104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Darthmushroom
  • korbin555

11.szezon.

Még karácsony előtt kezdtem,már ideje volt végre befejeznem ezt a szezont.Happy end nem lett belőle.A tetves Chelsea már másodszor szúrt ki velünk a BL döntőben.A 73.percben vezettünk 3-1-re,támadásról átálltam az óvatosabb kontrára.Persze kaptunk még hármat.Kettőt a rendes játékidő végén,egyet meg a hosszabbítás végén,hogy szakadna rájuk az a kék ég.Most nagyobb őrségváltás lesz,a következő 2-3 évben nem valószínű,hogy idáig jutok.

Amúgy semmi különös,bár itthon kétszer is kikaptunk,amire évek óta nem volt példa.Arra sem,hogy 20 gól fölött kapjunk.De egyik sem lényeges.A háttér szuper,ahogy pénz is van dögivel.És lesz még több is,mert eladok négy kezdő embert,amiből kinéz minimum 100 milla.Nem mintha kellene,de most 28 év körül vannak,és még nagyon is piacképesek.Igazolnom nem kell helyettük,be van tárazva a négy klasszis fiatal.Ahogy jönnek vissza kölcsönből,jöhet nekik az NB1.Négy rotációs meg előrelép a távozók helyére.Itthon ezt észre sem veszem,de a BL-ben valószínűleg igen.Majd megint eljön az én időm,talán kicsit több szerencsével.
    Valamint megkaptam a 10. év menedzsere díjat,és az érte járó achievement-et.

• Darthmushroom
    az szép.

Nekem meg az a problémám h nem köt le se a Hertha se Samp. lehet vissza kéne térni a jó öreg Angliába a szokásos másodosztályú karrierre. Bournemouth hívogat, de lehet h szokás szerint valamelyik újonccal kéne kezdeni (fm13: Sheff Wed, fm14: Bournemouth). A farkasokat kizárnám az újoncok közül mert elég tömeg karrier, a Brentford elég jónak nézz ki mert pénz is akad, a Rotherham meg szerintem igazán nehéz lenne eleinte.
  • korbin555
    Kivágták az MTK-t az Európa Ligából.(A mögöttük végző Honvéd kapta meg a helyet)Azt tudtam,hogy gazdagok,de nem nagyon figyeltem,mi folyik ott.Most látom,hogy 2021-22-23-ban összesen 66M€-t költöttek játékosra.A sugar daddy közben lelépett,ebben a szezonban már nem is hoztak senkit.A pénzforrás megszűnt,maradt egy 12M-s bankkölcsön+a magyar viszonylatban horribilis fizetésű játékosaik.Szerintem ebből hamarosan csőd,és NB2 lesz.Idióták.

Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.07. 10:33:36
  • Sysfox
    Azért csak folytatom az FM2012-es Blackburn karrieremet, nem bírom otthagyni ezt a csapatot, bár kezd kissé komolytalan lenni a játék. 2024-ben, féltávnál 4 pont előnnyel vezetem a bajnokságot, így akár zsinórban ötödször lehetek bajnok.

Az FA Kupában 10:0-ra vertük a Plymouth-ot, utána pedig a bajnokságban 6:0-ra a Tottenhamet... A legnagyobb kérdés, hogy melyik csatárduó kezdjen, mert mindenki bomba formában futballozik. Masson helye természetesen megkérdőjelezhetetlen (idén 20/21), de mellette... Taylor 2 gólt vágott a Tottenhamnak, a fiatal Dujanic 4-et a Plymouth-nak, Freeman pedig csereként beállva lőtt egy duplát a londoniaknak... Szóval, csatárdömping van, de jó ez így!
  • korbin555
    Hát igen,idő az kell a begyakorláshoz.Normális viszonyok között is szükség lehet néhány hónapra.De ahol nagyon gyengék az edzők...vagy nincsenek?Az angol 6.ligás csapatomnál 17 hónap kellett,mire elértem a 100%-ot.Hosszú évekig egy (azaz 1) edzőm volt.Meg egy balhátvéd,aki másodállásban fitness trainer volt a 6-os értékeivel.Még az asszisztensem is szarban hagyott az első szezon után.Nem volt mókás.

Egyébként ha toltad a 14-et,sok meglepetés nem fog érni.Közelítve az 500 órához,egyetlen változást látok,aminek jelentősége is van a játékban.Nagyobb lett a játékosok pofája.A többi ficsőr csak azért van,hogy ne FM14-2.0 legyen a neve.Beleértve a menedzser értékeinek tologatását,a Twitch-et,a user interface-t,a 4 "új" játékos pozíciót,a végtelenített magnószalagra hasonlító,unalmas médiát és társaikat.Egyik sem tesz hozzá a játékhoz semmit.Az új scout rendszer is csak első látásra tűnt nagy dobásnak,semmivel nem jobb,mint a 14-ben volt.(szerencsére nem is rosszabb.)
    A 14 jó volt,ahogy ez is jó.De már évek óta nem tudnak mit kitalálni,csak kínlódnak.Mondjuk ezért nem hibáztatom őket.Máshol már nem találnak potenciált a játék fejlesztésében,csak média vonalon.Oda meg minden zagyvaság belefér.Lassan elgondolkodhatnának,hogy minden évben kiadnak egy friss adatbázist a szegényeknek.Értelmes összegért.

Más.A török szövetség megváltoztatta a légiós korlátozást,ezentúl 14 külföldi lehet a keretben,és akár 11 a pályán.Azért megvolt a maga különlegessége,és nehézsége egy török karriernek.Ezután majd ott sem lesz prioritás többé az utánpótlás építgetése,és nem lesz életbevágó levadászni a kettős állampolgárokat.
    Az SI válasza pedig egy ezzel kapcsolatos kérdésre:
    "We don't change major rules in patches as it can break save games.Major rule changes announced for future seasons are added in future game versions, not updates."
  • gyerkőc09
    Köszönöm szépen !
    FJ
  • Csacsi
    Itt megtalálod hol lehet a legolcsóbban kapni.
  • gyerkőc09
    :D (y)
    Köszi a segítséget srácok !
  • Volcanor
    Én innen szereztem, elég jó oldal.
  • Zenszkij
    a cd key bótbú! :D
  • okoska91
    Valamilyen szinten képben vagyok, játszottam a 14-el csak kevesebbet mint a 12-vel (akkor 16-18 óra se volt akadály ) bocs ha félreérthető voltam. Sok csapatot megnéztem, de alszok rá egyet ... mert ma már nem lesz időm. Ebben is nehezen tanulnak bele a taktikába, hosszú-hosszú hónapok alatt ?
    Köszönöm a választ ... valahonnan ismerős vagy ...
  • korbin555
    Szia.

1.A 12 óta nagyon sok minden változott.A taktika beállításai,a pénzügyi rendszer,a megfigyelő hálózat,a kommunikáció a játékosokkal,gyakorlatilag minden.
    2.Szerintem nyugodtan használd az ajánlott menedzseri beállításokat.Én legalábbis nem látom értelmét egy nevesebb klubnál senkiként kezdeni.Kivéve,ha valaki direkt keresi a bajt.Könnyen előfordulhat,hogy néhány játékos okosabbnak,és nagyobb embernek képzeli majd magát,mint a névtelen menedzser.Lesz dolgod anélkül is az elégedetlen emberekkel.(Ebben igen jó a 15.)
    3.Ha nincs meg a legmagasabb licenced,kérni lehet a vezetőséget,hogy tanfolyamra járhass.De ne lepődj meg,ha főleg eleinte nem fognak elengedni.Amíg tanulsz,addig csökkennek az edzői értékeid,ez jó kifogás szokott lenni hogy beintsenek.A tanfolyamnak egyébként nincs semmi befolyása a játékra,minden megy tovább a rendes mederben.Ha vége,esetleg majd szólnak,hogy mehetsz pótvizsgázni.
  • okoska91
    sziasztok.
    A 12-s szériáig megszállott FM rajongó voltam, manapság időhiányában keveset játszok. Tört verzióm van egyenlőre, kipróbálom és ha bejön megveszem. Egy kis tájékoztató érdekelne, az előző verzióhoz képest milyen újítások, érdekességek vannak, mire érdemes figyelni és tippek, trükkök. Konkrét kérdésem is van, az elején lehet választani hogy milyen licenszem legyen , ezt ahhoz mérten érdemes milyen csapattal fogok játszani, illetve ha "C" -t választok akkor a későbbiekben lehet majd tanulni "A" - t, ha igen hogyan ?

Válaszotokat előre is köszönöm.
  • cech19960320
    az gáz :P
  • Solt
    A csajom is ezt szokta mondani! XD
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.05. 20:31:48
  • cech19960320
    na hallod.. gyorsabb vagy mint énXD
  • zavbal
    szép szezon elég simára sikerült !

• Kolomano
    Horvátországban a Dinamo sorozatban 10-szerre is megnyerte volna a bajnokságot, de jött a Hajduk egy új edzővel:

• Csacsi
    Probald az ellenfel szelsoire azt az utasitast hogy show onto left vagy righ foot. Es akkor nem tud a szelen menni hanem inkabb befele kenyszerul.
  • korbin555
    Valamelyik december eleji update után ez nálam tejesen normális szintre állt be.Addig én is orrba-szájba kaptam szélről,szögletből a gólokat,de már nem feltűnő.
  • geo91
    köszi!
  • pancho5
    Csak én szenvedek folyamatosan az ellenfél beadásaival? Már a Vidi karrierben is folyamatosan szélről beadott labda utáni gólokat kaptam, azt most kicsit pihentetem, elkezdtem a milannal egy karriert és a 2. szezonban szinte minden gólom az volt(elsőben is gyakran előforduló probléma). Egyszerűen 1 csatárral sem tud mit kezdeni a 2 belső hátvédem, ami nagyon bosszantó. Tudnátok segíteni, hogy mivel tudnám ezt kiküszöbölni?
  • Darthmushroom
    nem bírok kilépni annyira jól megy :D
  • Darthmushroom
    Megnéztem h betudom e állítani az új stadionba költözést, ha meg már ott voltam gondoltam lenyomok pár meccset, enyhén szólva meglepetés amit a csapat csinál, mind a bajnokságban mind már azzal h EL csoportkört elértük egy igen erős ellenfél ellen.
  • Sysfox
    FM2015 Flut Skin és FM2015 Flut Skin Dark, én is ezt használom.

Sima
    Dark
  • geo91

ez amúgy milyen skin? nincs sötétben?
  • zyndar

Véget ért a 2. szezon a Vojvodina kispadján, elég simára sikeredett a bajnokság, akárcsak a kupa. Ez mindkét fronton címvédés.

A BL-ben tisztességesen helytálltunk, hogy aztán egyből kiessünk az EL-ből. Persze nem panaszkodok, azért itt már más szintű csapatok voltak.
    A legjobbak idén: Jovic, Veselinovic, Poletanovic, Alivodic, Zivkovic, Stevanovic. Jobb napokon 6-7 játékosom a szerb keret tagja.

Újvidéken ezzel be is fejeztem a ténykedésemet. Szezon közben már több ajánlatot kaptam, hívott többek között a Parma, Nice, Galatasaray, Bilbao, Sevilla. Ez azért meglepő, mert nemzeti reputációval kezdtem, nemzetközi papírok nélkül, még csak most tanulok az A licenszért.Nem szeretnék még top ligába menni, de túl erős csapathoz sem. A Fenerbache alkalmazott is volna, elmentem egy interjúra kíváncsiságból, de ők túl nagy lépés lennének.

• korbin555
    Értem.Korábban ígérgettem én is,de a Haladás karrierben még egy ígéretet sem tettem.Amióta meg legenda lettem,nem is nagyon állok szóba senkivel.Főleg nem egy 17-18 éves taknyossal.

Mert nálam az ifik pampognak általában,hogy mennének kölcsönbe,de nem beszélek velük.Ha valakinek megígérem hogy kölcsönadom,és mégsem viszik el,úgy veszik,hogy megszegtem az ígéretemet(hülye SI).Amiből csak rosszul jöhetek ki,mert elveszítem a tekintélyem.Aki sokat idegesít,azt inkább eladom.A felnőtt keretben meg évek óta nem volt gondom senkivel.Mindenki épp eleget játszik,hogy ebből ne legyen balhé.Egy kulcsemberem volt,akinek nem tetszett,hogy rá is vonatkozott a rotáció,és bizony alkalmanként le kellett ülnie a padra.Neki sem ígértem semmit,hanem listára tettem,és eladtam.Azóta csend van.Nem azt mondom,hogy néha nem jött valaki,hogy XY klub érdeklődik utána,mert ilyen előfordult.De ígéret akkor sincs.Ha nem állok vele szóba,legfeljebb duzzog,de azt vagy kinövi,vagy szezon végén pápá.De az ígéret veszélyes,mert azt be kell tartani,ami néha rajtam kívülálló okok miatt lehetetlen.Nem ígérhetem meg könnyelműen hogy kölcsön,vagy eladok valakit,mert előfordulhat,hogy nem sikerül.Akkor aztán olyan extrém eset is előfordulhat,ami veled is történt.(amiről eddig még nem is hallottam)
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.02. 17:58:13
  • Volcanor
    Száguldunk a bajnoki cím felé.

Nevetségesek ezek az idegenbeli meccsek, a játékosaim mozgásáról, és a labdához való viszonyukról meg külön tanulmányt lehetne írni ezeken a meccseken.
  • bakkerman
    nem semmi,respekt a készítőknek!
  • zyndar
    Merre tovább? Hertha? :D
  • geo91
  • Darthmushroom
    pár napja belinkeltem az igazolásokat, örültem h a sok felesleget eltudtam zavarni. am sok játékos még első évbe jött: Tariq, Savitskiy, Vallejo, Kimmich

meg kétszer adtak pénzt a második nyáron, az EL szereplésért közel 15mt meg utána célkitűzésnél még 20t az újabb EL szereplést ígérve.
    Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.01.02. 12:15:24
  • Sysfox
    Nem sok mindenki van meg a kezdeti csapatból, ahhoz képest, hogy ez a 2. szezonod.
  • Darthmushroom
    ismét érdekes dolgot fedeztem fel a játékban, valamelyik nap tök véletlenül láttam egy képet h a Rapid Wiennek milyen szép új stadionja lesz 2016tól. most eszembe jutott és mondom megnézem a játékba meg van e csinálva. természetesen igen csak 3 nagy hibával :D
    1. Gerhard-Hanappi játszanak amit pedig leromboltak
    2. ennek következtében nincs beállítva a játékban h 2016ig az Ernst Happel játszanak
    3. az Allianz Stadion felépül a játékban 2016ban csak Ők nem költöznek oda :D
  • Darthmushroom
    tessék.
  • Sysfox
    A keretről teszel be egy képet?
  • Darthmushroom
    jól indul a második év.
  • zyndar
    Mivan?? Na ez komoly... Hasonló, mint amikor engem kirúgtak tulajdonosváltáskor, pedig francia negyedosztályból 5 év alatt európába jutottunk.