Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bexinho
Az oké, de akkormiért adott a játék erre opciót a 12-ig részig? És jelen esetben mit szolgál az a kitétel, ha szó szerinti értelmezésben nem is élő opció? Nekem csak ez az aggályom az egésszel. Egyre tudok csak gondolni: ha megadjuk ezt az opciót, egy nagyobb sérülés esetén visszatér csapatunkhoz a játékos, hogy a saját csapatunknál minőségi ellátást kapjon a gyógyuláshoz... just an idea.

00mate; jó kérdés. Ez engem is érdekelt mindig.
Utoljára szerkesztette: bexinho, 2014.08.25. 10:51:18

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

A személyzetnél a reputáció mit változtat? Pl: ha van 2 scout, mindegyiknek hasonló értékei vannak, de az egyik local, a másik meg national reputációval rendelkezik.
Darthmushroom
de a valóságba se hívhatod csak úgy vissza mert olyan kedved van. sérüléskor meg átigazolási időszakban lehet.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

bexinho
Pedig a régebbi részekben (talán még a 12-ben is) nagyon hasznos volt. Most is jól jönne, mivel kölcsönadtam egy nagyon tehetséges francia csatáromat az OM-nek, hogy kezdőjátékosként tapasztalatot gyűjtsön. Erre lement 3 hónap az idényből, 1x játszott bajnokin (2 meccs 3 gól) csereként és 1x kupameccsen. Fura hogy nem játszatják, mert a csapat amúgy felsőház alsó részén tanyázik. Így viszont szívesen visszahívnám, de ugye nincs erre opció. Régebbi részekben lazán visszahívhattam.

Máskülönben továbbra is bugnak tartom, mert akkor miért adhatom meg a kölcsönszerződésben kitételként, hogy visszahívható legyen a játékosom?

Darthmushroom
nem bug, szerintem így is van értelme.

bexinho
Köszi! 😊

Darthmushroom; sajnos ez már a 13-ban is jelen van. Kezdetben azt hittem bug, de ezek szerint nem. Vagy mégis?

Darthmushroom
14be már csak átigazolási időszakban vagy komolyabb sérülés esetén lehet visszahívni.

LasDen
ha a szerződésben benne van, hogy visszahívható, akkor a transfer alatt kell lennie valahol a recallnak...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

köszi szépen
Ő a védekező középpályástól abban különbözik,hogy kizárólag védekezik,és nem mászkál el a helyéről.Ott portyázik a védők előtt,és a kreatívabb középpályások mögött.Ütközik,labdát szerez,és rövid,kockázatmentes passzokkal játszik.Csak ritkán lépi át a félpályát.
A kulcs értékei pedig:
Technikal:Heading,marking,tackling.
Mental:Anticipation,concentration,decisions,determination,positioning,work rate.
Physical:Strenght.
Fontos pozíció az övé,fejben nagyon rendben kell lennie.Harcos mentalitású,megalkuvást nem tűrő ember kell oda,aki nagyon fegyelmezett is.
hogy lehet visszahívni a játékost a kölcsönből?
Srácok, védekező középpályásnál van olyan beállítás, hogy anchor man ez pontosan mi? én eddig ha védekező középpályássla játszottam, akkor védekező középpályás vagy mélységi írányító beállítással. Ez az anchor man ez valami ultra defenszív, amolyan 5. védő elősöprögető lehet, aki nem támad szinte egyáltalán?
Zenszkij
<#eljen>

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

bexinho
Köszönöm szépen! Rossz érzés lesz abbahagyni majd. De talán decemberig várok az FM15 megvételével, ahol szintén egy hosszú karriert fogok kezdeni. Csak fogalmam sincs kivel kellene. A Manchester United gyerekkorom óta a kedvenc külföldi csapatom, de velük nem lenne kihívás az FM. Hazaiban a Fradi, de velük is futottam egy szép hosszú karriert. Bár mai napig úgy vagyok vele, hogy hamar abbahagytam. Tovább kellett volna vinnem azt a karriert. Ezt a York City-t pedig még az FM 2008 környékén szerettem meg. Akkor amatőrként szerepeltek az ötödosztályban. De szerintem velük sem lenne értelme új karriert futni. Sokkal jobb egyszer, így a nagy játékosaimra évek múlva is emlékezni fogok - mint a Fradis karrieremben :-)
Olasz bajnokság távol áll tőlem, spanyol még inkább, a német alsó osztály pedig nem hoz lázba. De lehet hogy egy nagy múltú, 4-5. osztályban szereplő olasz gárdával fogom az FM15-öt kimaxolni (élményben).

szabii98
sorra rúgják le a kulcsjátékosaim, nevetséges 😄 de még így is talpon vagyunk és harcolunk tovább

I met God. She's black

Sysfox
Gratulálok, jó írás, és szép munka ez a blog! <#eljen>

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

kosheen
azért kell sok BLt nyerni 😄
nem tom, eddig valóban én se költöttem, volt 1-2 olyan év mikor vettem valakit 3-5 milláért, de akkor az eladási oldalon 2-3x annyi volt
most a BL győzelem után (vééégre) jött 10-ért egy középhátvéd, igy már 3 piszok jó van (az egyik lassan "kiöregszik" a maga 28 évével), a kis gólgyárosom mellé hoztam még 10 illetve 17 ért 2 csatárt, és 4-3-1-2-ről 4-3-3-ra állok át időnként (nem tudom ez mennyire szerencsé hogy 2 felállást is használok, majd kiderül)

bexinho
Köszönöm! 😊

zyndar, köszi! Én sem értem, miért vettem annyira szívemre azt a kiesést... <#circling>

LasDen
miután elmentem, a nyáron a köv edző eladogatta a játékosaimat 5-10 milláért...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

szabii98
kezdtem egyet a Fiorentinával
annyira nem is vagyok béna, első szezonom a 14es verzióval, a felkészülés és az EL jól ment, az udinese ellen a rossz teamtalk is közrejátszott😞 a napoli meg idén a bajnokságért harcol, esélyem sem lesz ellene és a juve ellen

bocsi ha túúl nagy a kép
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2014.08.24. 12:53:38

I met God. She's black

Zenszkij
jah de hosszútávon tönkremész mert a magyar liga nem termel semmi pénzt
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.08.24. 12:52:05

LasDen
mikor vidivel voltam adtak 5 millát, az utolsó centig elköltöttem...

Zenszkij
Fradival csak akkor költekeztem, ha mondjuk elment két játékos 60 milláért, akkor a helyükre hoztam kettőt 30ért vagy olcsóbban
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.08.24. 12:42:35

LasDen
attól függ milyen a csapatom éppen, de többnyire nagyvásárlásokat tartok. Azért adják, hogy elköltsem, hát elköltöm....

kosheen
el szoktátok költeni a rendelkezésre álló pénzeket átigazolásra? a Fradi padján több mint 10 szezon után jött el nálam az idő arra hogy tényleg költekezzek, korábban csak pár százezres tehetségeket meg 2-3 évente esetleg egy drága játékost hoztam, most meg hirtelen elb.sztam 40 millát 3 játékosra 😄
ti mennyit ültök a pénzen?

zyndar
Jó kis írás megint! Az FA kupa kieséssel meg nem tudom, mi a gond 😄

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Végigolvastam,grat az eddigi eredményeidhez.

Darthmushroom
Fulham 3:1 Hull
Yupiii!! 😄 6 bajnoki, de összeségében 8 meccs után sikerült újra győztesen elhagyni a pályát 😄

bexinho
2023/24 York City - Katt

Itt lenne az új Messi?
Csak oroszba.<#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2014.08.23. 15:40:13
Aragorn10
Tipikus fm2014 meccs. Ellenfél kapusa azt hitte, hogy a bosszúállókhoz tartozik. Vicces volt.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Aragorn10, 2014.08.23. 10:41:57

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Darthmushroom
utolsó két meccset már csak kommentárral néztem, mert nem voltam kíváncsi milyen szerencsétlen gólokat kapunk. hamarabb ki kellett volna lépnem mert vicc volt amit ma művelt ellenem a gép.

Darthmushroom
aratunk két szép idegenbeli győzelmet két londoni csapat ellen: QPR 2:5 Fulham, Spurs 1:3 Fulham, utána jön a kieső helyen lévő Villa és megver otthon 1:2re, úgy h félidőtől all attackon mentünk ki, de persze egy árva helyzetünk se volt, ZSENIÁLIS!!!

Darthmushroom
ejj de szeretem az fm-et, tegnap lejátszottam pár meccset a második szezonból, még csodálkoztam is milyen jól játszunk meg sikeresen is. 4győzelem 1döntetlen 2 verességgel kezdtünk. Erre ma belépek 1 döntetlen 3 veresség kilátástalan sz@r játékkal párosulva, pedig ma még ráadásul papíron sokkal gyengébbekkel is játszottunk.

kosheen
ez valami bug lenne a 12-ben hogy egy BL győztes Fradi nb2-es csapatából nem kell SENKINEK kölcsönbe fél évre egy fiatal srác úgy hogy piszok jó mutatói vannak illetve a fizuját se kéne állni és vissza se tudnám hívni kölcsönből? Ezt azért nem hiszem el hogy egy sz.ros kiesés elő menekülő nb1-es csapat se venné kölcsön, miközben a képessége alapján simán megállná a helyét BL induló csapatban is (csak hozzám most nem fér be)

Sikerült szerződtetni a srácot.
Szerintem ez egy nagyon jó játékos,és még fejlődni is fog.Van esze,technikás,jól lő távolról,és pár szabadrúgást is bever majd.
A 25k pedig a fizetése lesz,ha 1 meccset s játszik a válogatottban.
LasDen
ha játszik egy meccset a válogatottban (felnőtt) akkor 25k/hét lesz a fizuja

Szerintetek?
Vadalá
Vagy mi az a one game 25 k?
Zenszkij
mivel nem eredeti a játékod ezért kár volt felpatchelni

Sziasztok. FM 2012-n játszottam nagyon sokáig. Egyszer csak előjött egy hiba, újra telepítettem és még mindig. Elindítom a játékot majd sokszor kirak egy hibaüzenetet és kilép a játékból. A hibaüzenet: Cannot run game: Failed to set up copy protection system. Error: Code: 0 Valakinek van ötlete? Nagyon köszönöm előre is!
Az tény, hogy a csúszkás sokkal egyszerűbb mint utasítással megcsinálni egy taktikát. De szerintem nem volt rossz a FM11.
Darthmushroom
szerintem meg pont az ilyen 11 meg 12 volt az ahol elég volt a tovább gomb. 1 taktika +2 értelmes igazolás és bucira verted a világot. arról nem is beszélve h a csúszkás taktika készítés mennyivel egyszerűbb mint az utasításos.

Azért ennyire talán mégsem könnyű.Ha valaki csak úgy idetéved,még azt hisz,hogy tényleg elég a space a játékhoz.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.08.22. 11:36:27
zyndar
Én olvastam a beszámolódat és néztem a taktikát is. Ezen semmi nem látszik a felálláson és a posztokon kívül. Illetve mivel kb 1 éve játszottam utoljára a '13-al, így nem is biztos, hogy okoskodnék 😊

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Hát nem tudom, én mondjuk nem javasolnám neki az FM2014-t tele van bugokkal és gyakorlatilag elég space-t nyomni folyamatosan és bárkivel bajnok vagy, nem tudom ez kinek mekkora kihívást meg örömöt jelent/ene 😊 FM2011 szerintem FM2013 után a legjobb választás, remélem folytatja a sort az SI és most FM2015 zseniálisan jó lesz, páratlan évek mindig jók kivéve FM2009 😊

És, hogy egy kis on is legyen: zebrákkal második évet pokolian gyengén kezdtem nagyon nem tudom összerakni ezt a 4-4-2-es taktikát kiegyensúyozznak kiegyensúlyozott, egyformán gyengék vagyunk támadásban és védekezésben is. Az első meccset még nagy szerencsével nyertem, de utána 3 nagy zakó, majd egy 0-0 helyzet nélkül. Látom, olyan túl sokan nem olvasták a pár nappal ezelőtti beszámolóm, de ha valaki mondjuk megtenné és ott ránézne a belinkelt taktikákra, hogy mi a hiba benne, azért hálás lennék 😊
Zenszkij
most a 2014 kerül ennyibe, természetesen nem steamen keresztül, javaslom nézz körül kulcsos oldalakon néha hihetetlenül olcsón hozzá lehet jutni játékokhoz

Köszönöm a segítséget.
Tono34

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Bocsi akkor mikor megvettem a megjelenés napján előrendeléssel nem 4500ft volt.