Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem a 14-ben a Millwall-al asszem volt ilyen szerencsém, rohadt nagy mákkal lettem 3-ik, pedig simán az 5. helyen kellett volna végeznünk. Asszem idegenben kellett megvernem a Chelsea-t és 2 csapatnak sem szabadott volna nyerni és így is lett, így indulhattam a Bl-ben, ráadásul egyenes ágon.
De 5 év alatt a másodosztályból indulva nem sikerült bajnokságt nyernem. A 6. év felénél vezettem, de akkor meg abbahagytam.
Egyébként jobbára az van, amit te mondasz, engem is többször szivatnak meg , mint fordítva, túl nagy sikereim nincsenek, még top csapattal sem. De ez az én bénaságom is.
Utoljára szerkesztette: fordjee, 2014.11.12. 15:57:21
Kösz.Lesznek gondjaim.Hiába jutottunk fel,edzőt továbbra sem hozhatok.1 scout +1 egy Director of football jöhetne.Nem kellenek,semmi olyat nem tudnak,amit ne oldanék meg.A balhátvédet pedig lehet hogy a fiammá fogadom,mert ő a fitness trainer is.Mindenki happy hogy van külön erőnléti edzőnk,aranyat ér nekem ez az ember.
Nem sokat tehetek,várok a csodára.Nem igaz,hogy egy ekkora városban nem találnak egy szerény szponzort legalább.Csak van valami ír kifőzdés,vagy kínai butikos,aki megdob bennünket valami alamizsnával.
Amitől meg kiakadtam,hogy engem nem engedtek tanfolyamra,az asszisztens meg szó nélkül mehetett.Már kétszer húzták meg a hülyét, legszívesebben kirúgnám.De hát nem lehet,mert kit tudnék megfizetni a helyére?Itt vigyorog a képembe a másfél csillagjával.
Zenszkij
Minden kötekedés nélkül írom, hogy érdekes, hogy itt mindenki az utolsó pillanatokban győzedelmeskedik, még véletlenül se a gép nyer. Az én tapasztalatom, hogy ahol csak tud fingat a játék, és a kiélezett szituációkban 30% -ba az én, 70%-ba a gép javára dől el az eredmény. Tonnányi példát tudnék felhozni. A CM 2-vel kezdtem a karrierem, tehát tudom miről beszélek. Egy ilyen kiélezett helyzetben ritkán győzök, pedig nem tartom magam balféknek a játék terén, csuklóból vágom mikor, mire mit reagál a gép. Ez olyan, hogyha 4-5 vagy akár 6-0ra vezetek az esetek 80-90%-ában kapok egy gólt, függetlenül attól milyen taktikára váltok. A mérkőzés 5. percében már sejtem, mi lesz a végkifejlet, merre kéne változtatni. Tudom, ha szorít az idő, ki a szélre, go előre, direct passz, targetmant be, float cross be, magasabb védelmi vonalat be és sorolhatnám. Mégse sűrűn voltak ilyen csodás történeteim, hogy a 116. percben győzünk egy feljutási rangadón, visszatöltés nélkül. Mondom ezt úgy, hogy lassan 15 éve tolom a játékot, évente ezernyi órát beleölve. Buktam el EL döntőt büntetővel, hosszabbításban bl-t, bajnokságot és sorolhatnám. 11-esekkel bl-t nyerni? Talán az Fm 12-ben sikerült a Fradival egyszer úgy nyernem. De tudjuk az FM 12 óvodásoknak való. Ha belefutsz egy rosszab sorozatba nincs mese taktikát kell váltani, mert kiismerték a játékod a ligában. Ilyenkor olyan kérdésekkel bombáznak az újságírók, hogy az ellenfeled álmából felébresztve is tudja mit fogsz játszani stb. Nem elég igazolni, váltani kell. Ez a játék olyan, mint a boksz. A világbajnokot pontozással sose győzöd le, csak akkor nyerhetsz, ha agyonvered. A Real Madrid anno évekig fingatott valamelyik csapattal, de mikor először megvertem, az 7-1 lett. Amúgy grat irigykedve nézem ezeket a csodákat, és teszem fel a kérdést magamnak, én mért nem találkoztam velük szinte egyszer sem pályafutásaim alatt, míg másoknál ez az evidens. <#email>
Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.11.12. 14:12:37

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Grat, kíváncsian várom a következő szezont😊
Javítás-a 400k fizetés természetesen 400€ akart lenni.

Bradford Park Avenue-2.szezon.

Szóval ennyi volt,megyünk fel.Megérdemeltük.Az osztályozók ahogy várható volt,igazi krimik lettek.Már az elődöntő első meccsén is a 87.percben tudtunk egyenlíteni,a visszavágón pedig a 80+ percekben rúgtuk a két gólt.A döntő meg kész idegbaj volt.A 89. percben megszereztük a vezetést,de a 91.-ben kiegyenlítettek.Aztán a hosszabbításban visszaadott a sors valamit a sok beszopott szögletgólból.A télen hozott Davey betalpalt egy szögletet a 116. percben.Konfetti,pezsgő,miegymás.
A szezont végül profittal zártuk,mert kaptunk 143k-t a helyezésünkért.Az ú büdzsé pedig 10,75k bér,és 0 átigazolási pénzt jelent.Szörnyű.De legalább profik leszünk,az első lépcsőfok a fejlődés útján.Bepróbálkoztam a youth setup fejlesztésével kapcsolatban is,de elhajtottak.Egyetértenek,de nincs rá pénz.
Néhány statisztika,adat.Enyém a gólkirály,és mi rúgtuk a legtöbb gólt,96-ot.Azt ugyan nem tudom miért,de ehhez hozzáadták a Play-off-ban szerzett 8-at is,így a 104 góllal rekordot állítottunk fel.Végül 17 bekapott szöglettel zártunk,de 9 azért nekünk is összejött.Valamint ebben a ligában is mi voltunk a szegény rokon,eggyel feljebb meg sem merem majd nézni.A tavalyi 348-ról pedig 479-re nőtt a nézőszám.Egy félmilliós városban felháborítóan kevés,de még mindig senkik vagyunk.
A jövőre nézve a receptem marad,pár ember kivételével mindenkit elengedek.Olyan nem jöhet velünk,aki nem üti meg a szintet.De most más gondjaim lesznek.A League 2-be már nem ír alá normális ember 400k-ért,többet pedig nem adhatok.Hosszú,fejfájós nyaram lesz.
Kösz.
Szinte hihetetlen,de 17 hónap után edzők nélkül is elértük a 100%-os taktika begyakorlást.Azóta meg vagyunk táltosodva.Legalábbis szeretném hinni, hogy köze van hozzá a begyakorlásnak.A két új ember is remekel.De a nagy diadalmenetnek éppen most lett vége,a 13.veretlen meccs zsinórban már nem jött össze.A kieső helyen álló Dartford állított meg bennünket.Meccsek,és a tabella.Igen úgy néz ki,hogy jön a Play-off,a 6. helyezett már eléggé lemaradt.
zyndar
Ez eddig nagyon fasza teljesítmény! Amíg nem lesz javítás, addig igyekszek minél kevésbé foglalkozni a bekapott szöglet/beadás gólokkal, inkább a rúgottak száma érdekel.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

LasDen
Nem kell, de ha szar a neted és gyorsabban rakod föl duvdéról mint töltöd le, akkor jó ha van....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ez már hülyeség felsőfokon.Először emelik a semmit 40%-ra,aztán visszaveszik ugyanazt a semmit 20%-ra.Annyi eszük nincs,hogy bevétel nélkül hiába sakkoznak a százalékokkal,abból pénz még nem lesz.Most -8k a balance,szezon végére az előjelzés szerint -30k körül lesz.Ez már elég ahhoz,hogy tele legyen a főnök gatyája.Még vegye el a 3k bérkeretet, aztán az enyém is tele lesz.Inkább hajtana fel valami csóró szponzort az idióta.
Mérges vagyok,mert minden második szögletből gólt kapunk.De vége az átigazolási szezonnak,és találtam két embert,akik ezen a szinten igen jónak számítanak.Davey,és Paulo Jorge.Röpke másfél órámba,40 visszautasításba,meg az idegeim összezilálásába került mindössze.
Szerencsére azért még mindig jól tartjuk magunkat,6 meccs óta nem kaptunk ki(3 gy,3 d).Tabella.
Szívesen.
Köszönöm.
Nem kell a DVD.Aktiválod a kódot a Steam-en,a lemez meg jó lesz söralátétnek.
Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de a dobozos verziónál a játékhoz kell a DVD a meghajtóban, vagy elég a netes aktiválás?
Volcanor
Nem hiszem, hogy várni kell annyit, az apja megadta rá az engedélyt...

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

bakkerman
akkor ezekszerint a következő peccsre december 17.-ig kell minimum várni,a srác akkor lesz 16

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Volcanor
Ødegaard benne lesz a játékban a következő patch-től kezdve.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Közben itt a téli átigazolási szezon,megnéztem mi történt a nyáron távozó emberekkel.Néhányan klub nélkül vannak,az ő esetükben ez nem is csoda.De olyanokat is láttam,akik tőlem kevesellték a 350€ fizetést,most meg 220-250-ért játszanak.Nem sok logika van benne.Főleg úgy,hogy kettőnél is favoured person vagyok.De hát nagyobb volt a szemük mint a szájuk,végül jól pofára estek.
Lepörgött a második szezon fele is.

Úgy tűnik mégsem volt hiábavaló a rengeteg idő,amit a játékosok felkutatására fordítottam.Eléggé szeszélyes a csapat,de egy rossz szavam nem lehet.Szerencsére nincs nagy különbség az 5. és a 6. liga között.Annyira igaz,hogy a kényszerből itt tartott balhátvédemnek magasabb az átlaga,mint egy osztállyal lejjebb.Most még hozok 2-3 free playert,mert két ürgével azért mellényúltam.A rossz szokásunkat is tartjuk,mert megint elsők vagyunk a beszedett szögletgólok listáján,már 10-nél tartunk.Elöl meg csak 5-öt tudunk felmutatni.De ha így folytatjuk,jók leszünk a play-off-ra.
A kapusom meg karácsonykor érdekes bejelentést tett.Nem igazán értem miért nem akar tovább magasabb osztályban játszani,mikor 200+ meccsen védett már a League 2-ben is.De mindegy,menjen valami kis faluba a 12.ligába,ott szupersztár lesz.

Más.A tegnapi fix olyan jól kijavította a MAC gépeken a játék sebességét,hogy a Windows-on most 2-3 percig tart egy mentés.Úgyhogy hamarosan várható egy újabb fix,mert rengeteg a reklamáló ember.
zyndar
Egyre inkább úgy fest, hogy a Push Higher Up - Close Down More vagy akár a Much Higher Defensive Line - Close Down Much More lesz a nyerő. Meg még egyéni utasításként is close down more a nem védőjátékosoknak.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Meg kell keresni a játék árát,nincs mese.
Zenszkij
délután 4ig melóhelyen kell rohadnom, nem pöröghet a játék 😄

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

<#falbav><#falbav><#falbav>
Nálam most 30%-ról megemelték 40-re,ami itt csak egy gesztus,mert pénz nincs mögötte.Senkiért nem kérhetek pénzt,így nincs semmi amit vissza lehetne forgatni.Érezzem magam vállon veregetve.A 8k bérkeretből 5-öt használok,biztos nagyon boldogok.
zaki
újdonság: a vezetőség magától emeli az átigazolásokból visszaforgatandó pénz százalékát, ha szépen spóroltok a fizukkal
ha fizuemelés miatt lázadozik valaki, mondjátok neki hogy nincs zsé, még ha amúgy van is
eddig minden esetben tudomásul vették és abbahagyták a rinyálást
Nem mondhatnám,hogy megilletődötten kezdtünk.De 5 meccs,28 gól?<#confused>
Csinálhatnának már vele valamit.Minden meccsen 2-3.szöglet gól.Minden 3.beadás gól.Meg a 35 méteres bombagólok,mindenféle falábútól.Az egyik középpályásom a 11-es free kick értékével már két akkora szabadrúgásgólt ágyúzott,hogy csak lestem.A Wycombe ellen meg úgy kaptunk ki 5-3-ra,hogy Holloway 4 gólt fejelt szögletből.
tessék

4-2-3-1 GEO
köszi, de ez így túl macerás... 😄 akkor inkább feltöltöm valami külső tárhelyre.
senki sem tudja hogy lehet taktikát feltölteni a steam workshop-ba?
bakkerman
Nem ertem komolyan...100 jatekosbol hanyan toljak mac-en?? Nagyon kevesen, megis ok kapnak optimalizalast??? Ez azert felbosszantott

Az szép,hogy optimalizálják a MAC gépekre.De a Win-re sem ártana,mert lassú mint a tetű.
BBeno2
http://www.footballmanager.com/news/hotfix-update-1513-released
Utoljára szerkesztette: BBeno2, 2014.11.10. 17:54:36

HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.

A PL-be felviszem őket,az biztos.Ezzel a csapattal sajnos nem látom,hogy lenne esélyem feljutni a League 2-be,de jövőre meg kell csinálnom.Minden itt eltöltött szezon időpocsékolás.Nincs pénz,nem tudunk fejleszteni,nincs reputáció,nem tudok igazolni.Tehát szívás.
BBeno2
kint is van már a hotfix.

Meddig tervezel velük?
Összeszedtem egypár embert,aki lealacsonyodott odáig,hogy szóba álljon velem.Mikor egyben megnéztem őket,majdnem elsírtam magam.Hogy lesz ebből CSAPAT?Szerencsére a ligában van legalább 10 másik klub,amelyik ránézésre legalább ilyen gyenge..
Ez lesz a felállás.És néhányan az újak közül:
1
2
3
4
5
6
7
8
És nem leszólni őket,mert 4 órámba telt,mire összeszedtem ezt a veretes társaságot.Pár ember még jön,mert karcsú a keret egy 60 meccses szezonhoz.De cserekapusom nem lesz.Generál a gép.Rosszabb az sem lesz,mint a kezdőm.
És itt vannak az oddsok.Ez még akkor készült,mikor 6 emberem volt.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.11.10. 17:07:50
bakkerman
nekem valami gebasz van a játékkal,mert akármit állítgatok nagyon eszi a gépet,folyamatosan hangja van,lassú,szinte bárhova kattintok 1-2 másodpercet gondolkodik...most kipróbáltam a classic módot,és sokkal gyorsabb,stabilabb,nem kerregteti a gépemet. Azért a 14 nem csinált ilyeneket,nagyon mellbevágó ez a sok gondolkodás ami van a 15-ben,pedig a gépem bőven elég neki,egy 4 magos 3ghz-es proci,meg 8gb ram,a mostani COD részt is simá n elviszi hang nélkül...

zyndar
Tavalyiban volt egy francia negyedosztályból indult karrierem, az nem volt annyira vészes pénzügyi szempontból.

Már kezd elegem lenni,mindenki visszautasít.Másfél óra alatt azért találtam 2 embert,aki aláírt.Hozhatnék bénát százat is,de vergődni nem akarok.De ide nagy türelem kell,mert ezen múlik az egész szezon.Ha nem jön össze,az utolsó napon feltöltöm a keretet.Az elvárás úgyis a "sima" bent maradás,azt röhögve is elérem.De minden itt töltött szezon elpocsékolt idő.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.11.10. 14:20:49
bakkerman
Irigyellek téged hogy egyáltalán ilyen kalandokba is van merszed belevágni,na meg főleg idegrendszered 😄 Én is sok-sok éve űzöm a játékot,de azért 2. osztálynál lentebb nem merészkedek,nem nekem való,nem tudnám élvezni mert már rövidtávon elmenne a kedvem a kilátástalanság miatt 😄

Csak az mondja hogy szép feladat,aki még nem csinált ilyet.Idegileg kikészül az ember.Most van 6 játékos a klubnál,ebből egy ér valamit,egy meg azért maradhatott,mert a másodállása miatt pótolhatatlan(fitness trainer).Itt hagyott a HoYD,és a scout is,nem bírom megfizetni őket. Nem mintha bármelyiknek is hasznát láttam volna.
Szóval van egy hónapom,hogy összeszedjek 15-16 embert,akik elég jók a céljaimhoz,és fillérekért is idejönnek amatőrnek.Ha minőségi embereket tudok hozni ezen a szinten,akkor simán fel is juthatok,nem nagy szám ez a liga.Ha elbaltázom,akkor szenvedés lesz belőle.De piszkosul nehezíti a helyzetet,hogy nem tudok profi szerződést adni.A hat emberemből is négynek hónapról-hónapra szóló szerződése van.Ha valaki feléjük néz,már itt is hagynak.
Közben bejelentkezett értem a League 1-es Rochdale,de nem megyek sehová.Ha ilyen világhírű klubnál akarnék ténykedni,akkor egyből ott kezdtem volna.
zyndar
Innen szép építkezni, bár nekem sosem volt hozzá idegrendszerem. Scoutok hogy működnek? Nálam 8 hónapja dolgoznak mind a 7en és 18-ról 24%-ra sikerült feltornázni az adatbázist.

dartonite
Gratulalok sracok, jol toljatok.
En felfuggesztem a jatekot amig meg nem hegesztik.
Ezek a 9-3 es 7-6os eredmenyek teljesen elvettek a kedvemet.
(3 szezon nb1, totalisan irrealis eredmenyekkel)
Kezdődik a szenvedés.3 embert szerettem volna itt tartani,de egyik sem fogadta el az új szerződést.500-800€ között kérnek,de 350€ a max amit adhatnék.Úgy tűnik teljesen új keretem lesz.
Kösz.Szerencsére a play-off meccseket páholyból nézem.Olyan eredmények vannak,hogy csak pislogok.
Barrow-Hednesford 3:0.A visszavágó pedig Hednesford-Barrow:9-1.A másik ágon Stockport-North Ferriby:6-0,0-3.
BBeno2
grat amíg nem lesz meg az új gépem addig be kell érjem az ilyen sztorik olvasásával úgyhogy tartsd meg jószokásod 😄

Bradford Park Avenue 1.szezon.

Az utolsó forduló előtt ez volt a helyzet.Ráadásul a listavezető otthonába mentünk,és a csont nélküli feljutáshoz győznünk kellett.Megcsináltuk!Ezzel a nem kívánt osztályozót sikerült elkerülni.Pár héttel korábban kezdtem aggódni,de a végére megint nagy formába lendültünk.Összességében is remekeltünk,és még ennek ellenére is rettentő szoros lett a vége.

A statisztikákat elnézve,elsőnek a rengeteg gól a feltűnő,de ez minden csapatnál így volt.Szereztünk 13 gólt szögletből,viszont beszedtünk 16-ot.Ez utóbbi a legtöbb a ligában,sok pontot elszórtunk miatta.A védekezésben egyébként sem álltunk a helyzet magaslatán,de az állandó támadó felfogás miatt ez nem meglepő.Ezen kívül mi rúgtuk a legtöbb büntetőt,12-t,de ebből 5 kimaradt.
Innentől fogva már előre nézek.A csapatban mindenki szerződése lejár,3-4 embernél többet nem is akarok itt tartani.Kezdődhet a stresszes vadászat a szabad játékosok után.Meg kell várnom a június 30-at,akkor kiürül a keret,és felszabadul a bérük.Pénzem most sem lesz,az új bérkeret 8k lesz,az igazolási keret pedig egy kövér 0.Finances.A profi státuszra váltást pedig egyenlőre elutasította a board.Még talán annyit,hogy a taktika begyakorlását szezon végére is csak 85-90% környékére sikerült feltornászni.Úgy tűnik nyáron sem hozhatok edzőket,semmit nem tehetek.A felálláson viszont az új szezonra mindenképpen változtatok,szélsők nélküli 4-1-3-2-re állok át.Most már én hozom a játékosokat,nem lesz gond.
Summa summarum ez volt az első komplett szezonom az idei játékkal,és nem sok változást látok a 14-hez képest.Ez a mindenkinek nekiesünk "taktika" itt jól bevált.A play-off elérése reális cél volt,kicsit túlteljesítettem.Meg is nyugodtam,mert a Bétában tapasztalt kollektív unhappiness sem jött már elő.Tartottam a pocsék stáb miatti sok sérüléstől is,de az elviselhető határon belül maradt.
Folyt.köv...