104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
liverpool19 #99442 az Etihadban játszottuk a hazai meccseket az átépítés ideje alatt, lehet, hogy emiatt alacsonyabbak voltak a jegyárak a szokottnál. meg az is hozzájárulhat a különbséghez, hogy a 26 milliós évben 29 hazai meccsünk volt, míg a 52 milliós évben 35.
egyébként a bővítés után 1 évvel már új stadiont akar építeni a vezetőség, de jött a hír, hogy a városi tanács elutasította a terveket, viszont ennek ellenére a boardroomnál ugyanúgy látszódik, hogy halad a folyamat, és 2022 nyarán elvileg átadják a stadiont. na, ez az igazán furcsa. -
korbin555 #99441 Értem amit mondasz.De a dupla jegybevételhez nem dupla jegyeladás is kell?Vagy emelték a jegyárakat?Mert egy 45 ezres stadion 15 ezres bővítésétől nem duplázódhat a jegybevétel.De nem akarom a szőrszálat hasogatni.Az már tekintélyes összeg,még Angliában is. -
liverpool19 #99440 nálam a Liverpoolnál az Anfield 15 ezres kibővítése konkrétan megduplázta a jegyeladásból befolyó pénzt (26 millió-->52 millió), ami így az összbevétel 11%-át adta ki (5% helyett), ez szerintem már abszolút nem elhanyagolható különbség. ha ezt vesszük alapul, akkor egy 300 milliós új stadion felhúzása nagyjából 10-12 év alatt visszahozza jegyárakból a költségét (persze ehhez kell a folyamatos BL, mert ott magasabbak a jegyárak). de nyilván Magyarországon nem akkora tényező a nagyobb stadion, mert alapvetően alacsonyabbak a jegyárak, mint nyugaton. -
korbin555 #99439
12.szezon.
A bajnokságot másodszor sikerült 100%-ra lehozni.
A BL elődöntőben kiestünk egy hozzánk képest harmatgyenge Dinamo Kijev ellen,idegenben rúgott góllal.A főnök ki volt akadva,elvárta volna a BL győzelmet.És amikor azt mondom hogy kiakadt,nem túlzok."Shake things up",vagy valami hasonló dumával jött.Kicsit el van szállva az ürge.Én a fiatalítás miatt elfogadtam volna az elődöntőt,de ezek ellen kiesni tényleg gyalázat volt.(A döntőben kaptak egy nyolcast a PSG-től.)Ezzel tehát megvan a 4.bukott elődöntőnk,ami szerintem rekord.Nem egy olyan rekord aminek örülni tudnék,pláne ha a két vesztett döntőt is ideszámítom.Az ifiknek megint jobban ment,már a negyediket nyerték.A Sevilla le is nyúlta az U21-es menedzseremet.Nem számít,rögtön hoztam helyette egy másikat.(aki 3x annyit keres,mint én.)
Tavasszal kaptam egy magyar wonderkidet-Szécsi Pál.Az utolsó fordulóban bemutatkozhatott bajnokin,mindjárt rúgott is egy mesterhármast az MTK-nak.Ezzel aztán egyből az NB1 legfiatalabb gólszerzője is lett.Esze nem sok van a gyereknek,de világklasszis TM lesz belőle.Gondolkodnia úgysem neki kell,elég lesz,ha berugdalja majd a ziccereket.(De jövőre még mindenképpen marad az ifiben.)Egyébként nem ő az egyetlen énekes az együttesben,mert itt van Elvis is.
Jó néhány hónap gólja díj után először az én emberemé lett a szezon gólja.Szerintem voltak szebbek is,de járt érte a Superb Strike achievement.
Az átlagnézőszámunk meghaladta a 20 ezret(20049),de bajnokin csak egy telt házas meccsünk volt(az Újpest ellen).A BL meccseken viszont szinte mindig telt ház van.Lassan kinőjük a stadiont(22000).Bérletesünk van 747,de ennyi van Balmazújvárosban,Mezőkövesden,meg Sopronban is.Kb. a Putnok szintjén vagyunk.A jegy,bérletárak is viccesek.A legdrágább jegy-BKV Előre(12,79€),a bérlet pedig szintén BKV Előre(149).Nálunk ez 8€ és 96€.Jó néhány NB2-es,meg a fél NB1 drágábban árulja a jegyeket,mint mi.Elég hülyén van megcsinálva,bár azon kívül,hogy idegesít,semmi szerepe.Arra viszont nagyon jó.
Reklámból volt 18M bevételem(ez kicsit kevesebb,mint tavaly)+137M játékoseladás+26M BL.Kösz,jól vagyunk.
Aztán még valami,ami csak arra jó,hogy bosszantsa az embert.A fizetésem.Most 3500€,de jövőre lejár a szerződésem.Gondolom kínálnak majd 3600-at,én meg kizsarolok 3800-at.Már csak így megy ez errefelé.Gyakorlatilag a klub legrosszabbul fizetett embere vagyok.Nem mintha nem keresett volna már minden nagy csapat.Idén a Real Madrid is megkeresett+ felkért már a spanyol,francia,brazil,USA válogatott(többek között).A magyart esetleg meggondolnám,de Pintér Attila nem akar kihalni a játékból.(60 éves)De azt sem biztos,hogy elvállalnám.
Egyenlőre ennyi...köszönöm. -
korbin555 #99438 Jogos,egy gazdag országban valóban van jelentősége.(Leragadtam kis hazánknál.)De még ott is a jegybevétel sokszorosát lehet behozni más forrásból.Ha gazdag a klub,a jegybevétel elveszik a büdzsében.TV pénz,szponzorok,BL,reklám,játékoseladás,ha ezt összeadom,sehol nincs a jegybevétel.
Egy szegényebb országban meg kabaré az egész.Magyarországról nekem pár BL meccs hoz annyit,mint a jegyek.Pedig büszke lehetek,mert már van 20000 nézőm átlagban.Ez a 21 hazai meccsel(15 bajnoki +6 BL),és a 8 eurós jegyekkel számolva kb 3,5M€ bevétel.Szponzor nélkül,csak a reklámból behoztam idén ennek az ötszörösét(18M).Ehhez jött még a BL és a játékoseladás(137M).Mit érdekel engem,hogy egy nagyobb stadion megdobja a jegyeladást?Eladok 1 embert,és tízszer annyit hoz,mint a jegyek.Gazdagéknál más dimenziók vannak,az arányok is mások,de a jegybevétel ott is a lista végén van.
Erre gondoltam,mikor azt mondtam,amit mondtam.És azért azt se felejtsük el,hogy az új stadion pénzbe kerül.Nagyon sok pénzbe.Vajon mennyi jegyet kell eladni,mire megtérül egy 300M-s stadion?50 év telt ház?Én ezt behozom pár év alatt az eladásokból.Ezért sem érdekelnek a jegyek. -
00mate #99437 Emberfogás vagy zónavédekezés? Melyiket mikor éri meg használni? -
liverpool19 #99436 azt leszámítva, hogy a növekvő bérlet és a jegyeladások jelentősen megdobják a bevételeket, tényleg semmi jelentőségük... -
Solt #99435
-
yamato41 #99434 Hasonló kicsiben:
Gyengébb ellenfél jön, utána BL elődöntő. A sajtájon felteszik a kérdést, hogy most a tartalékok játszanak-e. Persze, hogy azok. A meccs előtti tunnel-interjúban pedig azon problémázik, hogy Götze miért nem játszik. A sajtájok csak az adott pillanatot nézik, nincsen meg minden kapcsolat közöttük, csak esetlegesen. -
tavalyiba még érdekesebb volt, mert mindig úgy mentek oda h semmi nem volt háttérnél. az oké h tervben van a valóságban csak még a telek van meg csak és nem kezdték el építeni de amit a művel ezekkel a stadionokkal az hihetetlen. pl. a múltkor felhoztam a Rapid Wien új stadionját, vicces h megépül a játékba de viszont ők nem költöznek oda. -
00mate #99432 (FM 12)
2016-ban csoportharmadikként Európa Ligában első ellenfél: Man City... kösz FM. :D -
Mivel kifejezetten taktikáról szóló hozzászólás ritkán szokott lenni, így teszek egy lépést ebben az irányban és megosztom a mostani 4-3-3at, amit az FC Brugge csapatánál használok. Első blikkre úgy tűnhet, nem lesz stabil a szerkezet, de higgyétek el az. Az elért eredmények szerintem alátámasztják a hatékonyságát, ez képekben: Tabella Eredmények
Tehát a felállás:
Csapatutasítások:
A pályán úgy néz ki az egész, hogy valóban gyors, rövid passzokkal épülnek fel a támadások, szinte mindig van kinek passzolni. A Pass into space nagyon látványos időnként, ez kulcsfontosságú utasítás a Play narrower-el és a shorter passing-al egyetemben. Az alapvetően támadó felfogást ellensúlyozza a tighter marking és a széleskörű ellenfélre kiadott utasítások. Az attacking mentality és a 3 csatár biztosítja, hogy meccsenként 15-20 lövés össze is jöjjön és ezek bizony nagy részben nem távoli próbálkozások. A pálya közepét a 2 CD és a DLP őrzi, a széleken a WB-k egyéni utasítással teremtenek nagyobb biztonságot. A két szélső védő igen sok key passt vállal, valamint assistot is jegyeznek. A DLP játszik a legszürkébben, neki key pass és assziszt is alig jut, nemhogy gól, de nem is ez a feladata, helyette a két RPM kap job osztályzatokat. Természetesen a 3 csatár a gólfelelős, de sok gólpasszt is szereznek, középre kerüljön a legjobb. Alapjában véve nagyon tetszetős a játék. Az utolsó 15 percre, előny esetén be lehet állítani a control felfogást retain possession-el.
A nehezebb meccsekre pedig itt van az 5-3-2, ami tényleg csak annyiban különbözik, hogy a középső csatár helyett még egy védő van a pályán. A Valenciát ezzel zúztam le többek között az EL-ben. Akit érdekel, próbálja ki, nem fogtok csalódni, bár azt is tudom, hogy valószínűleg csak Korbin nem használ szélsőket. Nekik szól a 4-1-2-2-1, ami hasonlóan jól működött még a Vojvodinánál, ehhez külön kommentárt nem fűznék, csak ezt a képet.
4-3-3 5-3-2 és a ráadás 4-1-2-2-1 -
13 embert csak nem tehetek ki januarban... -
Peti2400 #99429 Az első év a Videoton-os karrierrel itt megtalálható.
Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.01.09. 17:17:28 -
Mióta irányítják a játékosok a klubedzőt?
-
nekem esik a keret 60%-a,hogy ne akadályozzam egy csapattársuknak a karrierjét,és engedjem el nagyobb csapathoz. Azt válaszoltam,hogy oké,elengedem. Eladtam a srácot,másnap jön a hír,hogy a csapat 60%-a megint elégedetlen,mert eladtam a csapat egyik legjobbját...persze a válaszok között nincsen ott az,hogy azért adtam el mert "ti kértétek"...hihetetlen,és kibaszott nagy bug ez,persze a morál a béka segge alatt,amiből a gyenge eredmények jönnek,plusz még a csapat egyik legjobbját is eladtam mert nem akartam összetűzést ezekkel a buzikkal... -
korbin555 #99426 Grat.
Az új stadion érdekes lehet.Nálam a Hali mentésben 2026-ban még mindig a Griffin Parkban játszanak.Egy másikban meg az új,20 ezres Lionel Road-on.1,és 2.De ott sem akkor adták át,mikor kellett volna.Az editor szerint 2016.07.01. az átadási idő,nem 2018.Valami adatbázis hiba lehet ott.
De miért annyira fontos az új stadion?Semmi szerepe a játékban. -
Brentford 1. szezon
A szokásomhoz hívem a másodosztályú karrieremet az egyik újonccal kezdtem. Mivel akad pénz a klubnál így sikerült megerősítettem a keretet annyira h feljutásra esélyesek legyünk. Mint később kiderült elég erősek lettünk ahhoz is h simán behúzzuk a bajnoki címet. Egyetlen komolyabb csalódás a rengetek sérülés mellet az lehet h ami tavaly összejött a Bournemouth-al az itt nem sikerült, azaz nem sikerült a pont és gól rekordot megdöntetni. A kereten látszik h voltak igazolások akik nagyon beváltak, és voltak akik nagyon nem. Innen ki is emelném Tariqot aki télen végre megkapta a munkavállasít erre szinte egész tavasszal sérült volt. Remélem Savitskiyvel nem járok hasonlóan mert ő még most is munkavállalásira vár. A vezetőség fejleszti a stadion mivel nem felel meg a PL-nek, meg az edzés lehetőséget is elkezdte. Remélem 1-2 év múlva jön az új stadion mint az fm14be.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.01.09. 10:06:37 -
Mint 2 tojás -
Zenszkij #99423 a hegylakó :D -
am a két skóton csodálkozok h mennyire bevált:
McGinn
Macleod -
Larsen az egyik legjobb a csapatban, csak sokat sérült. Már a nyáron mikor érkezett kidőlt 3hónapra. A Strandberg meg átlagos, vannak rossz meccsei de vannak jók is. Tavalyiba szerintem jobb volt. -
Larsen és Strandberg hogy teljesít? Voltak nálam a tavalyiban, Larsen különösen jól tolta a bundásban. -
28 forduló után. Egy-két meccstől eltekintve (szeretünk 3:2re kikapni meg 3:3ra leadni meccseket) meg a rengeteg sérüléstől teljesen elégedett vagyok. A Liga kupába a Shity után a Spurst is kibírtuk verni úgy h a kapusom 3db 11st fogott!! egyet a meccsen kettőt a 11s párbajban, sajnos utána a Liverpool az elődöntőben túl nagy falat volt de így is szép menetelés volt. FA kupába 1 forduló mentünk mert Arsenal gyorsan megállított minket. Télen Tariq végre megkapta a munkavállasít, sajnos Savitskiy hiába csatlakozott januárban Ő nem kapta meg így 120 napig biztos nem lép pályára a felnőtt keretben. Innen a cél csak a bajnoki cím és a sima feljutás lehet. -
AZ A NEM MIND1 :O -
az első csodánk! -
köszi. sokban hasonlítanak a AFCB-re így őket választottam. Rossz háttér, de közelgő új stadion (tavalyiba 16-17fele mindig beköltöztek), background sugar daddy, meg a valóságba újonc létükre jól szerepelnek. -
korbin555 #99415 Látom a Brentfordra esett a választás.Sok sikert. -
korbin555 #99414 Komoly hát,mi más lenne? 
De a BL nehéz lesz.A 4 emberrel távozott közel 300 válogatott,meg rengeteg bajnoki,kupameccs rutinja.Krutov 10,Ibrahim és Benali 9,Nielsen 7 évet húzott le nálam.Számológép kellene,hogy mennyi díjat nyertek itt.Remek fiatal játékosaim vannak,de a tapasztalat is pótolhatatlan.Az oddsok alapján a Chelsea a favorit,aztán egy hajszállal utánuk jövünk mi és a Juve egálban.Tavaly mi voltunk az első számú favoritok,mégsem sikerült nyerni.Majd kiderül. -
Köszönöm szépen :) így jó :) -
túlzás egy komplett kezdőt igazolni? :D mondjuk szeretnék rögtön feljutni, szóval erősíteni nem ártott. -
nagy hirtelen. remélem jót linkeltem. -
fordjee #99410 Sziasztok!
Technikai jellegű kérdésem lenne.
A mostani laptopomban egy Core 2 Duo p 9300-as proci van(2,26ghz-es), borzasztó gyenge videókártyával.
Szerintetek melyikre lenne érdemes lecserélni?
Core I3 4010u, 1,7ghz
Core I3 4005u 1,7ghz
Core i5 2520m 2,5ghz
A ram mindenhol 4 giga. Azért kérdezem itt, mert játszani csak az Fm15-el játszom, másra elég mind a 4 féle, de az Fm-re tuti nem:)
-
Sziasztok . Egy kérdésem lenne. Az .fmf kiterjesztésű taktikákat hová kell másolni , hogy a játékban megjelenjenek? A tactics mappát próbáltam, de onnan nem tölti be -
Ez már egy másik dimenzió :) Komoly karrier. Remélem összejön a BL serleg jövőre. -
Solt #99407 :DDDD -
jól olvastad. Méghozzá gőzerővel a jelek szerint. Nagyobb az összefogás, mint a bal oldalon bármikor...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.01.07. 19:32:30 -
puskas84 #99405 Sziasztok,
Jól olvasom készül a 2015-ös FM-hez magyarosítás? -
Peti2400 #99404
1.szezon
Tabella.Ami picit fáj hogy 6 vereséget összehoztunk.Meccsek Meccsek2
Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.01.07. 17:27:19 -
korbin555 #99403 Közben elpasszoltam a négy embert,valamivel többért is,mint számítottam.Transfers.Ibrahim miatt megutáltak a szurkolók mert legenda volt,de nem izgat.Van helyette egy spanyol wonderkid csatárom,aki 18 gólt vágott kölcsönben a La Ligában,és sokkal jobb lesz,mint az egyiptomi.Ő 18 éves(Ibrahim 28),nem kérdés,hogy jár neki a lehetőség.Megint nem adhatom kölcsön,mert nem fog hosszabbítani.
Viszont már a második tehetségnél bukom a +40%-ot.Ezt a srácot még 2 éve vitte el a Man.City 2,8M-ért+bónuszok,de most simán lapátra tették.Pedig válogatott,és potenciál is van még benne,de hát ez van.Évente eladok 4-5 ilyet,azért nagyon nem panaszkodok.De nem csak ő van klub nélkül,mások is érthetetlen módon igen jó fiatalokat engednek el.Ezekből a jobbakat összeszedem,aztán pénzt csinálok belőlük.(csak azt tudnám miért játszom a kupecet,mikor már nincs is rá szükségem)
Mindegy.Most megint hibernálom az FM-et.Ha újra elkap a gépszíj,innen folytatom.