Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zyndar
<#taps><#taps><#taps> Azigen!

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
az a river-es argentin alapból? mert akkor ismerem.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

zaki
En ezt a Kranevitter gyereket megvettem az Evertonba 6 millaert, aztan par ev mulva 40 millaert vasarolta ki a szerzodesebol a Bayern 😄

zaki
Lol, most kezdtem el a 7. evemet, es most volt az elso 11es, amit kihagyott Lukaku, pedig mindig o lovi 😄
35bol 35ot belott eddig, a 36. kimaradt 😄
De a kipattanot azert belotte 😄
Utoljára szerkesztette: zaki, 2014.12.04. 23:49:45

Darthmushroom
LOL Kovacic DM pozícióba, az az igazi pocséklás. végül is a játék egyik legjobb AMC-je.

Krejci nem tudom ideibe milyen de tavalyi állat volt, Bonazzoli meg az ideibe az.

Darthmushroom
hogy lehet h nem volt még válogatott?

zaki
Everton 6. ev

A 92. percben szerzett gollal lettunk bajnokok, ilyen sem volt meg nalam 😄 Ligakupa begyujtve, FA kupa szinten, BL-ben a 8 kozott estunk ki (5 angol csapat volt a 8 kozott, lol).

zyndar
Az Internél valami korszakalkotóval próbálkoznak...

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar
27 éves és még nem borotválkozik? 😊

Megjegyzés: szerintem a góljaim 40%-át úgy kapom, hogy egy középtávoli lövés kipattan a kapusról és azt beverik.

Vége is a nemzetközi kirándulásnak.Pedig még ez a bolgár 3.helyezett sem lett volna megoldhatatlan feladat.
Mindegy,jöhet a hazai kötelező.
mastour és az esélyünk a bl-re a 12. szezonban

Azt tudom, hogy csak 18 évesen csatlakozhat. És köszi a magyarázatot.
Mert még szinte újonc vagy a klubnál,és a bizalmat ki kell érdemelni.És nem kérhetsz külön pénzt az ügynökök feneketlen zsebébe,fix átigazolási keret van.Ahogy egyre több pénzt kapsz átigazolásra,és a bizalom is nő,egyre nagyobb teret kapsz.Később már nem nagyon fognak korlátozni.Bár ha 200M lesz az átigazolási keret,akkor sem engedik,hogy 100M-t fizess egy ügynöknek.

Ezt a gyereket meg jól kifogtad.Most néztem meg vagy 50 Ghánai srácot,és csak kettőnek van ügynöke.Azok is már 18 évesek.Erős a gyanúm,hogy ez az ifi profi lelőszerződést kötött már,azért van ügynöke.Akárhogy is,ha leigazolod,akkor is csak 18 évesen csatlakozik majd.
crash dump miatt újra kellet játszani, így is kiestünk (igaz, ha így jutottunk volna döntőbe, újrajátszottam volna kiesésig. persze fordított esetben is, ha crash dump előtt továbbjutottam volna, akkor hasonló eredményig újrajátszom, a gép/játék hibája miatt ne bukjak már semmit...)

megint idegenben lőtt góllal buktuk a bl döntőt... <#rinya>

Miért van az, hogyha le akarok igazolni egy 16 éves Afrikai ifit akkor csak key player státuszban tudok agent fee-t ajánlani, többiben nem engedi a vezetőség. Így pedig nem tudom a játékost leigazolni. Hol tudom kérvényezni, hogy adhassak több pénzt az ügynöknek?
zyndar

1.szezon.

Röviden-elkúrtam.<#rinya>
Hosszabban-Azért nem volt túl egyszerű.Ez a csapat tényleg gyengébb,mint a tavalyi.És nem csak a valóságban,hanem a játékban is.Néhány embernek még ezen a szinten sincs semmi keresnivalója.Meccsek.Az utolsó fordulóban is volt még esélyünk,de a Fradi elleni x miatt lépéshátrányban voltunk az Újpesttel szemben.Hiába tömtük ki a Kecskemétet,kevés volt.

A Radó,Németh Márió,Halmosi trió remekelt.Jó volt még Schimmer,Iszlai.Nagy Olivér,és Kopunek.Szegény Rózsa értékelhetetlen,mert nem volt előtte védelem.Tavasszal a Rocchi helyére betett Czafit meglepően jól megállta a helyét,bár jöhet egy rekesz sörrel a szélsőknek.A többi egy rakás hulladék.Ez a "többi" listára fog kerülni,de óvatosnak kell lennem.Az új büdzsé is siralmas,normális fizetéseket ezután sem tudok adni.29k lett a bérkeret,mert lenulláztam az átigazolási pénzt.Talán még emelnek rajta,ha közlöm,hogy a bajnoki cím a cél.Nyáron megyek horgászni free player-ek után.Az EL indulás talán idecsábít néhány tűrhető játékost.Több ide nem is kell,és jövőre már nem lesz pardon.És valahogy meg kell szabadulnom a 16 átadólistástól.Talán néhány belemegy a közös megegyezésbe,ha felfogják,hogy a kölcsön lehetőségét is bezártam előttük.
Összességében egyáltalán nem vagyok elégedett.Eddig meg voltam róla győződve,hogy az NB1-et bármelyik középcsapattal meg lehet nyerni.Egy világ dőlt össze bennem.
Rocchi pedig gólkirály lett.Tavasszal Debrecenben még hozzátett nyolcat a nálunk rúgott 15-höz.
Videoton 2. szezon féltávnál.
Elérkezett a téli szünet. Felemásak az érzéseim, ugyanis sikerült bejutni a Bl-csoportkörbe, ott epdig messze túlszárnyaltuk az elvárásokat, ugyanis elcsíptük a harmadik helyet. Azonban a bajnokságban nem megy annyira a szekér. Nagyon sok az ellenfél által az utolsó percekben kiharcolt döntetlen. Azt hiszem a taktikán változtatnom kell, illetve a keretet is szűkíteni szeretném. Az új igazolások felemásan sikerültek. Caneria helyére sikerült megfelelő pótlást találnom, illetve Brachi helyére sikerült egy szintel jobb embert találnom, így a spanyolon túladtam. Jött a középpályára Filkor, illetve kölcsönből visszaérkező Tóth Balázst is megtartottam aki végül bejátszotta magát a kezdőbe. Jobb középpályásokat nem sikerült találnom. Augusztus végén jött egy ajánlat Sándorért, így túladtam rajta. A legnagyobb igazolás az ingyen megszerzett Marinkovic. Alapból a jobb szélre jött, illetve pontrúgónak, de aztán csatár mögött és bal szélen is játszott a sérülések miatt. Elég hullámzó a teljesítménye, de szépen termeli a gólpasszokat, gólokat. Holender és Sallai eddig nem vált be, de nekik talán még idő kell, bár Holendert utólag már nem hiszem hogy leigazolnám. Kicsit finomítottam a taktikán, tavasszal az Ajax ellen kezdünk az El-ben, de sok reményt nem fűzök a továbbjutáshoz.
Keret1 Keret2 Meccsek1 Meccsek2 Meccsek Vidi-Galata 1-0 Galata-Vidi 2-2 Vidi-PSG 1-2. Ibrahimovic a 93. percben vágta be a büntetőt. Alapvetően nem egy rossz szezon eddig, bajnokságban a végére felhoztuk magunkat, amennyire pechesek voltunk ott, annyira szerencsések a Bl-ben. Innen folytatom.

Utoljára szerkesztette: pancho5, 2014.12.04. 14:24:21
Jön a hajrá,még bármi lehet.Tabella.Ha az Újpest ellen nem égünk mint a rongy,akkor már szinte bajnokok lennénk.Haladás-Újpest.
Darthmushroom
kicsit erősnek érzem így az első évbe egy WHUval.

Miért?Nem ott vagy,ahol lenni szerettél volna?
Igen,az.Vannak még kisebb hiányosságai,de a világos háttér miatt megbékéltem vele.
Azt én is észrevettem,hogy nem mindig lehet megfelelően reagálni egyes szituációkra.A sok hülyeség között gyakran nem találni megfelelő választ.Néha olyan ígéretet kell tenni,amit aztán nem mindig lehet betartani.Vagy nem kell vele szóba állni.Elvégre nem kötelező.

Én a Bradford-nál egy idő után nem foglalkoztam a panaszkodóval.Elégedetlen?Szar neki.Akkor sem ígértem neki semmit.Ha nem játszott valaki,annak nyomós oka volt.Ha a sajtóhoz ment,átadólistára tettem.Ha ebből nem találja ki,hogy mi a beosztása,akkor sajnálom.A többi ember meg oda sem figyelt,nem szegtem ígéretet.Ha meg jött a sajtó(mert az mindig jön),megmondtam,hogy nem vagyok xy kerítője,engem nem azért fizetnek,hogy csapatot keressek neki.Ha menni akar,tőlem mehet.
Bár ilyen helyzetbe nem kerültem gyakran,az update óta meg egyszer sem.Most a Halinál lassan itt a szezon vége,és vannak olyan embereim,akik 6-7 meccset játszottak.Egy sem panaszkodott idáig.Iszlai próbált új szerződést kizsarolni,de megmondtam,hogy nincs rá pénz.Elfogadta.3 hónap múlva újra jött az ügynöke,már szóba sem álltam vele.Elutasítottam,nem reklamált.Ha megteszi,listára került volna.(úgyis oda kerül)
zyndar
Ez az updatelt Helvetica Lite skin? Az előző verziót néztem, de siralmas volt, akárcsak az összes skin, ami eddig készült. Talán még a Scorpio lehetne használható, de azon meg kifolyik a szemem, hiába változtatom a hátteret meg a világosságot. Tényleg csak az a 10 skin elérhető, ami fent van fmscout-on? Vagy tudtok máshol?

Nem, azt mondtam neki, hogy megkapja a lehetőséget. Volt két olyan sérülés, ami miatt láttam, hogy szükség lesz a játékára.
De igazából az is gond, hogy egy ilyen esetben (ha mégis valami miatt az eladás felmerült volna és nem bug), nem lehet az ígéretről tárgyalni vele, hogy: "I don't want to let you go rather you will play regularly here.", vagy valami hasonló. Teljesen életszerű lenne, hogy egy eladási ígéretet megpróbálhatok visszavonni, mert változtak a körülmények.
Nesze neked Rocchi,meg a képességeidhez illő klub!Hali-Loki.Visszavágtunk az őszi 3-5-ért is.Van még hátra 12 meccs,ezt gyorsan lezavarom.
zorrobomber
😄 Öreg Rokki nem vén Rokki

Kösz.

Úgy látom két héttel előrehozták az ifik megjelenését.Február 23-án jött 16 selejt gyerek.Szerződést egyik sem kap.
Az átigazolási szezon lezárult,senkit nem hoztam.Rocchi viszont nem volt hajlandó tárgyalni,és decemberben lelépett.Szerinte a Haladás messze van az ő képességeitől.Hamar talált a képességeihez illő klubot.Közben már a komplett tartalék,és ificsapat listán van.Bárkit vihetnek 0€-ért,de senkitől nem tudtam megszabadulni.Ellenben állandóan kölcsön akarják venni a kezdőimet(?).
Szóval Rocchival elment 15 gól.Normális csatárt meg nem tudtam hozni,így inkább nem hoztam senkit.Maradt Városi V. és Czafit,de inkább Németh Márió fog csatárt játszani.Kopunekkel hosszabbítottam egy évet,Radó felépült,de nehéz dolgom lesz.Innen folytatjuk.Azért az esélyeink így sem rosszak.
Közben egyre jobb a Scouting knowledge is.Van már orosz,ukrán,lengyel,horvát,egyiptomi scoutom.Bár ez utóbbit még nem tudom hazaküldeni,meg egyébként is gyenge képességűek ezek a megfigyelők.De már rengeteg elérhető játékos lenne,csak se pénzem,se reputációm.
Ja meg új szerződést kaptam,és elfogadták a Youth recruitment fejlesztését.
zyndar
Sok sikert hozzá ismét! 😊

Eddig abban a hitben voltam,hogy a csoportos balhézást kivették a játékból.Az új update óta nem is találkoztam vele.Előfordulhat,hogy valami ígéretet mégsem tartottál be?Ha mégis bug,az nem túl biztató.
A szögletek tényleg ki lettek javítva.Most éppen 8-4 a javamra.Az update előtt ez elképzelhetetlen lett volna.
A 15.1.4 nagyon jó. Szögletből alig kapok gól, minden jól működik, alig találkoztam buggal. De azért egyet megosztok.
Van egy kb. 5. számú MC-m, akinek a fizetése kb. a 3. a csapatban first team státusszal. Az elején keveset játszott., kb. minden 3-4. meccsen kezdett csak. Nekiállt rinyálni, hogy játszani akar. Mondtam neki, hogy meg fogja kapni a lehetőséget. Így is lett, sérülések és erőnlét miatt sokat játszik (az MC-k közül második legtöbbet), minden második meccsen kezdő, egészen jól is játszik. A téli átigazolási szezon vége felé elkezd rinyálni az assistant, hogy azt ígértem neki, hogy eladom. Persze erre nem lehet reagálni, megmondani neki, hogy szükség van rá. Néhány nap múlva meg jön a csapattól követség, hogy miért vagyok ilyen szemét szegénnyel, mert az ígértem, hogy eladom. Megnyugtattam őket, hogy játszani fog. Mindenki happy, sötétzöld reakciók. Erre a követség játékosainak a morálja Superbről poora ugrott le, pedig van köztük olyan, akinek kedvenc managere vagyok. Érdekes módon a kérdéses játékosnál is bekerültem a kedvencek közé. Azóta kb. 5 sikeres meccs óta nem megy feljebb a morál.
Találkozott valaki ilyennel? A játék 15.1.4-gyel lett generálva, nem virágbolti.
Na jó,mára ennyi elég volt.Ezt már nem foghatom a tartalékokra.FTC-Haladás.A sérült Radón kívül mindenki játszott.Januárban szereznem kell egy balhátvédet,mert Katona miatt elmegy a szezon.Csak az nem csinál hülyét belőle,aki nem akar.Már 12 gólban benne van legalább.Bár ezen a meccsen mindenki szar volt,de ő csak azért sem hagyja magát alulmúlni.
Jól ráb@sztam a nagy pihentetésre.Az utolsó előtti Kecskemét elvert bennünket.Az sem gyógyír,hogy megint a miénk a hónap legszebb gólja.Ez nem tetszik annyira,mint amit Rocchi lőtt.Vagy csak mérges vagyok.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.03. 21:47:34
Ha nem megy,még akkor is mázlink van(vagy a menedzser arany keze?).A két csere hozta vissza a meccset.Aztán vágóhídra küldtem szerencsétlen tartalékokat a kupában.Három nap múlva bajnoki,az fontosabb.Bajnok akarok lenni,a kupa nem érdekel.A két fronthoz még nem vagyunk elegen.Minőségben főleg.
A Fradira meg ráfért egy kis sikerélmény.Doll már szeptemberben repült,most Gellei próbálkozik.Mondjuk Carillo sincs már a Vidinél,Garamit vitték oda helyette.
Darthmushroom
eladás nekem se megy, se az AEKnál se a WHU-nál, gyakorlatilag ingyen se kell senki senkinek. ott valamit nagyon elronthattak mert a WHUnál 4,5mérő Vaz Tezt még kölcsön se akarták elvinni úgy h a fizetését is én álom. AEKnél meg kb. 10 átadólistásból 3t tudtam eladni (kb.féláron) többi rajtam maradt.

Én is nekiveselkedtem.Bár mostanában az a furcsaság történik velem,hogy mintha minden jobban érdekelne,mint az fm.Valami bajom lehet,mert ez nem normális.
Kezdésnek töröltem a Ligakupát,és emeltem a Youth Rating-en.A cseh (94),és a román (91) közé állítottam be.
Betöltöttem 23 ország 24 ligáját,advanced beállításokkal.(A sárgával kiemeltek új országok.)Bár Afrika nem számít nálam Uniósnak,de szemmel tartom,mert 5 Unión kívüli így is lehet majd a keretben.
Pénzem persze nincs.Annyit tehettem,hogy egy free fitness trainer-t hoztam.Közben 9 emberem már listán van,de a kutyának sem kellenek,így sajnos nem nagyon tudtam bért felszabadítani.3 embert kölcsönadtam,Zamostnyt hazazavartam,de ez sokat nem segített.Az eredeti kerettel vágtam neki a szezonnak.Szezon végén vagy 15 ember szerződése lejár,de senkivel nem akarok hosszabbítani.Úgyis igen dicsérgetnek,hogy sok a magyar.Ezután majd nem lesz.Addig biztosan,amíg az első ifik elég jók nem lesznek.
Edzők.Kuttort felmentettem,több kakaó marad neki az ifikre.Taktika.Ez nem végeges,de ezzel a kerettel mást nem tudok játszani.
Közben a szezon harmadánál járok,és jó szokásom szerint rengeteg gólt rúgunk.Meccsek,és a tabella.Viszont két kupameccsen is hajszálon múlt,hogy nem égtünk orbitálisat.A Mohács ellen tényleg majdnem beütött a vész.A 121 percben menekültünk meg a büntetőktől.
A húzóemberek mind a támadó szekcióban vannak: Németh Márió,Radó,Halmosi,Rocchi.Hátul nem állunk ilyen jól,a balbekk Katona pl.egy tragédia.Sajnos elég nagy baj,hogy Radó kidőlt 3 hónapra.Rocchi papa szépen termel,volt mesterhármasa,a Dunaújváros ellen meg egyenesen négyet rámolt be.Augusztusban pedig övé lett a hónap gólja.Még a kameraman is majdnem lemaradt róla.
zorrobomber
Ez kb. annyi hogy leszeded a steam beta klienst(settings menüben egy pipa) beállítasz egy privacy setting-et, és bárki csatlakozhat, pofonegyszerű.

Darthmushroom

karácsony előtt és két ünnep között lesz időm lesz ilyesmikre, szabadságon leszek, akkor lehet hogy kipróbálom ezt vagy a twitch-et.
Darthmushroom
eddig szép és jó minden 😄
West Ham 3:1 West Brom
Burnley 0:3 West Ham
Sheff.Wed 4:5 West Ham (cserék megszenvedtek a liga kupába 😄 )
West Ham 3:1 Newcastle

Darthmushroom
Mivel elég kevés időm van mostanában, ezért úgy döntöttem az AEK-et félre rakom egy kicsit és egy könnyebb bajnokságban bohóckodok mikor tudok. Választott csapatom a West Ham lett a szimpatikus keret és jó utánpótlás képzés miatt. Szerény személyem pedig nem más mint egy általam anno nagyon kedvelt WHU játékos Dean Ashton aki sajnos komoly sérülések miatt hamar visszavonult.

zorrobomber
A szokásos mederben zajlik az éves FM próbálkozásom... előszezonban fitness tréning fostalicska ellenfeleket bedarálom, erősebbekkel mondjuk egy X, első tétmeccsemet szoros csatában elbukom(most épp Újpest szuperkupa hosszabbításban 9 emberrel 3-6, 1-1 piros, végén sérülés), első Bl pofozógépet kiverem, aztán az NB1-ben elkezdődik a balszerencse áradat. Masszívan játszunk, de a hátvédek mindig összehoznak kb. ugyanannyi helyzetet az ellenfélnek, azok belövik én meg folyton bele a kapusba, 93. percben egyenlít, fordít, stb...
Nem feltétlen a játékot hibáztatom, csak én szoktam el már tőle. Ja, majd elfelejtettem, Lokival vagyok.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.12.03. 09:07:15

Nehéz,de nem véletlenül vagy ott közöttük.Valamelyiket talán sikerül elcsípni.
zyndar
Megvolt a sorsolás a BL-ben....köszbzdmg <#hawaii>

zyndar
A Bayern hőtérképe ellenünk <#idiota>

6-2 lett oda.

Sysfox
Nevetséges! <#guluszem1>

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

zorrobomber
Legközelebb szólhatnál ha van a kieséses meccseidről közvetítés 😊 -> Steam Broadcast

zyndar
Na mondom szerzek egy ifjú németet.... Nos, ennyiért nem 😊

zyndar
@zaki és geo: jövőre mindkettőtöknek BL döntőt hozzon a nyuszi! 😊