104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• sir_alex
    Ha átsiklottatok volna felette, újfent megkérdem :)
    A demo15-ben kidolgozott taktika bemásolható a 14-be?
  • Mor3llo
    Gratula!

Jó látni néha régi arcokat :)
  • hamary
    A meccsek itt vannak, most látom azt a linket elrontottam.
    http://postimg.org/image/jgxv5e2bz
  • Solt
    Most vág bele a nagyobb bajnokságokba, meglátjuk... ha pedig kész lesz a magyarítás én is megveszem 15-t, aztán kipróbálom... :))

Egyébként amilyen taktikai beállításokat látok itt néha, nem lep meg a sok kapott gól, de ez most nem leszólás akar lenni, csak észrevétel. ;)
  • Darthmushroom
    persze szép és hatalmas pacsi neki de az igazsághoz hozzátartozik h milyen bajnokságba milyen csapattal sikerült elérni :D egy "top" ligába ez nem kivitelezhető, mert annyira nem lehet a mezőny fölé nőni. (hatalmas szerencse kell ha ott sikerül)
    Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.01.19. 21:40:18
  • hamary
    Sziasztok. Nem ma volt, hogy utoljára írtam ide. Végre megvettem én is a FM 2015-öt. Rövid értékelés után néhány képet mutatok, hátha valakit érdekel. :) Az angol 6. osztályban vitézkedő, Boston Uniteddel kezdtem karriert.
    Az első évemben még ismerkedtem a játékkal, - heh, fogjuk erre :) - így csak a csalódást keltő 7. helyre futottam be. ( 13. helyre vártak ).
    http://postimg.org/image/44wd6jj77

Második szezonban cél a feljutás volt, akármilyen áron. Edzőmeccseket sikerült nagy csapatokkal lekötni, így csurdogált be pénz, habár főként fiatalokat, és szabadon igazolhatókat igazoltam.
    http://postimg.org/image/7jwgg4zm5/

Nem mondanak gondolom sokat, a legjobb vétel Ryan Raynor volt, generált AMC , de még szuper lehet. Már idelenn, a mi frontvonalunkon.

A szezon legjobbja nálunk, s remélem a bajnokságban is megnyeri Southwell, a maga laza 38 góljával. Gólkirály lett, of korsz.
    Három taktikát gyakoroltattam 4-1-2-1-2 ( Egy VKP és egy TK ). 5-1-2-1-1 . Ez szinte ugyanaz. És egy ugyancsak hasonló 4-3-1-2-t. Év közben a 3-1-3-1-2 -t elvetettem. Az év nagyjából egysíkú volt, vezettem kicsit a tabellát, de a biztos pont mindig a rájátszás volt. Amúgy Fa Kupában negyedik fordulóig jutottam, Fa Trophyban sajnos hamar kiestünk, egy hasonló kaliberű csapat ellen.
    http://postimg.org/image/jgxv5e2bz

http://postimg.org/image/4hnan7sy5/

Szóval második hely. És akkor jöhetett a rájátszás, amely 3 meccs - vagyis inkább az utolsó kettő - fm-es pályafutásom kedvencei közé fog bekerülni.
    Idegenben a Stockport elvert 1-0-ra. Majd jött a visszavágó, ahol már elkönyveltem, hogy még egy év szenvedés vár rám... DE!
    http://postimg.org/image/n012kpz19
    Van haszna , ha mondok valamit meccs közben.

Erre jött a döntő, hazai pályán. Ismét csalódott voltam, de nem adtuk fel. Ennyire nem:
    http://postimg.org/image/9rw4hwkgt
    Szóval eufória minden mennyiségben. Elég szedett vetett lett ez a beszámoló , de megyek is a holnapi vizsgára tanulni...

Utoljára szerkesztette: hamary, 2015.01.19. 21:39:39
  • Solt
    Korbin nemrég linkelte, hogy 10 meccsen át nem kapott gólt... :)
  • zyndar
    A tapasztalat az, hogy az ideiben felejtős az az igény, hogy nullára hozzunk le meccseket. Az is igaz, hogy a folyamatosan kapott 3-4-5 gólok is árulkodnak valamiről, csakúgy, mint a 15-20 mellélövés.
  • Volcanor
    Az a baj, hogy a győztes meccseken is hasonló az arány a helyzetekkel, nekem egy ilyet nem adott be visszafelé, mint írtam. Ha mondjuk 18-18 a kísérletek száma mindkét oldalon, akkor már örülnöm kell a döntetlennek is, győzni ott biztos nem fogunk... A kapott gólokra meg keresem a megoldást folyamatosan, kevés sikerrel.
  • Volcanor
    Nem bug, csak rosszul mentettem el Paint-ben a képeket szerintem. Barbosa kezdő csatárom volt, de ennyiért el kell adnom, bárki is legyen. Romero nagyon bevált, kb 4-szeresét éri most, mint amiért vettem. Tielemans egyelőre nem sokat nyújtott. Wilshere meg nagyrészt csak csere volt az Arsenalban, emiatt össze is veszett ott az edzővel.
  • Volcanor
    90+-ban annyira nem sokat, egyedül a Benfica hozta fel 5-3-ról az utolsó 2 percben 5-5-re, de nem volt tétje már szerencsére.
  • Zenszkij
    Kíváncsi leszek, jónak ígérkezik.
  • korbin555
    Már nincs rossz véleményem a játékról.A kezdeti hibákat is eltüntették december elején.Nem lázad fel a csapat egy ember miatt,nem kapok gólt minden harmadik szögletből,beadásból.Nálam az utolsó perces gólok sem jellemzők.A gól viszont tényleg sok,a bajnokságban 6-5,7-5,6-6 meg hasonló eredmények is voltak.A legrosszabb mégis az,hogy új csapatnál néha piszok nehéz rendet csinálni.Szinte minden csapatban van egy-két hangadó ember,aki nagyobbnak hiszi magát a menedzsernél.Szerintem ebben az fm-ben már nincs is kimondottan könnyű feladat.Nagy csapatnál is lehet bukni,méghozzá jó nagyot.Nyerhetek akármit,ha sok az elégedetlen ember,arra nem vevő a board.

Kíváncsi leszek,mi lesz a következő csapatomnál.Ott aztán mindenki világsztár,vagy annak képzeli magát.Mert eldöntöttem,hol folytatom.A 4-4-2 halasztva lesz,először megnyerem mind az 5 top ligát.Mivel a játékban a spanyol ligát nem csípem,ott kezdek.És hogy a lehető leghamarabb elpucoljak onnan,kifogok egy nagy halat.Utána már nem leszek név nélküli senki,bárhová megyek.
    Pár nap múlva kezdek,más ügyekben vannak lemaradásaim.
  • Zenszkij
    A Chelsea ellen a visszavágón a védekező begyakorolt taktikával 3. perc már 2-0 oda..LOL. Félidő 3-0. 66. perc 4-0. Átállok támadóra végeredmény 5-3. Olyan jó olaszosan kibekkeltük a hazai 5-1-es sikert. Nem tudok örülni, és annak sem, hogy az FM-ben a védekezés meghalt, nem tudom miért tették tönkre, de nem működik. Ott van, be lehet állítani, de az egyenlő a vereséggel. Ezidáig nagyon nem érte meg a kiadott pénzt. Catenaccio, úgy jó olaszosan.
  • Zenszkij
    sose állok be counterre, most megtettem, erre gól....a többinél nem változtattam semmit, ergo kár taktikázni szvsz, így is úgyis nyalunk :D mindegy most már élvezem ezt a bohóckodást amivel "megnehezítették" a játékot
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.01.19. 18:47:47
  • Mor3llo
    Márpedig neked kell bütykölni valamit a taktikán az utolsó percekre.

Nálam közel sincsen ennyi idegesítő 90+ -os gól, rendre stabilak vagyunk akkor is.
  • Zenszkij
    most jön a Chelsea a BL-ben, hazai pályán 5-1re nyertünk, ergo idegenben 6-0 5-0ás vereségre számolok megspékelve a 90. perces gólokkal, íme néhány: faxa az idei játék
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.01.19. 18:37:55
  • Zenszkij
    ahan jóvan, Totti 600. meccse volt, az ellen edzője Benitez lenyilatkozta, hogy ő a gyenge láncszem, 2 gólt vágott, egyet 25 méteres átlövésből, de a gép nem hazudtolta meg önmagát, kiegyenlítenek és le is sérül Totti, nagy csalódás az idei játék
  • korbin555
    Ezt a sok peches meccset látva úgy néz ki,mintha el lennél átkozva.De ennyi erővel a győztes meccsek közül is kiemelhettél volna ugyanennyit,mert így is jól szerepeltél.2.lettél a bajnokságban,döntőt játszottál a kupában,tízet vágtál a BL-ben a Benficának,és csak a későbbi győztes Arsenal tudott kiverni a negyeddöntőben.És a játékosokat nézve azért reális,hogy a PSG erősebb.Az egész keretet ugyan nem látom,de szerintem azokat az eredményeket hoztad,amire képes a csapat.
    Ettől függetlenül ott valami nincs rendben.Pár ilyen meccs benne van,de ennyi?Az fm szeret tréfálkozni,de nem minden negyedik meccsen.Ez már több mint pech,valami porszem(ek) miatt akadozik a gépezet.Három szezon után az 54 kapott gól is sok.Egy bajnoki címre aspiráló csapat nem kaphat annyi gólt,mint a kieső.Talán túl nyílt játékot vállalsz fel.Mondjuk ez sem magyarázat az iszonyatosan sok távolról ellövöldözött labdára.
    Szép menedzseri feladat előtt állsz.
  • Peti2400
    Ez így van.A valóságban igen gyengén szerepelnek.
  • Lancelot1983
    Jogos, visszavonom ezt a jelzőt, bár a lille idei formáját nézve a valóságban fenntartom azt, hogy ez szép eredmény velük, így is
  • Sysfox
    Korbin múltkori szösszenete után elkezdtem gondolkodni a saját csapatom tekintetében, és megnéztem, hogy az "őskövület" 2012-es blackburni karrieremben, hogyan állnak a statisztikák! Én nézem a mérkőzéseket, mert szeretem. A statisztikákkal ellenben nem nagyon foglalkoztam, de most, hogy áttekintettem őket, nagyon érdekesek!

Van egy Bascunan nevű középső középpályásom, akit én (eddig) szürke egérnek gondoltam. Rendre jó értékelést kap, de semmi extra a pályán, minden évben 3-4 gól (keveslem), nyugodt játék. Ami újdonság, és eddig nem is néztem, hogy ez a szürke egér 16 gólpasszt osztott ki idén a bajnokságban... Hm, ez már nem is szürke, hanem fehér ("Előbb szürke, most meg fehér, az eredmény kinccsel felér")... És nem mellesleg a 4. legtöbb jó szerelést bemutató játékos a csapatban.

Aztán... Az általam kevésbé fontosnak tartott két szélsőhátvéd rendelkezik a legtöbb labdaszerzéssel. Itt látszik, hogy melyik jó húzás volt Witakenge leigazolása, mert toronymagasan vezet 37 meccsen 210 labdaszerzéssel. A 2. helyezettnek 168 van ugyanennyi meccsen.

Aztán... Az általam kevésbé fontosnak tartott Adam Taylor, aki Masson csatártársaként tevékenykedik target man szerepkörben, "csak" 13 gólt szerzett idén a tétmeccseken. Ez gyenge, igaz? Ja, de ez mellett kiosztott 17 gólpasszt! Így már más a leányzó fekvése, nem igaz? Na ugye!

Masson kapura lövési rátája a legmagasabb a ligában... És így tovább.

Néha tényleg jó megnézegetni ezeket a statisztikákat.
  • korbin555
    Azt mondod,nincs türelmed.Az baj,mert anélkül pedig nem fog menni.Ez menedzser játék,benne van a nevében.Ha úgy gondolod,hogy az edzés,a taktikai beállítások,a játékosfigyelés mind "apróságok" és "pepecselés",akkor fején találtad a szöget.De azok nélkül az apróságok nélkül semmire nem lehet jutni.
    A Vasashoz pedig sok szerencsét.De szükséged lehet egy gyengébb nyugtatóra is.A vizes borogatás önmagában nem biztos,hogy elég lesz.Kezdj neki,megpróbálunk segíteni.Bár nem értem,hogy tapasztalat nélkül miért ilyen mission impossible feladattal akarsz elsőre birkózni.Csinálj egy pár hónapos próba karriert,vagy akár többet is.Az alap dolgokra hamar rá lehet érezni.Ha kirúgnak,nagy dolog.Megeshet bárkivel.Jöhet a következő,mindenből lehet tanulni.
    De ha tényleg nincs türelmed,akkor ezt a játékot nem neked találták ki.
  • Peti2400
    Nem hinném hogy a Lille francia kiscsapat lenne.
    Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2015.01.19. 16:42:15
  • Lancelot1983
    A képeken látni a színes csíkok mellett feketéket (vagy sötét szürkéket) is ez bug? Egyébként grat egy francia kis csapattal szép eredmények ezek. Barbosa mennyire volt kulcs ember nálad? Kíváncsi vagyok a 2 dél-amerikai igazolásod illetve az anderlechtes hogy vált be? Wilshire-t miért adta el ilyen olcsón az arsenal?
  • Zenszkij
    Ismerős, 90+ percben hány gólt nyaltál? Meg látom itt is van egy állandó táltos csapat akit nem lehet utolérni, míg ki nem öregednek a sztárjaik.
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.01.19. 16:18:42
  • Volcanor
    BL-ben:

Utoljára szerkesztette: Volcanor, 2015.01.19. 14:23:56
  • Volcanor
    Lille

2016/2017

Év elején behúztuk a Francia Szuperkupát.
    Igazolások.
    Francia Kupa.
    Így buktuk el. Csak a szokásos.
    Liga Kupában az elődöntőig mentünk, Rennes ejtett ki minket.
    BL csoport.
    Arsenalnak ez már sorozatban kettő.
    Bajnokság.

És akkor jöjjenek az idei kedvenc meccseim. Visszafelé még csak hasonlót sem dobott a gép nekünk.
    Bajnokság:
  • Etelkozi Vata
    Sziasztok!
    Én szinte minden évben nekiugrok az aktuális játéknak (nem mindig tudom megvenni), de az eredményeim messze elmaradnak a tietekétől.
    Sajnos nekem nincs nagyon türelmem pepecselni apróságokkal, mint edzés, nagyon részletes taktikai beállítások, játékosfigyelés.
    Szerintetek melyik milyen arányban fontos ahhoz, hogy eredményes tudjon valaki lenni. Pl. hány százalékban fontos az aprólékos taktikai beállítás, az edzések állandó beállítása, edzőkkel, játékosfigyelőkkel való bíbelődés, ilyesmi.
    Én a Vasas-t szeretném felhozni európai top csapatnak, de fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá...
  • Darthmushroom

Brentford 3.szezon

Elég felemás szezonon vagyunk túl, mert a kitűzött célt azaz a jövő évi EL szereplést túl szárnyaltuk a 3.hellyel, viszont a szezon vége miatt még is csalódott vagyok mivel sikerül 8 pontos előnyről leadni az utolsó 5 bajnokin a második helyet, ráadásul úgy hogyha az utolsó meccsen 5:0nál nem kapunk két gólt akkor még mindig meglett volna. A kupa szerepléseknél is felemás érzéseim vannak mert a hazai kupákba nehéz ellenfelek ellen estünk ki, ráadásul az Arsenal a 90+3ba lőtte magát tovább addig a Spurs megvert minket de utána meg bajnokin rögtön legyőztük őket. Az EL-be meg különösebb célom nem volt de azért csalódás egy 4:1s hazai meccs után kiesni. A keret az egyik fiatalabb a bajnokságban ennek következtében bőven van még bennünk potenciál. Lényeg a lényeg nem volt rossz szezonunk de akár több is lehetett volna benne egy kis szerencsével.
    Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.01.19. 13:22:06
  • Darthmushroom
    Jól indul a nap. Ezzel a győzelemmel 6pontra lógtunk meg tőlük a 3.helyen 8 meccsel a vége előtt.
  • Zenszkij
    ez semmi, én legalább 8 pontot buktam ilyen 90+4, 90+3 percekben bekapott gólok miatt, függetlenül attól, hogy beparkoltam a buszt vagy sem, nem beszélve a kihagyott 11-esekről
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.01.19. 08:14:28
  • Lancelot1983
    taktikai hibát követtél el, sok kis helyzetet dolgoztál ki, míg az ellenfél inkább úgy döntött csak kevés helyzetet dolgoz ki, de azokat inkább belövi
  • Volcanor
    Sports Interactive
  • gojoci
    Ez meg a ráadás:
  • Darthmushroom
    egész gyors volt :D máskor 2021-22ig csak Messi meg Ronaldo van
  • zyndar
    Azigen. Impresszív karrier!
  • gojoci
    Hát ilyen is van kérem szépen :
  • sir_alex
    Gratula!
    Azt hiszem, nincs miert szegyenkezned, sot ...!!!!
    Kerdeznem, ha most a 15-os demoban osszerakok egy taktikat, akkor ezt be tudom tenni a 14-be?
    Koszi,
    saf
  • 00mate
    (FM 12, Nyíregyháza 2016-2017-es szezon).

Csoportharmadikként a legkönnyebb ellenfelet kaptam... A City-t...Fene... Majdnem sikerült kiejtenem az EL-ből... Otthon 4-2-re kikaptunk, idegenben meg 2-0-val lemostuk őket a pályáról. Sajnos nem volt elég...