Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pontosan.Van egy olyan opció,hogy az U20 rendelkezésére állhat,amíg nem éri utol magát."Available until match fit".
Igen, a match fitness az elég gatya neki 😊 A tartalékban hogy lehet játszatni? Mert a Senior Squad mellett csak U20 meg U18 van... Az U20 lenne az? Amikor ezek edzője megkérdezi, hogy a Seniorból kiket játszassanak nála?

Pirlo-t meg a 85. percben becserélem egy szabadrúgásra... Arra még mindig jó 😊
Jobb óvatosan játékba hozni.Játsszon 1-2 meccset a tartalékban előbb,majd kapjon 1-2 félidőt.A kondíciója lehet 92%-on,de a match fitness gondolom a béka segge alatt van nála.Nem tudom másnak mik a tapasztalatai,de nálam többször előfordult,hogy a visszatérő egyből újra megsérült ha mély vízbe dobtam.
Az ilyen vénemberek mint Pirlo(már elnézést),soha az életben nem nyerik vissza,amit elveszítettek.De ettől még játszhatnak jól.Ráadásul még egy 40 éves ember is képes fejlődni.Fizikálisan egyre inkább roncs lesz,de a mentális értékei még akkor is nőhetnek.
Fokozatosan kell játszatni, vagy lehet olyan, hogy mondjuk egyből kezdő? Most olyan 90-92 %-on van...

Akkor ha jól értem, Pirlo-ra (35 éves), és Barzaglie-ra (33 éves), akik szintén most tértek vissza hosszú sérülésből, nem is nagyon számíthatok már, hogy a sérülés előtti formát mutatják? Mondjuk alap, hogy már nézelődök az utánpótlásuk után, csak kevés a pénz, amiből gazdálkodni lehet, meg már elkezdődött a szezon... Nem egy Real Madrid szint sajna már a Juve 😞
Utoljára szerkesztette: dezfafara81, 2014.11.14. 08:50:49
Az természetes,hogy a sérült veszít valamennyit az értékeiből.Nem kell neki plusz edzés.Még fiatal,és ha csak 3 értéke romlott,simán utoléri magát.26-27 év felett már gond ez,főleg egy hosszabb sérülés.Sosem lesz a régi.
Sziasztok! Köszi a segítséget, úgy néz ki, az ablakos mód bevált (eddig még 1x sem lépett ki), szóval lehet az Alt+Tab-os ugrálás nem tesz jót a programnak... Tegnap sikerült a Cselzi-t is megverni a BL csoportkörben otthon, pedig még az első félidőben még 1-0-ra vezetett, de aztán taktikát és mentalitást váltottam, és állandóan bekiabálva a 2. félidőben, győztem is 2-1-re 😊 Most szerencsém volt vagy nem, de nagyon feljavult a játékunk a 2. 45 percre. Szóval ezeknek az oldalmenti bekiabálásoknak is van néha elég jó hatása szerintem...

A mai kérdésem az lenne, hogy most tért vissza hosszú sérülésből az egyik csatárom (22 éves, tehát fiatal), és romlottak egy kicsit az értékei vagy 3 helyen, ahogy láttam a training-nél. Kell valami plusz edzés neki, hogy a régi legyen, vagy maradhat a régi edzéstípus, és lassan majd újra visszafejlődnek a romló tulajdonságok az egyre több mérkőzés után, amin játszik?

Előre is köszönöm!

Utoljára szerkesztette: dezfafara81, 2014.11.14. 08:13:06
+1.
Igazából csak középső támadó középpályás.Bár eljátszana a jobb szélen is de ahhoz tetű lassú.De azért nem szólnám le,mert egy erős középpálya előtt,egy jó csatár mögött igen jó lehet.Van esze,egész jól lát a pályán.Még CM-nek is jó lehet,advanced playmaker beállítással.
De ezzel a PA értékkel nem nagy szám.Még csak a 3.szezonban járok,de van egy rakás 17-18 éves generált,akik sokkal jobbak lesznek nála.Lehet,hogy nem kezdenek ilyen magas értékekkel,de sokkal több van bennük.Értem én hogy Norvégiában non plus ultra,de egy igazán erős válogatottba nehéz lenne bekerülnie.A brazilok,németek,argentinok szokás szerint ontják a wonderkideket,ott egy lenne a sok közül.
na én idén szándékosan meg sem veszem addig amíg legalább 2 patchet nem dobnak ki hozzá, mert látom megint vannak bugok szépszámmal..nemisértem h miért nem tudnak ezzel évről-évre kezdeni vmit, főleg h hasonszőrű dolgok évről-évre

i7 6700; Asus B150 ProGaming; BeQuiet Pure Rock; MSI RX 480 Gaming X 8G; WD Purple 2TB;ADATA 240GB XPG SX930;G.Skill DDR4 16gb; Zalman Z9 Neo;Corsair RM550x RMx Series 80+ Gold;

Sysfox
Hype...

11-es pace egy szélsőnek? Vicc. Maximum középre tenném, de én sohasem játszom támadó középpályással, és a passz is csak 15.

Egy hajtós, technikás középpályás számomra így, semmi több.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

LasDen
szóval már próbáltad a guminőt...o_O

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

zaki
15 eves norveg csodagyerek? Nem igaz, hogy nem olvastal meg rola 😄

Zenszkij
ez ki?

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

A Steam workshop-ból már betölthető az Ödegaard gyerek.Klikk.És ez lesz belőle,a GS szerint.Én nem vagyok annyira elájulva tőle.
bakkerman
én ma még el se indítottam,nálam annyira lassú a játék,hogy csak a classic mód használható,de az meg olyan mint a guminő...nem az igazi

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Mor3llo
21. helyezett Rotherhamhoz látogatok. Megszerzem a vezetést. Kiállítanak tőlem egy ember, ok, ez benne van. Egyenlítés: szögletből, rövid oldalra. Fordítás: nagy bedobás (ami kb szögletnek tekinthető, mert a játékosok szögletnek megfelelően helyezkednek), védőm aláfut a labdának a rövid oldalon, ellenfél leveszi, kényelmesen megfordul, és bevágja.

Játszhatatlan a játék, mindig úgy ülök le, hogy na hátha. De az SI folyamatosan arconfosik.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mor3llo
rohadtul elegem van a kivédekezhetetlen szögletgólokból

Macre sikerült optimalizálni, gratulálok. Erre meg 1 hét után sem adtak ki egy rohadt peccset sem, holott majd felrobban a hivatalos fórum ME bug része az ilyenek miatt.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

zyndar
Köszönjük Karajbácsi!

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zavbal
Kő-szőn-jük szééééé-peeeen!
<#taps>
LasDen
mennyire überfasza. Köszike!

<#worship> Mindenki más is szépen köszönje meg vagy bajok lesznek 😊

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Óbazmeg! 😄 jpg-ben mentettem el png helyett, mindjárt megoldom
ilyen gólt se láttam még 😄
Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2014.11.13. 15:10:29
LasDen
Mint látjátok szar a logo. Karajjjt nem akarom baszogatni ezzel már, van biztos elég dolga. Megcsinálnám én magam is a kivágást, de most csak egy laptopom van egér és minden nélkül. Nem tudom. Ha van olyan okos ember, aki kitudná vágni nekem, az tegye meg és küldje el PM-ben..
itt a logo, amit körbe kéne vágni. Körben a fehér részt kéne term eltávolítani....😄

Van egy másik is.A kapusom,aki korábban kijelentette hogy amatőr ligában akar levezetni,most jött hozzám hogy engedjem el,mert ő már kinőtte ezt a csapatot.<#confused> Elengedtem(amatőr szerződése volt),erre másnap visszavonult,és el is tűnt a játékból.
De ilyenkor nem a játékosok a hülyék,hanem az SI,mert ez mind bug.
LasDen
egyre hülyébbek ezek a focisták. Már azt se tudják mi mikor van csak a foci, a foci és a foci érdekli őket....

Azért még mindig vannak érdekes dolgok.Nyár közepe,az előző szezon egy hónapja véget ért,az új egy hónap múlva indul.Jön egy ember panaszkodva,hogy az utóbbi időben miért nem engedem játszani?Az előző szezont pedig végigjátszotta,nem mellékesen szabin van még az egész keret.Mondtam neki,hogy hosszú még a szezon,légy türelmes édes fiam.
Szerintem is futtasd ablakban.Bármit ügyködsz a háttérben,nem lehet befolyása a játékra.Én mondjuk csak kép mentésénél használok billentyűparancsokat,egyébként csak egerezek.
Nem tudom mi újság a Juvénél,de ezek szerint ott jók az edzők,és mindnek csak egy feladata van,ami ideális.
Valamilyen szinten muszáj lesz a rotációhoz nyúlnod,mert hullafáradtak lesznek a játékosok,és jönnek a sérülések.Erre nincs semmilyen szabály,játékosfüggő is ki hogyan regenerálódik.A jó persze az lenne,ha 95% alatt senki nem kerülne pályára,de ezt könnyű mondani.Ahhoz egy nagyon erős rotációs keret kell,hogy rizikó nélkül lehessen pihentetni a fontos embereket.
Zenszkij
ablak módban futtasd

Hát az összes topliga + belga, holland, argentin, brazil bajnokság be van töltve a harmadik osztályokig (már ahol van olyan) 😊 Ja, igen, meg ha zenét hallgatok, és meccs előtt Alt + TAB, és csak leállítom a winampot, de nem kapcsolom ki, akkor is szeret néha kidobálni. Most nem tudom, az-e a baj még, hogy néha átváltok Google fordítóra (Alt + TA😎, mert ugye azért jól jön elég sokszor, aztán vissza a játékba 😊 32 bites Win 7-em van amúgy.

Ja, és grat a teljesítményedhez, én a Juventus-al kezdtem, egyrészt, mert a kedvenc csapatom, másrészt meg rázódjak bele újra a dolgokba... Majd egyszer talán nekikezdek a Szolnoknak, ha benne vannak... 😊 Azért így sem fenékig tejfel a dolog, bár eddig elég sokszor győztem, igaz, főleg kiscsapatokkal találkoztam, no meg a Milan-nal, de az meg barátságos volt, meg ugye ők meg már nem a régiek... 😊 No majd most jön a Bl-ben a Cselzi 😊 Egyébként nem igazoltam senkit, a tervem, hogy azzal a kerettel, ami a valóságban is van, megnyerni, amit csak lehet. Nem lesz egyszerű, azt már látom, de hát igazából is így van...

Egyébként pár tanácsot kérhetnék még? Azokat ez edzőket használom, akik alapból vannak, az edzést is rájuk hagyom, ilyen szinten ők már megfelelő szakemberek, tehát romlani nem fognak nagyon a játékosaim értékei? Olyan 4, 4 és fél csillagosak, 1-1 van mindenre, a kapusedzőből van kettő. És ha 3 naponta vannak meccsek, érdemes sokat rotálni? Mert nem minden játékosnak van megfelelő helyettese a csapatban, és ugye egy meccsen azért el lehet rendesen fáradni, 3 nap az meg nem olyan sok a feltöltődésre... Kb. hány %-osnak kell lennie egy játékosnak, hogy egy mérkőzésen elfogadható teljesítményt nyújtson?
Utoljára szerkesztette: dezfafara81, 2014.11.13. 09:57:56
Üdv.A hangot nem tudom,mert az első megmozdulásom,hogy letiltom.(zenét hallgatok a háttérben)
A kész játékkal még nem dobott ki,a Bétánál előfordult.Próbáld meg lefuttatni a Steam-en a helyi fájlok ellenőrzését.
A mentésed azért viszonylag gyors,mert valószínűleg most kezdted a karriert,vagy nem játszol túl nagy adatbázissal.
Sziasztok! Megvettem én is az FM 15-öt, és érdeklődnék, hogy nálatok előfordul-e olyan, hogy néha hang nélkül indul el a meccs, meg a meccs indításakor néha-néha kidob az asztalra. Ez utóbbi főleg akkor tapasztalható, ha például válogatott meccsek után meg akarom nézni azoknak mérkőzéseknek a góljait, ahol a saját játékosaim gólt lőttek... Mondhatni, elég jó gépem van, igaz, a memóriám csak 4 GB Ram, de nem hiszem, hogy ez a baj...
Ja, igen, hát a mentés tényleg lassult, de nekem így is olyan 1,5 perc alatt lementi azért...
zyndar
Érdekes EU-s szabály, szinte durvább, mint a franciáknál. Német harmadosztályban kezdtem a Dinamo Drezdával.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Semmi gond.
Néhány dologban úgyis egyetértek.Futószalagon kaptam például az utolsó perces gólokat,a döntetlenjeim fele,meg több vereség is emiatt csúszott be.Ha beálltam bekkelni,semmi haszna nem volt.Jött egy szöglet,és már annyi is volt.Vagy a 15 új "találmánya",a szédületes bombagólok 30 méterről.Nem találtam orvosságot ellene.Remélem,ha majd egyszer lesznek jó távoli lövőim,nekem is lesz részem ilyenben.Most annak is örültem,hogy a 11-es free kick értékű játékosom 8 gólt lőtt szabadrúgásból.
A másik meg az "érzés",amikor az 5.percben 0-0-nál már tudom,hogy bármit csinálok,annak a meccsnek annyi.A fene se tudja honnan jön ez,de valahogy tudom,és kész.
Zenszkij
akkor elnézést, lehet én rontok el valamit

Mindenkinél.Én már mértem 2 és fél percet is,pedig még csak 85mb a .fm fájl.Már vizsgálják egyébként.
a hotfix óta nálam méglassabban ment a játék.....
Utoljára szerkesztette: geo91, 2014.11.12. 21:17:38
Mor3llo
Én is lettem már UEFA-kupa győztes az Evertonnal 118. percben lőtt góllal.

Viszont FA-kupa döntőben nyaltam ki simán 2-0-ra a Cardiff Citytől (Wolvesszal voltam) úgy, hogy előtte kivertem a Chelseat, Man Utd, Arsenal triót.

Szép dolog volt az UEFA győzelem, de a FA-kupás menetelésre-lecumizásra sokkal jobban emlékszem, mert az negatív élmény. Sokat küzdöttem, a semmiért 😄

Talán ezért van az, hogy az ember egy győzelmet "természetesnek" vesz, mert ez csak egy játék végsősoron, ami azért van, hogy szórakozva NYERJÜNK.
És mennyivel szarabb veszteni...és mennyivel jobban meg tud maradni az emberben 😊

Nálam sem működik.
videó youtube-ra feltöltése után nektek működik a post to facebook gomb? nekem nem, pedig be vagyok jelentkezve oda is.
Sysfox
De, szerintem megveszem én is.

Nem akarsz átnyergelni a 15-re arról a muzeális csodáról?
Sysfox
2023-ban járok az FM12-es mentésemben. Egy dolog nagyon feltűnt, hogy Anglia iszonyatosan felfutott pénzügyileg, ilyen Aston Villa, Birmingham City 50-60 milliókat költ szezononként játékosvásárlásra, de egy szinttel feljebb lévő ManUtd és ManCity pedig 100-150 millió fontot! Szezononként!

A játék is sokat változott, most egy 1,7 milliót érő 17 éves angol játékost 14 millió alatt nem ad el a klubja, ami a vicc kategória. Megpróbálok minél több angol igazolni, de lehetetlenség! Régen azért nem volt ekkora különbség.

Ez a téma már korábban is felvetődött,mással kapcsolatban is.Bár úgy írtad hogy mindenki,de konkrétan én lettem megszólítva,így valamit reagálnom kell.Szintén "minden kötekedés nélkül."
A BL győzelem szerencse kérdése is,ezt mindenki tudja.De ha olvastad a régebbi beszámolóimat,akkor tudnod kellene,hogy kb. annyi BL döntőt buktam,mint amennyit nyertem.Elődöntőket is veszítettem,még esélyesként is.Nehéz mindenre visszaemlékeznem,de az biztos,hogy Törökországban az utolsó fordulóban buktam el a bajnoki címet a Fener ellen.Tavaly a Haladással is volt 4-5 vesztett döntőm,elődöntőm. Német,Olaszországban a rájátszásban maradtam alul a feljutásért,Angliában pedig a PL bajnoki címet nem tudtam megvédeni,amit azóta is nehezen bírok megemészteni.Volt még ilyen több is,de én is úgy vagyok vele,hogy az ilyeneket szeretem elfelejteni.Most is csak azért hoztam elő,mert nálam ugye "evidens",hogy mindent megnyerek.

Azzal pedig nem értek egyet,hogy 70-30% arányban a gép nyer.Nálam ez inkább fair 50-50,de csak a döntőkre vonatkozik,mert az tényleg lutri.A bajnoki cím nem az.Ha egy évek óta saját magam által nevelt,igazolt,összeszokott csapatom van,akkor nem nagyon állít meg senki.Lehet az Serie-A,PL,teljesen mindegy.Egy meccsen minden előfordulhat,de egy 30+ meccses bajnokságban már nem.Ha évek óta ott vagyok,és nem leszek bajnok,az az én hibám,nem a gép kekeckedik velem.
Az sem igaz,hogy a gép kizárólag az ellenfelet engedi nyerni,ha 11-es rúgás van.Nyertem és veszítettem is büntetőkkel,nem is egyszer,de a vereségnél sem keresgéltem az univerzum titkait.Nem volt szerencsém,majd legközelebb talán fordul a kocka.(fordult is)

A taktikai észrevételekkel kapcsolatban pedig az én felfogásom teljesen más.Hogy azt ne mondjam,furcsa.A legritkább esetben alkalmazkodom,klasszis csapatnál pedig soha.Mentalitást szoktam váltani,támadóról kontrára,ilyesmi.De soha nem játszom fluid-ot,és csak az irányító kap kreatív szabadságot.Nálam mindig vasfegyelem van a pályán.(bizonyos esetekben vannak hátrányai)És nem érdekel,ha kiismernek.Megsüthetik a tudományukat.Akkor is az enyém az erősebb csapat,az összeszokottabb csapat,és jobbak a játékosaim.Az a munkám,hogy ez így legyen,és x ligában a legjobb legyek.Alacsony ligákban meg egy jól összekukázott társasággal masírozni lehet.Nem kell hozzá sem kiabálni,sem pánikszerűen rángatni a játékosokat,taktikai géniusz címszó alatt.Ráadásul szerencsétlenek nem is értik,mi történik körülöttük.Ha értenék,nem kellene őket irányítani.

A mostani karrierről pedig annyit,hogy én álmaimban bizony bajnok akartam lenni.Az igazolások után már számítottam rá hogy nem sikerül,sajnos még meg van kötve a kezem az anyagiak miatt.Ha enyém csak a második,harmadik legjobb csapat,akkor ez a bajnokság is el van intézve.Itt most ennyire futotta.Nagyon jó eredmény,de nem nevezném bravúrnak.Jó sok idő ráfordításával megtaláltam azokat a játékosokat akik segíthetnek,és segítettek.Nincs ebben sem szerencse,sem varázslat.Ha nem érem el a rájátszást,főleg a két jó téli igazolással,az kudarc lett volna.Ha pedig nem sikerül feljutni,akkor is ugyanúgy folytattam volna tovább.

A Te példáidhoz nem tudok hozzászólni.A visszatöltéshez pedig nem akarok.De a 116. percben esett győztes gól miatti hitetlenkedés számomra rosszindulatot,vagy irigységet sugall.Bár én nem játszottam cm-et(az fm06-nál tértem meg),de épp elég hosszabbításos gólt láttam már,oda-vissza.Egy ilyen régi motoros hogy mondhat olyat,hogy csoda egy hosszabbításos góllal győzni?Ha ez valóban igaz,és veled még nem fordult elő,akkor nem ugyanazzal a játékkal játszunk.
bakkerman
tény hogy a 13-14-15-höz képest tényleg sokkal egyszerűbb játék,nem véletlen hogy utoljára ahhoz a játékhoz készült exploiter taktika,ami gyakorlatilag minden csapatnál minden szituációban működött

Sysfox
"De tudjuk az FM 12 óvodásoknak való. "

Köszi! <#schmoll2><#duhos2>

bakkerman
ugyan csak classic mód,de akkor is,'asszem erre mondják,hogy nincs ellenfele egy csapatnak <#beka3> akár én irányítom (jelen esetben),akár a gép,a Videoton totál nem nb1 szint

LasDen
Fater valsz rájött, hogy mennyire megéri a fiának, hogy benne legyen a játékban. FM népszherűbb mint bármikor, és ha kap 2000+ PA-t, akkor sokat fog pörögni a neve. Az meg pénz pénz és még több pénzt jelent....

bakkerman
azta milyen hivatalos okmány 😄D kiváncsi vagyok mekkora PA-t kap a srác,és alapból mennyiért lehet majd elhozni első évben,bár sztem youth contractot kap,és "csak" nevelési költséget kell perkálni