104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Zenszkij

Még nem töltötte be a 18-at :D :D. Az assistot a 20 éves saját nevelésű kapusom adta.
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.01.26. 16:45:49
  • 00mate
    Ha kellene választani, akkor a bal oldalit választanám... :D
  • geo91
    ha megjön a frissítés és bajner bekerül a notts-ba, kezdek velük egyet :D
  • Volcanor
    Először is grat mindenkinek! Jó sok beszámoló volt most.

2018/2019

Igazolások.
    Meglepő, hogy Zouma-t elengedték, pedig közel 30 millió € volt múlt nyáron az értéke. Roux már generált. Ayew pedig tökéletes csereember volt.
    Szuperkupa.
    Ligakupa.
    Kupa.
    Bajnokság.
    Ligue 1 statok.
    BL csoportkör.
    BL.
    Ez azért csalódás volt, két 1-0 lett a 2 meccs vége, a City-nek nagyon könnyen bepottyant 1-1 gól.... Malcom pedig pont ide időzítette az egyetlen hullámvölgyét, kapott is 2 hetes fizumegvonást érte.
    Statok.
    Tielemans.
    Coman.
    Ben Arfa.
    Malcom.
    Golden Boy.
  • zyndar
    Ejj, de nem válogatós a manager úr! :) A viccet félretéve jó kihívás, sok sikert hozzá!

@Zenszkij: gondolom odahaza sétagalopp lesz, a BL-ben pedig minden megszerzett pont csak javít a pénzügyeken, remélem lesz minél több!

@Petteri: jó kezdés, maradjon meg a kitartás hosszú távon!
  • Petteri

Sheffield United - 2014/2015 félszezon.

Egy gyors helyzetjelentés féltávnál. A kupákról komolyabb szót nem szólnék. A ligakupában mentem két kört, először idegenben a Notts ellen nyertünk :D, utána jött a Hull, őket hazai pályán 0-1-ről vertük meg, majd jött egy igazán kellemes ellenfél a City, Manchesterben. Sima 4-0, de legalább fociztunk.

A Johnstone's Paint Trophyban rögtön az első körben kiestünk tizenegyesekkel a Chesterfield ellen.

Az FA kupában meg egy tipikus FM-es meccsen maradtunk alul, az első körben a Cheltenham Town ellen. Ez kicsit fájó, de mindent összevetve annyira nem bánom, hogy csak a bajnokságra kell koncentrálni, mert elég szűkös a keret, sérülések így is vannak és a bajnokságban is ugye 46 meccs van.

Szóval a bajnokság:

És a legjobb játékosunk, aki ilyen képességek mellett, ilyen statokkal bír:

Kötelező a feljutás! :)
    Utoljára szerkesztette: Petteri, 2015.01.26. 11:54:44
  • korbin555
    Az a célom.(És nekem nem csak a sál tetszik.)

@Gomba-Az importnál meg sem jelenik a mentett shortlist.A load engedi kiválasztani,de nem töltődik be egyetlen játékos sem.Mindegy,kiírtam azt a 19 nevet,akik potenciális igazolások lehetnek.Hamarosan pedig a saját megfigyelőim is elkezdik a munkát.
  • Zenszkij
    Tetszik a sál, London büszkesége! Tedd is őket azzá :).
  • Darthmushroom
    a load shortlistet is próbáltad? nekem azzal jó szokott lenni, az import meg sose :D
  • Zenszkij

Helyzetjelentés a szerb Maracanaból!

Letudtuk a BL selejtezőket. Első körben kaptuk a román bajnokot:

Nem tudom a Steaua mit csinált, de ezen az Astran átgázoltunk, kapott gól nélkül, minden izgalmat mellőzve. Astrahoz képest mi Ferrariként döngettünk.

Második körben kaptuk az osztrák bajnokot, na mondom ez keményebb lesz. Kirakat csapat, van pénzük is, végül ez történt:

Bosszankodok a hazai pályán bekapott gól miatt . Na jó nem vagyok telhetetlen, de erre nem számítottam. Döbbenetesen, olyan szerb stílusban hazavágtuk őket, szerintem nem tudták, hogy a Crvena vagy az úthenger gázolt át rajtuk. Ekkor jött a feketeleves, azt hittem már a csoportkörben vagyunk, mire kiderült, hogy van még egy playoff, látszik, hogy a szerb bajnokság is a béka feneke alá süllyedt az utóbbi években. Na mondom most kompenzál a játék és belefutunk a késbe. Megkaptuk a fehérorosz bajnokot, a Bate-t.

Ez mi volt? 7-1? Valamit nagyon eltaláltam a taktikával kapcsolatban, mert ennyivel egyik csapatnál sem vagyunk jobbak. Az idegenbeli 0-0-nál is érdemes böngészni a statisztikát mennyire volt közük a meccshez. Ez a csapat egy erős magyar csapat szintjén van, de nem jobb, mint a Videoton. Közben a bajnokság is elindult, 3 meccs 3 győzelem, és volt időnk behúzni a szuperkupát is.

Jött is egy érdekes szalagcím:

Na itt leesett az állam! 30 meccse nem kaptunk ki? 2014. december 3 óta verhetetlenek vagyunk. Jó formában a csapat, de ez megdöbbentett. Ebben volt egy idegenbeli győzelem a városi rivális Partizan ellen, és 6 BL selejtező meccs velünk azonos szintű bajnokcsapatok ellen, valamint egy kupadöntő. Itt van pár csapat, akik biztos, hogy megszakítják majd ezt a csodás sorozatot:

Idén úgy tűnik az Everton is csíter csapat lett. Kaptunk egy Bayern-t is, no meg valami Porto-t. Na végre, ezek olyan csapatok akik ellen meglátjuk mire leszünk elegek. A cél a tisztes helytállás, félő, hogy pontot se szerzünk, kár, hogy a selejtezőért nem jár pont . Innen folytatom, meglátjuk mire leszünk jók, így hogy hét közben is játszanak a fiúk, nem is akárkikkel. Az erőnléttel biztos lesznek gondok, még lehet hozok egy védőt bagóért, mert eddig nem költöttem, csak kölcsön és ingyen jöttek, jah meg egy fiatal 15 éves szerb 250e euroért.
  • korbin555
    Döntöttem,nem kell a City.A Schalke nem hívott,én meg nem erőltettem rájuk magamat.Irány London.

A klub anyagilag rendben van.Papíron gazdag,de itt is horribilis az adósság.Kicsit utánanéztem a neten,mások hogy boldogultak itt,és kiderült,hogy a maláj főnök underwriter sugar daddy.A keret gyenge,nem tudom hogy tudtak ezzel a 12.helyen végezni.Bár csalóka,mert csak 5 pontra voltak a kieső helytől.Két éve meg egyenesen ötödikek lettek.Azt már fel sem bírom fogni,gondolom nem ezzel a kerettel.Az nagy bravúr lenne ezekkel az emberekkel.Most 6 embernek lejár a szerződése(nem marasztalom őket)+2 visszavonul.Diego Tardelli pedig megy vissza a Benficához.(Azt sem tudom minek hozták ide.5 meccset játszott,pedig sérült sem volt.)

Használható szélsők hiányában maradok itt is a 4-1-3-2-nél.Az edzés nem volt rossz,most pedig már nagyon jó.Beszálltam én is,és két jó edzőm követett ide az Intertől.A háttér átlagos,és stadion költözés lesz heteken belül.A scouting katasztrofális,a 2 rém gyenge angol scout jelenti a "hálózatot".Hozhatok még hat scoutot,de nyolcat hozok,mert ezt a kettőt kirúgom.Már eltelt 3 év a játékban,a 71 ezer játékos között sok a generált nagy tehetség.Sajnos a negyedét sem látom azoknak a játékosoknak,akik az Internél a riportokban voltak.Ha név szerint nem keresek rájuk,sosem találnám meg őket.Át akartam hozni a listát shortlist-ben,de valamiért nem sikerül.Sebaj,működik az "old fashion way".Kiírtam őket egy cetlire.Találtak nekem ott jó néhány remek ifit,de nem érdekeltek arra a rövid időre(Jovic sem).Itt nem tudok 80M-ért igazolni,ide fogom hozni az összeset,akit csak tudok.Sajnos az argentin,meg a 6M-s orosz csodagyerek "difficult" a work permit miatt.Bár nekik egyébként sem hiszem,hogy a QPR lenne az álmuk.Lényeg,muszáj lesz építgetnem a klubot,néhány évre berendezkedek itt.
    General Information.
    Facilities.
    Finances.
    A jobb játékosok:Much,Austin,Gamboa,Gulácsi,Leroy Fer,Sandro,Vargas,és Onuoha.Ennyi.Ők még megütnek egy szintet,a többi nem sokat ér.Lesz itt meló bőven.Az elvárás felém egy biztos középmezőnybeli helyezés,és a támadófutball meghonosítása.Az elsőben szinte biztos vagyok,utóbbiban pedig teljesen.A góllövéssel sehol nem állok hadilábon.A nagy kérdés az,mi lesz hátul.Általában minden új karrierben az a nagy kérdés.Meglátjuk.
  • Zenszkij
    Izgalmasnak ígérkezik, jó a keret. Én a MU-val kezdtem az FM 2015-ös játékot, és a röhej, hogy Falcaot a szerződése végéig minden évben kölcsön lehet venni, nem tudom bug-e de úgy látom nálad megvették. Sok sikert!
  • zyndar
    Jó az Evertont meg Guardiola manageli 2 hónapja :)
  • Darthmushroom
    lol az a senki h nem került a MU padjára? nálam mikor LvG-t elküldték Villás-Tojást nevezték ki, de 4. szezonban ahogy linkeltem bajnokok lettek 1 verességgel +BL döntő bár ott kikaptak. Más mentéseimbe is Ő vagy Klopp lett mindig, mondjuk érdekes h gyakorlatilag nem láttam olyat h LvG megélt volna egy szezont.
  • zyndar
    Nem szeretnék nagyon lentről kezdeni megint, na :)

@ Gomba: Már eljöttem, de szinte teljesen biztos, hogy Gerardo Martino. Tavaly nyár óta volt itt, engem is megkeresett akkor a MU.
  • korbin555
    Válogatós a menedzser úr.És további sok sikert.
  • Darthmushroom
    ezzel a kerettel 8. helyen voltak? ki volt az edző?
  • zyndar
    2019 június közepén mondtam fel és spanyol csapatok közül csak a Zaragoza és a Levante keresett meg, így kénytelen voltam más ország felé nézni, mivel csak 2020 február végén szabadult fel bármilyen komolyabb csapat manager posztja. Úgy alakult, hogy:

Keret és tabella

Hajrá
  • Zenszkij
    Az idei év egyik legnagyobb wonderkidje. Meglátom meddig tudom itt tartani. Most hosszabbított 2019-ig :).
  • zyndar
    Na ez most kiverte a biztosítékot....

Talán, ha meglett volna neki az 50 meccs, és megnyertük volna a kupát is.

Egyébként már lemondtam, de ennek csak nincs köze az ilyen fatális marhaságokhoz.
    Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.01.25. 22:25:54
  • korbin555
    Nálam most a Zvezda 2017 januárig tudta megtartani.Már lila volt a feje,muszáj volt eladniuk.Végül elvitte az Ajax 6M€-ért.Már két éve a Real Madridnál is ajánlotta a scout,meg az Internél is.De minek hoztam volna el?Úgyis mindenhonnan lelépek.
    Így nézett ki a Hali karrierben,már tapasztalt játékosként.
  • zyndar
    Tényleg csíter, íme a teljesítménye évről évre ( játékbeli 2. és 3. szezonban én voltam a főnöke :D )
    2015/16
    2016/17
    2017/18
    2018/19
  • Zenszkij
    Jovicból ilyen játékos lehet. Érdekes, hogy a magyar ligában nem találni ilyeneket .
  • korbin555
    Ha a Juve ugyanazt a szintet hozza mint az előző szezonban,akkor meleg lett volna a pite.A kicsik ellen szerencsére elszórtak rengeteg pontot.A Verona(kiesett),a Brescia(kiesett),a Pescara és az Empoli is győzött ellenük.

Alszom rá egyet,de inkább a Q.P.R. mint a City.Ha a Schalke nem lép be a képbe,akkor Parkőr leszek.
  • zavbal
    mindenkinek! Meg is jött a kedvem a játékhoz! Ez a Jovic gyerek nagy csíternek tűnik ha pénz állna a házhoz bepróbálkozok nála
  • Sysfox
    Gratula! :)

Mit keres egy Everton egy BL döntőben?
  • korbin555
    Átadnám a Real Madrid felkérésemet,de már elutasítottam őket.

Ugyanezt a két BL rekordot én egy csapattal is tartottam.A Haladással az elején pofozógépek voltunk,aztán később mi pofoztunk mindenkit.Érdekesen nézett ki,hogy mi rúgtuk,és mi kaptuk a legtöbb gólt.Utóbbit aztán szerencsére elvették tőlünk.És még a legkevesebb néző rekordja is a miénk volt,de az örökre rajtunk is maradt.Az első BL szezonunkban még nem játszhattunk otthon,és a PSV ellen Zalaegerszegen valami 4000 néző volt.Jópofák ezek a rekordok.
  • Zenszkij
    Nem semmi, nekem harmadik évemben sikerült őket befognom a Romával. Szerintem tolj egy QPR-t, mindig is kedveltem őket.
  • Zenszkij
    Ez a jó, ha jönnek a beszámolók és pereg a topik! Gratula mindenkinek, szépek az eredmények.
  • Darthmushroom
    Gratu, meg persze Korbinnak is
  • zyndar
    Na, micsoda beszámoló áradat! Riszpekt korbinnak és Zenszkijnek is!
  • zyndar
    2018/19-es szezon, a 2. a Rennes padján.

Korábban beszámoltam az transzferekről, 4,5 millió eurót költöttem és 78-ért adtam el. Ez módosult januárban, mikor is az elvágyódó 3. számú középső védőmet elvitte a Kiev, jött helyette Monteleone 10 millióért és első számú kapusnak Koval, 13 milliós kivásárlási áron. Apró szépséghiba, hogy mindketten játszottak idén a BL-ben, így nem nevezhettem őket. Ezzel teljes lett a keret, ami nagyon egyben volt és külön öröm, hogy a szigorúan vett első csapathoz nem kevesebb, mint 5 saját nevelés tartozik. Az évet kezdtük ugye a Szuperkupa győzelemmel, majd folytattuk a Ligakupa megnyerésével, bár ehhez csak 4 meccset kellett hozni. A kupában nem sikerült a címvédés, az elődöntőben kikaptunk a Monacotól.

A bajnokságban a 7. fordulóban álltunk az élre, ahonnan csak egyszer voltunk hajlandóak lelépni, így a klub az első bajnoki címét ünnepelheti. Végig kiegyensúlyozottan teljesített a csapat és egészen jól tudtam rotálni is. Hosszabb sérülést egyedül Grimaldo szenvedett, ő az utolsó 3 hónapot hagyta ki a szezonban.

És akkor végezetül a BL.
    Selejteznünk kellett, ahol is Leverkusen volt az ellenfél. Egyáltalán nem tűnt egyszerű feladatnak a csoportkörbe jutás, főleg az első meccs döntetlenje után. Igaz, akkor még nem tudtam, mennyire jó a taktika és a keret. A csoportmeccseken brillíroztunk rendesen, első helyen mentünk tovább. Az első kiesési körben a lisszaboni Sporting volt az ellenfél, itt már komoly önbizalommal vártam a párharcot, végül 8-1el leléptük a portugálokat. Jöhetett a BvB. Ez sokkal nehezebbnek tűnt. Megnéztem közelebbről a keretüket és meglepve tapasztaltam, hogy egy egydimenziós 352-t játszanak, úgy, hogy nincs rendes csatár az egész keretben. 7-1el mentünk tovább. Itt szokás vérszemet kapni, igaz? Nos, jöhetett a Schalke, aki később német bajnok lett, ráadásul a liebling Joviccsal a kezdőben. Töksima 6-1 ide... Ílymódon következhetett a döntő. Az ellenfél vajon a Barca, Real, Juve? Majdnem, az Everton... Kiverték az Atléticót, a Barcát és a Realt az egyenes kieséses szakaszban. Nos úgy álltunk neki a történelmi pillanatnak, hogy a kezdőből a balbekk Grimaldo ugye sérült, az elsőszámú kapus és a legjobb középső védő nem nevezhető, a fiatal Janvier sérült és a döntő napján (!!írd és mondd!!) lábsérülést szenvedett a 2. számú kapusom, így a 3. számú hálóőr, az addig 4 meccset játszó fiatal kapott lehetőséget. Ezt meg is hálálta egy a 10. percben begyűjtött sárgával. Itt nagyon komoly fenyegetést kapott, mely kiterjedt a személyére, valamint az összes felmenőági rokonára. A Benfica stadionjában rendezett meccset végül magabiztosan nyertük Zivkovic vezérletével, aki 2 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

Ez egy fantasztikus eredmény, főleg ettől a csapattól. Igazából az egész keretet ki tudnám emelni a statok alapján, de ők a legjobbak:
    Ntep, Guidetti, Pajot, Ünal, Zivkovic, Grimaldo, Moreira, Savitsky.
    Meggyőződésem, hogy még soha nem volt olyan csapatom, ahol 3 játékos rúg 30 gólt és a "cserecsatár" is 28ig jut. Minden sorozatot figyelembe véve 182 gólt szereztünk, ami elképesztő. Ehhez kapcsolódóan egy megmosolyogtató statisztika: a Rennes szerezte a legtöbb gólt egy adott BL kiírásban és a Vojvodina kapta a legtöbbet, mindkét esetben én ültem a padon

Hogy hova tovább, nem tudom még. A csapat nagyon tetszik, de itt úgy tűnik végeztem és jöhet a korábban beígért spanyol állomás. Persze ha lesz megfelelő ajánlat.

• korbin555

2.állomás,2.szezon.

Nem is volt nehéz.Kb.olyanok voltunk,mint a tavalyi Juventus.Az utolsó 3 meccset már le sem kellett volna játszani.Döntő volt,hogy 20 góllal kevesebbet kaptunk mint az előző szezonban.Idén nem Kovacic lett a legjobb játékos,hanem a balhátvéd Jonathan Silva.Az olasz kupából gyakorlatilag szándékosan estem ki,a BL-ből úgyszintén.Egyik sem érdekelt.A bajnokság befejezésének másnapján kaptam egy megtisztelő ajánlatot.Persze eszemben sem volt visszamenni.Vártam még pár napot,és június elsején lemondtam.Arrivederci Italia!

Két interjúra hívtak azonnal,ahogy meghirdettem magam.(volt több ajánlatom is,de vagy olasz,spanyol klubok,vagy nem a top ligákból)A QPR,és a Manchester City kért fel Angliából.A City 3.lett,ha a céljaimat nézem,akkor ennél jobbat nem is találhatnék.Kb. Real Madrid 2.0.Azzal a kerettel kizárt,hogy ne legyek bajnok.Ellenük szól,hogy sosem volt nekem szimpatikus a csapat.A Parkőrök a 12.helyen végeztek,PL szinten gyengécske a keret.Bár pénz van ott is,de náluk nem számíthatnék arra,hogy bliztkrieg lesz a tevékenységem.De csábít,hogy még sosem voltak bajnokok,és borsot törhetek a többi Londoni klub orra alá.Ha elfogadom,ez lenne az ajánlatuk.Mindkettőtől egy hét gondolkodási időt kértem,mert közben a Schalke is kirúgta a menedzserét,és a sajtó már össze is hozott velük.De két szék között a pad alá esni sem akarok.Ma már úgysem játszom,reggel eldöntöm merre tovább.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.25. 20:43:04
  • korbin555
    Gratula.
  • Darthmushroom
  • Zenszkij

Sikeresen eltelt az első év a szerb ligában. A tavaszi szezonban a csapat minden várakozásomat felülmúlta. Egyetlen meccsen sem szenvedtünk vereséget! Egyszerűen megtáltosodott a Crvena zvezda, és 14 pontot verve a másodikra bajnokok lettünk. Ez az első karriernyitó évem volt FM pályafutásom során, ahol idegenben egyszer sem kaptunk ki, a két vereség hazai pályához köthető. Kuriózum, hogy a Partizán, akiket idegenben is elvertünk csak a 4. lett, így jövőre nem indulhatnak sehol.

A kupadöntőt már az első negyed óra előtt eldöntöttük, kvázi a Donji Srem úgy asszisztált, mint a Fradi a Rijeka ellen idén. 1 lelátóra kivágott lövésük volt támadás címszó alatt . Mivel a pénzügyi mérleg katasztrofális helyzetbe került kénytelen voltam év végén eladni pár saját nevelésű gyereket, de az értük kapott búsás haszon helyretette az egyenleget. Összesen 16 millió eurot kaszáltunk, cserébe hoztam két 21 éves külföldit, akik remélem megfelelően pótolják majd a távozókat. Kicsit vérzett a szívem, mikor a "beszédes nevű" Savicevic is távozott, de nincs mese jelenleg pénzre volt szükségem az életben maradáshoz. Őt viszont semmi pénzért nem adnám el. Már van két válogatottsága is. Mondhatom, 16-7 évesen gólkirálynak lenni nem jelent rosszat. Jovic lett az év felfedezettje is.

Akit érdekel: meccsek, taktika.

Jövőre megpróbálunk valami neves BL csoportkört elérni, ha az nem sikerül, próbálkozunk az EL-ben. Nem lesz könnyű. Most még nem igazolok. Sok az adósság kell a pénz. A bajnokságot így is hozni fogom, remélhetőleg . Cél, hogy 5 éven belül stabil BL csoportkörös legyen a csapat.
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2015.01.25. 19:52:08
  • Darthmushroom
    befért, bár tavaly sokkal jobb volt a Shaqiri a bal szélen így meg úgy voltam vele h haszonnal távozik és eladtam főleg h közbe láttam h Moura átadólistán van.

Még szombaton van egy szóbeli felvételim is :)
  • Zenszkij
    Ezzel a névvel francia? Szép :).
  • Volcanor
    Fiatal, francia, ráadásul nagyon jól játszik. :) Meg a klubnak is van már pénze.

szerk: most nézem, hogy az Arsenal volt, nem is a Juventus.
    Utoljára szerkesztette: Volcanor, 2015.01.25. 13:48:06
  • zyndar
    Egy Fischer nem fér el a keretben? Jó neked! :) Ám sportriporter leszel-e?