104785

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• ozbom
    Sziasztok! Rég írtam már ide. Látom nem nagyon pörög a topik. Én most kezdtem unalmamban egy karriert. A választásom a magyar valogatottra esett. Megpróbálom a lehetetlent, kijutni a 2018-as oroszországi vb-re. Majd az utána következő eb-re. Nem tervezem sokáig vinni az egész mentést. 6-8 évben gondolkozom. Eddig 4 meccset játszottunk, ebből 3 barátságos és egy vb selejtező. Idegenben megvertük Grúziát 4-0-ra. Szalai megtalálta az ágyalatt a góllövő cipőjét.
  • realik
    Sziasztok!
    A játékosok piaci értékét mi befolyásolja?
    FM17-ben a Honvéddal vagyok. Most taposom a nyolcadik szezonomat. A játékosaim ára pár millió font körül mozog. Azonban ha eladok valakit mondjuk 3 milláért, az új csapatában az értéke már a duplája ha nem a triplája. Ez így ment 6 szezonon keresztül. Aztán a hetedik szezonban bl elődöntőt játszottunk (igaz vesztettünk a későbbi győztes milan ellen) majd hirtelen az egész keretem ára az egekbe szökött, nagyon örültem. 10-20 millió között mozogtak a játékosok ára.
    Ez tartott egy évig. a magyar kupa döntője napján visszaesett a játékosok értéke 5-10 millió körülire, úgy hogy bajnokságot megnyertük, bl-ben ismét elődönőt játszottunk és végül a kupát is megnyertük.
    Nem értem...
    Az NB1 egyébként 9.-ik a bajnokságok rangsorában!
    Nem értem mi alapján határozza meg a játék az árakat. Wonderkidjeimet max 20-25milláért tudnám így eladni, míg én veszek egy játékost 15milláért és ahogy hozzám kerül az értéke már csak 7millió.
  • bexinho
    Jó lenne, ha intelligensen tudná kezelni a játék a válaszokat :) De sajnos sokszor tök értelmetlennek érzem az egészet, mert sok esetben nem azt a reakciót váltja ki az emberekből a válaszom, amit nagy valószínűséggel a valóságban kiváltana.
  • beppecattani80
    Köszönöm a segítséget!
    A processzor meg a ram elég lesz, csak a grafikában nem voltam biztos.
  • kosheen
    szarkazmusra mennyire vevők a játékosok?
    ha a 2. helyezett (én) elmegy a tökutolsóhoz, aki zsinórban 5 meccsen kapott ki, majd pedig 2-1-re kikapunk úúúúgy, hogy ők fordítanak és 8 darab kapura lövéssel fejezzük be a meccset, akkor ott mondhatom vajon, hogy büszke vagyok rájuk? :D
  • LasDen #104256
    chatet ki lehet kapcsolni :D
  • kosheen
    oda ma már nem megyek fel, mert az asszony azt hiszi, hogy már alszok :D
  • LasDen #104254
    Mert az SG többé kevésbé halott... Facebookon van az aktív közösség
  • kosheen
    ez olyan aranyos ... :D
    leigazoltam a Liverpoolhoz Ronaldinhot 36 évesen csak úgy, mer' fussa rá, meg nosztalgia, meg mert ő Ronaldinho (előtte R.Carlos is lehúzott csereként fél évet) és gondoltam odarakom már tutornak valamelyik fiatal mellé, erre írja a gép, hogy This player's importance within the squad is too low to offer tutoring.
    jól van, értem én, de azért na...

PS - miért nem írogat senki?
  • bakkerman
    én Intel HD Graphics 4000-res integrálttal játszok laptopon és megy a 3D is,ha a felesleges effekteket kiveszed bőven játszható. Az,hogy mennyire fog jól futni maga a játék az függ a procidtól,ramodtól meg hány ligát akarsz betölteni,nekem 30-35 ezer játékossal nagyon fasza pörgős. Sima i5,meg 8GB ram
  • beppecattani80
    Sziasztok!
    Eddig csak olvastam a fórumot, sok hasznos dolgot tudtam meg innen. Elsősorban az olasz ligákban szoktam játszani, onnan is a nicknév.
    Egy dologban szeretnék segítséget kérni:
    Az asztali gép mellé akarok venni egy laptopot is, amin integrált videó kártya van.( Intel GMA 4500). Elindul rajta az FM 2013 és 2017?
    Nem baj, ha a meccs csak 2d-ben megy, amúgy is az szeretem.
    Előre is köszönöm-
  • korbin555
    Vicces, ugye? Én télen feljuttattam a Göztepét, és lám, tavasszal fel is jutottak. Valaki a klubtól elleste a receptet. Ha jól figyelt, azt is tudja, hogy 2019-ben bajnokságot, 2024-ben BL-t kell nyerniük. Ne hozzanak szégyent rám, mert többet nem segítek.
  • kosheen
    ezt se hittem volna...a játékban is a Leicester megy a bajnoki címért :D
    szezon harmadánál jövünk utánuk mi a Poolal, aztán Manu, Mancity, Arsenal. Cselzi kezdi magát összekapni, az első pár fordulóban jól nézett ki pedig a tabella, első helyen voltam a poollal, a chelsea meg a kiesőzónában vergődött, sorban jöttek a vereségeik.
    Egy 7 meccses győzelmi sorozat után felszálltam szépen a sz.pórollerre, jött 2 vereség BL csoportkörben a PSG, Dortmund ellen idegenben, Swansea ellen 1-2, a tottenham 3-0-ra legyalult, még jó, hogy a BL csoportunkban ott a Basel, ha egy X-re jó vagyok a PSG ellen otthon, akkor legalább a csoportból továbbjutás megvan.
    Szerencsére a PSG BL, Mancity bajnoki meccs után jön majd 8 "lazább" meccs, de utána zsinórban Manu, Arsenal, Chelsea, Newcastle - kellemes lesz, 6-8 pont az király lenne abból a 4 meccsből.
    A könnyebb meccsek jól jönnek, 6 kezdő közeli ember is le van sérülve (Ljajic, Ibe, Lovren, Firmino, Wanyama, Benteke), meg még vagy 6-8 folyamatosan fáradt, hiába kapnak időnként 1-2 napot, többet egyszerűen nem adhatok nekik, ha nem akarok ifikkel kiállni.

Jól sikerültek az igazolások és a kölcsönjátékosok is jó helyen vannak.
    Tök jó, találtam a Vidinél egy magyar gyereket, meglátjuk mi lesz belőle.
    Sikerült lecsapni Tielemansra, 1 évig még ott maradt az Anderlechtnél, enyém lett Zivkovic, a francia 1. osztályban kölcsönbe 14 meccsen 12 pontot már összehozott.
    70 milla pluszt hozott az átigazolási szezon, januárban még Ronaldinho is jön, bár inkább csak játékosedzőnek, az ifiket tanítgatja, kupameccsen beáll majd, rúg 1-2 szabadrúgásgólt, meg eladok pár Ronaldinhos Liverpool mezt, pillanatok alatt visszahozza az árát :D
    Sikerült ingyen elhozni kiegészítőnek Kevin Prince-Boatenget, heti 140 ezres fizuról indultunk, otthagytam a búsba, augusztus végén már 37 ezerért is eljött
  • bakkerman
    Én is a Pool-al vagyok,most kezdem a 4. szezonomat.
    Első évben 5. hely,második évben bajnoki cim+EL győzelem,harmadik évben 3. hely és BL negyeddöntő. A bajnoki cimes szezonom előtt például elment Coutinho és Emre Can (összesen 154 millióért),helyettük hoztam Felipe Andersont és Marco Benassit összesen kb 70 millióért,és velük lettem bajnok! Mostanra van egy nagyon jó keretem,amihez csak padra igazolgatok:
    GK Mignolet-Ward
    DR Clyne-Alexander Arnold
    DL Riedewald-Gomez
    DC Matip-Inigo Martinez- Ndidi
    MC Benassi-Henderson-Lallana
    AMR Mané
    AMC Lemar
    AML Felipe Anderson-Sheyi Ojo
    ST Firmino-Wilfried Bony

plusz a fiatalok,és töltelék emberek
  • korbin555
    Akkor éppen ideje. Vagy megvárod, míg a lemez mint adathordozó múzeumba kerül?
  • Lancelot1983
    Tudtok FM2017-hez olyan kiegészítőt, aminél nem rúgnak ki, többi edzőt ugyanúgy kitehetik a tulajdonosok, csak engem ne rúgjanak ki, mondjuk akkor sem, ha a juventust jól megérdemelt helyére a másodosztályba vezetem? :)
  • kosheen
    hát én nem értem ezt a liverpoolt :/
    az előszezon tök jól sikerült, erős csapatokkal játszottunk jó meccseket, a taktika majdnem teljesen a lábakban van, erősödött a keret szépen, kidobtam a ballasztot, jött vissza kölcsönből több olyan, aki brutális szezont futott tavaly, erre első meccsen a BL csoportkörért otthon megver 3-1-re a shaktar, egy fos southamton 93. percben kiegyenlít 2-0-ról, elmegyek a manu-hoz és momentumom sincs, félidőben simán ledarálnak, 10 percenként gólt kapok úgy, hogy a komplett védelem a tavalyi (jó, már tavaly is sz.r volt, de legalább összeszokott és most kaptak egy vkp-t is maguk elé)

Elment
    sturridge - 40 milla jó pénz, állandóan hónapokra lesérült
    balotelli - kell a francnak
    lucas leiva - 30 éves, 20 millát kaptam, tavaly is csak kiegészítő volt
    milner - 30 éves, kiegészítő volt
    ings - totál homály a hapsi
    skrtel - kiegészítő volt vagy még az se
    gourcuff - 1 szezonra benézett, semmit se csinált, kerestem egy 10est

jött
    wanyama - szinte minden korábbi mentésemben leigazoltam, egy igazi vadállat
    ljajic a romából ingyen, tök jó IF
    tielemans, renato sanches - 1-2-3 év és király középpálya lesz

kölcsönből vissza
    lazar markovics - a fenerben 37 meccsen 10 gól, 8 assziszt, 7,5-es átlag
    origi - swanseaben 15 meccs/5/4/7,11
    jordon ibe - newcastle - 27/4/7/7,6

van egy teljesen rendbenlévőnek tűnő keret is ...
    mignolet, bogdán (mignolet meglepően jó)
    clyne, flanagan / lovren, sakho, enzo roco, emre can / balanta, moreno
    wanyama, joe allen, henderson, fossum (20 éves wonderkid)
    ibe, markovic/ coutinho, firmino / ljajic, lallana
    benteke, gabriel barbosa, origi

én kis naiv azt hittem jó lesz ez, most meg mégis csak kapkodás lesz talán az augusztus vége

van még 100 milla a bankban, egy falcao 1-2 szezonra még jó lehet talán. rohadt sokba kerül, de ha még a bl se lesz meg akkor igencsak rezeg a léc majd.
    próbáltam volna egy verratti, pogba, strootman vonalon elindulni, éppenséggel telt volna rájuk, nem akartak jönni, így be kellett érni középen a fiatalokkal, de ez alapján lehet kénytelen leszek valami 30 körülit mégis hozni középpályára (pl. khedirát jóárasítva meg lehetne szerezni, csak 130 körül kér, az meg sok)

2. szezont kezdem, az előzőnél utolsó meccsen csíptem el a bl indulást érő 4. helyet, de így elég ciki, hogy 1 lépéssel a csoportkör előtt kiesés szélén vagyok és 3 meccs után kuka a szezon nagy valószínűséggel

korbin - köszi, még alszok erre, sose streameztem :)
  • Kneerd
    Sziasztok!
    Nem rég kezdtem eljátszani az FM17-el. Az észrevételem a következő; mikor tovább nyomok egy napot elkezdi pörgetni a követező napokat, úgy hogy esélyem sincs megnézni az üzeneteimet pl. Aztán az esc megnyomásával helyreáll a rendszer, de ez sokszor egymás után idegesítő, elvette a kedvem az egész játéktól. Valaki találkozott ezzel a jelenséggel? Esetleg ez egy újítás? Ha igen hogyan kezelhető?
    Köszi a választ és jó játékot mindenkinek!
  • korbin555
    1.
    2.
  • kosheen
    FM 16-ot honnan, hogy érdemes megvenni eredetiben? A 17 állítólag nem olyan király, 18 még soká lesz, meg utána hónapok mire rendesen működik, de gondolom a 16 már teljesen kiforrott.
  • bakkerman
    Milyen csapatba kéne? Mennyi pénzből? Azért az nem mindegy :D Szerintem a false9-os taktika hülyeség,ha kiscsapatnál vagy akkor bőven elég egy complete forward,vagy attacking forward jó befejezőértékkel,helyezkedéssel,agilitással,ha meg nagycsapatnál vagy akkor meg lényegében bármilyen szerepkört adhatsz a támadódnak ha a két szélsőd jó,és van a középpályán egy kreativ embered akkor ugyis jönnek a gólok
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2017.08.13. 22:38:19
  • hooker00
    sziasztok,tudnátok mondani pár játékost aki nagyon jól tud játszani "false 9"-es pozicióban? nem találom meg azt a pleját aki igazán be tudná tölteni jól és hatékonyan ezt a szerepet. egy csatáros játékkal játszok, ezért is lenne fontos.köszi
  • LasDen #104239
    hát aki szezon közben nyaralni megy ne várjon díjat érte :D
  • kosheen
    elmentem szezon közben 1 hónap pihenőre mert felb.szott a játék és cigiztem egyet inkább, közben meg a másodedzőm lett a hónap edzője...én bezzeg nem kaptam meg idén a díjat 1x se :D
  • bexinho
    "FM Kockák" a csoport neve.
  • bexinho
    Hazaértem, bedobom ide a linket.

rg60
    Nekem csak a 15 van meg, de valószínű, hogy megvárom a 18at. Olvasottak alapján nem éreztem azt, hogy a 17 bármivel is többet tudna nyújtani a 15-nél. Ráadásul már elértem a 20 évet is a Fradis karrieremben, nehezen engedem el. Bár a játékkal is elvétve játszok az utóbbi hónapokban. :(

Kosheen
    Sajnos én is így vagyok vele. Ha van egy kis időm, akkor is nehezen tudom rászánni magam az FM-re, pedig 2003 óta folyamatosan játszok manager játékokkal, 2005 óta pedig csak az FM-mel. FM-mel csak az a baj, hogy borzasztó időigényes, a lebutított változatok pedig nagyon kiheréltek, ezért sem kezdek velük semmit.
  • kosheen
    köszi. Nálam meg az FM kezd kihalni lassan-lassan :D
    3 naponta 1 meccs, majd most veszek új gépet, azon bepróbálom a 17-et, hátha kis lelkesedés jön. Vaaaagy felrakok valami Legendák pakkot, aztán egy
    Casillas
    Roberto Carlos - Thuram - Costacurta - Cafu
    Makelele
    Messi - Zidane - Ronaldinho - Beckham
    Ronaldo - Ibrahimovic
    kezdőt összekaparok valahogy :D
  • rg60
    Sziasztok!
    Régi fm-es bútordarab vagyok.
    Fm 2016 megvan, érdemes beruházni a 17-re?
    Kijavították azokat amiket el..sztak a 16-ban?

Köszi a választ.

• Vorangee
    Linket adnál hozzá, ha be lehet lépni?
  • bexinho
    Eléggé kihalt a fórum. A FB csoport viszont még elég nagy aktivitást mutat.
  • kosheen
    UP - anybody?
  • Vorangee
    Ok, értem.
  • korbin555
    Akkor sallangok nélkül. Androidon két választásod van. A Google Store-os FM Touch, és az FM Mobile. Ennyi.
  • Vorangee
    De ne kergess az őrületbe, most te is ezt írod:

-aki maszatolni akar valamin...Win-es tableten pl.

Most akkor mégis csak a PC-s Touch mehet tableten?
  • korbin555
    A PC-s Touch egy telivér PC játék, kitűnően játszható egérrel. De megadja a lehetőséget annak is, aki maszatolni akar valamin. Kiválasztja az érintőképernyőre optimalizált skin-t, és boldog lesz. Win-es tableten pl. az egyetlen kézenfekvő megoldás a taperolás. És nem az fm az egyedüli, amelyik választási lehetőséget ad.
  • Vorangee
    Ha ez igaz, akkor itt a lényeg amit nem tudtam;

"A PC Touch és a droidos Touch mivel más platform, a cross save ellenére is két külön játék."

Ezek után már csak az a költői kérdés marad a számomra, hogy mi a francnak PC-re egy érintőképernyőképes program?
  • korbin555
    1. Mert Windózon is ott a Google Play, attól még Google Play. Onnan is bármit telepíthetsz androidra. Jelen esetben ráböksz a Football Manager 2017 Touch-nál a fizetésre, és kiírja az eszközeidet. Arra pakolod amelyikre akarod. (Pontosabban amelyikkel kompatibilis.)

2. "Másrészről egyszer már kifizettem miért kellene mégegyszer megvennem."
    Nem fizettél érte, mert akkor meglenne. A PC Touch és a droidos Touch mivel más platform, a cross save ellenére is két külön játék. Aki mindkettőn játszani akar, mindkettőt meg kell vennie. Ez van. A mobil verziót sem adják ajándékba, mert valaki megvette a PC játékot.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2017.07.13. 16:52:19
  • Boscolahm
    Sziasztok!

Én PC-n nyomom, táblagépen nem. Steam-en volt nyár elején leárazás, így kb. 3000,-Ft-ért lehetett hozzájutni. A teljes játékkal sajnos nem lenne időm játszani, ott jóval lassabb a játékmenet, de nagyon tetszik. Engem nem zavar, ha valami nagyon aprólékos, csak időhiányban szenvedek. Sajnos abban nem tudok segíteni, hogy hogy kell vele táblagépen játszani. De szerintem sem kell újra megvenni, az őrültség lenne, és logikátlan, ha egyszer már kifizetted. Írj, legfeljebb a steam supportnak, hogy mi a megoldás vagy a menete.
    Köszönöm a válaszaitokat az XP-s kérdésre. És Touch-ban van szerintetek olyan „csapategyensúly” skála, vagy bármikor bármilyen összeállításban, felállásban lehet játszatni a csapatot, itt nem számít az összeszokás, összeszokottság?
  • Vorangee
    De miért nézzem win alól a Playt amikor a tableten szeretnék játszani, ezt most nem értem. Másrészről egyszer már kifizettem miért kellene mégegyszer megvennem. Kompatibilitási listát néztem, de nem adok rá mert az is oda van írva hogy Android 4.4.4 kell hozzá. Egy próbát megérne, de mégegyszer nem akarok fizetni azért amit egyszer már megtettem.
  • zorrobomber
    Sok az 'ic', eladták a meccset