104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #99563
15.szezon.
A BL nem sikerült,az utóbbi évek messze leggyengébb teljesítménye lett.Elég volt egy rossz meccs,ahogy ez a BL kieséses szakaszban már lenni szokott.Még megvártam,hogy átadják az új stadiont,és befejeztem ezt a karriert.
A BL korábbi győztesei.
Hall of fame.
Ennyi volt ez a karrier,kis pihenő után keresek egy új csapatot. -
Őket Én is megnézném a Veszprémnél, de csak a való életben :D A város éves költségvetése sem lenne elég a fizetésükre szerintem :D -
korbin555 #99561 Nekem ez jelenleg tökéletesen megfelel.A szenvedés már megvolt,ha újra szenvedni akarok,visszamegyek az angol 6.ligába.Különben is ez az eddigi legnehezebb fm.Akinek nem elég nehéz,ajánlom a Bradford PA-t.Ha lehúzott 10 szezont,akkor elbeszélgethetünk,hogy miért is könnyű ez a játék. -
Lancelot1983 #99560 Na akkor ezen a jövőben még fejleszthetnének, lehetne mondjuk ez a mostani a normál mód és lehetne választani egy olyat is, hogy mondjuk real professional mód és ott már egy elég fejlett AI lenne. Ahol már mondjuk neked is vért kéne izzadni, hogy egymásután nem tudom 10-szer bajnok legyél, nem lennének ilyen 19-0-nál meg bajnokságban 8-0 meg satöbbi eredmények folyamat az idő előrehaladtával :) -
korbin555 #99559 Aktuális,mert először ezt a szezont még befejezem.Mindenképpen a hagyományos 4-4-2 lesz,vonalban a középpályásokkal.A tippeket köszönöm,majd hétfőn megnézem a lehetőségeket.
A gépi menedzserek?Hülye az összes,nagy szerencsékre.Isten ments,hogy egyszer elkezdjenek gondolkodni.A pénzköltésben verhetetlenek(már ahol van),de a semmiből valamit elérni csak mi tudunk.Ahol végtelenített pénzcsap van,ott könnyű ugrálni.Megnézném Ancelottit,Pellegrinit,vagy Mourinhot,például a Veszprémnél.Vagy bármelyik gépi menedzsert,üres zsebbel az angol amatőr ligákban.A büdös életben nem nyernének BL-t.Elméletileg mi erre mind képesek vagyunk. -
Teljesen játszható már a játék, több mint egy hónapja.
De én a Zenszkij-féle problémából sem észlelek semmi ilyet. -
Solt #99557 Jó helyen vannak ott! :D -
nyomd a classic módot,ott nincsenenk játékos balhézások,a morál nem hat ki az eredményekre,nem kell hónapokat várni amíg megszokják a taktikát. Engem ha végképp felbasz a játék mindig áttérek egy kicsit "eredményeket elérni" a classic módba,így megnyugszom :D -
Zenszkij #99555 Van benne valami, az Inter most nálam a 20. Ez is érdekes :D. -
Solt #99554 Ezekre mondtam szeptemberben, hogy január-februárig nem érdemes szarakodni vele. Addig az ember játszik az előző verzióval, mire jön a téli átigazolási tapasz, addigra meg összedrótozzák a játékot... -
Zenszkij #99553 Meg ez a jön egy patch és nem működik a taktika faktor is az idegeimre megy. Mi történt, megváltozott a futballfilozófia a patch miatt? Ugyan már. -
Zenszkij #99552 Sajnos az idei játékot már túl"nehezítették", dögunalom a szopóálarc mikor kezdek egy új csapattal, folyamatos vereségek, röhejes eredmények (Roma). 17 éves manager tapasztalattal nevetséges. Új taktikám, hogy az első szezont holidayen lepörgetem, mert netto értelmetlenség ez a "be kell illeszkedni az edzőnek meg kell szokni a taktikát ezért az első szezon vicc" beépített modul. Utána már jönnek az eredmények. Ez egy játék könyörgöm, szeretném az első perctől látni a változást, ne ebben akarjon már irl lenni. Valszeg ebbe fog belebukni a franchise hosszútávon.
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.01.17. 11:31:15 -
korbin555 #99551 Azért ehhez nagy mázli kell.Sok közöm nem volt hozzá,azon kívül hogy a pályán volt.Nem nézek meccset,nem cserélek,csak akkor nyúlok bele,ha sérülés van.Akkor meg úgyis megáll a meccs.
Oladele meg tavaly 59 gólt rúgott,és asszem háromszoros BL gólkirály is.Már kiléptem,lehet hogy tévedek. -
Lancelot1983 #99550 Wow 19-0 az nagyon durva lehet, ilyen cm-es időket idézi :)
Ha még aktuális akkor a tippjeim angol division one-ra: sorrendben scunthorpe, rochdale, oldham. Ha az én 4-4-2 felállásomat szeretnéd játszani, akkor az nem megy soha 4-2-4-be, tehát nálam mindenki vonalban van winger vagy wide midfilder pozícióban a szélsők.
Ennyi szezonon túl az elmúlt években a haladással, hogy látod melyik FM-ben (13-14-15) a legokosabbak az ellenfél menedzserei, melyikben tudnak kissé meglepni néha, alkalmazkodni, gondolkodni, megfelelő játékosokatt igazolni stb? -
Ejj de szeretem.. 4:1s hazai meccsről sikerült kiesni az EL-ben a Stuttgart ellen (3:0). tipikus amikor semmi nem akar bemenni meccs volt.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.01.17. 10:42:01 -
ohh my world :O 13 gól egy meccsen.
-
korbin555 #99547 Mégiscsak lejátszok egy + évet.A 15 szezon jobban hangzik,mint a 14.Magyarországon kívül minden országot töröltem,és minden scoutnak megszüntettem a szerződését.Elég a Chief lesni az aktuális ellenfelet,és ne zaklassanak a riportokkal.Mozgás nem volt,nem hoztam senkit,nem is ment senki.Viszont 17 fiatal játékos mehetett kölcsönbe.Érdekes módon most mindenkit elvittek,akit felajánlottam.
Az előző szezont 14,5M profittal zártuk,ami édeskevés.Valami nem kerek nekem ezzel kapcsolatban.Van egy "Ground Maintenance",ami 61M.Gondolom a stadionépítés,de ugyanez a kimenő összeg tavaly is szerepelt a büdzsében.Különben is arról volt szó,hogy 58M lesz a stadion.Mindegy.A játékosaim értéke viszont újra megnőtt,nem értem ezt a libikókát.
Közben volt egy MK meccs,ahol úgy tűnik,nagy kedve volt a srácoknak.A lower league team Jászberény kapott rettenetes verést.Hazurov őskori,9 gólos rekordja is a múlté lett,mert Oladele 13 gólt vágott.
Pintér "Pinyő" Attila meg a mennybe ment.Már ideje volt valamit felmutatnia.Van kb. 10-12 klasszis magyar a játékban,meg egy regiment olyan akire simán rá lehet fogni,hogy nagyon jó játékos.
Lezavarom ezt a szezont,aztán új karrierbe kezdek.De majd csak hétfőn,mert a hétvége busy lesz. -
korbin555 #99546 Általánosságban írtam,és egyáltalán nem biztos,hogy igazam van.Ez a véleményem,ennyi az egész.De már belém bújt a kisördög,és biztosan kipróbálom a 4-4-2-t.
A 4-3-3-at a tavalyi játékban 4 szezonon keresztül használtam,angol alsóbb osztályokban.Ott igen ütős volt,folyamatosan rettegésben tartottam az ellent a 3 csatárral.De ahogy mentem feljebb,egyre több gólt kaptam.Állandóan emberhátrányban voltam a középpályán.De a gond inkább az volt,hogy a Championship-ben már az ellenfeleknél is futballisták játszottak.Egyik-másiknak még esze is volt.Így aztán az egyik csatár helyett DM lett.Sokkal kevesebb gólt kaptam,végül maradtam a 4-1-3-2-nél.
A 4-4-2-höz szerintem kell két bivaly CM,akik gondolkodni,és passzolni is tudnak.A szélső középpályásoknak pedig jól kell tudni szerelni.Univerzális emberek,akik nem csak előre,de hátra is néznek.Amolyan támadó szélső,vagy IF mentalitású,7-8-as szerelésű ember nem megoldás.Sosem fog elvesztett labdát visszaszerezni,vagy keményen odalépni.Kell a négy beton ember a középpályára,mert DM nélkül bajok lesznek.De ez elmélet egyenlőre,úgyis a saját bőrömön fogom kitapasztalni mi a jó megoldás.Keresek egy csapatot amelyik alapból is hasonlót játszik,mert nem akarok azzal indítani,hogy elzavarok 6 szélsőt.Tippeket is elfogadok. -
sir_alex #99545 Tiszta!
Egyetertek es nem is vettem magamra, jogos, amit irsz. -
sapjack #99544 Hát gondoltam barátságos meccsnek tökéletes lesz :D De rájöttem hogy tévedtem :DD Egyébként FM 13 sajnos csak ez fut el a gépemen :/ :D -
3. szezon féltáv:
Rosszul kezdtük a szezont, de szerencsére javuló tendenciát mutatunk így sikerül EL helyezés környékén tartanunk magunkat folyamatosan. Az EL-ben ha döcögve is de sikerült továbbmennünk és a CSKA Moszkva vár majd ránk. A hazai kupákba meg a tavaly szerencséknek nyoma sincs mert a liga kupába rögtön kiestünk az Arsenal ellen egy 90+3.perces góllal az FA kupába meg rögtön az Evertonhoz látogattunk. -
korbin555 #99542 Miért éppen a legerősebb kínai csapattal kezdtél ki?
És melyik fm ez,hogy 2012-ben jársz?
Azt meg sosem bírtam kitalálni,hogy pl. Elkeson miért nem Európában játszik.Bármelyik top ligában helye lenne. -
üdv az cm/fm világába :D -
sapjack #99540 ilyen létezik ?:DD http://imagerz.com/QFdDVFlWV1I -
-
korbin555 #99538
Chapter 14.
Lekopíroztam a tavalyi szezont,mindenhol címet védtünk.Az egész szezonban 1 meccset nem tudtunk megnyerni,az utolsót.5 gól kellett volna,hogy megdöntsük az MTK 147-es rekordját,de sejtettem,hogy nem lesz meg.Ráadásul még ki is kaptunk 3-2-re az Újpesttől.Az egész keret repülőn ült,csak néhány kölcsönbe nem került ifi lézengett a csapatban.(Remélem csuklanak az SI háza táján,mert anyáztam rendesen.)
A BL döntőben most a Milan volt az ellenfél,ez volt a legszorosabb meccsünk,1-0 lett a vége.Ezzel a döntőkben pozitív lett a mérlegem,3 győzelem,két vereség.(+ a 4 bukott elődöntő.)Itt sem múltak el nyomtalanul el az évek,néhány rekordot már mi tartunk.
A játékosaim ára érthetetlen módon ismét csökkent.A tavaly 40-42M-s emberkék most 20-22M-t érnek.
Anyagi gond persze már régen nincs,idén is bejött 60M az eladásokból,a reklám meg csillagászati 33M-t hozott.A BL bevétel pedig egészen pontosan 37,400.000€.Az új stadion árát már tavaly behoztam a 125M-s eladásokból,most egy másodikat is félig.
És akkor a kétségeim.Nagyon messzire jutottam,főleg ha ezeket nézem:1,2,3.Kezd foglalkoztatni a gondolat,hogy talán már nincs értelme itt hajszolnom a trófeákat.Elértem mindent,csak repetázni tudnék.A Hall of fame lehetne még cél,de Mourinho nagyon messze van.A Chelsea után a PSG menedzsere lett,nyert 6 bajnokságot,6 kupát,meg 3 BL-t.Kellene még legalább 4-5 év,mire utolérem.Az már sok lenne nekem.Kezd vészesen unalmas lenni,hogy semmit sem kell csinálnom,csak hátradőlve pörgetni a meccseket.A csapat olyan mint az óramű,egy ember kivételével az egész keret saját nevelés.A külföldiek közül már jó néhányan magyar állampolgárok lettek,itt vannak legalább 8,de van aki 10 éve.Már nem is emlékszem,mikor vitatkoztam utoljára valakivel(ez mondjuk nem hiányzik).Az ifiben is válogatott játékosok vannak,öt évig nem lenne szükségem egy igazolásra sem,hogy tartsam ezt a szintet.A staff utolsó embere is világklasszis,a háttér "state of the art",a reputációnk az egekben,mit tehetnék még ehhez hozzá?Még egy BL?Már nem érdekel.
Talán egy szezon még belefér,és megnézem a rólam elnevezett stadiont.De átgondolom a lehetőségeimet,ahogy az fm mondaná.Ha nem maradok,akkor ennek a karriernek vége,mert nem akarok a saját csapatom ellen játszani.Úgyis bucira vernének,akárhová megyek.
Köszönöm a figyelmet. -
korbin555 #99537 Emlékszem én is.A Dinamo Moszkva,Dortmund,Arsenal,Inter menedzsere is volt az egyik karrieremben.Klasszis értékei voltak,bár úgy is mindenhonnan kirúgták. 
Ebben a karrierben itthon már csak Vignjevic tartja a frontot Újpesten,a többi egyfolytában keringőzik.Ja,meg Pintér a válogatott kispadján fog kimúlni végelgyengülésben.Egyre több a generált menedzser is,játékosból meg csak azok maradtak,akik tinik voltak az elején. -
tavalyi fmhez képest jó ratyi értékei vannak. pedig tavaly csomószor top csapat padjára került. -
korbin555 #99535 Nicsak,ki látogatott el hozzám,megnézni a játékosát?
-
Like.
-
korbin555 #99533 Van gyakorlati haszna,de a statisztikákból,és a meccs analízisből is ki lehet szűrni az infókat.Talán jobban is,mint a pályán lévő káoszban.
Ha az ember rendszeresen nézi ezeket a statisztikákat,igen érdekes dolgok derülhetnek ki.Például az,hogy az állandóan a legalacsonyabb osztályzatokat kapó,szürke kisegér Anchor Man az egész csapat egyik legfontosabb játékosa a meccsenkénti 10-20 labdaszerzésével,és a hibátlan rövid passzaival.Vagy azt,hogy a 20 gólpasszt kiosztó szélső elad 600 labdát egy szezonban,mert a beadásai 80%-a az ellenfélnél köt ki.Esetleg az,hogy a BWM az istennek sem szerez labdát,az sétál el mellette aki akar,és átjáróház az a része a középpályának.
Persze amíg jönnek az eredmények,addig minden szép és jó.De a gyenge láncszemeket akkor is meg lehet találni,ha megy a szekér.És nem is feltétlenül gyenge láncszemek.Talán a menedzser nem a megfelelő posztra,vagy utasításokkal küldi ki szerencsétlen játékost a pályára.Ha pedig valóban gyenge a játékos,az nem az ő hibája,hanem a menedzseré,aki ennek ellenére is beteszi a csapatba.Erős a gyanúm,hogy a "rossz" taktikák mögött is hibás döntések állnak.
Egyébként is mitől lenne rossz egy taktika?BÁRMILYEN taktika?Miért rossz alapból a 4-4-2,vagy a 4-3-3?Elavult ez,meg nem működik az,ezt lehet olvasni.Én ebben nem hiszek.Ha a megfelelő játékosok,megfelelő poszton,a megfelelő utasításokkal játszanak,akkor nincs rossz taktika.Rossz menedzser van,meg előítéletek.
Lehet vitatkozni vagy érvelni,nyitott vagyok.Nem konkrétan neked szól.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.15. 22:35:07 -
sir_alex #99532 Köszi, a rutin és az évek :)
Nálam elmegy az idő a meccsnézéssel, bár lehet, hogy nincs sok gyakorlati haszna ...
Ami geo 442-ét illeti, én a MU-t favorizálom, ez talán már lejött :) A 442 a mostani IRL csapattal ugye nem igazán nyerő, valóban a 4231 lehet(ne) a tuti, de LVG 532-től agyfost tudok már én is kapni :)
-
A 3-6-1 az isten!! -
geo91 #99530 4-4-2 témában röviden: fm 10-12-ig világverő taktikjaim voltak 4-4-2-vel, két előre tolt szélsővel. 13-ban már nagyon nehezen sikerült összehozni egy működő 4-2-4-et, 14-től meg már teljesen a 4-2-3-1 wide-ot preferálom. talán majd ha beleunok 1-2 karrierrel később, akkor próbálkozom valami mással. :) régi nagy kedvencem volt a 4-3-3, fm 10-ben és 11-ben nagyon jól működött. jó lenne feltámasztani... :) -
korbin555 #99529 1-2 nap.Ha már bejáratott a karrier és a klubot olyanra formáltam amit elterveztem,akkor 1 nap.Ha nincs kedvem,akkor 2 nap,mert minden hülyeség hajlamos elterelni a figyelmemet.Akkor is tovább tart,ha egy karrier első éveiben járok,mert ezer részletre kell figyelnem.
Jelenleg sok tennivalóm nincs.Meccset nem nézek,a leggyorsabbra van állítva,hogy haladjak.Le van tiltva minden hír,és csökkentettem a betöltött országokat is.A 23-ból maradt 10,és elengedtem néhány scoutot is.Ebben a karrierben 1 nap alatt már kényelmesen lenyomok egy szezont.Pedig nem engedek át egy sajtótájékoztatót sem,és szabin is csak 11 napot voltam a 14 év alatt.Havonta egyszer mentek(ha el nem felejtem),mert az is 3-4 perc.Sokkal gyorsabban haladok,mint az első 10 évben.Már ha éppen játszom.
Itt már nagy rend van,mögöttem van 5010 nap,és 708 meccs.Egy kis lazítást megengedhetek magamnak.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.15. 16:45:00 -
sir_alex #99528 Szia!
Nálad mennyi IRL idő egy szezon?
saf -
korbin555 #99527 Eszméletlen sok gólt rúgunk ebben a szezonban.Tabella.Most a Pécs futott bele egy nyolcasba,két hete meg a ZTE kapott egy maflást..Az MTK 147 gólos rekordja nagy veszélyben van.A BL sem sokkal másabb,az első kieséses körben az Arsenal is megkapta a 10-et(két meccsen).Kezd tényleg rémisztő lenni a csapat.
Mára ennyi,majd reggel befejezem a szezont. -
sir_alex #99526 Köszi.
Keresem.
Most kapcsolok, én a nyelvi dolgokra gondoltam és nem a virágboltra.
Az én angolom hagy némi kívánnivalót maga után :)
Utoljára szerkesztette: sir_alex, 2015.01.15. 11:01:04 -
A szuper kupa után nem gondoltam h ilyen bajnoki rajtunk lesz.. 3 meccs 0 pont 1-8s gólarány WTF!!!
Brentford 0:2 City
Hull 3:1 Brentford
Everton 3:0 Brentford -
inkább nézz be off topicba szerintem bőven találsz vissza olvasva elég információt