok mire jutunk ebben a csoportban. az elsõ meccsen a barcelona jött hozzánk és a kiállításig egész jók voltunk, utána viszont bedaráltak
egy-két fontosabb játékos:
cornalo
koné
Lizarazo
Topolski
Nálam õk a legjobb magyar játékosok,bár három is balhátvéd.Van még 8-10 hasonló kaliber,aztán a nagy semmi.A csatár sráctól pedig el vagyok ájulva.Sosem gondoltam volna,hogy a 68-as youth rating mellett ilyen is elõkerülhet.Még a végén betöltöm Magyarországot is,és hazamegyek.Bár most nem érzek nagy késztetést a szenvedéshez.
Matetits.
Polyák.
Stojkovic
Szalai.
Csák.
nálam messze a legjobb magyar játékos, csak sokkal rosszabbakat generált. felhívnám amúgy a figyelmet a válogatottságai számára, 23 évesen 53 van neki. még 4-5 év és százados lesz.
Gratulálok.Ez a Balaskó srác pedig magyar létére egész jó spíler.
Meg is nézem,nálam hogy néznek ki a legjobb magyarok.
Unione Venezia - 2021/2022

Sikerült megvédenünk a címünk a bajnokságban. Sajnos a kupában idén hamar kiestünk, nem sikerült sorozatban harmadszorra is elhódítani. A rekordösszegért igazolt Russell óriási szezont futott, gólkirály is lett. BL szereplésünk összességében rendben volt, csoportelsõként jutottunk tovább és a negyeddöntõig jutottunk. Ott az a Chelsea vett rajtunk revansot, akiket amúgy a csoportban itthon és idegenben is vertünk.

egyebek:
bajnoki meccsek 1
bajnoki meccsek 2
igazolások
a szezon húzóemberei:
Valentin, Gérson, Feito, Hadzic, Corti, Balaskó

Utóbbi három év summázata amúgy: 2 bajnoki cím, 1 bajnoki bronzérem, 2 kupagyõzelem, 2 európa liga elõdöntõ, 1 bl negyeddöntõ. Kezdünk európai tényezõvé válni. 😊 Az idény nagy részét pedig már az új, 20 ezres stadionban játszottuk, általában teltház elõtt. Ez ugyan még mindig nem sok, de remélem hogy idõvel bõvítve lesz.
LasDen
Lille-lel

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Szycsu
Nagyon rég írtam már, meló mellett nem sok idõm van játszani, de minden nap olvasom a topicot, grat mindenkinek!

Les Dogues

Szycsu
Lille-el csapasd neki 😄

Les Dogues

Idõközben betöltöttem 5 európai ligát.Ezekbõl választhatok majd csapatot januártól,ha itt lejárt a szerzõdésem.Késõbb újabb 6-8 ligát hozzáadok,hogy még több elérhetõ ember legyen a játékban.

Most viszont be kell fejeznem egy idõre,mert már a 3.áramszünet volt egy órán belül.Reggel óta ömlik az esõ,dörög,villámlik.Nem reszkírozok tovább.
Az én mentésemben a Flamengo menedzsere.
zaki
LOL, jo kis neve van a chief scoutomnak 😄

Darthmushroom
akkor itt is 😄
"elsõ évbe feljutottak utána meg kiestek vissza jutottak kiestek visszajutnak most is a B-be vannak de segg utolsók "

am Napoli elleni mérlegem elég durva:
13meccs 10 gyõzelem 1 döntetlen 2 veresség (ez a tavalyi), 37 rúgott 8 kapott.

a Vicenza nálad milyen?

Darthmushroom
Na az ilyen szezon kezdést már szerettem. pl. a rivális Napolit is oktattuk a 19.fordulóban.

Most már bajnoki meccsen is rúgtunk kilencet.A hab a tortán,hogy az áldozat az õsi ellenség lett a helyi derbin.Ezért kár volt visszajutniuk az elsõ osztályba.<#smile>

Õ pedig az öt gólig jutó csatárom.
zaki
Nem semmi, grat! De mi az az egy X? Jovore jobbnak kell lenned 😛

kiki888
Eddig jól alakul ez a szezon:

Eredmények

Keret

Mint látható, fele keret már nem a régi, kb számomra érthetetlen módon rengeteg elfogadható ajánlatot kaptam a játékosaimra, akiktõl persze így nyugodt szívvel megváltam <#hehe>

'Gigabyte GA-P35-DS3L, q8200-2,7GHz (Cooler Master Hyper TX2) , 4GB DDR2, HD6770'