Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pirlo-t meg a 85. percben becserélem egy szabadrúgásra... Arra még mindig jó 😊
Az ilyen vénemberek mint Pirlo(már elnézést),soha az életben nem nyerik vissza,amit elveszítettek.De ettől még játszhatnak jól.Ráadásul még egy 40 éves ember is képes fejlődni.Fizikálisan egyre inkább roncs lesz,de a mentális értékei még akkor is nőhetnek.
Akkor ha jól értem, Pirlo-ra (35 éves), és Barzaglie-ra (33 éves), akik szintén most tértek vissza hosszú sérülésből, nem is nagyon számíthatok már, hogy a sérülés előtti formát mutatják? Mondjuk alap, hogy már nézelődök az utánpótlásuk után, csak kevés a pénz, amiből gazdálkodni lehet, meg már elkezdődött a szezon... Nem egy Real Madrid szint sajna már a Juve 😞
Utoljára szerkesztette: dezfafara81, 2014.11.14. 08:50:49
A mai kérdésem az lenne, hogy most tért vissza hosszú sérülésből az egyik csatárom (22 éves, tehát fiatal), és romlottak egy kicsit az értékei vagy 3 helyen, ahogy láttam a training-nél. Kell valami plusz edzés neki, hogy a régi legyen, vagy maradhat a régi edzéstípus, és lassan majd újra visszafejlődnek a romló tulajdonságok az egyre több mérkőzés után, amin játszik?
Előre is köszönöm!
Utoljára szerkesztette: dezfafara81, 2014.11.14. 08:13:06
Igazából csak középső támadó középpályás.Bár eljátszana a jobb szélen is de ahhoz tetű lassú.De azért nem szólnám le,mert egy erős középpálya előtt,egy jó csatár mögött igen jó lehet.Van esze,egész jól lát a pályán.Még CM-nek is jó lehet,advanced playmaker beállítással.
De ezzel a PA értékkel nem nagy szám.Még csak a 3.szezonban járok,de van egy rakás 17-18 éves generált,akik sokkal jobbak lesznek nála.Lehet,hogy nem kezdenek ilyen magas értékekkel,de sokkal több van bennük.Értem én hogy Norvégiában non plus ultra,de egy igazán erős válogatottba nehéz lenne bekerülnie.A brazilok,németek,argentinok szokás szerint ontják a wonderkideket,ott egy lenne a sok közül.
i7 6700; Asus B150 ProGaming; BeQuiet Pure Rock; MSI RX 480 Gaming X 8G; WD Purple 2TB;ADATA 240GB XPG SX930;G.Skill DDR4 16gb; Zalman Z9 Neo;Corsair RM550x RMx Series 80+ Gold;
11-es pace egy szélsőnek? Vicc. Maximum középre tenném, de én sohasem játszom támadó középpályással, és a passz is csak 15.
Egy hajtós, technikás középpályás számomra így, semmi több.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Csapat:
átigazolások (denilson, kosnic, kovacsik, kronovic, urreta)
keret egyik fele
másik fele
Bajnokság és meccsek:
tabella (stat)
meccsek egyik fele
meccsek másik fele
nemzetközi meccsek
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Játszhatatlan a játék, mindig úgy ülök le, hogy na hátha. De az SI folyamatosan arconfosik.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Macre sikerült optimalizálni, gratulálok. Erre meg 1 hét után sem adtak ki egy rohadt peccset sem, holott majd felrobban a hivatalos fórum ME bug része az ilyenek miatt.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
<#worship>#worship> Mindenki más is szépen köszönje meg vagy bajok lesznek 😊
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
itt a logo, amit körbe kéne vágni. Körben a fehér részt kéne term eltávolítani....😄
De ilyenkor nem a játékosok a hülyék,hanem az SI,mert ez mind bug.
Nem tudom mi újság a Juvénél,de ezek szerint ott jók az edzők,és mindnek csak egy feladata van,ami ideális.
Valamilyen szinten muszáj lesz a rotációhoz nyúlnod,mert hullafáradtak lesznek a játékosok,és jönnek a sérülések.Erre nincs semmilyen szabály,játékosfüggő is ki hogyan regenerálódik.A jó persze az lenne,ha 95% alatt senki nem kerülne pályára,de ezt könnyű mondani.Ahhoz egy nagyon erős rotációs keret kell,hogy rizikó nélkül lehessen pihentetni a fontos embereket.
Ja, és grat a teljesítményedhez, én a Juventus-al kezdtem, egyrészt, mert a kedvenc csapatom, másrészt meg rázódjak bele újra a dolgokba... Majd egyszer talán nekikezdek a Szolnoknak, ha benne vannak... 😊 Azért így sem fenékig tejfel a dolog, bár eddig elég sokszor győztem, igaz, főleg kiscsapatokkal találkoztam, no meg a Milan-nal, de az meg barátságos volt, meg ugye ők meg már nem a régiek... 😊 No majd most jön a Bl-ben a Cselzi 😊 Egyébként nem igazoltam senkit, a tervem, hogy azzal a kerettel, ami a valóságban is van, megnyerni, amit csak lehet. Nem lesz egyszerű, azt már látom, de hát igazából is így van...
Egyébként pár tanácsot kérhetnék még? Azokat ez edzőket használom, akik alapból vannak, az edzést is rájuk hagyom, ilyen szinten ők már megfelelő szakemberek, tehát romlani nem fognak nagyon a játékosaim értékei? Olyan 4, 4 és fél csillagosak, 1-1 van mindenre, a kapusedzőből van kettő. És ha 3 naponta vannak meccsek, érdemes sokat rotálni? Mert nem minden játékosnak van megfelelő helyettese a csapatban, és ugye egy meccsen azért el lehet rendesen fáradni, 3 nap az meg nem olyan sok a feltöltődésre... Kb. hány %-osnak kell lennie egy játékosnak, hogy egy mérkőzésen elfogadható teljesítményt nyújtson?
Utoljára szerkesztette: dezfafara81, 2014.11.13. 09:57:56
A kész játékkal még nem dobott ki,a Bétánál előfordult.Próbáld meg lefuttatni a Steam-en a helyi fájlok ellenőrzését.
A mentésed azért viszonylag gyors,mert valószínűleg most kezdted a karriert,vagy nem játszol túl nagy adatbázissal.
Ja, igen, hát a mentés tényleg lassult, de nekem így is olyan 1,5 perc alatt lementi azért...
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Néhány dologban úgyis egyetértek.Futószalagon kaptam például az utolsó perces gólokat,a döntetlenjeim fele,meg több vereség is emiatt csúszott be.Ha beálltam bekkelni,semmi haszna nem volt.Jött egy szöglet,és már annyi is volt.Vagy a 15 új "találmánya",a szédületes bombagólok 30 méterről.Nem találtam orvosságot ellene.Remélem,ha majd egyszer lesznek jó távoli lövőim,nekem is lesz részem ilyenben.Most annak is örültem,hogy a 11-es free kick értékű játékosom 8 gólt lőtt szabadrúgásból.
A másik meg az "érzés",amikor az 5.percben 0-0-nál már tudom,hogy bármit csinálok,annak a meccsnek annyi.A fene se tudja honnan jön ez,de valahogy tudom,és kész.
Utoljára szerkesztette: geo91, 2014.11.12. 21:17:38
Viszont FA-kupa döntőben nyaltam ki simán 2-0-ra a Cardiff Citytől (Wolvesszal voltam) úgy, hogy előtte kivertem a Chelseat, Man Utd, Arsenal triót.
Szép dolog volt az UEFA győzelem, de a FA-kupás menetelésre-lecumizásra sokkal jobban emlékszem, mert az negatív élmény. Sokat küzdöttem, a semmiért 😄
Talán ezért van az, hogy az ember egy győzelmet "természetesnek" vesz, mert ez csak egy játék végsősoron, ami azért van, hogy szórakozva NYERJÜNK.
És mennyivel szarabb veszteni...és mennyivel jobban meg tud maradni az emberben 😊
A játék is sokat változott, most egy 1,7 milliót érő 17 éves angol játékost 14 millió alatt nem ad el a klubja, ami a vicc kategória. Megpróbálok minél több angol igazolni, de lehetetlenség! Régen azért nem volt ekkora különbség.
A BL győzelem szerencse kérdése is,ezt mindenki tudja.De ha olvastad a régebbi beszámolóimat,akkor tudnod kellene,hogy kb. annyi BL döntőt buktam,mint amennyit nyertem.Elődöntőket is veszítettem,még esélyesként is.Nehéz mindenre visszaemlékeznem,de az biztos,hogy Törökországban az utolsó fordulóban buktam el a bajnoki címet a Fener ellen.Tavaly a Haladással is volt 4-5 vesztett döntőm,elődöntőm. Német,Olaszországban a rájátszásban maradtam alul a feljutásért,Angliában pedig a PL bajnoki címet nem tudtam megvédeni,amit azóta is nehezen bírok megemészteni.Volt még ilyen több is,de én is úgy vagyok vele,hogy az ilyeneket szeretem elfelejteni.Most is csak azért hoztam elő,mert nálam ugye "evidens",hogy mindent megnyerek.
Azzal pedig nem értek egyet,hogy 70-30% arányban a gép nyer.Nálam ez inkább fair 50-50,de csak a döntőkre vonatkozik,mert az tényleg lutri.A bajnoki cím nem az.Ha egy évek óta saját magam által nevelt,igazolt,összeszokott csapatom van,akkor nem nagyon állít meg senki.Lehet az Serie-A,PL,teljesen mindegy.Egy meccsen minden előfordulhat,de egy 30+ meccses bajnokságban már nem.Ha évek óta ott vagyok,és nem leszek bajnok,az az én hibám,nem a gép kekeckedik velem.
Az sem igaz,hogy a gép kizárólag az ellenfelet engedi nyerni,ha 11-es rúgás van.Nyertem és veszítettem is büntetőkkel,nem is egyszer,de a vereségnél sem keresgéltem az univerzum titkait.Nem volt szerencsém,majd legközelebb talán fordul a kocka.(fordult is)
A taktikai észrevételekkel kapcsolatban pedig az én felfogásom teljesen más.Hogy azt ne mondjam,furcsa.A legritkább esetben alkalmazkodom,klasszis csapatnál pedig soha.Mentalitást szoktam váltani,támadóról kontrára,ilyesmi.De soha nem játszom fluid-ot,és csak az irányító kap kreatív szabadságot.Nálam mindig vasfegyelem van a pályán.(bizonyos esetekben vannak hátrányai)És nem érdekel,ha kiismernek.Megsüthetik a tudományukat.Akkor is az enyém az erősebb csapat,az összeszokottabb csapat,és jobbak a játékosaim.Az a munkám,hogy ez így legyen,és x ligában a legjobb legyek.Alacsony ligákban meg egy jól összekukázott társasággal masírozni lehet.Nem kell hozzá sem kiabálni,sem pánikszerűen rángatni a játékosokat,taktikai géniusz címszó alatt.Ráadásul szerencsétlenek nem is értik,mi történik körülöttük.Ha értenék,nem kellene őket irányítani.
A mostani karrierről pedig annyit,hogy én álmaimban bizony bajnok akartam lenni.Az igazolások után már számítottam rá hogy nem sikerül,sajnos még meg van kötve a kezem az anyagiak miatt.Ha enyém csak a második,harmadik legjobb csapat,akkor ez a bajnokság is el van intézve.Itt most ennyire futotta.Nagyon jó eredmény,de nem nevezném bravúrnak.Jó sok idő ráfordításával megtaláltam azokat a játékosokat akik segíthetnek,és segítettek.Nincs ebben sem szerencse,sem varázslat.Ha nem érem el a rájátszást,főleg a két jó téli igazolással,az kudarc lett volna.Ha pedig nem sikerül feljutni,akkor is ugyanúgy folytattam volna tovább.
A Te példáidhoz nem tudok hozzászólni.A visszatöltéshez pedig nem akarok.De a 116. percben esett győztes gól miatti hitetlenkedés számomra rosszindulatot,vagy irigységet sugall.Bár én nem játszottam cm-et(az fm06-nál tértem meg),de épp elég hosszabbításos gólt láttam már,oda-vissza.Egy ilyen régi motoros hogy mondhat olyat,hogy csoda egy hosszabbításos góllal győzni?Ha ez valóban igaz,és veled még nem fordult elő,akkor nem ugyanazzal a játékkal játszunk.
Köszi! <#schmoll2>#schmoll2><#duhos2>#duhos2>