104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Darthmushroom
    talán már ideje is volt egy kis szerencsének :D tavaly is szinte végig vezettünk erre a MU 16!!! bajnokit nyert meg zsinórban a szezon végén és végül persze be is húzták. cím védés am szerintem meg még nehezebb lesz főleg ha a MU behúzza a BL-t (nem mentem el odáig)
  • korbin555
    A tabella csalóka.Közünk nem volt az első 4 helyhez.Azért lett ennyire szoros a vége,mert a Pool elvesztette az utolsó két meccsét.És a City mélyrepülése is kellett.Egész tavasszal a 6-8.helyen voltunk,ennyi volt bennünk.

Hát igen,itt is a védelem.Mehetek bárhová,az első szezonban ezzel mindig gondjaim vannak.Onuoha még marad egy szezont tartaléknak,de Forren és Wilson már nem kell.Nem ütik meg a szintet.Még mindig keresek egy tapasztalt középhátvédet.

És a csatárokkal sem voltam elégedett.Austin OK,ő aztán húzta az igát.De a másik kettő jórészt alibizett.Jön Paloschi,aki velem 27 góllal Serie A gólkirály lett.Listára tette az Inter,és mindössze 3,9M volt az ára.Nagyon megbízható csatár,20-25 gól mindig benne van.Egyik kedvenc játékosom,tudom hogy fontos gólokat fog rúgni.És mellette talán Gepp is összeszedi magát.Ő még fiatal,volt mentsége,de télen már 20 éves lesz.Ebben a szezonban bizonyítania kell.Vargas pedig már listán van.Az nem fér bele,hogy rúg 3 mesterhármast 9,9-es osztályzatokkal,aztán 20 meccsen nem csinál semmit.
    Szóval van tennivalóm,de dolgozom rajta.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.01.29. 19:31:40
  • Petteri
    Alt+F9

nem tudom, hogy a '12-ben ez működik-e, de talán igen... a képeket meg a Dokumentumok mappán belüli Sports Interactive /Football Manager 20XX/screenshots mappába pakolja... :)
  • sir_alex
    Sziasztok!
    A képeket Ti mivel mentitek le a gépre, hogy aztán ide beszúrhassátok?
    Azt gondoltam, hogy az F12 mentés jó lesz, de beméretezve elég rusnya kép lett belőle ....
    Köszi!
  • zyndar
    Nagyon jó, kár, hogy 2 ponton múlt csak a BL. Ami még szembetűnő, hogy az első 3 gólkülönbsége +60-as, aztán óriási szakadék.

@Gomba: Gratulálok, jó nagy mákod volt, viszont a jó csapatnak szerencséje is van. Nálad azért kiegyenlítettebbek a gólkülönbségek.
  • Darthmushroom

Brentford 5.szezon

Még ha hatalmas szerencsével is, de beért az 5 éves munka és megszereztük a klub első bajnoki címét. Hiába vezettük szinte egész évben a tabellát a bajnokság hajrája úgy indult h a United vezetett, szerencsénkre meg talán az ő bl menetelésüknek hála még botlottak így beértük őket 3 bajnokival a vége előtt, végül egyikőnk se hibázott így a jobb gólkülönbségnek hála mi lettünk bajnokok. Még szerencse h Angliában ezt nézik mert am oda-vissza megvertek minket. A kupákban kevésbé voltunk szerencsések, az Fa kupába és a BL-be is úgy estünk ki h nem volt épp csatárom ami meg is látszódott a játékunkon. A Liga kupa kevésbé volt fontos de azért jó lett volna címet védeni sajnos nem jött össze a cseréknek a továbbjutás már a 4 közé se. A keret továbbra is az egyik legfiatalabb ligákban szóval bizakodhatok a további szép jövőben. Komoly igazolást most már nem tervezek maximum akkor ha kulcs ember jó pénzért távozik, inkább fiatalokat próbálok majd a klubhoz csábítani.
    Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.01.29. 15:07:27
  • Petteri

Szar van itt a palacsintában...

Annyi volt még a jó, hogy a bajnoki győzelem után, hozzám vágtak kb. 3,5 millió eurót, plusz ez... De ebből egyelőre nagyon úgy fest, hogy nem tudom kellőképp megerősíteni a gárdát... :(
  • korbin555
    Végig szurkoltam hogy a Derby nehogy feljusson,mert akkor nehezebb lett volna elhozni.Így pofonegyszerű volt.
  • sir_alex
    Azt hiszem meg is van ....
    Bocsánat!
  • sir_alex
    Szia!
    Igen, látom, szépen testre szabható ez a dolog, de hogyan tudom elmenteni, hogy ha kilépek ebből a nézetből, újra az általam kiválasztott statok jelenjenek meg?

Köszi:
    saf
  • Volcanor
    Új szabadrúgás kombinációt alkalmaznak a játékosaim, Ben Arfa kilőtte a szabadrúgás elvégzésekor a lövésbe beleálló csapattársát, és az ellenfél ebből indította a kontrát:
  • Darthmushroom
    nekem úgy rémlik mintha tavaly jobb lett volna, persze ettől függetlenül még tud jó évet mutatni idén is. legendát akarok belőle csinálni mint tavaly a Bournemouthba h 10+ évig nálam szolgál :D am az a jó benne h még mindig simán eligazol egy frissen feljutott premier liga csapatba.
  • korbin555
    Kösz.
    Megvan a cheat player középpályás.Eddig bárhová igazoltam le,mindig szédületes átlagokat produkált.Bár a 15-ben először van nálam.Csak remélni tudom,hogy a szükséges plusz idén sem hiányzik belőle.
  • Darthmushroom
  • korbin555

Minden szép,és(majdnem)minden jó.Csak az elveszített Capital One döntőt sajnálom.Az FA kupa hamar véget ért,de nem problémáztam rajta.Tavasszal már stabilabbak lettünk,nem volt hosszú vereségsorozat sem.Az is csak egyszer fordult elő,hogy 2 meccset veszítsünk egymás után.A Man.Utd,Liverpool,Arsenal trió oda-vissza megvert bennünket,de nem volt miért aggódnom.A nagyszerű január-február után végig tartottuk a 6-7.helyet.Positions.És volt egy lethal weapon Austin,aki nem mellékesen gólkirály lett.Hihetetlen ez a pali.Vargas nem győzött meg,és a szezon végi 10 meccses góltalan sorozat megpecsételte a sorsát.A továbbiakban nincs rá szükségem.Távozni fog(bár még nem tudnak róla)Faurlin,Robinson,Forren,Gamboa,Wilson,és a cserekapus Steer is.Ahhoz a szinthez amit szeretnék elérni,nem elég jók.Az idősebbek közül marad Sandro,Onuoha(1 évet kap),Gulácsi,Leroy Fer,és természetesen Charlie Austin.

Nyáron tovább erősítek,és nem csak 18 évesekkel.Will Hughes-t mindenképpen szeretném idehozni,de kell egy jó csatár,és egy CD is.A megfigyelők szerint Hughes szívesen jönne,az ára 7,25-12,5M€ között lehet.Elég tág becslés,de pénzem van.Megnéztem az agyon sztárolt Jovic-ot is,de az Ajax 30-40M között tárgyal.Annyit nem adok érte.Ő és Hughes elvinné majdnem az összes pénzemet.Vannak egyéb jelöltjeim,megoldom.Különben is annyiért 2 generált csodagyereket hozok.Legalább.

A következő szezonra a minimum cél a BL helyezés.Az sem lesz baj,ha ráhozom a frászt a sztár klubokra.Az EL is fontos,a kupák is,semmit nem veszek félvállról.Megérdemli ez a klub,hogy végre nyerjen valamit.Elindultak a fejlesztések is,valami komoly nyomot akarok hagyni magam után,mielőtt lelépek.Pillanatnyilag azt sem tartom kizártnak,hogy kitöltöm a 4 éves szerződésemet.
  • Darthmushroom
    oké jobbak voltak. nálam meg minden csatár sérült volt, de másodjára essünk ki úgy Európából h az első meccsen simán nyertünk (3:1 vagy 4:1)
  • Darthmushroom
    Dortmund kiárusít a nyáron? Reus nagy fogás lehetne ingyen bár ahogy nézem rengeteget volt sérült
  • zyndar
    Szerintem a csapanézetnél a Statistics-Overall. Viszont ettől sokkal jobb, amit csináltam magamnak nézetet, azon minden nekem fontos dolog rajta van.
    Csapatstatok
  • sir_alex
    Sziasztok!

Fél távnál vagyok és bizony komoly a küzdelem, nehéz a munkám ...
    Szeretnék egy hosszabb beszámolót írni - ha, nem gond - ehhez át szeretném böngészni a statisztikákat is.

Kérdés, a 14-ben melyik fül, melyik statja mutatja a legtöbbet, melyik a leginformatívabb?

Köszönöm,
    saf
  • 00mate
    Illetve az lenne a kérdésem, hogy mitől csökkent a reputációm? Fél csillaggal csökkent, pedig Bl-ben ott vagyok, nyerem a bajnokságot, kupát. Nem értem...
  • 00mate
    (FM12)

Seggnyalással rá lehet venni a játékosokat, hogy hosszabbítsanak?
  • korbin555
    Gratulálok.
    Az 54 kapott gól nem olyan vészes 46 meccsen.Alig több,mint 1-es átlag.És legalább lehet hová fejlődni.
  • zyndar
    Sok sikert hozzá, angol alsó osztályból haladva mindig klasszikus játék marad. Az igazat megvallva, anno szinte csak angol munkáim voltak.
  • Petteri

Szóval, én kicsit lassabban haladok, de véget ért a bajnokság. Ahogy korábban már említettem, a kupákban semmi komoly eredményt nem értünk el, így arról nem mesélnék sokat, illetve mivel kicsit szétszórtak a gondolataim, így csupán egy gyors összefoglalót dobnék fel.

A szezon előtt és a csapat képességeihez mérten a bajnokság közben is történt pár igazolás, illetve folyamatosan alakítgattam a keretet, hogy sikerrel tudjam venni a League One által támasztott akadályokat. Szóval az igazolások!

A bajnokságban végig a tabella élmezőnyéhez tartoztam és pillanatokra ugyan letudtak taszítani a dobogó tetejéről, de sikerült behúzni, bajnokként a bajnokságot. Érdekesség, hogy a Leyton Orient edzője nem más, mint Jens Lehmann. A bajnokságból még a Scunthorpe esett ki.

A szerzett gólok mennyiségével elégedett vagyok, viszont a kapott gólok számát soknak érzem.

Akit érdekel, azoknak egy részletes stat arról, hogy milyen eredményeket is értünk el a szezonban:
    meccsek 1, meccsek 2, meccsek 3.

A keret összetételét és teljesítményét egy ötös skálán én négyesre értékelném. Viszont ez a csapat a Championshipbe édes kevés lesz. Akit érdemesnek tartok erre az osztályra, az első blikkre 3 db játékos. Wilson, Macleod és Wallace, de egyelőre ezzel nem kell még foglalkoznom.

A csapat és a teljesítmények:
    Keret első fele, keret második fele.

Azonban ez a teljesítmény is elég volt arra, hogy a bajnokságban a mérvadó és a látványos kritériumokban az élen végezzünk:
    a bajnokság játékos statisztikái.

Köszönöm és megtisztelsz vele, ha elolvastad! A következő szezonban, pedig folytatás, de már a Championshipben!

• Sysfox
    A 2012-es verzióban a Blackburn indiai elnöke underwriter volt. Nálam csak akkor adott pénzt, amikor -20 millió környékére ment le az egyenleg, de akkor is 20 éves elnöki kölcsönt, amit havonta törlesztünk.

Már új az elnök, remélem ez is cukros bácsi.
  • Darthmushroom
    OFF:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    szombaton szurkoljatok, megvan az írásbelim a sport riporter képzésre egy szóbeli választ el :) persze még csak a tanulástól
  • Peti2400
    Köszönöm.
  • Lancelot1983
    például itt http://www.footballmanagerblog.org/2014/11/football-manager-2015-sugar-daddy-clubs.html
  • Peti2400
    Amugy hol lehet megnézni hogy milyen az elnök?Mert itt ilyen sugar daddy meg ilyenek vannak.Valaki felvilágosítana?
  • Zenszkij
    Egyérintős TIKI TAKA.

• Darthmushroom
    ja az érdekes mert underwriterre mindenhol azt írják h csak a számlát tölti fel. még ami nálam background arra írni szokták h feljutás után ki szokta nyitni a csapott még ha nem is úgy mint egy city, psg meg hasonlónál.

ettől függetlenül ugyebár angliában van pénz, alaphangon szoktam 30mkat kapni a nagyobb nevek közül mindenki vagy élvágyódót a kevés lehetőség miatt (Shaqiri stb.) vagy átadó listán volt (Moura nyáron, Isco most télen) de pl. Hughes nevetve jött el a feljutás után, de Jovic leigazolása se volt túl nagy probléma mivel akkor már a fiókcsapatom volt a Czveda. Aki követte az írásaim azt gyakorlatilag tudja h ki h mikor érkezett a klubhoz mert voltak beszámolok szép számmal. (nagyobb nevek ami mostanában érkeztek)
  • Solt
    Kiváló, köszönöm!! :)
  • korbin555
    Tessék.Csak ennyivel szolgálhatok.
  • Solt
    Uraim!

Valaki dobna egy képet ERRŐL a srácról? :)
  • korbin555
    Underwriter sugar daddy van nálam is,és decemberben hozzácsapott 13M-t a maradék 4M átigazolási pénzhez.Állítólag azért,mert jól állunk anyagilag.Én eddig abban a hitben voltam,hogy ezek csak az adósságokat szokták eltüntetni.Aztán kicsit utánagondoltam,és szerintem nem is zsebből adta.Ugyanis nagyjából 18M jött be a korábbi eladások utáni százalékokból.Csak Sterling után kaptunk 10,9M-t,meg további 4 másik játékos után is vagy 7M-t.És eddig csak 25% csurrant nekem ezekből a bevételekből.Szóval éppen azt a 13M-t adta ide,amit eddig visszatartott. De télen úgysem költök belőle semmit,nyárra meg gondolom lesz belőle valami 40M.Eszetlen sok a pénz a PL-ben.Mi még nem is tartozunk az igazán gazdagok közé.
  • Darthmushroom
    background sugar daddy van, am meg mind átadólistán volt, és nem a 4. hanem az 5.évem :D
  • korbin555

Esetleg kihasználhatod,hogy az állampolgársághoz elég 3 év.A fiatalon odavitt külföldi tehetségek 20-21 éves korukra nem csak saját nevelések,hanem szerbek is lesznek.Mert a 94 YR arra nem elég,hogy egy generáción belül 15 szerb világklasszisod legyen.
  • zavbal
    Köszönöm.Nos ez valóban érdekes.A szabályoknál nekem sem tünteti fel de az utolsó noname brazilnak is megadja a munkavállalásit.Mivel nem kellett fellebbezgetni így ezért nem is foglalkozhattam vele.De érdekes észrevétel.
    @Zenszkij: szép teljesítmény a csak hazai játékosokból álló csapat ötlete pedig megsüvegelendő
    @zyndar: láttam a képed róla onnan tudtam köbö honnan kellene alkudozni
  • korbin555
    Gratu.
    Nem is tudtam,hogy Dániában is kell munkavállalási.Egy szót sem írnak róla itt.
  • Zenszkij

Lefuttattam a második szezont is a Crvena-val. A tavaszi érában már csak a bajnokságban voltunk érdekeltek. Mivel 6 pontos előnnyel vágtunk neki, így bedobtam a fiataljaimat, 16-7-8 éves akadémiás kölkök produkálták ezt a menetelést, és csak egyszer kaptak ki, kettős emberhátrány miatt tavasszal.

A csapat átlag életkora 22 év. A kezdőben és a kispadon összesen 5 nem szerb játékos lehet egyszerre a Jelen Super Ligában. Ez nagyon tetszik, ez az ami nekem való. Saját nevelésű ifikre épülő világverő csapat építését tervezem. Az alapanyag megvan hozzá. Háttér. Facilities. Edzés.

Sikerült a vezetést rávennem, hogy javítsunk a jelenleg is magas színvonalú edzőközpontokon. Sikerült ugyanakkor aránylag jó edzőket is szerződtetnem. A scout rendszer is kiépülni látszik. A maradék nem szerb 5 embert mindenképpen Kelet-Európából kívánom megszerezni, eseti jelleggel lehet dél-amerikai is. Vannak román, horvát, szerb, orosz megfigyelőim, ezt mindenképp bővíteni fogom, ahogy nő a reputáció.
    Íme pár friss titán, akik rövidesen csatlakoznak a csapathoz: Dinko Cvetkovic, Milos Simic, Predrag Brajovic, Zvejzdan Mikulinec. 2 szerb és 2 horvát tehetség. Potenciáljukat 4,5-5 csillagra becsülték a scoutok. Remélem a kellő edzés és játéklehetőség kihozza majd belőlük a maximumot. A 4 játékosért összesen 410e eurot perkáltunk ki. Szerencsére volt miből. Nem tudom hozok-e még valakit, eget rengető költekezés biztos nem lesz. Anyagilag stabilak vagyunk, 13 millió euro van játékosvásárlásra.

Íme egy kis ízelítő a Jelen Super Ligából: