Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden belépésnél változnak a játékosaim szerződései (van, hogy hosszabbak lesznek, de általában csak kisebb fizetésük) illetve esetenként a transzfer büdzsém és az eladott játékosaim eladási ára csökken
3 forduló van vissza, 4 pont előnnyel vezetem az angol bajnokságot a ManUtd előtt. Két fordulóval ezelőtt (még 7 pont előnnyel) a Birmingham Cityvel játszottunk, és 1:0-ás birminghami vezetés után egyenlítettünk, majd az 50. percben a bíró kiállította a középső védőmet. Hogy miért, az rejtély, mert semmit sem láttam, ami ezt indokolta volna. Az 55. percben adott egy büntetőt az ellenfélnek, hogy miért, az ugyancsak rejtély, mert nem láttam szabálytalanságot. Tetézve az egészet, a 80. percben pedig Masson 16-oson belüli visszahúzásáért elfelejtett büntetőt adni. Ki is kaptunk, az előny 4 pontra zsugorodott.
A következő fordulóban a Bolton ellen Ringgaard mehetett a 40. percben zuhanyozni, de itt sem tudom, hogy miért. De ezt a meccset legalább behúztuk Masson mesternégyesével 4:1-re, de itt is a Bolton vezetett.
Masson idén (is) zseniális, a bajnokságban 32/34 a mérlege, összesen 188/130, a francia válogatottban 41/35... 😊
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Folyamatosan változik,de nem ok nélkül.Ha (csak a példa kedvéért) egy nem német scout végigjárta,és megismerte Németországot,az növeli a százalékot.De ha nem jár arra megint,el fogja felejteni(emberek vagyunk),és máris újra csökken a százalék.Ha kipécézel egy scoutot,tisztán látni,hogyan változik nála a százalék.Ha hosszabb ideig x országban van,felmehet a csík 100%-ra,majd ha lelép máshová,folyamatosan visszaesik.Már nem megy le nullára,de visszaesik.De a vándorló scout igazán nem ismer meg egy idegen országot sem,mert nincs ott annyi ideig.Ki lehet próbálni,hogy mennyi riportot küld valaki,aki az országban született,és a másik,aki kétszer járt ott pár hónapot.Ég és föld a különbség.De lehet célirányosan,egy területen tartani a scoutot.Az assignment-nél ki kell venni a pipát a roaming elől,és akkor nem mászkál el,hanem folyamatosan ott marad,ahová küldted.Nálam az orosz scout csak Oroszországban figyel.Ha mehetnek messzebbre,akkor lesz egy brazil scout Brazíliában is,és csak ott.Nyilván nincs értelme egy 2M-s Szlovéniában állomásoztatni valakit,ott régiót állítok be,és sorba járja az adott országokat,majd kezdi elölről.Az évek alatt megismeri a régiót,mindenhol otthon lesz.De főleg akkor nincs haszna a scoutnak,ha össze-vissza mászkál cél nélkül,ismeretlen országokban. Tévhit,hogy majd megtanulja.Megtanulja,ha sokáig ottmarad.De ha az adaptability értéke alacsony,egy év is kellhet neki,mire feltalálja magát,és arra már régen a harmadik országot járja.Azt sem árt tudni,hogy a chief scout hülye.Ha 20 csillagja van,akkor is képes elküldeni a kínai scoutot Szerbiába,a szerbet meg Kínába.Aztán a 300 riport helyett kapunk 30-at.
Szóval állandóan ingadozik a százalék,ami teljesen normális.Egyébként a fiókcsapatokkal is lehet jelentősen növelni a százalékot.
Nekem most 31%-on van a knowledge,a jelenlegi maximális 7 scouttal,de még nagyrészt ismeretlen a világ Európán kívüli része.A megfigyelt célterület,Kelet-Európa,93%-on áll.És azt nem hagyom visszaesni,mert ők onnan nem mennek sehová.Van egy Ghánai scoutom is,ajánlgat is játékosokat Nyugat-Afrikából,de az igazi majd akkor lesz,ha konkrétan oda tudom küldeni.Már most hogy leigazoltam,ugrásszerűen megnőtt az afrikai játékosok száma.Azt ugyan nem tudom,most hol kóborol,de nem is nagyon érdekel. Abban a pillanatban viszont,hogy mehet Nyugat-Afrikába,odaküldöm,és ott le is parkol.Elefántcsontpart,Ghána,Nigéria,Kamerun lesz a munkahelye.Remélem szezon végén mehetnek bárhová,mert szeretek 20+ scouttal dolgozni,és minden kontinensen többet foglalkoztatni.70000 játékos van betöltve,az évi 3-4 (majdnem) wonderkidet elvárom majd tőlük.De ez a képességeiktől is függ,ami más kérdés.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Győri ETO 2. szezon.
Hoztuk a kötelezőt.
Idén nem nyertük meg a Magyar Kupát.A fradi kifogott velünk az elődöntőben.
club finances
Átigazolások
Cél: BL csoportból továbbjutni.
Pár kép az NB1 erejéről:
coeff
pénzügyek
fizetések
nézőszám
Jelenleg a Nyírbátort irányítom, remélem összejön az álomdöntő 😊
EL-elődöntő
És még így is a hazai meccset megnyerték,szóval elégedett vagyok velük.Magammal nem,mert ezt a 8 magyar nevelés szabályt amatőr módon benéztem.Nyáron hoznom kell pár jobb magyar játékost.Vagy rosszabbat,tök mindegy,legfeljebb nem játszanak.
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
Ergün Teber.
Dick.
Quluzada.
Sifakis.
Tawiah.
Jött még Nagy Z.és Bori,mert kellett a magyar a BL regisztráció miatt.De már el is köszöntem tőlük,mert nem ütik meg a szintet. Mindkettő elégedetlen is volt,mert alig játszottak.Közös megegyezéssel távoztak.Kanta is csak a létszám miatt van itt,de szezon végén ő is megy.Mindig le kell cserélni,mert agonizál már a 65.percben.
November közepén jött az első nagy tehetség,aki remélem meghazudtolja a nevét:Bamba.Január 1-én pedig 3 újabb free player érkezett,mindnek most járt le a szerződése a korábbi klubjánál.
Haglund.
Morales.
Pacheco.
A teljes játékos forgalom.A játékosaim árai tovább csökkennek.Most is Suljic a legdrágább emberem,de az 500k helyett már csak 450k-t ér.
A bajnokság már nem okozhat gondot-NB1.Ha behúzzuk az elmaradt meccset a Sopron ellen,8 pont előnyünk lesz.
Az Európa Liga csoportkörben igen jól megálltuk a helyünket.50%-os teljesítménnyel a továbbjutás is sikerült.Jöhet az Atlético Madrid.Ott már csoda kellene,nincsenek illúzióim.A regisztráció aggaszt,összesen 7 magyar van a csapatnál,ebből 5 ifi.Várhatóan el kell mennem majd szabira a reg.napján.Erősen gondolkodom,hogy tudnék idehozni néhány normális magyart,mert bajok lesznek. Legalább 8 magyar kell a nevezéshez.
BL és EL meccsek.
EL csoport.
Az első szezont 1,4M mínusszal zártuk,idén eddig 5,3M a profit.Beiktattam az első túrát is február elejére.Messzire még nem mehetünk,így Németországot választottam.A Burghausen,a Chemnitz,és a Dynamo Berlin ellen fogunk játszani.Kis lépés,de ez is valami.Még itthon sem a miénk a legmagasabb reputáció.
Tavasszal már nyugodtan fókuszálhatok a hazai meccsekre.Bajnoki címet,és kupát kell védenünk.Ha ez a csapat még messze is van attól,amit szeretnék,de itthon már most túl jók vagyunk.
http://www.fmscout.com/a-daniel-real-name-fix.html
2018-2020 elott nekem sem voltak a mennyeiben 2-3 millio euronal magasabb ajanlataim a vilagklasszisokra sem.Addigra jut el a liga? csapat? nemzetkozi megiteles? odaig hogy normalis arai lesznek a fiuknak (20-30m juro).
Elég ideges voltam akkoriban,mert nem értettem hogy mi történik.Most már legalább tudom mire számítsak.Ha egyáltalán valaha eljutok ebben a karrierben 2020-ig.
www.smart-bus.hu
Lehet hagyom is a p!csaba az egeszet, mert komolytalan az egesz. Kezdek vmi topliga 2-3. osztalyabol, ott nincsenek ilyen f@szsagok.
Ha be lennenek az elit ligak is rakva maximum adatbazissal, a budos eletbe nem kaptam volna 20 millat ezekert a jatekosokert, maximum 3-4 gurigat. A legjobb jatekosokert ha sokan erdeklodnek felajalnom oket. 1 milla az indulasi alap. Ha vmelyik csapat megadja, azt elfogadom (egyiket, tobbit elutasitom), es ujra felajanlom csak ezuttal 1-1.5m-val tobbert. Ezt addig jatszom el, amig lehet. Fradis mentesemben is Bajnerert majdnem 5 millat kaptam, ingyen jott, 1 evet jatszott nalam, rugott kb 15 golt, el is vitte vmelyik barom arab klub. Helyere meg igazoltam egz 5X jobb jatekost. Ezert mondom, hogy elegge irrealis a jatek, 1 ev alatt a sz@rbol varat lehet epiteni.
Én a második szezonban járok(2014 október),és alig van az egész NB1-ben játékos,aki egyáltalán eléri a 600k értéket.Suljicért(500k) nálam sorban álltak,mert remekelt tavaly,de a legmagasabb ajánlat 1M volt.Az év játékosa Simon Krisztiánért(300k)nyáron kaptam vagy 25 ajánlatot,végül a legtöbbet ígérő Grasshoppers vihette el 475k-ért.De összességében az egész NB1-ben mindenkinél folyamatosan csökkennek a játékosok értékei.Annak ellenére is,hogy a bajnokság pár helyet előre lépett,és most a 31.Európában.Az egész NB1 legdrágább játékosa pedig Gyurcsó(725k).
Egyébként a Celtic keretét elnézve,Bacsa a ott tartalékban is kb. a 4.számú csatár lenne.Listán van több csatár,közte Griffiths is.Bárki viheti 1,7M-ért.És akkor egy huszadrangú játékosért(a 106 PA értékével!!),7,25M-t fizetnek.Ahogy a művelt skót mondaná-I'm confused.Viszont legalább megcsináltad az évezred üzletét.
Az egesz csapatot sikerult lecserelni, csak Elek es Kadar maradt.
20 millio jott be az eladasokbol, es csak 3-at koltottunk.
Nem mondom, elegge irrealis 😄
Elegge komolytalan, hogy 1 ev alatt ilyen elonyre lehet szert tenni. Csak a BL a kihivas. Penz meg mar most annyi van, hogy sose fogom elkolteni.
Kiprobaltam egy uj taktikat, elegge bejovos ugy latszik. Ev jatekosa Tisza, golkiraly 17 gollal Bacsa, + a Magyar Kupa is begyujtve, nem rossz evet zartunk.
A keret nagy reszet szelnek eresztem, megprobalok minosegi ingyenjatekosokat hozni, mert ez a BL-be keves lesz, 2. korben maris megkaptuk a Maccabi Haifat...
Love van szerencsere, senkit nem igazoltam az elso evben, 12k heti fizetes helyett mar 80k-bol tudunk gazdalkodni.
Eleg gyorsan porog a jatek, bolgar, horvat, cseh, lengyel, roman, szerb, szlovak, szloven ligak vannak bejelolve.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A fiatal van Buren volt a legjobb igazolás,kár hogy csak kölcsönbe jött.