Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Off vége
Les Dogues
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A libakupa jogos,az csak akadék.Szezon végén jó nagy szívás,mikor áll a csapat a BL/EL-ben,meg az MK-ban is.Lehet játszani 10 meccset 15 nap alatt.
Életemben most fizettem a legtöbbet számítógépes játékért, szóval ajánlom az SI-nek, hogy valami, az ideihez hasonló finomságot produkáljon, mert a kezdeti szopóka után nagyon megtetszett. :)
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.14. 12:01:11
Bár idén már többet mozgok,mert kaptam egy bérletet.(Köszönet érte egy barátomnak,aki vezetőségi tag a Halinál.)Kisántikálok a 300 méterre lévő stadionba,igaz,eddig nem sok örömöm volt a díszes társaságban.Legutóbb például a Liga Kupa meccsen a Sopron ellen majdnem agyvérzést kaptam a méregtől.De majd az FM-ben bosszút állok mindenért.<#smile>#smile>
A bugok pedig nekem sem adnak semmiféle indokot,hogy hónapokig ne játsszak.A mendemondákkal ellentétben egyáltalán nem volt játszhatatlan még a 14 Béta sem.Tucatnyi,néhány hónapos,fél éves teszt karriert játszottam abban a két hétben.Mérgelődtem is,de visszanézve,nem többet a Bétával,mint a kész játékkal.Voltak idegesítő dolgok,de semmi olyan,ami karriert veszélyeztetett volna.A két karrier pedig,amit bug miatt hagytam félbe valamikor június,júliusban,a kész játékkal történt.Abból annyit szűrtem le,hogy az "Add-Remove Leagues" opcióval utólag hozzáadott országokban többé nem vállaltam munkát.Hajmeresztő sorsolásokat,karrier statisztikákat produkált a játék néha, mikor egy 10+ év után berakott országba mentem.
Egyébként a kivárás nálam sem rúg labdába(hogy stílszerű legyek).Egy évem volt rá,hogy félretegyem az árát,és megtettem.Nem mellékesen a frász jönne rám,olvasgatva itt a jobbnál jobb karriereket,miközben malmozok.
jelenleg egy fostos netbookon tolom, lehetőleg minél kevesebb játékossal illetve úgy h szövegesen nézem a meccset. Ugyanilyen módon el kéne futnia a 14-nek?
illetve (ez már lehet a szomszédba való, ha igen, akkor gyorsan törölje vki) virágboltból beszerezhető stabil verzió a 14ből?
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Az egésznek a kulcsa a fiatal tehetségek adás-vétele volt.2020-tól már 19 jó scoutom volt,és 18 ország volt betöltve 85 ezer játékossal.Évi 7-8 nagy tehetség jött,akiket később pénzzé tettem.A jók közül a legjobbakat pedig megtartottam.Ezt a vége felé lecsökkentettem 5 scoutra,4 országra,és 26 ezer játékosra,mert nem tudtam mit csinálni a klasszis ifik tömkelegével,és kezdett erősen belassulni a játék is.De eladtam a kulcsembereket,és a legendákat is,ha közelítették a 30-at,mert még nagy pénz volt bennük.Az biztos,hogy akkora pénzeket a 12-13-ban soha nem láttam,mint amit a 14-ből ki lehet hozni.Nem kellett hozzá sem szponzor,sem sugar daddy,csak idő,és odafigyelés.Az első néhány év kínlódás megvolt,de utána már stabil lábakon álltunk.2020 után pedig már éppen olyan volt,mintha a PL-ben játszottam volna.Még könnyebb is,mert itt senki sem akart 150k fizetést,és a jobb ifiket sem volt muszáj kölcsönadnom.Boldogan eljátszottak rotációsként az NB1-ben.Minden úgy alakult, ahogy a nagykönyvben meg van írva.Vitték a mezeket is,mint a cukrot,körbehakniztuk a világot oda-vissza.A végére majdnem elértük az évi 100 ezer mezeladást és a 60M reklámbevételt.Csak a jegyek és bérletek árai nem nagyon nőttek.10€ volt a jegy,és 136 a bérlet,ha már mindenáron bele akarok kötni valamibe.De nem akarok.Gazdasági ügyekben a 14 rengeteget lépett előre.
ráadásul hiába a komoly reputáció növekedés (miattam már 2 csapat indulhat egyből bl csoportkörben) egyszerűen nem nő a játékosok értéke. Megvettem egy csatárt 18 millióért, 1 évvel később ér hármat ha épp jó formában van. Értékesíteni se nagyon tudok igy, mert csak azt viszik aki épp piszok jó szezont fut, őt meg feleslegesnek érzem eladni, annyira nem akarom felpörgetni, hgoy mindig újabb és újabb fekát hozzak, aki 1 év után dobbant. (vannak akik hosszú évek óta ott vannak, az alap középhátvédem meg a mentés kezdete óta, de őt is csak 10-15-ért tudnám eladni jó esetben, pedig volt szezon mikor a meccsenkénti 0,5-ös gólátlagot is hozta hátvéd létére)
A 3 legdrágább játékos, akit nem épp most vettem, mindegyik 6 milliót ér kb. Ez bug lenne? El nem tudok képzelni ilyet, hogy ne menne fel drasztikusan a valóságban az ára egy olyan csapatnak amelyik ilyen eredményeket mutat fel.
Most megdöntöttem az eladási rekordot, egy 25 éves, 30x-os válogatott, 2x-es bl győztes dán hátvédet elvitt a Juve 9,5 millióért. Nevetséges. Kis túlzással több pénz folyik be a BL-es győzelmi prémiumokból, meg olykor a továbbértékesitési záradékokból (vagy 30 játékosnál várom hogy mikor adják már el őket)
sajnos igy erősíteni is nehéz, ha hozok egy fiatalt, annak kell 2 év mire használható lesz, közben ha megnézek egy real, mu, arsenal keretet, ott a padon is vannak olyanok akik 80 ezres fizukkal ücsörögnek. Nyilván amig bl-t nyerek nem annyira gáz, de jó lenne már a "kis ügyeske" szerepkörből átváltani a "mamutklub" szerepre.
Első lépés megvolt mondjuk, bővitették az Albert stadiont, most már 27150 fős a létesitmény, remélem pár év és ismét kinövöm
sorry a hossz miatt
A szép múltról nekem inkább a Sheff.Wed,Huddersfield,Forest,Preston jut eszembe.És ott a Nürnberg,Düsseldorf,'Lautern.Ők valóban szép múlttal rendelkeznek.Mind egykori(némelyik többszörös)bajnok.
Ha csak a szép múlt miatt választanék(érzelmek nélkül),nekem a Nürnberg lenne a favoritom.Bajnok(9x-az utolsó '68-ban), kupagyőztes(2x). Az angoloknál pedig a Trükkös Fák.BL(2x)bajnok(1x-1978)FA kupa(2x)LigaKupa(4x).Ha már szép múltról van szó,inkább ők,mint a két szürke kisegér.De ha érzelmek állnak a háttérben,nem szóltam semmit.
Első karriernek valamilyen szebb múltú másodosztályú klubon gondolkodom... (Karlsruhe, Middlesbrough)
Most már gyorsabban haladok, még pár év, és utolérem magam. :)
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
A négy új játékos szerepkör igazából nem hoz semmi újdonságot,csak az eddig is létező posztokon más a mentalitás.Ezeket eddig is be lehetett állítani egyénileg.
A továbbfejlesztett szövegelés rész nekem indifferens.A játék része,ez van.A sajtótájékoztatókat továbbra is csak én intézem.A spekulációkra sosem reagálok,a player interaction meg nem érdekel.Eddig sem udvaroltam,könyörögtem senkinek,ezután sem fogok.Zsarolni sem hagyom magam.Ha valakit meg külön noszogatnom,fegyelmeznem kell,az hamar bajba kerül.
Az új menedzser beállításnak nem sok értelmét látom.Nem az határoz meg egy karriert,hogy milyen mentalitást állítok be magamnak.Bár érdekes lesz majd figyelni,hogy változnak a saját értékeim az évek alatt.Már ha látható lesz,és nem csak a játék elején kell a beállításhoz.
Az új inerface is jól mutat,a sidebar-t is beleértve.Szokni kell,de ez nem okoz gondot.
A meccsmotorról majd akkor,ha saját tapasztalatom lesz.Nagyjából 2 hét múlva jön a beta.Várom,mert sokkal jobbnak tűnik a játék,mint amire számítottam.És mivel másfél hónapja nem játszottam,kezdek nagyon kiéhezett lenni.Már csak egy bug mentes FM15-öt kívánok mindannyiunknak.
Most már gyorsabban utolérem magam, mert innentől már megvannak a szövegek, csak képeket kell kimentenem hozzájuk. :)
(elso benyomasaim a jatekrol, iden is szamolhat Miles az en 10k-mal is)
"A tracksuit manager would work more with players on the training ground whereas a tactical manager would work more with players off the pitch."
Értem, hogy mi van ideírva, de vajon mit fog ez jelenteni technikailag?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi