Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Állíts be neki valami brutális edzést... képezd át kapusnak, vagy kőkemény fitnesz tréning, hátha lesérül jó hosszú időre! :D

www.smart-bus.hu

visszaadták kölcsönbe egy évre, de egy faszt fog játszani a kis geciláda
adott egy wonderkid, fasza szerződés, nuku kivásárlási ár

erre érkezik egy VISSZAUTASÍTHATATLAN ajánlat, ami kevesebb mint amennyiért vettem (csak a bónuszokkal együtt több, de még úgy is nevetséges)

pedig elvileg pénzes a tulaj (generált cseh tulajdonosa van már a csapatnak)

Szia!
Diagne nincs már itt, a 16.3-as verzióban Lencse van kölcsönben helyette.
Litauszki egyértelmű alapember Heris-el együtt.
4-3-2-1-et játszatok, a középpályán 1 cdm és 2 cm van, akik közül az egyik támadóbb. A 2 szélsőm közül az egyik winger, a másik inside forward.
Balogh középen játszik, még kényszerből sem rakom ki a szélére :-)

Beszámolóval holnap jelentkezek majd, most telóról pötyögök...

Jelenleg a 2. szezon kezdetén járok.
Várom a beszámolót, akár jöhet fél éves lebontásban is ;)
Na végre már nem csak én vagyok itt Újpest drukker :) Kíváncsi leszek nálad Litauszki, hogy szerepel majd, próbakarrieremben anno nálam a Litauszki- Chiellini belső védő páros nagyon jó volt :) Milyen felállásban nyomod majd? Csatárt kit fogsz igazolni? Gondolom Diagne már nincs. Ja meg Mohl helyett is kéne valaki, aki kicsit is tud védekezni a bal oldalon :) Balogot meg ne a szélen játszasd, ahogy a valóságban történik.
FOOTBALL MANAGER 2016

ÚJPEST FC

Adatbázis: Hivatalos 16.3-as roster

Újpest-szurkolóként mit is tűzhet ki maga elé egy játékos, mint azt, hogy a szeretett csapatával sikert-sikerre halmozzon. Számomra fontos, hogy olyan gárdát trenírozzak, amelyikhez érzelmileg is kötődök, így nem volt nehéz a választás.

Ebben az élménybeszámolóban próbálom összefoglalni a csapat élén elért eredményeimet.

A játék kezdetén az alábbi fő célokat tűztem ki magam elé:
- 1. évben nemzetközi kupaindulást jelentő helyen végezni a bajnokságban
- 3 éven belül bajnoki címet szerezni Magyarországon
- 3 éven belül valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörébe jutni
- lehetőség szerint egy magyar „mag” megtartása vagy kiépítése a csapatban
- megszerezni a 30. bajnoki címet (jelenleg 20-al rendelkezünk)

2015. JÚNIUS

ALAPADATOK:
Alapítva : 1885
Hírnév : Nemzeti
Becenév : Lilák
Fő rivális : Ferencváros
Egyéb rivális : Honvéd, Diósgyőr, MTK
Bérletesek száma : 800
Átlagos jegyár : 5
Átlagos bérletár : 63
Nemzetközi kupa : ---
Média előrejelzése : 5. helyezés
Morál : Elszánt
Csapatkapitány : Balajcza Szabolcs
Helyettes : Litauszki Róbert

FIÓKCSAPATOK:
- Charlton Athletic : Anglia Championship
- Sint-Truiden : Belgium Pro League
- Alcorcón : Spanyolország Liga Adalante
- CZ Jena : Németország Regional Division

INFRASTRUKTÚRA:
Stadion : Szusza Ferenc Stadion
Férőhely : 13.500 (mind ülőhely)
Stadion állapota : Jó
Játéktér állapota : Nagyon jó
Edzőközpont : 2,5 - Átlagos
Utánpótlásközpont : 2,0 - Alapvető
Junior edzés : Jó
Utánpótlás toborzás : Kielégítő

FINANCIÁLIS HELYZET:
Pénznem : Euró
Pénzügyek : Rendben
Klub értéke : 3.100.000
Egyenleg : 2.223.543
Átigazolási keret : 0
Keret aránya : 90 %
Általános szponzor : 1.580.000 - 2016-ig
Mez szponzor : 189.000 - 2016-ig
Fizetési keret : 16.778 - hetente
Bérköltség : 16.758 - hetente
Bérmaradvány : 20
Tartozás : ---
Stadion bérleti díja : 3.160 - évente

Utoljára szerkesztette: 19Gabesz82, 2017.04.06. 17:50:00
Nem, a close down csak sometimes, a védelmi vonal viszont magas. A mentality meg standard. Labdatartásra nem mentem különösebben rá.
akkor close down much more volt gondolom, nem ? ha már középpályán meg akartad őket állítani....:D viszont akkor mi volt az alaptaktikád? labdatartás? mert a kontrával nem igazán lehet összehozni a letámadást
"megfojtottam" - természetesen
Complete Wingback vagy Wingback az egyik support a másik attack, de leginkább játékos függő. Inside Forwardokkal viszont inkább a két szélső(bb) középhátvédem (DC vagy DCB de semmiképp sem stopper) találkozott. Másrészről szép vagy nem, de szétrúgattam mindenkit - már a középpályán megfolytottam a játékot. Nyilván a Fair Play rangsorban nem voltam elől, de pirosat nem kaptam sokat csak az eltiltás volt rengeteg. Amúgy leginkább több gólt rúgtam, mint kaptam. A nagyokkal nem tudtam mit kezdeni még az Interrel volt a legszorosabb, otthon nyertem, idegenben 3-2-re kaptam ki. Romát a kupában vertem. Juvetól, Milantól odavissza kikaptam. Napolit az utolsó fordulóban már tét nélkül vertem 2-0-ra.
3-5-2ben széleket neked hogyan sikerült levédekezni? milyen szerepkört alkalmaztál a szélsőknél?
Nekem ez egész egyszerűen sehol sem akar működni...

Mindegy, szerintem vissztérek Olaszországba, a megszokott 3-5-2-vel: Crotoneval első szezonban 5. hely, kupaelődöntő, nemzetközi indulás. Csak annyira a kölcsönjátékosokra alapul a csapat, hogy a második év reménytelen volt.
Kb olyan 75%-on lehetett, nem változtattam rajta semmit, csak instrukciókon amiket a #104112-ben írtál.

Azóta töröltem is csak az alapmentés van meg a szezon kezdetéről, lehet majd újrakezdem most már úgy hogy végig ezek az utasítások legyenek.
Mennyire van begyakorolva a taktika a csapatnál? Milyen gyakran változtatsz rajta? Ez is mind fontos, mert egy nem begyakorolt taktika nem lesz annyira hatékony, mint egy begyakorolt.
Hát eddig egy kalap sz*r...
Utoljára szerkesztette: Vorangee, 2017.03.31. 12:51:38
Nálam structured a kontárkhoz, higher tempo, more direct, és normal/slightly deeper védővonal, kreatív szabadságot nem állítottam be, mert már van egy pár "ösztönösebb" játékosom is, aztán nekik nem igazán tenne jót szerintem, lehet az én hibám volt idehozni őket, de nagyon csábítóak voltak :D egyébként meg amúgy sem szoktam fegyelmezettre állítani, kontrataktikától függetlenül is mindig is szerettem az egyéniségeket, főleg, ha 2 támadóval játszom, pl egy csatárral és egy viszonylag ösztönösebb, kreatívabb támadó középpályással, akitől mondjuk a a gólpasszt várom, vagy egy egyénileg véghezvitt akciót, amíg mondjuk a csatár elvitt egy hátvédet, v stb.
Kezdetben a structured volt nálam, majd később a flexibilis.
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
A B csapat edzését hol lehet állítani? Vagy ott milyen edzők vannak? Az első csapat edzői? Mert igazolni nem igazán lehet oda. Hol érdemesebb játszatni az ifiket? U18 vagy mondjuk Barca B? valóságban nem kérdés, de itt?

Okkés, megnézem majd így mit változik az összekép. Amúgy flexible vagy structured?
Nem nagyon szoktam a játékosoknak külön utasítást adni. A svéd 2.osztályba nem is kell. Úgy se fogják tudni betartani, mert vannak hiányosságaik. Amúgy meg a kontrol helyett standard beállítást használok még. Ott a védelem nincs feltolva. A játékosok közel vannak egymáshoz. Nincs kreatív szabadság, fő a fegyelem. Agresszív labdaszerzés és gyors támadás. Nincs tili-toli. A passz az mixed. És szélre próbáljuk játszani a labdákat, onnan pedig ahogy tudják beadják.
Tudsz tanácsot adni mit változtassak ezen a svéd másodosztályhoz? Játékosok személyes instrukcióinál miket szoktál használni?
Nem ellentmondani akartam, csak vázolni, hogy róluk már én is olvastam.
bakkerman
Azert ilyen eddig nem volt,az SI egyre inkabb szarik bele az egeszbe :/ Nembaj csapatom a 15-el

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

LasDen
amennyire láttam nincs megoldás. De rengetegen ettől szenvednek. Várni kell fixre...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

bakkerman
Van valami megoldás arra,hogy az utolsó patch óta irgalmatlan lassú lett a játék? Adatbázisnál az alapot választom ki,nem a téli 17.3.0-át,de ígyis nagyon lassú,egy válogatott szünetnél amig ledarálja az összes meccsnapot 13-14 perc,pedig direkt kilőttem minden háttérben futó szart. Kipróbáltam egész apró adatbázissal is (9-10 ezer játékos),de semmit nm gyorsult,szóval ez tuti hogy bug
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2017.03.27. 15:33:24

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

zorrobomber
Itt a vége:

Helyzet 2:1-nél:
//www.youtube.com/embed/3d0BX5RE7bo
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.03.26. 21:21:10

zorrobomber

Én arról a stokeról egyik könyvemben olvastam, stattokkal alátámasztva, és eléggé meggyőzőnek tűnt az "ultralongball" taktika :D
Megpróbálok harmadszor is válaszolni, mert valamiért tegnap nem ment. Szóval a Stokeról én is olvastam valamelyik focis blogon, de ott nekem az jött le hogy az inkább egy szervezetten védekező amolyan Brian Clough féle utasításkészletet használó csapat volt, de egy próbát mindenképp megér. Köszönöm a javaslatot!
zorrobomber

Nagyon szépen köszönöm!
Rudee
Itt nem csak megemlítve lett.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Sziasztok!
FM16-hoz keresnék NB3 kiegészítőt..próbáltam a keresővel is a hozzászólások között, de nem leltem rá, csak utalásokat találtam. Steamen a workshopban sem bukkantam rá.

Ha létezik ilyen, akkor megköszönném az útbaigazítást!
Az ember döntéseket hoz, miért vállal be valaki olyant amit nem tud megtenni, pár hét csúszás ok, de 4 hónap alatt 100 sort se képes lefordítani az már a beleszarom kategória. Senkinek sem tartottunk fegyvert a fejéhez, hogy márpedig fordítson.
Az ilyen emberek a munkájukban is megbízhatatlanok.
Nálunk sosem volt határidő, annyit kértünk, hogy tájékoztasson minket hogy áll, vagy ha közbejött valami akkor szóljon, de sokan erre is szarnak.
Utoljára szerkesztette: Piko888, 2017.03.22. 20:24:10
Ne viccelj már! Ha nem ér rá, ne vállalja el, ilyen egyszerű! Annak semmi értelme, hogy valaki hónapokig üljön pár soron, mert éppen ő úgy rá! Ez nem segítség, hanem hátráltatás!

www.smart-bus.hu

LasDen
Nem tudom milyen eszközökkel folyik a fordítás, de pár sor lefordítás egy nap nem tart órákig. Akármilyen elfoglalt az ember az életében, ha akar, akkor tud annyi időt szakítani rá egy nap, hogy haladjon vele. Lépésben vagy sem. Én már csak tudom... :D
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.03.22. 17:56:45

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Rudee
A legutóbbi próbálkozásnál még meg volt szabva pl a határidő, ami elég gáz. Nyilván nem a tizenévesek fordítják, többségük már dolgozó ember. Elég nekik az életükben felmerülő dolgokat időben rendezni. De még az iskolásnak is fontosabb kell hogy legyen a tanulás. Fordítsanak olyan iramban, ahogy tudnak.

Miért kezelnénk úgy? Senkire sem kényszerítettünk semmit, annyit vállalt be amennyit akart.
Felnőtt emberekről van szó, akik tudnak felelősséggel dönteni, bár én ebben kételkednék, mert van 4 hónap alatt egy sort se fordított és még neki áll feljebb ha rá merünk kérdezni, hogy mizujs. Ilyen emberből kb. 10-15 van a csoportban.
Nyomatékosan megkértünk mindenkit, hogy csak akkor jelentkezzen, ha akar/tud is segíteni és folyamatosan jelentkezzen ill. ne tűnjön el.
2-3 hetente rákérdeztünk, hogy mi a helyzet, erre csak páran jeleztek vissza. Ilyen emberekkel esélytelen haladni.
@Vorangee pár éve, talán a 2011-2012es szezonban Tony Pulis vezetőedző játszatta a Stoke Cityvel a legszélsőségesebb long ball játékot, ezt csak így érdekességképpen, hátha segít ötletet meríteni, játékosokat hozzá esetleg :D
szabocsaba1983
Üdv Sporttársak!

Sok év után újra megjött a kedvem a játékhoz. (az utóbbi pár FM nem nyűgözött le)
Kezdtem egyet régi "sikereim" helyszínén, a Kanári szigeteken.

Las Palmas, 3. év, egy kisebb skalp egy nagy meccsen:

Utoljára szerkesztette: szabocsaba1983, 2017.03.21. 19:42:32

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

Érdekes, hogy egymástól függetlenül jutunk ugyanerre megoldásra. Mondjuk nálam még az is inspiráció volt, hogy szerettem volna valami oldschoolabb focit játszatni a csapatommal. Feljutattam a Parmat 5-3-2-vel a Serie B-be, 4-5-1-el megnyertem a Dynamo Kievvel mindent BL-en kivül, de másra vágytam. Olvasgattam és ennek hatására felrémlett a CM3-ban még alapnak számító Long Ball taktika. Na ennek valami modern változatát szerettem volna interpretálni, kifejezetten valami drabális csatárral Target Manként és/vagy Poacherrel. Többfelé nézelődtem, de nem találtam a megfelelő csapatot mígnem rájöttem, hogy oda kell mennem ahol ez a taktika a legtovább élt; Skandináviába. Ott is hosszas nézelődés után végül a Halmstadtot választottam, de még nagyon az elején vagyok.

Esetleg, ha valaki ajanlána nagyobb volumenű csapatot azt szívesen fogadom, mert nem vagyok az igazolgatások híve (persze, ha KELL, akkor muszáj) meg amúgy sem szoktam egy mentést 2-3 évnél tovább húzni.
Én is! :)
Rudee
Nem úgy kellene kezelni a fordítókat, mint akik főállásban csinálják.

Ezt a pénzes sztorit már én is elkezdtem egyszer... akkor nem járt sikerrel, remelem most sikerül!

www.smart-bus.hu

Sziasztok!

A facebookos FM fordítás csoportban 33 ember van jelenleg, abból kb. 3 fordít rendesen, én átemelem a régi részekből a felhasználható blokkokat. A többiek csak kamuznak vagy vissza se jeleznek. Ezért találtuk, ki a pénzes dolgot, talán így több megbízható fordító jelentkezik.
1100 darab 100 soros blokkot kell lefordítani, ebből 300 van kész december eleje óta. A régi FM-ekben messze nem volt ennyi szöveg, pár év alatt bejött a női manager is és a közösségi média, ezekkel megtriplázódott az állomány.
Megkérdeztünk egy fordítóirodát és 40 misiért vállalták volna be, ehhez képest a 800.000 ft kismiska.
Vasárnap óta 30.000 ft felajánlás érkezett és 2 fordító jelezte hogy beszáll.
Várunk jobb ötletet ennél, mert mi már nem tudjuk mivel lehetne motiválni az embereket.

Üdv, Piko
Máshonnan nézve pedig 800 júzer / 1000.-Ft. Szerintem lenne 800 olyan emberke, aki hajlandó lenne 1000.-Ft fizetni a fordításért. Főleg, hogy igazából csak egyszer kéne normálisan megcsinálni, utána évente már nincs annyi változás, amit akár pár emberke ne tudna pár hét alatt megcsinálni.

A régi részekben egyrészt kevesebb volt a fordítandó anyag, másrészt lelkesebbek voltak. Az FM 2011 óta nem készült 100%-s fordítás a játékhoz. Szerinted ezen tendencia mentén mikor lenne legközelebb? Az SI-re várhatunk, már az csoda, hogy nem tesznek keresztbe!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.03.20. 21:27:27

www.smart-bus.hu

Rudee
Míg el nem szállnak az árral. A 800 hátralévő blokk az közel 1 millió.

Rudee
Miért ne lenne? Csak nem lesz kész 5 perc alatt. A régi részeket talán 2 ember fordította, idővel mégis elkészült.

Évek óta megy a kínlódás vele, szinte nulla eredménnyel. Én simán fizetnék is érte...

www.smart-bus.hu