104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• zaki
    Jatszottam en mar 3 nap alatt 3 tetmeccset is xd
  • korbin555
    Wtf?
  • korbin555
    Két új embert még beszereztem.Chiosa,és Gigov.Transfers history.A bolgár srácért kiizzadtam az 1,2M-t,lényegében el is költöttem a pénzt,amit kaptam.Már csak Márió maradt egyedüli magyarként a keretben.Kapott egy jobb új szerződést,de tartalék lett belőle.Az új asszisztensem Gökhan Zan lett.Fejben nagyon gyenge,de a defend edzése 4 csillag,és erre volt szükségem.Majd kirúgom,ha többet tudok fizetni a még jobb személyzetnek.Jaap Stam lett volna a jó,brutális értékei vannak.De a 10k fizetési igényét nem tudtam teljesíteni.
    A keret elég szűk,de van 5-6 olyan ifim,akiket az NB1-be bárki ellen be merek tenni.És szezon közben is hozhatok free playert.Most is vannak jó fiatalok szabadlábon,de nagy a konkurencia.Kinéztem ezt a srácot,de 22 klub akarja leigazolni.Közte ilyen no name Roma,Fener,Leverkusen.Kivárom az átigazolási szezon végét,aztán összeszedem a maradékot.Mindig lesz 1-2,akiből később üzletet csinálhatok.Ezt a srácot pedig éppen két napja kukáztam.Tavaly végigjátszotta a szezont a portugál első osztályban.Megy kölcsönbe,aztán majd eldől a sorsa.Valószínűleg eladom majd olcsón egy nálunk erősebb ligába,de +40% záradékkal.
    Most éppen Lengyelországban túrázunk,aztán kezdődhet a banzáj.A BL selejtezőben a bosnyák Slavija Sarajevo lesz ellenfél.Össze kell rázódnunk,mert 16 náció képviseli magát a keretben,és vagy 12 különböző nyelvet beszélnek.Igaz,hogy én meg 8 nyelven tudok majd ordítozni velük.
  • korbin555
    Az szép.A PL-ben ritka,mint a fehér holló.Nálam a BL selejtezőkre volt jellemző a gólzápor.Az izlandi bajnoknak rúgtam egyszer 20-at két meccsen(fm14).Arra is emlékszem,hogy a teljes csapatuk 54% erőnléten állt az első meccs előtt.
  • zaki
    Kozben en is rekordot dontottem, 10-et meg szerintem soha nem rugtam bajnokin, talan a Debrecennel meg nagyon regen. Felidoben mar 8-0 volt, ilyen sem volt soha.

10-0

Ja, es ez tartalekosabb csapat volt, szoval nem a legerosebb 11 jatszott :D
  • zaki
    Arsenalba a gyerek beindult rendesen, 28 perc alatt 6 gol, ilyet sem lattam meg :D

Persze az en 8 golos Torghellemet semmi sem uberelheti xD
  • zaki
    Nem semmi, grat! :)
  • korbin555
    Ebben az esetben érthető.
    De én valahogy nem értem ezeket a rotációsnak,tartaléknak járó játékidőket.A valóságban főleg kapus poszton van rengeteg példa,hogy valaki hosszú évekig ül a padon.Némelyik 2 évente kap ajándékba 1 meccset.Itt meg aki az első keretben van azt muszáj játszatni, mert balhézik.
    Itt az én példám.Mikor Petkovic jött,Rózsával hosszabbítottam,elfogadta a tartalék státuszt.Idén kapott 4 kupameccset,és 9 bajnokit.Tartalék kapusként 13 meccsen volt kezdő,mégis sírt.És akkor jött a sehová nem vezető ígérgetés,nyugtatgatás.Mert mondhatok amit akarok,az nyilvánvaló,hogy több időt akkor sem fog kapni.De mégis játszattam a béke kedvéért,még esetleg az eredmény rovására is,mert Petkovic 2 klasszissal jobb nála.Ha Petkovic key player lenne,nem kezdő,akkor már régen kiakadt volna.Szóval magas ez nekem.Nem tudom kinél kap még egy cserekapus 13 meccset,de az is kevés volt neki.Ha meg elérhetővé teszem a tartaléknak,gondolom az nem tetszett volna neki,hogy 300+ meccsel a háta mögött a gyerekek közé rakom.Ez csak később jutott eszembe,lehet,hogy a későbbiekben kipróbálom.De már nem vele.
    Mert végül meguntam.Az ifikapus a csere,véd az ifiben ami a dolga,az NB1-ben meg kap néhány meccset,és boldog lesz.Elmegy rajta pár pont,nagy dolog.3 év múlva jobb lesz mint Petkovic,addig ráérek kitalálni a megoldást.Ha egyáltalán létezik megoldás.Bár szerintem a mezőnyjátékosok között is lesz ilyen,aki előbb utóbb berág,hogy csal a patikamérlegem,alávaló gazember vagyok,és meg lett rövidítve.
    Lényeg az,tele a hócipőm,hogy nem a taktika miatt kell cserélnem,hanem xy tartalék játéklehetősége miatt.Hogy nem azt kell becserélnem akit valójában kellene,hanem azt,akit eszembe sem jutna betenni.Hogy olyat kell lehoznom,akit nem hoznék le,de muszáj,mert a helyettesét is játszatnom kell.
    I hate fm15.
    Na jó.Alszom egyet,mert reggel újra el kell indítanom ezt a hülye játékot.
  • geo91
    igen
  • korbin555
    Nagy gratuláció.
  • zyndar
    Teljesen igazad van, ez fel sem tűnt nekem. Ez műbalhé volt. Az úriember squad rotation státusszal írt alá, az eleján viszonylag keveset játszott. és kicsit be is rágott. Amikor ez a beszélgetés zajlott, akkor már összesen 40 meccsen szerepelt, 23-szor kezdőként.

@Geo: Keményen nyomod, gratulálok!
    Daehlinek meg Diaznak milyen statjai vannak már :) ztkrva. 4231-el nyomulsz?
  • geo91
    2026-ra végre magasba emelhettük a bl trófeát! :) a döntőre meghívtam zorrobomber kollégát, hogy nézze velem steam broadcasting-on keresztül. sikerült próba, mert miután rájöttünk hogy csak fullscreen-ben működik, ablak módban nem, probléma mentesen ment az élő közvetítés.

bl csoport

nyolcaddöntő első meccs
    nyolcaddöntő visszavágó

negyeddöntő első meccs
    negyeddöntő visszavágó

elődöntő első meccs
    elődöntő visszavágó

összes meccs

döntő (szerettem volna feltölteni yt-ra, de sehogy sem sikerült :( )

sikerkovácsok: daehli, diaz, marcus, osia, perez, raphael, safranek, sandrinho, tosta
  • korbin555
    Jól csináltad.Egyébként olyan hülyén van ez a rész megcsinálva,hogy az már katasztrófa.Nem is arra gondolok,hogy sokat kér valaki,hanem arra,hogy gyakran nem lehet normálisan válaszolni.
    Bár most hogy jobban megnéztem,ez a játékos nem is akart tárgyalni.Azért kért ilyen hihetetlenül pofátlan összeget,mert egyáltalán nem is akart maradni.Még a key player státusz,meg a csillagászati fizetés sem érdekelte.Valami korábbi sérelem lehetett a háttérben,ezt Te tudod.Ha nem volt ilyen,akkor meg az fm hülyesége,én ezt sem zárnám ki.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.07. 19:47:47
  • zyndar
    Bye Bye

Megj.: 47,500-ért írt alá.
    Utoljára szerkesztette: zyndar, 2014.12.07. 19:17:47
  • zyndar
    Na jó, ami sok, az sok.

Mondtam neki, hogy majd ajánlok újat, mert ugye az előzőnél egymásra csaptuk az ajtót. De azóta nem tárgyal velem, nem tudtunk újra leülni. Most meg osztja az észt. Az ikerpár megszűnik egy csapatnál focizni.
  • Sysfox
    Előbb fel fogom telepíteni... Szerintem jövő héten megérkezik.

Anyósomtól kapom ajándékba.
    Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.12.07. 19:08:35
  • korbin555
    Az még messze van.De még mindig jobb,mintha a nyúl hozná.
  • Sysfox
    No, megrendeltem a CD Galaxistól, majd a Jézuska beteszi a fa alá...
  • korbin555
    Szintén.

Ez a Nikolov ügynök meg egy bűnöző.Egy uzsorás,egy zsaroló.A Radoslav gyerek pedig kussban lehetne.12 egy tucat játékos.Key player a Bundesligában?Azok nem így néznek ki.Még van 2 év a szerződéséből,játszasd,aztán add el jó pénzért.Én legalábbis ezt tenném.
    Egyébként én sikerrel kirúgattam Devecseri ügynökét.Az a szerencsétlen is jött fizetésemelésért.Mondtam neki,hogy rúgja ki az ügynökét.Megtette.Aztán azt is elfelejtette,hogy miért jött.Sajnos nem mindig működik.
  • zyndar
    A támadó szögletekről pár tapasztalat következik. A védekezőről nem adok, mert a 4. legtöbbet kaptuk.

Szóval azt vettem észre, hogy felesleges belőni a büntetőterületre, elenyésző a siker. Helyette mondjuk röviden csinálni, de nem kell senkit beállítani, hogy menjen is a rövidre. Lényeg, hogy a védőkön kívül mindenki default legyen, így a szélsők valahol a tizenhatos és az alapvonal találkozásánál lesznek és ők kapják meg a rövid szögletet. FONTOS: a szögit a szélső védő rúgja (ezt olvastam fórumon, balról a baloldali és meglepő, de a másik oldalon fordítva). Mivel nem tekeri be, így irreleváns, hogy mennyire ért a szögletekhez. Lepasszolja a szélsőnek, aki A, bepasszolja/betekeri és a crossing érvényesül vagy B, visszaadja a szélsőhátvédnek, aki benyesi, itt megintcsak a crossing érvényesül. Az előbbi esetben legtöbbször az történik, hogy a visszagurított labdát az egyik középső középpályás (nálam Adryan) rá tudja csűrni olyan 10 méterről, szemből. Az már csak grátisz, hogy a másik CM is érkezik, ha úgy alakulna. Próbáljátok ki.

Utoljára szerkesztette: zyndar, 2014.12.07. 18:09:38
  • zyndar
    Gratulálok, az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.
  • zyndar

Dynamo Dresden, 4. szezon

Sikerült megvédeni a bajnoki címet. Kb a szezon felénél el kellett hagynom a tavalyi 442-t, rengeteg gólt kaptunk. Visszaálltam az előző verzióban használt 433-ra és ez nagyon bejött, sikerült 4 ponttal többet gyűjtenünk, mint tavaly.

Az átigazolások terén nagyon aktív voltam, a kapott pénzeket elköltöttem. Mansillát sajnáltam, hogy el kellett adnom, de többet volt sérült, mint nem, így szívtelennek kellett lennem. Doná-val nagyon befürödtem, a többiek viszont jók voltak.
    A legjobb idei szerzemények: Ramos, Chamorro
    A többiek közül a legjobbak: Rubio, Adryan

Statok

A BL még nagyon nagy falat volt nekünk, igaz formációt is csak a csoportmeccsek után váltottam. Jövőre talán könnyebb csoportban...
    Meccsek

Utoljára szerkesztette: zyndar, 2014.12.07. 17:52:41
  • korbin555
    Nem sok élet van itt.Megnéztem a horvát fm fórumot.Most is 77 ember van jelen.33 vendég,44 regisztrált tag.Lehangoló ránk nézve.Még akkor is,ha Horvátország hatalmas,mint tudjuk.Meg akkor is,ha mi ugatjuk a focit.

3.szezon.

Ellenfelem itthon többé már nem nagyon lesz.Ez már az volt,amit látni szerettem volna.Mégis majdnem elbuktuk a kupadöntőt.Bár volt 4 sérültem,alig tudtam cserélni a szűk keret miatt.Még mindig hat magyar van a keretben,de alig játszottak.(Németh Márió a kivétel).Devecserin kívül mindnek lejár a szerződése,nem tartok rájuk igényt.Őt pedig eladom(ha tudom).Már a tartalékban vannak,ne legyenek akadékban.A cserekapusom egy 16 éves lengyel srác.Az első kerethez tartozik,de "főállásban" az ifiben véd.Elegem volt Rózsa nyavalygásából.Csak Petkovic le ne merjen sérülni,mert ennek a gyereknek még kell 3 év.
    Anyagilag jól állunk,köszönhetően a BL-nek.Még a szezon végén is megdobtak majdnem 10M-val a TV pénzből.(Az NB1 pénzdíját megint nem kaptuk meg,ez most már nyilvánvalóan bug.)A háttér is egyre jobb,bár most a fafejű elnök nem enged tovább fejleszteni.Majd szorgalmasan cseszegetem,létfontosságú lenne a kiemelkedő háttér.De így is megkaptam az első olyan ifit,akiből lehet valaki.Varga.Az edzők szerint a klub "valaha volt" egyik legjobb játékosa lesz belőle.Ámen.Előjött még 1-2 máshol is,de amikor érdeklődtem az egyik után,a lókupec MTK 2,4M-t kért a 40k értékű gyerekért.Ennyire azért nem állunk jól.Az átcsoportosítás után van 145k bér,és 2,9M igazolási keretem.
    További változások lesznek a staff háza táján,Jagodics helyett kell egy értelmes asszisztens,és lecserélem az orvosi stábot is.Az edzők nem rosszak,az igazán jókat pedig még nem tudnám megfizetni.3,5-4 csillagos az edzés,ezzel egyenlőre elégedett vagyok.
    3 új igazolás már nyélbe ütve:
    Lumkana-325k(Ajax Cape Town)
    Frohm-925k(Örgryte)
    Wassi-free(Man.City)
    Még 3-4 tervben van,de fogy a pénzem,és EU-n kívülit már nem igazolhatok.Pedig Egyiptomban szuper srácok vannak fillérekért,de hát a szabály az szabály.Én töröltem Afrikát az Unióból,most leshetek.Majd Medina elmegy jövőre,és felszabadul egy hely.
    Néhány érdekesség,statisztikai adat.Fizetések,nézők.5 gólt szereztünk szögletből,és egyet kaptunk.Nem nagy szám egyik sem.Enyém a gólkirály,és 7 játékosom került be az év csapatába.Piros lap nélkül,16 sárgával hoztuk le a szezont.

Összegezve a szezont,ez most fun volt.Szépen fejlődünk gazdaságilag,háttérben,játékerőben is.Nálam a BL is siker,nem fájtak a pofonok sem.Majd pár év múlva kamatostul visszakapják.
    A végére pedig egy újabb hónap gólja,ezt Krutov lőtte áprilisban az Újpestnek.A szezon 2.legszebb góljának választották.Íme.
  • zyndar
    Én nem értem, miért kell így elborulni. 4.900-as fizura 130k-t.... De nem csak ő ilyen, más is nagyon kapzsi, el lesznek küldve. Érdekes módon a kezdő irányítóm hosszabbított 44k-ért, igaz ott is 65k-ról indultunk (előtte 14k-t keresett).
  • zyndar
    Apró finomság, hogy Radoslav után Borislav Tsonev is csatlakozott a csapathoz. Ikrek. Negatívum, hogy egy sort nem írt erről a játék, senki nem beszélt róla.

• Volcanor
    Nem azzal, de valószínűleg törlöm is a mentést, eléggé el is vette a kedvem a játéktól most.
  • korbin555
    Itt a félidő,a BL ahogy várni lehetett,még sok nekünk.Meccsek,és a csoport.Itthon jobban megy.Meccsek,és a tabella.Az Újpest olyan mint a bulldog,nem lehet lerázni.Vignjevic meg egy mágus,mert a kerete a nyomába nem ér az enyémnek.Kezdem tisztelni a kolléga urat.Bár a határon túl elfogy az ő tudománya is.Az EL selejtezőben nyolcat kaptak a PAOK-tól két meccsen.
    Mindegy,már csak hazai meccseink maradtak,nem kell több felé koncentrálni.

Közben Bertelsen megint zúzott egy hónap gólját.Érthető,már nem 9 a long shots értéke,hanem 11. Aki viszont tényleg lenyűgöz,az szuper Márió.CM pozícióban,támadó advanced playmaker beállítással is remekel.Szegény már erősen közelíti a fejlődése végső határát,de nincs szívem eladni.Amíg nem lesz egy jó magyar ifim a posztjára,addig megkegyelmezek neki..Az meg ki tudja mikor lesz.Bár egyre jobb a háttér,az ifiben jobb edzőim is vannak,mint a felnőtteknél.Csak éppen ifim nincs egy szál sem.A következő szezontól megkezdem évente hatosával hozni a tehetségeket.Már nem vagyunk teljesen ismeretlen csapat,jó edzést,megfelelő fizetést,és perspektívát tudok ajánlani a fiataloknak.Potenciális jelölt meg van bőven,a 7 scout (most ennyi a max) folyamatosan küldi a riportokat.Eddig 18 év alattiakból 34 találatuk volt,minimum 4 csillagra.És nem a gazdag országokban,mert azokat nem figyeltetem.Kivétel a Skandináv régió,de ott sincsenek túlfizetve a játékosok.Persze semmi nem garantálja, hogy ebből a 34-ből egy is szóba is áll velem.De majd fognak,csak idő kérdése.
  • korbin555
    Az semmi. Ezért a gyerekért 80M-t kértek tőlem.Beleférne az árába Matuidi és Ramires.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.06. 16:48:29
  • bakkerman
    nem normális a gép,60 millióért vette meg a Chelsea a PSG-ből Matuidit,aztán 1 hét múlva bagóért (15 millió) odaadják a PSG-nek a kékek Ramirest.
  • korbin555
    Átbirkóztuk magunkat a lengyel bajnokon is,ott vagyunk a BL csoportban.Pár pontra remélem jók leszünk.Nem a legnehezebb csoport,de nekünk még ez is nagyon nehéz lesz.Közben volt egy takeover.Rögtön kértem is az új főnöktől a a youth facilities fejlesztését.Elfogadta.Az is fontos,hogy végre bárhová mehetnek a scoutok.Az anyagiak most rendben vannak,ez a szezon már biztos nem lesz veszteséges.

• zyndar
    A második fele az új patch-el zajlott?
  • zaki
  • gojoci
    Ebből is látszik milyen élethű a játék, ugyanolyan elfogult, demagóg, igazságtalan, pusztán a népszerűséget veszi figyelembe a díjak kiosztásakor. Pont mint a való életben...
  • zaki
    Ez frankon igy van, statjai nevetsegesen atlagosak voltak, megis o nyert...
  • korbin555
    Amíg ki nem hal a játékból,addig ez van.Még akkor is ő kapja,ha a Barca nem nyer semmit éveken keresztül.Más csak véletlenül férhet oda.
  • zaki
    Az igen :D

Utoljára szerkesztette: zaki, 2014.12.06. 03:16:59
  • korbin555
    Megoldottam.Lett egy kis pénz,mert csináltam magamnak.Igaz hogy közellenség lettem,mert eladtam Radót.De legalább tudtam igazolni,meg fizetést adni.Nem mehetek neki a BL-nek Nagy Olivérrel,meg Czafit Ricsivel.Transfers hystory-eddig.Mert 1-2 ember még nem ártana.De már elfáradt a kezem attól,hogy a "walk away-t" klikkelem állandóan.Kb. 40 kísérletre jut egy kapás.
    Benali.
    Hazurov.
    Ibrahim.
    Nordenström.
    Quignón.
    A kezdő 11-em már két klasszissal az NB1 felett áll.A padon még többnyire magyarok ülnek,de dublőrnek idén még megfelelnek.
  • Volcanor
    Norwich, első szezon.
    Jó kezdés.
    "Nagyszerű" folytatás.

• korbin555
    Szép volt.

A scoutnál a "reports" fülnél van a "scout assignements".Ott pedig a "create new Assignements".Akkor előjön egy ablak,ahol belehet állítani a "hot prospect-et".Akkor kilyukadsz ide.Itt aztán azt állítasz,amit akarsz.Életkor,csillagok alapján,hogy melyik országban,vagy régióban keressen.Azt is be lehet(kell)állítani,hogy mennyi időt töltsön adott helyen a scout.Nekem az orosz scoutom Oroszországban fog megöregedni,nem megy onnan sehová.El lehet vele sokat tökölni ha van 15 scout,de érdemes rászánni az időt.
  • pancho5
    Vidi 2. szezon
    Idén is hoztuk a kötelezőt, szinte tökéletes tavaszt produkálva. A liga kupa meccseket nem tettem be, ott veretlenül meneteltünk a döntőig, de a Fradi kifogott rajtunk a végén. Innentől kezdődött el egy hihetetlen sérüléshullám, a szezon utolsó 6-7 meccsét rendre 4-5 sérülttel játszottam. A téli átigazolási időszakban kifizették Vinicius kivásárlási díját, illetve Feczesint is sikerült elpasszolnom. Sajna Hefflert és Zsótért csak kölcsönbe sikerült lepasszolni, de nyáron már véglegesen mennek, akár szerződést bontva. Feczesin távozásával Sallai megtáltosodott, vágott tavasszal 10 gólt, illetve a februárban hozott afrikai csatár is 8 meccsen 7-t.
    Ajax ellen senki sem hihette, hogy továbbjutunk, bár a visszavágó eredménye kicsit csalóka, ugyanis nem volt ekkora különbség, nekik minden bejött, nekünk semmi. De hát el kell fogadni, hogy jelenleg ennyire futja, sőt véleményem szerint a BL-csoport 3. helyével messze túlteljesítettünk. Bl tv-s pénzekből is igen jól kaszáltunk, így pénzügyileg nagyon rendben vagyunk. Ennek eredményeként pofás átigazolási keretet kaptam és elkezdték az edzőközpontot fejleszteni.
    A legjobbak:
    Marinkovic bár tőle a Bl-ben többet vártam. Illetve a két házi gólkirály, Gyurcsó és Nikolic. Utóbbi 2 közül legalább az egyiket szeretném eladni. Nyáron cél a középpálya erősítése, illetve Calatayud és Juhász pótlása, akik 37 és 32 évesek, lassan eljár felettük az idő. Illetve jobb edzők és scout elcsábítása.
    Alapvetően elégedett vagyok, télen simán aláírtam volna egy ilyen tavaszt. De jövőre itthon már nincs helye bénázásoknak.
    A tapasztaltabbakhoz lenen egy kérdésem: Ti hogy külditek ki a scoutokat, ha olcsó, használható, fejlődőképes ifiket kerestek?
    Előre si köszi!
    Utoljára szerkesztette: pancho5, 2014.12.05. 22:46:16