Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
@Geo: <#taps>#taps><#worship>#worship><#taps>#taps> Keményen nyomod, gratulálok!
Daehlinek meg Diaznak milyen statjai vannak már 😊 ztkrva. 4231-el nyomulsz?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
bl csoport
nyolcaddöntő első meccs
nyolcaddöntő visszavágó
negyeddöntő első meccs
negyeddöntő visszavágó
elődöntő első meccs
elődöntő visszavágó
összes meccs
döntő (szerettem volna feltölteni yt-ra, de sehogy sem sikerült 😞 )
sikerkovácsok: daehli, diaz, marcus, osia, perez, raphael, safranek, sandrinho, tosta
Bár most hogy jobban megnéztem,ez a játékos nem is akart tárgyalni.Azért kért ilyen hihetetlenül pofátlan összeget,mert egyáltalán nem is akart maradni.Még a key player státusz,meg a csillagászati fizetés sem érdekelte.Valami korábbi sérelem lehetett a háttérben,ezt Te tudod.Ha nem volt ilyen,akkor meg az fm hülyesége,én ezt sem zárnám ki.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.07. 19:47:47
Mondtam neki, hogy majd ajánlok újat, mert ugye az előzőnél egymásra csaptuk az ajtót. De azóta nem tárgyal velem, nem tudtunk újra leülni. Most meg osztja az észt. Az ikerpár megszűnik egy csapatnál focizni.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Anyósomtól kapom ajándékba.
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2014.12.07. 19:08:35
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Ez a Nikolov ügynök meg egy bűnöző.Egy uzsorás,egy zsaroló.A Radoslav gyerek pedig kussban lehetne.12 egy tucat játékos.Key player a Bundesligában?Azok nem így néznek ki.Még van 2 év a szerződéséből,játszasd,aztán add el jó pénzért.Én legalábbis ezt tenném.
Egyébként én sikerrel kirúgattam Devecseri ügynökét.Az a szerencsétlen is jött fizetésemelésért.Mondtam neki,hogy rúgja ki az ügynökét.Megtette.Aztán azt is elfelejtette,hogy miért jött.<#smile>#smile>Sajnos nem mindig működik.
Szóval azt vettem észre, hogy felesleges belőni a büntetőterületre, elenyésző a siker. Helyette mondjuk röviden csinálni, de nem kell senkit beállítani, hogy menjen is a rövidre. Lényeg, hogy a védőkön kívül mindenki default legyen, így a szélsők valahol a tizenhatos és az alapvonal találkozásánál lesznek és ők kapják meg a rövid szögletet. FONTOS: a szögit a szélső védő rúgja (ezt olvastam fórumon, balról a baloldali és meglepő, de a másik oldalon fordítva). Mivel nem tekeri be, így irreleváns, hogy mennyire ért a szögletekhez. Lepasszolja a szélsőnek, aki A, bepasszolja/betekeri és a crossing érvényesül vagy B, visszaadja a szélsőhátvédnek, aki benyesi, itt megintcsak a crossing érvényesül. Az előbbi esetben legtöbbször az történik, hogy a visszagurított labdát az egyik középső középpályás (nálam Adryan) rá tudja csűrni olyan 10 méterről, szemből. Az már csak grátisz, hogy a másik CM is érkezik, ha úgy alakulna. Próbáljátok ki.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2014.12.07. 18:09:38

Sikerült megvédeni a bajnoki címet. Kb a szezon felénél el kellett hagynom a tavalyi 442-t, rengeteg gólt kaptunk. Visszaálltam az előző verzióban használt 433-ra és ez nagyon bejött, sikerült 4 ponttal többet gyűjtenünk, mint tavaly.
Az átigazolások terén nagyon aktív voltam, a kapott pénzeket elköltöttem. Mansillát sajnáltam, hogy el kellett adnom, de többet volt sérült, mint nem, így szívtelennek kellett lennem. Doná-val nagyon befürödtem, a többiek viszont jók voltak.
A legjobb idei szerzemények: Ramos, Chamorro
A többiek közül a legjobbak: Rubio, Adryan
Statok
A BL még nagyon nagy falat volt nekünk, igaz formációt is csak a csoportmeccsek után váltottam. Jövőre talán könnyebb csoportban...
Meccsek
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2014.12.07. 17:52:41
3.szezon.
Ellenfelem itthon többé már nem nagyon lesz.Ez már az volt,amit látni szerettem volna.Mégis majdnem elbuktuk a kupadöntőt.Bár volt 4 sérültem,alig tudtam cserélni a szűk keret miatt.Még mindig hat magyar van a keretben,de alig játszottak.(Németh Márió a kivétel).Devecserin kívül mindnek lejár a szerződése,nem tartok rájuk igényt.Őt pedig eladom(ha tudom).Már a tartalékban vannak,ne legyenek akadékban.A cserekapusom egy 16 éves lengyel srác.Az első kerethez tartozik,de "főállásban" az ifiben véd.Elegem volt Rózsa nyavalygásából.Csak Petkovic le ne merjen sérülni,mert ennek a gyereknek még kell 3 év.
Anyagilag jól állunk,köszönhetően a BL-nek.Még a szezon végén is megdobtak majdnem 10M-val a TV pénzből.(Az NB1 pénzdíját megint nem kaptuk meg,ez most már nyilvánvalóan bug.)A háttér is egyre jobb,bár most a fafejű elnök nem enged tovább fejleszteni.Majd szorgalmasan cseszegetem,létfontosságú lenne a kiemelkedő háttér.De így is megkaptam az első olyan ifit,akiből lehet valaki.Varga.Az edzők szerint a klub "valaha volt" egyik legjobb játékosa lesz belőle.Ámen.Előjött még 1-2 máshol is,de amikor érdeklődtem az egyik után,a lókupec MTK 2,4M-t kért a 40k értékű gyerekért.Ennyire azért nem állunk jól.Az átcsoportosítás után van 145k bér,és 2,9M igazolási keretem.
További változások lesznek a staff háza táján,Jagodics helyett kell egy értelmes asszisztens,és lecserélem az orvosi stábot is.Az edzők nem rosszak,az igazán jókat pedig még nem tudnám megfizetni.3,5-4 csillagos az edzés,ezzel egyenlőre elégedett vagyok.
3 új igazolás már nyélbe ütve:
Lumkana-325k(Ajax Cape Town)
Frohm-925k(Örgryte)
Wassi-free(Man.City)
Még 3-4 tervben van,de fogy a pénzem,és EU-n kívülit már nem igazolhatok.Pedig Egyiptomban szuper srácok vannak fillérekért,de hát a szabály az szabály.Én töröltem Afrikát az Unióból,most leshetek.Majd Medina elmegy jövőre,és felszabadul egy hely.
Néhány érdekesség,statisztikai adat.Fizetések,nézők.5 gólt szereztünk szögletből,és egyet kaptunk.Nem nagy szám egyik sem.Enyém a gólkirály,és 7 játékosom került be az év csapatába.Piros lap nélkül,16 sárgával hoztuk le a szezont.
Összegezve a szezont,ez most fun volt.Szépen fejlődünk gazdaságilag,háttérben,játékerőben is.Nálam a BL is siker,nem fájtak a pofonok sem.Majd pár év múlva kamatostul visszakapják.
A végére pedig egy újabb hónap gólja,ezt Krutov lőtte áprilisban az Újpestnek.A szezon 2.legszebb góljának választották.Íme.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Mindegy,már csak hazai meccseink maradtak,nem kell több felé koncentrálni.
Közben Bertelsen megint zúzott egy hónap gólját.Érthető,már nem 9 a long shots értéke,hanem 11.<#smile>#smile> Aki viszont tényleg lenyűgöz,az szuper Márió.CM pozícióban,támadó advanced playmaker beállítással is remekel.Szegény már erősen közelíti a fejlődése végső határát,de nincs szívem eladni.Amíg nem lesz egy jó magyar ifim a posztjára,addig megkegyelmezek neki..Az meg ki tudja mikor lesz.Bár egyre jobb a háttér,az ifiben jobb edzőim is vannak,mint a felnőtteknél.Csak éppen ifim nincs egy szál sem.A következő szezontól megkezdem évente hatosával hozni a tehetségeket.Már nem vagyunk teljesen ismeretlen csapat,jó edzést,megfelelő fizetést,és perspektívát tudok ajánlani a fiataloknak.Potenciális jelölt meg van bőven,a 7 scout (most ennyi a max) folyamatosan küldi a riportokat.Eddig 18 év alattiakból 34 találatuk volt,minimum 4 csillagra.És nem a gazdag országokban,mert azokat nem figyeltetem.Kivétel a Skandináv régió,de ott sincsenek túlfizetve a játékosok.Persze semmi nem garantálja, hogy ebből a 34-ből egy is szóba is áll velem.De majd fognak,csak idő kérdése.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.06. 16:48:29
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Benali.
Hazurov.
Ibrahim.
Nordenström.
Quignón.
A kezdő 11-em már két klasszissal az NB1 felett áll.A padon még többnyire magyarok ülnek,de dublőrnek idén még megfelelnek.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
A scoutnál a "reports" fülnél van a "scout assignements".Ott pedig a "create new Assignements".Akkor előjön egy ablak,ahol belehet állítani a "hot prospect-et".Akkor kilyukadsz ide.Itt aztán azt állítasz,amit akarsz.Életkor,csillagok alapján,hogy melyik országban,vagy régióban keressen.Azt is be lehet(kell)állítani,hogy mennyi időt töltsön adott helyen a scout.Nekem az orosz scoutom Oroszországban fog megöregedni,nem megy onnan sehová.El lehet vele sokat tökölni ha van 15 scout,de érdemes rászánni az időt.
Idén is hoztuk a kötelezőt, szinte tökéletes tavaszt produkálva. A liga kupa meccseket nem tettem be, ott veretlenül meneteltünk a döntőig, de a Fradi kifogott rajtunk a végén. Innentől kezdődött el egy hihetetlen sérüléshullám, a szezon utolsó 6-7 meccsét rendre 4-5 sérülttel játszottam. A téli átigazolási időszakban kifizették Vinicius kivásárlási díját, illetve Feczesint is sikerült elpasszolnom. Sajna Hefflert és Zsótért csak kölcsönbe sikerült lepasszolni, de nyáron már véglegesen mennek, akár szerződést bontva. Feczesin távozásával Sallai megtáltosodott, vágott tavasszal 10 gólt, illetve a februárban hozott afrikai csatár is 8 meccsen 7-t.
Ajax ellen senki sem hihette, hogy továbbjutunk, bár a visszavágó eredménye kicsit csalóka, ugyanis nem volt ekkora különbség, nekik minden bejött, nekünk semmi. De hát el kell fogadni, hogy jelenleg ennyire futja, sőt véleményem szerint a BL-csoport 3. helyével messze túlteljesítettünk. Bl tv-s pénzekből is igen jól kaszáltunk, így pénzügyileg nagyon rendben vagyunk. Ennek eredményeként pofás átigazolási keretet kaptam és elkezdték az edzőközpontot fejleszteni.
A legjobbak:
Marinkovic bár tőle a Bl-ben többet vártam. Illetve a két házi gólkirály, Gyurcsó és Nikolic. Utóbbi 2 közül legalább az egyiket szeretném eladni. Nyáron cél a középpálya erősítése, illetve Calatayud és Juhász pótlása, akik 37 és 32 évesek, lassan eljár felettük az idő. Illetve jobb edzők és scout elcsábítása.
Alapvetően elégedett vagyok, télen simán aláírtam volna egy ilyen tavaszt. De jövőre itthon már nincs helye bénázásoknak.
A tapasztaltabbakhoz lenen egy kérdésem: Ti hogy külditek ki a scoutokat, ha olcsó, használható, fejlődőképes ifiket kerestek?
Előre si köszi!
Utoljára szerkesztette: pancho5, 2014.12.05. 22:46:16
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
2.Szezon.
A lényeg.
Azért nem volt egyszerű.De a sajtó hiába okoskodott,hogy az utolsó fordulóban feltétlenül nyernünk kell a Vidi ellen,akkor már bajnokok voltunk.Akár ki is kaphattunk volna.Ha az Újpest nyer(ahogy meg is tette),a győzelmek számában utolér bennünket.A gólarányunk viszont sokkal jobb volt,mint az Újpesté.Hiába fm,azért 20 góllal csak nem nyernek meccset.De mindegy volt,döntetlent játszottunk,így pontelőnnyel győztünk.
Meccsek,tabella,és a kupadöntő.
Ez még mindig nem volt az igazi,tényleg ki kellene szórnom már a koloncokat.De nehezen bírok megszabadulni tőlük,mert az új büdzsé éppoly szar,mint a tavalyi.Ráadásul valami bug lehet,mert sem tavaly,sem idén nem kaptuk meg a pénzdíjat a helyezés után.Tavaly csak később kezdtem gyanakodni,de idén már figyeltem.Nem kaptuk meg,pedig ott van.Így szépen megyünk le koldusba,megint veszteséges volt a szezon.Edzőt is csak azért hozhatok egyet,mert Kuttornak lejár a szerződése.
Pénzügyek,és a klubjaink anyagi helyzete.Ez is csak azért van,mert a háttér fejlesztve lett.Konkrétan olyan hogy pénz,az itt nincs.Ami volt,az is eltűnt.Jelenleg kb. a bérkeret felét használom,de ezt sokáig nem tudom tartani.Nem is akarom.
Más.Nyáron két új fiatal tehetség csatlakozik,egy harmadik meg télen.Ez már biztos,de lehet még több is.A 93 YR ellenére használható ifit megint nem kaptam,nem is maradhatott egy sem.Országosan sem jött elő senki sehol.Mint közben kiderült,Halmosi mellett Fehér is visszavonul.Tök mindegy,alig játszottak.Medina pedig 2 góllal maradt le Nikolics(21) mögött a góllövőlistán.De később jött,csak 20 bajnokin játszott.(Rocchi elnyűhetetlen,16 góllal segítette a Lokit.Az év játékosa Németh Márió lett,az év menedzsere pedig én.
A következő szezonra a tervem ugyanaz amit idén elértünk,csak kicsit kevésbé fejfájósan.De a fő cél a BL csoport.A bajnokok ágán leszünk,nem megoldhatatlan.Egy osztrák,román,lengyel,izraeli bajnok nem hozza rám a frászt.Ha nem sikerül,marad a nyomor tovább.
Összességében megint nem vagyok teljesen elégedett.Erősebb lett a csapat,de csak 5 ponttal voltunk többre képesek,mint tavaly.Annak azért örülök,hogy 19 góllal kevesebbet szedtünk be.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.05. 20:30:39
kovács norvégvagyok péter - felcsút

Utoljára szerkesztette: geo91, 2014.12.05. 15:20:56
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Szezon végén Halmosi visszavonul.Ideje,már Radó nyomába sem ér.Medina jól beilleszkedett,8 meccs 5 gól,2 gólpassz.Bár ennél is többet várok majd tőle.Még mindig nem mondtam le róla hogy felállást váltsak,de egyenlőre marad ez.Különben Radót el kellene adnom,Németh Márió meg nem tudom mire lenne képes a középpálya közepén.Most mindkettő lubickol,mint hal a vízben.De a vége úgyis az lesz,hogy mennek,mert 3 év múlva már ők lesznek a gyenge láncszemek.A többi magyarról nem is beszélek.Csak azért vannak itt,mert még nehéz igazolnom.

Utoljára szerkesztette: korbin555, 2014.12.05. 12:26:31
Medina az előző szezonban még játszott a Chilei bajnokságban(San Marcos de Arica).
Medina régóta volt klub nélkül?
A lehetőségeimhez képest jól erősítettem.
Bertelsen.(Ő még áprilisban jött.)
Popkhadze.
Delgadillo.
Petkovic.
Transfers.
Egy belorusz srác csatlakozik majd októberben,és próbálok hízelegni néhány csatárnak.Egyet csak rá tudok dumálni valahogy.A tartalékokat elzavartam,az sem érdekelt,hogy fizetnem kellett nekik 4-8K körüli összegeket.Az EL selejtezőért kaptunk 300k-t,belefért.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC