Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zyndar

Racing Santander, 2. szezon

Sikerült kihúznunk az év végéig, ami persze a korábban linkelt tőkeinjekció nélkül nem jöhetett volna létre. A csapat szinte végig kiegyensúlyozott volt és rendkívül gólveszélyes, bár elég sokat is kaptunk. A vezetőség megemelte a 43 ezres heti fizukeretet 140 ezerre az első osztályra, ami figyelembe véve, hogy 6 játékosom fog maradni az első keretből, édeskevés. Remélem sikerül később még kicsikarni valamennyit.

A legjobbak idén:
Mihajlovic, Red Star ifjú csatára termelt rendesen.
Bollino, ezt a csávót jövőre is szívesen látnám, hátha eljön kölcsönbe megint.
Durán, a tavalyi után kicsit visszafogottabb volt, node a szint is magasabb lett. Talán cserének marad.
Borja Granero, még egy spanyol, ő pont jobb volt, mint tavaly. Tagja lesz az első csapatnak.
Jagiello, tőle speciel többet vártam. Talán ennyit számít, hogy IF volt a bal oldalon, ballábasként? Bollino játszott a jobb oldalon ballábasként.

Igyekezni fogok ingyen fiatalokat szerezni, a bentmaradást talán nem vén csatalovakkal kell elérni. A pénzügyek valamennyire rendben vannak, de gondolom messze mi leszünk a legszegényebb csapat jövőre.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Magyar védelem pls... :/

Hát igen, mert más nem tett nekik ajánlatot 😄DD
Sysfox
Ezek is eljöttek...

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Ezt tudom, ezek a játékosok, akik el akarnak menni, szinte egytől egyig generáltak. Hát Nyíregyházával vagyok, és nincs akkora reputációm gondolom, hogy eljöjjenek hozzám a jobbak.
Darthmushroom
mindenkit lehet pótolni. ha valaki nagyon elégedetlen én szó nélkül megválok tőle. 2016-ba meg már megjelenek a generált vadállatok szóval simán lehet pótolni bárkit.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Sysfox
Aki el akar menni, az menjen.

Lehet találni nála jobbat szerintem. Add el, ameddig pénzt kapsz érte, és keress a posztjára mást.

Nektek hogyan sikerült az, hogy rávegyétek a maradásra azokat a játékosokat, akik el szeretnének menni? Van sok játékosom, akik nagyon jók, viszont nem akarnak hosszabbítani. És helyettük meg nem találnék ugyanolyan, esetleg jobb játékost... Azt még hozzá szeretném tenni, hogy 2016 januárjában járok, voltam bl csoportkörben most, mehetek az europa-ligába februárba, fejlesztem az ifi meg az edzőközpontot is, tehát elvileg nőnie kellene a reputációnak.
Mindenki szerint baromság.Ahonnan az egész elindult,ott viszont továbbra is érvényben marad.(Argentína,Chile,Uruguay)
Darthmushroom
24ből 24 hazai nevelés 😄 Idén is jó nyarat zártunk, sikerült megszerezni az elégedetlen Chabolah+Wilshere duót, és viszonylag jó áron Barkleyt.

LasDen
de az egész rendszer eleve egy baromság volt szerintem. A jó játékosok úgy se kerültek résztulajdonba, csak ilyen szutyok szar selejtek....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Még arra leszek kíváncsi,hogy mennyi marad érvényben az utolsó szezonra a kettős szerződésekből.A nyári átigazolási szezon kezdetén 283 játékos volt két olasz klub tulajdonában.Gondolom egy csomót már elrendeztek,de lesz jó pár,akiknél még elhúzzák a határidő végéig.De a játékban úgyis az a lényeg,hogy ilyen hülyeségekkel többé nem zaklatnak bennünket.
Darthmushroom
Köszi MU 😄 LvG eladta Nekem 10ért két szezonnal később Blanc meg vissza veszi 3szoros áron (még akkor is jól jártam h 4,5m visszakaptak köv. eladás miatt)
Welbeck

Darthmushroom
elméletileg minden ilyen ügyet le kellett zárniuk a nyáron. pl. a Torino is úgy tudta Immobelit eladni h előtte megvette a másik felét a Juvetól vagy Candreva így lett teljesen Lazio játékos. mondjuk így meg elszaporodtak ismét a kölcsön+opciós vételek pl. Basta->Lazio vagy Astori->Róma.

Én is olvastam róla,csak azt nem tudtam,hogy már idén megszűnik.Ez jó hír szerintem mindenkinek.
Darthmushroom
nyugi 15be már nem lesz mivel idén megszüntetek a kettős játék jogot. 😄

LasDen
1 bajom van az olasz bajnoksággal. Ezek a kurva rész tulajdonosi ajánlatok az örületbe kergetnek....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Le a kalappal,tudom értékelni a kitartásodat.Én is araszolok előre szép lassan.Most 936 meccsnél tartok a Haladással.(2031 február).
<#hehe><#nevetes1>

www.smart-bus.hu

LasDen
felvágsz? 😄 azt akarod, hogy töröljem? ...

LasDen
400

Sysfox
Íme, az új szélsőm! Nevetséges összegért, 3 millióért vettem.

Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.09.06. 18:53:26

kosheen
fn12-ben mi a különbség tutoringnál hogy "segitsd a játékát" meg hogy off the pitch?
nagyjából sejtem, de milyen értékei nőhetnek az ifinek ha pályán kivül mentorálják ill. ha a játékában segit neki?

Darthmushroom
megnézve a Marshall updatet, szinte biztos h fm 15be ha kisebb premier ligás angol csapatattal akarok majd kezdeni a Hull City zseniális választás lesz. Az Egyiptomi tulaj idén sem sajnálta a pénzt és ritka szimpatikus keretük lett: Livermore, Huddlestone, Abel Hernandez, Jelavic, Ben Arfa, Gaston Ramirez, Maguire, Ince stb. stb.

Sysfox
2022. november 29.

De megint akkora jobb szélsőt találtam a Crvena Zvezda-ban... Majd teszek be képet.

<#worship>Erről lemaradtam.De az lett volna a második tippem,hogy egy zseni tevékenykedhet ott.Valójában hol tartasz időben?
Sysfox
Úgy, hogy én vagyok a szövetségi kapitány... 😄

A garancia a sikerre. <#finom>
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.09.06. 13:05:40

Akkor ez is bug.Hogy a bánatba tudott volna másképp Anglia VB-t nyerni?
Sysfox
Az idei szezonban egyébként durva megugrottak felfelé a játékosaim árai...

Tom Andrews 9 millióról 19,5 millióra,
Adam Taylor 9.5 -> 18.75
Charlie Freeman 8 -> 16,75
Matt Harper 3 -> 7,5
Martin Collymore 7,5 -> 10,5

Közben rájöttem, szerintem a világbajnoki cím számít ennyit, mert csak az angoloké ugrott, akik ott voltak a VB-n.
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.09.06. 12:03:14

Sysfox
Óóó... a 62. percben beálló Charlie Freeman 28 perc alatt mesternégyest szerzett a Chelsea ellen, amivel 6:2-re győztünk.

Szegény Chelsea, szebb napokat is látott a csapat, hol van már Mourinho! Idén a remek 18. helyen voltak eleinte, most jöttek fel pár fordulóval ezelőtt a 12. hely környékére. A csapat edzője az a Steve Kean, aki egykoron a Rovers edzője volt, de erősen inog alatta a kispad.

Amúgy a ManCity a 12. helyen, a ManUtd az 5. helyen áll 11 ponttal mögöttünk... Micsoda fordulatok!

Masson idén eddig 12 bajnoki meccsen 16 gólt szerzett...

Sysfox
Az FM2012-ben át lehetett tenni a beállításoknál a dokumentum könyvtárat, de a későbbi verziókban nem tudom.

Erre én is kíváncsi lennék.Nem lenne rossz átpaterolni máshová a több mint 11gb-os,306000 képet tartalmazó graphics mappát,már a hely miatt is.
Az ssd-t én nem féltem.Közel 3 éves,és hasít,mint az állat.Az élettartama 800000 óra,más teszten meg 66-110 évet írtak.Mindkettőn jót röhögtem.Ha kihúz tíz évet,az már jó nekem,a többi bónusz.Arra úgyis jön egy új technológia,vagy bagóba kerül egy ugyanilyen.A lényeg az,hogy soha ne legyen defragmentálva,és 20-25% hely mindig legyen üres rajta.Akkor nem lesz semmi baja.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.09.06. 11:28:25
Akkor az emlékezetem cserbenhagyott.A legutóbb játszott hat szezonban viszont tényleg csak egyet találtam,annak sem volt semmi jelentősége.Talán csak szerencsém volt,vagy az eredeti stabilabb valamivel.
Sysfox
Lesz majd még olvasni, mert 6-7 szezont még nem tettem fel, majd folyamatosan. Ott már megvannak a kész szövegek, csak képeket kell kimentenem hozzájuk.

Azért van bug az FM2012-ben is... nem is kevés.

Épp most néztem, hogy az 1 évet nálam játszó Friedrich adatlapjáról ez az év eltűnt a visszavonult játékosnál... Az utolsó adat 2010-2012-es, amikor a Wolfsburgban játszott. Pedig nálam is eltöltött egy szezont 2013-2014-ben. Arról nem is beszélve, hogy az életrajza alapján 1900. január 1-én látta meg a napvilágot... 113 évesen igazoltam le ezek szerint! Hm, a Matuzalem pedig egy másik futballista, úgy emlékszem!

A program nekem elfelejti beleszámolni a karrierembe az Europa Liga győzelmet (se a nagyobb, se a kisebb trófeáknál nem jegyzi), pedig egy EL győzelem azért nagyobb, nem?

David Masson életrajza katasztrófa, egyszerűen az utolsó 5 év nem szerepel rajta (a lényeg).

Szép volt,várjuk a folytatást!

Két hónapja én is visszaraktam a 12-t,és hat szezont lepörgettem a Triestina-val.A 14 után után olyan egyszerű,mint a faék,de nem bántam.Élmény volt vele játszani,a sok csili-vili,de semmirevaló,időrabló fejlesztés nélkül.Piszok jó az fm12,nem mellékesen gyakorlatilag bug mentes.Mondjuk én angolul játszottam,mert a Steam kidobta a magyar nyelvet.Virágboltit meg nem akartam letölteni,elvagyok az angollal is.
Aztán végül mégis visszatértem a 14-hez.Szép volt,meg minden,de azzal nem lehet a 15-re készülni.Az biztos,hogy bazi nagy ugrás lesz annak,aki kihagyott pár évet.
Srácok, arra van valami mód, hogy a játék ne az oprendszerre hozza létre, a Documents/sports interactive/Fottball manager mappákat? Vagy legalább az jó lenne, ha a graphics mappát nem itt kéne létrehozni, mert félek a több 100000 logó, mez stb kinyírja az ssd-met elég hamar.
zyndar
A klub kötött egy megállapodást a hitelezőkkel, így a balance majdnem nulla, de újabb 11 milliós kölcsön került a listára. Ami érdekesség, hogy ez csak itt látszik, a klub értékénél nem számít bele a korábbi hitelekbe.

Finances

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Sysfox
Lesznek képek, ne aggódj. Sajnos az FM nem tárolja már a 7-8 szezonnal ezelőtti meccseket, úgyhogy ilyenek csak majd ettől a szezontól lesznek.

zyndar
Féltáv:

Remélem kihúzzuk az év végéig csőd nélkül. Vagy jöhetne egy befektető. Ja nem tudok és nincs is igazán értelme hosszabbítani senkivel, így jövő évre 6 játékosom marad 😊
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2014.09.06. 09:09:58

zyndar
4-5-1et játszunk második éve, nyilván maxos a taktika. Mondom csinálok egy 4-3-3at, az AMC-t lehúzom DMC-nek, elmentem másként. Erre az új taktika majdem maxos, a régi visszaesett kb 75%-ra...

zyndar
Ez az Foxi! És végre képek! 😄

Sysfox
Az FM2012-nek van 80%-os magyarítása, nekem sokat számít. Bár megértem az angol szöveg nagy részét, de a saját anyanyelvünkön azért mégiscsak jobb olvasni. A 2013-ben nem tetszett a meccsmotor, teljesen kicserélték a mozgásokat, nekem ilyen "korcsolyázás" lett, valahogy visszalépésnek éreztem.

A taktikámról tervezek majd egy bővebb posztot, nagy vonalakban annyi, hogy gyors játékosokra építek, és szeretem a szélsőjátékot. Vagy valaki indítja a gyors csatárokat, az elfut, gól, vagy egy szélről belőtt labdával veszélyeztetünk.

Floccari és Rochina volt az első számú csatárom. Rochina gyors lesipuskás, Floccari erős, jól fejelő célember. Jól kiegészítették egymást! Griffiths meglehetősen rapszódikus teljesítményt nyújtott abban a 3 évben amíg nálam volt, vagy rúgott egy mesterhármast, vagy egész mecseken át nem csinált semmit. Egyszerűen nem lehetett rá komolyan építeni. Őt inkább a nemzetközi kupákban játszattam.

Amúgy nálam nincs első vagy második csatár, az játszik, aki a legjobb formában van és a legtöbb gólt rúgja. Ha az a 17 éves ifista, akkor ő. Trezeguet nem vált be, 35 évesen szinte semmit nem tudott hozzátenni a csapatjátékhoz, fél szezon alatt 1 gólra futotta.

Köszi az észrevételeket, majd kiegészítem a leírásomat! 😊
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.09.05. 22:09:32

LasDen
mert nincs okuk hallgatni rád...

nagyon jó <#hawaii>

lehet én is csinálok majd egy hasonlót, de inkább fészbukon
nem csak verbális kommunikáció kéne kéne a játékosokkal, hanem hogy időnként fejbe is tudjam őket dobálni focicsukákkal, ahogy a jó öreg fergie is tette anno beckham-el
Írtad blogban, hogy FM2013 nem tudta felül múlni az FM2012-t. (FM2014 az megértem, hogy nem múlta felül). Miben látod a különbséget az FM2012 és FM2013 között? Az első években mi volt a taktikád? Valamint írtad, 2. szezonban, hogy legdrágább igazolásodtól Griffiths-től vártad a gólokat, de későbbiek során nem túl sok szó esett róla, úgy tűnt mintha Floccari, Rochina páros lett volna az első számú gól felelős utána Trezeguet és Griffiths, így csak negyedik számú csatár lett? Harmadik évben sem esik róla túl sok szó, volt egy szenzációs EL meccse, és Sturridge és Rochina mögött megint háttérbe szórult. Akkor nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket? Bocs, hogy itt kérdezek, de blogban nem engedte az üzenetküldést.
Sysfox
Megszokhattátok, hogy időnként írok összefoglalókat a lezajlott szezonokról. Most kicsit szervezettebb formába öntöttem a dolgokat, ugyanis regisztráltattam egy blogot, ahol a továbbiakban fogom publikálni ezeket az írásokat. Jelenleg a 12. szezonomat játszom a Blackburn Rovers-szel, de folyamatosan felviszem a korábbi éveket, jelen pillanatban az első három év van készen. Természetesen képekkel is illusztrálom, de sajnos korábbról kevés a képem, és már nem lehet kimenteni.

Hálás köszönet Bexinho-nak az ötletért és a segítségért!

Link