Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nem akarlak meggyőzni semmiről.
Talán még annyit,hogy Rooney nem jó példa,mert ő középpályás is.Az első Evertonos évében játszott is a középpályán.Ha valóban oda kerül,nem lesz neki újdonság.(Az fm szerint is egészen jól elboldogul a középpályán.)Van Gaal dilemmája pedig nem érdekel,mert én jobban ismerem a játékot,mint ő.
Darthmushroom

Fulham 4.szezon

Egy hihetetlen éven vagyunk túl, ahol végül 1 ponttal de végül megszereztük a klub első bajnoki címét. Ritka nehéz szülés volt mivel az utolsó előtti fordulóban elért Everton elleni döntetlennel lett meg ez az előny. Amúgy nem könnyítettük meg a saját dolgunk mivel a hajrában sikerült döntetlenezni a Chelsea,Everton,Sunderland trióval is, de ha azt nézzük h szeptembertől egészen februárig mi vezettük a bajnokságot akkor így nézve megérdemeltük. Egyetlen csalódás a szezonban h idén is hiába jutottunk be a Liga Kupa döntőbe, mert idén is sikerült elveszteni most a Stoke ellen 11sekkel. A keretbe még van potenciál szóval szép jövő elé nézzük, bár az nem jó ómen h eddig a 4 év alatt 4 különböző bajnok volt (Chelsea,Everton,Liverpool,Fulham).

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

bexinho
Sajnos én olyan típusú edző vagyok a York City-nél, hogy a magyarokat előnyben részesítem. Mivel Maccari nagyon sérülékeny (volt szezon, amikor 6 hónapra kidőlt), ezért sokszor volt alkalmam a helyén Vargát játszatni. Mivel csatárposztra hozta még egy kiválóságot (főként Banvo kiöregedése miatt) Duijn személyében, ezért a csatárok létszáma már 5 főre rúgott. Maccari-t amúgy még most is csatárnak szoktam előretolni a játék bizonyos időszakában annak ellenére, hogy ha minden csatárom harcra kész, akkor oldalra szorul. De nem ritka, hogy Fredes lecserélése esetén berakom TKP-nak, vagy ha nem is cserélem le Fredest, akkor pedig kitolom jobb szélre. Mindenesetre tudom, hogy értékei alapján nem szélső középpályás, viszont így is rendkívül hatékony, és nem kell nélkülöznöm miatta senkit. Máskülönben pedig gyakran pont a középpálya szerzi a gólokat 😊 Így ő is kiveszi ugyanúgy a részét.

De hogy megint Rooney példájával éljek, nagy valószínűséggel az idei szezonban LVG középpályára fogja visszatolni huzamosabb ideig, mert bizony a csatárposzt és a támadó részleg rendkívül produktív játékosokkal van teletűzdelve. Mindig azt szokták mondani, az a jó menedzser, aki váratlant mer húzni, és hosszú távon be is válik. Én igyekszem ennek eleget tenni, és az eredmények jelenleg igazolják is Maccari más szerepkörben játszatását.

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Darthmushroom
na ilyenkor nagyon tudom utálni a gépet 😄 😄 a győzelemmel gyakorlatilag karnyújtásnyira került volna a bajnoki cím mivel megléptünk volna tőlük 3 pontra úgy h nekik 2 meccsük van vissza, nekünk meg 3.

Nem igazán változott a véleményem,sőt.Látatlanban is úgy gondoltam,hogy semmi keresnivalója a középpálya szélén,most pedig már biztos vagyok benne.Sem szerelni,sem beadni,de még passzolni sem tud.Ennek a srácnak minden értékéről ordít,hogy csatár,és semmi más.Nem létezik olyan indok,hogy egy számára vadidegen posztra kényszerítsem,mikor egy klasszis csatár tulajdonságaival rendelkezik.Egy erős középpályával a háta mögött gólkirály is lehetne belőle.
Megállja a helyét?Persze,mert fejben rendben van,a végsőkig eltökélt,és egész jó csapatember is.De ennyi erővel a középhátvédem is játszhatna pl. csatárt.A középpálya tömné labdákkal,és biztos rúgatnának vele egy tucat gólt.Akkor én is elmondhatnám,hogy megállta a helyét.De én nem hozok ilyen,óvatosan fogalmazva is érthetetlen menedzseri döntéseket.Minden poszthoz megvannak az oda tartozó alapkövetelmények.Ha valaki ezeknek nem felel meg,akkor a T.menedzser úr az eredményességet veszélyezteti.Jelen esetben a középpálya bal oldala védekezésben sebezhető,támadásban pedig gyenge,mert nem szerencsétlen Maccari fogja röptetni a forintos beadásokat.A 17-es fejelésével,és a 18-as befejezésével neki kellene várni azokat.(gondolom én)

Más.Nemrég vettem észre,hogy az egyik korábbi magyar játékosom áttért a muzulmán hitre.Még 19 éves korában igazolt Katarba,most a Szaúdi ligában játszik.Már negyvenszeres Katari válogatott,és Scholl megtette csapatkapitánynak is.A Lekhwiya csapatával kétszeres Ázsiai BL győztes,2026 és 2027-ből.Szép karrier,aminek örülök.Még akkor is,ha nálam a négy év alatt nem játszott egyetlen percet sem.
zyndar
Baj van Houston...

Finances

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Sysfox
Szerintem ez a Maccari nem való bal oldali középpályásnak sem és szélsőnek sem. Tipikus csatár az ürge. Ráadásul egy olyan lesipuskás, aki még jól is fejel, ez nem rossz!

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

bexinho
Én kipróbáltam egyszer integrált VGA-val, de a 3D játszhatatlan. 2D-ben viszont szépen futott.

Más: Amit ígértem:
- Hoztam egy képet Maccariról (védekezés 9, de mint mondtam, a posztra "kényszer" helyzet okán is, de tökéletesen helyt áll ott is) Maccari
- Jelenlegi felállás az odaigazolt játékosokkal, ami lemaradt a taktikai elemzésből ---> Friss keret, oda való játékosokkal 😊
- Illetve a taktika, amit ígértem, hogy megosztok, hátha valaki kedvet kap ahhoz, hogy kipróbálja Taktika

gojoci
Játszik itt valaki vga nélküli legalább 2 magos géppel? Érdekelne, hogy bírja megjeleníteni a játékot a beépített grafikus mag.
Köszi.

Feltöltöttem neked (vagy bárkinek) az arckép,és logó csomagokat.Mindkettő a legfrissebb,a facepack tartalmazza a legutolsó frissítést is.,ami közel 4000 új pofalemezt tartalmaz.A két csomag együtt több,mint 10 Gb,erre azért készülj fel.
A letöltési linkek.
A mezekkel már nem volt kedvem foglalkozni,de bónuszként itt a magyar NB1.
Jó szórakozást.
bexinho
Otthon megnézem, hogy Maccari hogyan szerel. Amúgy IRL is gyakoriak, hogy játékosokat más szerepkörbe tesznek. Jelen példa Rooney esete 😊 De ott van Valencia, annak idején Beckham.

Értem.Az én csapataimban mégis elképzelhetetlen,hogy bárki ne a természetes posztján játsszon.Egy új klubnál kényszerből néha rászorulok,de nagyon hamar megszabadulok attól,aki nem illik a formációba.Azt a csatárt pedig megnézném,hogy szerel például,vagy milyen a helyezkedése.
Miért kellene fizetni?A sortitoutsi oldalról egy szimpla reg. után ingyen tölthetsz le,amit akarsz.Az sem igaz,hogy egy évig tart a letöltés,mert a Cut-Out torrent söpör,mint a szél.(Most próbáltam,és 9 perc alatt lejött a 6Gb)Utána a frissítéseket még egyenként le kell szedni hozzá.De azt sem muszáj,mert mire kijön a 15,már elérhető lesz az új,frissített facepack egyben is,ugyanígy,seedelt torrenten.
De léteznek más csomagok is,körülnézhetsz itt is.A feltöltéssel kapcsolatban én nem ismerek olyan megoldást,ahol 7 gigát nem egy fél napig tart feltölteni.Mondjuk ezen a téren nem vagyok tájékozott,ez tény.
LasDen
redditen találtam. valami blue square north meccs 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

bexinho
Maccari eredetileg csatár, szélső támadó, viszont évek óta ott játszatom (mivel alkalmas, csak jobb/bal oldali középpálya nem tartozik a posztjai közé), hogy a többi csatárom érvényesülni tudjon. Viszont ő meg a legértékesebb játékosom, akit több poszton is bevethetek. Horváth eredetileg nem jobb oldali középpályás, hanem TKP, csak mivel a felállásról betett képem még előző szezonból kiszedett kép, így a posztokra igazolt játékosok még nem álltak rendelkezésemre. Az alsó képeken, ahol részletesebb meccsadatok vannak, na ott vannak már az új igazolásaim is. Ezért kissé megtévesztő a felső két kép, és az utánuk következők. De talán ezt fel is tüntettem írásomban, ha jól emlékszem 😊 ... vagy csak említettem, hogy azóta igazoltam.

Zenszkij
Ez mi ez a homály lövés 😄, Paks - Fradi libakupa meccs?

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Innen egy év míg bármit is le tudok szedni, és még ezért is fizessek, ez azért...
Valakinek nincs meg logo arc mez pack és feltenné valahova rar.-ba?
Nálam 4 giga ram, 2,6-os proci, ssd nélkül és 73000 nálam is 1,5 csillag, nem tudom, mi az, ami befolyásolja a csillagokat 😊
Tegyük fel,hogy a 10 ország a top 5,+ Hollandia,Oroszország,Törökország,Görögország, és Portugália.Mindenhol a két első osztály,ami 20 liga.Ez egyenlő 49 ezer játékossal.Szerintem kényelmesen az nem játszható 4Gb memóriával.Biztos,hogy játszható,de célszerűbb kompromisszumot kötni.
Azt nem tudom mennyi ramot eszik a gépem,mert még sosem néztem.Igazából azt sem tudom,hol kell megnézni.Ha a feladatkezelőt nézem,akkor ezt látom.
De Solt kolléga jól mondja.Függetlenül az fm-től,egy új gépnek "kijár" a 4 magos processzor,és a 8Gb ram.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.09.03. 21:52:19
Ha már új gépet veszel, akkor a 4 mag, és a 8GB ram "alap"...

www.smart-bus.hu

gojoci
Köszi. Persze a liga szó alatt a bajnokságokat értettem. Tehát mondjuk 8-10 liga 1. és 2. osztályaira gondoltam, és az ehhez tartozó large database-re.
Ramból mennyit eszik neked? Nekem a facepack és egyéb grafikus cuccok mellett simán 3 giga fölött.

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

A 20 liga,és a large adatbázis rengeteg játékos,szerintem azt elfelejtheted.Megnéztem,és a 20 liga 73 ezer játékosára adott nekem másfél csillagot a játék.Játszottam már ekkora adatbázissal,és vidáman elvoltam vele,de az én gépem erősebb.A realitás nálad 40 ezer körüli játékos lehet.Kényelmesen még kevesebb.
De talán lesz itt valaki,akinek hasonló konfigja van,én csak saccolni tudok.
gojoci
Új gépet akarok venni, és az FM mint szempont elsők között lesz. 😊
Szóval kéne egy-két tapasztalat, milyen gépet vegyek. Nem kell erőmű, meg 57 liga, de vagy 20-30 liga+large database jó lenne ha simán menne.
2maggal és 4giga rammal hány ligát lehet kényelmesen futtatni?
Köszi

A véleményem az,hogy a 14 majdnem ugyanaz mint a 13,csak több benne a bug.<#smile>Ettől eltekintve nekem nagyon bejött.
Ha megvan a 14,akkor miért ne kezdenéd el?Ha nincs,akkor akkor szerintem már nem nagyon érdemes megvenni.Tavaly október 17-én jelent meg a Beta,ha idén is így lesz,akkor 6 hét múlva már lehet játszani.
2 hónap múlva jön a '15... 😉

Sziasztok,

Kinek mi a véleménye a 2014-es FM-röl?
Érdemes e belekezdeni-
Hát nem tudom,de ez a felállás engem leginkább egy sérüléshullám miatti vészmegoldásra emlékeztet.Több embered nem a saját posztján játszik,ami pedig minden taktika alapja kellene,hogy legyen.Azt írod,hogy posztra igazoltál,de ezt sem igazán látni.A két "kinevezett" szélső középpályásnak biztos,hogy nincs ott semmi keresnivalója,de van még ott más gyanús helyen lévő emberke is.Maga a taktika ettől még lehet világverő,de nem ezekkel az emberekkel,vagy nem ezeken a posztokon.

De ha csak az illusztráció miatt random felszórtad őket a pályára,akkor nem szóltam semmit.
Sziasztok,

Logokat, skineket, mezeket, arcokat, honnan tudok letölteni a 2014-eshez, Volt egy jó oldal de nem jut eszembe a neve?
Utoljára szerkesztette: puskas84, 2014.09.03. 17:55:05
Az Arsenalos karrier meghozta ahhoz a kedvem, hogy alapból egy nagyobb angol klubbal kezdjek. Ezért esett a választásom a közelmúltban naggyá váló Cityhez. Sok szempontból ők a legszimpatikusabbak az Egyesült Királyságban. Több sikert és jobb játékot vártam a karriertől, sajnos azonban ez nem jött össze.

A Ligakupából az első körben kiestem a Forest ellen, Nottinghamben tizenegyesekkel, az FA Kupában a második fordulóban a Derby vert meg az újrajátszás hosszabbításában, a BL-ben meg sikerült továbbmenni a Juventus - Benfica - Steaua csoportból a 2. helyen, jött a kieséses rendszerben a Dortmund, Manchesterben nyertünk 2-0-ra, Dortmundban meg kikaptunk 3-0-ra, így az is annyi volt.

A bajnokság viszont óriási izgalmakat hozott. Az viszonylag hamar eldőlt, hogy a Chelsea és mi fogunk küzdeni a bajnoki címért, de ilyen izgalmakra nem számítottam. Volt amikor én vezettem 5-6 pont előnnyel, volt, hogy a Chelsea, de az igazi küzdelem, az utolsó 4 fordulóban kezdődött.

Eredmények:

West Brom (kieső) - Chelsea 3-0
Sunderland (kieső) - Chelsea 0-1
CHELSEA - MANCHESTER CITY 1-1
Chelsea - Arsenal 4-2

Az egymás elleni 1-1-es meccs, azt jelentette, hogy 2 pont előnnyel fordultunk az első helyen az utolsó körbe. Mi a Swansea ellen játszottunk. Előtte azonban az én utolsó négy meccsem:

Manchester City - Tottenham 1-1
Manchester City - Norwich 0-0
CHELSEA - MANCHESTER CITY 1-1
Swansea - Manchester City 0-1

A Norwich kupainduló, mert odaértek a 6. helyre. Persze, már a Spurs ellen meg kellett volna nyerni a bajnokságot kis túlzással.

Szóval akkor Angol bajnokság, 2013/14 utolsó forduló:

2014.05.11 15:00, a bajnokság utolsó fordulójában útjára indul a labda. A mérkőzések most kezdődtek, az eredmény mindenhol 0-0, bajnok a Manchester City.

2014.05.11 15:05, ünnepel London kékebb fele, John Terry megszerzi a vezetést a Chelseanek! Ezzel jelenleg első a Chelsea!

2014.05.11 15:13, Lukas Podolski! Most Manchester ünnepelhet, hisz egyenlítenek az Ágyúsok, ezzel marad minden a régiben.

2014.05.11 15:20, Willian! Ismét előnyben a Chelsea, ezzel ők vezetnek virtuálisan.

2014.05.11 15:25, Santi Cazorla! Úgy fest, hogy Wengerék akarják kikaparni a mazsolát a Citynek, újra egál Londonban, bajnok a City.

2014.05.11 15:44, Willian ismét! Mourinho nem akarja a véletlenre bízni, még a szünet előtt előnyben a Chelsea, Swanseaben, pedig továbbra is 0-0 és a jelentések szerint szenved a City...

2014.05.11 16:24, Frank Lampard, a Chelsea eldönti a meccset, most már minden a Citytől függ, illetve a Swanseatől. Tudni kell, hogy amennyiben a Swansea pontot szerez, övék az EL indulás...

és BAAAAMMMMM!

2014.05.11 16:41, EDIIIN DZEKOOO! Jovetic centerezésére érkezik a bosnyák óriás és közvetlen közelről a kapuba pofozza a labdát! Az eredmény sem Londonban, sem Manchesterben már nem változik, bajnok a City!

(a BL döntőt a Real játssza a PSG-vel, az FA Kupában Fulham - Man UTD döntő lesz, a Liga Kupát a MU nyerte az Arsenal ellen

a legjobb játékos Európában: 1. Iniesta 2. Ronaldo 3. Messi
Aranylabda: 1. Ronaldo 2. Messi 3. Falcao
World Player of the year: 1. Ronaldo 2. Messi 3. Falcao)

És végül két kép a végére... 😊

A bajnokság végeredménye.
Ünnep Walesben! 😊
Utoljára szerkesztette: Pettersson, 2014.09.03. 16:18:40

bexinho
Köszi! Igen, ez az FM13. Majd a letöltést is megoldom. Csak még nem értem haza.

Zenszkij
Jó kis írás, nagyon tetszik. Ez FM 2013 ugye?
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.09.03. 15:08:14

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Köszönöm mindenkinek! ma is okosabb lettem😊
bexinho
Írtam egy rövid összefoglalót a jelenlegi taktikámról. Ha lesz alkalmam, megosztok egy linket is a blogon, ahonnan letölthetővé válik azok számára, akik ki szeretnék próbálni. Azt nem tudom, hogy a személyreszabott utasításokat megmaradnak-e. De remélem igen.

York City - taktikám vol.2

zyndar
A determination, level of discipline és motivating az minden edzőnél számít.

Kategóriánként pedig valahogy így:

GK handling, shot stopping: Goalkeepers + Mental coaching
Fittness: Fittness coaching
Attacking: Attack coaching + Tactical coaching
Defending: Defense + Tactical coaching
Tactics: Tactical coaching + Tactical knowledge
Shooting: Technique coaching + Attack coaching
Ball control: Technique coaching + Mental coaching

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Gomba jól mondja.Nem csak az edzési szint számít.Az igazán jó edzőknek mind magasak a mentális tulajdonságaik is.(Motivation,Level of discipline,Determination.)A linkelt oldalon még az is ott van,hogy kell keresni a jobbakat.
Darthmushroom
mert nem csak az az egy érték számít, itt találsz egy kis segítséget.

Az mitől van, hogy van egy kapusedzőm akinek a kapusok edzése 20 pontos, tehát maximum, azonban az edzésen csak 3,5 vagy 4 csillagos az ő általa tartott edzés. És hozzáteszem csak egy edzésfajtával foglalkozik. Míg a 17-18 pontos kapusedzőm által tartott edzés szintén csak 3,5 - 4 csillagos. De ez igaz több edzőmre is, egy 20-as fitness edző 4,5 csillag, míg a másik 20-as fitness edző csak 4 csillag. A training facilities szintje van hatással erre?
Darthmushroom
Fm én így szeretlek 😄

Darthmushroom
Én nem bíznék benne h lesz magyar nyelv, még ha jó is volt idén az eladási szám akkor se 1 év miatt fogják belerakni.

Okés akkor marad a nyelvtanulás és a szótárazás 😄
De szerintem megvárom a 2015-öst, lehet lesz benne magyar nyelv ha pedig nem inkább azzal tolnám.
Kiegészitőket, mezek arcok, logok honnan lehet letölteni, ahol sok van fent?
Nincs.
Sziasztok,

Régen voltam már ezen a fórumon, a 2014-es játékhoz van e magyarosítás?
Bocs ha valakit felzaklattam a kérdésemmel.
Hollandiába veszem az irányt és kezdek egy karriert a PSV csapatával.
Darthmushroom
Kupával fejeződött be a harmadik szezon, és kupával kezdődik a negyedik szezon.

Köszi.Közben megnéztem a régi motorosokat.A százban sem vagyok a 17 év/905 meccsel.A nem aktív,vagy be nem töltött ligákban mintha alig lenne mozgás.Van egy lett,meg egy tajvani menedzser,akik 27,illetve 25 éve vannak a posztjukon.De néhány nagyobb név is őskövület a klubjánál.Neil Lennon(Celtic)Philip Cocu(PSV),mindkettő 18-19 év körül van már a helyén.
Darthmushroom
*sorry a sok helyesírási hibáért reggel van még 😄

Darthmushroom

Fulham 3.szezon

A rengeteg sérülés ellenére a csapat nagyon jól helyt állt idén, végig harcban ivoltunk a dobogóért amit végül az utolsó fordulóban sikerült is bebiztosítani így a csapat az eddigi legjobb helyezését érte el a bajnokságban a 3.hellyel, de amint látszik irtó szoros volt szóval egy botlással a végén simán 7. is lehettünk volna. Kupákban is jól helyt állt a csapat, mind2 hazai kupában döntőt játszottunk, bár a liga kupába a MU nem sok esélyt adott (4:7 oda), az FA kupát végül ha nehezen is de 11sekkel elhódítottuk, bár itt is magunknak nehezítettük meg a dolgot. Am érdekes az Everton idei szereplése mivel még tavaly bajnokok voltak. A keret továbbra is fiatal szóval még elméletileg bőven tudunk fejlődni.

Sysfox
Szép lenne! <#beka2>

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/