Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
wb-cd-cd-wb
mc-bwm-ap (s)
trequartista
tm-poacher felállással
most variálgatni próbálok téli szünetben az edzőmeccsek alatt a taktikán (amihez vagy 2 szezon óta nem is nyúltam). A kapusból söprögetőt csináltam, szerencsére világklasszis a kis drága. Próbálom jobban felpörgetni a játékot. Helyzetek megvannak, de az csak szerintem gáz, hogy 25 lövésből 5 találja el a kaput és 3 gól egy nagyon gyenge kiscsapat ellen?
Korábban azért akadtak jó meccsek amikor a valós erőviszonyok szerint 5-6-7 góllal hazaküldtem a kiesőjelöltet, de most már bárkivel játszok, szinte biztos lehetek benne, hogy 3-nál többet nem rúgok, miközben a Bl cimért küzdök szinte minden évben.
szóval - mivel lehetne javitani a helyzetkihasználáson? A csatárok jók, a taktikával lehet valami gebasz. Ötlet?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
11 sorozatban behúzott aranylabda után, idén nem sikerült neki 😞 pedig azok a statok...

blüh im ganzen dieses glückes.
A mentés tényleg rohadt lassú.
Most megvettem a Genie Scoutot is, ha már lúd, legyen kövér...<#eplus2>#eplus2>
Fm2014-ben szintén a ColU-van 2036-ban egy 80 ezrest ha minden igaz.
De ez egy 3. osztályú csapat és nem is nagy városú, egy nagyobb város klubjával szerintem hamarabb elérhető.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Semmi kulonbseg sajnos.
Mondjuk arra jo hogy 1-2 teruletet az edzesnek el tudod latni Te is.
Most pedig úgy döntöttem,hogy újra nekifutok a kínai kalandnak.De ezúttal világklasszis menedzserként,minden tekintetben messze a csapat fölött állva.Reputációban,értékekben,mindenben.Ha úgy is kritizál,visszapofázik az utolsó senki is,akkor ott mindenképpen lesz mit finomítani.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.27. 11:23:42
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Azt meg az SI bug fórumon olvastam,hogy egy brazil klubnál az egyik játékos után a Benfica érdeklődött.Egyből menni is akart a BL-re hivatkozva,ami nem meglepő.De ami igen,hogy a beszélgetésnél a válaszok között volt olyan,hogy miért mennél oda,mi is indulhatunk a BL-ben.Brazíliából.Ja persze.
Magyar bajnoksag nem kirivo abbol a szempontbol hogy ha amator ellenfelet kapsz.A BL eloselejtezoiben rengeteg erdekes eredmeny szuletett.Ahol nincsenek generalva jatekosok, csak a nagy feketeseg van, ott nyugodtan elkezdhetsz rettegni hogy a ciprusi,luxemburgi stb kupacsapatok siman kepesek hozni egy nyugat-europai kupaindulo csapat szintjet.Nem ritkan 3-4 gollal verve a profi ellenfeleiket.
Tegnap epp egy brazil 24 evest jatekost figyeltem meg a vidi scoutjaval amikor a faszi bejelentette hogy tekintettel hosszu es sikeres palyafutasara visszavonul az aktiv jatektol. 24 evesen...
Nem mukodnek az OI-k.Tehat hiaba allitod be hogy letamadas, szoros emberfogas, kemeny belepok 1-1 jatekosnal stb.Nincs semmi ertelme, sot ha nem allitasz be semmit akkor altalaban jobban szerepel a csapat.
Rengeteg a serules, minden csapatnal.Nem ritka hogy 6-8 alapember dol ki honapokra.Pedig minden egyes edzesi faktor mediumon porog, szal semmi tul nagy kemenyseg vagy keves edzo nem lehet az oka.A lapokat is ugy osztogatjak a birok mintha cukorka lenne.
Ha egy jatekos nyafogni kezd hogy keveset jatszik, akkor kezdhetsz aggodni.Az egy dolog hogy megigered neki hogy kezdeni fog parszor, sot meg is teszed es jatszatod a faszit neha.Latszolag megnyugszik de ha kimarad utana 1-2 meccs utan ujrakezdi a nyafogast, egyre kovetelozobb hangnemben.A vege vagy buntetes, vagy kirugas vagy TL/kolcsonadas minden esetben.Sot nem ritkan ugye a csapattarsak is az o partjat fogjak, na akkor aztan vege a csapatmoralnak.
A scout-ok ertetlenek es ostobak.Hiaba allitom be neki hogy 'marpedig mostantol csak a hot prospecteket listazd nekem ide a k. anyadat....!' siman jonnek tovabbra is a riportok a 33-36 eves jatekosokrol.
A jol jatszo embereid mar az elott! elkezdenek nyafogni mielott hivatalos atigazolasi ajanlat erkezik ertuk.Olyankor van egy csomo opciod hogy mit valaszolsz, de nem nagyon ertem mi szukseg volt erre.Ez olyan mintha en maris megmondanam a fonokeimnek hogy 'De ha a General Motors megkeres, akkor azonnal szeretnek felmondani es szeretnem rogton kikerni a papirjaimat,ajanlasaimat.'
A meccsmotor hibas.Olyan szintu hibak vannak benne ami az FM14-ben sem volt az elejen.Kapusok a labda melle ugranak, a vedok setalva figyelik ahogy a labdat elviszik mellettuk, visszafutasnal lelassul a vedo, a tamado pedig 20-30 meteres hatranybol is lefutja oket.Ongol is nagyon gyakori,volt amikor 4 ongollal nyertunk, abbol 3 a kapuse volt :/
A mediaval valo kommunikacio is kimerul kb ugyanannyiban mint a tavalyi verzioban.Annyi kulonbseggel hogy elofordult hogy 3x tettek fel ugyanazt a kerdest egy riporton belul.
(Mindez kb 2 teljes ideny alatt, es csupan a magyar bajnoksagot kiprobalva)
Viszont.
Meg mindig a legjobb manager jatek a vilagon, szoval baromira remelem hogy ezeket kijavitjak.Es talan hihetetlenul hangzik de mindezek ellenere baromira jol szorakozom mikozben Nikolics a 28 bajnoki goljat lovi 😊
Utoljára szerkesztette: dartonite, 2014.10.27. 10:38:47
A B team menedzser megbüntetett egy játékost,mert kiállították a tartalékcsapat meccsén(a 3.percben).Erre rám lett mérges.A traccspartin még neki állt feljebb,mondván teljesen alkalmatlan vagyok menedzsernek.Mindez egy 19 éves selejt játékostól.Most listán elmélkedik,öt okos haverjával együtt,akik melléálltak a lázadásban.
A másik meg az,hogy egy győztes kupameccs után megalázó vereséget írt az inbox.Megjegyezte a főnök is,hogy nem happy emiatt a "vereség" miatt.Persze továbbmentünk,várjuk a következő ellenfelet.
Azt sem értem,hogy miért elégedetlen a keret fele az erőnléti edzés alacsony színvonalával,mikor messze az a legjobb kategória.Jelenleg különben sem tudok edzőt igazolni,elméleti kérdés az egész.
Egyébként nem izgat,két hét múlva lelépek.Már Huszti is listán van,érdekes módon arra csak két ember kapta fel a vizet.Már az első keretből is 5 ember listán van.Bekeményítettem,kevesebb is lett az ugató ember.
Amikor pedig egyenként végignéztem hogy pontosan ki és miért elégedetlen,az első helyen az áll,hogy nem elég erős a keret.Ehhez képest a 3.helyen állunk,3 pontra az elsőtől.Az elvárás pedig a középmezőny lenne.Normális esetben ilyenkor mindenkinek fülig érne a szája.Abba bele sem merek gondolni mi lenne akkor,ha a 13.helyen lennénk.
Szóval zajlik az élet,és pontosan emiatt nem kezdtem a Bétával éles karrierbe.Sok helyen finomítanak még ezen a kész játékban.
idén is szerintem a második vonalból ők lesznek nálam a befutók egy karrierre, közbe IRL is szépen fejlődnek, hétvégén 0:8ra nyertek Birminghamben. remélem idén összejön nekik legalább a playoff ha már tavaly újoncként alig maradtak le róla.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.26. 16:38:38
Steam Nick: adakiller
off vége
20 forduló:
Mondjuk nem is vezetem a tabellát, csak 8. helyen állok 😞 Lázadás egyszer volt csak még rögtön a játék elején, Krul el akart igazolni, mondtam neki, hogy nem mehet erre mellé állt az egész csapat. Összehívtam egy csapatértekezletet, megmondtam, hogy engem nem fog egy játékos sem ugráltatni, erre 1 kivételével mindenki pozitívan reagált és azóta kuss van <#eplus2>#eplus2>
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.26. 10:22:27
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.26. 10:15:11
Nem lesz ez így jó.Ha döntéseket hozok,valakinek biztos nem tetszik,a sleppje meg rögtön lázad.Az igaz,hogy nem állítottam be magamnak világklasszis reputációt,a csapattal egy szinten vagyok.De olyan játékosuralom van,hogy az nem normális.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.26. 09:04:51
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.10.26. 08:23:07
... gondoltam egy teljesen amator csapat ellen palyara lephet a B keret is.
Az MI nem egeszen igy gondolta:
Ozd-Vidi
Egeszen nevetseges eredmenyeket hoz ha total ismeretlen, vagy amator csapatok ellen lepsz palyara.