104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Darthmushroom

am csatlakozok az előttem szolokhoz: Kellemes ünnepeket manager kollégák!!
  • korbin555
    Szintén Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.
    Nálam az fm ilyenkor háttérbe szorul,kezdődik a hagyományos népvándorlás.Mindenféle rém idegesítő official családlátogatás.Szülők,testvérek,etc.Alig várom,hogy ez a hét elteljen.Még akkor is,ha csak annyi lesz a dolgom,hogy betegre zabáljam magam.
  • Sysfox
    Amit ígértem tegnap...

Egyetértek azzal egyébként, amit írtál. Nem is kritikaképpen írtam Geo-nak, akinek hálás vagyok a segítségért. Nem vitás, egy Dortmund lényegesen jobb játékerőt képvisel jelenleg, mint a Hertha. Ha szezon végén a 10-14. helyek egyikén végzem, már elégedett leszek. De örök igazság, hogy egy taktika annyit ér, amennyire az adott klub játékosai megtudják tölteni tartalommal. Nyilván, ennek begyakorlása nem megy egyik napról a másikra, illetve szükségesek hozzá az olyan játékosok, akik beleillenek ebbe a rendszerbe.

Az én taktikám hasonló ahhoz, amivel az FM2012-ben sikeres voltam. Én nem szeretem a Barcelona-féle tiki-taka-szarakodást, az én filozófiám szerint a lehető leggyorsabban a kapu elé érve alakítsunk ki gólhelyzeteket, de ehhez gyors szélsőkre és csatárokra van szükségem. Játékunk erőtől és dinamizmustól duzzadó, kezdeményező, már az ellenfél térfelén letámadással, agresszív labdaszerzéssel. Támadásépítésünk gyors, villámgyorsan átjátszva a pályát, kiugratásokkal.

Ennek megfelelően a négy védő előtt egy védekező középpályás helyezkedik el, előtte két középső középpályás, két szélső és egyetlen csatár. A védekező középpályás egy kulcsposzt, ide egy erős, jól fejelő és szerelő játékos kell. A csatárnak villámgyorsnak és gólerősnek kell lennie, általában ide egy poacher-t preferálok, de talán egy advanced forward is jó. A szélsők winger-ek, akik adott esetben inside forwardként is üzemelhetnek, ezáltal kvázi háromcsatáros lesz a játék.

A két középső középpályás is nagyon fontos, egyik ball winning midfielder, ő "röghöz kötött", feladata a labda megszerzése, nem kolbászolhat el. Bár erős a kísértés, hogy a letámadást nagyobbra vegyem nála, de nem, mert ha ő letámad és elszúrja, akkor nem szeretnék ajtó-ablak helyzetet adományozni az ellenfélnek. A másik középső középpályás egy box-to-box midfielder, adott esetben advenced playmaker, játékostól függ. Előbbivel jobb a védekezés, utóbbival a támadójáték.

A középső védők, sőt úgy általában a védőim nem cifrázzák a játékot, nekik nem ez a feladatuk.

Csapatutasítások:
    - Go Route One
    - Pass into Space
    - Run At Defence
    - Play Wider
    - Get Stuck In
    - Higher Tempo

A kapus utasításai:
    - Pass It Shorter
    - Fewer Risky Passes
    - Roll It Out
    -Distibute Quickly

A középső védők utasításai:
    -Close Down Less
    - Mark Tighter

Szélső védők utasításai:
    - Tackle Harder
    - Sit Narrower
    - Run Wide With Ball

Védekező középpályás utasításai:
    - Tackle Harder
    - Mark Tighter
    - Fewer Risky Passes

Ball Winning Midfielder utasításai:
    - Bribble Less
    - Mark Tighter
    - Hold Position
    - Pass It Shorter

Box-to-box Midfielder (vagy Advanced Playmaker) utasításai:
    - More Risky Passes
    - Close Down More
    - Get Further Forward
    - Run Wide With Ball

A szélsők utasításai:
    - Close Down More
    - Cross Aim Centre
    - Hold Up Ball

Csatár (Poacher) utasításai:
    - Close Down More
    - Roam From Position
    - Move Into Channels

Nézzük a Hertha esetében ez hogyan valósul meg:

A kapuban Thomas Kraft áll, nem vitás, az első számú kapusom. Középhátvédként eleinte a John Heitinga, John Brooks páros favorizáltam, de holland elég gyenge átlagot hoz. Kölcsönvettem a Liverpooltól Kolo Tourét, de inkább Sebastian Langkampot játszatom itt azóta, aki jobb, mint Heitinga. A széleken Marvin Plattenhardt és Marcel Ndjeng vagy Peter Pekarik az első számú hátvéd. A védekező középpályás poszt egyelőre kérdőjel, az általam leváltott csapatkapitány, Fabian Lustenberger játszik itt, de neki nem ez a természetes posztja.

A középpályán a BWM posztja Hajime Hosogai-é. A japán játékossal nem számoltam eleinte, de meggyőzött, ezt a pozíciót neki találták ki. A BBM posztra Per Ciljan Skjelbred és a brazil Ronny verseng, de utóbbi csapatba állításával ez a pozíció Advanced Playmakerre változik. Ronny beállítása a csapatba pozitív eredménnyel zárul, mert egymaga képes feljavítani a támadó játékot. A brazil nagyon technikás játékos, szükség van a passzaira.

A két szélső alapesetben Nico Schultz és... egy nagy kérdőjel, hogy ki játsszon jobb oldalon. Se Skjelbred, se Anis Ben-Hatira nem ide való, ide kell szerezném még valakit.

A csatársorban egyértelmű, ha egészséges, akkor Salomon Kalou játszik itt. Cseréje az ingyen érkező Innocent Emeghara, vagy Timo Furuholm. Utóbbit azért igazoltam, mert tulajdonságaiban közel áll az általam kívánt értékekhez, de eddig nem váltotta meg a világot. Kalou ellenben már 3 gólos.

És a nagy kérdőjel, hogy mit kezdjek a klub legjobb játékosával, Julian Schieber-rel? Legjobb posztja a defensive forward... Az én játékrendszerembe nem tudom beilleszteni ezt. Esetleg akkor, ha a két szélső Inside Forward, talán van értelme egy védekező csatárnak, de már ettől az elnevezéstől is kiráz a hideg! "Védekező csatár"... Egy csatár ne védekezzen, gólokat szerezzen!
  • LasDen #99232
    Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)
  • Sysfox
    Szép!
  • bakkerman
    fa feldíszitve,pia hűtőben,tévé bekapcs valami karácsonyi szarral háttérzajnak,és FM TIMEEEEE! Melbourne Victory,készülj!

ja és Kellemes ünnepeket kívánok minden virtuális edzőnek
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2014.12.24. 10:59:23
  • Darthmushroom
  • LasDen #99228
    nekemtene mondd meg mit tegyek. De jó tipp volt :D
  • korbin555

Ezennel pótolom a lemaradásomat....

5.szezon.

+ A BL/EL szereplés.
    - Az MK döntő elveszítése.

BL/EL meccsek.
    NB1.

6.szezon.

+ A BL szereplés
    + Az anyagiak.
    + Visszaszereztük a Magyar Kupát.
    + Legenda lettem.
    - Elégedetlen ifik.(Ha megfeszülök sem tudom kölcsönadni őket.)

BL csoport.
    BL meccsek.
    NB1.

7.szezon.

+ A 11791 átlagnézőszám.(De még soha nem volt telt házunk bajnoki meccsen.)
    + Mind a 14000 hely ülő lett.
    + Gazdagok vagyunk.

BL csoport.
    BL fa.
    NB1.

8.szezon.

+ A BL szereplés.(Bár maradt bennem hiányérzet.)
    - Továbbra is alacsonyak a játékosaim árai.Az egész keret beállt 1 és 2M€ közé.

BL csoport.
    BL fa.
    BL döntő.
    NB1.
    Finances.
    Klubranglista.

9.szezon.

+ Bővítik a stadiont (22000-re)
    - A Magyar Kupa 0-5 zakó,és ezzel a kiesés a negyeddöntőben.Bár 3 emberem volt a visszavágón,a többi mind repülőn ült.)

BL csoport.
    BL fa.
    NB1.
    Finances.

10.szezon.

+ A kibővített stadion.
    + A világszínvonalú háttér.(még a Youth recruitment nem fullos)
    + A 100%-os bajnokság.
    + Ötszörösére nőttek a játékosaim árai.
    + A BL győzelem.
    - (?)

Most már szép pénzekért kaptam néhány emberért,ez a jövőben horribilis bevételeket hoz majd.Nyélbe ütöttem a klub rekord igazolását is,a 18 éves brazil wonderkid fantasztikus karrier előtt áll.Marcus Túlio,és az eddigi transfer aktivitás.Továbbra is hozok évente 4-5 nagy tehetséget,most már főleg van értelme.Nem kell őket 3-400k-ért eladnom,ezután milliókat kaszálok rajtuk.Általában minden tízre jut egy,aki itt is marad.De ez a terv része,nem baj,ha nem férnek be a csapatba.A rossz igazolás az,akiből nem húzok hasznot.És felbukkantam a Hall of fame-ben is,bár ez még csak az Európai.A world-ben még nem férek a húszba.
    Végül a taktika,és néhányan az előző szezonban legjobban teljesítők közül.
    Taktika,és az instrukciók.
    Gielazyn.
    Jensen.
    Kujundzija.
    Oladele.
    Smárason.
    Ribeiro.
    Vannak klasszis magyar játékosaim is,most már egyre nagyobb sikerrel szedem össze őket.Eddig a BL-ben nem játszottak,de jövőre már nem félnék betenni néhányat.Összesen 8 magyar van az első keretben,talán a három legjobb.(de a többi sem piskóta)
    Fülöp,Kulcsár,és Szántó.És hadd ne menjek el szó nélkül mellette.Nagyjából rendszeresen játszatom az NB1-ben,nincs vele semmi gond.Az más kérdés,hogy az ifiben is van 3-4 gyerek,aki 16-17 évesen is jobb nála,meg most adtam el két kezdőt,akik világklasszisok voltak.De ő már szent tehén,amíg nem siránkozik,addig maradhat.Össze-vissza ugrálnak az értékei,már régen elérte a fejlődése határát,de a szurkolók imádják,tehát marad.

Nagyjából ez lett volna az évtized dióhéjban.Minden úgy alakul,ahogy számítottam,nagy meglepetések nem értek.A BL-t korábban is megnyerhettem volna,de elégedett vagyok.Meg kellett fizetni a tanulópénzt,ami rendben van.A jövőbe tekintve szépek a kilátások,a nehezén túl vagyok.Fantasztikus a háttér,multi gazdagok vagyunk,és tele az ifi jövendő világklasszisokkal.Még annyit,hogy az MTK-nál 3 éve egy Egyiptomi sugar daddy a főnök,de nem sokat tudnak kezdeni vele.Nem mostanában lesz,mikor megszorongat itthon valaki.
    Most tartok egy kis szünetet,majd Januárban folytatom.
    Köszönöm a figyelmet.
  • ozbom
    Lassan a 3. szezon végéhez közeledek. 3 mérkőzés van hátra, amin már nem számít az eredmény. 10 pont előnyünk van az MTK-val szemben. Végre beért a sok munka.
    Tabella
  • yamato41
    Most játszottam olyan meccset, hogy négy lőtt gólomból három öngól volt. Meg tud lepni a game még úgy 15 év (CM3 óta) után is...
  • Sysfox
    Így van.

Majd holnap leírom részletesen a meglátásomat erről. Nem kritikaként szántam, hogy kikaptam, benne volt a pakliban.
  • korbin555
    Az életben nem találsz olyan taktikát,amit csak úgy rádobsz egy csapatra,aztán hátra lehet dőlni.Először be kell gyakorolni,ami hónapokig tart.Aztán nem ártana pofára szabni az egyéni utasításokat sem.Nem mindenki alkalmas feltétlenül arra,amit a taktika megkövetel tőle.És akkor még ott van a játékerő kérdése is.A Dortmund sokkal erősebb csapat,mint a Hertha.Egy zakó akkor is benne van,ha minden klappol.

Az a felállás alapjában vége igen ütős tud lenni.De minden taktika annyit ér,amennyit az emberek a pályán hozzátesznek.Nem túl erős a keret,de egy jó szezont ki lehet hozni velük.Ahhoz viszont összeszokott csapatmunka kell,ami rengeteget számít.A helyedben eleinte nagyobb fegyelmet követelnék(be more disciplined,stick to positions).Az összes védőnek,a DM-nek,és a BWM-nek is letiltanám a rizikós passzokat.Amikor már 100% a begyakorlás,és mindenki tudja,hol a helye a pályán,akkor lehet egy kicsit engedni.A legokosabb,legjobban passzoló CM lehet AP,aki osztogat.A Roam from position,Get further forward is belefér nála.Ott a háta mögött a DM,aki biztosít.És nem félnék támadni sem.
    Gondolom én.
  • Sysfox
    Visszaváltottam a taktikámra.

Hertha - Hoffenheim 2:0

3 pontra eltávolodtunk a kiesőzónától. Nekem nem jön be a direct passing.
  • geo91
    hát így elsőre ne a dortmund ellen várd a csodát, a játékban kicsit erősebbek mint jelenleg a valóságban :D
  • Sysfox
    Én meg beállítottam, amit mondtál és 4:0-ra kisz*ptam Dortmundban...
  • geo91
    aluggyá'
  • LasDen #99218
    gyite paci
  • geo91
    közben kiszedtem a "be more discipline"-t és vissza a "shoot on sight"-ot, így megint megy a szekér
  • zavbal
    még egyszer köszönöm

@Dartmushroom: erről nem tudtam köszönöm hogy mondod.Néztem hogy kimenteni .tac kiterjesztésben tudok , de egy másik .tac kiterjesztésű taktikát nem tudtam importálni.
  • Sysfox
    Köszi, megfogadom.
  • Sysfox
    Standard és Flexible.

Gyengébb ellenfél ellen Control, erősebb ellen kontra általában, de függ a meccs alakulásától is.
  • korbin555
    A mentality és a Team shape mire van állítva?
  • geo91

• geo91
    ha minden jól megy, ezzel ontani fogod a szélről beadott és aztán kapásból belőtt gólokat
  • geo91
    javaslatom: a tempót vedd vissza sima higher tempo-ra, kapcsolj át play wider-re (a narrow-nak csak akkor van értelme, ha nincsenek szélsőid, vagy vannak, de azok inside forward-ok, jobb oldalt bal lábbas és vica versa) + exploit the flanks a széles játék miatt. illetve more direct passing.
  • Darthmushroom
    erre keres rá, mert van rá megoldás. valami kiterjesztés gond az ideibe mert valakinek fmf-be menti valakinek tac-ban menti el.
  • Sysfox
    Alakul ez! De borzasztóan gyenge százalékban találjuk el a kaput, ezen kellene javítani valahogy.

• Sysfox
    Ez a verzió már jobban büntet, látom. Az új taktikámmal a 3. helyezett Hamburg otthonában vezettem 2:1-re a 76. percben, de a végén kikaptunk 3:2-re. A vezetés tudatában nem váltottam, maradt a játék az előbb belinkelt módon, ki is kaptam. Legközelebb vissza kell vennem, már tudom.

Ez most egy tapasztalatszerző karrier.
    Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.12.23. 18:16:55
  • Sysfox
    Én most valami ilyesmivel próbálkozom taktikailag (az, hogy ki van az adott poszton nem számít, csak a poszt beállítása):

Minden játékosnak is van 3-4 utasítása.
    Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.12.23. 18:14:05
  • Sysfox
    Én is így tudtam, de tegnap nem működött.

Most jó, úgyhogy nem értem. De azért kösz.
  • zavbal
    Alt+F9
  • Sysfox
    Hogy lehet screenshot-ot csinálni?
  • zavbal
    Köszönöm de sajnos nem eredeti a játékom sőt az eredeti játékból kimentett taktikát se ismeri fel nekem!
  • geo91
    le is töltheted
  • zavbal
    Nagyon szép ! Lehetek genyó és kérhetnék a taktikáról képet ?
  • geo91
    hát igen, épp ezért majd a kövi karrierem biztos valami topligás ország alsóbb osztályában kezdem majd
  • Darthmushroom
    Grat, látom otthon már nincs sok kihívás
  • geo91
    Midtjylland 2016/2017 (harmadik szezon)

Átigazolások:
    átig
    adrian, hazard

Keret:
    egyik fele
    másik fele
    sisto, banggaard, jovic

Bajnokság és kupa: