Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fabio Capello
jó ismét beszámolót olvasni tõled, rohattnagy grat :)

asafderg
Clube Desportivo Nacional

9. szezon

Ez a nyár sem különbözött a többitõl, vigadalom oldaláról. A szokásos erõltetett menet volt a számomra, de a fiatal csapatom nagyon élvezte. Európa legjobb csapataként több millió luxos fényárban úsztak, és lubickoltak a sikerben. El is engedtem õket 3 hét pihenésre, amit én is kihasználtam. Elutaztam nászútra, Kréta szigetére. Lett is belõle nagy média szenzáció és spekuláció, mert az OFI elnöke megneszelvén a dolgot meghívott ebédelni és az utánpótlásnak egy edzést tartani, amit én örömmel vállaltam. Viszont mindenki emlékezett a Nacional-nál elmondott székfoglaló beszédemre, miszerint imádok szigeten dolgozni valami perverz vonzalom miatt és máris összehoztak a görög csapattal. Na nem gyõztem cáfolni a híreket. Az biztos, jövõre nem Korzikára megyünk…

A játékosaim a felkészülést is nélkülem kezdték. Én az Ibériai-félsziget nagyobbik országába utaztam át, világbajnokká lenni. Négy játékos szintén tagja volt hazája keretének, így õk is lemaradtak a asszisztensemnek kiadott alapozásból. Kerethirdetéskor az általam preferált 4-3-3as hadrendnek megfelelõ 23 legkiemelkedõbb labdarúgót hívtam be. Mexico ellen egy szenvedõs döntetlennel indítottunk, de a folytatás Kína és Svédország ellen, már mutatta igazi erõnket. Az elsõ kieséses fordulóban, Japán ellen megnehezítettük a saját dolgunkat a kapu elõtti passzivitásunkkal, de a hosszabbításban már kitisztultak a fejek a kirohanásom után. A negyeddöntõben a legnagyobb riválisunkat, Argentínát intéztük el nagyon könnyedén, és ekkora már a fél világ kikiáltott minket gyõztesnek. Persze a hazai sajtó volt a legoptimistább, de ezt már megszoktam. Eleddig bírtuk a nyomást, gondoltam most sem lesz másképp. El is intéztük Angliát egészen simán, majd a döntõben, hosszabbítás után Franciaországot.

Az ünneplés megint felülmúlt minden elõzetest. Én pedig a legsikeresebb magyar edzõvé avanzsáltam. Megint egy hét pihenõ, és vissza a klubéletbe. A kemény alapozás megvolt nélkülem, szinte labdát sem láttak a fiúk. Rám nem lehettek mérgesek én ott sem voltam…
Felkészülési meccsek tekintetében pedig egy Japán és Dél-Koreai túrát szerveztünk. Kellet a népszerûsítés a Távol-Keleten, bár az anyagiakra nem panaszkodhattam. A klubranglistán is araszolgattunk a csúcs felé.
Az igazolásaim igen visszafogottra sikerültek. Érthetõ is volt a relatív passzív üzemmód, hiszen a keret nagyon baráti képet mutatott. Minden és mindenki a helyén volt.

Talán távozása volt a legnagyobb veszteség, de õ nem tudott stabil csapattaggá válni, így sajnáltam õt a kispadon koptatni.
Gyorsan jöttek a Szuperkupák, mind az európai, mind a portugál:

Illetve a BL sorsolás is elkészült. Könnyû csoport nem okozhatott gondot. És nem is okozott, hisz csoportelsõként jutottunk az egyeneskieséses szakaszba. Ott a Celtic várt minket, akiken kettõs gyõzelemmel léptünk túl, majd érkezett a Sporting, akivel a szezonban összesen hatszor mérkõztünk meg. A BL ütközetünk volt a legnehezebb csatánk ellenük, hisz csak hosszabbítás után jutottunk tovább. Az elõdöntõben következett a MU és egy örült mérkõzés után jöhetett a portugál döntõ:

Fantasztikus teljesítményt bemutatva meglett a címvédés. Fenomenális.
Ezt a produkciót a kupaküzdelmek során is akartuk tartani, hogy könnyedén zsebelhessük be az újabb trófeát. Ment is minden, mint a karikacsapás egészen az elõdöntõig, ahol is 11-esekre
került a sor. Sorrendben: Kezdésként kivédik a 11-esünk, õk berúgják (0-1); mi is, õk kapufa (1-1); mi berúgjuk, õk mellévágják (2-1); miénket kivédi, õk bevarrják (2-2); utolsó rugóként mi a kapusba rúgjuk, így az ellenfélnek megadatott a döntõ de fölérúgják (2-2); mindkét kijelölt beveri (3-3); a miénket megint kivédi a kapusuk, így ha betalálnak, õk a döntõsök. De természetesen Farkas kivédi, így fojtatjuk (3-3); és megint véd a kapusuk, szóval a helyzet megint ugyanaz. És Farkas ugyanúgy hárít (3-3); itt már testelhagyós voltam és egy adrenalin injekciót kaptam a bal pitvarba, hogy magamhoztérjek a sokkból. Talán féltett a következõ rúgónk, mert kegyetlenül bevarrta és Farkas természetesen kivédte harmadszor is zsinórba, és jöhetett a döntõ. Nem kis izgalmak után.

Ez is behúzva.
Miként a decemberben beiktatott Klub VB is. Új sorozat volt számunkra, de megilletõdöttség nélkül meneteltünk ezen a fronton is.

Be is hívattam az erõnléti edzõnket, hogy álljon le a túlzott konditermezéssel, mert nem Mr. Olimpiákat kell itt kinevelni. Mondta, hogy hetek óta nem láttak súlyzókat a fiúk, csak az ünneplések alatt a trófeaemelgetés szálkásította így ki a fiúkat.
És akkor már csak a bajnokság maradt hátra. A 28. forduló után igen szoros volt az élmezõny.
Ekkor a Benfica kikapott és úgy látszott már nem szólhat bele az aranyérem alakulásába. Nekünk a madeirai rangadó jutott és igen motiváltan tudtuk két vállra fektetni, legnagyobb riválisunk.
A 29. forduló után semmi nem dõlt el. Mi idegenben, a Sporing otthon nyert. Így minden az utolsó fordulóra maradt. Dejavu érzésem támadt mikor körbenéztem a stadionban és mindenki fülén Sokol-rádió kinövés volt. És hurrázott mindenki, mikor kiderült le sem kellene játszanunk a meccsünket, mert a Sporting gyorsan beszedett 3-at Guimaraesben, így eldõlt a bajnoki cím. Azért az önfeled ünneplés kedvéért bevertünk mi is 3-at, megkoronázva az abszolút idényünket.

A tökéletes szezon sikereit nem akarom magyarázni. Egyenletes és kiemelkedõ teljesítményt nyújtottunk folyamatosan. De két momentumot mégis kiragadnék. Az egyik az utolsó három létfontosságú meccs gólzsákja, Alan. Ezeken a meccseken 4 gólt szerzett, ami révén halhatatlanná vált a klubnál. A másik az újonc kapus, Martins. Farkas sérülése miatt került a kapuba az utolsó 3 meccsre és nem kapott gólt. Pedig milyen hatalmas nyomás alatt kellett lejátszania ezt a 270 percet?! Nos õk ketten fantasztikusat produkáltak.
A másik fantasztikus páros pedig jómagam és az elnököm volt. Ugyanis hosszas egyeztetés és tárgyalások révén, sikerült a klubhoz csábítani Ronaldot! Talán az évszázad igazolását hajtottuk végre.

maffi
Õket tömik labdával. Ha pl van egy magas csatárod, aki jól fejel, beállítod célembernek és fejre igazítod a beadásokat, akkor nagy valószínûség szerint sok gólt fog fejelni. Gyors és jól cselezõ játékosoknak érdemes "a labdához" opciót beállítani, mert így gyakran ugratják ki õket és a gyorsaságukkal és jó cselezésükkel sok gólt lõnek.

\"Hogy a gyom nyomjon agyon, soha nem hagyom!\"

Hi & grat all!
Na sikerült továbbjutni a League Cupában:
Crystal Palace 1 : 2 Burnley

most messze nem voltunk olyan jók mint amikor bajnokin otthon 4:1-re vertük õket de legalább a továbbjutás megvan.
+Bajnokság: Derby 1 : 3 Burnley (nemvolt olyan sima meccs mint az eredmény mutatja)
következik a QPR a bajnokságban...
akkor kik vannak a nagycsapatban? :DDDDDD
Sziasztok!

Érdekes a Chelsea tartalékcsapata!

http://img184.imageshack.us/my.php?image=tartalkau8.jpg
megmondaná nekem valaki, hogy a céljátékosoknak mi a hasznuk? vagy mire jók?
azt tudom, hogy be lehet állítani, hogy a beívelések a céljátékoshoz/céljátékosokhoz menjenek, de ezen kívül mi a szerepük?

VAMOS MADRID!

Holdpro
Mint azt sokan tudják kiprobáltam a tavalyi Fradit..
NB2 végeredménye

Idei Szezon elkezdtük
FTC-Kaposvár 1-0
Újpest-FTC 3-4

A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Kámaszutra pedíg megmagyarázza hogyan..

Darthmushroom
ujat kezdek lehetséges csapatok: west brom és q.p.r

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Ops a távozókat kifelejtettem.. mindegy majd leirom õket valamikor, + a Taktikám
Hi & grat all!
Mint ahogy igértemem jó régen itt egy kis rövid beszámoló a Bunley-s karierem kezdetérõl:
A média totál kiesõnek mondta a csapatot és 80:1 h megnyerem a bajnokságot de mindezek ellenére én a harc a bajnoki cimért jelöltem meg célnak...
Elösször is az igazolásokról:
-Hugo Viana(a zsír kp 4 hónapig jegelve van de jó értékei vannak és 24 éves)
-Nikita Andrejev (legjobb csatárom. a felkészülési meccseken annyi gólt lött h azt el nem hinnétek..)
-G. Thil (inkább cserecsatár de ottvan a toppon)
-Vaughan(evertonos 18 éves csatár 1 évig kölcsönbe.Andrejevvel naon duván nyomják)
-Jamie O'Hara(Tottenhamtól jött kölcsönbe egy évre.. hála az égnek hogy nem több idõre mert nem váltotta meg a napvilágot)
-D. Buonanotte (hu ezé valami helyesirásos dijat kéne kapnom<#vigyor>... amugy õ az irányitonk és igen jól nyomja
-Rene Mihelic (egyszerüen zsir)

A felkészülési meccseket mind megnyertem igen nagy Külömbségekkel:(mind igengenbe játszottam)
Woking 1 : 6
Stevenage 0 : 9
Chester 1 : 6
Port Vale 1 : 3
Gillingham 0 : 6

A bajnokság igen jól kezdõdött:(vezetem a tabellát bár ilyenkor naon még nincs jelentõsége)

Doncaster 1 : 3
4 : 1 Crystal Palace

League Cupában továbbjutottunk az 1. körön és a következõ ellenfél a Crystal Palace

Huddersfield 0 : 3

Kösz hogy végigolvastad ezt a nagyon rövid beszámolót<#vigyor>!
További jó fm-et!
inter94
ja és mindjárt szlovákia szöv.kapitánya lettem.empolival cél a feljutás elég erõs keretem van a seria b-hez képest,nem igazoltam senkit most jönnek a bari meccsek

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

John Cena
Grat :) msot jön akkor a League 1

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

inter94
Empolival kezdtem Seria B:D

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

inter94
Hi & grat all!
Lehet hogy kezdek egyet Olaszországban:D

na megvan a feljutás :)
uccsó meccsen lett meg az elsõ hely :) pont ez elõttünk lévõt vertük meg :)

Most lett teljesen újra rakva a Windows. Azt hittem, hogy ezek után a crash dumps hiba nem jön elõ, ezért halál nyugodtan játszottam... Hiába, úgyhogy 2008cal többet tényleg nem játszok. Csak tudnám mi a szarért van ez a rákos hiba............................................

Darthmushroom
Hi & grat all!

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Forza Italia
thx

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Huni92
höh :D döbeszt :) sikert!

Forza Italia
jha a Newcastlevel kezdtem_:D

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

maffi
Csak, hogy nem a Tottenhamet mondjam: Newcastle. Erõs a keretük alapból is és pénz is van. Jah és Martins az isten! :D

John Cena
ohh értem nagyon szépen köszönöm!!

Huni92
Annak akkor lesz jelentõsége, ha a játékost továbbadod. Tehát teszem azt 1 év múlva eladod, és ha volt egy 20%os köv. eladási záradék, ak az eladási összeg 20%át megkapja az a csapat, ahonnan vetted a játékost.
Talán egy példával egyszerûbb. Leigazolod a MU-hoz Sneijder 50 millió euróért + köv. eladás 20%ért. 2 év múlva az Inter bejelentkezik, és te eladod õt 60 millió euróért nekik. Namármost, 60nak a 20%a = 12 millió. Tehát 12 milliót kap még a Real Madrid, és 48at készhez kapsz te.

Tottenhamtõl úgyis kirúhták Ramost...
John Cena
Tottenham:)

John Cena
srácok az mit jelent hogy a következõ eladás xy % a??
sokszor teszek ajánlatokat xy játékosok le igazolására azt általába mindíg kérik pl hogy 20% vagy 35% stb. az mit jelent??

Forza Italia
Azon gondolkodom kivel kezdjek egyet. City,Tottenham,Newcastle közûl akarok. Sztetek? Jha és ajánljatok lécci olyan játékosokat akik eljönnek.

Huni92
Gratula, jólesz ez! :)

Hajnalban még letoltam 2 és fél meccset. De a Pool elleni BL meccs félidejében megfagyott az FM, és igy a MU elleni vesztes, a Juve meg a Genoa elleni gyõztes meccset újra kell játszanom :s

Hi & grat all!

persze, íme a tabella:

inter94
Hi & grat all!

Huni92
Szóval, pár átigazolási összefoglaló:

AC Milan: 108 millió kiadás, 0 euró bevétel
Torino: 26 millió kiadás, 4 milliü bevétel
Inter: 74 millió kiadás, 200k bevétel
Juventus: 85 millió kiadás, 11,5 bevétel
Udinese: 41,5 kiadás, 25 bevétel (ebbõl Kvájjáréjjá 22)
Sampdoria: 37 ki, 22 be (17 Palombo)
Napoli: 41,5 ki, 14 be (12,5 Hamsik)
Fiorentina: 38 ki, 21 be

Palermo: 81 ki, 62 be

Érkeztek hozzánk: Zárate (4M), Kvájjárejjá (22m + Balzaretti), Palombo (17M), Kompany (25,5M), Hamsik(12,75M) és Skrtel kölcsönbe.

Távozók: Migliaccio (7,25-Parma), Caserta (2,1-Genoa), Gasbarroni (5,25-Sampdoria), Balzaretti (csereüzlet), Guana (7,25-Torino), Barzagli (29,5+30% - AC Milan), meg néhány apróbb eladás.

Hamsikra már eégen szemet vetettem, és mivel átadóra könyörögte magát, sikerült megszerezni. Igy Guana és Migliccio árából simán elhoztam. Tudni kell, h szezon elején a bajnoki cimért való harcot igértem a vezetõségbek, 33 millió eurót kaptam. Mivel köztudott volt, h Barzaglit nem tudom megtartani, ezért már elég régen elkezdtem keresni az utódját. Kompany személyében rá is találtam. Aztán ottvan Skrtel, aki kölcsönbe érkezett, valamint Palombo is, aki kh poszton is jól játszik. És persze Rinaudo meg Biava is velünk van.
Zárate nagyon olcsó volt, és megérte leigazolni. Kvájjárejját meg úgy gondoltam, kipróbálom. Amúgyis tervben volt egy csatár vétele (Rossira gondoltam, de a Juve 54 milliós ajánlatával nem tudtam versenyezni, majd pedig Agüerora, de eltelt 2 nap, és már nem jött volna).

Szvsz erõsödött a scapat, nem is kicsit. A tavalyi év 3/4ét végigvédõ 41 éves Fontana mostmár pihen, és Agliardi kap szerepet. A védelem jobboldalán Cassani fog játszani, középen pedig a Kompany-Palombo-Skrtel trióból 2 ember, az õ cseréjük Biava és Rinaudo lesznek. Baloldalon meg Capuano fog vitézkedni, és majd beépitem Ingleset. Vkp egyértelmûen Hamsik. A kp-k, tkp-k között pedig elég szép a felhozatal. Aimar, Riquelme, Jankovic, Bresciano, és akár Zárate is bevethetõ. Sõt, Miccoli is kedveli a poziciót. Szóval kellemes gondokkal küzdök. Riquelme alapkezdõ, és valószinûleg majd Jankovic és Aimar lesz a két társa. Csatárként pedig Sinama-Pongolle, Kvájjárejjá, Cacia, Miccoli, Cavani, Zárate. Itt kemény rotálás lesz érzésem szerint :D

Nos, igy vágunk neki a szezonnak. BLben mindneképp a 2. hely a cél a csoportban, aztán sok múlik a szerencsén. Olasz Kupát jó lenne behúzni a tavalyi kudarc után (Inter 1. körben kivert), és a bajnokságban is domboritani kellene. Nem lesz egyszerû, hiszen minden élcsapat nagyszerûen erõsitett, vmint a kiscsapatok is elég stabilak, és meglepetések mindig benne vannak a pakliban.

Ámen.

Huni92
MU - Palermo 2-1
Rúni 1. percben, Nihat az 5.ben talált be, erre csak Riquelme válaszolt (deméghogyan oO). Teljesen megérdemelt MU gyõzelem.

Huni92
Jaizé....megjöttél, de köszönni elfelejtettem :DSA:D_D:
Szal: üdv! :)

Pool, Palermo, Sporting Lisszabon, Nürnberg BL csoport.

Huni92
Hajajj, magabiztosság powa :DD Végigiveri a világot, oszt semmi érdekes xD

Éééés amint látom, megjött 'A' bagoly :)

Darkon

Born to win

Fabio Capello
jajaj mingyá leszakad az esgé plafonja... :D:D:D

Mike94
mit írjak bazmeg, tudod h semmi érdekes nem történik, végigverem a világot oszt kész :D

Fabio Capello
hajrá

nekem lassan véget ér a negyedik szezon, még éjjel de lehet csak reggel/délelõtt képszpem várható

Huni92
Há'ja :DD Szökõévente 1x felbukkan, oszt annyi.

Közben 2-1 a Dortmund ellen, jöhet a BL csop. kör.

De elõtte még EU Szuperkupa, MU ellen :)

Fabio Capello
helyes, persze ha májkipapa nem csak magában nyomatná az fmet, hanem néha ide is beköhögne, mégjobb lenne :d

Huni92
Dehogyneeem :D Most van ihlet, meg van kedvem FMezni :)

Fabio Capello
hjéé már azthittem senki nem éccakázik :D

Huni92
Sok sikert hozzá! :)

Zsoma: dobnál 1 képet a tabelláról? thx :)

Közben elkezdõdött a 2. szezon, a BL 3. sel. körében a Dortmundot kaptuk, 1. meccs hazai pályán 1-1 :/ volt egy 'enyhe' makkjuk. Nade sebaj, vv-n meglesz a tj.
Elsõ bajnoki a Lazio ellen, Riquelme 2 góljával nyertünk.

Amúgy elképesztõ, hogy mekkora összegekért igazolnak az élcsapatok. Majd átig. szezon végén irok egy kis összefoglalót.

maffi
Hi & grat all!

Abba hagytam a Cityvel 2 idényt nyomtunk le együtt és belekezdtem a legújabb adatbázissal az utolsó 2008-as karrieremhez, a Parmával. 2. Osztály, mint mindenki tudja, a keretet szanaszét szedték. Alig maradt értelmes játékos (Lucarelli azért itt van még és nagyon tud :)), pénz sem vmi sok (4M, de ennyi az egyenleg is szal nem nagyon pattoghatunk), ezért próbáltam szuper tehetséges ingyen igazolható vagy olcsó fiatalokat szerezni. Ez sikerült is, rengeteg új játékost szereztem és igyekszem az öreg, gyenge spílerektõl szabadulni. Átlagéletkor 23 év, ami elég fiatal sztem. Így is abszolút feljutásra esélyes vagyok, de ha nem sikerül, az sem tragédia, mert idõ kell hogy beérjen a csapat (azért nagyon csalódott lennék, ha nem jutnánk fel... :)). Még igazolgatok meg barátságos meccseket játszok, majd még jelentkezem.

már nincs messze :)

szögletekbõl jók vagyunk :)

Huni92
November 2. :)

Srácok demoról valami info?
Fabio Capello
türelmetlen bagázs :D

énis arra várok :D
kínomban már összeeditoroztam a 2008-ba az idei barcikai csapatot, de már a 2009-re fenem a fogam XD